Posílám fotku českého teplokrevníka , v dubnu 3 letého, Prosím o Váš názor, čím nakrmit atd.
Koník je to pěkný, ale takhle vypadal můj kůň když měl necelé 2 roky. Příjde mi, že je nedospělý, hlavně obsedat až tak po 3 roce, a zatím bych mu dávala kvalitní seno, kolik sní - nejlépe celodenní přístup k senu a pokud budete trvat na jádru, tak buď ječmen nebo oves, ale s tím bych počkala až do doby, co se s ním začne pracovat. Spíš mu dávejte jabka, mrkev, suchý chléb a dostatek pobytu a pohybu ve výběhu s kamarády
foto kdy byl 2letý... Od hříběte krmen jen senem ( celodenně ), suchý chleba, jablka, mrkev. A občas troška ovsa, kvůli minerálce(v zimě)
Já souhlasím s reblou, osobně mi kobylka přijde odpovídající věku, ani tlustá ani hubená...pokud nebude nic dělat zůstala bych u toho sena...případně nějaké kvalitní granule, otruby bych určitě nepoužila. Kombinaci krmiva bych konzultovala s krmivářem, případně bych raději volila ty granule, lépe se dávkují, máte menší riziko, že dávku zvolíte špatně jako u samotných produktů.
Nevidím na koníkovi nic špatného...Třeba je jen pozdní. Každej kůň je kus z jiného masa a ČT i z jiných předků. Třeba byl jako hříbě podražený, nebo hold, dospěje později. Osobně bych s prací pod sedlem počkala určitě rok, podle fotky je to fakt děcko.
Krmila tak normálně. Seno nonstop, a já přidávala řepné řízky s trochou granulí - popřípaděn kukuřici. Pro trochu tuku na těle.
A maminka a její předci? Geny se dědí ob generaci.... no po někom se vrhne... Já bych ji nevykrmovala, dokud nezačne aktivněji procovat.... Když ji budete cpát, tak se mohou objevit problémy o které nikdo nestojí.... Spíš bych ji brala vedle koně lítat ven a hlavně kopce - pokud je možnost, pokud ne tak dlouhé procházky na ruce nejlépe kopcovitý terén aby trochu nadělala svalstvo.... až se s ní začne víc makat třeba na lonži a tak, pak bych přidávala žrádlo...
JJ, už na lonž může, ale s citem.... hlavně aby nevytáčela hlavu z kruhu ven a měnit směr... chody bych z počátku nechala na ní a pak pomalu a cíleně pracovat i na chodech... hlavně nezapomenout, že by koník neměl na kruhu zezačátku moc cválat, správně by koník měl po dvou kruzích měnit chod nebo směr, aby se nenudil... ale zpočátku bych ji jen nechala jít na kruh a obejít ho a pak na druhou stranu.... a somozřejmě pokud to udělá správně, tak jí dát pokoj....
Zapomněla jsem podotknout , že kobylka je na prodej , měla být pro známého , když jsem všechno za něj vyřídila , kobylu mu přivezla až pod nos , řekl , že už jí nechce, tak je zatím u mne . Pracuju s ní ze země , chodím na procházky , troufla bych si i tvrdit , že je bez zlozvyků, s koníkama se snáší dobře , nekope. Problém je , že má předkus, stoličky jí sedí na sobě dobře , žere normálně .Čím déle bude u mně ,tím hůř se s ní budu loučit , mám dva chlaďase.