naštěstí je to dobrej kámoš a má užitečný známosti za půl hodiny mi sehnal jinej postrk
zatím ho mám půjčenej a když budu spokojená tak jí můžu koupit
Ivčo,taky bych v tomhle na kole nejezdila ani omylem,
kup si nějákýho fichtla,jestli to nemáš zase až tak daleko,tak na tom fichtlu se to dá,když se člověk nabalí,tak je tam za chviličku.
Já jezdila takhle do práce na Stadionu S 11,
ten startoval a spolehlivě jezdil i v těchdle mrazech.
Sice jsem vypadala,jako když jdu vykrást banku,bez kukly nebo obalenýho obličeje se to v zimě nedalo,ale říkám,vstávala jsem ve třičtvrtě na 4 a ve 4 už jsem byla v kravíně.
Olda má teď půjčený taky něčí auto,ten náš Tranzit se mu někde zastavil a jsou tam nějáký trysky špatný,
tak je to u jednoho pána v opravě a on mu půjčil náhradní auto,no aspoň,že tak.
Jooo..koňský zmezlý boban..to je jak betoooon .
Já dneska se známým jedu pro seno. Mě nasral posledně ten chlápek, co jsem tam brala ty koule a měla jsem zamluvené ještě 4 koule!!! Tak mu volám, že si zase dojedu a on, že už neprodávají !!!! Že jim krávy sežraly víc než počátali a už neprodávají! Jsem na něj vybafla, že to je podraz, že mi to slíbil, kdybych to věděla, tak jsem to odvozila všechno a někde narvala..nevím kde tady... Ale že mi uprostřed zimy řekne, že už mi seno nedá...přitom mi slíbil, že si ty koule v té hale mohu nechat a jen si vždycky přijet vyzvednout jak dokrmím....no mě málem trefilo. Pak viděl, že bych ho nejradši uškrtila přes telefon
, tak se mi moc omlouval a dal mi kontakt o dědinu dál na jednoho zemědělce, že mají méně krav a velký hangár a sena by měli mít dost....
Tak jsem tam volala a má kouli ne za 400, ale za 350,- a má jich dost. Dneska jedu púro jednu a pak si vezmu asi ještě jednu. A tři jsem zamluvila pro Betty s Beníkem..ti mají ještě 4 koule, ale to do jara v těch mrazech stačit nebude.
ahojky ženy,
ještě jsem nezamrzla, ale už k tomu nemám daleko.....12.tý den třeskutých mrazů mě fááákt ničí
je fakt, že u nás se hodně oteplilo..z posledních -25 °C na -15°C což už je snesitelnější....jenže to by u nás taky nesmělo fučet...včera ta zima s větrem žrala jak žiletky...fuj
jinak si taky bude kupovat auto....ne že by mi vadilo jezdit busem (který nám mimochodem zadarmo )
ale začíná se u nás hodně přepadávat, tak hlavně kvůli vlastní bezpečnosti...přeci jen jdu od autobusu kolem sedmé večer, když je tma a ještě procházím takovou blbou částí města, kde se rádi scházejí naši spoluosadníci
Lucíí, tak pána s tím senem bych vykostila, ale zase na druhou stranu teď víš, kde mají také seno a ještě levnější
my taky jedeme v sobotu pro seno...házíme to na horal a pak to foukáme do seníku
Holkám jsme postavili novou bednu na seno...tak aby se tam nedostal Śohaj, holky jsou na noc zavřený v boxech a šohajda má svoje stání, kde má seno, sůl..prostě vše...jenže my si vždy už večer naházeli seno do bedny, aby se holky jen ráno pustily, max. se jím donesla voda a byl klid.....jenže Šohaj, neee aby si byl v teple na podestýlce a baštil seno ve stáji..on musí žrát venku seno z bedny...a neee normálním způsobem...pokud možno toho co nejvíc vytahat a udělat akorát bordel
takže je nová bedna pro holky kam šohaj nedosáhne a on má tu starou a dostává seno jen tam...i na noc...protože to ve stáji nikdy nesežral
No jo,někteří koně si libujou v tom si toho pod sebe co nejvíc nastlat a pak to počúrat,pokakat a pošlapat,
to já vždycky letím z kůže,když tohle vidím,
taky seno musíme pořád dávat do něčeho.Monďáskovi to musím sice rozházet na plac a tím riskuju,že to znečistěj,ale teď mají sena dost,tak to zase až tak neřeším,a ono když je to rozházený,tak i když to některej počůrá,tak toho nepočůrá aspoň tolik,jako kdyby to bylo na kopičce.
Markét,to schvaluju,přeci jen v tom autě jsi o něco víc v bezpečí,než když jdeš od autobusu pěšky,já jeden čas chodívala domů z práce až kolem jedenáctý v noci,
tak jsem měla možnost si do práce brát ovčačku,kterou jsem měla,bez ní bych na tu samotu taky nechodila,
notabene právě taky kolem ubytoven,hrůůza,ale s ní jsem se fakt nebála.
No jo,né každej má možnost toho psa v té práci mít,nebo je zase problém s dopravou.
Moruš dostala vejprask,
asi se bránil Monďásek bych řekla...
Jaruško, to musel bejt mazec, chudák Moruš, hlavně ať se to dobře hojí- držím palce
Dneska se u nás oteplilo to bylo žůžo, svítilo sluníčko a teploměr se vyšplhal na -4st.
jupí, jdu hledat kraťasy
už aby to jaro přišlo
Tak mi za týden končí mateřská a dneska jsem se dozvěděla, že domluvená práce nebude ách jo, já už se s tím nástupem do pracovního procesu po sedmi letech psychicky vyrovnala a dneska jsem se dozvěděla, že nic
manžel sice říká, že to zvládnem, finance nás až tolik nebolí, ale já bych přece jen potřebovala trochu mezi lidi
nadruhou stranu si říkám, že bych tedy měla víc času na to moje zvířectvo, když Gábinka bude moct být ve školce do odpoledne, přece jen, když ji tam dám v osm a v poledne už pro ni zase musím, tak toho moc nestihnu
tak jsem z toho taková rozpolcená
jen se moc neplaš o víkendu zase bude zima jak v ruským filmu
jinak tady bylo dneska taky hezky
-5 a sluníčko hřálooo
musela jsem sundat vestu jaký mi bylo teplo
a teď chrchlám a smrkám
ale ráno jsem se ohřála! v zasedačce bílýho domu jsme měli školení. PO, bezpečnost práce, taky zrovna nakládání s odpady a zacházení s nebezpečnými látkami. a ještě řiditel měl proslov a my odjížděli po 11h
jaruska
napsal(a):
No jo,né každej má možnost toho psa v té práci mít,nebo je zase problém s dopravou.
