Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2006 20:17

Koupila jsem kobušu byla pouštěná hřebcem a již jsem jí tedy koupila březí.Když jsme chtěli vyšetřti jí tak se nedala nenechala na sebe veta sáhnout.A měla se hřebit 11.6. co mylsíte má tam něco nebo ne?

11.7.2006 20:20

bipunka napsal(a):
Koupila jsem kobušu byla pouštěná hřebcem a již jsem jí tedy koupila březí.Když jsme chtěli vyšetřti jí tak se nedala nenechala na sebe veta sáhnout.A měla se hřebit 11.6. co mylsíte má tam něco nebo ne?

To jste jí chtěli vyšetřovat v pokročilé březosti? To jsem teda nikdy neviděla, a má břicho?

12.7.2006 06:38

bipunka napsal(a):

No blížící se porod poznáš podle vemínka, jestli ho má nalitý a má tam kapičky mleziva, tak to znamená že to bude každým dnem, ještě ve většině případů kobylám spadne zadek, tak že je vidět páteř.kost. Hodně štěstí při hlídání :-)))))))

12.7.2006 07:11

coriska napsal(a):
To jste jí chtěli vyšetřovat v pokročilé březosti? To jsem teda nikdy neviděla, a má břicho?

Ne v pokročilé březosti ne kldyž jsem jí kupovala byla asi tak 2 měsíce od hřebce.

12.7.2006 07:12

dagies napsal(a):
No blížící se porod poznáš podle vemínka, jestli ho má nalitý a má tam kapičky mleziva, tak to znamená že to bude každým dnem, ještě ve většině případů kobylám spadne zadek, tak že je vidět páteř.kost. Hodně štěstí při hlídání :-)))))))

No právě hlídáme a hlídáme brůběžně už měsíc a nic.Bříško jí narostlo změnila se povahově ale stále nic nedělá.Z knih vím že je to normální tak okolo 1měsíce přenášet ale u nás už je to víc jak měsíc.

12.7.2006 12:08

bipunka napsal(a):
Ne v pokročilé březosti ne kldyž jsem jí kupovala byla asi tak 2 měsíce od hřebce.

aha tak to jo, tak držím palce! Já to mám ještě lepší - koupila jsem si 4letou kobylku, omylem připuštěnou, takže se neví přesnej datum porodu, ale počítá se s zářím;)

12.7.2006 12:13

bipunka napsal(a):

A měli jste potvrzeno, že je skutečně březí (sono např. ve třetím měsíci březosti)? Může jít i o falešnou březost... kobča mojí kamarádky se skoro 11 měsíců tvářila, že bude mít určitě hříbátko. Břicho jak sud, i vemínko jí nateklo. Pak ale ze dne na den břicho úplně splasklo a mimčo se nekonalo...
A hýbá se tvoji kobylce bříško? Doktor by to měl poznat...

12.7.2006 12:23

janovotna napsal(a):
A měli jste potvrzeno, že je skutečně březí (sono např. ve třetím měsíci březosti)? Může jít i o falešnou březost... kobča mojí kamarádky se skoro 11 měsíců tvářila, že bude mít určitě hříbátko. Břicho jak sud, i vemínko jí nateklo. Pak ale ze dne na den břicho úplně splasklo a mimčo se nekonalo...
A hýbá se tvoji kobylce bříško? Doktor by to měl poznat...

Potvrzení jsme to neměli nepodařilo se nám jí vyšetřit a vet říkal že se máme nechat překvapit.Falešná březost mi už taky napadla ale neteklo ji mléko s vemínka.

12.7.2006 12:30

bipunka napsal(a):
Potvrzení jsme to neměli nepodařilo se nám jí vyšetřit a vet říkal že se máme nechat překvapit.Falešná březost mi už taky napadla ale neteklo ji mléko s vemínka.

Nemusí téct mlíko. A je aspoň spolehlivé datum posledního připouštění?

12.7.2006 12:59

janovotna napsal(a):
Nemusí téct mlíko. A je aspoň spolehlivé datum posledního připouštění?

no mělo by být u hřebce byla prý po 3 říje a poslední připouštění bylo 7.7

12.7.2006 13:11

bipunka napsal(a):
no mělo by být u hřebce byla prý po 3 říje a poslední připouštění bylo 7.7

Tak to už by měla opravdu nejvyšší čas... má nalité vemínko? Nemusí jí z něho téct mlezivo. Odpočívá hodně? no, i když v těchhle parnech a si odpočívají všichni koně co nejvíc...

12.7.2006 15:10

bipunka napsal(a):

Bipunko,za prvé sem dej nějákou lepší fotku,je to moc zdálky a je to hodně zboku,není nic vidět a za druhé-když jsi přímo u připuštění nebyla,tak ostatní Ti většinou neřeknou přesnou pravdu,takže Ti nezbývá než čekat-jako mně-až to uzraje,tak to upadne!!!!!
Jinak dobře se kobyla zjišťuje,jestli je hříbě živé,když se napije studené vody,,to se to hříbě tam trochu ochladí a začne se tam vrtět.Jestli si na sebe nechá šáhnout,tak to vrtění ucítíš,jestli si nenechá šáhnou,lze to i vidět.

13.7.2006 08:43

jaruska napsal(a):
Bipunko,za prvé sem dej nějákou lepší fotku,je to moc zdálky a je to hodně zboku,není nic vidět a za druhé-když jsi přímo u připuštění nebyla,tak ostatní Ti většinou neřeknou přesnou pravdu,takže Ti nezbývá než čekat-jako mně-až to uzraje,tak to upadne!!!!!
Jinak dobře se kobyla zjišťuje,jestli je hříbě živé,když se napije studené vody,,to se to hříbě tam trochu ochladí a začne se tam vrtět.Jestli si na sebe nechá šáhnout,tak to vrtění ucítíš,jestli si nenechá šáhnou,lze to i vidět.

Pokusím se dát novou fotku.Moc dobře mi nejdou upravovat jsou nekvalitní.Vždycky jak ji zmnším bajtama z menší se mi i pixelama.Musím zkusit jiný program.

13.7.2006 09:00

bipunka napsal(a):
Pokusím se dát novou fotku.Moc dobře mi nejdou upravovat jsou nekvalitní.Vždycky jak ji zmnším bajtama z menší se mi i pixelama.Musím zkusit jiný program.

někde jsem tu viděla fotku zepředu,jak tam stála s kozou,a vypadala dost nafoukle...tedy jestli se jedná o tuto kobylku

13.7.2006 09:24

kikuska napsal(a):
někde jsem tu viděla fotku zepředu,jak tam stála s kozou,a vypadala dost nafoukle...tedy jestli se jedná o tuto kobylku

no,tak přesně takhle dokázal vypadat i můj valach Feldon,ten co se týče žrádla byl k nezastavení,kamarádi na novoroční vyjížďce se mě dokonce ptali,kdy už bude rodit.Takže to vůbec není směrodatné,že má břicho,tak že je březí.
A to ještě nic?

13.7.2006 09:36

jaruska napsal(a):
no,tak přesně takhle dokázal vypadat i můj valach Feldon,ten co se týče žrádla byl k nezastavení,kamarádi na novoroční vyjížďce se mě dokonce ptali,kdy už bude rodit.Takže to vůbec není směrodatné,že má břicho,tak že je březí.
A to ještě nic?

taky neříkám,že by březí být měla,jen že by sem mohla majitelka tu fotku dát,sama mám valcha,který vypadá,že za chvíli porodí...teď už to tedy není tak hrozný

13.7.2006 09:40

kikuska napsal(a):
taky neříkám,že by březí být měla,jen že by sem mohla majitelka tu fotku dát,sama mám valcha,který vypadá,že za chvíli porodí...teď už to tedy není tak hrozný

Tak ho dej na moderku,ať se podíváme na valacha před ohřebením (doufám,že se neurazíš ).

13.7.2006 09:56

jaruska napsal(a):
Tak ho dej na moderku,ať se podíváme na valacha před ohřebením (doufám,že se neurazíš ).

je,ja zrovna nemam zadnou fotku,ale zkusim neco vyfotit,alůe ted uz je to ,,hubenour"

13.7.2006 10:26

kikuska napsal(a):
je,ja zrovna nemam zadnou fotku,ale zkusim neco vyfotit,alůe ted uz je to ,,hubenour"

tak teda starší,teď už je celkem pěkný...pohled z hora

13.7.2006 10:36

kikuska napsal(a):

a další-kritické chvíle vyfocené bohužel nemám,tady je trochu hubenější

13.7.2006 10:39

kikuska napsal(a):

No já mám valáška, o kterém trenérka řekla, že vypadá jak chladnokrevná březí kobyla... je to ale huculík. Na fotce je v tématu Buclatí, baculatí, boubelky...
Ale na mojí březí kobylce (prvnička) nebylo skoro nic znát až do porodu, bříško měla maličké, hříbě velké, silné... příroda to dobře maskovala :-)

13.7.2006 10:52

janovotna napsal(a):
No já mám valáška, o kterém trenérka řekla, že vypadá jak chladnokrevná březí kobyla... je to ale huculík. Na fotce je v tématu Buclatí, baculatí, boubelky...
Ale na mojí březí kobylce (prvnička) nebylo skoro nic znát až do porodu, bříško měla maličké, hříbě velké, silné... příroda to dobře maskovala :-)

no,nejlepsí fotka uz nejde vlozit,nejak se fauna zdraha,jinak na tech fotkach to neni zretelne....ale je to taky huculoarab,a nejvetsi problem je vzdy ze zacatku pastevni sezony,to chodi jak sud....

13.7.2006 11:04

kikuska napsal(a):
no,nejlepsí fotka uz nejde vlozit,nejak se fauna zdraha,jinak na tech fotkach to neni zretelne....ale je to taky huculoarab,a nejvetsi problem je vzdy ze zacatku pastevni sezony,to chodi jak sud....

Přírodní koníci jsou opravdu záživní :-)

14.7.2006 07:22

kikuska napsal(a):

Ano je to ona ta kobylka pokusím se jí sem přetáhnout.

14.7.2006 07:25

jaruska napsal(a):
A to ještě nic?

Ještě nic taky si začínám mylset že je spíše nafouklá přepapáním.Ona totiž skoro nic 4 měsíce hnedle 5 nedělala.U nás byla ošklivá ale ošklivá zima všude bylo ledovky a tam kde nebyli tam zase byli zavěje na louce bylo 40cm sněhu.A pak po zimě už jsem jí nechtěla nějak honit adopřát jí klid.No a takhle to dopadlo.Stále nic vet přijede se na ní podívat po neděli má toho moc a nestíhá.

14.7.2006 08:57

bipunka napsal(a):
Ano je to ona ta kobylka pokusím se jí sem přetáhnout.

Tak jestli se nic neděje,no tak třeba vstřebala právě,že cítila,jaká přijde zima,tak si jí připustíš zjara,vybereš si pro ni ženicha sama a bude všechno dobrý,jen ji tak necpi,nebo Ti nezabřezne ani zázrakem.

14.7.2006 09:47

kikuska napsal(a):

No tak to jsou záda,jaké má i moje kobylka.Když si na ně položíš tácek s nápojem,nespadne ani náhodou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík