Šári, fotky na Mie jsou krásný Je z ní moc pěkná kobylka
Ivčo, moc děkuju za pochvalu Punti Vás teda bylo na vyjížďce
Řeší nějak větší počet koní Barča?
Jak já bych taky někam jela na vyjížďku, ale u nás teď vládne mráz. Sice ne takový jako Markéty, ale těch 14 tu je + tedy takový vichr, který zaleze pod oblečení Fuj
Dneska jsem si půjčila od chlapa čepici. Normálně jí nenosím(ani jí doma nevedu), ale po raním zavírání koně mi málem ty uši upadly
Tak přišla na řadu čepice, šála a rukavice
Navíc jsem trochu nachcípaná, tak to nebudu pokoušet
Teď nevím, kdo tu psal o strachu Ale je to běh na dlouhou trať. Já před 5 lety spadla z koně, spíše kůň spadl i semnou a zavalil mě...Byl z toho otřes mozku, zlomené obě ruce, pohmožděniny a hlavně následně strach z ježdění
Ještě nyní se trochu bojím. Jakmile kůň škobrtne, už zkracuji otěže a pobízím tak, aby kůň šel pěkně živě. Děsí mě představa dalšího pádu
Od té doby jsem spadla ještě jednou, ale to byl obyčejný pád, který ve mě zanechal pocit, že ne vždy musí pád končit špatně
Ještě před pádem jsem sedla na jakéhokoliv koně, ale nyní jsem se zařekla, že jestli se mám zabít, tak jedině na svém koni... Ale už se to hodně zlepšilo a věřím, že za nějaký čas se strachu zbavím úplně. A určitě není třeba se za to stydět, já to v okolí každému řeknu, když mi chce půjčit koně, že ne... A když už se rozhodnu, že si ho teda půjčím, tak tomu předchází důkladná zkouška koně ze země
I se vyhýbám krizovým situacím, jako je hromadná vyjížďka, apod. Ale cítím, že jednou ten strach přejde. Myslím, ale že ten strach mám i z toho, že už nejsem sama, že mám Lucinku
Jo a ženský, já si vybrala sedlo Zatím tedy na něj budu asi hodně dlouho šetřit, ale to musím mít
Míšo, tak to sedlo je nádherné a ta cena ještě hezčí
Puntíkovi bude určitě mooooc slušet.
6enský včera jsme se radovali jak se u nás oteplilo....-18 a dnes zase kosa jak v Ruský pohádce -22....už mě to opravdu začíná pěkně štvát....do práce chodím zmrzlá, tam mi chvíli trvá něž se rozpustím...a ani tu moc teplo nemáme (přeci jen jsme vzorkovna obkladů a dlažeb, a dlažba fakt moc nehřeje) pak odpoledne ke koníkům, kde mi skoro přimrzají ruce k vidlím...chvilku rozmrznout a na bus a pak asi 2km domů..opět na ledního medvěda....brrrr..já chci jaro
Jéžíš,Míšo,tak to jsi teda dobrá.že ještě jezdíš po těch zlomeninách,
to mušelo bejt strašný,
ale proto říkám,že pokud to v člověku je,že chce jezdit,tak jezdí pořád,i když se musí leckdy hodně překonávat,ale prostě s tím,že chce být ve spojení s tím koníkem i pod sedlem a vychutnávat si jeho pohyb se nic udělat prostě nedá.
Já jsem teda nikdy takhle neslítla,abych si něco zlomila,
ale okolo mě lidi,co už měli zlomenin a všeho možnýho,
tak vždycky ty lidi hodně moc obdivuju,že jezděj dál,
právě proto,že jsem si nikdy nic nezlomila,tak vůbec nevím,jak bych sama reagovala já.
Míšo,sedýlko je kráásný,
moc Ti ho přeju a Punťovi taky.
Markét,tady je to to samý,
já včera udělala pár fotek tím způsobem,že jak jsem si sundala rukavice a fotla Moruš,tak už mě tak ty ruce zábly,že to bylo hrozný,
tak jsem si je rozdejchala a šupla do rukavic,pak zase a tak pořád dál,jinak jako jsem nebyla schopná udělat 2.3 fotky za sebou,já v rukavicích fotit neumím,tak si je musím vždycky sundat a včera to bylo dílo,teda,
kdyby byl aspoň sníh,když už je takovej mráz,krásně by držel a bylo by to takový aspoň hezčí....
Míšo,já když jsem byla mladší,tak čepici nebo něco na hlavě jsem absolutně nesnášela,
ale teď neudělám bez čelenky ani krok,
odkládám jí,až když je opravdu teplo,
nesnáším,když mi fučí do uší.
Sedlo vypadá suprově! Puntík je už fakt kus koně, nádherný! Mě se chlaďasi vždycky děsně líbili, však jsem na nich začínala a jsou to suproví koně. A takový leopard fakt nemá chybu.
O strachu vím taky své, když mě kobyla zákeřně sundala v trysku a rok jsem měla sešroubovanou páteř, je zázrak, že chodím, natož jezdím na koni. Až mě ráno nebude nic bolet, asi si řeknu, že jsem mrtvá....
Ale to jsem se právě zařekla, že chci vlastního koně, kterého si vychovám a nebudu už sedat na kdejakou cizí herku
Na Use strach nemám, i když už jsem taky z ní slítla....jednou bez sedla,, když se chuděrka lekla debilního hysterického ovčouna...měli jste vidět ten její záchvat hysterie, že mamí je na zemi a co tam dělá! Naštěstí mám koně, který nezdrhne, ale jde se na mě podívat, co dělám na zemi . A jednou jsme se položily na hrázi, když ji ujely nožičky..teda ona to nakonec vybrala, ale já jsem nějak vystoupila a byla jsem vděčná za přilbu, která pěkně křápla o zem...nemít ji, tak mám hlavu vejpůl
. To jsem se chvíli sbírala ze země, protože se mi točila hlava a věděla jsem, že Usa nikam nepůjde...přišla ke mě s očima na vrch hlavy co se děje a jestli žiju..je zlatíčko. Ale jinak se na ni nebojím, vím, že mě záměrně nikdy sundat nechce. Kdy si nejsem jistá je mezi moc koňmi a to je ve mě. Hlavně jsem prostě opatrná, předvídám, v mnoha věcech si nejsem jistá. Nemám ráda rychlost, s Usou jsem fakt tryskala vyjímečně a to ještě hruška to jistí, kdyby nááhodou.... prostě to v člověku je. Čím je člověk starší, tím je na sebe opatrnější a stačí ještě takový hodně ošklivý pád a člověk to má v sobě zafixované a basta.
Proto třeba nejezdím na Bettyně ač bych mohla kdykoliv...ji prostě nevěřím.
Jinak tady taky mrzne až praští..je -17
Včera mi od koní Usu domů hodila Ell, byla jsem ráda, protože já byla v Ostravě a nakonec jsem dolea až v 8 večer. no to byla cesta.. Za půl dne to auto na parkovišti tak zmrzlo, že jsem byla ráda, když jsem napodruhé nastartovala...hrklo ve mě, co budu dělat, když to auto nerozchodím. No a můžu říct, že cesta přes celou Ostravu mi dalal zabrat. Jsem mysella, že chcípnu! Naposledy jsem do auta sedla bez rukavic, volat byl jakobych ho vytáhla z mazáku, ruce se mi klepaly strašně, auto ne a ne se zahřát a začít topit. No já jela třeba jednou rukou držela volat a druhou si třela o kalhoty, abych si zahřála zkřehlé prsty a na střídačku...no myslela jsem, že snad budu mít omrzliny!
. Konečně jsem se přestala klepat až na konci Ostravy někde u makra, kde to začalo vlažně topit, celou cestu do F-M nic moc a auto mi začalo fakt hřát až kousek před Místkem a to až jsem za 5km doma.... takže fakt zážitek
tak tady bylo ráno jen -11 a teď je -10. jinak taky nevytáhnu nos bez čelenky a když je velká zima tak ještě přes ní natáhnu kulicha do práce mi zatím stačí péřová vesta. ještě mám bund,u ale zatím jsem jí nepotřebovala. zato už jsem dneska natáhla rukavice. aspoň chvilkama. taky v nich neumím dělat
hlavně vázání uzlíků s dlouhýma prstama rukavic je děs běs
musím pohledat takový ustříhaný. špičky prstů jsou volný ale hřbet ruky je skovaný
dokud jsem venku tak kmitám a je mi teplo. horší pak postávat na chlívě. třeba při telení nebo dneska nakládání krav na jatka. to se do mě dává zima
Ivčo,já v rukavicích neumím skoro ani uvázat parelku,
teda Moruš třeba jo,ta má dlouhej ten cancour,co tam zbejvá,ale některý koně to mají,že když jim potřebuju zavázat parelku a zatuplovat jí,tak už tam moc cancourku není a to s rukavicema nedám.
Jára měla na vízo jenom jednu jedinou dvojku,
je to šikulka,a má v pátek prázdniny,ale ven nepojedu,ani kdyby mě tahala traktorem.
taky se bojím. hlavně sedat na cizí koně. a čím jsem starší tím víc. honzovi věřím, ale stejně koukám na cestu, aby neměl kde upadnout a krizím se radši vyhnu. věřím, že barča o něj pochytí slušný chování drží se ho jak ocásek
hodně koní neřešila jen jednu kobylu. gábiny se bojí. a pak chvilku nechtěla jít úplně poslední
jinak je jí jedno jestli jde s honzou vepředu nebo mezi koňma
taky už je poučená a nesnaží se obcházet překážky z opačný strany než honza
radši zpomalí a jde za ním nebo se na něj namáčkne
poprvé to zkusila a pak měla starosti, takže už je opatrná
Je to fakt, že když člověk chce jezdit a je to v něm, jezdit bude. Já když se do sedla necítím, tak si koně zapřáhnu
Jaruška je šikovná
Ujistili jste mě(že se vám sedlo líbí), že na něj fakt našetřím. Už mám jednu brigádu a sháním další, abych ho do konce roku měla
Zmrzlé ruce, to mi připomíná dnešní zavírání Punti, rozhodl se, že půjde pozdravit koně k výběhu a já nebyla schopná ho v těch zkřehlých rukách udržet. Naštěstí si je očuchal a pokračovali jsme dál
Díky moc,děvčata,
no mám z Járy radost,to je jasný,
hlavně si moc přeju,aby jí to vydrželo,přeci jenom ta základka,to je takový zatím peříčko,bude hůř...
Teda dneska je tam náádherně,a tady je fakt na sluníčku dokonce teplo,
jak už nefičí z toho Ruska,tak je to počasí super,
i jsem přemejšlela o tom jet ven,ale jak je všude to zmrzlo,tak se o tu Moruš bojím
a radši se na to vyprdnu.
Taky na cizí koně nelezu,
i na vlastním Pierotovi jsem seděla snad jednou a dejte mi pokoj,
zlatá Moruš.
Ale Monďáska bych pod sedlem mohla mít.
Jo,a Pierotovi pěkně hnusně prasklo kopyto,
chtěla jsem to fotnout,ale on stál blbě,tak by to nebylo vidět,tak třeba se to odpoledne podaří vyfotit,ani nevím,co s tím,
asi zamejlujeu Petrovi pro rychlou SOS.
Takhle jsem jim vylepšila tu jídelní plochu
,už sežrali skoro 2 ty obrovský balíky slámy,tak teď jim tam peru seno.
Prý se má příští týden oteplit. Já jedu zítra do karviné ráno, pak do Ostravy pro mrkev a hodím to domů, zajedu pro vozík a valím pro kouli sena.
Jsem byla hodit Usu ke koním ráno a vzala jsem sebou pesany jako vždy vyběhat. Tak přišli domů omrzlí jako rampouchy, tak jsem hned letěla pro foťák a cvakla nějaké fotky na zahradě.
Darés a Fabricius
a Darések...na Velikonoce jedem na klubovku , Darés bude mít narozeniny (8 let) a vyjde mu to o týden už do třídy veteránů poprvé. Ale druhý den jsou svody, bonitace a prodloužení chovností, takže s Darésem jdeme prodloužit chovnost. Vypadá moc dobře, stále jako mladík a za babama jako divý
Tak,a mám krmelec nanošenej,ono se to blbě na vidlích nosí,páč je to takový hrozně kluzský,tak chodím pořád sem tam a moc toho na ty vidle nenaberu,
ale tak po půl hodině je krmelec nanošenej.
To víš, zima je jejich kámoška
Tady už vysvitlo sluníčko a je krásně..mrazivo, ale krásně...
NO ti se mají...táákový krmelec.
tahle fotka se mi moc líbí..Já s holčí
Zdravím, sice nepřispívám, ale pravidelně sleduji....:o) ......Míšo, k sedlu...mám přesně tenhle typ, nemůžu si ho vynachválit. Ale pokud můžu poradit, tak pořídíš tak o 10 000 kč levněji. Mám ho šité od sedláře na míru, mám ho 10 let a ani se nehlo.....můžu doporučit......
Ahojky všem,
tak mi máme za sebou první vysvědčení. Vendulka je v první třídě, tak přinesla jedničky Ale dneska jsem si ji nechala doma. Měli jet se školou do Zoo, ale ráno tu bylo -13
a pěkně foukalo a při představě, jak chodí z pavilonu do pavilonu, tam se pěkně zapotí, pak zas ven, raději jsem jí nechala doma. Už takhle má rýmu jako trám a o nějaký zápal plic nestojíme
Krkolomný pád jsem zatím nezažila a doufám, že hned tak nezažiju, já bych se určitě rovnou zmrzačila ale mám za sebou pár boulí a odřenin a dokonce se mi povedlo spadnout z koně, který už stál
Lidi co stáli kolem a viděli to, se váleli smíchy. Dělali jsme blbiny ve výběhu, byl tam takový ďolík, který jsem cvalem projížděla, koníka to děsně bavilo a pak tam začal poskakovat a mě vylítli nohy ze třmenů, tak jsem zastavila a pak spadla
škoda, že to nikdo nenatáčel, vyhrála bych první cenu v Neváhej a toč
Manžel to pak okomentoval: Ty jsi nespadla, ty jsi z toho koně stekla
nneerraa
napsal(a):
Zdravím, sice nepřispívám, ale pravidelně sleduji....:o) ......Míšo, k sedlu...mám přesně tenhle typ, nemůžu si ho vynachválit. Ale pokud můžu poradit, tak pořídíš tak o 10 000 kč levněji. Mám ho šité od sedláře na míru, mám ho 10 let a ani se nehlo.....můžu doporučit......
Děkuji za reference Já si toto sedlo vybrala, protože mi fakt padlo do oka, typ kostry a celkově zpracování a to je co říct, mě se jen tak nějaký western nelíbí
Sedlářství westman jsem i zvolila, protože ho mám "za humny" a v okolí, co jsem viděla jeho sedla, tak jsou všichni max. spokojení
No ale prvně musím našetřit ty peníze
Jaruš ten krmelec je úžasný Vždycky mě těší, když vidím, že koně mají neomezený přístup ke žrádlu
Ale nebude Moruš(i Monďásek) strácet hřívu tím prostrkáváním hlavy spod té trubky? V létě Punťa takhle přišel o dost hřívy, on už tak tam má prd... A když tam chybělo kvůli prostrkávání hlavy za ohradu(musela jsem mu za ohradu dávat vodu, jinak by jí vylil,trávu jsem mu tam taky kolikrát nakupila), tak když přišla návštěva, nikdo mi nevěřil, že muchař není
Teď už mu zase narostla, ale dost uvažuji, že by šel na ježka, aby mu vynikl lépe ten krk. Dost se mu pod hřívou ztrácí...no ještě uvidím
U nás dneska hrozná zima(škoda, že tu není klepající se smajlík) i Punťu jsem nechala doma, že nešel na noc ven. Protože když jsem ho chtěla vyvést, tak prostě nechtěl jít. Tak je dneska v teplé stáji. Nutit jsem ho nechtěla
Lucí kluci jsou fešáci, takový méďové A Usa totéž, taky medvídek
Jani s prominutím bych se taky smála Usedět kozelce a když už kůň stál, tak spadnout
No co, to se někdy stává
Janí,takhle po ránu se smát,to je nádhera
,já se tu řehtám,že mi tečou skoro slzy,
dokážu si to totiý úplně živě představit,
a tohle se nedávno stalo i holčině v oddílu,koník něják blbnul a ona mu povídá stůj,no tak on teda zastavil a ona stejně schrastla,
ale naštěstí se jí nestalo nic,tak se člověk směje.
Vendulka je šikovná,
tak hlavně ať jí to vydrží,
ony ty holčiny jsou na tom s tím učením docela dobře
,kluky to moc neba.
Sice tu mrzne,jen praští,ale koně jsou docela čistí,jak se nemůžou válet v bahně,tak i Pierot je jak z alabastru,
že Olda tůdle i prohlásil,že by klidně jel i ven,že je koník čistej,
tak to já zase říkám,že si jí radši vyčistím od bahna
a pojedu,až nebude takhle šíleně mrznout.
Míšo,zatím se nezdá,že by něják ztráceli hřívu,Moruš se na tu trubku netlačí a Monďásek papá horem,
taky mám radši,když koníci žerou neustále,ale Moruš to nepotřebuje,ta je hned jako koulička,
já jim to zase ubéřu,až přejdou ty mrazy.
Pierot s Monďáskem se nepřežírají kdežto Moruš tam stojí a žere,a žere,a žere,a žere,pak se dojde napít,vykáknout,a zase žere,a žere,a žere....
Koukám, že manžel je srandista, co? No musel to být pohled
Tak naštěstí že se nic nestalo. Holky občas mají taky takové příhody s koníky.
Lidičky, tady je -20. Brrr.... já si dávám kafčo, pak se navlíknout, beru Usu sebou, cestou ji vyhodím u koní a valím do karviné a Ostravy pak..já zmrznuuuu!
Jinak s těmi medvídky..jo kluci jsou spokojení. Pořád si hrají, aby se zahřáli a mají kožichy pořádné. Usa je taky řádně naježená a zhoustl ji kožíšek, takže myslím, že izolaci má dobrou. Ale na noc jsem ji poprvé dněs zavřela celou stáj.... je tam -20, večer jsem ji dávala inhlalovat (inhaluje denně), a nedělá ji dobře už tak moc mrazivý ten vzduch. Ale zatím zvládá s dýcháním, jen je to pro ni trochu náročnější. Poslední dva měsíce už na tom byla tak dobře, že nesípala, ale teď to jde malinko zase slyšet
tady dva komedianti
ty zoubky na té fotce vypadají nebezpečně co?...Šelmy psovité
Oni se tak mordují pořád a mají se děsně rádi. Pak spolu leží na zahradě a myjou si navzájem ouška, očička, pacičky, vyštípavají se pod krkem a vykusují kožíšky a pořád se pusinkují. Mají se moc rádi.
teda ženy, mě ta zima zničí....dnes opět -22
moníky máme přes den venku...dostanou veeelkou dávku sena do jeslí a i do bedny...na noc je zavíráme....dostávají teplou vodu a vaříme jim mátový čaj...ten jim teda dáváme už asi 4měsíce
Jani, neboj taky jsem spadla ze stojícího koně....ale ten stál uplně..nikde neblbnul...jen já jsem měla vyhozené nohy ze třmenu, povolené otěže...celkově jsem byla celá já povolená a myšlenkama asi už jinde...koník si jen přešlápl z nohy na nohu a já hups a byla jsem dole
nebo jsem jednou spadla z kobylky..jeli jsme s koníkama po vyjíždce do potoka schladit nožky...už bez sedel...tak si tak sedíme, kecáme..koníci stojí a chladí nožky...no a kobylka na které jsem seděla se zničeho nic oklepala, ale opravdu jak v nějakém animáku...od čumáku až po konec ocasu...nooo a co já...už jsem se chladila taky
ještě že bylo léto
Lucíí, bafani jsou fakt kouzelní..ještě jak jsou omrznutý...no krása
a s Usinkou ti to taky moc sluší...mládě tulěně
Tady je to taky hrozný,Olda nemůže nastartovat auto
a něják se nám pohly domovní dvéře,jdou zavřít,ale jen tak,že s nima mušíme pořádně bouchnout,
tak nevím,jestli se chudinky dožijou jara.
Už aby bylo zase radši to bahno,dneska si dojdu koupit nevý holínky,tak snad mi vydržej aspoň do podzima.
Ta zima je hrozná Na druhou stranu zase vymrznou i škůdci, co hlásili, že pokud nebude mrznout, tak budou přemnoženi
To se fakt nasměju, když čtu vaše příhody. Já mám asi jen jednu takovou k zasmátí, to jsem si v létě sedla na Punťu jen tak u rybníka při pasení, když přišel na kraj rybníka, tak si z ničeho nic lehl, ale tak šikovně, že já jsem slítla do rybníka, on si okamžitě stoupl a pokračoval v pasení. Asi mě na sobě mít nechtěl
To je taky dobrý,Míšo,
on né že by Tě na sobě nechtěl,ale chtěl,abyses taky vykoupala.
Se mnou si jednou Moruš lehla do rybníka i se sedlem,to jsem byla tak překvapená,že jsem nestačila nic udělat,jindy hrabe a pak si lehne,a tohle nic,bez varování bum plác šplouch a už to bylo,
prostě se chtěla namočit mermomocí,i když já jsem nechtěla.
Pak jsem vylejvala doma vodu z bračničky a připadala jsem si jako vodník.
to jo
tak nevím, jestli nemám být ráda, že honza vodu nemiluje vleze do ní když musí a stojí ani nehrabe
jaruško asi teď máte plnej barak štěňat vid musí s nima bejt veselo
já natočila něco v práci víc než půlku svý pracovní doby napájím telata mlíkem. přímo z belíků nebo ty menší z belíčků z dudákem.
http://www.youtube.com/watch?v=TqsqTuk1R_0
a ještě tohle
http://www.youtube.com/watch?v=q8jnP4Tl5RQ
Jéé,tak to já jsem moc ráda,že Moruš je vodomil,
užíváme si to všicí,většinou mi jí ale v rybníce sebere Jarča a skáče z Moruš do vody,a Moruš stojí jako tydýt a drží.
A to byl boj,když jsme poprvé přišly k rybníku,
to jsem ten fakt myslela,že tam i přespíme.
Nakonec si dala po třičtvrtě hodiny říct a vlezla tam.
Joo,Ivčo,je s nima sranda,
jsou kouzelný,nejradši bych si je všechny nechala.
jsem se sem přišla uklidnit a teď se válím smíchy
DÍKY
Byla jsem totiž před chvilkou přiložit a buchnul mi kotel přímo do obličeje já myslela, že je po mně
Tak mám trochu kratší vlasy po stranách, taky kratší řasy i obočí a i když jsem se umyla, tak smrdím jak nějaká připálenina
To uhlí je nějaký prachovatý, že to tak blafe, no hrůůůza
Zážitky máte pěkný, je vidět, že i ta zvířátka mají smysl pro humor
Jaruško, štěňata jsou super, ale to kopyto je teda ruplý pěkně
Taky jsem ráno nemohla nastartovat, nakonec to ten můj musel vzít přes kabely, jinak holky nejeli ani do školy, ani do školky.
A ty telátka...to je paráda jak tam mydlí s těma kyblíkama a pak to s tím kýblem na hlavě, to je kreace
Tý jo,Janí,na tohle dávej bacha,taky jsem to párkrát zažila,a představ si,známí měli u kotle sušit sedla naproti kotli na takový tyči,a milej kotel jak čapnul,tak jim ty sedla shořely všechny,
asi na 5 koní,
to ještě měli štěstí,že byli poblíž,že to stačili uhasit,než se to rozšířilo do baráku a do stájí,ale sedla zařvaly totálně všechny byly K.O.
Teda telátka jsou super!!!! Nádhera! V té zimě není sranda, jak se rodí hříbata, telata , jehňata...
Jaruško, to kopyto je sice dost, ale asi má zespod přerostlé stěny, ne? Máš tam kopytáře? Chtělo by to pořádně zarašlovat.
Tady krásně svítí sluníčko, ale zima je pořádná. Pesani se vyvalují na sluníčku na zahradě a jsou spokojení. A Usa vypadá jako tuleň..s makeupem
Tady Usa koukala na srny..jak Markéta fotila a já vedle ní, tak holky jely k olšině na koních a Usa s nimi a najednou vylítlo stádo srn..a další...já to nepočítala, ale terka říkala, že byla 3 stáda po 6...takže tolik srn jsem ještě snad ani neviděla. No byly totálně zmatené, všude koně, my lidi..no běhaly tam a zpátky. Z olšiny mezi koňmi a zase zptáky do olšiny, tam se jim zdálo, že je to málo bezpečné, tak to braly po louce jako šílené k fotovoltaice, pak podél ní k barákům a zmizely. Za chvilku byly zpátky, protože tam nemají kde dál, tak zase zmateně to braly po louce a azse mezi námi a koňmi..no sranda....Use málem vypadly oči z důlků a vůbec nechápala, co ta prdlá zvířena blbne.....
Jo a ty pády z koní..to jsem se nasmála! Teda skončit vysazená ve vodě, nebo třepající se kůň..to se mi snad poprvé v životě tak nedávno otřepala Usa pode mnou... bylo to srandovní. Usa teda taky vodu nemusí asi jak Honza. Ta tam vleze, protože to po ní chci a bere to málem jako týrání své osoby
. Když vedle přijde kůň a začne hrabat, kouká na něj jak na mentála a jde kousek dál, aby na ni náhodou ten magor nestříknul tu vodu..fuj
...natož aby si se mnou i sedlem lehla!! Ve vodě?.... o to by musela mít pomatení smyslů
. Ale aspoň se nemusím bát přejíždět s koněm řeku. holky vždycky pobízí, aby si jim koně nelehli a Usu by to ani nenapadlo..ta chce být z řeky zase rychle pryč...
Lucí,kopytáře přímo ne,ale Olda to zarašpluje,nic to není,ale vypadá to blbě.
Punťa je dobrá ponorka,
ten musí bejt krásně šisťoučkej,když vyleze z vody,náš Pierot vždycky je jako novej,on hlavně si tam vždycky krásně vymáchá ten pokakanej ocas
,a pak mu ten ocas svítí na dálku u toho rybníka,jak ho má pak skoro běloučkej.
na Šumavě prý bylo -38
Jinak u nás -23 a ráno taková kosa, že jsem ani v garáži nerozjela auto.... a musela jsem k doktorce nutně a tak jsem volala známému, co mi občas půjčí auto, jestli jede a on že jo..tak jsem popadla Usu, vyhodila ji u koní a jela.... a táta se snaží rozchodit baterku
Ahojky kochačky, tak jsem se zase konečně pročetla až sem .
Ivčo jak jsi se ještě v minulých kochačkách ptala na toho strakáčka, tak je to kobylka, je jí přes půl roku, mamina je A1/1 a táta je teď nevím jestli QH nebo PH, no prostě nějaký westerňák .
Míšo to sedlo vypadá moc pěkně, určitě bude Punťovi moc slušet a Punťa je ještě hřebčák nebo už je vykastrovaný?
O tom strachu je fakt, že koně to hodně vnímají. Jak je teď Sobík nepojizdný a chodíme jen jako doprovod Alešovi a Mie, tak je to na nich krásně vidět, on se třeba od tý doby co mu kobyla udělala bugr na poli, tak se bojí chodit po volném prostranství, tak mu minule povídám neboj vezmeme to kousek po louce, zkusíš si naklusat a když to nepujde, tak se vrátíme zpátky na cestu. Tak si kousek klusli, kobucha byla ok, ale v momentě kdy si jen tak z radosti pohodila hlavou, tak bylo vidět jak Aleš dostal strach a tom koni jakoby uplně stuhnul a ty koně to podle mě sakra dobře poznají. No a o pár dní dýl jsme takhle byli v lese, kobyla se tam něčeho lekla a udělala s ním 3 cvalový, ale on nejspíš jak se to seběhlo tak rychle a neměl čas nad něčím přemýšlet, tak jí uplně perfektě zvládnul zastavit a bylo na něm vidět, že mu jastoto přeci jen trošku stoupla. Ono je to asi hodně i tom, co má člověk naježděno a o čem ví co usedí a co ne. Ale určitě ta jistota není nic co by si člověk získal během pár dní.
Jínak k těm pádům, mě se stalo to, že během plavení se mi Sobista oklepal a já jak jsem na něm seděla v mokrých teplákách tak jsem samozdřejmě žuchla dolů, no ale aby to nebylo všechno, tak jak jsem se na něj pokoušela vyskočit, tak mi ty mokrý tepláky sjeli dolů a všici přítomní se velice dobře bavili
Z dnešní vyjížďky - ušlechtilá hlav mého oře - obrázek jak vystřižený z pohádkového filmu .
Ahoj Šári, dokážu si představit, jak měli oči upřené na tobě, když ti sjeli tepláky
Jinak Punťa je ještě v koulích, na podzim, když byli peníze a veterinář objednaný, se ve mě něco hnulo, a veta jsem odvolala, jako že, co když bych ho uchovnila No a dnes, když jsem max. rozhodlá, že ho vykastruji, tak nejsou peníze. Ale určitě půjde, ale až budou peníze navíc. Zatím mi v koulích nevadí, zvládá chodit i na vyjížďku s klisnou
Uchovňovat ho nechci hlavně kvůli němu, chci, aby byl ve stádě a celkově je to pro nás oba lepší
Šárí,tak to si dovedu představit,jak Ti žuchly ty tepláky,
já z tohodle mám taky hrůzu,že se mi něco vysvlíkne,
když budu s koňma blbnout ve vodě,
ono tady moc lidu nebývá,ale občas přeci někdo,tak já se pro jistotu koupu v tričku a v šortkách
A ještě si vozívám boty,
protože nerada do vody lezu s bosejma nohama.
Včera mi na Fb hodila fotky holčina co nám fotila koně minulou sobotu. Tak se můžete juknout do alba. Teda...Use asi příště nedám takovou snídani. Hodinu bagruje ještě hromadu sena a pak na focení vypadala jak těhotná.
Na louce holky jezdily a já ji nechala volně, takže jsou z toho pěkné fotky. Já pak chtěla nějakých pár fotek bez sedla, ale to bylo jen takové zapózování, bylo hodně zima, byli jsme navlečení a Use se v tom mrazu nedýchá nejlépe, natož abych ji nějak namáhala ježděním, takže jsem si jen povozila zadek a Usa už se viděla v ohradě u sena
http://makita.rajce.idnes.cz/Dopoledni_foceni/
Jinak včera jsme měli -23, dneska se oteplilo----- je -22
Didi - krásná fotka. Je krásný co pro něj děláš. Tady je mráz jak sviňa zamrzají nám napáječky. Šári prosímtě nevíš o někom kdo by měl seno tady kolem? Máme posledních 18 velkých balíků a prej šlus už víc nemají a já to nemám ráda - mám ráda zásobičku. Musím ještě sehnat. Sláma to je taky katastrofa je tady hrozně mooc koní a jaksi poptávka je větší než nabídka :)
Ještě je Sobi nepojízdný? Jaru to kopýtko nic není. Měla bys vidět Lalinu jak vypadala když jsem ji zula. Zoufalá jsem byla. Hrůza. Vydržela jsem to, ale musím říct že Biotin a tak je naprd. Nejlepší je pohyb a střídmá strava a upravilo se to. Vždycky to zarašpluju dokulata a běda jak tto neudělám a stěna je přerostlá - hned si kus urve. Už si připadám jak magor. Máme teď naši babi co s námi bydlí v nemocnici - holky byla tady rychlá a já to normálně neustála. Bylo mi na zvracení, klepala jsem se.
Ale musím říct že jsem to byla já kdo zburcovala mámu že něco není v pořádku. Normálně máme vytrénovanej cit od zvířat.
Jakmile je nějaká změna i malinká okamžitě mě to trkne. Mám vybroušenej cit jak nějakej magor, ale to určitě znáte takovej ten pocit jako že se Vám zdá že něco není o.k.
Helčo zkus se zeptat v Seleticích jestli mají seno, třeba ještě něco budou mít. Teď už tam na nikoho kontakt nemám, ale stránky myslím mají www.statekseletice.cz. Možná ještě něco budou mít na prodej v JZD v Krchlebích, ale tam mívali jen volně loženou vojtěšku.
Sobistovi ten otok už krásně mizí, ale nějak se na něj s ježděním nehrnu, stejnak je všude tvrdo, tak to nechci nějak uspěchat. Kdyby na to napadlo aspoň pár cm sněhu to by byla jiná :-)).
Tyjovka -22 to je teda pěkná kosa, u nás ráno bylo -15. Odpoledne se chystáme bruslit, tak už se těším. Venku krásně svítí sluníčko, tak vezmeme foťák a uděláme pár fotek ořům
Helčo,Ty jsi taky takovej sysel,
já taky,
taky mám nejradši,když mám sena zásobu a vím,že mi určitě i zbyde,pak jsem teprve spokojená.
Jo,ono se mu to Pierotovi dělá takhle pravidelně,i v létě,prostě pořád,jak kousek přeroste,tak je to vylomený hned,já to vím,že to nic není,poprvně jsem volala Petrovi vyděšená,co se to stalo,a Petr v klídku-to níííííííííííííííííc,
tak už teď taky nešílím,
akorát to blbě vypadá,no,teď strouhat nemůžeme,to by se jim strašně špatně chodilo po těch zmrazkách,
a zrovna tady po nich musej chodit nejvíc.
Fabián na skoro dědečka rozhodně nevypadá.
Děkuji Jaru :)
jo jsem strašná, dneska nám zase zamrzla voda u koní. Musím to vždycky rozmrazit horkou vodou a napáječky zase fachaj.
Já jak si psala tak jsem hned vzala rašpličku a Lanču pro jistotu zarašplovala
Jezdila jsem na Fabiánově mámě a tak je to celoživotní srdeční záležitost.
Chápu že chcete hříbátko pro malou Jarušku. Je to tak nejlepší.
No,ten mráz je fakt hroznej,
ještě že si ty naše hemelky dovedou ten led rozmydlit samy,
jinak bych tam pořád běhala taky jim to proděravět,aby se mohly napít,to bych měla strach,že by se zacpaly a to by byl děs.
My jsme taky znali Pierotovu maminu,
dokonce na ní Olda jezdil a já na ní byla venku jednou,ale to byla docela divočina.
Helčo, taky bych neřekla, že mu je tolik, vypadá fakt dobře
Tady je dneska už jenom -10 . Nám u koní taky zamrzla voda, ale naštěstí jen kohoutek v sedlovně, jinak napaječku mají vyhřívanou a ta naštěstí ustála i ty velký mrazy.
Sobistovi už prd je, včera taklhe řádil s Miuchou
Sobista nejspíš na letošek zvolí model s lysinou, nějak se mu to na tý hlavině začíná rýsovat
Šári to je krása , psala si že bude někde poblíž Zuzka Prokopová - bude to i pro veřejnost? Jela bych se mrknout.
Díky za Fabise - je milován, opečováván, rozmazlován a od loňska nosí lehkou nepromokavou deku. Nemám možnost bohužel je mít pořád venku a nějak blbě loni snášel ty přechody. Deka není teplá jen ho chrání před větrem. Přece jen je to klusák a haflingy to nepotřebujou.
Ta Zuzka Prokopová je 100% pro veřejnost, měla by myslím být první víkend v dubnu, ale ještě se zeptám. Bude to na Nové Teliby. Už to bylo i loni a kamarádka si to hrozně pochvalovala,byla tam jen jako divák a letos pojede už s koňma. Já se tam se Sobistou taky chystám, nějako máme v kruhovce boje, tak snad nám to pomůže.
To je dobře,Šárí,že už Sobista zase prdlí,
to už ho nic nebolí a oni jsou opravdu s Miou jako maminka s hříbátkem.
Už aby bylo zase léto,
já si nemůžu pomoct,mě nevadí 25 nad nulou
,ale 25 pod nulou,to jsem normálně nešťatná jak Šafářův dvoreček.
máme přírůstek 6ti letej valach, kříženec čt a andalusana. 4 měsíce byl sám. sice vedle koní jako zatím u mě, ale majitelce došla trpělivost. byl na druhý straně bohdanče, tak jsme pro ně došli
pěkňoučkej
Teda lidičky, já asi umrznu Dneska se mi nepodařilo nastartovat ani přes kabely, normálně mi zmrzla nafta
Takže jsem malou do školky nedovezla, protože bych ji ani neměla jak vyzvednout (bydlíme 6km od školky, přes les, to bychom v tomhle mraze pěšky nedaly) a starší mi odvezl manžel a bude muset vydržet v družině, než zase pojede z práce
A to jsem se teď na předpovědi dočetla, že ty mrazy nemají polevit až do 20.2. jestli jim tahle předpověď vyjde, tak je ze mně rampouch
Dneska už měli vodu zmrzlou i slepice a to jsem si myslela jak nemáme zateplenej kurník
Včera tu napadl takovej pidi poprašek sněhu, ale je to naprd, jak je to všechno zmrzlý napřed tuny bahna a teď tohle.
Koně akorád stojí a žerou, ani hejbat se nechtějí. Matěj jen popochází za sluníškem, aby se trochu nahřál
Helčo, Fabián je pěkný koník
Šári, koukám, jak Mia taky pěkně lítá
Ivčo, ten je nádherný, úžasná barva
U nás také mrzne, o víkendu mě holky vytáhli na vyjížďku. Půjčují si od nás koně na ježdění, tak jsem s nimi vyrazila ven a ač jsem byla vymrzlá, tak jsem si to parádně užila a Punťa se pomalu učí chodit s koňmi Zatím všechno v klidu, krok, trochu klusu a je to šikula, mám z něj radost
Nic mu nedělá problém
Je dobrý, že se dá u nás jezdit, protože tu máme nějaký sníh, který zakryl terénní nerovnosti
To je dobře,Míšo,že učíš Punťu hned pěkně od začátku chodit s koňma,
my jsme taky Pierota,hned,jak to šlo,brali mezi ostatní koně,a dodnes je mezi i hodně koňma v pohodě,
nekope po nich,nic,prostě hodňouš
,teda jednou jednoho valacha nakop,
ale to bylo na Hubertu,ten valach si vybral Pierota,že jako mu bude celou dobu funět do zadnice,to jsme ho opravdu celou dobu obdivovali,že po něm nekopne,páč on se mu lepil fest na zadek,majitel ho těžce nezvládal a koník si dělal,co chtěl,a on se tedy chtěl lepit tomu Pierotovi na ten zadek,
ale ke konci Huberta už toho pak měl Pierot dost a jednu mu vyšil,
jinak on opravdu nikomu v poli neubližuje.
Krásná krajina,Míšo,s tím sněhem to nemá chybu....
Já chci taky sníh !!!!!!! krutá závist
tady se jezdit nedá, to bychom se někde rozmlátili. Navíc jsem zase nachcípaná, tak si musím dávat hodně pozor, všechno mi to totiž hned vleze do dutin a pak je to na antibiotika
Takže tenhle mráz, to je pro mě chuťovka už jsem zabavila manželovi jedny zimní monterky (kombinezu) a ke zvířatům chodím jen v tom
ještě, že není ten můj o moc vyšší a že se do těch jeho monterek vlezu
Tak to je dobrej, že je tak hodný Vy ho máte od mala? Já jsem také ráda, že chodíme s ostatními koňmi a vidím, že vyjížďka od vyjížďky je lepší. První vyjížďka byl docela adrenalin, protože se chtěl Punťa dostat na valacha..A museli jsme jet první...Včera už to bylo tak, že ze začátku musíme jít první, než se uklidní, pak už může jít první někdo jiný(dokonce i kobylka), ale raději si držíme velký odstup, co kdyby, opatrnosti není nikdy dost.
Punťa je taky hodný, že nekope..Stalo se, že valach mu najel blíže k prdeli a Punťa vydal jen takový zvuk podobný zapištění, ale do toho to mělo daleko
Fakt mi dělá radost
taky jsem nachcípaná a ten včerejšek mi nepřidal
http://bospor.rajce.idnes.cz/Cairo_5.2.2012/
Jani máš pravdu, jěždění bez sněhové pokrývky je o hubu. Na druhou stranu ani ten sníh, co máme není taky nic moc...Dá se jezdit po středu polí a luk, protože kraje jsou tak naváté, že se kůň dost boří. Včera jsme se snažili jet je po cestě nám známé a v jednom bodě jsme se zmílili, mysleli jsme, že v tom místě je výjezd z pole, i to tak vypadalo a ono prd. Já s Punťou jelikož jsme jeli první, tak jsme zahučeli po břicho do sněhu Naštěstí Punťa úplně v klidu a pokračovalo se v klidu v cestě
copak barča já jí sebou původně nechtěla! jenže ona když jsem jí odvedla honzu tak se přidala ke gastonovi a když jsme odvedli i jeho tak prošla pod ohradníkem a prostě rozhodla že jde s námi
tak jsem jí opucovala a vzala sebou
šli jsme městem a chovala se naprosto vzorně
jen se trošku bála některých výloh a poutačů, ale fakt zlatá
Míšo, no nazdar, to ještě nemám s Matějem vyzkoušený, jak by reagoval, kdyby zapad po břicho to by asi nebylo úplně v klidu
možná i nějaký rodeíčko by předvedl
Jinak tady u nás lidi nadávají, když vlezeme s koňma na zasněžený pole Já chápu když je to v sezoně, nebo bez sněhu a je to osetý, tak jim na to nelezu a když už, tak jdu po krajíčku abych to nezdupala, ale na zasněženým, když je na tom těch 20cm sněhu, tomu přece nemůžu ublížit, zvlášť, když je to umrznutý ne?
Někdy mám pocit, že každýmu něco vadí a je mi z toho smutno. Za chvíli budu muset odhlučnit i kurník, aby nebyl slyšet kohout
Jen doufám, že toho se v reálu nedočkám
Ivčo, hihi , Barča a ohradník
to známe... Matěj taky projde kde se dá. Tady holky občas chodí s koňma na volno na louku je vyběhat a Matěj za nima vždycky zdrhne i přes elektriku
Když jdou na vyjížďku, tak neutíká, ale jek jdou na volno...
on jako hucul proleze kde co
Já s nima nechodím, protože Matěj pak neví, kdy se uklidnit a vždycky si potom začal znova strašně dovolovat, tak jsem s nima byla jen asi dvakrát.
Šikulka Barča Aspoň nebude mít později problém
Jóoo, Jani to znám, sice mezi zemědělci máme dobré vztahy, navzájem si vypomáháme, apod. Ale... Jeden chlap si koupil pozemek sousedící s naší loukou, kterou máme na seno. Na pozemku si postavil dům a v létě si stěžoval jak u nás, tak na úřadě, že na louce je neposekaná tráva, že je alergický na nevím co všechno na louce a že to máme jako udržovat stále posekané Tak jsme se mu vysmáli..Nakonec chlap dům prodal
Nebo jsem v létě byla koupat Punťu v rybníce, na druhé straně, kde nebyli lidi. Druhý den volal starosta, že mají stížnost, že někdo koupal flekatého koně, že mu vyskákala vyrážka a že to je určitě z toho koně
Míšo, tak už je teda vážně na odstřel, to s tím koupáním
My máme ve vsi hasičskou nádrž, která se v létě využívá jako koupaliště, před sezonou nám ji hasiči vždycky pěkně vyčistí. Koně bych tam nekoupala ani náhodou, ale dostala jsem vynadáno za to, že jsem tam schladila ve vedru psa
a to jsem ho ani nepustila plavat, jen stoupl na kraj a já mu polila hlavu a záda a pak se trochu napil
to bylo keců...
Koupat psa tam nechodím, i když potom v září, když už se tam nikdo koupat nechodil a bylo už to pěkně studený (má to přítok z potoka), tak jsem tam psa párkrát pustila, ale to už nikdo nefrfňal
Barče fandím,
nechce zůstávat doma,to je správný,
chtěla se taky podívat do Bohdanče do města.
Jééé,to my se vždycky v rybníce vyřádíme....
Jaru ta fotka z plavení je v tomhle počasí vyložená provokace . Holky jak já už se těším až s koňma zase budeme chodit plavit
.
Míšo je fakt dobře, že s Puňtou chodíš takhle mezi koně, znám jednoho valáška co je bohužel sám a potkat ho v lese na koni je docela o průšvih.
U nás naštěstí v okolí nikdo keci na koně nemá, spíš nás lidi vnímají pozitivně, jen jim občas člověk musí vysvětlit, že se ke koní nesmí tak moc hrnout. Snad jediný konflikt jsme měli s paní když jsme byli plavit na rybníce (kam se koně chodí plavit už x let) paní na nás řvala ať z rybníka vypadneme, že se tam chodí koupat dětský tábor a že přeci chudáci děti nepolezou do vody po koních, no a v tom okažiku šel okolo vedoucí z toho tábora no, z koní byl uplně nadšený a ještě nás poprosil jestli by jsme je děckám nezajeli ukázat, takže ona paní docela utřela
Jani, mě se Sobista taky hodně dlouho bál vlézt do kaluže a ještě teď na ně občas čumí jak tele na nový vrata, ale nejlepší na to je, vzít ho ven s koněm, co tohle neřeší a ukáže mu, že kaluže ho opravdu nesežerou, aspoň u nás to takhle fungovalo.
Já jsem dneska už musela vzít ven toho Sobisťáka, páč jak nic nedělal, tak začínal být docela protivnej a opět se dostavovalo chování ředitela planety (jo pobyt mezi kobylama hold dělá divy ), ale venku byl v pohodě, vzali jsme to jen krokem, jen na rovný louce jsem zkusila kousek klusnout jestli nezačne kulhat, no naštěstí nic. Ale teda byla jsem zmrzla jako prase, původně jsem ještě chtěla vzít ven i Miuchu, ale to už by mě z ní asi museli odmrazovat.
Holky chtěla jsem se vás zeptat, jedna otázka je kopytní a druhá spíš psovská.
Takže ta kopytní : Sobistovi se teď poslední dobou docela dost do kopyta zaráži takový ty maličký ostrý kamínky, nevíte jak se toho zbavit, jestli třeba častěji rašplovat, nebo víc mazat nebo koupit nějakýho vitamína?
No a ta psovská, včera jsem měla u koní čubajznu (ČSV x NO), kamarádka si pořídila štěně NO (psa), jsou mu asi 3 měsíce. No a ta důra moje se k němu chovala docela nepřátelsky, ze začátku na něj hodně vrčela a byla naježená, pak teda když se okoukali, tak si nevšímala ale pak ho začala sledovat a běda jak udělal nějaký špatný pohyb, tak po něm začala cvakat zubama. Nevíte jak je nějak líp seznámit?
remonek: můj muž vychoval nepočítaně psů a já už jsem od něj taky vycvičená to co popisuješ je normální reakce dospělého psa na nesocializované štěně, což znamená, že se štěně neumí chovat mezi psi. Je to hodně podobné tomu, když kůň, který vyrůstal sám se dostane do stáda, taky se chová jako asociál
Fenu za tohle chování určitě netrestat a kamarádce doporučit brát štěňáka co nejčastěji mezi jiné psi a nesnažit se ho nějak chránit. On sem tam utrží nějakej štípanec, ale normální pes mu, dokud je malej, cíleně neublíží..
...a k těm kopytům, nejsem žádnej odborník, ale Matějovi se tohle dělo, když bylo to šílený bláto, přišlo mi jako by měl z toho mokra měkčí kopyta, tak mu to tam zalejzalo, ale nekulhal.
Jarko, to koupání je nádhera, snad Matěj taky jednou pochopí, že ho voda nesežere. Až nás zase navštíví lepší teploty, budu to s ním chodit trénovat k malému potůčku, ten není tak daleko jako to řeka, a taky u stáje chci natrénovat opláchnutí hadicí, tak snad mě při tom nesežere on
Jani,díky,
to jo,vždycky si to u vody pořádně užíváme,i koně,
i my.
Janí,já nejdřív toho jednoho dne nemohla Moruš do tý vody dostat,bojovaly jsme tam opravdu fest,má neskutečně dlouhou výdrž,když jí o něco jde,aby bylo po jejím,
no pak tam vlezla,a když už tam byla,hele,tak zase nechtěla ven.
Ale to už jsem neměla sil něco řešit,páč jsem se musela už smát,
člověk se tam dře jako mezek,aby tam kobyla vlezla,a,pak,když už tam je,tak že zase nechce ven,to už jsem na nic neměla sílu,už jsem jen se smíchem počkala,až se madam sama uráčila.
Šárí,já přes kopyta taky nejsem,mám na to odborníka,zkus mu napsat a nafotit kopátka,odpovídá i mejlem a podle fotky.
http://www.kopyta.com/
Holky,tady normálně padá snííííh,
sice málo,
ale padá,
hemelky mají kráásně bílé prdelinky a zádíka.
Mondík.
Takhle to dopadne,když jdu a rozdělám tam seno Mondíkovi,páč ty 2 žrouti ho tam v tom seníku žrát nenechají,ale hned,jak viděj,že mu to dávám ven,milej seník opustěj a jdou mu to užírat ven,by mě z nich fakt někdy šmejklo.
Jenže vono fouká,
tak se za chvilku pan hrabě vrací do svýho oblíbenýho přístřešku.
Moruš tam pobyla taky jen chvíli,pak šla taky radši do závětří.
To ale nic nemění na tom,že mu tam toho půlku sežrala.
tady to taky napadlo ach jo, nemám z toho vůbec radost
kdyby se aspoň oteplilo... ale to nééé
U nás taky ten centimetr nebo dva napadly.
Takže už mě nemate výhled z okna a mám pocit, že mi bude zima už předtím, než vyjdu ven .
Bob má od včerejška nový model s větším zateplením.
V boxe bez holek by to psychicky nedal a v noci už se nám klepal.
Jsem ráda, že ty mrazy přišly až v únoru, že stihnul něco nabrat.
Dávala jsem mu od té doby, jak přituhlo, deku pod nezateplenou deku, ale pořád se to posouvalo,
tak už jsem se naštvala a koupila ve slevách pořádně teplou. Skvěle se zapíná oproti té tenčí.
Holky nic nemají, přes den se neklepou - snad v noci taky ne... Jiskra byla venku i loni ve vánicích, nezalezla si ani do přístřešku. Jitřenka nevypadá, že by jí to vadilo, jakoby žádná zima ani nezačala - jen pořád olizuje vanu s vodou, tak se bojím, aby k ní nepřimrzla a neměli jste tam "Obecnou školu" ...
Tak takovouhle krasavici jsem měla možnost nějakou dobu jezdit :)
ArabXchlaďas
A ještě jedna, tentokrát pod anglickým sedlem, hubenější, šikovnější a okovaná... Bohužel kobylka měla problémy s očima a kvůli tomu jí z nich teče