Odkud jste?
že by se dalo juknout na něj :)
záleží na tipu sedla, kun je pak mnohem uvolněnější, je to podobné jako jízda bez sedla....osobně za sebe....spokojenost největší!!!!!
Ale jak mnozí píší...na závody a skoky to moc není.....i když každému sedí něco jiného a názory tu jistě budou různé....
já mám koně jenom na trajdání po lese a na westernové sedlo zatím nemám, tak chci koupit nějaké starší anglické sedlo s kostrou a jak jsem se tak dívala na inzeráty, tak jsem tam nacházela i ty bezkostráky, tak mě to zajímalo jak se na tom sedí, jak se cítí kůň a jak to pasuje....jinak jsem z olomouckého kraje... jeseníky
ajikk
napsal(a):
Asi těžko říci...ale podle ceny co to může být za sedlo???
Osobně bych volila spíše western ale zas pravda....pokud ho chcete jen nachvíli asi proč ne....
cena je 4 000 Kč... jenom mě zajímaly výhody a nevýhody takových to sedel, asi nakonec koupím starší anglické s kostrou
barefoot http://www.barefoot.cz/ sedla jsou k dispozici na vyzkoušení, mrkni na stránky a kontaktuj paní. Je velice ochotná a vstřícná.
Za sebe jsem bezkostráka taky zkoušela, nemohla jsem na svou kobylu po úrazu najít padnoucí sedlo, tak jsem ze zoufalství koupila barefoota. Jezdím normálně i bez sedla, takže jsem si sedlo ani nezkoušela a rovnou objednala v domění, že to bude fajn. Vždyť spousta lidí si tyhle sedla chválí a jsou s nimi spokojeni....... Bohužel (nebo i bohudík) to svezení bylo hrozné. Kobyla byla pod sedlem naprosto zoufalá, normálně je to pohodová a klidná kobyla, která pokud jezdec dává srozumitelné pobídky, tak vyhoví. Pod bezkostrákem to byl uzlíček nervů, uši připláclé pořád dozadu, rozhrkaný pohyb....a ač jsem měla pod sedlem i tu jejich spešl dečku, nevážím metrák, tak stejně nebyla pod sedlem u kohoutku dopocená. Ono to totiž stejně má pevnou komoru. Pro mě to bylo taky za trest v tom sedle sedět - je to bezkostrák, takže nějaká velikost posedlí je v tomhle případě naprosto scestná, třmeny jsou připevněny na velkých dlouhých třmenových zámcích, které umožňují, že se třmeny posunují dopředu a dozadu zhruba tak v rozmení asi 10cm, naprosto úžasný hajzl sed, držet se v tom nedalo, protože kolení opěrky vlastně žádné, ale zas to neumožnilo se pořádně zasednout..... Sedlo jsem bez problémů vrátila. Prostě ač mi jízda bez sedla nedělá problém v žádném chodu a terénu, v bezkostráku to prostě nešlo. Popravdě mě to ale nešlo ani v kostrovém westernu, z toho jsem zas měla pocit, že je to strašně nebezpečné, protože z toho sedla nejde vypadnout, já z toho westernu pomalu ani nemohla slézt kvůli té hrušce a vysoké zadní rozsoše.
Jsem zvyklá na anglické sedla a nakonec jsem padnoucí sedlo našla a je to nejlepší volba pro mě i pro koně.
Než si to koupíš doporučuji se v tom aspoň jednou projet, aby jsi nedopadla jak já
Matu

XXX.XXX.96.151
Já koníka nemám jezdím u majitelky jen na bezkostrákách vyhovuje mi to jsem ráda že mám tuto možnost a kolení opěrky mají některá sedla našla jsem si stejné jako vy a snažím se o něm něco zjistit. :) Tyto sedla jsou "lehká" a sedlo co máte na foto není nejspíš z kůže a je ještě lehčí. :) Pokud je to stejný typ co má majitelka tak máme takové černé které unesu na jedné ruce a není stím problém (je mi jedenáct a jsem naprotý bez svalňák) Nejela jsem v něm, ale mám to v plánu všichni co na něm seděli z kamarádů mi ho doporučují tak uvidíme. :) A sed je potřeba si vtom najít a doporučím nekupovat uplne nové :) (důvod bezkostráky jsou lepší vysezený).
Uživatel s deaktivovaným účtem

petrusecek
napsal(a):
no konkrétně by mě zajímal názor tady na toto
Toto sedlo NEDOPORUČUJI. Měli jsme jej koupené nové, po cca půl roce se začlo párat ale hlavní problém byl se třmeny ( třmenové řemeny jsou přidělané na plitkém háčku který je na suchý zip), třmeny z toho běžně vypadávaly a při nasedání se protáhly z jedné strany na druhou. Sedlo je tímto dost nebezpečné. Nasedat na něj jde pouze z vyvýšeného místa nebo se nechat do sedla vyhodit jinak se celé přetočí. Byli jsme rádi, že jsme se ho zbavili
an.wi

XXX.XXX.51.47
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Toto sedlo NEDOPORUČUJI. Měli jsme jej koupené nové, po cca půl roce se začlo párat ale hlavní problém byl se třmeny ( třmenové řemeny jsou přidělané na plitkém háčku který je na suchý zip), třmeny z toho běžně vypadávaly a při nasedání se protáhly z jedné strany na druhou. Sedlo je tímto dost nebezpečné. Nasedat na něj jde pouze z vyvýšeného místa nebo se nechat do sedla vyhodit jinak se celé přetočí. Byli jsme rádi, že jsme se ho zbavili
Ano souhlasím :)..stále ho máme pač se ho nemůžeme zbavit
uplně zbytečná investice!
an.wi

XXX.XXX.51.47
Pokud by jste měkla zájem se v sedle projet aby jste věděla jaké to je, tak jsme z vysočiny klidně se ozvěte na email.