Pokud tahá v lese z vozem nebude mít problém.Ale chce to ještě jednoho který ho ze začátku bude jistit ze země,kdyby se lekl.Horší to bude skobylkou,nejdříve ji naučte,aby se nebála choďte za ní.Já jsem to učila svého koně,tak že jsem na druhý konec lonže dala karabinu,tím vznikly opratě a chodila jsem na vycházku za ní,při tom jsem ji učila pokyny.Pak přišel na řadu postroj a zase procházky,poté jsem ji pripla pneumatiku a zase procházky.Když už dobře chodila a nebála se pneumatiky,zapřihla jsem lehčí kládu,pak i igelit,plech.Pak už jí nic nevadilo.Postupně pomalu nic neuspěchat,až bezpečně bude chodit s jednou věcí pak dejte další.Vůz až bude bezpečně tahat všechno co jí zapřáhnete.
renona
napsal(a):
Pokud tahá v lese z vozem nebude mít problém.Ale chce to ještě jednoho který ho ze začátku bude jistit ze země,kdyby se lekl.Horší to bude skobylkou,nejdříve ji naučte,aby se nebála choďte za ní.Já jsem to učila svého koně,tak že jsem na druhý konec lonže dala karabinu,tím vznikly opratě a chodila jsem na vycházku za ní,při tom jsem ji učila pokyny.Pak přišel na řadu postroj a zase procházky,poté jsem ji pripla pneumatiku a zase procházky.Když už dobře chodila a nebála se pneumatiky,zapřihla jsem lehčí kládu,pak i igelit,plech.Pak už jí nic nevadilo.Postupně pomalu nic neuspěchat,až bezpečně bude chodit s jednou věcí pak dejte další.Vůz až bude bezpečně tahat všechno co jí zapřáhnete.
Tak takhle nějak chci taky naučit svoji kobylku do budoucna
Děkuju za rady. Udělala jsem s kobylou velkou chybu, párkrát jsem s ní byla v lese a to tahala klády dobře, nespěchala . Po roce jsem jí doma v ohradě zapřáhla kládu a ona mi s ní zdrhla , tak jsem jí nechala jen rozporku z žetězem ,neudržela jsem jí na opratích , jsem to podcenila a od tý doby se , co se jí šustne za zadkem ,bojí . i já mám strach , že se to bude opakovat , žádnýho pomocníka k ruce nemám , nikdo buď nemá čas a nebo viděli koně jenom z rychlíku. Jak dlouho jste kobylku takhle učila ?
Učila jsem jí to,asi měsíc.Co druhý den jsem jí brala na vycházky jak jsem výše uvedla.Všechno šlo v pohodě až na ten plech,na tom jsme spolu strávily asi nejvíc času.Tahám sní jen v zimě sáňky,někdy dřevo,na začátku zimy dáme opáčko s pneumatikou a plechem a pak sáňky a jedem.Normálně jí jezdim pod sedlem tak musím občas i přes léto ji vzít aspoň na opratě, aby nezapoměla a v zimě se nedivila.Chce to pracovat v klidu pomalu,nejdříve v ohradě kde to dobře zná a nebude ji nic rušit(min.3krát týdně).Jedna s příčin proč se bojí je, že to co táhla jí mohlo najet na nohy na to jsou koně nejvíce háklivé,nohy jsou to jediné co mají,je třeba na to dávat pozor.Také se mi to stalo naštěstí to kobyla vzala sportovně,já jsem se tloukla do hlavy a od té doby si dávám majzla.Začněte od začátku,pomalu a myslím že to dokážete jen vytrvat.Pokud je kobyla nabušená,to se mi také stávalo,prožeňte ji v ohradě ať se nejdříve vyřádí a pak začněte cvičit,lépe se pak soustředí.Držim palce.