Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.11.2011 20:12
karinkaviky

XXX.XXX.94.12

Ahojky chtěla bych se zeptat jaké sedlo sedí nejlépe na Fríského koně.tip, velikost atd? smajlíkděkuji moc za odpovědi. Kdo máte toho plemeno povězte prosím nějaké reference. Mám 14let čt ale plním si sen o černé perlesmajlík. chtěla bych nějaké informace. děkuji za Vaše odpovědismajlík

30.11.2011 20:25
isis

XXX.XXX.103.35

Zdravím,já si nechávám šít barokní sedlo na míru od sedláře.
Jestli se chete dozvědět víc, zeptejte se na facebooku ve skupině Fríský kůň-CSFHO, je to oficiální skupina majitelů fríských koní,je nás tam asi 60,když se tam zeptáte dostanete určitě hodně odpovědí:-)

30.11.2011 21:41
lesterka

XXX.XXX.146.52

My jich máme ve stáji v současnosti 5. A na všechny, mimo jednoho mimořádně vyžraného :))), sedí KT Penelopa s trojkovou komorou.

1.12.2011 07:49
karinkaviky

XXX.XXX.94.12

Tak to je nádhera, to musí být pastva pro oči. Jinak charakterově jsou jací? co s nimi děláte jaké máte s nimi zaměření. Pořídila jsem kobylku 4,5roku je již zapsána v hlavní plemenné knize a je uchovněná.tak pak i nějakého potomka kdyby dalasmajlík

1.12.2011 07:56
lesterka

XXX.XXX.146.52

Pastva pro oči to je, ale mně jako jezdečtí koně moc neuchvacují. Taky jsou tam hlavně do zápřahu. Jezdí na různé akce, různé seskupení v kočáře, dlouhé opratě apod. My se teď s nimi snažíme udělat něco pod sedlem, protože příští rok začnou asi trošku víc jezdit na akce v dámském sedle. Ale je to s nimi trošku boj, protože mají svůj svět. Jsou velice inteligentní (já si vždycky myslela opak), ale občas je to s nimi těžké :) Každopádně mám 14 dní na to, abych přijezdila koně, kterého nikdy nikdo nic neučil :) Sranda musí být a to tak, že veliká :)))

1.12.2011 08:40
isis

XXX.XXX.58.62

Já měla kobylu super charakter, byla luxusně přiježděná pod sedlem. V terénu se na ní jezdilo dobře, sem tam se lekla,ale který kůň se nelekne :-)
Mají ale jednu nepříjemnou vlastnost, a to, že nedávají najevo bolest jak ostatní koně. Na veterině v Brně mi říkali, že prý to mají i kladrubáci. V okamžiku kdy by se každý druhý koník válel a dával najevo, že mu je zle, oni jen blbě koukají:-( Díky tomu a jiným okolnostem sem o kobylu přišlasmajlík
Zůstalo mi po ní hříbě a tam už to znám,blbě kouká a já už se dívám,nojo krvavý šrám na noze, druhý kůň by pajdal,ale ona nic a to se rána léčila měsícsmajlík
Jinak jsou to zlaté duše,hodné,ochotné. Neměnila bych. Když to srovnám s welškou co mám doma, ne to nejde srovnatsmajlík

8.12.2011 17:42
cocodewald

XXX.XXX.142.35

Ahoj, ja na meho frise pouzivam Stuben Siegfried trojkovou komoru a perfektne sedi.

Ani

5.4.2015 23:15
Ani

XXX.XXX.176.130

Ahoj, mám též frise 4,5 letého zatím mám daslo sedlo, sedí mu ale není to úplně nej. Ale ma suprovej charakter pod sedlem je učenlivej, drezuru a skoky. Velikém mazel, přátelský a hravý, nikdy bych ho nevimenila za jiného koně.

6.4.2015 20:08
jesina

XXX.XXX.254.29

Ahoj používám Wintec Isabell komora zatím 3.
Jsou to mazlící, takový sloni v porcelánu. Nikdy už bych neměnila. Někdo by je nechtěl ani zadarmo ale já už bych jiného koně nechtěla. Jsou super.

6.4.2015 20:11
jesina

XXX.XXX.254.29

isis napsal(a):
Já měla kobylu super charakter, byla luxusně přiježděná pod sedlem. V terénu se na ní jezdilo dobře, sem tam se lekla,ale který kůň se nelekne :-)
Mají ale jednu nepříjemnou vlastnost, a to, že nedávají najevo bolest jak ostatní koně. Na veterině v Brně mi říkali, že prý to mají i kladrubáci. V okamžiku kdy by se každý druhý koník válel a dával najevo, že mu je zle, oni jen blbě koukají:-( Díky tomu a jiným okolnostem sem o kobylu přišlasmajlík
Zůstalo mi po ní hříbě a tam už to znám,blbě kouká a já už se dívám,nojo krvavý šrám na noze, druhý kůň by pajdal,ale ona nic a to se rána léčila měsícsmajlík
Jinak jsou to zlaté duše,hodné,ochotné. Neměnila bych. Když to srovnám s welškou co mám doma, ne to nejde srovnatsmajlík

Isis tvoje zkušenost mi pořád straší v hlavě. Také je mám a pokaždé když vidím jinej pohled tak běhám jak bodnutá zda se něco neděje. Je mi to moc líto.

6.4.2015 20:15
jesina

XXX.XXX.254.29

Jinak hledám někoho kdo má doma také TMU smajlík a chtěl by si občas vyměnit nějaký ten řádek budu moc ráda. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík