Sabča našla zalíbení ve válení se ve sněhu. Ještě loni by si do toho bílýho hnusu nelehla ani za nic.
Dávám to sem, přišlo mi od kámošky.
Kdyby někdo chtěl zadarmo 20 letého chlaďase na dožití, jinak půjde zabít.
Měl by být zdravý v rámci věku... kdo můžete, chcete pomoci:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.152688771511592.32726.100003114092750&type=1&l=ea6cde5457
Už se někdo našel Sally? Tak co jaké máte mrazy holky my máme už druhý den -22 Je to děs. Jen koním donesu vodu,už zamrzá .......
bonita
napsal(a):
Petrus, tvoja kobca je proste nadherna
Bonitko, děkuju!!! Je to moje zlatíčko nádherný, nedala bych ji za nic na světě.
zatím je to taková hora Říp ten pupík, za chvíli budeme mít Sněžku. :-)))))
m i s i c k a
napsal(a):
Dnes na vyjížd'ce. v -14°C to už moc pohodlné nebylo
No jak se pokácí strom se na něj musí naklepat ta čísla a já potřebuju vědět jak se nadává tomu číselníku .
Já jsem dneska mezi poklízením a krmením odbíhala rozbíjet led do vany a kýblů.Sice tu svítí krásně sluníčko ale kosa je pořádná. Lucce jsem vynesla seno i do výběhu na místo kam se chodí slunit. Ronek ten nevyleze a nevyleze a když tak jenom vystrčí nos a maže zpět.
krejcizdenicka
napsal(a):
Můžu se zeptat, jak se tahle kobylka jmenuje? Strašně mi připomíná jednu, co měl mojí sestřenice přítel a když se s ním rozešla, na truc ji přes noc prodal bůhví kam. Jmenovala se Devora.
Ty myslíš asi tuhle http://www.aschk.cz/sn/pk/pk_display_sn.php?id=128998 že? JInak misicka má dole vpravo na každý fotce napsáno jak se koníci jmenují.
ambra
napsal(a):
Ty myslíš asi tuhle http://www.aschk.cz/sn/pk/pk_display_sn.php?id=128998 že? JInak misicka má dole vpravo na každý fotce napsáno jak se koníci jmenují.
Jojo, to bude ona..no dám sestřence vědět, třeba jí to zvedne náladu, je teď v nezáviděníhodné situaci a truchlí.
Těch jmen jsem si vůbec nevšimla, akorát jsem koutkem oka zahlédla rok, tak jsem tomu nevěnovala pozornost.
Díky za upozornění:)
m i s i c k a
napsal(a):
Přidám ještě fotky z dneška.. At' nezapadneme v těch mrazivých dnech
A ptáček
Tak tady dneska -18 . I Ronek dneska usoudil,že na sluníčku je dobře a šel se slunit s Luckou
sccary
napsal(a):
No jak se pokácí strom se na něj musí naklepat ta čísla a já potřebuju vědět jak se nadává tomu číselníku .
Já jsem dneska mezi poklízením a krmením odbíhala rozbíjet led do vany a kýblů.Sice tu svítí krásně sluníčko ale kosa je pořádná. Lucce jsem vynesla seno i do výběhu na místo kam se chodí slunit. Ronek ten nevyleze a nevyleze a když tak jenom vystrčí nos a maže zpět.
cau tutomas menuje jseto cislovacka tumas odkaz http://www.interforst.cz/cz/eshop/k/meridla-znaceni-dreva/cislovacky/cislovacka-jednookruhova-dimenzirka-vcetne-nasady/1709/
ahojte, tak co mate noveho u vas v CR? vcera som bola asi hodinku vonku okolo koni, a ked som dosla dovnutra ani za tri hodiny som sa nerozmrzla, no katastrofa, a to tu nemame take arkticke minusove teploty ako inde maju, ale kedze fukal vetrisko, tak to bolo hnusne citit
bonita
napsal(a):
ahojte, tak co mate noveho u vas v CR? vcera som bola asi hodinku vonku okolo koni, a ked som dosla dovnutra ani za tri hodiny som sa nerozmrzla, no katastrofa, a to tu nemame take arkticke minusove teploty ako inde maju, ale kedze fukal vetrisko, tak to bolo hnusne citit
bonita taky tu máme zimu, fuj fuj. A já bych věděla co novýho, ale to se musí pochlubit někdo jinačí.
ambra
napsal(a):
Jupíííí, konečně fotečky Tak ještě jednou velká gratulace.
Děkuji , jsem prostě zabržděná, zmrzlá a pomalá, no.
A místo rozmrazování se babrám s Grafitem, bo si ten trouba někde řízl do spěnky. Asi led venku, nevím. Všecko je ostré, hranaté teď... Ikdyž to vypadalo hůř zdálky než zblízka.
Každopádně mě ty zmrazky venku dost prudí, aspoň 5cm sněhu kdyby jim do toho výběhu napadlo...
sally
napsal(a):
Děkuji , jsem prostě zabržděná, zmrzlá a pomalá, no.
A místo rozmrazování se babrám s Grafitem, bo si ten trouba někde řízl do spěnky. Asi led venku, nevím. Všecko je ostré, hranaté teď... Ikdyž to vypadalo hůř zdálky než zblízka.
Každopádně mě ty zmrazky venku dost prudí, aspoň 5cm sněhu kdyby jim do toho výběhu napadlo...
Času dost, šak on prcek nikam neuteče nebo aspoň né bez maminy. No tak to je nepříjemný, my máme hrbatej dvůr ale jenom zmrzlý bahno, naštěstí. A po sněhu netoužím.
Díky všem .
Barvu tipuju takovouhle: http://www.schchk.cz/fotoalbum/plemenni-hrebci-sn/narok-ze-selcu--2884/,
ale taky může být všechno jinak, až přelíná. Jestli se neobjeví i nějaká prokvetlost, když je máma hermelína... u této barvy člověk nikdy neví
sally
napsal(a):
Díky všem .
Barvu tipuju takovouhle: http://www.schchk.cz/fotoalbum/plemenni-hrebci-sn/narok-ze-selcu--2884/,
ale taky může být všechno jinak, až přelíná. Jestli se neobjeví i nějaká prokvetlost, když je máma hermelína... u této barvy člověk nikdy neví
Taky jsem zvědavá, jak se vybarví, hřebeček
přidám pár fotek z dneška
U náss taky tak 10 cm připadlo. Momentálně nesněží, ale jak jsem se dívala na radar, tak opět bude. Když se tak zamyslím, tak tento rok toho sněhu u nás moc nebylo, tak si to ted' vynahradíme. koně jsou spokojení, a já taky, protože se radši budu brodit sněhem než blátem
No nic- jdu pro kobylu, zapřáhnu za ni boby, a jede se projet po ulicích
tak damy, u nas hotova sodoma gomora! poobede blesky hromy, som myslela, ze sa mi sniva ci co a potom mi zvoni telefon a oproti suseda, ze nam videla nieco velke letiet cez dvor, tak ja teda letim mrknut co to a ono nam odletela strecha zo senika som myslela ze sa mi nieco stane, ked som tu velku plechovu plochu nasla uplne pri dome!! vam hovorim, ze keby som to videla na vlastne oci vo vzduchu, tak si tu s vami uz pisat nebudem, ale budem vystreta na marach
vsetci samozrejme v robotach o takomto case, tak som rychlo volala kamaratovi sukromnikovi, nastatie bol doma a za 5 minut bol u nas a pomohol mi to polozit na plocho na zem a zatazit balvanmi, no ako vam hovorim musela som si dat stampla na nervy, co je moc to je moc
bonita
napsal(a):
tak damy, u nas hotova sodoma gomora! poobede blesky hromy, som myslela, ze sa mi sniva ci co a potom mi zvoni telefon a oproti suseda, ze nam videla nieco velke letiet cez dvor, tak ja teda letim mrknut co to a ono nam odletela strecha zo senika som myslela ze sa mi nieco stane, ked som tu velku plechovu plochu nasla uplne pri dome!! vam hovorim, ze keby som to videla na vlastne oci vo vzduchu, tak si tu s vami uz pisat nebudem, ale budem vystreta na marach
vsetci samozrejme v robotach o takomto case, tak som rychlo volala kamaratovi sukromnikovi, nastatie bol doma a za 5 minut bol u nas a pomohol mi to polozit na plocho na zem a zatazit balvanmi, no ako vam hovorim musela som si dat stampla na nervy, co je moc to je moc
Panebože ! Tak to si nedovedu představit. To musí být hrůza. Už jste to Bonit nějak opravili?
U nás už není jen sněhová nadílka, ale sněhová kalamita. Napadlo za noc tak 30 cm sněhu a stále chumelí a sprostě fučí..
u nas momentalne chumeli, ale kedze je teplo, tak nic neostava, aj vcera sa skoro vsetok sneh uplne roztopil. Nie neopravili sme to, tie tri baliky, co boli pod tym pristreskom, som prikryla velkym igelitom a strechu budeme opravovat az ked bude bezveterno, vsak to by sme odleteli aj s tym nastastie to muz potom odtiahol, to ma asi 4 x 4 metre mozno viacej, nemerala som to.
bonita
napsal(a):
u nas momentalne chumeli, ale kedze je teplo, tak nic neostava, aj vcera sa skoro vsetok sneh uplne roztopil. Nie neopravili sme to, tie tri baliky, co boli pod tym pristreskom, som prikryla velkym igelitom a strechu budeme opravovat az ked bude bezveterno, vsak to by sme odleteli aj s tym nastastie to muz potom odtiahol, to ma asi 4 x 4 metre mozno viacej, nemerala som to.
Tak hlavně že se nikomu nec nestalo !!!
no, fakt nastastie, asi vsetci svati tu u nas boli, lebo ja som potom v hlave utvarala vselijake konspiracie a vzdy mi vyslo nieco starsne, nastastie kone v tom case boli v boxoch, lebo tam dostali seno,inak ho dostavaju na luku, ale v takomto pocasi ho davame dovnutra, ti museli mat oci vyvalene, ked sa to odtrhlo a zdvihlo do vyskynechcem ani pomyslite, co by sa stalo, keby ich to nejak zachytilo...a taktiez podla vysky poskodenej skridly na susedovej sope, asi 30 cm chybalo, ze by to ponad tu strechu preletelo k susedom, no to by uz len bola katastrofa, taktiez skleniky maju ludia naokolo a zhodou okolnosti na tom mieste, kde to pristalo, mavame odparovane auto, ale kedze boli tie mrazy, tak ho schovavame do garaze, uz by sme mali po dzipe
Bonit tak to je síla,ještě se nic nikomu nic nestalo.
Jinak u nás teda pořád sype a sype. Ohradníky pomalu mizí a já se každá den brodím ke koním po kolena ve sněhu a odhazuju cestu k senu a ke studni.
Tady na te fotce je někde studna...
u nás furt chumelí, naštěstí už tak nefičí....jinak místama jsou až klidně dvoumetrové převisi....a u silnic třímetrové bariery....docela sranda
Rozárka z toho má největší radost, válí se jak prdlá...je na zemi snad každou půlhodiny, už jsem jí podezřívala z koliky, ale naštěstí je v pořádku a má jen radost a líta jak prdlá
m i s i c k a
napsal(a):
U nás sněhu podobné množství. Zítra nafotím.
Bonit, jak jste na tom s prodejem kobylky?
A Sally, jak se daří hřebečkovi?
Prcek je veselá kopa po tatíkovi a zběsilý couvač nevím po kom.
Včera dostal ohlávku, protože 14 denní cvaldy už sama bez ohlávky na přeočkování ochromy udržím dost blbě a první (+ hodně dalších) reakcí na uchopení za ohlávku bylo couvání rychlostí klusu jakýmkoli směrem, dokud hošan o něco nezabrzdil zadkem .
Ale už jsme pokročili, při sáhnutí na ohlávku většinou stojí, i se nám podařilo pár prvních kroků žádoucím směrem.
Jisté je, že tenhle týpek s couváním kdekoliv rozhodně problém mít nebude .
bonita
napsal(a):
Misicko, tak kobylka je vo faze rokovani, nakoniec sa so zaujemcami vysypalo vrece, ja som si to myslela, ze ked uz bude zima na konci, tak budu kupci aj z blizsich krajov nez Belgicko a Portugalskopotom vas budem informovat o vysledku
Tak to je dobře. Ted' jen vybrat toho správného budoucího majitele..
Sally - takt o musí byt zábava, hřebečka sledovat Ono s hříbata je o zábavu postarané
Kapka

XXX.XXX.224.2
Ahojky, můžu se k Vám přidat? Vlastním jednu norickou kobylku, která je momentálně březí a ráda bych získávala informace od lidí, kteří o tom něco ví. A jestly třeba moji kobylku tady u Vás někdo nezná?mám ji teprve půl roku. Šárka, 23 let.Norický kůň
Kapka

XXX.XXX.224.2
Kapka
napsal(a):
Ahojky, můžu se k Vám přidat? Vlastním jednu norickou kobylku, která je momentálně březí a ráda bych získávala informace od lidí, kteří o tom něco ví. A jestly třeba moji kobylku tady u Vás někdo nezná?mám ji teprve půl roku. Šárka, 23 let.Norický kůň
ještě fotka z léta
Kapka

XXX.XXX.224.2
Kapka
napsal(a):
Ahoj. A kde bydlíš? A od koho si kobylku koupila?
m i s i c k a
napsal(a):
Vypadá na svůj věk hodně strhaně. Asi jí měl někdo, kdo s ní dělal, dokud mohla.. Ale to je každého věc..
A na co si si jí koupila Ty?
Tady už vypadá dobře oproti tomu, jak vypadala když jsem si ji vzala, mohu poslat fotky na e-mail, pokud chceš vědět víc. Já ji vzala k sobě na důchod. Chtěla jsem už velmi dlouho koně, tak jsem zkusila toto. Víc už co je zodpovědnost, ale Šárce nevadí, když za ní nějakou dobu nemůžu, oproti mladým koním.
kapka
napsal(a):
Tady už vypadá dobře oproti tomu, jak vypadala když jsem si ji vzala, mohu poslat fotky na e-mail, pokud chceš vědět víc. Já ji vzala k sobě na důchod. Chtěla jsem už velmi dlouho koně, tak jsem zkusila toto. Víc už co je zodpovědnost, ale Šárce nevadí, když za ní nějakou dobu nemůžu, oproti mladým koním.
Tak to je dobře. Já myslela, že si si jí vzala třeba na ježdění. Myslím, že takový koník je rád za seno, vodu a péči.
Mišičko, to bude malý sloník, že jooo
neee krásný koníky máš
u nás už je ze sněhu pěkná břečka, pěkně to přes víkend odtálo a pak ještě do toho napršelo.
ted v noci vždy mrzne a ráno to je na brusle
sccary
napsal(a):
jéjda ta už je pořádně kulaťoučká... :-)
Jak čekala 1.hříbě, tak to na vypadalo, jako by v břichu nic neměla. Ale ted' to na ní jde hrozně vidět. Z boku ani ne, ale ze zadu a ze předu.. A přitom jí ven beru, jako vždy( do kočáru). Akorát už na ní nejezdím, protože mých 70 kg by už jí na zádech dobře nedělalo.. Ale sestra na ní jezdí, je lehčí
m i s i c k a
napsal(a):
Jak čekala 1.hříbě, tak to na vypadalo, jako by v břichu nic neměla. Ale ted' to na ní jde hrozně vidět. Z boku ani ne, ale ze zadu a ze předu.. A přitom jí ven beru, jako vždy( do kočáru). Akorát už na ní nejezdím, protože mých 70 kg by už jí na zádech dobře nedělalo.. Ale sestra na ní jezdí, je lehčí
je moc krásná a sluší jí to mamině
m i s i c k a
napsal(a):
Tak to je dobře. Já myslela, že si si jí vzala třeba na ježdění. Myslím, že takový koník je rád za seno, vodu a péči.
Prvních pár týdnů jsem na ní učila jezdit svou 8-letou sestru, ale to není žádné ježdění :) Ještě bych ráda znala Váš názor na to, že je březí. termín za 2 mesíce. Konzultace s ruznými vet.( celkem 4 ) a všichni se schodly, že pokud kobylka zabřezla sama u hřebce, není problém. Vyživně je prý na tom velmi dobře.
kapka
napsal(a):
Prvních pár týdnů jsem na ní učila jezdit svou 8-letou sestru, ale to není žádné ježdění :) Ještě bych ráda znala Váš názor na to, že je březí. termín za 2 mesíce. Konzultace s ruznými vet.( celkem 4 ) a všichni se schodly, že pokud kobylka zabřezla sama u hřebce, není problém. Vyživně je prý na tom velmi dobře.
no mě osobně ta březost tak vysokém věku celkem vyděsila. Myslím že tato kobča by si spíš zasloužila pořádný klidný důchod. Ale to je každého věc,každopádně když už jste ji březí koupila. A o tom jestli jí to svědčí na to jsou veti a když oni říkají že je to ok tak se snad není čeho bát. Přeju ať to dopadne dobře a ať jsou oba v pořádku
sccary
napsal(a):
no mě osobně ta březost tak vysokém věku celkem vyděsila. Myslím že tato kobča by si spíš zasloužila pořádný klidný důchod. Ale to je každého věc,každopádně když už jste ji březí koupila. A o tom jestli jí to svědčí na to jsou veti a když oni říkají že je to ok tak se snad není čeho bát. Přeju ať to dopadne dobře a ať jsou oba v pořádku
Děkuji moc, mám z toho celkem respekt, ale věřím dokrotům, Nezávisle na sobě mě ujistili, že pokud kobylka bude v takovéto péči dále, nevidí vážný důvod, aby porod nedopadl. Mám strach, co vše se může stát, ale zase komplikace můžou přeci přijít i u mladé kobylky. Nějak se tím utěšuji. Po odstavu bude až do konce už jen na pastvinách a užívat si. Snad ji to vynahradím...
kapka
napsal(a):
Děkuji moc, mám z toho celkem respekt, ale věřím dokrotům, Nezávisle na sobě mě ujistili, že pokud kobylka bude v takovéto péči dále, nevidí vážný důvod, aby porod nedopadl. Mám strach, co vše se může stát, ale zase komplikace můžou přeci přijít i u mladé kobylky. Nějak se tím utěšuji. Po odstavu bude až do konce už jen na pastvinách a užívat si. Snad ji to vynahradím...
Samozřejmě máte pravdu i u mladé kobyly mohou nastat komplikace. A takové ty obavy má určitě každý kdo očekává.
Určitě to dobře dopadne. Myslím,že se kobylka na stáří dostala do dobrých rukou.Přeju hodně štěstí
bonita
napsal(a):
kapka: podla mna kobca by nemala mat problemy, ak uz rodila predtym, akurat u tychto starsich dam moze byt problem vytlacit placentu, ale s tym moze pomoct vet...
už měla 2 hříbata, poslední před 5-6 lety. pak ještě několik let byla prý u hřebce a nic. Teď na poprvé u hřebce a už zabřezla, proto si říkám, že snad i to tělo by si řeklo, kdyby na to už nemělo...Vet tam může být z Brna za cca 20 min. jezdí tam pravidelně na kontoly ( mají více kobylek březích) takže věřím, že si kobylku i průběžně hlídá + má pravidelnou a výbornou péči od ustajovatelky. Snažím se eliminovat většinu vnějších vlivů. Jinak děkuji moc za podporu
sccary
napsal(a):
taky krásná mamina kdy čekáte a po kom? ..... a dědula vypadá na svůj věk dobře a spokojeně :-)
čekáme začátkem května a tatínkem bude 2910 Biskup.
Venca je ještě frajer, když vezmu v potaz, že od nějakých 4 let do 17 dřel denně v lese, tak až na občasné bolení nožek a funění, je úplně v pohodě. Občas chodí pod sedlo a umí to pěkně rozparádit za Sabčou. Je to zlatíčko. Spíš si ale užívá zaslouženej důchod na pastvě.
Na fotce tatínek hříbečka Biskup.
bonita
napsal(a):
Biskup je uzasne zviera! fuuuj, tak moj pes sa uracil teraz ku mne a tak prdol, ze asi umrem z toho smradu
To znám. Když oni se pak na člověka podívají těma psíma očima
a člověk jim odpustí vše
petra136
napsal(a):
čekáme začátkem května a tatínkem bude 2910 Biskup.
Venca je ještě frajer, když vezmu v potaz, že od nějakých 4 let do 17 dřel denně v lese, tak až na občasné bolení nožek a funění, je úplně v pohodě. Občas chodí pod sedlo a umí to pěkně rozparádit za Sabčou. Je to zlatíčko. Spíš si ale užívá zaslouženej důchod na pastvě.
Na fotce tatínek hříbečka Biskup.
No teda tatínek je krasavec jsem zvědavá na hříbátko. To je pěkné,že má Venca takový důchod to se dostane málokterému koni co makal v lese.
Jaj a jak já jsem zvědavá!!! Ještě asi 2,5 měsíce a je to tu. Uvidíme, co se povede za barvičku, tajně si doufám na šimlatou kobylku, ale hlavně ať je to všechno v pohodě - prcek i mamina.
m i s i c k a
napsal(a):
Super fotka.
Dík No ony jsou jak dvojčata to se stává častěji,že dělají stejné věci.
Klauníci no člověk si se s nima nenudí.
Ta bílá je hluchá,ale když na to příjde tak poslechne lépe jak strakatá .