Sen, který se snem... VYSNĚNÁ PRÁCE KOLEM KONÍ

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.1.2012 12:49
didi

XXX.XXX.203.26

Když se tady tak živě řeší a komentuje situace jedné osoby, napadlo mě založit téma VYSNĚNÁ PRÁCE KOLEM KONÍ.
Chtěla jsem tímto přispět přímo do tématu Sheril, ale myslím, že by se to tam ztratilo, nebo by to nemuselo být pochopeno a ještě bychom si mohli nedopatřením závidět imaginární statky či ranče :-)).

Jak si představujete takové bydlení na farmě nebo práci kolem koní, aby se dala nazvat "splněným snem"? Já sním docela ráda...

Osobně bych si představovala být majitelkou pidi ranče - v "mongolském stylu".
Co se týče staveb: malá kruhová dřevostavba vzhled a la jurta pro nás s mužem a dětma na bydlení a vzdušná stodola s dílnou (sklad sena, krmiv, výstroje, nářadí, ...) + přístřešky pro koně - taktéž kruhové, s balíky sena a automatickou nezamrzající napáječkou a uprostřed.
Pozemky: pro cca.10 koní uzpůsobené jako paddock paradise a vlastní louky na sklizení sena + zahrada kolem 4000 m2.
Zvířectvo: slepičky asi 20, 4 přiježdění koně nastálo pro nás rodinné příslušníky (3 už máme), dalších 4 až 6 koní + nějaké ty psiska a kočky z útulku.
Co bych tam ráda dělala: Věnovala bych se v malém ekofarmaření - zelenina a vejce (pro naši potřebu + jen sem tam něco navíc). Dávala bych do kupy koně ve špatném stavu, působila jako výživový poradce. Muž by mohl přiježďovat a trénovat western, radit s koupí koně. Vozili bychom turisty.
Lokalita: Šumava nebo Oderské vrchy.

Jak by se to uživilo? Vydělalo by to? Kolik by to stálo? Nevím, je to skutečně jen vysněné. V případě, že by to nebylo na hypotéku a my nikomu nic měsíčně nespláceli, uživili bychom se - o vyloženě výdělečný projekt by ale nešlo... Ve větším měřítku, kdy už by to nejspíše vydělávalo více, už by se zase nedalo hovořit o mém splněném snu - to už by nebyla rodinná pohoda, ale zaměstnanci, čachry kolem dotací. Bez zaměstnanců a dotací by to zase byla nestíhačka - brzy by asi došlo na šizení zvířat, nejspíš by se z nás z nouze první stali klasičtí "handláci" a pak bychom se zadlužili a krachli...

13.1.2012 13:07
bonita

XXX.XXX.30.240

amen, asi tak :(

13.1.2012 17:57
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

Moc hezký sen, jen ty kruhové objekty by mně trochu vylekaly.... Tak jak je pyramida útvar léčivý, tak je kruh útvar zdraví škodlivý a dlouhodobý či pravidelný pobyt v něm přináší zdravotní potíže.... Ale jinak sorry, že Vám lezu do snu...:-) Je pravda, že tak žijí lidé ve stepích... Sama mám docela podobný sen, malý statek, velké pozemky.......

Neregistrovaný uživatel

13.1.2012 17:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.4

Já vysněnou práci mám, i když je kolem koní jen z části. Každopádně jediný, co mi "vadí" je bydlení s rodičema, ale není vše vždy 100%. Sen je mít vše roubený, barák roubený, stáje roubený. Být ve všem si soběstačná (jídlo, krmení pro zvířata, a kdyby to šlo i elektrika, jen ta nafta a benzín je asi nereálná) a nemuset se zabejvat s lidmi.

Jestli je to, co píšete, reálné nebo ne, těžko říci. Když natrefíte na dobrej "kšeft" a lidi Vás budou brát, udou ochotný zaplatit a podobně, tak to reálný je. Já jsem podobný sen měla před třemi lety na začátku mého podnikání. K tomu jsem ještě zkusila zrealizovat krámek s koňskými potřebami. Po třech letech jsou všechny tyhle sny v háji, nechci s lidmi mít nic společnýho a docela bych i přivítala, kdyby si okolí přestalo všímat mně. Mít jen "to své" a jeden sen mi zůstal - získat opravdového přítele. Ale to u mně nehrozí....