Moruš dostala vejprask,
asi se bránil Monďásek bych řekla...
Bob taky jednu schytal, nebo s sebou švihnul a odřel se...
Je to jen malá ranka na zadní, tak jsem ji vydezinfikovala a zastříkala stříbrný sprejem.
Počítám, že tak za dva dny už to bude dobrý.
Jiskra si zase trochu natáhla sval na přední noze.
Jitřenka má skóre čisté .
No,musela to bejt dobrá pecka,
však už taky Moruš kolem Monďáska chodí a už jí něják moc nenapadne ho vyhánět z přístřešku a když,tak to není tak razantní,jako to bývalo,
tak mám docela obavy,aby mi jí pak časem nezačal masakrovat,
on je to taky pěknej pacholek.
On se sice nezdá,ale je.
Tady včera bylo taky právě hezky a sluníčko krásně svítilo až do pozdního odpoledne,tak Jára chvilku pojezdila,
ale já tam klepala kosu o 106.
Janí,to s tím zaměstnáním mě moc mrzí,
to je ta dnešní doba,nikoho nic nezajímá,dřív to bylo,že Ti hezky museli držet místečko,když přijdeš z mateřský,
dneska aaabsolutní nezájem...
Prej kraťasy
,to já bych zmérzla v kraťasech,chodím nabalená ven jako cibule
,teda ta letošní cibule moc nabalená nebyla,
a ani nevím,co to tu Moruš a i teda ostatní koně popadlo,jak začali tak línat,než přišly ty mrazy,
já jsem si vždycky myslela,že ty koně tak něják instinktivně cejtěj,že přijde jaro,tak začnou línat,samozžejmě je to spojeno i s prodlužováním dne,ale Moruš nikdy dřív,jak v březnu línat nezačíná,ta si opravdu ty chlupiska držívá do posledka,tak fakt něják nechápu
,co jí to tentokrát popadlo,naštěstí to částečně zastavila.
Lucí, tak ještě, že jsi sehnala seno jinde. My to budeme mít letos jen tak tak se senem
Markét, tak auto je určitě lepší. Sice budeš mít výdaje navíc, než když jsi jezdila autobusem, ale to pohodlí stojí za to. Já to vidím teď, když ráno jezdím s malou ke koním busem. Jsou to 3 km a platím 12 Kč To jezdím jen v těhle mrazech, za normálního počasí chodím pěšky. Ale upravovat čas kvůli jízdnímu řádu není nic moc. Když jedu odpoledne ke koním, tak to už jezdím autem a to pohodička
Jaruš, tak to je pěkně nakoplá Moruš(nebo to je z kousnutí?). Tak hlavně, aby se jí to dobře a rychle zahojilo. Punťovi se teprve nyní loupou strupy z kousanců od toho poníka
Jani, tak to jsi ve špatné situaci Mě končí mateřská za necelý rok a už teď se strašně bojím, abych našla nějakou slušnou práci. Budu to mít horší, na rozdíl od jiných matek na mateřské. Já před mateřskou nepracovala, ani nemám dokončenou střední školu
Chyběl mi půl rok do maturity a já šla na mateřskou. Školu jsem nedokázala dokončit
Tak teď hledám, co bych mohla dělat. Když bych našla práci už teď, tak bych neváhala hned nastoupit
Ale kdo by chtěl nedostudovanou ženskou s dítětem
Jaruško, neboj, kraťasy zůstanou ve skříni ještě hodně dlouho, taky chodím navlečená jak méďa béďa
ale to sluníčko, to byla paráda. Jinak u nás už dvě hodiny pěkně hustě chumelí
a nevypadá to, že by hned tak přestalo.
Míšo, mě firmu během mateřské zrušili, tak není ani kam se vracet. Navíc manžel dělá tak jak je potřeba, takže nikdy neví kdy se vrátí a proto já musím sehnat práci takovou, abych ráno odvezla děti a odpoledne je stihla vyzvednout. Jsem vyučená prodavačka s dodělanou maturitou, ale ta matura je mi více méně k prdu, protože neumím žádný jazyk.
Je to daň za to, že jsme se odstěhovali z města na malou ves, kde není ani obchod a autobusy taky moc nejezdí, tak je ze mě taxikář
Je tu teď docela hodně dětí, tak jsem si říkala, že snad pořídíme nějaký mikrobus a já je budu rozvážet do školky, školy, na kroužky a domů, třeba by se to uživilo
Jen mám obavy, abych pak za volantem neseděla celý dny, to bych zase na toho mého koňouse neměla čas
Míšo,to je Moruš nakoplá,to rozhodně kousanec není,to je kopanec jak vyšitej,
ale Moruš chodí normálně
a už je to takový lepší,už se ta kůžička na tom ztmavla,tak už se tam bude tvořit strup.
Navíc Monďáskovi se tvořej šílený nášlapky,ale opravdu šílený,to vyndavám už poněkolikátý a sundá mu člověk nohu,on popojde kousek a má to tam zase,ti 2 ostatní to nemají,jenom Mondímu se to dělá
,ještě že aspoň ty nohy perfektně dává a drží.
Holky,tak to máte teda blbý obě s tou prací,
Janí,Ty bys řídila autobus,jo?
To jsi dobrá,no zkus to,třeba by Tě to uživilo,
ale bylo by to jak říkáš-skoro celej den bys musela bejt v pohotovosti.
Já jsem teda včera byla ráda,že jsem tu autoškulu dělala v zimě,a opravdu jsme většinu projezdily loni ve sněhu a mrazu,tak se mi to včera hodilo,byla jsem na Kladně a tam je vždycky víc sněhu než u nás,
a dojela jsem v pohodě,sice byla jedna krizovka kvůli kamionu do kopce,kterej se začal na tý silnici příčit a já byla zrovna za ním,
ale stihla jsem ho rychle objet,měla jsem to teda jen taktak,
ale povedlo se
,jinak bych to asi pak musela objíždět zase jinudy,
ale známá,která dělala autoškolu loni,ale v létě,tak ta teď nejezdí,bojí se...
Jéé, ta Moruš vypadá na fotce jak mrtvolka
Já byla teď v lékárně vyzvednout další kapky do oka, protože se to stále ne a ne dohojit úplně Punťa to tedy bere už jako součást denního ošetřování. Vidí, že nesu kapky, tak už si stoupne podél zdi a čeká
Jinak dneska už mi došla trpělivost a koupila jsem na radu ostatních pepř,a popepřím mu vodítko a jednu ohlávku, protože je nebezpečný při nandavání ohlávky. Snaží se chytit ohlávku nebo vodítko a nepustí. On z toho má strašnou srandu, ale pro mě to sranda není, když jí pravidelně schytám od karabiny Ono když se mu podaří jí chytit, tak dá hlavu nahoru a roztočí to tak, že jí skoro vždy schytám
TAk mu to popepřím a SNAD bude mít po hehe
Jinak nevíte, kdo by chtěl poníka? Máme kobylku a valáška, oba hodní, ve stádě, ježděni...
Míšo, jak jsou velcí, ty poníci a jsou na boso? Byl by některý z nich na ježdění sedmiletou holčinou? Ptám se, protože kamarádka shání
Jaruško, autobus bych neřídila, na to nemám papíry, ale máme osmimístné auto, tak bych mohla fungovat i s ním. Jen v zimě by to asi byl trochu problém, na sněhu zvládám, ale jak je to zledovatělý, tak to už tuhnu a pak panikařím Můj muž ten se vždycky na tom vyřádí, ale já se přece jen bojím
ale jinak řídím moc ráda a když ten můj ještě jezdil s kamionem a neměli jsme ještě děti, tak jsem jezdila s ním a pak už jsem uměla i sepřáhnout tahač s návěsem, pěkně tam nacouvat a popojížděla jsem mu s tím na nakládkách, když vyřizoval papíry, já už nakládala
Jinak u nás dnes ráno asi tak 5cm sněhu tak už to není jen pocukrovaný
Jani určitě by byl vhodný ten valášek, ten je přiježděný perfektně. Účastnil se hobby westernových soutěží, umí toho dost. Jinak je velký 135, možná 140 cm. KObylka by možná byla také vhodná, ale nevím to jistě. Jezdil na ní jen dospělý zkušený člověk. Nejlepší by bylo přijet k nám a vyzkoušet. Ale oba jsou zdraví, bosí, non-stop venku, jen na seně. Nenároční koníci. Jinak cena...je lepší si zavolat na číslo tchána, jsou jeho a on by řekl cenu. Ale není nijak závratná Mám za to, že 15,16tis., ale nevím to jistě
Jestli by byl zájem, tak číslo je zde: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/14003860/Prodam-pony-valacha-7-let.php
Teda ta Moruše má tu prďolu pěkně nakopnutou, už jsem na to koukala na FB, snad se jí to brzo zahojí, snad to v tomhle mrazu pujde rychle.
Míšo poníci jsou moc hezký, ta plavka je hezoučká , ale u nás by bohužel byla nevyužitá :-(.
U nás v týdnu taky trošku nasněžilo, ale jen maličko. Spíš je to jen takový poprašek co akorát skryl kaluže, chudák Mia se včera na vyjíž'dce nehezky smekla, ale naštěstí se jí nic nestalo. Ale slavili jsme malý úspěch, včera jsme šli přes pole a u Miuchy nebyl jediný náznak toho, že by vymejšlela nějaký krávoviny nebo tak něco, ale poslušně šlapala v kroku.
kolik vidíte koníků??? na včerejšek v noci protrhli ohradník. jsou trošku rozhozený, ale nikde žádnej kopanec
jen pár odřených chlupů od kousnutí
Jo,on se tam k nim dostal i ten novej,viď?
Tak máš seznámíno bez práce,hihi,to závidím,já tu musím vždycky 14 dní stepovat,aby Pierot někoho nezamordoval,kromě velkejch kobyl,to je v pohodě,ale velkej valach by byl boj.
Šárí,díky moc za Moruš,řekla,bych,že už o tom ani neví,
hojí se to dobře.
Akorát Míšo,měla jsi pravdu,Moruš se začala drchat hříva od těch trubek,
tak jsem to zase musela přeonačit,ale teď už to bude ono,
měla jsem to já vůl udělat hned.
Ahoj zmrzlíci, hlásím, že se nám teploměr zbláznil, říká -22 tose z toho už asi po
jsem pořád nachcípaná, nemůžu se z toho dostat a ono ještě znova přituhne
JARO KDE JSI
Ivčo, krásná banda ten můj Matěj si tenkrát taky takhle přes noc zrušil samostatný výběh
akorát, že on prošel zkrz dřevěnou ohradu, tak jsme pak měli co opravovat
Tady je -23...tohle už je fakt hnus. use se špatně dýchá, sípe, není to dobré..je to pro ni náročné v tom mrazu. Už byla taková šikovná
. Doufám, že až to povolí, že se zase zlepší
.
Největší radost z toho mají psi.
Jinak Moruše vypadá jako totální zdechlinka. Jaruško, oni tam nemají někde kousek nějaké podestýlky? Je mi jasné, že by asi tam chodili kadit, ale nedovedu si představit, že by tak byla Usa...ta jak má méně podestýlky, tak si ani lehnout nechce, ona musí mít peřinku..no jo, je zhýčkaná, já vím
.
To s pepřákem na ohlávku je sranda..teda ovalit mě kůň karabinou, tak se asi neznám.
Poníci jsou krásní, ten valáček se mi moc líbí a ta kobylka má světlejší oko?
Ahojte po víkendu
Teda Ivčo, tak ještě, že se nic nestalo, když koně protrhli ohradu Toho se vždycky bojím, aby mi neutekl Punťa v noci. Už párkrát se mu podařilo utéct(spíše prorazit pevnou ohradu
) a jednou prošel ohradníkem, ale vždy to byla vina někoho jiného. Pevnou protrhnul, když za ním pravidelně podlézala ohradu kobylka jako hříbě a z velkého výběhu ho vyhnal divoký pes, který na něj v noci útočil
Ale vždy se v klidu popásal poblíž
Lucí, jak ses ptala na světlé oko, tak je má obě světle hnědé
Včera jsem s Punťou přitahala 4 klády třešně a jednu břízu Je to můj šikula
A je čím topit
No a když jsem ho měla nakšírovaného, tak si rovnou odtáhl balík sena do výběhu
Punťa je šikulka,
taky bych takovýho tahouna brala,Moruš by teď už možná i tahala,ale jistě to nevím,ona prý dřív chodila ve voze,ale strašně tam zlobila,
tak už jí pak nedávali nic tahat,
taky by se mi hodilo,kdyby občas přitáhla nějákej kmen nebo něco,ale zase nemám postroje a kupovat je už nebudu.
