Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2012 15:29
tammi

XXX.XXX.148.179

Vím, že jsem tímto dotazem trochu OT, tak se předem omlouvám.
Chci se zeptat těch, co pracují v kanceláři a mají doma vlastního psa. Nemyslím velká plemena, ta můžou být venku ale jak to děláte s malýma, např. s JRT? Necháváte je celý den doma samotné?
Díky moc za vaše názory, získala jsem práci v kanclu a řeším dilema co s mojí půlroční fenou.

6.2.2012 16:00
reba77

XXX.XXX.159.149

Mám fenku plemeno postelový pes. Ráno ji venčím, pak jedu do školy, rodiče do práce a ona zustavá doma sama, odmalička byla hodná, jako štěňě chodila na noviny, teď už vydrží, ale přez dopoledne roztrhala papuče, plyšáky, oblečení - vše co našla. Odpoledne strašná radost, že tam už nekoho má. Nudila se, tak jsem se rozhodla pořídit jí kamaradku, koupila jsem štěňě JRT. Ted už jsou obě spokojené vyhrají si spolu, neknučí, když odcházíme, bud spolu spí nebo trhají plyšáky lezou po stole, koušou papuče, boty... No prostě když jsou sami, tak mají présmajlík

Pokud si fenku budete s sebou moct brát do práce, bude to dobře, ale myslím, že není dobré ze psů dělat až takové závisláky. Já nijak svoje psi nevychovávám stačí mi když umí takový ten základ, že mi něco roukoušou - moje minus měla jsem si to uklidit:-)

6.2.2012 16:11
tammi

XXX.XXX.148.179

Díky moc za odpověd, trochu jste mě uklidnila :)
My máme ještě jednu jrt - její mámu ale ta chodí do práce s mojí mámou, takže tu bude hold zůstávat sama.

6.2.2012 17:07
sabina

XXX.XXX.60.81

tammi napsal(a):
Chci se zeptat těch, co pracují v kanceláři a mají doma vlastního psa. Nemyslím velká plemena, ta můžou být venku ale jak to děláte s malýma, např. s JRT? Necháváte je celý den doma samotné?
Díky moc za vaše názory, získala jsem práci v kanclu a řeším dilema co s mojí půlroční fenou.

Nevim proč rozdělujete velké psy ven a malé dovnitř. Mám dogu v bytě. Ven chodíme 4x denně. Od 8 do půl 4 je doma sám. Nemá s tím problém.

6.2.2012 17:49
tammi

XXX.XXX.148.179

sabina napsal(a):
Nevim proč rozdělujete velké psy ven a malé dovnitř. Mám dogu v bytě. Ven chodíme 4x denně. Od 8 do půl 4 je doma sám. Nemá s tím problém.

Protože mít velkýho psa, tak je venku a ne v domě, protože máme zahradu. Jde o můj konkrétní případ :)

6.2.2012 20:54
alfi pav

XXX.XXX.230.254

Ja mam dva psy, jeden tak 12kg/31cm v kohoutku a druhy tak 8kg/25cm v kohoutku. Toho vetsiho mam o 4roky dele nez toho mensiho.

Ten "sluzebne" starsi se mnou chodil do prace uz od stenatka, vzdycky se vyvalil na parapetu na okne a dodaval mi chuti do prace svym spokojenym zarezavanim prokladanym obcasnym cumenim z okna ve smyslu "ejhle, kdopak to tam je". Do prace se mnou chodit musel, protoze je bohuzel tezce alergicky na hmyzi kousnuti, je schopny behem pul hodiny natect jak balon a jak nedostane rychle svoje leky, tak se muze udusit. Nastesti je hodny.spolecensky a vypada i ve svych 7 letech stale roztomile jako stene, takze se z neho stal mistni pracovni maskot a lidi ho berou jako soucast inventare :-).

K nemu jsem pred dvema lety poridila mensi fenu z hodne spatnych podminek (nekdo ji hodne mlatil a pak vyhodil auta, v jejich ani ne 6 mes smajlík). Puvodne jsem je chtela nechavat doma, jenze fena hlida a jeci jak pavian kdyz je sama, kdykoli se nekdo mihne kolem nasich hlavnich dveri a neda se to odnaucit (protistekaci obojek s jeji minulosti nepripada v uvahu). Domluvila jsem se v praci a chodi se mnou do prace oba dva. Delam v kancelari, v poledne je misto obeda na pul hodku beru ven, psi jsou v klidu, hraji si spolu, nikomu nevadi.

Jestli vas pes doma nedela bordel (= nesteka natolik, ze to obtezuje sousedy) a vydrzi sam, po dobu co jste v praci, nechala bych ho doma. Dalsi moznost je domluvit se s "rozumnym" zamestnavatelem a brat ho do prace. Na to vsak musi byt tichy (nestekavy), cistotny, nesmi nicit veci a obtezovat firemni navstevy. Potom se jeste nabizi verze nechat doma i toho psika vasi matky, at si spolu hraji a nenudi se.

7.2.2012 07:45
lafina

XXX.XXX.12.167

tammi napsal(a):
Protože mít velkýho psa, tak je venku a ne v domě, protože máme zahradu. Jde o můj konkrétní případ :)

Mám velkého psa, konkrétně RTW. Přes léto je celý den i noc venku na zahradě, když ale mrzne, tak je doma na chodbě, při těhle mrazech i přes den. Má nějakou hračku a je spokojenej, vydrží od půl sedmé do půl čtvrté naprosto v pohodě. Ráno jde se mnou ke koním, oběhne si svoje kolečko a často stepuje u dveří, že mi to dlouho trvá a chce domů :-D. A když odcházím do práce, dělá na pelechu neviditelného, abych ho náhodou nešoupla na zahradu.

7.2.2012 08:23
aluska

XXX.XXX.1.176

mám dvě trpasličí jezevčičky, 7 a 4 roky. Od jara do podzimu jsou přes den na zahradě u domu, v zimě doma v posteli :-). Ráno v 7 s nima jdu na půl hodiny na procházku, pokud nejedu rovnou z paráce ke koni, tak se vracím domů po čtvrté a jdeme s psinama hned ven. Když jedu ke koni, což je skoro každý den, vracím se domů až kolem šesté. Holky vydrží.:-)

7.2.2012 12:28
klawdie

XXX.XXX.94.254

Stejně jako pes vydrží nepočůrat se přes noc, zvládne to i když jste v práci...ale toto téma patří na psí ifaunu.

24.3.2012 15:32
kulisek

XXX.XXX.58.254

tammi napsal(a):

zrovna JRT bych postavila zateplenou boudu a vůbec bych se nebála vyšoupnout je ven. Je to lovecký, aktivní pes. Jen se z nich poslední dobou bohužel dělají gaučáci. Kamarád takhle má své JRT od malička venku a jsou to jedni z nejspokojenějších a nejhežcích JRT co jsem kdy viděla :) Sama mám doma tři psy a jeden z nich je kříženka stafbulíka taková malá hladkosrstá potvůrka vážící 10kg. Je to mazel a postelovej pes, ale přestěhovali jsme se z města a budeme stavět výběh se zateplenou boudou kde budou bydlet velcí psi a tahle malá tam s nimi od jara do podzimu bude, minimálně přes den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík