Přesně tak dobrý hobby kůň by měl být všestraně použitelný, ale každýmu co se líbí.
sccary a když to bylo jinak, tak proč to sem taháš když to nemá souvislost? Já taky někde na EQCH viděla fotky nejspíš z Lysé, kde paní jezdila na chlaďasovy drezůru a nepřišlo mi to nijak divný. Když je to oba baví a jde jim to, proč ne. A to se veřejně ukazovali a nikdo z toho tehdy nedělal žádnou vědu.
ambra
napsal(a):
Přesně tak dobrý hobby kůň by měl být všestraně použitelný, ale každýmu co se líbí.
sccary a když to bylo jinak, tak proč to sem taháš když to nemá souvislost? Já taky někde na EQCH viděla fotky nejspíš z Lysé, kde paní jezdila na chlaďasovy drezůru a nepřišlo mi to nijak divný. Když je to oba baví a jde jim to, proč ne. A to se veřejně ukazovali a nikdo z toho tehdy nedělal žádnou vědu.
Tak tady odkaz na tu fotku http://www.equichannel.cz/kun-lysa-nad-labem?foto=953
Na licenci jsem nebyla,nevím co všechno obnáší,jak je náročná apod. Já vím co si kůň i majitelka zažili tak prostě měli můj obdiv,toť je vše.A nebylo to jen za tu licenci.Jo neměla jsem to tady vytahovat už mlčim. Prostě to už dál neřešme.Máte pravdus tím co tady píšete, a taky máte o mnoho víc zkušeností a poznatků jako já.
sccary
napsal(a):
Na licenci jsem nebyla,nevím co všechno obnáší,jak je náročná apod. Já vím co si kůň i majitelka zažili tak prostě měli můj obdiv,toť je vše.A nebylo to jen za tu licenci.Jo neměla jsem to tady vytahovat už mlčim. Prostě to už dál neřešme.Máte pravdus tím co tady píšete, a taky máte o mnoho víc zkušeností a poznatků jako já.
No nevím, ale u mě je to cca 10-12let zpět. Bohužel se nemám jít koho jít zeptat jak se jim to tehdy líbilo a jak to bylo náročný, paní i kobylka jsou na onom světě a holky co tam jezdily jsou bůh ví kde.
A sccary pamatuj si jednu věc. Člověk, který se nepoučít z vlastních chyb a není ochoten se zamyslet nad chybami druhých a vzít si z nich taky něco pro sebe a svůj užitek asi nebude moc hloubavý člověk a možná ani dobrý. ( a tím teď nemířím na nikoho konkrétního, ale střílím do prázdna)
Souhlasím s tím, že chlaďas je hobby kůň. Už dříve jsem narazila na stránky, na rakouské, kde pro chladnokrevníky pořádají soutěže a sem všema deseti pro. Za nějaký ten rok mi chladnokrevník přirostl k srdci a dokázala bych si ho představit v nižších soutěžích. Kdy je to kůň lehčí, tak i ve vyšších disciplínách.
Dneska jsem ve stavu, kdy se mi lehčí koně nelíbí, ať dělám co dělám. A to se mi dříve líbili. Pokud to není krkatý a prdelatý kůň se silnější nohou, ohrnu frňák a jdu dál. Před pár dny přibyla do vedlejšího boxu vedle Punti kobylka a pořád si dělám z ní legraci, že to je tintítko-přitom je podle ostatních normální.
Každému se líbí něco jiného. Na opačnou stranu zase vyžraného poláka bych taky pro sebe nekoupila
Tady je ten odkaz na ty stránky: http://www.norikersport.at/
A jenom tak na odlehčenou... a ať má taky někdo jinej, nejenom já, poslintanou klávesnicu. Prostě já nemůžem http://www.nasetraktory.eu/forum/download/file.php?id=159894&mode=view
ambra
napsal(a):
A jenom tak na odlehčenou... a ať má taky někdo jinej, nejenom já, poslintanou klávesnicu. Prostě já nemůžem http://www.nasetraktory.eu/forum/download/file.php?id=159894&mode=view
To se mi zdá tak kyselé, že fakt slintám .
A poláky také nee, si nemůžu pomoct. Doufám, že než umřu, uvidím nějakého, co má klus trochu lepší jak šicí stroj a sympatií trochu přibude .
já mám norika jenom na turistický ježdění, má normální základní jezdeckej výcvik i se skákáním
ambra
napsal(a):
No nevím, ale u mě je to cca 10-12let zpět. Bohužel se nemám jít koho jít zeptat jak se jim to tehdy líbilo a jak to bylo náročný, paní i kobylka jsou na onom světě a holky co tam jezdily jsou bůh ví kde.
A sccary pamatuj si jednu věc. Člověk, který se nepoučít z vlastních chyb a není ochoten se zamyslet nad chybami druhých a vzít si z nich taky něco pro sebe a svůj užitek asi nebude moc hloubavý člověk a možná ani dobrý. ( a tím teď nemířím na nikoho konkrétního, ale střílím do prázdna)
Vůbec nevím co tím myslíš.
Úplně jsem se do toho zamotala. Melu tady o něčem a mělo mě napadnout,že to bude těžko pochopitelné,když to nemůžu úplně rozvést. Ale nemyslela jsem to nijak špatně. Ani nevyzvedávám chladnokrevníky jako nějaké sporťáky. Je mi jasný,že přímo k ježdění šlechtěni nebyly,ale zase nejsem proti aby byly pro ježdní používání dle svých možností.
Tak se nezlobte jestli jsem vás nějak naštvala. Nechci vypadat jako nějaká mladá pipka co tady chce kecat a poučovat zkušené chovatelky.Ani to tak v žádném případě nebylo míněno.
Jinak chybu si dovedu přiznat pokud to bylo mířeno na mě.A poučit se taky nechám, u koní se člověk přece učí pořád
To není vůbec o naštvání, spíš o tom, že na složení licence na chlaďasovi aspoň mně nepřijde nic mimořádného. Ať byl předtím zchvácený, nebo cokoliv jiného - předpokládám, že normální člověk ho nebude tlačit do něčeho, na co momentálně nemá.
Náš Ron si prošel zchvácením ve 2,5 letech ( proboural se do kůlny s čerstvě sklizenou pšenicí a než jsme na to přišli, bylo pozdě).
Pšenice z něj fičela na tři metry, kapačky, tři dny jsem s ním stála v rybníku.
Vyhublý za dva měsíce potom se zúčastnil předvýběru a prošel, ikdyž se leckdo smál, co za chcípáka tam vedem - míry splnil. Zvládl test i zkoušky, v kondici mizerné - protože si pamatoval, z čeho mu bylo blbě a ještě dlouho potom odmítal žrát jádro, max. se v něm ponimral.
Chlaďasi jsou tvrdí koně, to je známé.
sally
napsal(a):
To se mi zdá tak kyselé, že fakt slintám .
A poláky také nee, si nemůžu pomoct. Doufám, že než umřu, uvidím nějakého, co má klus trochu lepší jak šicí stroj a sympatií trochu přibude .
Ty snad nerada ovoce? Náhodou víš jak je to dobrý na bacilky. Zrovna si dávám citrón z cukrem, mňam.
Ahojte kocky, a to ja sa zastanem Sccary uplne si viem predstavit rozhodcov na lincke, ako sa tvaria, ked im tam vpochoduje tazny kon s mladym jazdcom na chrbte(dala by som tu teraz smajla s vyplazenym jazykom
), podla mna ste ju tu zacali lyncovat pre nic, nechapem, ale to sa stava, ked je taky hnusny cas vonku
moj muz si tiez zo zaciatku na konskych akciach vypocul vselijake narazaky, ale po akcii uz nikto nebol mudry a vsetci drzali huby, to iste sme prezivali aj doma, ked sme kone doviezli a chodili sa stari konaci pozerat, coze to mame na dvore a po nasom vyhlaseni, ze su to nasi milacci a ze ich mame prakticky na nic, vsetci do jedneho si tukali na celo, a kazdy tvrdil, ze taky chladasisko ma drhnut v lese a na seba zarabat a nie sa valat na trave a zrat dobre zradlo...
bonita
napsal(a):
Ahojte kocky, a to ja sa zastanem Sccary uplne si viem predstavit rozhodcov na lincke, ako sa tvaria, ked im tam vpochoduje tazny kon s mladym jazdcom na chrbte(dala by som tu teraz smajla s vyplazenym jazykom
), podla mna ste ju tu zacali lyncovat pre nic, nechapem, ale to sa stava, ked je taky hnusny cas vonku
moj muz si tiez zo zaciatku na konskych akciach vypocul vselijake narazaky, ale po akcii uz nikto nebol mudry a vsetci drzali huby, to iste sme prezivali aj doma, ked sme kone doviezli a chodili sa stari konaci pozerat, coze to mame na dvore a po nasom vyhlaseni, ze su to nasi milacci a ze ich mame prakticky na nic, vsetci do jedneho si tukali na celo, a kazdy tvrdil, ze taky chladasisko ma drhnut v lese a na seba zarabat a nie sa valat na trave a zrat dobre zradlo...
bonit já tu nikoho nelinčuju. Použe říkám, že je jedno jestli licenci někdo jel na chlaďasovi a nebo na teplokrevníkovi. Jde o prověření schopností jezdce. Schválně jsem se na to teďka koukala na stránky ČJF http://www.cjf.cz/vzdelavani.aspx . A nikde tam nic není o tom na jakém koni by se to mělo jet, takže na toto by ani rozhodší neměli koukat na čem si to kdo jede. A divit se určitě můžou, to jim nikdo nebere. Oni mají posuzovat to jak jezdec zvládne koně.
bonita
napsal(a):
No Bonit asi to bude tím,že jsme se setkali se stejnou kritikou našich ořů. Ale co je nakonec komu po tom,co živíme a na čem jezdíme.Člověk si musí zvyknout a ty kecy a hodit je za hlavu.
A tak mě osobně příjde něco hodno obdivu ,co třeba jinému vůbec ne.
bonita
napsal(a):
Už budu mlčet, asi su marťan, žádné lynčování tu za celou dobu nevidím.
Jen nepropadám úžasu na skládání licence na chlaďasovi, to je celé. Čím víc stárnu, tím menší jsem holt divizna. Divné mi přijdou úplně jiné věci...
Jak se tváří rozhodčí a lidi okolo je šumafuk, důležité je jen, jestli jsou spravedliví.
Já tomu úžasu propadám a nestydím se za to. Myslím že s chlaďasem se dá dělat spousta jiných věcí,než courat po lese.Ale toť každého názor. Je pravda,že když chci jezdit western tak proč někoupit koně na western? Ale co když jsem propadla chlaďasům? Tak budu jezdit western s chlaďasem.Nevidím na tom nic divného,ale obdivuju ty co do toho jdou a ukazují všem těm co si myslí,že je to nemožné ,že to možné je.
bonita
napsal(a):
Ambricko, ale ked oni su to vsetko ludia od lahkych koni, a preto sa budu cudovat a usmievat po kazdykrat, ked im tam vojde chladnokrvnik, ale ako vravis, maju to povolene
Bonita no mě to teda fakt nepřijde nic úžasného a ani udivujícího. Vždyť bydlím v teplokrevném kraji. Chladnokrevníky v místě spočítám na jedný ruce. Takže takové úsměvy apod. beru jako normální.
tak, bola som vykydat a dat konom dalsie seno a zvnutra to vyzera velmi pozitivne, no len co som vysla von a zasla za roh, skoro som odletelaaa, to je neuveritelny burlivak vonku na fotke je shir x plnas, celkom ujde ze?
přesně tak holky, škoda, že se nedá udělat chladnokrevný hobíčko . U nás v ohradě stojí 1 klusák, 1 plňas, 1 qotr, 1 paint, 2 Čt a můj Cipísek. Kdo si myslíte, že se vždycky nejvíc všem líbí? Zrovna norik Cipísek. Krásný rousy, dlouhá hříva a krásný tělo. Na vyjížďky chodíme zrovna s plňasem a majitelka plňase si libuje, jak se spolu krásně projedem
ja som si vzdy predstavovala cely zohraty team aspon siestich krasavcov, Bohuzial, som si plne vedoma, ze toto sa mi nikdy nesplni, az taky optimista nie som, ale myslim, ze lahke kone mat nikdy nebudem, aj ked kone mam v krvi vseobecne, tiez nepotrebujem ani skakat oxery ani tryskovat vo finisi, milujem tu rozvaznost neskazeneho chladaska
bonita
napsal(a):
tak tak len skoda, ze sa my milovnici krasnych chladaskov nemozme spolu stretnut na nejakej poho hobbo akcicke
to by len vsetci vyvalovali ociska
No tak já si myslím, že akcí je dost (např. huberty, různý soutěže, hody, apod.) těch, odkud tě nikdo nemůže vyhodit, proto že máš chlaďasa. A je to jenom o majiteli, jestli si tam zajede a nebo je spokojenej na couračce někde mezi poli a po lesu. Za sebe můžu říct, že bych se jela podívat pouze jako divák. Dyť kolik lidí má nějakýho tepláska jenom tak.....
petrčmb
napsal(a):
ne nikoho tu nelynčujete, jen sccary by se měla poučit z vlasních chyb a chyb druhych jak píše ambra, jen nevim jakou chybu udělala. co je pro jednoho úspěch, to pro druheho nemusí znamenat nic.
Pokud jsi nikdy neudělal žádnou chybu a nikdy jsi se z ničeho nepoučil, tak nechápu proč reaguješ.
Ale každej máme svůj názor a svůj pohled... od toho jsou přece diskuze.
Ambea, ja som si myslela, ze sa niekto ozve s takym niecim, ale ja som myslela, ze sa stretnu ciste iba chladaskomilci, ako to robia inde v zahranici, ale u nas to nie je mozne, lebo aj ked snaha by bola, skoro nikto nema svoj vlastny vozik, co nerobia v lese alebo nemaju aj sportove kone, cize ako i my, tak aj ti druhi su zavisli na tych co ho maju
bonita
napsal(a):
Ambea, ja som si myslela, ze sa niekto ozve s takym niecim, ale ja som myslela, ze sa stretnu ciste iba chladaskomilci, ako to robia inde v zahranici, ale u nas to nie je mozne, lebo aj ked snaha by bola, skoro nikto nema svoj vlastny vozik, co nerobia v lese alebo nemaju aj sportove kone, cize ako i my, tak aj ti druhi su zavisli na tych co ho maju
No tady co znám tak jsou asi 4lidi, co mají teplokrevníky. A jenom dva z nich mají svůj vlastní vozík. Z toho jeden jezdí i cizím lidem. Ostatní když někam chcou jsou závislí na druhých. A co vím, tak jezdí. Ikdyž je pravda, sehnat dopravu někam není zadarmo, ale nevidím to dneska jako problém.
no a teraz si to prave povedala, okrem vlastneho vozika je dalsi problem financie sportovci v akciach vidia vidinu uspechu,a le nas hobbikov take nieco nezaujima a tym padom sa k takym akciam, kde z toho nic nemam a este aj za to platit musim, sme prilis vlazni...ale dost uz, to su len tezy a zbu=ytocne reci, aj u vas tak fuuuuka?
Hmm, to, že někdo se nechá vidět s chlaďasem na nějaké jezdecké pidisoutěži nebo s ním složí ZZVJ, mě pro povědomí těch koní, jako vhodných i k ježdění nepřijde být zvláštní přínos.
Protože možná vyvalí oči rozhodčí, nebo ostatní jezdci na teplasech, ale to jsou lidi, co už mají jasno, na čem oni chtějí nebo nechtějí jezdit. Tam je to prostě o tom dokazování, že ten můj těžkotonážník má na to taky. Nic proti tomu, pokud ho to baví a neodcourá to s otráveným ksichtem.
Jako přínos naopak mi přijde, když se nechají vidět jezdci na chlaďasech mezi obyčejnou veřejností, mezi lidmi, co možná cestu ke koním teprve budou hledat. Jízda králů, akce ve městech, chlaďasi spolu s teplokrevníky na dětských táborech - jako jim rovnocenní, v jezdeckých oddílech, v nabídce těch, co pořádají vyjížďky na koních... prostě přínos lidí, co dělají koně jako službu veřejnosti a podají je jako rovnocenné s teplasy - v tom základním ježdění pro radost, ne sport.
Tam se líhne nová generace, co na ně nekouká přes prsty...
Třeba: http://www.bludicka.wbs.cz/Nase-kone.html
http://www.kone-zivotice.cz/menu/galerie/vyjiz-ky/vyjiz-ky-zacatecnici
A kde prosím tě bereš tu jistotu,že na ZZVJ už má každej jasno na čem chce jezdit? Nebo proč tady neustále tu licenci vyzvedáváš? Mě zase nepříjde teda moc přínosné když je strkají jako provozáky do stájí. Tam se ty jejich kvality zazdí úplně. Tam jim stačí když odnesou krokem po lese kdekoho ať 100kilového chlapa,nebo děcko. Takže pak zase skončí v rukou pouze začátečníka na loudání lesem.Toť můj názor,jak si řekla každej má svůj. A určitě se neshodneme takže bych to ukončila,protože to nikam nevede.Kdo chce ať se loudá dál po lese,kdo chce ať dělá co ho baví.
sccary
napsal(a):
A kde prosím tě bereš tu jistotu,že na ZZVJ už má každej jasno na čem chce jezdit? Nebo proč tady neustále tu licenci vyzvedáváš? Mě zase nepříjde teda moc přínosné když je strkají jako provozáky do stájí. Tam se ty jejich kvality zazdí úplně. Tam jim stačí když odnesou krokem po lese kdekoho ať 100kilového chlapa,nebo děcko. Takže pak zase skončí v rukou pouze začátečníka na loudání lesem.Toť můj názor,jak si řekla každej má svůj. A určitě se neshodneme takže bych to ukončila,protože to nikam nevede.Kdo chce ať se loudá dál po lese,kdo chce ať dělá co ho baví.
Myslím, že Sally tím chtěla říct to, že pokud se kůň tou prací, kterou po něm člověk chce, baví, tak proč ne.
Zajdi se podívat na nějaké chladnokrevné soutěže a poznáš, kterého koně to baví, kterého ne, anebo který soutěží ze strachu..
Mám 2 koně a jejich temperament a postoj k práci je úplně jiný. A je na každém, aby zjistil, zda mu kůň "sedí" nebo ne. A každý kůň má své mouchy..
Škoda, že se to nekoná na více místech po republice....
http://www.equichannel.cz/hovory-k-tentokrat-chladnokrevne
Holky, nevíte některá, kde najdu rozmístění chladnokrevných plemeníků na tuhle sezonu? na www.chladnokrevn íci.info je to poslední dobou nějaký mrtvý a jinde to zatím nenacházím.
petra136
napsal(a):
Holky, nevíte některá, kde najdu rozmístění chladnokrevných plemeníků na tuhle sezonu? na www.chladnokrevníci.info je to poslední dobou nějaký mrtvý a jinde to zatím nenacházím.
No nejspíš to bude chtít si opatřít seznam hřebců na toto sezonu, ale nevím jestli už vyšel nebo ještě ne. Je docela brzo ještě, je přece jenom teprve leden. A jinak zkus inzeráty, přeju hodně štěstí.
sally
napsal(a):
Hmm, to, že někdo se nechá vidět s chlaďasem na nějaké jezdecké pidisoutěži nebo s ním složí ZZVJ, mě pro povědomí těch koní, jako vhodných i k ježdění nepřijde být zvláštní přínos.
Protože možná vyvalí oči rozhodčí, nebo ostatní jezdci na teplasech, ale to jsou lidi, co už mají jasno, na čem oni chtějí nebo nechtějí jezdit. Tam je to prostě o tom dokazování, že ten můj těžkotonážník má na to taky. Nic proti tomu, pokud ho to baví a neodcourá to s otráveným ksichtem.
Jako přínos naopak mi přijde, když se nechají vidět jezdci na chlaďasech mezi obyčejnou veřejností, mezi lidmi, co možná cestu ke koním teprve budou hledat. Jízda králů, akce ve městech, chlaďasi spolu s teplokrevníky na dětských táborech - jako jim rovnocenní, v jezdeckých oddílech, v nabídce těch, co pořádají vyjížďky na koních... prostě přínos lidí, co dělají koně jako službu veřejnosti a podají je jako rovnocenné s teplasy - v tom základním ježdění pro radost, ne sport.
Tam se líhne nová generace, co na ně nekouká přes prsty...
Třeba: http://www.bludicka.wbs.cz/Nase-kone.html
http://www.kone-zivotice.cz/menu/galerie/vyjiz-ky/vyjiz-ky-zacatecnici
Myslela jsi určitě toto...
sccary
napsal(a):
ZZVJ skládají obvykle jezdci pro další soutěžení.
Na což si, pokud mají nějaké ambice nebudou pořizovat chlaďasa, což je snad logické. Jejich jezdecké možnosti končí daleko dřív než možnosti teplasů.
Ano, ať každý dělá, co ho baví, ale pokud přitom přetěžuje kvůli egu možnosti koně, nic k na tom není.
ambra
napsal(a):
Myslela jsi určitě toto...
Cokoliv v tomto duchu, třeba:
http://martulkakone.rajce.idnes.cz/JIZDA_KRALU_-_DOLOPLAZY/#Jizda_kralu,_Doloplazy_-_cervenec_066.jpg
Jinak Seznam hřebců bývá poprvé k dostání na školení držitelů hřebců, k prodeji kolem půlky února.
Nejlíp si objednat co nejdřív na ASCHK.
A Wendelín na Moravě mě potěšil .
sccary
napsal(a):
Ano, ať každý dělá, co ho baví, ale pokud přitom přetěžuje kvůli egu možnosti koně, nic k na tom není.
A něco takového sem snad napsala? Nebo kde to pořád bereš?
A kdo tvrdí, že jsi to psala?
To je reakce jako "potrefená husa".
Viděla jsem video Nara z licence i fotky. Není v něm zdaleka ta jiskra, co měl, když soutěžil s Buntekem v tahu - vidím jen otrávenou rutinu. Můj názor, líbit se ti nemusí.
Nemusí a fakt nelíbí,nic otráveného tam fakt nevidím. Nejsem potrefená husa ale i slepej si musí všimnout jak pořád reješ.Ale mě to je jedno.Každého názor,já tady nikoho nepřesvědčuju o své pravdě, Píšu svůj názor a svůj pohled na věc. Máme na to každá svůj názor,takže netřeba to dál rozvádět. Nebudeme zahlcovat tuto pohodovou diskuzi,pořád tím stejným dokola.
sccary
napsal(a):
Nemusí a fakt nelíbí,nic otráveného tam fakt nevidím. Nejsem potrefená husa ale i slepej si musí všimnout jak pořád reješ.Ale mě to je jedno.Každého názor,já tady nikoho nepřesvědčuju o své pravdě, Píšu svůj názor a svůj pohled na věc. Máme na to každá svůj názor,takže netřeba to dál rozvádět. Nebudeme zahlcovat tuto pohodovou diskuzi,pořád tím stejným dokola.
Nápodobně, nepřesvědčuju, píšu jen svůj názor.
A nad rozdílným se na rozdíl od tebe nerozčiluju .
Sorry, že jsem chtěla jen vysvětlit, jak to vidím já.
Pro mě Nar pod sedlem není ten Nar, co jsem znala ze soutěží v chomoutě.
Hobbíkům zdar.
sccary
napsal(a):
To bude asi tím,že už je to úplně jinej Nar. A já se nerozčiluju to by vypadalo jináč
nemám k tomu důvod ......
Tak to je škoda, že už je jinej. Ten předešlý se mi líbil víc.
http://uanka.rajce.idnes.cz/Formani_Hradec/#100_5014.jpg
http://rattie.rajce.idnes.cz/ME_Klokocov%2C_zaprazena_Lucinka/#P9110020.JPG
http://neugo.rajce.idnes.cz/orba_listopad_09/#PB280248.JPG
Čo bolo, to bolo. Kdoví, jak by skončil, kdyby se nakonec stal tím plemeníkem...
Nedá mi to se neozvat... protože promiňte, ale jste jak malé děcka. Myslím, že by už konečně bylo fajn, najít si jiné téma, než mého koně. Na můj minulý příspěvek nereagoval nikdo, ale jedete si všichni dál a melete furt to samé.. Jak u blbečků na dvorečku, opravdu. Koho zajímá, jak na tom opravdu je, ať se klidně přijede podívat a poslechnout si, jak to bylo v reálu a ne jednu z milionu překroucených verzí, které jsou slyšet všude kolem. Ono po boji je každý generál... Klidně vás na něj i posadím a můžete si to zhodnotit sami. Myslím, že zrovna Sally to nemá daleko....že? Otrávený? Nemyslím. Asi máme všichni jiný pohled na věc. Mám svědomí čisté. Mám zdravého a dovoluji si říct i spokojeného koně. A pro ty, kdo tu budou vychvalovat jak se měl dřív - zvláštní, že přijel ve stavu, v jakém přijel.. asi máme o dobré péči všichni jinou představu. Tímto končím :) Mezi slepýma jednooký králem.. Kdybyste se radši věnovali těm koním, než se tu hádali o blbostech na netu, udělali v byste líp. Ať vám koně jdou. Howg
ettelwen
napsal(a):
Nedá mi to se neozvat... protože promiňte, ale jste jak malé děcka. Myslím, že by už konečně bylo fajn, najít si jiné téma, než mého koně. Na můj minulý příspěvek nereagoval nikdo, ale jedete si všichni dál a melete furt to samé.. Jak u blbečků na dvorečku, opravdu. Koho zajímá, jak na tom opravdu je, ať se klidně přijede podívat a poslechnout si, jak to bylo v reálu a ne jednu z milionu překroucených verzí, které jsou slyšet všude kolem. Ono po boji je každý generál... Klidně vás na něj i posadím a můžete si to zhodnotit sami. Myslím, že zrovna Sally to nemá daleko....že? Otrávený? Nemyslím. Asi máme všichni jiný pohled na věc. Mám svědomí čisté. Mám zdravého a dovoluji si říct i spokojeného koně. A pro ty, kdo tu budou vychvalovat jak se měl dřív - zvláštní, že přijel ve stavu, v jakém přijel.. asi máme o dobré péči všichni jinou představu. Tímto končím :) Mezi slepýma jednooký králem.. Kdybyste se radši věnovali těm koním, než se tu hádali o blbostech na netu, udělali v byste líp. Ať vám koně jdou. Howg
Nepřekrucuj fakta.
Nikdo nevychvaluje, jak se měl dřív, ale píšu jen názor ( to jsem si dovolila asi hodně?) , že mu dle mého seděl víc tah než ježdění. Ten výraz byl jiný.
Není řeč o tom, jakým způsobem byl držen a co se mu stalo.
Je zajímavé, že je milion překroucených verzí . Proč není jen jedna a pravdivá?
Tvoji reálnou verzi asi ani slyšet nechci, protože jestli zrovna ta bude pravdivá, pochybuju.
Jako jsi mi sama od sebe psala, že jsi Tristana obsedla vloni a na fotkách ve svých albech na něm sedíš už v listopadu 2011.
http://ettelwen.rajce.idnes.cz/28.11.2010/#vyzdoba10.JPG
Ale tvoji koně, tvoje věc. Jen o pravdomluvnosti mám představu jinou. Nevím k čemu lež, na kterou jsem se ani neptala.
pěkné fotky
http://husinka.rajce.idnes.cz/21.1.2012/#IMG_7594_orez.jpg
http://ettelwen.rajce.idnes.cz/11.7._-_Nar/#kr17.jpg
http://ettelwen.rajce.idnes.cz/1.4._2011-_jeden_krasny_jarni_den/#prochazka043.jpg
http://ettelwen.rajce.idnes.cz/21.1._dopoledne_s_konikama/#nar11.jpg
tak jestli i toto je otrávený kůň tak už nevím .....
ettelwen
napsal(a):
Poslední reakce - nepovažuju za ježdění to, že si na koně na pár minut sednu. Ale myslím, že to sem vůbec nepatří. A co se pravdivé verze o Narovi týče, zeptejte se jeho veterináře MVDr. Libora Hlačíka.. ten u toho byl od začátku.
Zase překrucování. Patří to k tomu, že jakékoli tvoje povídání pro mě ztrácí na důvěryhodnosti.
Šlo o obsednutí ( ne ježdění) - psalas, že jsi ho obsedla vloni. Obsednutý kůň je kůň, který snese v klidu jezdce bez držení vodičem, což je přesně ta fotka a další.
Všechno ostatní následující je základní výcvik pod sedlem.
Nejde mi o žádné verze, jsou mi šumafuk. Prostě byl škaredě zchvácený a dostal se z toho, co víc na tom pitvat.
sccary
napsal(a):
pěkné fotky
http://husinka.rajce.idnes.cz/21.1.2012/#IMG_7594_orez.jpg
http://ettelwen.rajce.idnes.cz/11.7._-_Nar/#kr17.jpg
http://ettelwen.rajce.idnes.cz/1.4._2011-_jeden_krasny_jarni_den/#prochazka043.jpg
http://ettelwen.rajce.idnes.cz/21.1._dopoledne_s_konikama/#nar11.jpg
tak jestli i toto je otrávený kůň tak už nevím .....
Jde o ježdění, ne výběh nebo sedění na koni.