14.1.2012 17:41
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já vysněnou práci mám, i když je kolem koní jen z části. Každopádně jediný, co mi "vadí" je bydlení s rodičema, ale není vše vždy 100%. Sen je mít vše roubený, barák roubený, stáje roubený. Být ve všem si soběstačná (jídlo, krmení pro zvířata, a kdyby to šlo i elektrika, jen ta nafta a benzín je asi nereálná) a nemuset se zabejvat s lidmi.

Jestli je to, co píšete, reálné nebo ne, těžko říci. Když natrefíte na dobrej "kšeft" a lidi Vás budou brát, udou ochotný zaplatit a podobně, tak to reálný je. Já jsem podobný sen měla před třemi lety na začátku mého podnikání. K tomu jsem ještě zkusila zrealizovat krámek s koňskými potřebami. Po třech letech jsou všechny tyhle sny v háji, nechci s lidmi mít nic společnýho a docela bych i přivítala, kdyby si okolí přestalo všímat mně. Mít jen "to své" a jeden sen mi zůstal - získat opravdového přítele. Ale to u mně nehrozí....

To zní hodně zkradeně a zraněně.... Také jsem se mockrát více či méně spálila a tvrdím, že mám raději zvířeta než lidi, ale tak jako kůň, tak i člověk je společenský tvor a přílišná samota tísní.... občas to člověk musí zkoušet, ikdyž je v tom vždycky trochu risku.... Neházejte flintu do žita... :-)

Neregistrovaný uživatel

14.1.2012 18:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.4

Jako že se mám dál pokoušet vycházet s lidmi? Hm, děkuji za radu, ale nemám zájem, po 10ti letech spíš není síla.

14.1.2012 22:53
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

Také jsem to s lidmi neměla a doteď nemám lehké..... Bolelo to, užírala jsem se tím, ale během let jsem se naučila hodit to za hlavu a nestrácet s tím čas... Život je dost krátkej na to, aby ho člověk promrhal na blbosti... Spoustu lidí z mého života vypadlo, ale naštěstí zůstala hrstka, kterou nazývám přátelé a za ty jsem moc ráda.... Mluví z Vás trpkost a možná i bolest.... Můžete se uzavřít do sebe a taky můžete jednoho dne zjistit, že ste tímhle postojem promrhala velkou část života.... Mezi lidmi je hodně sviní, ale je i pár moc dobrých lidí.... Možná byste měla zase začít snít, beze snu člověk nemá směr do života a nechává se jím vláčet... A jestli jsou ty sny reálné....??? Kdo ví, ale zakázat nám je přece nikdo nemůže.... :-) Připomínáte mi zlomeného koně, neznám vás, ale působíte na mně tak nějak bez jiskry, jako, že už je vám všechno vlastně jedno, jen ať vám dají všichni pokoj..... Vrátit jiskru zlomenému koni je pekelně těžká věc.... ale není to nemožné - jen se to nesmí vzdát.... Moc bych vám přála, aby ste potkala někoho, kdo vám tu jiskru vrátí..... Berte to třeba jako nový sen.....

Neregistrovaný uživatel

15.1.2012 13:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.4

Chápu, že to myslíde dobře, ale jak píšete, neznáte mně, nemyslím to nějak špatně. Navíc tato diskuze není o vyřešení mé psychiky, takže bych to nechala spát :o) Jediný, co bych ke snům napsala je, že snít je krásné, ale všeho moc škodí, probuzení z krásného a dobře míněného snu do reality bývá někdy dost bolestivé, a pak se člověk může i docela dobře trápit. Jen můj poznatek a zkušenost.

15.1.2012 20:06
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Chápu, že to myslíde dobře, ale jak píšete, neznáte mně, nemyslím to nějak špatně. Navíc tato diskuze není o vyřešení mé psychiky, takže bych to nechala spát :o) Jediný, co bych ke snům napsala je, že snít je krásné, ale všeho moc škodí, probuzení z krásného a dobře míněného snu do reality bývá někdy dost bolestivé, a pak se člověk může i docela dobře trápit. Jen můj poznatek a zkušenost.

Necháme to spát, tato diskuze je opravdu o něčem jiném....:-) Přeji Vám ať se začne dařit lépe.... :-)

Neregistrovaný uživatel

16.1.2012 10:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.4

Díky, ale mně se daří dobře, já jsem spokojená :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík