Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2012 11:00
petrusecek

XXX.XXX.242.14

Zajímaly by mě klady a zápory tohoto sedla, jak sedí na koni, jak se v něm jezdí a podobně. Mám koně s výrazným kohoutkem, tak jak by mu případně sedělo. Nikdy jsem tady na tom sedle neseděla a asi ho ani naživo neviděla, tak bych byla moc vděčná za vaše reakce. Děkuji :-)

26.1.2012 12:43
ajikk

XXX.XXX.252.254

Odkud jste?
že by se dalo juknout na něj :)
záleží na tipu sedla, kun je pak mnohem uvolněnější, je to podobné jako jízda bez sedla....osobně za sebe....spokojenost největší!!!!!
Ale jak mnozí píší...na závody a skoky to moc není.....i když každému sedí něco jiného a názory tu jistě budou různé....

26.1.2012 12:55
petrusecek

XXX.XXX.242.14

já mám koně jenom na trajdání po lese a na westernové sedlo zatím nemám, tak chci koupit nějaké starší anglické sedlo s kostrou a jak jsem se tak dívala na inzeráty, tak jsem tam nacházela i ty bezkostráky, tak mě to zajímalo jak se na tom sedí, jak se cítí kůň a jak to pasuje....jinak jsem z olomouckého kraje... jeseníky

26.1.2012 12:58
ajikk

XXX.XXX.252.254

Aha tak to je trochu štreka.....
Já mám také kobču jen na rekreaci po lese je už starší tak jsem si říkala že ji to udělá dobře...a taky udělalo!!!
Rozhodně toho nelituju!!! Navíc se dají sehnat poměrně za dobrou cenu.

26.1.2012 13:01
petrusecek

XXX.XXX.242.14

no konkrétně by mě zajímal názor tady na toto

26.1.2012 13:07
ajikk

XXX.XXX.252.254

Asi těžko říci...ale podle ceny co to může být za sedlo???
Osobně bych volila spíše western ale zas pravda....pokud ho chcete jen nachvíli asi proč ne....

26.1.2012 13:11
petrusecek

XXX.XXX.242.14

ajikk napsal(a):
Asi těžko říci...ale podle ceny co to může být za sedlo???
Osobně bych volila spíše western ale zas pravda....pokud ho chcete jen nachvíli asi proč ne....

cena je 4 000 Kč... jenom mě zajímaly výhody a nevýhody takových to sedel, asi nakonec koupím starší anglické s kostrou

26.1.2012 13:15
ajikk

XXX.XXX.252.254

Výhoda je určitě pro koně ta lehkost a flexibilita, já bych do toho šla, ale podívala bych se asi všude možně a nekoupila bych hned to první :-)
třeba Vám sem napíše ještě někdo kdo má přímo takové :-)

27.1.2012 08:31
anobbona

XXX.XXX.84.72

barefoot http://www.barefoot.cz/ sedla jsou k dispozici na vyzkoušení, mrkni na stránky a kontaktuj paní. Je velice ochotná a vstřícná.
Za sebe jsem bezkostráka taky zkoušela, nemohla jsem na svou kobylu po úrazu najít padnoucí sedlo, tak jsem ze zoufalství koupila barefoota. Jezdím normálně i bez sedla, takže jsem si sedlo ani nezkoušela a rovnou objednala v domění, že to bude fajn. Vždyť spousta lidí si tyhle sedla chválí a jsou s nimi spokojeni....... Bohužel (nebo i bohudík) to svezení bylo hrozné. Kobyla byla pod sedlem naprosto zoufalá, normálně je to pohodová a klidná kobyla, která pokud jezdec dává srozumitelné pobídky, tak vyhoví. Pod bezkostrákem to byl uzlíček nervů, uši připláclé pořád dozadu, rozhrkaný pohyb....a ač jsem měla pod sedlem i tu jejich spešl dečku, nevážím metrák, tak stejně nebyla pod sedlem u kohoutku dopocená. Ono to totiž stejně má pevnou komoru. Pro mě to bylo taky za trest v tom sedle sedět - je to bezkostrák, takže nějaká velikost posedlí je v tomhle případě naprosto scestná, třmeny jsou připevněny na velkých dlouhých třmenových zámcích, které umožňují, že se třmeny posunují dopředu a dozadu zhruba tak v rozmení asi 10cm, naprosto úžasný hajzl sed, držet se v tom nedalo, protože kolení opěrky vlastně žádné, ale zas to neumožnilo se pořádně zasednout..... Sedlo jsem bez problémů vrátila. Prostě ač mi jízda bez sedla nedělá problém v žádném chodu a terénu, v bezkostráku to prostě nešlo. Popravdě mě to ale nešlo ani v kostrovém westernu, z toho jsem zas měla pocit, že je to strašně nebezpečné, protože z toho sedla nejde vypadnout, já z toho westernu pomalu ani nemohla slézt kvůli té hrušce a vysoké zadní rozsoše.
Jsem zvyklá na anglické sedla a nakonec jsem padnoucí sedlo našla a je to nejlepší volba pro mě i pro koně.
Než si to koupíš doporučuji se v tom aspoň jednou projet, aby jsi nedopadla jak já