Na většině jezdeckých fotek má uši všude, jen ne vepředu... spokojený koník pod sedlem jsou pro mě přesně fotky Alušky s Cipískem výše. Prostě coby formanský kůň se tvářil přívětivěji, v chodech byla jiskra, kmih.
A proč se vůbec dál řeší můj názor, když na něm přece vůbec nezáleží?
Hlavně že je spokojená majitelka, o nic víc nejde.
Já k tomu nemám co dodat, pro mě se prostě spokojený kůň neplouží a netváří se otráveně. Když to vidíte jinak, tak to vidíte jinak - a co? Svět je barevný
och och,pane Boze stopnite to uz! tato nasa diskusia sa dlho vyhybala osocovaniu, tak sa laskavo vratte k normalu, taketo veci sem vobec nepatria, to si vypisujte v mejloch, ak mate podozrenia a nasledne fakty....mimochodom, uz za Kristovych cias bolo zname : kto ste bez viny, hodte kamenom! a hodil niekto? nie, nehodil...
petrčmb
napsal(a):
a SALLY vy tu mate co poučovat o pravdomluvnosti, Rona jste prodala stím že se nepotvrdilo jeho podezdření na muchařství, ale příšlo jaro a kůň sezačal drbat
Petře, já jsem Rona viděla a vydrbanej nebyl. Ale letní vyrážka je letní vyrážka ( o podmínkách chovu, způsobu držení, oblasti držení atd atd.)a kdo s ní jednou udělal zkušenost, koně biď s podezřením by kupoval s rozmyslem. A to teď mluvím za sebe. Kdo se nesetkal, udělal zkušenost.
U koní je to vždycky a jenom o dělání chyb a následnejch zkušeností ( a to myslím, že se nebudu plést když budu tvrdit, že se s touto školou života setkali všichni zde přispívající). A to že prodám koně který není momentálně olezený nic neznamená, že neoleze časem. A ona není záruka ani že matka a otec nejsou olezlí a hříbě najednou oleze a pak světe div se kde se to vzalo?.....
...jo genetika je sviňa.....
A jinak musím souhlasit s botnitou " kdo jste bez viny, hoďte kamenem"... no já to nebudu!
ambra
napsal(a):
Petře, já jsem Rona viděla a vydrbanej nebyl. Ale letní vyrážka je letní vyrážka ( o podmínkách chovu, způsobu držení, oblasti držení atd atd.)a kdo s ní jednou udělal zkušenost, koně biď s podezřením by kupoval s rozmyslem. A to teď mluvím za sebe. Kdo se nesetkal, udělal zkušenost.
U koní je to vždycky a jenom o dělání chyb a následnejch zkušeností ( a to myslím, že se nebudu plést když budu tvrdit, že se s touto školou života setkali všichni zde přispívající). A to že prodám koně který není momentálně olezený nic neznamená, že neoleze časem. A ona není záruka ani že matka a otec nejsou olezlí a hříbě najednou oleze a pak světe div se kde se to vzalo?.....
...jo genetika je sviňa.....
A jinak musím souhlasit s botnitou " kdo jste bez viny, hoďte kamenem"... no já to nebudu!
ale o tom podezdřeni se někdo zmínil až byl odvezeny
petrčmb
napsal(a):
a SALLY vy tu mate co poučovat o pravdomluvnosti, Rona jste prodala stím že se nepotvrdilo jeho podezdření na muchařství, ale příšlo jaro a kůň sezačal drbat
U nás se celý rok po návratu Ron nedrbal.
Prodával se začátkem listopadu ve stavu na fotce. Fotka je z října toho roku před prodejem.
Vypadá takto muchař po sezoně??
Kupujícímu jsem řekla, v jakém stavu se mi vrátil hřebec ze stanice s tím, že u nás se následující rok nedřel. Ať s tím poznatkem naloží jak umí. Nikdo mu ho nenutil.
Takže neroztrušuj drby, o čem nic nevíš, nemůžu za to, že kůň má nejspíš tenhle problém jen na štontě.
Na volno, s bažinou za výběhem, vodou ve výběhu, 100 možností drbat se o cokoli včetně stromů, toho za celý rok nevyužil.
Divné, což?
petrčmb
napsal(a):
ale o tom podezdřeni se někdo zmínil až byl odvezeny
Tys u jeho koupě byl, že?
Kupující se před odvozem na to ptal, že něco takového někde zaslechl.
Řekla jsem mu po pravdě, jak to bylo. U toho, co prodávám, nezastírám nic.
Jak s tím naložil on, že ho obratem ruky prodal dál a nynějšímu majiteli to třeba neřekl, to nevím a za to nezodpovídám.
Ať žije osočování druhých jen na základě drbů kolujících Valašskem .
Jen proto, že si nějaká bezvýznamná ženská stojí za svým bezvýznamným názorem
Ještě jeden letní Roneček z toho roku:
ambra
napsal(a):
Zrovna u Rona bych řekla, že se o tom mluvilo veřejně...né jak u některejch jinejch např. ČMB.
To souhlasí, nikdy jsem to netajila. Nikdo nemůže říct, že bych zapřela, že se na stanici od konce svého 4 roku a následnou sezonu dřel.
Dle p. Políčka jsem jediná sebekritická, která takového plemeníka dala kastrovat. Prý více takových kdyby bylo...
To je všechno k tomuto.
Prodat ho jako hříbě, když ho po mne chtěli, ušetřila bych si spoustu drahých a mizerných zkušeností a možná by měl někde lepší život.
Chybami se člověk učí a je to bohužel často nepřenosné.
sally
napsal(a):
To souhlasí, nikdy jsem to netajila. Nikdo nemůže říct, že bych zapřela, že se na stanici od konce svého 4 roku a následnou sezonu dřel.
Dle p. Políčka jsem jediná sebekritická, která takového plemeníka dala kastrovat. Prý více takových kdyby bylo...
To je všechno k tomuto.
Prodat ho jako hříbě, když ho po mne chtěli, ušetřila bych si spoustu drahých a mizerných zkušeností a možná by měl někde lepší život.
Chybami se člověk učí a je to bohužel často nepřenosné.
Krásná fotka
Myslíte, je možné, aby byli i koně, spíše hřebci na hřebce/valachy? Punťu nikdy tak nepřitahují klisny jako kluci A to i po ověření, že to je fakt kluk
Je to možná trochu k smíchu, ale dost mi to leží v hlavě
No on kdo zná jeho "řehtání" by to řekl jen z tohoto
misamarincova
napsal(a):
Myslíte, je možné, aby byli i koně, spíše hřebci na hřebce/valachy? Punťu nikdy tak nepřitahují klisny jako kluci A to i po ověření, že to je fakt kluk
Je to možná trochu k smíchu, ale dost mi to leží v hlavě
No on kdo zná jeho "řehtání" by to řekl jen z tohoto
Myslím, že možné je všecko.
Když u lidí, proč ne u zvířat. Ikdyž kdyby mu říjovka očůrala nos, třeba by změnil názor .
Nejde teď o koně - ale měli jsme lesbu krávu. Při říji skákala po kravách a sama jim držela - když jsme ji dali k býkovi, nestála mu nikdy a ještě po něm vyjížděla. Jediné řešení byla inseminace, s býkem prostě nula. Ikdyž - mohl se jí i nelíbit ten konkrétní býk, na výběr holt neměla.
Někdo je vybíravý, jiný bere všecko, co neuteče.
Lído, to zase jo, ve vedlejším boxe(vedle Punti) se klisny střídají a některé se mu přes mříže nastavují a to vidím, že kdyby se k nim dostal, skočil by si,to jo... Ale to, jak se dokáže dvořit valachovi či hřebci, péro venku a snaha si na něj skočit i za cenu, že kůň ho zkope
Ten býk z té kravky musel být asi dost mimo, co?
Jak je na tom Grafit? Mění barvu? Objevují se někde flíčky?
misamarincova
napsal(a):
Lído, to zase jo, ve vedlejším boxe(vedle Punti) se klisny střídají a některé se mu přes mříže nastavují a to vidím, že kdyby se k nim dostal, skočil by si,to jo... Ale to, jak se dokáže dvořit valachovi či hřebci, péro venku a snaha si na něj skočit i za cenu, že kůň ho zkope
Ten býk z té kravky musel být asi dost mimo, co?
Jak je na tom Grafit? Mění barvu? Objevují se někde flíčky?
Býci to moc neřeší, když kráva drží, tak to udělají a když ne, svět se nezboří. Snaha byla...
Grafit zatím tmavý až skoro černý hnědák, sem tam bílý chlup. Flekatý jenom pindík .
Uvidíme, jestli bude nějaká změna při línání.
sally
napsal(a):
Myslím, že možné je všecko.
Když u lidí, proč ne u zvířat. Ikdyž kdyby mu říjovka očůrala nos, třeba by změnil názor .
Nejde teď o koně - ale měli jsme lesbu krávu. Při říji skákala po kravách a sama jim držela - když jsme ji dali k býkovi, nestála mu nikdy a ještě po něm vyjížděla. Jediné řešení byla inseminace, s býkem prostě nula. Ikdyž - mohl se jí i nelíbit ten konkrétní býk, na výběr holt neměla.
Někdo je vybíravý, jiný bere všecko, co neuteče.
No myslíš to třeba takhle http://jizerra.rajce.idnes.cz/01112011/#P1090971.jpg
ambra
napsal(a):
No myslíš to třeba takhle http://jizerra.rajce.idnes.cz/01112011/#P1090971.jpg
Jo, ale kobyla na fotce to má možná jen jako z nouze ctnost a držela by hřebci, kdyby byl.
Ta kráva býkovi nee, nikdy. Teda udělala jsem pár pokusů - několik říjí za býkem, ale protože to bylo pokaždé stejné, výsledek 0, tak jsem to vzdala. Pak měla tuším ještě dvě telata přes inseminaci - se mnou
haha jedna z mala fotos, kde sme my dvaja s nasimi konmi, je to z roku 2010