Bardulka

XXX.XXX.245.121
Zde jsou fotky, jak vypadá chodidlo kopyta. Mezera takhle vypadá malá, ale zalézají do ní kamínky a může se tím pádem velmi snadno a rychle rozšiřovat. Na zimu bych nerada kovala, koník stejně chodí už víc jak rok bos.
Zdravím Vás, všimla jsem si tématu, moje kobylka to má taky, do rýhy kolem kopyta se kamínky opravdu zarývají,proto vždy dokonale kopytu očistim,konkrétně u nás, je to dané slabší rohovinou kopyta, proto se rýhá zvětšuje,kutá nikdy nebyla,,poprvé jsem dala podkovy cc.před měs, z důvodu toho, že se jí špatně našlapoval v terénu právě s kamínky..
Bardulka
napsal(a):
Zde jsou fotky, jak vypadá chodidlo kopyta. Mezera takhle vypadá malá, ale zalézají do ní kamínky a může se tím pádem velmi snadno a rychle rozšiřovat. Na zimu bych nerada kovala, koník stejně chodí už víc jak rok bos.
No ja bych to po stranach ty strelky vyrizla, to co se od strelky oddelilo je uz stejne neziva rohovina a tak by tam nebyly ty brazdy kde se zachycuje spina, taky bych ji trosku zkratila, jako teda strelka je cela takova roztrepana, ta se musi proste srovnat, vyhladit. Pri pohledu na fotku z prava vycniva kopytni stena , proc neni ostrouhana? To ma srovnat postoj?
Tento problém jsem řešila taky, kamínky furt vytahovala jak blbá, ale vytahováním se to stále rozšiřovalo a cpaly se tam větší. Tak jsem tam ty kamínky ignorovala, nechávala jsem je tam a ony se už dál neprocpaly a zůstaly stále u povrchu. Pak jsem po nějaké době kopýtko vystrouhala i s kamínky zařaženými v bílé čáře, které jsem tím odstranila a dostala se k nenarušené a od té doby je klid...