Matu

19.3.2015 19:58
Matu

XXX.XXX.96.151

Já koníka nemám jezdím u majitelky jen na bezkostrákách vyhovuje mi to jsem ráda že mám tuto možnost a kolení opěrky mají některá sedla našla jsem si stejné jako vy a snažím se o něm něco zjistit. :) Tyto sedla jsou "lehká" a sedlo co máte na foto není nejspíš z kůže a je ještě lehčí. :) Pokud je to stejný typ co má majitelka tak máme takové černé které unesu na jedné ruce a není stím problém (je mi jedenáct a jsem naprotý bez svalňák) Nejela jsem v něm, ale mám to v plánu všichni co na něm seděli z kamarádů mi ho doporučují tak uvidíme. :) A sed je potřeba si vtom najít a doporučím nekupovat uplne nové :) (důvod bezkostráky jsou lepší vysezený).

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2015 20:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

petrusecek napsal(a):
no konkrétně by mě zajímal názor tady na toto

Toto sedlo NEDOPORUČUJI. Měli jsme jej koupené nové, po cca půl roce se začlo párat ale hlavní problém byl se třmeny ( třmenové řemeny jsou přidělané na plitkém háčku který je na suchý zip), třmeny z toho běžně vypadávaly a při nasedání se protáhly z jedné strany na druhou. Sedlo je tímto dost nebezpečné. Nasedat na něj jde pouze z vyvýšeného místa nebo se nechat do sedla vyhodit jinak se celé přetočí. Byli jsme rádi, že jsme se ho zbavili

an.wi

23.3.2015 14:33
an.wi

XXX.XXX.51.47

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Toto sedlo NEDOPORUČUJI. Měli jsme jej koupené nové, po cca půl roce se začlo párat ale hlavní problém byl se třmeny ( třmenové řemeny jsou přidělané na plitkém háčku který je na suchý zip), třmeny z toho běžně vypadávaly a při nasedání se protáhly z jedné strany na druhou. Sedlo je tímto dost nebezpečné. Nasedat na něj jde pouze z vyvýšeného místa nebo se nechat do sedla vyhodit jinak se celé přetočí. Byli jsme rádi, že jsme se ho zbavili

Ano souhlasím :)..stále ho máme pač se ho nemůžeme zbavit
uplně zbytečná investice!

an.wi

23.3.2015 14:37
an.wi

XXX.XXX.51.47

Pokud by jste měkla zájem se v sedle projet aby jste věděla jaké to je, tak jsme z vysočiny klidně se ozvěte na email.

24.3.2015 07:02
petrusecek

XXX.XXX.159.109

Jelikož už je to 3 roky stará diskuze, pořídila jsem si nakonec staršího kentaura, který koníkovi seděl a poté již kvalitní padnoucí western :), takže bezkostrové už kupovat nebudu a možná když bude příležitost vyzkoušet, tak ráda vyzkouším.

Přidejte reakci

Přidat smajlík