KristynaK

XXX.XXX.28.16
Dobrý den,
touto cestou hledám koně nejlépe z Prahy, ke kterému bych mohla o svém volném čase docházet a věnovat se mu. Je mi 22let, zkušenosti s koňmi mám, studovala jsem SOUz Kladruby nad Labem, byla jsem rok a půl v Německu a 9měsíců v Británii u koní, jako "jezdec" i ošetřovatel.
Nehledám klub a nehledám koně, na kterém se střídá 10lidí. Jezdec jsem spíše rekreační, dlouho jsem pořádně nejezdila, takže bych se potřebovala opět vyjezdit, pokud by byl možný i trénink, byla bych nesmírně ráda :)
Nejde mi jen o ježdění, ráda jsem s koněm v kontaktu ze země, nedělá mi problém ani "problémový" kůň, v Německu i v Británii jsem měla na starost (ze země) ty problémovější.
Jde mi především o dlouhodobou spolupráci.
Za Vaše nabídky předem moc děkuji.
Kristýna K.
email: kristynakylarova@seznam.cz
canis lupus
napsal(a):
Dobrý den,
zkuste to na Farmě Bojov na PZ. Jsou tam fajn lidé. Mám tam koníka, ale je to hříbě.
Možná už se tam zlepšili a konečně se ponaučili - a možná taky ke 30ti koním konečně najali nějakého zaměstnance, který se o ně stará a rozumí tomu.
Bohužel, co já si pamatuji Bojov, rok 2010, tak to tam příliš nefungovalo - ani pro koně, ani mezi lidmi.
Neustálé úrazy koní kvůli špatně namíchaným stádům a koně bez vody pokaždé, když jsme za nimi dojeli. Naše březí kobyla byla zraněná 2x a ani jednou jsme o tom nebyli informování, tudíž jsme to mohli začít řešit až když jsme dojeli - v jejím případě nešlo o nic vážného (natržená kůže na noze), ale na obvaz a desinfekci už to bylo! Člověka zakrvácená noha na první pohled řádně vyděsí.
Kobylu jsme tam měli ustájenou pouze dva měsíce, před zimou jsme se z důvodu špatné kvality sena a strachu z dalšího úrazu, přestěhovali jinam.
Na ježdění je to tam příjemné - okolí na vyjížďky je velmi pěkné, mají k dispozici i skokový materiál a venkovní jízdárnu s pěkným povrchem. Je tam i zázemí v podobě sprchy, sedlovny, ... Záleží, jaká jste povaha a co vše u koní snesete, jaký máte přístup. Na mě to tam působilo tak, že koně jsou až na posledním místě - hlavně se pobavit mezi sebou o těch, co zrovna nejsou přítomni. Je možná i tím, že už jsem starší - převážná část osazenstva byla pubertálního věku.
Koní tam byla ustájených spousta (kolem 30ti), věřím, že nějakého k pronájmu/ ježdění tam nejspíše seženete.
didi
napsal(a):
Možná už se tam zlepšili a konečně se ponaučili - a možná taky ke 30ti koním konečně najali nějakého zaměstnance, který se o ně stará a rozumí tomu.
Bohužel, co já si pamatuji Bojov, rok 2010, tak to tam příliš nefungovalo - ani pro koně, ani mezi lidmi.
Neustálé úrazy koní kvůli špatně namíchaným stádům a koně bez vody pokaždé, když jsme za nimi dojeli. Naše březí kobyla byla zraněná 2x a ani jednou jsme o tom nebyli informování, tudíž jsme to mohli začít řešit až když jsme dojeli - v jejím případě nešlo o nic vážného (natržená kůže na noze), ale na obvaz a desinfekci už to bylo! Člověka zakrvácená noha na první pohled řádně vyděsí.
Kobylu jsme tam měli ustájenou pouze dva měsíce, před zimou jsme se z důvodu špatné kvality sena a strachu z dalšího úrazu, přestěhovali jinam.
Na ježdění je to tam příjemné - okolí na vyjížďky je velmi pěkné, mají k dispozici i skokový materiál a venkovní jízdárnu s pěkným povrchem. Je tam i zázemí v podobě sprchy, sedlovny, ... Záleží, jaká jste povaha a co vše u koní snesete, jaký máte přístup. Na mě to tam působilo tak, že koně jsou až na posledním místě - hlavně se pobavit mezi sebou o těch, co zrovna nejsou přítomni. Je možná i tím, že už jsem starší - převážná část osazenstva byla pubertálního věku.
Koní tam byla ustájených spousta (kolem 30ti), věřím, že nějakého k pronájmu/ ježdění tam nejspíše seženete.
Dobrá, a proč to sem píšete? Zadavatelka hledá ježdění a ne ustájení. Vám se tam nelíbilo a máte už koně jinde. Není třeba to zde rozvádět ne? Neříkám, že mě se zdálo vše od počátku ideální. Ale také už mám dlouho po maturitě a po zkušenostech z několika stájí. A vím, že nikde to není na 100 procent. A zde vidím snahu vyhovět koni i majiteli úměrnou ceně ustájení, možná větší. Co si o mě kdo povídá, když tam nejsem, je mi jedno. Tomu se totiž nevyhnete nikde, i když budete nejlepší jezdec v zemi. Kdyby mi tam něco dlouhodobě vadilo, taky půjdu pryč. Zatím ale nemám důvod. Hezký den.
Mám tam koně 4 roky a nepřestěhovala bych, ani kdyby mi zaplatili. V roce 2010 tam bylo do 20 koní, více ne. Letos byli koníci většinou rozděleni do 2 stád, na soukromé koně a oddílové. Co se týče pubertálních dětí co za každým rohem někoho pomlouvají, to už v Bojově moc nenajdete, většina byla vyhozena :) Nově máme taky kruhovku s geotextilií. http://farmabojov.wz.cz/ Doporučuji :)