Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2012 21:26
kacza.j

XXX.XXX.87.50

Zdravím,

narazila jsem na nový e-shop http://www.jezdeckepotrebyram.cz/ :-) .

Velký výběr ze sedel s kostrou i bezkostrových ... :-)

Jak se Vám líbí? Přemýšlím o koupi sedla odtud.

25.1.2012 18:31
šáruš

XXX.XXX.80.253

tam bych nekoupila, prakticky protiprávní podmínky prodeje , čoika by si na nich smlsla smajlík

25.1.2012 18:51
kacza.j

XXX.XXX.87.50

jak protiprávní?

25.1.2012 18:52
šáruš

XXX.XXX.80.253

nejsou v souladu se zákony čr

25.1.2012 19:06
ajikk

XXX.XXX.252.254

šáruš napsal(a):
nejsou v souladu se zákony čr

Tomu tedy nerozumím......vše se zdá být v pořádku.....mají to tak i jiné e.shopysmajlík

26.1.2012 12:27
ajikk

XXX.XXX.252.254

To by se pak lidé vlastnící tento e-shop mohli jít rovnou oběsit
http://www.eshop-rychle.cz/bezkostrovasedla/3-OBCHODNI-PODMINKY
smajlík

26.1.2012 12:34
šáruš

XXX.XXX.80.253

ajikk napsal(a):
To by se pak lidé vlastnící tento e-shop mohli jít rovnou oběsit
http://www.eshop-rychle.cz/bezkostrovasedla/3-OBCHODNI-PODMINKY
smajlík

no z pozice potencionálního zákazníka mi to moc směšné nepřipadá smajlík

26.1.2012 12:40
ajikk

XXX.XXX.252.254

To máte pravdu....:-(

26.1.2012 12:46
šáruš

XXX.XXX.80.253

jak budu mít časík tak sem hodím vysvětlení tak nějak v kostce, pokud bude zájem, jak koukám po šopech s tímto zaměřením tak jsem bohužel nenarazila na žádný v pořádku

26.1.2012 12:51
ajikk

XXX.XXX.252.254

Sama za sebe mohu říci že zájem mám veliký pokud se v tom nějak vyznáte!!!!
Více povím ráda po mailu :)
t.andrea@seznam.cz

26.1.2012 14:12
šáruš

XXX.XXX.80.253

ajikk napsal(a):
Sama za sebe mohu říci že zájem mám veliký pokud se v tom nějak vyznáte!!!!
Více povím ráda po mailu :)
t.andrea@seznam.cz

jestli jsem to dobře pochopila tak to je váš shop :-) beru podle majitele a vaší mejlové adresy, písnu to tak nějak v kostce, zaměřím se na ty nedostatky co má většina shopů, předně obchodní podmínky nejsou nadřazené zákonům čr a vy jako prodejce se jimi musíte řídit, bacha ČOIKA dává nemalé pokuty prakticky za menší nepřesnosti, třeba v odstavci na vracení zboží je napsáno "měsíc" místo 30 dnů, jedna kolegynka dostala flastra v řádů tisíců.
předně zákazník má právo odstoupit od smlouvy ve lhůtě 14-ti dní (v této lhůtě stačí doručit své odstoupení od smlouvy, doporučuji mejlem, či dop. dopisem, telefonicky)
-v zákoně není dáno kdy může fyzicky poslat zboží zpět, takže se může stát že vám dojde ve lhůtě 14-ti dní odstoupení a dáreček v podobě třeba vráceného sedla třeba za půl roku :-(
- náklady na poslání zpět si hradí zákazník ale pozor dle nových supr směrnic EU kterými se musíme řídit i my v ČR musíte jako prodejce vrátit zákazníkovi zpět celou částku (platba za zboží+poštovné-i dobírka), zákazník si hradí pouze cestu zbožího zpět k prodejci, maximálně si můžete naúčtovat náklady spojené s naskladněním zboží, přefocením, atd.
-zboží může být vráceno zpět rozbalené či použité, vy jako prodejce můžete zákazníkovi vyčíslit případné procenta z částky za vrácené zboží, které bylo použito, napr. koupí sedlo za 5000,- použije, vrátí ve lhůtě, vy jako obchodník mu strhnete třeba 30% že je sedlo ušpiněné.
vše toto musíte mít hlavně ošetřené v obchodních podmínkách v souladu se zákony čr, žádná sranda

26.1.2012 14:26
ajikk

XXX.XXX.252.254

Ano ten první zmiňovaný ano....
ale pravdou je že jsme teprve v začátcích takže za každou radu jsem moc ráda :-) ve finále stejně poprosím právníka aby to nemělo chybu...

26.1.2012 14:29
ajikk

XXX.XXX.252.254

šáruš napsal(a):
jestli jsem to dobře pochopila tak to je váš shop :-) beru podle majitele a vaší mejlové adresy, písnu to tak nějak v kostce, zaměřím se na ty nedostatky co má většina shopů, předně obchodní podmínky nejsou nadřazené zákonům čr a vy jako prodejce se jimi musíte řídit, bacha ČOIKA dává nemalé pokuty prakticky za menší nepřesnosti, třeba v odstavci na vracení zboží je napsáno "měsíc" místo 30 dnů, jedna kolegynka dostala flastra v řádů tisíců.
předně zákazník má právo odstoupit od smlouvy ve lhůtě 14-ti dní (v této lhůtě stačí doručit své odstoupení od smlouvy, doporučuji mejlem, či dop. dopisem, telefonicky)
-v zákoně není dáno kdy může fyzicky poslat zboží zpět, takže se může stát že vám dojde ve lhůtě 14-ti dní odstoupení a dáreček v podobě třeba vráceného sedla třeba za půl roku :-(
- náklady na poslání zpět si hradí zákazník ale pozor dle nových supr směrnic EU kterými se musíme řídit i my v ČR musíte jako prodejce vrátit zákazníkovi zpět celou částku (platba za zboží+poštovné-i dobírka), zákazník si hradí pouze cestu zbožího zpět k prodejci, maximálně si můžete naúčtovat náklady spojené s naskladněním zboží, přefocením, atd.
-zboží může být vráceno zpět rozbalené či použité, vy jako prodejce můžete zákazníkovi vyčíslit případné procenta z částky za vrácené zboží, které bylo použito, napr. koupí sedlo za 5000,- použije, vrátí ve lhůtě, vy jako obchodník mu strhnete třeba 30% že je sedlo ušpiněné.
vše toto musíte mít hlavně ošetřené v obchodních podmínkách v souladu se zákony čr, žádná sranda

Reagovala jste asi spíše na ten druhý :-) já tam mám do 30 dnů ale asi tam zas budou jiné chyby...

Přidejte reakci

Přidat smajlík