Pastva pro oči to je, ale mně jako jezdečtí koně moc neuchvacují. Taky jsou tam hlavně do zápřahu. Jezdí na různé akce, různé seskupení v kočáře, dlouhé opratě apod. My se teď s nimi snažíme udělat něco pod sedlem, protože příští rok začnou asi trošku víc jezdit na akce v dámském sedle. Ale je to s nimi trošku boj, protože mají svůj svět. Jsou velice inteligentní (já si vždycky myslela opak), ale občas je to s nimi těžké :) Každopádně mám 14 dní na to, abych přijezdila koně, kterého nikdy nikdo nic neučil :) Sranda musí být a to tak, že veliká :)))
Já měla kobylu super charakter, byla luxusně přiježděná pod sedlem. V terénu se na ní jezdilo dobře, sem tam se lekla,ale který kůň se nelekne
Mají ale jednu nepříjemnou vlastnost, a to, že nedávají najevo bolest jak ostatní koně. Na veterině v Brně mi říkali, že prý to mají i kladrubáci. V okamžiku kdy by se každý druhý koník válel a dával najevo, že mu je zle, oni jen blbě koukají Díky tomu a jiným okolnostem sem o kobylu přišla
Zůstalo mi po ní hříbě a tam už to znám,blbě kouká a já už se dívám,nojo krvavý šrám na noze, druhý kůň by pajdal,ale ona nic a to se rána léčila měsíc
Jinak jsou to zlaté duše,hodné,ochotné. Neměnila bych. Když to srovnám s welškou co mám doma, ne to nejde srovnat
Ani

XXX.XXX.176.130
Ahoj, mám též frise 4,5 letého zatím mám daslo sedlo, sedí mu ale není to úplně nej. Ale ma suprovej charakter pod sedlem je učenlivej, drezuru a skoky. Velikém mazel, přátelský a hravý, nikdy bych ho nevimenila za jiného koně.
isis
napsal(a):
Já měla kobylu super charakter, byla luxusně přiježděná pod sedlem. V terénu se na ní jezdilo dobře, sem tam se lekla,ale který kůň se nelekne
Mají ale jednu nepříjemnou vlastnost, a to, že nedávají najevo bolest jak ostatní koně. Na veterině v Brně mi říkali, že prý to mají i kladrubáci. V okamžiku kdy by se každý druhý koník válel a dával najevo, že mu je zle, oni jen blbě koukají Díky tomu a jiným okolnostem sem o kobylu přišla
Zůstalo mi po ní hříbě a tam už to znám,blbě kouká a já už se dívám,nojo krvavý šrám na noze, druhý kůň by pajdal,ale ona nic a to se rána léčila měsíc
Jinak jsou to zlaté duše,hodné,ochotné. Neměnila bych. Když to srovnám s welškou co mám doma, ne to nejde srovnat
Isis tvoje zkušenost mi pořád straší v hlavě. Také je mám a pokaždé když vidím jinej pohled tak běhám jak bodnutá zda se něco neděje. Je mi to moc líto.