blondy1
napsal(a):
Prosím poreaďte , můžu jít do lesa s okutým koněm jen na na zadek ? Stratili jsme jednu přední . terén je mírně do kopce
.DĚKUJI za odpověď.
pokud půjde kůň ve sněhu (což na většině území republiky asi nehrozí), nebo tam, kde je jenom měkko bez kamínků, tak je to v pohodě, jinak si ale kopyto o drobné kamínky oláme, a kovář vás prokleje, protože to pak nebude mít kam přibít
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
pokud půjde kůň ve sněhu (což na většině území republiky asi nehrozí), nebo tam, kde je jenom měkko bez kamínků, tak je to v pohodě, jinak si ale kopyto o drobné kamínky oláme, a kovář vás prokleje, protože to pak nebude mít kam přibít
ja mam koně na boso a nebo když už podkovy tak jen na předek a jezdil jsem po rastoce kde tekl potok a same kamení, neměl jsem jediny problem s kopyty
petrčmb
napsal(a):
ja mam koně na boso a nebo když už podkovy tak jen na předek a jezdil jsem po rastoce kde tekl potok a same kamení, neměl jsem jediny problem s kopyty
jenomže kůň který byl kovaný jednak nemá tak kvaliní rohovinu, jako ten bosej, a druhak má kopyto po ztrátě podkovy rozrušený od hřebíků, a to je právě příčina toho, že to oláme.