Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2012 17:52
budajova1

XXX.XXX.165.211

Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať, ako mám dosiahnuť to, aby sa mi môj kôň (2a pol roka) začal nasvalovať v oblasti kohútika. Pracujem s ním na ruke, na lonžke a vo voľnosti. Na všetkých partiách je vidno, že sa mu tam "čosi" vytvára, no na kohútiku stále nič. Má ho príliš vysoký a má tam len kosť, žiadny sval. Prosím o radu čo s tým mám robiť? Prípadne aké cviky cvičenia a podobné veci mám s ním robiť?

Ďakujem vopred za odpoveď

22.1.2012 20:09
jenysimons

XXX.XXX.218.22

Lonžovat jej vyvázaného na chambonu či gogue...ale opatrně, aby ti moc nenasvalil a nezesílil před obsedáním...ja začala takto lonžovat asi měsíc před plánovaným obsednutím a byla to velmi vzácná rada od zkušeného jezdce.....:-)

22.1.2012 20:31
jenysimons

XXX.XXX.218.22

má konstitučně vysoký kohoutek, nijak bych to v tomto věku nehrotila....hlavně, aby pak nasvalil při práci ze sedla...;) ale jestli se ti nasvaluje dobře na jiných místech, tak se kohoutek nasvalí dobrým ježděním bez problémů...:-)

22.1.2012 20:34
budajova1

XXX.XXX.165.211

jenysimons napsal(a):
Lonžovat jej vyvázaného na chambonu či gogue...ale opatrně, aby ti moc nenasvalil a nezesílil před obsedáním...ja začala takto lonžovat asi měsíc před plánovaným obsednutím a byla to velmi vzácná rada od zkušeného jezdce.....:-)

Na lonžovanie používam klsický gumový chambon, ktorý je úplne voľný. Tak s ním chodím aj na ruke do terénu, nech sa učí pracovať z krkom. Ja s ním robím už nejaké 2-3 mesiace, samozrejme primerane ľahká záťaž a nemám strach z toho že moc nasvalí a zosilní :).

22.1.2012 20:46
jenysimons

XXX.XXX.218.22

tak zrovna gumy jsou ta nejhorší varianta na lonžování a nasvalení zad a kohoutku....a s tím tady na fauně bude souhlasit většina.....je opravdu lepší pevný chambon či to gogue.....napevno zapnutý a hodně pobídky, aby šlapal odzadu a podsazoval se - vyklenul hřbet a zatěžoval právě tyto svaly, které ti chybí...:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík