Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2012 16:17
Špagetka

XXX.XXX.76.199

Zdravím! Kupuji si koně od starých lidí. Měli ho doteď jen na zahradě. Koník je normálně očkovaný, odčervený, všechno, ale nemají k němu modrý průkaz, pouze ten starý bílý zdravotní průkaz. Jedná se o křížence, nemá žádný původ, neznám žádné jeho nacionále, krom datumu narození, co vím, nemá ani žadný výžeh či čip... A teď. Musím mu zařídit modrý průkaz? Je to vůbec možné, když mu je už 12? Bude se mu muset udělat výžeh? Absolutně nevím, jak v takovéto situaci postupovat, koho na UZK zkontaktovat. Ikdyž už u koní nějaký pátek jsem, tohle je pro mě velká neznámá a z těch řečí na stránkách UZK taky moc moudrá nejsem :))) A pokud bych toto vyřizování měla udělat, víte, jak se to pohybuje cenově? Budu moc ráda za jakoukoliv radu! Díky mockrát!smajlík

5.2.2012 16:38
chromik

XXX.XXX.138.181

Průkaz koně tzv. modrý průkaz musí mít všichni koně i kdyby měli 30let. Je to taková "občanka". Podle místa bydliště si najdi kontakt na tvého komisaře, který koně popíše, doplní datum narození a tvoji adresu. Průkaz ti pak přijde domů. Stojí to myslím kolem 200,-kč. Nejsem si jistá, jestli musí koně i čipovat, ale asi ano, když nemá koník žádný výžeh, což stojí u nás s popisem asi 1000,-kč.
Pokud nevíš, kdo je komisař pro tvoji oblast, zeptej se nejbližšího veterináře, ten by to měl vědět.
Pokud budeš mít koníka doma, tak si musíš i zaregistrovat hospodářství, ale tahle diskuze tady někde už je, stačí pohledat :)

5.2.2012 17:00
chomda

XXX.XXX.92.50

jen doplním, že pálit se nemusí, já před osmi lety při koupi koníka bez průkazu dělala genetické testy, dnes je snad povinný ten čip, ale to vám komisař poradí, zavolejte si:o)

5.2.2012 17:36
sheril

XXX.XXX.31.115

aHOJ JÁ LONI ČIPOVALA KOBYLKU KTERÝ JE UŽ 13 LET A TO JSEM JÍ MĚLA 8 LET JEN Z MODRÝM PRŮKAZEM,ZDRAVOTNÍM.Když jsem jí kupovala nechala jsem jí udělat genetický tip,a přesto jsem jí musela loni čipovat.Registr je ve slatinanech. http://www.uek.cz/ch_registrace.htm

Přidejte reakci

Přidat smajlík