Monďásek by určitě byl schopnej se i teď naučit tahat,to je kliďas,jen tak ho něco z míry nevyvede,
ale taky to zkoušet nebudu,my co nutně potřebujeme,tak zatím funguje traktor.
ahojky ženy,
tak víkend jsme přežili, aniž by jsme zamrzli...ze soboty na neděli -32 °C
ale jsme v pořádku, jen jsem stále nachcípaná....
Jaruško, jak se Moruška hojí??? doufám že dobře a nebude ten kopanec dělat paseku
Ivčo, tak teď máš tedy opravdu pořádný stádo
Míšo, nejprve ti přeji všechno neeeeeeeeeeeej k narozeninám. ...ať se daří a Puntík je stále tak hodny a šikovný
tak a tady jedno fotečka koníků a jejich nové bedny na seno...šohajda si chodí ohřívat kopýtka na hnůj
šohaj čeká zda něco nevypadne...a to za Rozárkou má svojí vlastní bednu
U nás Lucí ne, u nás je první koho vyšachujou...ale on má svojí bednu...do týhle nedošáhne...a je to právě udělaný schválně...protože on seno hrozně vyhazuje....takže má svojí bednu, kam dostane trochu sena a až ho vyžere přidá se mu další....
Za Rozárkou Šohajova bedna
Lucí děkuju
Když jsi dala, Markét, ty starší fotky, tak to bych ani neřekla, že to je ona Je to jak říkáš kus koňa
Punťa mi teď trochu zhubl, aspoň já bych řekla. Ale přisuzuji to rostoucím zubům. Jde to krásně vidět na předních, jak nové zuby vytlačují staré. Dvakrát denně koukám, chtěla bych si aspoň jeden zub schovat A taky mu určitě nepřidalo to oko
Tak mu teď dávám více(častěji) řízky a vojtěšku. I 4 krát denně
Já mám od Usy několik zoubků schovaných. Něco mi vyplivla přímo na zem, když jsem ji dávala chleba, něco jsem našla v seně, dokonce třenový zub na zahradě, když se pásla..takže mám několik zoubečků pro štěstí.
To Beňas holky vyhodí. Usa ta zdrhá hned, ta dostala kolikrát kopanec do zadku nebo ji štípnul. A Betty ta je tvrdohlavá, je průbojnější, ale Beník jak si myslí, že by mu mohola něco fakt sníst, tak vyrazí i ji. Je to takový náš malý Napoleon
misamarincova
napsal(a):
Lucí děkuju
Když jsi dala, Markét, ty starší fotky, tak to bych ani neřekla, že to je ona Je to jak říkáš kus koňa
Punťa mi teď trochu zhubl, aspoň já bych řekla. Ale přisuzuji to rostoucím zubům. Jde to krásně vidět na předních, jak nové zuby vytlačují staré. Dvakrát denně koukám, chtěla bych si aspoň jeden zub schovat A taky mu určitě nepřidalo to oko
Tak mu teď dávám více(častěji) řízky a vojtěšku. I 4 krát denně
Zuby - taky jsem uvažovala, že si nějaký Bobův nechám - mě ale všechny provrtané kazem.
Když zubař zasahoval a tahal mu ven jeden po druhém, bála jsem se, že mu tam nenechá snad žádný...
U něj už to nebylo o přezubování - to si zažijeme poprvé u Jitřenky.
My teď zalíváme pelety teplou vodou, aby to nezmrzlo dříve, než to nabobtná, tak se nám kouří ze sena.
S kýblama byly vždycky boje a vysypávání, tak jsme začali jádro sypat na seno.
Ahoj holky,tady normálně od rána nejde prozud,až teď před chvilkou ho pustili.
Markét,díky moc
,Moruš se hojí velice dobře,až moc,řekla bych,
už tam zase Monďáska nahání,ale už bez kopanců,už si naní tak jistá,jestli jí taky nechytne,ale já myslím,že monďásek se bránil,jak ona ho furt vyhání,a on jak měl ty nášlapky,tak s tím fakt jako asi moc utíkat nemohl,
tak se hold bránil jinak,ale Moruš straší hrozně,že před ní Monďásek pořád raději zdrhá,když mu to jde.
Já jsem ještě na FB nebyla,
ale když děvčata říkají že máš Míšo,narozeniny
,tak tedy Vše jen to nejlepší,hodně zdravíčka,štěstíčka a hodnýho a poslušnýho Punťu a hodnou Lucinku a manžílek,aby Tě dneska vzal dneska na nějákou romantickou večeři.
Ahojky kochačky, zdravím vás z postele, neb mě to nadobro už zkolilo Opět mě postihl zánět dutin
Prvně jsem to chytla v práci před víc jak 10lety a od té doby mi každá rýma dává přes dutiny pěkně zabrat. Když mi dnes psala doktorka antibiotika, tak zkonstatovala, že jsem mívala pravidelné návštěvy u ní po2letech a teď že jsem přišla po roce, tak abych už ty intervaly nezkracovala
Já už nevím jak se proti tomu bránit, chodila jsem zachumlaná, když začali ty mrazy, vyměnila jsem čepici za kuklu a stejně mi to bylo prd platný.
Nejhorší na tom je, že ať je mi jak chce blbě, stejně ráno musím vylézt, rozvést děti do školky a školy a pak musím jet znovu v poledne, k tomu zvířata, i když musím uznat, že manžel mi vždycky večer pomůže, když je doma, ale klidový režim, tak jak mi ho nařídila doktorka určitě vypadá úplně jinak
Míšo, připojuji se k přání k narozeninám, hlavně zdraví a hodné lidi kolem sebe ať máš
Holky, dáváte sem krásné fotky, já tolika nefotím, neb většinou, když jedu za Matějem, tak zapomenu foťák doma a z mobilu se mi ty fotky tolik nedaří.
Ty jo, ta Rozi byla teda dost chudáček, ale teď už je vidět, že se má moc dobře
A Punťa se určitě zase spraví, počkej jen co naroste ta šťavnatá travička
Jani, ona se Rozí měla dobře i před tím, sice neee tolik, ale poznamenalo se na ní spousta věcí...
měla pod sebou hříbě, pak mi na pátém měsíci potratila (byla znovu připuštěná) a už se to vleklo...hrozně zhubla..a to jsem jí mohla dávam horem dolem, nepřibrala....pak jsem na desátem měsíci prodala jejího syna...už to vypadalo, že bude moc začít něco dělat, aby nasvalila a tak...jenže při jedné z procházek (chodily jsme spolu často naruce) se smekla a natáhla si šlachu na zadní noze..takže další klidový režim....pak naštěstí přišlo jaro a chutná zelená travička..1.srpna jsme se s Rozíí stěhovaly do nové stáje....a tam ted jen a jen ještě víc prospívá
Markét,musím jen souhlasit s holkama,Rozinka je teď opravdu moc a moc pěkná
,je vidět,že jí to svědčí,
ale Zuzanka i Šohajík se mi taky moc líběj.
Janí,to je mi Tě moc líto,
ale taky to znám,člověk tu havěť podělat prostě musí,
taky mi kolikrát není něják moc dobře a musím,ale je fakt,že netrpímn na záněty dutin,to bys fakt měla ležet v posteli s ATB.
Jenže vím,že to nejde..
Aha, Market, to jsem nevěděla , ale je to krásnej koník
V neděli jsme oslavili narozeniny naší Gábinky. V sobotu jsem s vypětím všech sil upekla dort Dělám ovocný se želé, holkám chutná nejvíc a malá si poručila zelenej
a mašinka je taková putovní, už jí používáme strašně dlouho a holky si na ni vždycky vzpomenou
Tak jsme dort měli k snídani
Gábi má narozky až zítra, ale chtěli jsme si to užít všichni dohromady a aby měla čas na dárky
Janíí, není se za co omlouvat...to jsi nemohla vědět....hlavní je že už je Rozárka v pořádku a je to zase pěkný šídlo s jiskrou v oku.
Fíha takový pěkný dortík...mňaník.....my jedeme ted na oslavu o víkendu...strýček má 50. tak doufám že taky nějaký dobrůtky budou
holky jsou jak z formičky, jsou si hrozně podobné
Holky ještě jednou díky za přání
Didi (nevybavuji si jméno), a nemáš moc velké ztráty toho jádra, když ho jen tak nasypeš na seno?
Jani, tak to ti vůbec nezávidím, ty dutiny Přeji brzké uzdravení
Jinak tvoje holky jsou krásné, jen tak z fotky koukám, že malá s ofinkou na fotce ti je dost podobná, co? Nebo zdání(fotka) klame?
Jaruš tak to máš fakt špatné térény na vůz Jsou lidi, co jezdí jen po silnici, ale myslím, že to není nic moc pro koně
My to tu máme celkem fajn na ježdění, jsou tu několika kilometrové písčité cesty, které vedou po šachtě po těžbě uhlí
Auta sem nesmí, jen turisti tu chodí, ale je jich tak málo na té obrovské ploše, že jich moc nepotkáš. Teď v zimě se tu dá krásně jezdit, vlastně v jakémkoliv období
A když chci jet vyloženě do terénu, stačí jet na opačnou stranu.Mám to tu ráda
krásné ráno ženy
tak aktuální počasí Broumov Okres Náchod
-2 stupně (hurááá konečně teplo) za noc napadlo místy cca metr a více sněhu..místy je holá..i já ráno po otevření vchodových dvěří,jsem musela nejprve odstranit metrovou závěj z terasy a pak jsem teprve mohla sejít schodiště zem
jinak chumelí a chumelí...snad všemi směry...řekla bych že chumelí snad i nahoru
Ahoj, hlásím plzeňsko úžasné teplo +1 !!! Ještě před chvílí chumelilo, napadlo tak 5cm, ale vítr to rozfoukává, takže místy je naváto po kolena. Teď svítí sluníčko
tak mi při odhrabávání sněhu bylo až vedro !! (ATB zabraly, tak jsem měla trochu pracovní náladu, ale rychle mě to přešlo
) Jinak od západu pekelně zataženo, ale mám strach, že místo sněžení začne pršet
Posílám jednu fotku ze včera pro připomínku jaké mrazy máme za sebou. Tohle nám narostlo u kýble pod okapem.
To je dobrý ten zmrzlej vodopád u kýble,
ale zaplaťpánbůh,že už je po mrazech,doufám,že žáádný takový už nepřijdou.
Míšo,zkus se zeptat odborníka na slovo vzatého,určitě Ti odpoví.
http://www.kopyta.com/
Tak se kochačky taky hlásím a dodatečně přeju oslavencům vše nejlepší .
U nás taky docela dost nachumelilo, ale obávám se, že vyjížďka ve sněhu se asi konat nebude, neb se teploty drží okolo 0 a ještě se nám tu pěkně rozfoukalo.
Míšo u nás taky máme hafec písčitých cest, tak už se těším až dáme bričku dohromady a s Miuchou vyrazíme
Jinak já jsem taky scháněla na kopyta rašpli no a ty ceny v jezdeckých potřebách mě teda docela dostávali, no nakonec mi Aleš sehnal nějakou lepší rašpli na dřevo, stála asi kolem 300 Kč a myslím, že zatím svoji funkci plní víc než dobře.
Holky tohle je šílenství naší kočky aneb zápas s hadem
Tady ještě stojí,ale to proto,že tam stojím já,hlídám Monďáska,aby se trochu nabaštil,ona ho můra vyhání z přístřešku,i když sama nežere.
A jen kousek poodejdu,tak se jala opět Monďáska vyhánět,tak jsem nelenila a vyhnala jí.
Ahojky ženýýý,
nezapadli jsme....sice k tomu nebylo daleko, ale kluci s radlicema to zvládli....jezdil tu snad každý kdo měl traktor a radlici nebo šíp...fakt je musím moc pochválit
sice se u nás říká, že dokud nezapadne Božanov, tak nebude jaro
Božanov je vesnička, kde bydlí můj přítel a aby se tam člověk dostal musí jet přes dva kopce, kde to strááášně příjemně fouká na silnici z polí...teď tam jsou ale už asi třímetrové bariéry sněhu, tak by se sníh, který stále sype neměl jak dostat na silnici...jen ten co tam dopadne z nebe.
Rozárka si sníh užívá jak šílená...válí se snad půl hodinových intervalech....už jsem jí i podezřívala na koliku, ale dobré....oprvadu má jen radost ze sněhu
Jaru, Moruška je krásná a prdelka jí asi už nebolí, když takhle hezky běhá, že???
jak jsem psala Rozí je jak na pérkách, jen škoda, že se mi to nikdy nepovede vyfotit...co předváděla včera....ta sama nemohla vědět kde má přední a kde zadní
k vyběhnutí na kopec se nechala ukecat i Zuzka se ˇšohajem
Díky,Markét,
no jo,už jí prdízna nebolí,už jsem na to včera koukala,okartáčovala jse tu oschlou krev z chlupů a už to opravdu je dobré,tvoří se tam krásnej strup a zanedlouho tam začnou růst i chlupy.
Jééé,ten kopec je úúžasnej,to naši by taky řádili na kopci,
akorát teda nevím,jestli by to Pierot dokázal včas zašlajfovat před tím ohradníkem.
On je trubka,jednou taky nezabrzdil tady a pěkně si orval nohu o kolík.
Jaruško, to by zvládl, to je kruhovka a vedle je ještě hooodně místa na proběhnutí
to je dobře, že se jí to krásně hojí...a nedělá to neplechu...vypadalo to fakt ošklivě
na fotce to je vidět..je tam ještě alespoň 15.ti metrový pruh
Tý jo,Markét,takovýho sněhu tam máte,tady bylo včera už docela jaro,
už i ptáčky jsem chvílema slyšela,
a uklízela jsem pomaloučku ty přimrzlý bobany,tak to docela šlo,měla jsem taky společnost,Monďásek když se nemůže opřít o mě,tak se mi opře aspoň o kolečko,že s ním nemůžu nikam odjet,
ještě to i chvílema vypadalo,že se chystá mi tam do toho kolečka nadělit cosi hnědého teplého,
ale nakonec si to rozmyslel,ale občas se stane,že vidí,že sbírám bobky a přijde se ke mě vykáknout a já je krásně chytím na lopatu.
Jaro??? tak to u nás teda ani omylem, byla jsem ve městě a byla jsem zase jak huhulák
Téda, jak si to užívají koníci v tom sněhu! To Usa nadšená není. Včera jsme tady půl dnes vyhazovali sníh kolem baráku a před garáží, Usa teda byla doma, nechtělo se mi pak šlapat v tom sněhu a večer pro ni jít a stejně fujalo a radši jsem ji nechala ve stáji. K večeru jsme si na ni sedla a jely jsme bez sedla se rpojet podívat na splav..teda tam kde normálně je :-D Totálně zamrzlý a zafujaký haldami sněhu, usa čučela kde že je ta řeka..to jsem na Ostravici dlouho nezažila, že by byla komplet zamrzlá a zafujaná. na tom splavu jen sem tam protéká voda, ale momenátlně tady tak fujá, že dneska asi i to zmizí
Ahojte, tak hlásím u nás hnus počasí. Plusové teploty, přes noc napadlo dalších 10 cm sněhu, zase byla bouřka sněhová a od rána prší Teď jsem přišla od koní a jsem ráda doma v suchu
Punťovi jsem nastlala víc box, hned se válel, aby se trochu vysušil. A nechala jsem ho zavřeného, ven půjde až na noc zase
Včera jsem vzala Lucinku na poníka, toho valáška, co jsem sem dávala fotku. A byli oba šikovní. Poník šel úplně bez problému. I jsem ho na kousek naklusala a malá seděla jak profík Pak trochu uskočil, odlítla mi plachta z balíku, tak se lekl a malá pořád seděla
Jinak já včera chtěla vyskočit na Punťu bez sedla, ale jaksi mi to nešlo Myslela jsem, že mi to půjde, chtěla jsem se vést do výběhu tou závějí, nakonec mě musel vyhodit chlap. Ten zas mě málem přehodil na druhou stranu
Tak jsem si dala za úkol se naučit vyskočit na koně. Našla jsem si, jak by to mělo jít nejlíp, tak budu dneska trénovat
Umíte vyskočit na koně?
Jaruš, Moruška je jak lítací medvídek
Markét, to je super, že mají koně takový prostor na proběhnutí
hojky, tak u nás svítí sluníčko tak joko by za oparem. V noci zase padalo, ale teď to leze dolů, je nad nulou. Na tu čvachtu se ani trochu netěším. Docela fouká, tak tam kde bylo málo sněhu už to docela osychá.
Na koně vyskočit neumím já mám občas problém i vylézt do sedla
to většinou, když lezu do sedla po delší době, to jsem vždycky taková nějaká ztuhlá
jinak pevně doufám, že si na Matějovi časem taky zajezdím bez sedla, doteď jsem na koni bez sedla měla možnost jet snad dvakrát a jen v kroku, tak až si budu jistější, hrozně ráda bych si to vyzkoušela
Takovéto přejetí ze stáje do výběhu a tak...
Janíí, není se za co stydět, já na Rozu taky nevyskočím a do sedla taky nevylezu....jsem po operaci kolene a je trochu vyhazovací tak se i tak trochu bojím...ono by to asi šlo, ale já mám prostě strach
jinak ježdění bez sedla je paráda, člověk se krásně uvolní...
Já kdysi, když jsem jezdila na své první kobyle, tak jsem jezdila často bez sedla a dokázala jsem na ní vyskočit stylem přehoupnout se jako pytel a pak teprve nohu přehodila. Ale Punťa je vyšší a tenhle způsob mi u něj nejde. Visela jsem mu za kohoutek, jak... Chlapy měli zábavu
Ale na internetu jsem si našla, že nejjednoduší je nejdřív vyšvihnout nohu na koně a pak se teprve dosápat
No uvidím, jak to zvládnu. Prý je nejjednoduší se naučit vyskočit na koně ve cvalu, že ten pohyb koně tomu dost pomůže, ale doma to určitě zkoušet nebudu
Jaruš ty zmrlé bobky, to je něco Já to pořád odkládám, že za chvíli to bude na bagr
Na jaře mi slíbili holky, co k nám chodí jezdit, že mi pomůžou, ale mám z toho už noční můru
Míšo,Lucinka je šikovná,
má bejt po kom,
to se mi líbí,jak se ty jezdecký geny asi děděj nebo co.
Hééééč,tak to já na Moruš vyskočím,
sice s rozběhem,
ale vyskočím,
ale stejně to nedělám,přijde mi,že je pro ní lepší,když nalezu ze sedla,
ale při plavení muším,
to je vždycky taková sranda,že se chechtám,nemám sílu a nakonec mě tam musí vyhodit stejně Jarča.
Ivčo,tady taky poprchává,sice jsem pořádný jedno kolečko sebrala,ale pak už se mi tam nechtělo bejt na tom dešti a větru,tož jsem zběhla.
misamarincova
napsal(a):
Ahojte, tak hlásím u nás hnus počasí. Plusové teploty, přes noc napadlo dalších 10 cm sněhu, zase byla bouřka sněhová a od rána prší Teď jsem přišla od koní a jsem ráda doma v suchu
Punťovi jsem nastlala víc box, hned se válel, aby se trochu vysušil. A nechala jsem ho zavřeného, ven půjde až na noc zase
Včera jsem vzala Lucinku na poníka, toho valáška, co jsem sem dávala fotku. A byli oba šikovní. Poník šel úplně bez problému. I jsem ho na kousek naklusala a malá seděla jak profík Pak trochu uskočil, odlítla mi plachta z balíku, tak se lekl a malá pořád seděla
Jinak já včera chtěla vyskočit na Punťu bez sedla, ale jaksi mi to nešlo Myslela jsem, že mi to půjde, chtěla jsem se vést do výběhu tou závějí, nakonec mě musel vyhodit chlap. Ten zas mě málem přehodil na druhou stranu
Tak jsem si dala za úkol se naučit vyskočit na koně. Našla jsem si, jak by to mělo jít nejlíp, tak budu dneska trénovat
Umíte vyskočit na koně?
Jaruš, Moruška je jak lítací medvídek
Markét, to je super, že mají koně takový prostor na proběhnutí
Mě teď nedávno přehodil Libor. V těch mrazech jsem si dala na sebe oteplovačky, které krapet kloužou a octla jsem se na zemi. Když jsem vstala, tak se mě ptal, co tam jako dělám ...
misamarincova
napsal(a):
Já kdysi, když jsem jezdila na své první kobyle, tak jsem jezdila často bez sedla a dokázala jsem na ní vyskočit stylem přehoupnout se jako pytel a pak teprve nohu přehodila. Ale Punťa je vyšší a tenhle způsob mi u něj nejde. Visela jsem mu za kohoutek, jak... Chlapy měli zábavu
Ale na internetu jsem si našla, že nejjednoduší je nejdřív vyšvihnout nohu na koně a pak se teprve dosápat
No uvidím, jak to zvládnu. Prý je nejjednoduší se naučit vyskočit na koně ve cvalu, že ten pohyb koně tomu dost pomůže, ale doma to určitě zkoušet nebudu
Jaruš ty zmrlé bobky, to je něco Já to pořád odkládám, že za chvíli to bude na bagr
Na jaře mi slíbili holky, co k nám chodí jezdit, že mi pomůžou, ale mám z toho už noční můru
jj dělá se to při voltiži a naskočit je poměrně snadný ten pohyb pomůže vytáhnout člověka nahoru. jenže tam taky bývají madla. na stojícího koně je to o hodně težší. je to takovej způsob jako indiáni ve filmech
Tak je vidět,že se oteplilo,Monďásek je šťastnej a spokojenej řízeček.
Tak jsem dodělala ještě to jedno kolečko,
nedalo mit to,páč přestalo pršet,
Moruš si ke mě přišla opět pozívat...
Pierot se činí,ale jen ať baští,letos nám seno určitě ještě zbyde,to nezkrmím,
akorát nevím,kam budeme dávat to další.
Teda já obdivuji každého, kdo umí na koně vyskočit. Protože já ani náhodou. Nikdy jsem to neuměla, asi se to nikdy nenaučím. Mám vytipovaná místa, odkud se na Usu dostanu, ale ze země jen tak, ani náhodou
Jaruško, u vás není vůbec už sníh? Tady jsem zase házela hneska jak magor, ale v poledne začal takový hnusný těžký padat a k večeru už to byl déšť se sněhem. Chtěla jsem jít s Usou a psy, pak se rozmýšlela, jestli vůbec...nakonec jsem jela.
Vzala jsem holčí a psy a jeli jsme se podívat na Beníka s Bettynkou....teda to jsme si dali. Ti měli strašnou radost, pustila jsem je na velký výběh, holky běhaly jako paka, Beník ani náhodou. Shodila jsem jim seno, hodila jsem Usu k ohradě, nasedla a jeli jsme domů...
Nepadal sajrajt tak 5 minut co jsem vyjela z domu....pak hnus, všude to bylo mokré, kluci božatka měli těžký mokrý sníh až po krk, na nohách měli za chvíli každý tak cca 15 tenisáků na jedné noze a darés na těch svých bohatých rousech měl na každé přední k tomu ještě ze sněhu fotbalový míč..to jsem ještě snad neviděla. nemohl chudáček ani chodit, já na koni pohoda, že, ale pesani si dali zabíračku....
Ale je to strašně mokré, musela jsem psy vyfouknout trochu, byli totálně mokří a vzala jsem pelechy domů trochu oschnout, tak leží na prknech na podlaze v sedlovně a Fabín se na mě díval jako na tyrana, že jsem mu vzala postýlku
Není tu sníh,
Lucí,včera všechno poroztávalo,jak do toho pršelo,vždyť tu byl stejně jen takovej poprašek.
Já se nezlobím,vím,že bych jí měla něják to krmení dávkovat,ale fakt prostě nemám jak,nejde to,
Ty máš dobrý,že co Usině dáš,to má sama pro sebe,a nežerou jí to žádný koně,jenže tady je Pierot,kterej potřebuje toho sena docela dost na svou vejšku a Monďásek,kterej se Moruše bojí,ten se jde najíst,až když je Moruš nažraná,prostě nemám ty podmínky,a ono na druhou stranu zase až tak tlustá není,hodně to dělají ty chlupy a to,že nechodí ven.Ona vždycky vypadá tlustá,když jede na vyjížďku,ale po dvou hodinách se vrací kobylka docela ve figuře,ona hodně povolí to břicho,když stojí,a pak hold vypadá jako balonek,
ale tlustá jako že by se na ní klepalo sádlo,to rozhodně není.
Tady na téhle fotce,jak stojí,dlouho nebyla venku,tak má to břicho vytažený,povolený,tak vypadá,že je tlustá.
A tohle je fotka z 8.ledna,kdy přijela z vyjížďky dvouhodinový,a zase tak tlustá mi fakt nepřipadá.
Jaruško v pohodě, já vím, na zimu je lepší, když má koník pár kilo navíc. To samé máme s Beníkem. On je jak kulička, jak má nyní nonstop přístup k senu, navalili koním už podruhé celou kouli do výběhu, takže tam stojí celý den a bagrují všichni tři. takže usa baští pořád, nemysli si. I když je dva dny doma teď, tak má ve stáji tolik sena, že baští neustále. Ale ona spapá kolik potřebuje a pak už se v tom jen nimrá.
Zato Beník baští a baští a je taky pořádná koule zase. Sice bych řekla že méně než loni, rpotože přece jen dost jezdil, ale přibral. Ale jsou s Betty nonstop venku, takže musí topit. Beťule je akorát, ta je fakt moc pěkná. Včera si vesele běhala ve sněhu s Usou. má teď víc elánu.
Ahojky,
Jaru moje Lancie je taky koule - to víš ty severský plemena :)
Ona to má tak že na jaro léto zhubne a na podzim už má taky nějaký to kilo nadváhu.
No a komu se to nelíbí měl by začít nejdřív u sebe.
Já mám taky pěknou nadváhu přes zimu a co. Kobyla je prostě taková.
hyblerovahela
napsal(a):
Ahojky,
Jaru moje Lancie je taky koule - to víš ty severský plemena :)
Ona to má tak že na jaro léto zhubne a na podzim už má taky nějaký to kilo nadváhu.
No a komu se to nelíbí měl by začít nejdřív u sebe.
Já mám taky pěknou nadváhu přes zimu a co. Kobyla je prostě taková.
Jenže ty si za to můžeš sama :D
To, že je kůň "severské plemeno" (asi jsi myslela horské, že), nemění nic na tom, že mu tloušťka ubližuje, na tom tvém "severu" by se takhle nevyžral.
Když by sem dal někdo hubeného koně, tak je v pořádku, že se mu řekne, že to není dobré, ať ho nakrmí....je to úplně stejný případ, tady jde akorát o to, nekrmit tolik ;)
kathey
napsal(a):
Jenže ty si za to můžeš sama :D
To, že je kůň "severské plemeno" (asi jsi myslela horské, že), nemění nic na tom, že mu tloušťka ubližuje, na tom tvém "severu" by se takhle nevyžral.
Když by sem dal někdo hubeného koně, tak je v pořádku, že se mu řekne, že to není dobré, ať ho nakrmí....je to úplně stejný případ, tady jde akorát o to, nekrmit tolik ;)
Prominte ze sem lezu devcata ale podle fotky tech koniku to nemusi byt haflinger ale finske plemeno. Malo zname, vypadajici velikosti i barvou jako haflos a presto to neni haflos.
Morus s tou vahou ujde. V tech mrazech co byly ji ten tuk jiste byl k uzitku. Na severu se kone prave vyzerou,vsak maji z ceho.
Ty máš araba že jo? Nebudu se tady přít o tom jak je to s krmením - na ifauně má každý druhý doktorát z výživářství atd.
Takže asi tak ....... Takže Jaruško a ostatní co jsme přátelé uvidíme se na facebooku jo? Mě už tady ty chytrý a vzdělaný lidi co mají ty nej koně v bezvadné kondici lezou krkem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hyblerovahela
napsal(a):
Ty máš araba že jo? Nebudu se tady přít o tom jak je to s krmením - na ifauně má každý druhý doktorát z výživářství atd.
Takže asi tak ....... Takže Jaruško a ostatní co jsme přátelé uvidíme se na facebooku jo? Mě už tady ty chytrý a vzdělaný lidi co mají ty nej koně v bezvadné kondici lezou krkem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Klíídek, vykašli se na to. Každý má někdy problém s váhou....
o sobě radši nemluvím, ale to je věc jiná. Nikdo tady nedělá chytrého proboha. Já kondici a váhu řeším pořád. Bohužel tihle koně jako jsou huculáci, hafloši a všechny druhy poníků snad, ti to mají geneticky dané, že ztlousnuou snad i ze vzduchu.
Bohužel taky hodně trpí potom na zdravotní problémy a sama vím, jak se to rychle může zvrtnout. Beník loni jen díky tomu, že měl tak těžkou nadváhu nepřežil jednu vcelku normální jarní vyjížďku...nechanicky se schvátil jen to hvízdlo a já mu doteď dávám kopýtka dokupy.
Betty, ta je nyní super, ale před cca 4 lety skončila málem na jatkách
..protože byla tak tlustá, majitel si nedal říct, s vetem jsme mu stále říkali, že je to časovaná bomba, a jednoho dne prostě kobyla lehla a už se nezvedla. Však Jaruška ví, co si Betty vytrpěla a je zázrak, že dneska vypadá jak vypadá a běhá jak běhá. Prostě všeho moc škodí. Ale když se stane, že koním najednou moc přibere, je fajn, když se tím majitel zabývá a snaží se, aby koník pomalu pracoval a trochu zase ubral na váze. Horší je, když se na to vydlábne, koník dva, tři roky trpí těžkou nadváhou a jednoho dne ho to prostě skolí
A mimochodem, když se tady nakousnul ten arab...by ses divila, jak ten se dá lehko vykrmit v buřtíka..jsou to koně, co zužitkují naprosto vše snad mě už za ta léta můj vet taky několikrát vypadal, že by teda Usa měla trochu shodit, že uuuž začíná být tlustá
A já se docela divím, že na to, že dva roky se léčí a nedělá prakticky vůbec nic, tak se ještě držíme... ale ono je to i tím že spálí víc energie na udýchání těla...
..bych teda řekla....
no nic..musím letět pro uň.
Jinak westernové kocháčky tady máme roky a nějak jsme v pohodě a nikdo tady do nikoho nerejpe, takže nevidím důvod se urážet kvůli tomu, že se něco nakouslo a někdo , kdo není stálým účastníkem diskuze, by Tě měl rozhodit. Máš krásné koně a jestli mají kilo navíc či méně je úplně jedno. Takže klid a nohy v teple...
Tak se ta moje koza malá bílá včera kdesi bechla do hlavy. Přišla jsem pro ni a vypadá jak po boji. Má odřené oko a šrám přes hlavu..no fakt krasavice. Ještě že bude brzy línat a snad to rychle zaroste. Fakt nevím co vyváděli, ale asi ji chtěl Benda vyrazit a ona se někam netrefila...
Jinak dneska jsem dopoledne dělala Use všechna kopýtka..mákla jsem si. Jak měla v létě ty horečky a záněty nožiček, tak se jemně přichvátila a teď to odrůstá k okraji a hnusně se ji oddělily stěny a ještě nějak zlobí střely...tak jsem to zkorigovala jak to šlo nejlépe, za týden to znovu sjedu, budu muset korekce dělat nyní častěji, než se to zatáhne a doroste. Ale jinak má kopýtka pevná, tvrdá...prostě zdravotní problémy se hned odrazí na kopytech.
Taky jsem koukala na Beníka s Betty a musím jim taky kopýtka dát dokupy...už potřebovali dávno, ale bylo bláta po kolena u nich a pak v -25 by mě fáákt ani nehlo. Te´d taje, kopyta jsou rozmočená, čistá, sněhu je tady ještě dost. Vyčistila jsem dvůr, takže mám čisto a je třeba jen koně dotáhnout tady.