Dobrý den daruji do dobrých rukou kobylu jako společníka a parťáka.Kobyle je 19let je to A1/1(s PP) Černá hnědka ,běhavala dostihy , má artrozu .Před měsícem zjištěna měsíční slepota, ale po prokapání kobylka vidí na obě oči.Daruju ji i snějakymi věcmi např.zimní dekou ,ohlavky,vodítko ,klidně i čištění ...
moresi33
napsal(a):
Dobrý den daruji do dobrých rukou kobylu jako společníka a parťáka.Kobyle je 19let je to A1/1(s PP) Černá hnědka ,běhavala dostihy , má artrozu .Před měsícem zjištěna měsíční slepota, ale po prokapání kobylka vidí na obě oči.Daruju ji i snějakymi věcmi např.zimní dekou ,ohlavky,vodítko ,klidně i čištění ...
moresi33
napsal(a):
Nebojte se o kobylu mě jde . takže ji nedam jen tak kazdemu:)
Nechci se do vás nijak navážet, taky jsem tuhle pitomost kdysi udělala. Rovnou vám ze zkušenosti řeknu že jestli vám na kobyle opravdu záleží, dejte jí uspat. Lidi naslubují hory doly a ve finále kobyla skončí jako krmení pro psi. Vzhledem k tomu že do nedávna jsme provozovali azyl pro koně a jinou haveť , nevařím z vody. Kobylka je moc krásná a to je lákavé sousto pro zmetky . Držím palce ať to pro kobylku dopadne dobře , ať už se rozhodnete jakkoliv.
kessi
napsal(a):
Nechci se do vás nijak navážet, taky jsem tuhle pitomost kdysi udělala. Rovnou vám ze zkušenosti řeknu že jestli vám na kobyle opravdu záleží, dejte jí uspat. Lidi naslubují hory doly a ve finále kobyla skončí jako krmení pro psi. Vzhledem k tomu že do nedávna jsme provozovali azyl pro koně a jinou haveť , nevařím z vody. Kobylka je moc krásná a to je lákavé sousto pro zmetky . Držím palce ať to pro kobylku dopadne dobře , ať už se rozhodnete jakkoliv.
Prominte asi ti myslíte dobře ale vzivote bych ju nedala uspat ..Jedině kdyby trpěla..
dobrý večer,měla bych o kobylku zájem od kud jste?co obnáší její artroza jaké omezení,zvláštní péči a tak,mužete napsat,něco o povaze.mam kobylku puvodně huculku ale myslím že čistá není,pak 2 kozy a kozlíka,4psy,prostě miluji zvířátka a mají u nás i náležitou péči,kvuli artroze se nesmí jet ani v kroku?moje kobča je sice plně zdravá,ale byla ze špatných podmínek a nic neuměla jezce na hřbetě snese,ale obsednout ji si ji netroufám,nerada bych udělala chybu když dalo tolik práce jí naučit zakladním návykům,jezdit umím ale obsednout si netroufám.moje kobča je celý den venku na noc box.děkuji Petra přikládám foto moji Enuchy
moresi33
napsal(a):
Prominte asi ti myslíte dobře ale vzivote bych ju nedala uspat ..Jedině kdyby trpěla..
No jde o to, že vlastně svou odpovědnost přenesete na někoho jiného, měsíční slepota se ráda vrací, co je dnes v pořádku může být zítra velký problém, kobyla vám nějakou dobu sloužila a jako odpovědný majitel bych já volila uspání. věřte nebo ne ale když se dostane do rukou,, rádoby ,,milovnice nějaké holčičce bude jí rajtovat dokud to kobyla vydrží, když se dostane handlákovy a věřte že často to člověk nepozná, že se jedná o handláka,, stratí ,, průkaz a kobyla omládne o X let a 19let stará babča bude honěná nějakým hejlem půl roku než padne, on pak zjistí že je stará a nemocná a stejně skončí uspaná nebo na jatkách,, Opravdu tohle chcete?!,, Neberte to ve zlém, je to jen zkušenost s koňmi pracuji 25 let a jak už tu někdo napsal, co je zadarmo toho si nikdo neváží. Nebo jí pošlete někam na pastviny , kde budete platit 1500kč měsíčně a babča tam dožije a vy pořád budete vědět ,že jste její paní a můžete rozhodnout co a jak.
kessi
napsal(a):
No jde o to, že vlastně svou odpovědnost přenesete na někoho jiného, měsíční slepota se ráda vrací, co je dnes v pořádku může být zítra velký problém, kobyla vám nějakou dobu sloužila a jako odpovědný majitel bych já volila uspání. věřte nebo ne ale když se dostane do rukou,, rádoby ,,milovnice nějaké holčičce bude jí rajtovat dokud to kobyla vydrží, když se dostane handlákovy a věřte že často to člověk nepozná, že se jedná o handláka,, stratí ,, průkaz a kobyla omládne o X let a 19let stará babča bude honěná nějakým hejlem půl roku než padne, on pak zjistí že je stará a nemocná a stejně skončí uspaná nebo na jatkách,, Opravdu tohle chcete?!,, Neberte to ve zlém, je to jen zkušenost s koňmi pracuji 25 let a jak už tu někdo napsal, co je zadarmo toho si nikdo neváží. Nebo jí pošlete někam na pastviny , kde budete platit 1500kč měsíčně a babča tam dožije a vy pořád budete vědět ,že jste její paní a můžete rozhodnout co a jak.
Ahoj, ještě máš Líbeznou?
Já mám doma taky darovaného koníka a má se skvěle! Takže ne každý, kdo si vezme darovaného koně je mizera.. Já si ho brala prostě "ze zvyku". Ráda pomáhám "nechtěným" zvířátkům (taky to tak u mě doma vypadá ).
Je fakt, že je potřeba pořádně vybírat, protože se ozvou hlavně handláci a jim podobní.
Takže oči na stopkách a přeji kobylce krásný nový domov.
Napište mi na email katka1263@seznam.cz
Kobylu mam 2 roky..Vytáhly jsme ju ze špatných rukou.. Byla vyhubla... hnus¨!! Nemužu dávat peníze do koně kterej nema u mě využití je to hnus to řikat ale je to tak. O kobyl mě važně jde kam pude.. Už u nas byl 1typek že prej ju chce jako společnika dojel a to co řikal...bylo děsny.. mno kobyla je hubena ikdyž to neni pravda žere osto šest..pak že by nebyla a ni na jizdarnu a to mě dostalo...prvně že chce kobylu jako společnika a pka už na jezdeni.. tak sme ho vyprovodily pryč... :( lidi jsou Ha..l.
Lidi jsou možná hajzli ale ať už to bude znít hnusně tak jste to vy kdo chce na někoho jiného hodit zodpovědnost za starého, nemocné a nepoužitelného koně. Je málo lidí co si může dovolit vzít si takového koně a živit ho a nic z toho nemít. Je to prostě tak. Být vámi tak ji raději nechám uspat, to je pro ni nejlepší, aspoň se nedostane někam kde nikdy nevíte co se s ní bude dít. Jistotu nebudete mít v sebesladších řečičkách. Taky mám doma obdobného koně, je mi naprosto k ničemu byť nemocný není, ale zůstává tady a jakmile nastanou potíže, bolesti atd tak to ukončíme a zemře ve svém domově kde žije několik let, kde to zná jako své boty a je tam spokojený, místo stresujícího přesunu do jiného domova a znova si zvykání na vše.
kessi
napsal(a):
budete se asi divit ale všichni nejsou stejní, dostala jsem taky kobylu zadarmo, špatně neskončila. Sice jsem už měla slabé chvilky, že jí seženu nový domov, ale díky její povaze bych jí tím odsoudila k velice špatnému konci. Pokud bude hledat a nespěchat tak určitě vhodného majitele najde.
moresi33
napsal(a):
Napište mi na email katka1263@seznam.cz
Kobylu mam 2 roky..Vytáhly jsme ju ze špatných rukou.. Byla vyhubla... hnus¨!! Nemužu dávat peníze do koně kterej nema u mě využití je to hnus to řikat ale je to tak. O kobyl mě važně jde kam pude.. Už u nas byl 1typek že prej ju chce jako společnika dojel a to co řikal...bylo děsny.. mno kobyla je hubena ikdyž to neni pravda žere osto šest..pak že by nebyla a ni na jizdarnu a to mě dostalo...prvně že chce kobylu jako společnika a pka už na jezdeni.. tak sme ho vyprovodily pryč... :( lidi jsou Ha..l.
hodně lidí shání společníka, doporučuji si inzerát ani tak nepodávat, ale spíše na ně odpovídat, vyhnete se tak těm typu toho chlápka co u vás byl, případně malým slečnám co chcou koníška. já bych ráda druhého koně k mojí, ale dalšího starého bych nedala ani finančně ani psychicky (mojí bude 20).
šáruš
napsal(a):
hodně lidí shání společníka, doporučuji si inzerát ani tak nepodávat, ale spíše na ně odpovídat, vyhnete se tak těm typu toho chlápka co u vás byl, případně malým slečnám co chcou koníška. já bych ráda druhého koně k mojí, ale dalšího starého bych nedala ani finančně ani psychicky (mojí bude 20).
Jejda ta vaše kobča vypadá ůplně,jak od mojí kamarádky a myslím,že ji bude také 20.
šáruš
napsal(a):
budete se asi divit ale všichni nejsou stejní, dostala jsem taky kobylu zadarmo, špatně neskončila. Sice jsem už měla slabé chvilky, že jí seženu nový domov, ale díky její povaze bych jí tím odsoudila k velice špatnému konci. Pokud bude hledat a nespěchat tak určitě vhodného majitele najde.
Já se nedivím, naši koně byli povětšinou hendikepovaní a ze špatných podmínek, ale právě proto že jsme měli azyl a koně dál umísťovali, vím jak je to těžké, sehnad odpovědného člověka. Většina koní kter´ří prošli naším azylem byla ve vemi špatném stavu, nebo opravdu staří, taky tu mám koně ,,poníka,, tomu je 35 let je tu asi 5let koupila jsem dva takové, jednoho jsme umístili a druhý tu dožije,ikdyž máme stop stav, v případě stěhování, mám pro něj domluvené umístění u známé, ale pořád je to o tom, že by lidi neměli svou odpovědnost přehazovat na druhé. Hodných lidí je opravdu pomálu...
Prostě mi to příjde neodpovědné, dávat starého nemocného koně pryč, když už nesloží, neřeknu kdyby jí bylo 10 a ale 19let...
Jinak já,byt vámi tak fakt si nedám inzeráz a raději na něj odpovím.Někomu se to tu lehce píše,že kobylku uspat,ale já osobně bych to asi neudělala,nemám tak silnou povahu.Jo něco jiného je,kdyby měla opravdové silné bolesti a nebylo by ji už možno pomoct,ale slepota s tou se dá přeci žít.
Dost lidí hledá koníka aspoň na vypasání zahrádky,tak ale musí se fakt řádně hledat a nedat ji prvnímu co se ozve.
kedo
napsal(a):
Jinak já,byt vámi tak fakt si nedám inzeráz a raději na něj odpovím.Někomu se to tu lehce píše,že kobylku uspat,ale já osobně bych to asi neudělala,nemám tak silnou povahu.Jo něco jiného je,kdyby měla opravdové silné bolesti a nebylo by ji už možno pomoct,ale slepota s tou se dá přeci žít.
Dost lidí hledá koníka aspoň na vypasání zahrádky,tak ale musí se fakt řádně hledat a nedat ji prvnímu co se ozve.
Rozhodně se mi to lehce nepíše, taky jsem před tím rozhodnutím několikrát stála, ale věřte že je to mnohem lepší než někomu koně darovat a pak si vyčítat že jste jej raději neuspala, protože jí někdo za živa dře z kůže a VY už s tím nemůžete nic udělat. Není to o lásce k tomu zvířeti, že ho dáte staré pryč, ale o vašem srabáctví se postavit k situaci čelem a řešit jí. Mě čeká možná tohle rozhodnutí u tří psů, taky mě lidi zato tady na psí fauně zlinčovali, ale pořád lepší milosrdná smrt, než několik let utrpení které vy už neovlivníte , to je celé. Opravdu to nemyslím nijak zle, jen to jsou zkušenosti.
No hlavně nepodávejte inzerát, jinak se opravdu do dobrých rokou nedostane. Sama mám 21 letou plňasku, naštěstí je pořád zdravá, takže do ní nemusím vrážet žádné peníze za léčby atd, já bych svoji kobylku nikdy nikomu nedala, kdybych musela. Raději bych ji nechala uspat a věděla bych, že se má "dobře"... Nesnesla bych nikdy pomyšlení na to, že jsem ji někomu dala a teď trpí a já s tím nemohu nic udělat.
Vaše kobylka je nemocná, a lidé si jako společníka koupí raději nějaké hříbě ať už poníka nebo velkého koně, cena hříbat je ted hodně nízká a není problém sehnat za 5 - 10tis. Do mladého koně nemusí strkat žádné peníze. U vaší kobylky mám obavy, že si ji nikdo nevezme, a když, tak to nebude dobré... No přeji Vám, aby jste našla dobré místo pro kobylku. Já bych ji nedarovala...
kedo
napsal(a):
Starý a nemocný kůň není o silné povaze. Zbavit ho trápení není nic pro vás ale především dobro pro toho koně. Nabízená klisna má artrozu a slepotu. Pokud vím já tak artroza taky není žádná sranda a občas to dost bolí a nastávající slepota? Nic proti ale to musí být něco strašného především pro koně. Kdyby se s tím narodila tak neřeknu, ale brzy bude určitě slepá úplně. Jednu takovou kobylu jsem zažila a ta se kolikrát tak šeredně vysekala, že se na to nedalo dívat. Kdyby kobyla byla zdravá tak neřeknu, jenže to by ji beztak zase někdo využíval k ježdění atd a to že je nemocná neznamená že nedočká toho samého. Takové případy máme všude kolem sebe.
Radím Vám nechte ji uspat - bude to vysvobození pro toho koně. Vždyť přece, co je lepší být v koňském nebi nebo být někde zavřený pokolena hnoje, seno žádné atd... vy jste ji dostala ze špatných podmínek a zase ji do takových podmínek vrátíte.... Časem určitě bude slepá, což pro koně jejího věku je strašné, jak tady už někdo píše. Mě také jednou čeká uspání mé kobči, ale já nadruhou stranu nejsem taková, že bych darovala "starého a nepotřebného koně", jen proto, abych se ušetřila trápení, nebo kvůli místu atd...
Doufám, že se rozhodnete správně a že kobča nebude trpět u nějakých lidí.
Já vím, že to musí být strašné nechat uspat kobylu, kterou máte šíleně ráda, ale když to vezmu ze svého pohledu.. mám svého miláčka přes 6 roků a zatím je to mladý a zdravý kůň a jen ta myšlenka, že z něj jednou bude starý nemocný kůň mě děsí, ale jednoho jsem si jistá, že ho nikdy neprodám.. možná kdyby byl zdravý tak někomu kdo ho bude mít tak rád jako já bych ho prodala, ale kdybych věděla, že je nemocný a takových lidí je fakt málo kdo se bude starat o nemocného koně je opravdu málo. Jedno vím jistě ten kůň pro mě udělal víc než já pro něj a i kdyby mi teď onemocněl a já na něm přestala jezdit tak už má odpracované krásné stáří ve své stáji. Nikdy bych nedala koně pryč jen proto že už nemůže.. je mi jedno, že to stojí peníze vždycky se můžu v něčem omezit. Ten kůň mi daroval tolik zážitků co mi nikdo nevynahradí a já bych mu nikdy nemohla ublížit tím, že by šel jinam a kdyby jsem to vážně nemohla utáhnout a koník by byl nemocný tak bych nebyla takový srab abych to hodila na někoho jiného a koni za to co pro mě udělal zajistila hrozné dožití a abych já se utěšovala tím že žije pro mě by byla jasná volba uspání i když vím, že by to strašně bolelo,ale takový je život. Myslím, že už pro to co pro vás kůň udělal by jste teď měla sebrat všechnu svou hrdost a nechat ho uspat dřív než se bude trápit a skončí někde na jatkách.
Ono vzít ti starého koně není jen tak.. já sama jsem teď hledala společníka a nikdy vážně nikdy bych si nevzala nemocného starého koně.. velký kůň víc sežere.. je pro mě nevyužitelný.. musím myslet, že do něj hodím peníze za léčení a za pár let dám 6tis. za kafinu a k tomu to pro mě bude šílené utrpení,že mi umřel další koník na kterého jsem si zvykla. Já jsem si koupila za minimální peníze pěkného mladého poníka a ten sežere omoc míň než velký kůň, nemusím dávat peníze za zbytečné léčení, můžu si ho zapřáhnout do vozíku a vozit na něm děcka a vím, že pokud se nic neposere tak tu může být klidně dalších 30 let V dnešní době kdy člověk dělá za šíleně malou výplatu a každou chvíli se musí bát,že firma bude propouštět si jen tak někdo nemůže dovolit vyhazovat peníze za starého nemocného koně.. i když je to strašné tak je to bohužel pravda.
A co kontaktovat útulek pro koně např. http://www.utulek-bianka.cz/ , nebo se poradit s paní Višňákovou , najdete ji i na FC. Třeba něco poradí..
lotinka
napsal(a):
A co kontaktovat útulek pro koně např. http://www.utulek-bianka.cz/ , nebo se poradit s paní Višňákovou , najdete ji i na FC. Třeba něco poradí..
Bohužel i útulky mají plno, Bianka není vyjímkou. Doba je opravdu moc špatná pro lidi, natož pro zvířata která jsou na nás závislá
kessi
napsal(a):
Bohužel i útulky mají plno, Bianka není vyjímkou. Doba je opravdu moc špatná pro lidi, natož pro zvířata která jsou na nás závislá
A zkoušela ste SOS Život pro koně....??? Paní párkrát předváděla koníky z útulku na našich akcích a myslím, že je tam vše jak má být....
Jak může někdo uvažovat o utracení nebo ho navrhovat, pokud kůň netrpí? Kobylka na fotkách je nádherná - ta rozhodně nevypadá "na umření".
Pro kobylu by bylo úplně nejlepší, kdyby zůstala u vás - ještě to zvažte. Nemohla by u vás sloužit k naučení začátečníků - jak o koně pečovat nebo k vození malých dětí? Hlavně ji neutrácejte! Je škoda každého předčasně ukončeného života. Doufám, že na tuto radu, sypající se ze všech stran, skutečně nedáte.
My nemáme vlastní pozemky, jinak bychom vás kontaktovali. Koně máme v ustájení a mezi nimi už i jeden podobný "případ" - 20cátníka s artrózou, téměř bez zubů, s anémii a slabými kopyty - o kterém jsme si nebyli jisti, zda přežije - nyní po půlroce u nás je z něj úplně jiný kůň, plný života, z jehož společnosti se budeme těšit ještě řadu let.
Zkusíme se poptat mezi známými.
dol_ik_d@seznam.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.4
Dostala jsem 28 letou, na jedno oko nevidící, zchromlou na zadní nohy, s příšerným "schváceným" kopytem, přišla s dírou ve stehně že by tam člověk prst mohl strčit, a celkově byla tak trochu zanedbaná, právě proto, že byla v takovém "koukacím" ustájení. Paní jí zbytek života u nás zaplatila darováním jiné kobyly,mladé, super povaha, s perfektním rodokmenem a skokovými předpoklady, s tím, že si s ní můžu dělat co chci. Staruchu jsme pošetřili, a snažím se jí dát, co potřebuje. Před nedávnem padla, a mysleli jsme, že je konec. Ale stále se drží, strašně špatně se jí v tom bahně chodí, plete nohama, začíná slepnout na druhé oko a už špatně slyší. Když to vezmu kolem a kolem, zabírá mi místo, nemám k ní vůbec žádný vztah, mám jí necelý rok, ale mám úctu k jejímu věku. Ani by mně nenapadlo jí ještě někam darovat, nedej bože do útulku (mám o nich své mínění) ale nedokážu koukat na to, jak to s ní jde z kopce. Prostě přijde ten den, kdy se budu muset rozhodnout, a je to povinnost každého majitele. Nevidím vůbec nic špatného na tom nechat koně uspat. Zvlášť když vidím, jak to všude kolem s koněma chodí. A to tu raději nenapíšu příběh druhé kobyly,jistě by napsali i ti, kteří nepřispívají vůbec. Jen jsem chtěla říct, že se přikláním na stranu názoru, že když nemůžu koně nechat v klidu dožít doma, tak jak by to mělo být, tak ho raději nechat jít, ať má klid. Jistě jsou mezi námi i lidé, kteří by se postarali, ale proč. Omlouvám se za výlev.
didi
napsal(a):
Jak může někdo uvažovat o utracení nebo ho navrhovat, pokud kůň netrpí? Kobylka na fotkách je nádherná - ta rozhodně nevypadá "na umření".
Pro kobylu by bylo úplně nejlepší, kdyby zůstala u vás - ještě to zvažte. Nemohla by u vás sloužit k naučení začátečníků - jak o koně pečovat nebo k vození malých dětí? Hlavně ji neutrácejte! Je škoda každého předčasně ukončeného života. Doufám, že na tuto radu, sypající se ze všech stran, skutečně nedáte.
My nemáme vlastní pozemky, jinak bychom vás kontaktovali. Koně máme v ustájení a mezi nimi už i jeden podobný "případ" - 20cátníka s artrózou, téměř bez zubů, s anémii a slabými kopyty - o kterém jsme si nebyli jisti, zda přežije - nyní po půlroce u nás je z něj úplně jiný kůň, plný života, z jehož společnosti se budeme těšit ještě řadu let.
Zkusíme se poptat mezi známými.
dol_ik_d@seznam.cz
Příběh našeho dvacátníka
thesis
napsal(a):
Vžít se tak do toho koně, který přichází o zdraví i zrak, ten by nám hned řekl co by si přál, takže to neví nikdo. A tak nezbývá než se kochat pohledem na nemocného ale přece krásného koně, kterého sice už nejde využívat ale třeba jinému by na koukání stačil . Pěkná představa
Asi tak
didi
napsal(a):
Příběh našeho dvacátníka
tohle je všechno hezké, tak at si jí majitelka nechá doma a nepřehazuje odpovědnost na druhé, však jí může platit pobyt na pastvinách a bude mít jistotu že kobyla bude ok. Tohle se tu podle mě řeší, ale slepý kůň potřebuje speciální zacházení a musí se s tím naučit žít, místo aby jí majitelka co jí tak miluje byla oporou kouká jak se jí zbavit. Já provozovala 7 let azyl pro koně a jiná hospodářská zvířata, většině koní jsme našli místo, někteří ani k nám nedoputovali ale našli se známí kteří si je vzali od bývalích majitelů rovnou. rozhodně je humánější takové zvíře uspat než aby šlo z ruky do ruky, je to právě o tom že bude zadarmo drahé, léčiva a péče není zadarmo, pokud je majitelka rozumná, tak si buď kobylu nechá a uspí jí až bude čas a nebo pokud nemá finance udělá to hned, je to poslední služba tomu koni. Když tu namě jedna taková paní ječela že jsme azyl a je naše povinnost koně příjmout, řekla jsem jí že klidně pokud bude hradit 1500kč měsíčně, raději koně dala za 5000kč handlákovi. prostě je to součást života nic víc nic míň.
thesis
napsal(a):
Vžít se tak do toho koně, který přichází o zdraví i zrak, ten by nám hned řekl co by si přál, takže to neví nikdo. A tak nezbývá než se kochat pohledem na nemocného ale přece krásného koně, kterého sice už nejde využívat ale třeba jinému by na koukání stačil . Pěkná představa
Na nemocného trpícího koně bych se také nedokázala koukat a umožnila mu včas důstojný odchod - ale v tomto případě se jedná o koně, který je jen starý a má počínající obtíže - dle mého názoru naprosto úměrné svému věku.
Svým příspěvkem jsem chtěla říci, že koně vnímám jako bytost.
Eutanázie by se vždy měla řádně zvážit. Finance by při rozhodování o bytí a nebytí neměly hrát prim. Kdyby tak někdo měl v rukou můj život a rozhodoval o jeho konci, tak bych to tak chtěla.
Zadavatelka jasně píše, že má kobylu 2 roky, že ji vytáhla z nevhodných podmínek, dala nejak tak do kupy a ted pro ni hledá nový domov, kde by v klidu dožila, protože si ji nemůže dále nechat. Je něco jiného, když má člověk koně na kterém si vozí prdel a když už je starý a nemůže vozit, tak se rychle chtějí zbavit, at se stará jinej...ale k těmhle lidem bych zadavatelku nepřirovnávala
thesis
napsal(a):
Já ji k nikomu nepřirovnávám ani neodsuzuju, jen říkám co si myslím. Já osobně bych ji uspala. Co s ní udělá zadavatelka je jen na ní, nikdo jí rozkazovat nemůže a jistě ani nebude
Přesně. Taky jí nesoudím, jen říkám,,písám,, co si myslím já. Je to jen a jen na ní. Dala to jako téma diskuze, tak se o tom diskutuje .
moresi33
napsal(a):
Nedala sem to sem aby ste mě říkaly co snou mam a nema udělat ,ale jen proto kdyby se nekdo našel a měl zajem..
Pokud nestojíš o kritiku, měla si jí dát do inzerce a né na diskuzi.
Nechápu proč, když si jí vytáhla ze špatných podmínek a dala jí do pucu, se jí teď zbavuješ. Nezlob se na mě, ale zdá se mi že se jí zbavuješ kůli jejímu handicapu.
Nebojíš se, že se zase vrátí do toho z čeho si jí vytáhla?
moresi33
napsal(a):
Nedala sem to sem aby ste mě říkaly co snou mam a nema udělat ,ale jen proto kdyby se nekdo našel a měl zajem..
Zkuste SOS Život pro koně.... tam je to opravdu slušné... mají tam i slepou kobylku....
Sama bych se tu neoháněla utracením, nikdo tu kobylku neznáte a nevíte jakou má chuť do života.....
Mám babičku - ne koně - mojí babičku, je jí 82, má umělý koleno, 6 prasklejch obratlů a je to taková čipera, že by jí mnoho třicátníků mohlo závidět.... samozřejmě, že jí bolí záda, často si musí brát spešl korzet a ta noha už taky není co bývala před tím, ale pokud vím, tak se do rakve rozhodně nechystá - NAŠTĚSTÍ!!!! Ráda jí pomůžu odnést nákup, když jsem na návštěvě tak si po sobě myju nádobí a tak, ale ikdyž je pro babičku čím dál tím vše těžší a mnohdy bolestivé, tak má hodně přátel, je pořád samá návštěva, v létě sedne na bus a jede na chatu, která je cca 75km vzdálená, tam má zahrádku, po 3 až 4 dnech zpátky, kvůli tomu, že má rybičky a chce nás vidět atd. atd. A pointa? Jakou má ta kobča chuť do života??? Víte kulový, tak tu neplácejte blbosti o tom, jak ji radši utratit, aby netrpěla.... já nevím jak vy, ale já nevím, jak těžké má artro.... Já si ji teď vzít nemohu, protože jsem ráda, že utáhnu (finančně) svoje koně, ale pokud nemůžete pomoci, nebo smysluplně poradit, tak nevím co tu řešíte..... Já bych svoje kobči nedala, taky se mi nelíbí, když se někdo takhle zbavuje koníka, ale jsou i tací co prodávají 27letého hřebce za 8000,- Tato paní či slečna, se na té kobče alespoň nesnaží vydělat......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.192
osobně si myslím toto.. když si toho koně pořizuju byť z nevhodných podmínek musím myslet na to že mi zustane.. pokud jí jen chci "zachránit" už při koupi kontaktuju nějaký utulek.... To že slečna či paní kobylku zachránila je velmi chvályhodné, málokdo by udělal už toto... Ale myslím že to tak úplně nedomyslela... smůla ano, doufámže pro kobylku najdete dobrý domov i když za sebe o tom pochybuji.
Hlavu vzhuru jsou lidi co mají názor takový a jiný makový.
Pokud se má kobylka k světu zkuste se zeptejte někde kde mají hříbata,třeba by si ji vzali tam.
Taky mám kobylku nevhodných podmínek a tu druhou z podmínek? (pán dostal do lesa traktor a kobyla byla přítěž) tak ji dal zdarma a když se projevil problém tak mi řekl že zavolá kafilérku rovnou k nám.
Kobylka je taky stará ale tím že ji pán krmil stejně jako když pracovala i když stála na zahradě,měla problémy s klouby ale nyní zhubla a stav se zlepšil.
Neznamená že když je koník starý a s problémy je zralí ko buřtů, moje kobyla se dost zkidnila co tu mám bábinu.
Držím palce aby se kobylka dostala k někomu komu její hendikep nebude vadit:O))
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
osobně si myslím toto.. když si toho koně pořizuju byť z nevhodných podmínek musím myslet na to že mi zustane.. pokud jí jen chci "zachránit" už při koupi kontaktuju nějaký utulek.... To že slečna či paní kobylku zachránila je velmi chvályhodné, málokdo by udělal už toto... Ale myslím že to tak úplně nedomyslela... smůla ano, doufámže pro kobylku najdete dobrý domov i když za sebe o tom pochybuji.
i já si vzala koně -darovali ho,dušný ,starý a jen jako společníka,nakonec se tak zlepšil že mohl chodit na lehké projížďky,ale v létě sem dala oba koně jiždo důchodu,jejich zdravotní problémy už dosáhly stupně že bylo zbytečné koně někam tahat,jsou an velké kopcovité pastvině,vypadají spokojeně,ikdyž živit 2 koně kteří nejsou k ničemu je dost náročné,tak neuvažuju že bych je někam dala,ikdyž nepotřebují zvláštní péči,v nejhorším bych je dala uspat,sem názoru že pokud se kůň může bez bolesti hýbat,normálně žrát,vstávat tak ho nechám,ale jakmile jedno z toho nebude moct nechám ho uspat
i já si vzala koně -darovali ho,dušný ,starý a jen jako společníka,nakonec se tak zlepšil že mohl chodit na lehké projížďky,ale v létě sem dala oba koně jiždo důchodu,jejich zdravotní problémy už dosáhly stupně že bylo zbytečné koně někam tahat,jsou an velké kopcovité pastvině,vypadají spokojeně,ikdyž živit 2 koně kteří nejsou k ničemu je dost náročné,tak neuvažuju že bych je někam dala,ikdyž nepotřebují zvláštní péči,v nejhorším bych je dala uspat,sem názoru že pokud se kůň může bez bolesti hýbat,normálně žrát,vstávat tak ho nechám,ale jakmile jedno z toho nebude moct nechám ho uspat
hankaladyb
napsal(a):
Zkuste SOS Život pro koně.... tam je to opravdu slušné... mají tam i slepou kobylku....
Sama bych se tu neoháněla utracením, nikdo tu kobylku neznáte a nevíte jakou má chuť do života.....
Mám babičku - ne koně - mojí babičku, je jí 82, má umělý koleno, 6 prasklejch obratlů a je to taková čipera, že by jí mnoho třicátníků mohlo závidět.... samozřejmě, že jí bolí záda, často si musí brát spešl korzet a ta noha už taky není co bývala před tím, ale pokud vím, tak se do rakve rozhodně nechystá - NAŠTĚSTÍ!!!! Ráda jí pomůžu odnést nákup, když jsem na návštěvě tak si po sobě myju nádobí a tak, ale ikdyž je pro babičku čím dál tím vše těžší a mnohdy bolestivé, tak má hodně přátel, je pořád samá návštěva, v létě sedne na bus a jede na chatu, která je cca 75km vzdálená, tam má zahrádku, po 3 až 4 dnech zpátky, kvůli tomu, že má rybičky a chce nás vidět atd. atd. A pointa? Jakou má ta kobča chuť do života??? Víte kulový, tak tu neplácejte blbosti o tom, jak ji radši utratit, aby netrpěla.... já nevím jak vy, ale já nevím, jak těžké má artro.... Já si ji teď vzít nemohu, protože jsem ráda, že utáhnu (finančně) svoje koně, ale pokud nemůžete pomoci, nebo smysluplně poradit, tak nevím co tu řešíte..... Já bych svoje kobči nedala, taky se mi nelíbí, když se někdo takhle zbavuje koníka, ale jsou i tací co prodávají 27letého hřebce za 8000,- Tato paní či slečna, se na té kobče alespoň nesnaží vydělat......
Myslím si, že s tou babičkou to je, ale trošku blbé přirovnání.. neříkám kdyby měla chuť do života jak píšete, ale vy by jste se jí chtěla zbavit a dát ji na starost někomu jinému, protože se není schopna sama o sebe 100% postarat. To je jak stou kobylou ona může mít chuť do života to jí nikdo nepopírá, tady se spíš řeší jen to, že majitelka se tu kobylu co je skoro slepá a má jiné problémy snaží hodit někomu jinému. Vy snad babičku někomu dáváte aby se o ní staral a platil za ní všechno co potřebuje i když to pro něj bude jen stará paní co vůbec nezná, ale z lítosti se o ni bude starat. Vy jste snad rodina a tak máte zodpovědnost za tu babičku se o ni postarat a pomoc jí když to potřebuje a takovou by měla mít zodpovědnost i majitelka koně o kterého se starala aby mu zajistila pěkný důchod nebo důstojný odchod a těch lidí co si vezmou starého nemocného koně a budou do něj cpát peníze je prostě málo a proto pokud nikoho takového nenajde by měla radši nechat koně uspat než aby byl v nějakých děsných podmínkách. Vy by jste snad chtěla aby babička byla někde v domově důchodců.. neřikám některé jsou pěkné, ale nikdy vám to nevynahradí rodinu a ve většině domuvů se k vám chovají jak ke kusu hadru myslím že by i vaše babička pak už neměla takovou chuť do života jakou má teď. Pro mě je to prostě děsná nezodpovědnost se zbavovat starého nemocného koně!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.4
Souhlasím,myslím, že se srovnává nesrovnatelné.
Tam šlo jen o pointu... Kůň neumí mluvit, aby řekl, já chci žít a mně to tu baví, protože svět je hezkej ikdyž mě něco bolí.... Nezabíjej mně.....Pani musí pečlivě vybírat, to prostě té kobče dluží.... Já sama mám taky starý kobči, který drží pohromadě jen spousta péče, ale jestli ste četli, tak ji chce dát i s výbavou, aby kobče nic podstatného nechybělo..... Asi jí na tom koni záleží.... Jinak co se týče starých lidí, tak se k nim kolikrát členové rodiny chovají hůř než k dobytku.... U babičky v paneláku byly takový story, že byste se divili.... což je mnohem horší, než dát koně někomu, kdo má lepší možnosti a hlavně prostředky zajistit mu to co pani už nemůže..... Tak a přeberte si to jak chcete... Mně jen strašně naštvalo, jak by ji tu každej utratil a přitom ani nevíte jak na tom kobča je, to tu je příspěvek ve kterém je popisováno něco mnohem horšího.... Tam už bych o tom utracení asi dost přemýšlela....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.4
hankaladyb
napsal(a):
Tam šlo jen o pointu... Kůň neumí mluvit, aby řekl, já chci žít a mně to tu baví, protože svět je hezkej ikdyž mě něco bolí.... Nezabíjej mně.....Pani musí pečlivě vybírat, to prostě té kobče dluží.... Já sama mám taky starý kobči, který drží pohromadě jen spousta péče, ale jestli ste četli, tak ji chce dát i s výbavou, aby kobče nic podstatného nechybělo..... Asi jí na tom koni záleží.... Jinak co se týče starých lidí, tak se k nim kolikrát členové rodiny chovají hůř než k dobytku.... U babičky v paneláku byly takový story, že byste se divili.... což je mnohem horší, než dát koně někomu, kdo má lepší možnosti a hlavně prostředky zajistit mu to co pani už nemůže..... Tak a přeberte si to jak chcete... Mně jen strašně naštvalo, jak by ji tu každej utratil a přitom ani nevíte jak na tom kobča je, to tu je příspěvek ve kterém je popisováno něco mnohem horšího.... Tam už bych o tom utracení asi dost přemýšlela....
Nikdo neřekl, že jí na kobyle nezáleží. Příběhů dobrých i špatných je spousta. Ale tak jak Vy odsuzujete lidi, kteří pří výběru darovat starou skoro nemocnou kobylu nebo utratit odsoudíte ty, co se přiklání k utracení, tak já zas poněkud odsuzuji lidi, kteří tvrdošíjně stojí za záchranou všech koníčků, za každou cenu. Ano, asi zadavatelka nečekala nějakou reakci. Tak ať nepíše na diskuzi, ale do inzerce, mailem své požadavky jdou sdělit také. Raději končím.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nikdo neřekl, že jí na kobyle nezáleží. Příběhů dobrých i špatných je spousta. Ale tak jak Vy odsuzujete lidi, kteří pří výběru darovat starou skoro nemocnou kobylu nebo utratit odsoudíte ty, co se přiklání k utracení, tak já zas poněkud odsuzuji lidi, kteří tvrdošíjně stojí za záchranou všech koníčků, za každou cenu. Ano, asi zadavatelka nečekala nějakou reakci. Tak ať nepíše na diskuzi, ale do inzerce, mailem své požadavky jdou sdělit také. Raději končím.
Mám kobylku, kterou bývalá majitelka zachránila z místa, kde byla týraná, tenkrát by byla tak zralá na injekci v jakém byla stavu, taky už byla starší.... a víte co? Od té doby už uplynulo 9 let a kobča je pouze trochu dušná, jinak se těší na svůj věk neuvěřitelnému zdraví..... Utratit se dá kůň vždycky, ale když se zmýlíte, tak už mu život nevrátíte..... Sorry, ale kobylka, které je 28 a pomalu nemůže chodit, tak tam bych o tom uvažovala, ale kobylka, které je 19 má nějaký stupeň artra a prodělala měsíční slepotu s tím, že zatím vidí.... tak tam bych tak nechvátala.....
hankaladyb
napsal(a):
Já teda tu myšlenku eutanázie chápu. Jde právě o to, že chuť do života může mít jak chce velkou, ale pokud se dostane do špatných rukou..a u takového koně, který se nedá už nijak využívat je ta šance na dobrého majitele opravdu malá (samozřejmě vyjímky jsou )tak si myslím , že by bylo lepší takového koně nechat důstojně odejít než dát někam, kde na něm budou třeba možná ještě zkoušet drandit, budou zkoušet co snese apod...a chudák kobča takle prožije poslední svý týdny, měsíce a možná i roky, ale taky možná i ty nejhorší roky v jejím životě..a veřte, že na první pohled a ani na ten druhý dost těžko někdo odhadne nového majitele..takových případů je, tolik lidí se na stáří "zbavili" svého koně s tím, že ho dali někam na pěkné místo na dožití apod. a potom toho litovali, že ho nenechali raději uspat, když zjistili jak je s koněm zacházeno nebo když zjistili jak skončil.. Takže tuto myšlenku chápu, i když samozřejmě pokud na to paní nespěchá, tak může čekat a třeba se objeví někdo v okolí, někdo známý a vhodný. I když znám i případ, kdy slečna takle darovala koně známému jejího kamaráda, který za něj dal ruku do ohně...a dobře to pro koníka nedopadlo. Tohle je dost těžký. Já mám koně jako parťáka a brala jsem si ho s tím, že u mě dožije a doufám, že tomu tak bude.
tak kamarádka prodávala z důvodu horší finanční situace za symbolickou cenu kobylu A1/1. Neměla moc zdravé záda, jinak vše v pořádku. Jezdit na ní mohly děti. Krásná kobyla třeba do ještě do chovu. Bylo jí 15 let. Paní naslibovala hory, doly, pastviny ale za necelý rok byla v inzerci jako zdravá, bezproblémová a 2x tak drahá. Kamarádky situace se zlepšila tak kobylu koupili nazpátek. Podvýživenou, s boulí a otlakama na zádech, no hrůza.
Samozřejmě že pokud koni "nic" není, jen už se na něm jezdit nedá z důvodu stáří nebo lehkého handicapu, může najít majitele, který mu dá dobré životní podmínky, aby dělal společnost jeho druhému koni. Ale kdo si dnes vezme, byť zadarmo koně, z kterého nic nemá, jen ho musí kulírovat.
Vaše kobyla je pěkná a je jí škoda, snad bude mít štěstí a někdo se jí i tak ujme, ale pokud se její zdravotní stav zhorší, lepší to důstojně ukončit než to zbytečně protahovat.
Slečno děláte si z nás legraci, že? Předpokládám, že se jedná o kobylku co byla, možná zatím i je ustájena v Želešicích u Brna, které se tam říkalo Lambarda. Pokud ne tak se omlouvám, ale musela by to bý její dvojnice.
To do jakého stavu jste ji zde přivedli je opravdu nechutné a smutné, kobylu jsem viděla hned po tom co byla do želešic přivezena, opravdu nevypadala tak jako na fotce, ba dokonce neměla tolik prosedlý hřbet jako teď. Ale to jakým stylem ji v žel. huntovali je fakt ohavnost, kobyla fungovala jako nájemní kůň a při své drobné postavě a výšce se nikdo nestyděl na ni cpát 100 kilové jezdce. A to i když byla březí, není divu, že hříbo dopadlo tak jak dopadlo. O tom, že má měsíční slepotu jsem se zmiňovala již před těma 2 roky, kdy jí mimochodem podle slov majitele bylo 18 let, ale nikoho to ve stáji nezajímalo, nikomu totiž neppřipadalo divné, že kobča je vždy téměř měsíc OK a pak se problém s očima vrátí.
O krmení nemluvím, co jsem ji viděla posledně vypadala děsně.
Je mi jí opravdu líto a přeju jí i Vám, aby ste jí našla někoho kdo se o ni bude spolehlivě starat, protože si to zaslouží. Mít volno, vezmu si ji hned, protože jsem pro ni měla vždy slabost, ale bohužel, momentálně si to nemůžu dovolit.
Prosím vás, aspoń nám tady nelžete.
NK
Tohle Lamdara nebo jak se ji tet říka LambÁda fakt neni.. Jmenuje se Franes a když ste na rajceti prohližela fotky tak ste si mena franes mohla všimnout.Ano tyto fotky nejsou ze želešic kde jsme kratkou dobu.Lambadu znam je to strašně hodna kobyla a idkyž ma uz prosedla zada pod deckama si to uziva . vŠICHNI TVRDI že si sou podobny ale omyl kazda je jina a podoba zadna aspon podle mě..
moresi33
napsal(a):
mimochodem nikdo nepsal že jsou ze současne staje... Nevim o co vam de... jsou to jen fotky mee kobyly jmenem FRANES!!!
Bohužel vám nevěřím půl slova, nějak se mi nezdá, že by se v jedné stáji vysktovali, 2 úplně stejné kobyly, které obě mají měsíční slepotu, obě měli prosedlý hřbet, obě byly podobného věku, obě byly A1/1, obě byly tmavé hnědky. Obě byly po jednom hříběti, jak jste uváděla nebo uvádíte v inzerátu na bazoši, kde mimo jiné máte i fotky přímo ze Želešic, to fakt asi ne. Opravdu to nechápu. A moc přeji Lambardě i Franes jen to nejlepší. A nejde mi vůbec o nic, jen mám Lambardu ráda a je mi jí líto.
Paní nebo slečno nevim ale kobyle si opravdu podobne nejsou mimo to Lamba je Alice majitelky staje Pink Pony natiž franes je moja lambe je 20 nebo 21let a franes 19. franes se narodila 26.3.1992 mimochodem frana nema tak prosedly zada jak lambada...
tady na fotce franes
moresi33
napsal(a):
Paní nebo slečno nevim ale kobyle si opravdu podobne nejsou mimo to Lamba je Alice majitelky staje Pink Pony natiž franes je moja lambe je 20 nebo 21let a franes 19. franes se narodila 26.3.1992 mimochodem frana nema tak prosedly zada jak lambada...
tady na fotce franes
a tady nejaka slečna na lambade nebo lamdaře
Není nic jednoduššího než jít na Jockey Club a vše si zkontrolovat: zde Franes http://www.dostihyjc.cz/kun.php?ID=25941 a zde Lamdara http://www.dostihyjc.cz/kun.php?ID=23189 Jedinou chybu kterou zde vidím je, že uvádíte špatný věk Franes, její dvacet ne devatenáct (u plnokrevníků se to počítá od 1.ledna), ale to stejně v jejím případě není podstatné.
to ja nevim ze se to počita od 1ledna ja mela zato že vždy se to počita od toho dne kdy se narodila to mate jedno ale jde tu o to že me pani nebo slečna nepravem obvinila že vydávam sveho koně za koně majitelky staje...mimochodem u franes neni jeste přepsanej jinej majitel ten co tam je je muj Tatka.. tak aby zase nekdo nezačal že lžu.
xyloza
napsal(a):
Není nic jednoduššího než jít na Jockey Club a vše si zkontrolovat: zde Franes http://www.dostihyjc.cz/kun.php?ID=25941 a zde Lamdara http://www.dostihyjc.cz/kun.php?ID=23189 Jedinou chybu kterou zde vidím je, že uvádíte špatný věk Franes, její dvacet ne devatenáct (u plnokrevníků se to počítá od 1.ledna), ale to stejně v jejím případě není podstatné.
vážně vám připadá jméno LAMBARDA úplně stejné jako LAMDARA? Mě tak úplně ne, může se jednat o dva úplně rozdílné koně, tak než sem něco takového vyplodíte, trochu si to po sobě přečtěte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.192
anicka.klusa
napsal(a):
vážně vám připadá jméno LAMBARDA úplně stejné jako LAMDARA? Mě tak úplně ne, může se jednat o dva úplně rozdílné koně, tak než sem něco takového vyplodíte, trochu si to po sobě přečtěte.
ono buhví jak to je zda si slečna co tvrdí že lamba a franes jsou stejné vymíšlí nebo má pravdu.. bud napsala jméno kobyly blbě ona anebo kecá. protože LAMBARDA neexistuje zatímco LAMDARA ano...
anicka.klusa
napsal(a):
Slečna, která zakládala diskusi píše, že se klisna jmenuje buď Lambarda nebo Lamdara, ale pro klid duši plnokrevná klisna Lambarda neexistuje, leda Lambada, ale vzhledem k barvě to ona nebude: http://www.dostihyjc.cz/kun.php?ID=22769 Navíc se v této diskusi opravdu jedná o klisnu Franes, znám ji a potvrdila mi to také její bývalá majitelka. Takže se laskavě uklidněte, protože nesmysli tu plodíte leda vy.
xyloza
napsal(a):
Slečna, která zakládala diskusi píše, že se klisna jmenuje buď Lambarda nebo Lamdara, ale pro klid duši plnokrevná klisna Lambarda neexistuje, leda Lambada, ale vzhledem k barvě to ona nebude: http://www.dostihyjc.cz/kun.php?ID=22769 Navíc se v této diskusi opravdu jedná o klisnu Franes, znám ji a potvrdila mi to také její bývalá majitelka. Takže se laskavě uklidněte, protože nesmysli tu plodíte leda vy.
Nevím kde plodím nesmysly, jen jsem se pozastavila nad tím, že Lamdara není to stejné jako Lambarda. A to my snad nemůže nikdo popírat, ať kobyla existuje nebo neexistuje. Takže nevím co se hned rozčiluejete.. A mimo jiné všimněte si někdy kolik mezi námi stále běhá papírově neexistujících koní.
anicka.klusa
napsal(a):
Nevím kde plodím nesmysly, jen jsem se pozastavila nad tím, že Lamdara není to stejné jako Lambarda. A to my snad nemůže nikdo popírat, ať kobyla existuje nebo neexistuje. Takže nevím co se hned rozčiluejete.. A mimo jiné všimněte si někdy kolik mezi námi stále běhá papírově neexistujících koní.
Nicméně o tomhle tato diskuze není, takže přeji LAMBARDĚ, LAMBDAŘE i FRANES krásný důchod u majitelů co jim poskytnou tu nejlepší péči.
anicka.klusa
napsal(a):
Já se tady rozhodně nerozčiluji, to Vy tady pouze píšete nesmysli a stojíte si za nimi i když sou milné A hlavně očerňujete majitelku Franes.
xyloza
napsal(a):
Já se tady rozhodně nerozčiluji, to Vy tady pouze píšete nesmysli a stojíte si za nimi i když sou milné A hlavně očerňujete majitelku Franes.
Prosím? A čím, že ji očerňuji? Na majitelku koně jsem neřekla ani slovo. Tak si pročtěte nejdříve diskuzi a pak teprve pište příspěvky. První můj příspěvek byl směřován na uživatele XYLOZA, a jak jsem si všimla nejedná se o majitele klisny, nýbrž o někoho kdo sem vložil www. stránky z jockey klubu, ovšem s jiným jménem než bylo uváděno dříve. Tak mě laskavě neosočujte za to co není pravda.
xyloza
napsal(a):
A povšiměte si, že jste na moderovaném fóru, kde je u každého příspěvku uveden i jeho pisatel, takže není tak těžké si všimnou co kdo psal. TAkže se naučte číst. Naschle
anicka.klusa
napsal(a):
Prosím? A čím, že ji očerňuji? Na majitelku koně jsem neřekla ani slovo. Tak si pročtěte nejdříve diskuzi a pak teprve pište příspěvky. První můj příspěvek byl směřován na uživatele XYLOZA, a jak jsem si všimla nejedná se o majitele klisny, nýbrž o někoho kdo sem vložil www. stránky z jockey klubu, ovšem s jiným jménem než bylo uváděno dříve. Tak mě laskavě neosočujte za to co není pravda.
Ano máte pravdu, za poslední příspěvek se Vám omlouvám, spletla jsem si Vás nick s nika1arnika, která majielku očerňuje.
Dobrý den, jestli je kobylka stále k dispozici ozvěte se mi prosím na email: kolilili@seznam.cz naše webovky www.hb-horses.webnode.cz Více info pošlu po emailu.
kolilili
napsal(a):
Dobrý den, jestli je kobylka stále k dispozici ozvěte se mi prosím na email: kolilili@seznam.cz naše webovky www.hb-horses.webnode.cz Více info pošlu po emailu.
Jestli si dobře četla, tak kobylka už není vhodná na ježdění.... Pokud vím, tak ty na svých koních vozíš za prachy.... Tahle kobylka není vhodná na provozáka..... Inzeráta na nabídky ježdění máš snad všude.....
Hm a supi už se začínají chytat. Achjo jak mě štve, že se v dnešní době nedá nikomu věřit a nakonec tahle kobylka dopadne blbě. Prostě co je zadarmo to láká ty, co na tom chtějí jen něco trhnout a nezajímá je, že kůň už prostě nemůže . Snad se najde někdo normální, kdo má dost rozumu na to aby pochopil, že prostě není na ježdění.
Já mam babču zadara a má se dobře.... je teda v dobré formě a chodí lehkou rekreačku, ale až to nepůjde tak to nepůjde.... Tak bude mazel..... Asi tak... Ale rozhodně to neni provozák a nevozim na ní hafo lidí..... Ona stejně nemá cizí lidi ráda a je z nich nervózní a to ji třeba jen kamarádka vedla na ruce a už brblala....
Ale s paničkou umíme chodit venku i bez vodítka....
hankaladyb
napsal(a):
Já mam babču zadara a má se dobře.... je teda v dobré formě a chodí lehkou rekreačku, ale až to nepůjde tak to nepůjde.... Tak bude mazel..... Asi tak... Ale rozhodně to neni provozák a nevozim na ní hafo lidí..... Ona stejně nemá cizí lidi ráda a je z nich nervózní a to ji třeba jen kamarádka vedla na ruce a už brblala....
Ale s paničkou umíme chodit venku i bez vodítka....
taky mám kobylu babču zadara, za toho čtvrt roku jsme se pěkně spolu natrápily, je to kůn jednoho pána . konečně z ní nelezou kosti, občas se i nešklebí, zatím na ní ještě nejezdím. Na sedýlko nezbylo, kůn zadarmo se pěkně prodraží, protože většinou je třeba dělat zuby, naočkovat, odčervit, udělat modrý průkaz a většinou se ještě něco vyvrbí. taky počítám na lehkou rekreačku, ale včera jsem seděla na koni asi po 13-ti letech normálně jsem hleděla že se to fakt nezapomíná akorát teda dneska nemůžu ani sedět na zadku
naši koně provozáci nejsou občas na nich svezem malý děcka a občas někdo příjde na vyjížďku toď vše, já sem si kupovala koně z dostuhů s tím že je nezvladalený a nezastavitelný dva roky ho předělávám, koníkovi je teď 17 let a vím co starší koně potřebujou, koně máme hlavně pro radost né jak v oddílech, to že se sem tam na nich sveze někdo jiný v tom problém nevidím, jinak valach je plemene berberský kůň je svůj, temperamentní a je také pán jednoho majitele, cizíz lidi nemá rád, jenom malé děti k sobě pustí! tak nesuďte když neznáte =)
kolilili
napsal(a):
naši koně provozáci nejsou občas na nich svezem malý děcka a občas někdo příjde na vyjížďku toď vše, já sem si kupovala koně z dostuhů s tím že je nezvladalený a nezastavitelný dva roky ho předělávám, koníkovi je teď 17 let a vím co starší koně potřebujou, koně máme hlavně pro radost né jak v oddílech, to že se sem tam na nich sveze někdo jiný v tom problém nevidím, jinak valach je plemene berberský kůň je svůj, temperamentní a je také pán jednoho majitele, cizíz lidi nemá rád, jenom malé děti k sobě pustí! tak nesuďte když neznáte =)
Jasně sem tam, když si někdo zaplatí a když si jich zaplatí víc, no tak sem tam častěji..... to známe..... A mimochodem, je možné, že víte co se starším koníkem, ale tahle kobča co se tu nabízí NENÍ NA JEŽDĚNÍ!!! Ani občas.....!!!
šáruš
napsal(a):
taky mám kobylu babču zadara, za toho čtvrt roku jsme se pěkně spolu natrápily, je to kůn jednoho pána . konečně z ní nelezou kosti, občas se i nešklebí, zatím na ní ještě nejezdím. Na sedýlko nezbylo, kůn zadarmo se pěkně prodraží, protože většinou je třeba dělat zuby, naočkovat, odčervit, udělat modrý průkaz a většinou se ještě něco vyvrbí. taky počítám na lehkou rekreačku, ale včera jsem seděla na koni asi po 13-ti letech normálně jsem hleděla že se to fakt nezapomíná akorát teda dneska nemůžu ani sedět na zadku
Moje kobča průkaz měla, jen jsem ji očkovala a odčervila.... ale práce s ní byla taky... Mimochodem, je mi jasné jak se cítíš, ještě si na tyto pocity matně vzpomínám, co dodat AU.... ale to se rozchodí a pak s chutí zase do práce....
kolilili
napsal(a):
no já se nedivím že někdo soudí, očividně dle prvního příspěvku je ta kobyla jen jako společník a vy se tady přihlašujete o ní a ještě se obhajujete občasným svezením, no nemám slov
hankaladyb
napsal(a):
Moje kobča průkaz měla, jen jsem ji očkovala a odčervila.... ale práce s ní byla taky... Mimochodem, je mi jasné jak se cítíš, ještě si na tyto pocity matně vzpomínám, co dodat AU.... ale to se rozchodí a pak s chutí zase do práce....
no já jsem teprve u práce ze země, a protože lonž nedopadla o.k. tak jdu vedle do diskuze, jéé jak jsem ráda, že najdu na netu pomoc a rady
psala jsme to sem včera ale blbne mi net tak se to aspi neposlalao, psala jsem že bych chtěla kobylu jako společníka do výběhu k mému valachavi, páč přítelova kobyla po něm kope tak nechci aby se mu něco stalo, bez dohledu tam být oba nemůžou a když je tam puštěný sám, tak nemá společnost, proto k němu někoho sháním a poníka co máme ten výběh prorve i když je v tom eliktrika
kolilili
napsal(a):
psala jsme to sem včera ale blbne mi net tak se to aspi neposlalao, psala jsem že bych chtěla kobylu jako společníka do výběhu k mému valachavi, páč přítelova kobyla po něm kope tak nechci aby se mu něco stalo, bez dohledu tam být oba nemůžou a když je tam puštěný sám, tak nemá společnost, proto k němu někoho sháním a poníka co máme ten výběh prorve i když je v tom eliktrika
no tak to se ale nemůžete divit že vás někdo odsuzuje, ono to totiž fakt vypadalo že jí chcete na ježdění jste to zřejmě blbě včera odklikla, taky se občas divím kde mám právě napsaný příspěvek
Já mám valacha zadarmo 6 let a je to náš veliký miláček. Vzala jsem si ho jako společníka. Chodíme s ním na procházky na ruce a dostává všechno, co potřebuje. Takže ne vždy bych to viděla tak černě, i když určitě je to velký risk, někomu darovat koně. Nemohla by zadavatelka zkusit bezplatný pronájem? Dá se smluvně nějak ošetřit, aby si člověk při jakémkoliv problému mohl vzít koně zpátky?
kolilili
napsal(a):
jenže jestli jste si nevšimly já kobylu nechci na ježdění psala jsme že jí chci jako společníka do výběhu k mému koni musíte také číst všechno =)
Jako společníka ke svému koni do výběhu? A nemáš už náhodou Kety a Cipíska? Jé já zapomněla... Dle tvých slov bestii a bestii, že? :-/ Přeci se tvému BERBEROVI nesmí nic stát..
nevidím na tom nic špatného když nechci aby se koni zbytečně něco stalo, už jednou ho Ketyna pokopala tak, že nemohl chodit a nemíním to ryskovat a Zipa (poníka) tam poštět nemůžu páč utíká a nemíním aby se mu něco stalo, nebo aby něco provedl, proto si tam radši vezmu starší kobylku, která má sice problémy,ale bude tam s ním v pohodě nebo starého poníka na vypásání aby tam měl společnost
kolilili
napsal(a):
nevidím na tom nic špatného když nechci aby se koni zbytečně něco stalo, už jednou ho Ketyna pokopala tak, že nemohl chodit a nemíním to ryskovat a Zipa (poníka) tam poštět nemůžu páč utíká a nemíním aby se mu něco stalo, nebo aby něco provedl, proto si tam radši vezmu starší kobylku, která má sice problémy,ale bude tam s ním v pohodě nebo starého poníka na vypásání aby tam měl společnost
Procvič si pravopis a češtinu celkově... A toho tvýho berbera ( křížence ) radši pořádně nakrm - koukni se na poměr krk - hlava ( nezapomeň sem dát fotku z dob kdy byl tlustej a tvrdit, že je nová ) :D
kolilili
napsal(a):
Milá slečno je mi upřímně jedno co si myslíš. Já mám čisté svědomí. To, že si myslíš, že je to kříženec je tvůj problém né muj je to čistý berber. Za to že závidíš opravdu nemůžu. Kůň je na tom dost dobře a tvůj názor mě nezajímá.
Týý jo, tak teď jsi mi to nandala Opravdu Ti mám co závidět??
To se povedlo...
Zivot

XXX.XXX.203.220
Všichni co zde radíte, že nemá slečna starší kobylu darovat, ale uspat...Co se vám stalo?Sklidněte dech, uvědomte se a položte si otázku. Když se slovo zabít, utratit, zavraždit nahradí slovem uspat, změní se něco na skutečnosti, že jste zvíře zabili? Jo pardon, vy ne, nemáte na to, tak to svěříte veterináři. Ale odpovědný je stejně ten, kdo rohodl jako ten, kdo vykonal. Radíte někomu, aby koně raději zabil...Jaký máte ze sebe pocit? Chcete nám namluvit, že vy, ti co radí vraždit máte rádi zvířata? Uspáváte své dítě tak, že mu dáte injekci místo pohádky? Tak se seberte a běžte se nechat uspat místo toho koníka, když je to pro vás láskyplné řešení. Slečno darující, rozhodně jednejte podle svého srdce, cítění. Darovat koně je po všech směrech lěpší, než ho odsoudit rovnou na smrt - schovanou za slovo uspat. Když spíte - dýcháte. Když vás někdo zabije, byť veterinář - nedycháte. Pokud někdo nevidí rozdíl mezi uspáním a zabitím, pak by měl místo přemýšlení začít raději cítit - vnímat život. Protože považovat zabití za láskyplné řešení je stavem chorobné mysli. R.
Zivot
napsal(a):
Všichni co zde radíte, že nemá slečna starší kobylu darovat, ale uspat...Co se vám stalo?Sklidněte dech, uvědomte se a položte si otázku. Když se slovo zabít, utratit, zavraždit nahradí slovem uspat, změní se něco na skutečnosti, že jste zvíře zabili? Jo pardon, vy ne, nemáte na to, tak to svěříte veterináři. Ale odpovědný je stejně ten, kdo rohodl jako ten, kdo vykonal. Radíte někomu, aby koně raději zabil...Jaký máte ze sebe pocit? Chcete nám namluvit, že vy, ti co radí vraždit máte rádi zvířata? Uspáváte své dítě tak, že mu dáte injekci místo pohádky? Tak se seberte a běžte se nechat uspat místo toho koníka, když je to pro vás láskyplné řešení. Slečno darující, rozhodně jednejte podle svého srdce, cítění. Darovat koně je po všech směrech lěpší, než ho odsoudit rovnou na smrt - schovanou za slovo uspat. Když spíte - dýcháte. Když vás někdo zabije, byť veterinář - nedycháte. Pokud někdo nevidí rozdíl mezi uspáním a zabitím, pak by měl místo přemýšlení začít raději cítit - vnímat život. Protože považovat zabití za láskyplné řešení je stavem chorobné mysli. R.
Tohle, co píšete, je přesně ten důvod, proč někde v ústraní umírají zvířata dlouho a bolestivě, protože majitel jim tzv. "dává šanci".
Majitel jakéhokoliv zvířete za toto přebírá zodpovědnost.
Měl by se o ně starat a do až do konce, což hodně lidí dělá.
Zodpovědný majitel koně ho nehodí někomu na krk, když začíná za své služby vyžadovat více péče. A stojí víc peněz.
Jen mizivá část darovaných koníků skončí dobře.
Takže za mě, zvážit, zda koně finančně utáhnu, zvážit, zda je koník ještě "k potřebě" a pokud s čistým svědomím neřeknu ano, je humánnější koně uspat.
Já mám kobylu dušnou muchařku je jí 20 let a navíc je to šklebna. Kobylka má jen jateční cenu, pro druhé, pro mě je to parťák.
Jsem domluvená s kamarádkou, (se kterou jezdím a rodina je také srozuměná), že v případě, že by se mi něco stalo, dá kobču uspat.
Odmítám, aby z nějakého pseudohumánního přesvědčení, putovala od jednoho k druhému a stejně by byla nakonec utracená nebo skončila na jatkách.
Ať raději umře tam, kde je jí dobře.
hanulinka

XXX.XXX.17.204
Pisete, ze nechcete uspat, jedine kdyby se trapila
ale ono ji nic jineho neceka
ma artrozu a mesicni slepotu...obe VELMI bolestive postizeni
vy sama se chcete nemocneho nepouzitelneho kone zbavit, a ocekavate, ze se ji nekdo ujme, dopreje ji pekne doziti a bude investovat do leku a divat, jak kun chradne a ma bolesti, pak jeste zaplati utraceni a kafinu...
ale ono to tak nebude
ujmou se ji bud prekupnici, kteri kobylu napichaji, zamlci, ze ma artrozu a mesicni slepotu a jeste ji nekomu nabidnou na rekreaci.
a ona se nejaka holcicka najde, ktera bude nadsena, ze ma levne krasneho kone a na to, ze naletela, dojde az casem...
takovi lide vam podepisi jakoukoliv smlouvu, ktere se stejne nedrzi a nemyslete si, ze pohrozite soudem...takovim lidem je to uplne jedno
navic vasi klisnu prodaji klidne jako bezpapiraka a budou tvrdit, ze je ji 12 let.
chce to najit jen nezkuseneho kupujiciho, ktery veci nerozumi.
a nebo...
si klisnu koupi nejaky mnozitel, vytahne z ni jedno az dve hribata a pak ji da na jatka, nebo utratit.
obe varianty se u nas deji uplne bezne a vim hned o nekolika lidech, kteri takovou cinnost provadeji.
a nikdo s nimi nedokazal nic udelat ani si neco vyhadat.
je od vas nezodpovedne takto postizeneho konika poslat o dum dal.
bud se o nej postarejte, nebo ho uspete.
co ta chudera musi jeste prozit?
a zaslouzi si to, aby na stara kolena obdobne dopadla?
ja kdysi prodala naprosto zdraveho relativne mladeho valacha jako spolecnika-jako spolecnika proto, ze to byl dostihak a pro lidi, kteri nemaji zkusenosti s plnokrevniky a dostihaky byl proste nejezditelny.tak aby to nikdo nezkousel, a neco se neprihodilo, dala jsem jej jako spolecnika, presto, ze jsme na nem normalne jezdili.
konik dopadl uplne katastroficky.
zije v nehorazne bidnych podminkach na pokraji Zivota a smrti, koupit zpet jej nemohu-neprodaji.
a ja denne tlucu hlavou do zdi, ze jsem jej prodala.
to uz je opravdu lepsi rychla smrt, nez takoveto zivoreni.
a to byl zdravy, hodny kun, jen tezky na jezdeni.
ja zmenila zamestnani a myslela, ze jinde mu bude lepe, ze ja na nej nemam cas.
ted vim, ze kdybych jej nechala dozivotne chodit po vybehu a obcas opucovala, udelala bych nejlip.
hanulinka

XXX.XXX.17.204
Boze, ja nekoukala na Datum zalozeni diskuze
no, jsem se chytla, no...
Zivot
napsal(a):
To mi prijde jako by to napsal nejaky fanatik z nabozenske sekty co ma uplne vymyty mozek. Uplne jak nejake kazani. A nebo nejaka mala holka co jeste nevi nic o zivote a jak to v nem chodi a zije ve svych naivnich predstavach.
hanulinka
napsal(a):
Boze, ja nekoukala na Datum zalozeni diskuze
no, jsem se chytla, no...
Pokud zapátráte, určitě v inzerátech najdete nějaký, co odpovídá zadání a bude aktuální. Bohužel
Takže i když reagujetee na starou diskuzi, je to stále aktuální a stále se tohle přenesení zodpovědnosti na druhé děje.
hanulinka

XXX.XXX.17.204
sisi58
napsal(a):
Pokud zapátráte, určitě v inzerátech najdete nějaký, co odpovídá zadání a bude aktuální. Bohužel
Takže i když reagujetee na starou diskuzi, je to stále aktuální a stále se tohle přenesení zodpovědnosti na druhé děje.
Ja vim, prave proto jsem tak rozhorcena
nedavno znama..tedy kamaradka me sestry koupila kobylu...bezpapiracku, ale uzasne hodnou pro deti.
byla prodavana jako 11 leta.
a jako kun do hobbysportu pro deti.
kdyz jsem ji videla, lekla jsem se.
roztomila a strasne hodna, ale..pro mne na prvni pohled stara.
zavolali veta, udelali dukladnou prohlidku.
ten urcil stari na 20-22 a artrozu v obou zadnich nohach.
kamaradka za ni dala 50 tis.
tak maji deti neskutecne hodnou kobylku na hrani, ani jezdit se na ni neda.
pri koupi sice delali ohybovky, ale to asi byla pod danilonem, nebo dokonce i necim silnejsim.
aby ji vratila, musela by se soudit-nehlede na to, co by to stalo, nez by se pripad doresil, byla by pravdepodobne koca uz po smrti starim..
a navic, deti ji miluji, tak ji ani vratit nemuze.
dnesni doba je na toto hrozna.
a cim dal vic plati 10x mer a jen jednou rez.
Já bych nejspíš v takovém případě všude vykládala, kdo a jakou kobylku mi prodal. Konec konců je to pravda, tudíž se bývalý majitel nemůže ohrazovat.
Na taková individua je potřeba ukazovat, když už jim nic nehrozí ze zákona, ať se o nich alespoň ví.
I ta ostuda je někdy trest za lumpárnu.