Bezkostrové sedlo od Berfootu,po roce a pul nesedí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.12.2011 10:29
luda

XXX.XXX.198.165

Ahoj,chtěla jsem se zeptat,jestli někdo nemáte zkušenost se sedlem od barefootu.Sedlo pomalu ale jistě úřestává sedět,jezdí dopředu.Stalo se to někomu?

16.12.2011 11:57
didi

XXX.XXX.203.26

luda napsal(a):
Ahoj,chtěla jsem se zeptat,jestli někdo nemáte zkušenost se sedlem od barefootu.Sedlo pomalu ale jistě úřestává sedět,jezdí dopředu.Stalo se to někomu?

My máme Barefoot 5 let (Nevada) a nestalo se nám to. Za těch 5 let se utrhl jeden flendr, ten jsme přišili zpět - jinak žádný problém.

Možná jste měla smůlu na kus ze "slabšího" materiálu. Sedlo je nějak vytahané? Nebo proč klouže dopředu? Nezhubl vám koník?

16.12.2011 12:08
luda

XXX.XXX.198.165

Sedlo je stále jako nové,žádný problém,drží,když vemu klisnu na lonž sedlo se po pár kolečkách posune dopředu a vzadu začně odstávat.
Na vyjížďce po pár km je znát že se sedlo sune dopředu,musím přesedlávat.a když nacválám jsem hned na lopatkách a klisně i mě to je příjemné.Sedlo se kroutí,takže zase musím přesedlat.smajlík

16.12.2011 12:40
didi

XXX.XXX.203.26

luda napsal(a):
Sedlo je stále jako nové,žádný problém,drží,když vemu klisnu na lonž sedlo se po pár kolečkách posune dopředu a vzadu začně odstávat.
Na vyjížďce po pár km je znát že se sedlo sune dopředu,musím přesedlávat.a když nacválám jsem hned na lopatkách a klisně i mě to je příjemné.Sedlo se kroutí,takže zase musím přesedlat.smajlík

Asi jste opravdu neměly štěstí na kus - vypadá to, že je sedlo nějaké příliš měkké. Má se přizpůsobit hřbetu, ale ne kroutit a odstávat - kůň pod ním má mít jen možnost "dýchat" a "projít nohou". Sedlo se dá ohnout a roztáhnout, ale ne nijak lehce, je k tomu zapotřebí opravdu síly.

Musím zaklepat - na naší kobyle se sedlo, i když občas hodí nějaký nečekaný "slide stop", vždycky udrží na správném místě - někdy přitom zůstane v sedle i jezdec :-). Kobyla nemá kohoutek - je to huculka se zády jako stůl.

Jaký máte podbřišník? Jaký materiál? Mě se podbřišník k anglickému sedlu, které jsem používala na valacha, hrozně roztahoval - zapínala jsem na poslední dírku, v půlce vyjížďky jsem přepínala třeba až na třetí. Podbřišník už byl ale starý a já jsem jen čekala, až mi dojde bezkostrové s westernovým zapínáním i na něj - nechtělo se mi už kupovat nový kvalitní a šunt k ničemu na chvíli taky ne.

Přemýšlím, čím jiným by to mohlo být, protože má zkušenost s padnutím tohoto sedla je velmi dobrá.

Nemáte možnost porovnat to vaše s někým v okolí? Tu pevnost sedla?

16.12.2011 14:20
luda

XXX.XXX.198.165

Nechápu to,sedlo i klisna jsou stejní,sedlo drží tvar.Podsedlovna je Podium ,kvalitní dečka..Zkoušela jsem dečku pod jiné sedlo,zda to není dečkou,sedlo se ani nehlo.Podbřišník mám kentaur neopren a teď jsem zkoušela i cassini sympatexový ..žádná změna.Už vubec nevím čím to ,je dříve sedělo pěkně:-(

16.12.2011 20:48
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

Já to taky nechápu.... mám originál physiopodložku od Barefootu i podbřišák a nemám žádný problém.... Nezačala se kobča při sedlání víc nafukovat? Nevím, taky bych hledala chybu spíš v podsedlovce, nebo v podbřišáku..... Potíže mi připadají, jako kdyby sedlo nebylo dotažené.... a nezhubla kobča v oblasti kohoutku? Je několik druhů rozsoch...... Jinak mně opravdu nic nenapadá....

17.12.2011 09:48
makki

XXX.XXX.54.42

Jestli to není problém, který mají v určité situaci i jiná sedla, než bezkostrová. Stává se to v případě, kdy koníkovi naroste trošku břicho a podbřišník tím pádem sjede těsně za přední nohy. Pochopitelně tím s sebou stáhne dopředu i sedlo. A když je podbřišník utažen, tak ho dokáže i trošku vzadu nadrvednout. Já jsem to řešila "vyoseným" podbřišníkem od Kentauru. On má přezky odskočené trošku dozadu, čímž se tah na sedlo omezí. Mohlo by to fungovat, pokud nemáte zrovna Arizonu, která má westernový podbřišník. A proti posunu mi pomohla i aeroprenová podložka, s tou sedlo fakt drželo na místě.

17.12.2011 10:11
luda

XXX.XXX.198.165

Klisna je pořád stejná:-) .Hlavně mě je zvláští,že sedlo drželo a pomalu přestávalo držet.začínalo to tím,že sedlo sjíždělo z kopců,pak už při cvalu,teď už klouže skoro pořád.,.Také mě napadlo,jestli by nepomohla výměna komory.
Napsala jsem paní Bečkové(Barefoot),tak snad poradí:-)

17.12.2011 11:15
makki

XXX.XXX.54.42

Výztuha u tohoto sedla nic moc neřeší, drží jenom pohromadě hrušku, nic víc. Měla jsem Arizonu a zkoušela jsem ji s physio podložkou a bez ní. Faktem je, že bez této podložky je to sedlo měkčí, nedrží tam tvar. Ale posun dopředu by opravdu nejlépe vyřešila aeroprenová podložka nebo pevná neoprenová westernová deka, která sedlo trošku podrží pohromadě, aby se nesesouvalo. Přeci jenom je to kůže a vlna, takže materiál měkký a když nemáte physio podložku, tak by to chtělo položit na něco stabilnějšího, pevnějšího, co případný posun podrží. Ale chtělo by to fotku sedla z boku, aby bylo vidět, v jaké pozici, tedy části břicha koně, vedou v klidovém stavu sedlové zápinky. Je docela možné, že když koník nemá výrazný kohoutek, tak se sedlo sesune dopředu, protože mu v tom nic nebrání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík