Westernové plemena a jezdci kochači 212

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2012 13:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No táák,děcka,nehádejte se,smajlíksmajlíksmajlíkjá to dost těžce nesu,když se tu bude někdo hádat,pak tu člověku není ani dobře.smajlíkVšak komu se tedy tlustá Moruš nelíbí,tak se sem nemusí na ní chodit koukat,né,:-)mě se líbí taková,jaká je:-),už jsem psala,že nemám možnost jí seno dávkovat,takže s tím nic dělat nemůžu,a Moruš je tady takhle už 5 let,:-)vždycky je na zimu tedy tlustá,jak říká Lucka,ale nikdy z toho neměla žádný problémy,smajlíkje zdravá jako řípa,smajlíksmajlíktakže doufám,že už tu bude klid.:-):-):-)Přece nechcete,aby sem člověk chodil a bál se sem dát fotku svýho koně,smajlíkprotože není podle gusta jiných.smajlíksmajlík

20.2.2012 14:11
mata

XXX.XXX.80.144

:-) Jaru ahoj! :-)
Pamatuješ, kdy je to focený? :-) Aktéry určo poznáš, viď? :-))
Moruška je krásnej kus koně, je hodně mohutná, v zimě jak medvídek Pú chundelatá, což taky mate, ale rozhodně není tlustá smajlík Na zimu je potřeba nějaké kilo nahoru, u koní, psů.... :-) Moruška je tady focená na podzim, srst už začínala medvídkovatět, ale tlustá nebyla, tlustej kůň vypadá jinak :-) Každopádně lepší nějaký kilo nad ( neříkám mít koulu, ale tu sem tady nikde nezahlédla na fotce ), než pod, ptž pak nezbývá sil na zdraví koníka, a taky na svaly, a svalů má Moruška opravdu hodně :-) Holt žádnej nohatej chcípáček :-)), ale pořádná holka smajlík
Můj pohled laika a zamilovance do Morušky :-) A mizím....

20.2.2012 14:21
mata

XXX.XXX.80.144

Jo už je to let taky.... :-)
Poznáte se holky? Myslím že určo jo :-)
Ten ledovej vichr cítím ještě teď :-)

20.2.2012 14:31
mata

XXX.XXX.80.144

Poslední....fakt :-)
Zrcadlo zrcadlo, řekni mi, kdo je na světě nejkrásnější? :-)

20.2.2012 14:34
mata

XXX.XXX.80.144

:-) ještě tuhle musím.... spešl pro tebe Jaru :-)

20.2.2012 14:36
mata

XXX.XXX.80.144

...jooo dneska mi to FAKT sekne, se na sebe nemůžu vynadívat :-)

20.2.2012 14:46
lucky

XXX.XXX.27.76

Ahoj Maťo!!! Super fotky a ta poslední jak Moruš kouká do okna je krásná. Však oni huculáci jsou takoví podsadití a mohutní. Však já jsem říkala, že se tady sakra nikdo nechce hádat a není důvod se hned naštvávat přece. Jak píše Jaruška, nemusíme se bát tady koně dát, né? Jaruško, se omlouvám, že jsem to vůbec načala no..se mi jen zdála trochu při těle, vím, že to pak zase vyjezdí. Narozdíl kdysi od B., která prostě dva roky sádelnatěla ve výběhu a jedla jetele co libo..ta už neucválala 10 metrů a třebala se jak sulc. A proto taky málem skončila v salámu smajlík. Naštěstí jsme ji z toho dostali a je super čuper kobyla. Ale beňas má taky pořád problémy s tím, že je kulička a ten by snad denně musel běhat jak na pardubické a to ještě přes léto fakt chodil s náhubkem, jinak by puknul.

Mě štve, že letos je ta zima taková nanic. Jsem myslela, jak bude makat v saních. Jenomže nebyl sníh, pak napadlo jen pár cm, což ani na saně nebylo a ještě bylo -20, což nemůžeš stejně koně vyklusávat v saních..odrovnala bych mu plíce. No a teď už zase taje smajlík..takže mám dojem, že bude asi jaro a saně letos holt byly asi 3xsmajlík.

20.2.2012 15:13
mata

XXX.XXX.80.144

:-) Luci čauky, jj Morušce se to moc líbilo :-)) Jsou to mastodonti, šak aj Legišek byl už jako prtě :-)
Náhodou sem nedávno prolízala starý fotky a kápla na tyhle, tak sem semky najukla, jak se vlastně Jarča má, a čtu o Morušce.... takže správně, žádný hádky, jen výměny názorů a zkušeností a hafo fotek, to je potřeba :-) A už vás opustím, jen jsem chtěla pozdravit Jarušku/ky :-)) a dát pár vzpomínkových foteček smajlík

Foto Jaruška

20.2.2012 15:26
loupeznik

XXX.XXX.44.120

Musím dát za pravdu Helči a mám čím dál víc radějí fb, kde moje kecy a fotký přeživených a týraných koní nevidí "odborníci" a nemusím kdeco vysvětlovat :-)) Pořád lepší mít koně dobře živeného, který bez problému a nemoci přestojí zimu. I já se potýkám s "tlustými" konmi, když nemáme halu a přes zimu se nejezdí tak často jak od jara do podzimu a to koním seno dávkuji. A honit koně v závějích nebo po zmrzkách nemíním, to by to jeho zdraví odneslo víc než krátkodobá tlouštka!!! Taky je velký rozdíl mít koně ve dne v noci venku s přístřeškem a mít koníčka v boxe, kde ani nefoukne. Jaruško či ostatní, nerada bych, aby si mé slova brala jako hádání a rozdmýchávání diskuze, nýbrž jako vyjádření mého názoru. Myslím, že jsme se tady v kochačích sešli solidní lidé, kteří svým koním rozumí a za léta žití s nimi víme, jak na ně po všech stránkách aniž by to odnesli zdravotně. A není třeba, aby se tu vytahovali nemoci z tlouštky ap. Luci ale Kathey má dost často na netu takové "neškodné" štouchance.... a několikrát se obula i do tebe skrz Usinky. Není co divit Helči, že se jí to dotklo:-). Všichni tu pro své koně žijeme a když na ně někdo škaredě pohlíží, nejde to nevzít osobně. Já mám kobylu věčně jako kouli, která je jen na seně a trávě, nedostává ani jádro, granule, musli a další přilepšováký a NIKDY neměla žádný zdravotní problém, co se týče výživy. A to ji mám od ročka a ted bude mít deset let. Tak se držme každý svého tématu:-) Opravdu jsem nemohla jinak a neozvat se:-)
Jeden týraný poníkovský dědula:-)

20.2.2012 17:18
janahol

XXX.XXX.110.5

Ahojky,
nejsem si jistá, ta fotka s hříbětem, to je Moruš?:-) Podle šňupky, tipuji, že je, ale jistá si nejsem, tak se ptám :-|

Jinak já mám teď koňouse taky tlustýho, protože už skoro dva měsíce nic nedělá, ale je jen na seně a večer dostává hrst vojtěškových úsušků, takže jen co zase začneme něco dělat, určitě zase bude vypadat jako uň a né jako hroch smajlík

20.2.2012 19:08
bospor

XXX.XXX.179.28

jééé maťa sem zabloudilasmajlík
jj to je moruš s legiškem při křtinách:-) to byla suprová akce:-) a na jedný s těch matiných prvních jsme s jaruškou i my s terkousmajlík to bylo na hubertovce:-) brzy po tom co jsem skončila s dostihama:-| ani jsme ještě neuměli cválat a hubert byl docela boj:-|

20.2.2012 19:37
lucky

XXX.XXX.27.76

Fotky Morušky a Legiška jsou sladké..jooo, jak byl Legišek miminko, to bylo kouzelné.

Jinak co se týče ostatního, asi už se taky nebudu vyjadřovat, nemá to cenu.smajlík ...že já jsem se vůbec zmínila o váze... tak sorry všem a za všechny... smajlíksmajlík já už fakt no coment...

Asi zůstaneme u diskuze typu....

Tak jaké je počasí?......smajlík

20.2.2012 20:36
loupeznik

XXX.XXX.44.120

Luci to co jsem napsala nebylo na tebe ani to nebylo myšlené jako nějaké nesmyslné narážky:-) Tak to prosím, neber osobně:-) Jen mi přišlo Helči líto a chápu ji, že se jí mohla Katheyina narážka dotknout. Helča určitě ví, jak se o koně starat. Ale je to opravdu nesmysl se v tom babrat.:-| Vždyt je to jen diskuze a to k tomu patří.
Legíšek i Moruš jsou pěkní, moc. Jak jsou ti koně vylínaní, tak to jsou úplně jiné zvířata:-) Ale na línání se vůbec netěším. Než to ze všech odrbu... upadnou mi ruky. Poník bude chlupy zhazovat do května a v srpnu už zase chlupatí na zimusmajlík Tak si chudák od těch chlupů moc neodpočine.
Tady kluci dovádí na sněhu:-) Ale už to taje a ukazujou se bahna... to z nich zas budou místo koně prasoně:-(

20.2.2012 23:57
achula

XXX.XXX.153.194

Ja se taky omlouvam ze jsem vam sem vtrhla kvuli te narazce. Trochu mne to vylekalo. Ja se tu u vas kocham uz rok, libi se mi tady ta pohodicka a neni tu zadne dohadovani a napadani. Tak ja ctu a ctu a koukam se na koniky....a je to fajn. Taky snim prave o rodinnych vandrech ale musim pockat az mi ty holky dorostou. Tak zdravim vsechny kochacky.:-)

21.2.2012 07:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Takže..Včera jsem odklepla svůj příspěvek a přijel Olda a honem honem jedeme pryč,smajlíktakže jsem absolutně nestačila dopsat ten příspěvek další,který jsem měla na srdci.smajlíkHelčo,myslím,že by nebylo dobré,abys opouštěla nás přátele,:-)kteří Tě máme rádi,:-)kvůli slečně nebo paní,kterí se zrovna asi momentálně nedaří,tak má potřebu si rýpnout,:-(tomuto se člověk na diskuzi neubrání,:-(ale přeci kvůli tomu nebudeš odcházet Ty,:-)to mi nedělééééj.:-):-):-)
:-):-):-)Mátí,strašně moc díky za podporu a fotičky,:-):-)jsi úžasný tvor,mám Tě moc ráda a celou tu Tvoji smečku i s Míťou,:-):-)proč jsou všichni lidi,který mám ráda,tak daleko....smajlíksmajlíksmajlík
:-):-)Achulo,taky moc díky za slova podpory,:-)klidně si tu s námi můžeš poklábosit,jestli chceš,každý,kdož v dobrém přicházíš,jsi vítán,:-)vůbec se nebráníme novým Kocháčkům,když přijdou,slušně se zeptají a představí,:-)ale ty rýpaly opravdu nemusíme.smajlíksmajlíkSvůj názor lze říci i velice slušným způsobem.:-):-)
:-):-)Petí,nebooj,nikdo nic špatně nemyslel,:-):-)já jsem taky toho názoru,že v takový zimě,jaká byla teď,je tlustej kůň daleko spokojenější a určitě i zdravější,oni si to říděj stejně sami,:-))Moruš si ty tukový zásoby udělá stejně,i kdybych jí omezila krmení,tak bude hledat na hnoji kdejaký stýbýlko,smajlíkjen aby měla ten pocit,že přežije zimu,takže já tohle prostě neřeším.:-):-):-)Vím,že za chvilku začne růst tráva,v tu chvíli se milá Moruš na nějáký hnusný suchý seno vyflajzne:-))a bude uždibovat to nic,co tam roste,:-)tak zhubne klidně i tak,ale samozřejmě se pak víc jezdí,tak pak je hubenější.:-):-)

21.2.2012 07:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-))Jéé,Petí,to já se zase na línání moc těším,miluju koňský chlupy,když se z koní sypou,třeba je mám v hubě,:-))v polívce,:-))to je mi fuk,hlavně je to znamení,že už bude teplo,smajlíksmajlíka Moruš je pak docela ráda,když vidí bábu se hřbílkem,tak drží a dělá jí to dobře,páč ona zase pak se dost potí,když je teplo a ona pořád neshodila ten kožich.No,a máme to přřřesně taky tak,ona vylíná úplně tak v červnu a v srpnu už zase začne línat ty letní chlupy a začne nasazovat zimní.:-)):-))
smajlíkNemám žádný čerstvý fotky,tak dám nějáký starší.:-)
:-):-)Joo,Janí,to je Moruš s hříbátkem,:-)jmenoval se Lewis Blue Legend.:-)

21.2.2012 08:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJak je ta fotka,jak Legišek leží a Maťa s Míťou jsou okolo něj,tak Míťa tam hladil Legiška tak dlouho,až Legišek usnul tak tvrdě,že kdyby tam vybuchnul granát vedle něj,tak by to s ním ani nehlo.smajlík
:-):-)Tady jedna letní Moruš.:-):-)

21.2.2012 08:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady je fotka pro Janinu,Janí,na téhle poničce Jaruška začínala v nějákých šesti,šesti a půl letech,byla to úžasná ponclička:-),takových opravdu moc není,hodná,šikovná,chodivá,přitom nevyváděla žádný lotroviny sprostý,prostě ideální ponička pro děti,který s vožením se na koni začínají.:-):-):-)

21.2.2012 08:52
janahol

XXX.XXX.110.5

Žjůůů, Jaruško, děkuju, to je krásná fotka.:-) Jen se zeptám, to sedlo asi není nějaký spešl dětský, že?
No, nevím, jestli ty moje holky budou někdy jezdit.smajlík Vendulka se od předloni docela bojí, jak jí sundal u kámošky ten hřebeček a když už si dala říct a sedla si na Matěje, tak byla celá ztuhlá, i když ji vodil táta a po jednom kolečku v kruhovce chtěla dolů. smajlík
Jaruško, ty jsi malou učila sama, nebo dostala základy u nějakého trenéra? Já jako věčný začátečník a samouk si na to totiž netroufám a kámoška, co občas koukne na mě na něco pravidelnýho nemá čas. Tak přemýšlím, jestli by nebylo jednodušší malou šupnout někam do oddílu, aby se naučila ten základ a pak by se vidělo.
Jak to máte s dětma vy ostatní, přihoďte názory a zkušenosti. Díky :-)

21.2.2012 09:04
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Janí,:-):-)je to dětský sedlo,a momentálně je na prodej,komplet s beránkem pod sedlo,podbřišníkem Wintec a bezpečnostníma třmenama za 2.500 Kč.:-)
:-):-)Jojo,Janí,Jarču jsme si naučili jezdit sami,ale blbě,:-(smajlíkpořád strkala nohy dopředu,zlepšilo se to,až když jsme jí dali do oddílu,určitě,jestli můžu aspoň trošku poradit,neudělej tu samou chybu,co jsme udělali my,smajlíkdítě se naučí hodně zlozvyků,který se pak těěžko odstraňujou,smajlíkkdežto kvalifikovaný trenér bude to dítě už od první chvíle učit správnýmu sedu a všeho,co je potřeba.:-):-)

21.2.2012 09:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Na druhou stranu bylo dobrý,že když jsme dali tu Járu do oddílu,že už jezdit uměla,a trenér říkal,že má dobrou rovnováhu,smajlíkale jinak prý je to pralesní jezdec,smajlíkon to nemyslel špatně,jen jako že Jára neznala ty jízdárenský povely,ale to se během roku naučila a za rok v oddíle už si udělala ZVVJ,tzn.že má licenci,díky které může jezdit parkury OFiko.:-)

21.2.2012 09:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ona tenkrát,když Jára začínala,chtěla jezdit ven jenom s náma,neměla potřebu jít nikam do oddílu,ani tu žádný specializující se na tak malý děti nebyly,smajlíktak jsme to museli tak udělat,že jsme jí prostě brali s sebou na vyjížďky a ona se učila za pochodu,:-)to,že by mohla začít jezdit závodně nebo i jen hobby parkury,to přišlo až v těch 11cti letech.:-):-)Jinak do tý doby ona sama nikam chodit nechtěla a nutit jí člověk nemůže,to nemá cenu.smajlík

21.2.2012 09:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No jo,jenže jak už je jednou v oddíle,tak se jí tam kolikrát nechce,protože ten koník,na kterým jezdí,na ježdění moc jednoduchej není,protože ho tam jezděj i holčičky,se kterýma on si dělá,co chce,a pak to zkouší na každýho,takže pořízení s ním je docela těžký a Jára z toho je občas pěkně otrávená,smajlíkale já zase říkám-dala jsi se na vojnu,musíš bojovat,toho bohdá nebude,aby nějáká Špurková z boje utíkala.:-)):-)Tím chci říct,aby ses třeba i připravila na to,že jak se holkám nebude občas dařit,tak je to hodně přesvědšování a vysvětlování,že vlastně celej život je takovej boj sám se sebou a záleží na člověku samým,jak se k boji postaví,samožřejmě je občas dobrý,že kdo uteče,vyhraje,:-))ale tohle v oddíle neplatí.:-):-)

21.2.2012 09:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Tak kde máme tu Helču?:-):-)

:-):-)Helčooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!:-):-):-)

21.2.2012 09:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkHelčoooooooooooooooooooooooooo.....smajlíksmajlíksmajlík

21.2.2012 09:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

21.2.2012 09:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

21.2.2012 09:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tak Helčoooooooooooooooooooo,ozvi sééééééééééé...:-):-):-)

21.2.2012 09:58
achula

XXX.XXX.153.194

Jarusko dekuji za pozvani mezi vas. Rada se obcas pridam. Na nemoderce se resi ale i mne dela dobre si o konikach jen tak nezavazne popovidat. Dneska jedu s detma (mam dva pubertaky,holku a kluka) na masopustni karneval, tak snad to najdem a snad udelam aspon jednu peknou fotku. Zatim vsem hezky den.

21.2.2012 10:33
hyblerovahela

XXX.XXX.1.158

Jaruško mě vybouchnul notebook a já z práce nesmím. Až v sobotu budu na příjmu.
Jinak omlouvám se přítomným - jaru já tě chtěla bránit protože vím jaký to je když se někdo obouvá do miláčka mojeho prdelatýho. Mám Vás všechny strašně ráááááááááááááááda pa nebo dostanu padááááka.smajlík

21.2.2012 11:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Helčo,jsi skvěláááá,smajlíksmajlíkjuchůůsmajlík,to mám zase radost.smajlíksmajlíksmajlíkJá vím:-),a děkuju za to.:-):-):-):-)

21.2.2012 12:06
janahol

XXX.XXX.110.5

Děkuji za fotečky a poznatky.smajlík Já to sedlo neuměla odhadnout, přišlo mi na té první fotce velké, ale to asi bylo Jarušce kolem těch sedmi, že? Na těch dalších fotkách už je větší a vypadá moc šikovně. :-):-)
Tady oddíl je, tuším že od 7let, je to tedy dojíždění, ale zase ne až tak daleko. Malé bude sedm v létě, tak právě uvažuji, jak to vykoumat. Ona se zatím nějak moc nevybarvuje, co se zájmů týče, tak bych se tam s ní chtěla alespoň zajet podívat :-)
To sedlo se mi moc líbí, je i s těma kapsičkama? hihi:-) podej prst a utrhnu ti ruku :-)) Budu to muset večer ukázat manželovi, říkám si, že by šlo dát na Matěje, alespoň by i při tom vodění měla nohy ve třmenech.:-)
Od kolika jezdí malá Jára bez sedla? Zkoušeli jste to hned na začátku, nebo už měla něco odježděno?

21.2.2012 12:07
janahol

XXX.XXX.110.5

Ty volací fotky smajlík to je nádherná sbírka :-) to bys měla někde vystavovat smajlík

21.2.2012 12:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Taky děkuju,:-)vystavovat bohužel není kde.smajlík
smajlíkJaní,ty brašničky k tomu nejsou.smajlík
:-):-)Já Járu taky vozím do toho oddílu,je to tam 10 kiláků,ale je to to nejlepší,co tu poblíž je,na Mělník už je to na nás moc daleko.:-(

21.2.2012 12:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jarča jezdila bez sedla poměrně brzo,sama od sebe,když se nám třeba z časových důvodů nechtělo sedlat,tak si na tu Kačenku huplsla jen tak bez sedla a zkoušela si chodit,později poklusávat a pak i cválat a skákat,nebylo to nic řízenýho,většinou takhle jezdila v zimě,kdy opravdu ten koník do tý prdíny hřeje a Jára se učila rovnováze.:-):-)

21.2.2012 13:20
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJo,jinak Lucí,jaký je u Vás počasí?:-)):-))

21.2.2012 14:57
madow

XXX.XXX.97.199

ženy, já čumím jak umím....
opravdu jsem ráda, že se to urovnalo, než jsem se dokousala na konec.....
Já myslím, že v zimě nemá koníka nikdo vystavního...i já teď musím Rozu trochu krotit v jídle, páč mi asi za chvíli neproleze dveřma do boxu :-|

Jaruško, tvoje volací fotečky mi opravdu zvedly dnešní náladu...dnes je den na prd....takový divný zatažený, studený..nudný...bléééééé

na konci týdne mi přijede kovář zkulturnit Rozárku a pak začneme pomalinku něco dělat, tak budou fotečky, obtloustlé Rozárky pod sedlem

tááááákle jsem dlouhá

21.2.2012 18:55
bospor

XXX.XXX.209.161

jaruško a máš o kačence nějaký zprávy? a legišek taky nebyl dlouho vidět:-|
ono je těžký nevědět co se s koníkem děje, ale občas je to lepší:-| z mých dětiček jsou asi 2 po smrti, jedna kobylka skáče parkury, valach jezdí dobytkářský soutěže, další kobyla je březí a jedna se courá po pastvině a občas jde na procházku s paničkou. o 3 nevím vůbec nic a o jednom bych radši taky nic nevěděla:-( vystřídal už několik majitelů a teď ho má holka co na něj nestačísmajlík asi zase pocestujesmajlík hrozně mě mrzí že jsem ho prodala zrovna jedný paní:-| vypadalo to že si budou rozumět, ale brzy ho poslala do světa. sama už má od tý doby čtvrtýho nebo pátýho koněsmajlík ach josmajlík

21.2.2012 20:17
achula

XXX.XXX.2.23

Ahojte kochacci, nam se dnes den spise povedl. Tu foto z karnevalu v Binchi. Tito malicci hazeli po nas pomerancema. A jsou fakt dobry))) ty pomerance.

21.2.2012 20:22
achula

XXX.XXX.2.23

Tu policejni konicci,jejich kopyta obcas okovu i ja. Nebojej se niceho, ani kanonu.

21.2.2012 20:31
achula

XXX.XXX.91.14

21.2.2012 20:35
achula

XXX.XXX.91.14

Z blizka kdyz vychazeji z domu. Jsou vycpani slamou.

22.2.2012 07:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Markét,tak to jsem ráda,že Ti fotečky zvedly náladu.:-):-)smajlíkJo,včéra bylo takový pošmourno i tady,a dneska to vypadá zrovna tak.smajlík
:-):-)Achulo,Ty jsi kovářka?smajlík:-)
:-):-)Ivčo,o Kačence nic nevím,musím se zeptat Petra,až tu bude,ten má přehled,:-)a Legišek není daleko,má se dobře:-),akorát tam teď přes zimu nejezdíme,páč když už tam pojedeme,tak uděláme zase vejšlap jako minule,jenže teď se nám nikomu do tý zimy nechtělo.smajlík
:-):-)Petr mi v létě žíkal,že Kačenka byla s tím klučinou,co je jeho,na nějákých sranda závodech,a s tím klučinou docela váleli:-),ale pak jí půjčili nějáký holčině,která toho asi moc neuměla a si ani neškrtla.:-))smajlík

22.2.2012 07:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNáš Pierot se taky nebojí kanonu,smajlíkopravdu,jezdíváme na bitvu do Libušína,kde je možno z stát skoro vedle děl,a to jsou pecky teda pořádný,smajlík a s ním to opravdu nic nedělásmajlíkale takovej docela maličkej igelitovej pytlííík,smajlíksmajlíkpoletující ve větru:-)),to je opravdu něco.:-)):-))Docela si dokážu Pierota představit jako policejního koně,:-))akorát by se demonstrantům muselo vždycky nahlásit -prosím,nesmrkejte do papírovejch kapesníků,páč kdyby Vám jeden uletěl a přistál Pierotovi na hlavě,:-))tak by byly hodně velké ztráty ve vlastních řadách...smajlíksmajlík

22.2.2012 08:53
lucky

XXX.XXX.27.76

Ahojky!
Já měla včera docela nabitý den. Ty zívací fotky jsou fakt úžasné. Taky jich někde několik mám, ale Usa tolik nezívá bych řeklasmajlík. Rozárka je krásná a bude sranda , až začnou teď všichni pelichat, co? Mě už psi moc nechtějí spát na pelechu, hlavně Darés měl kožich jak medvěd na zimu a teď mu začíná být horko , tak nejradši se válí na dlažbě. Mám dojem, že se brzy budu muset pustit do vyčesávání...uaaaa..to je nejhorší každý rok. smajlík Přes zbytek roku pohoda, ale po zimě je vyčesat z kožichu, to je makačka... dělám vždycky jednoho psa několik dní, jinak mi upadají rucesmajlík

Usu včera přivedla domů máti, já přijela až po 8 z Ostravy. Ale byla táák moc hodná prý..ji by uvodilo i malé děcko. Dneska se chystám Betty udělat kopýtka. :-)

22.2.2012 09:35
didi

XXX.XXX.2.151

Tentokráte se fotografie moc nevyvedly - ale vyjížďka to byla pěkná, akorát jsme jednou spadli - opřela se do nás Jitřenka na kluzkém z kopce - já jsem seskočila, Bob se vyválel a pak se zas postavil - naštěstí to bylo do měkkého, na lesní blátivé cestě v kroku, takže žádné následky u nikoho z účastníků kolize - ufff :-). Jitřenku chodí navolno, aby se vyběhala a vyblbla, sem tam to s tím blbnutím ale krapet přehání - na hříběcí hry Bob není stavěný, zvláště na přetlačování a skákání po sobě v bahně :-).

Bob už získal sílu ve svalech, teď musíme zapracovat na dýchání - krátké úseky klušeme, pak vydýcháváme. V kroku už se nezadýchá nikdy, i v náročném terénu či do kopce. Po klusu už ho slyším taky málokdy.

Já jsem taky takový "pralesní" jezdec jak psala Jarka...
Uvažuji o nějaké jízdárně, vzít si pár hodin, ale kolem Prahy jsou to hrozné pálky - protože kdybych chodila, tak už opravdu někam, kde mě něco naučí - inzeráty na levné lekce jsou... - ale nemám náladu nechat na sebe řvát 15letou holčinou na zahradě jejich rodičů, která si myslí, že je trenérka...
Dívala jsem se na Záhořany - tam dělají western. Neznáte to tam někdo? Případně nevíte o něčem normálním?

Bob má nové uždění, chci si nechat předělat sidepull (vyměnit laso za kožený nánosník), tak abych měla na čem jezdit po dobu přepracování - natolik se mi to nové ale zamlouvá, že nevím, jestli nebudu jezdit spíše na něm. Je to lehká jezdecká ohlávka od Toriconu - působí ještě více ze stran, než to naše. Akorát musím "řídit" oběma rukama, je třeba dávat je hodně do stran od koně - asi to zrovna nadvakrát nevypadá, ale reakce je výborná.

Nemám zkušenosti s provazovým užděním - jak je na tom v létě, když se koníci více potí, neměly jste je někdy odřené? Přeci jen, kůže je kůže...

A k těm koulím :-)). Jiskra je v zimě taky kulatější, každý rok - na zdraví ji to nijak neohrožuje - nacválá i natryská, dýchá normálně a co je to deka díky tomu nemusela poznat - když bylo nějakých -25, ani si toho nevšimla... Je třeba rozlišovat mezi vizuální stránkou a zdravotní/ pohybovou. Žádná z nás nepsala, že se jí kůň sotva vleče a zadýchává, protože se neunese, takže byl nějaký nepozorný čtenář nebo pozorovatel fotografií jen zbytečně nepříjemný...

22.2.2012 09:39
didi

XXX.XXX.2.151

Z Boba koule nikdy nebude, zástupce jeho plemene jsem ještě otylého neviděla a taky po tom strádání, už to ani není možné. Jsme rádi, že jsme ho vůbec dostali na jeho současnou váhu. Má navíc áčkovou prdel, která se zaoblená prostě zdát nebude nikdy, i když nabere dalších 50 kg (reálně si myslím, že už nenabere více jak 30).

P.S.: Nevíte, kde bych našla pobídky pro voltýžové koně - na co jsou naučení? Na co se rozchází a mění tempo?

22.2.2012 09:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJoo,Lucí,já se moc těším,až Moruš vylíná,smajlíkty krátký chlupy se perfektně čistěj,a i když se Moruš zvrhne v bahně třeba po dešti,tak to vyčistit je docela hračka,kdežto teď v zimě je to děs běs.:-(

22.2.2012 09:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Pierot je teď taky blbě udržovatelnej,a kor když si vyrobí tu nádheru,co Vám sem dám za chvíli,smajlíkon chce bejt prostě pořád kudrnatej.:-)):-))

22.2.2012 09:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jak terének trochu vyschne,tak dost pohybujeme,když nejdeme na vyjížďku,tak třeba blbneme ve výběhu takhle,aby Moruš měla něco nadejcháno a byla ve formě.:-):-)

22.2.2012 10:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJeště,že není můj,já věděla,proč ho mám dát Oldovi.smajlík

22.2.2012 10:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Monďásek si taky vyrobil hliněnej melír.:-)):-))

22.2.2012 10:18
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj, voltižní pobnídky nejsou nijak kodifikované, každý lonžér si vytvoří vlastní systém komunikace s koněm. Ideálně by měl kůň reagovat použe na lonž a bič - když rozhodčí slyší pobídku hlasem, jsou za to srážky ze známky koně (ale ne že by se to tak nedělalo. :)). Já osobně rozcházím koně na mlasknutí a vyslivení chodu (Koni, mlask, jdi krok). Zastavuje se standardně přeložením biče přes lonž (předem nebo nad hlavou) před koně - měl by zastavovat na bič před sebou.

Klára

22.2.2012 11:46
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Jé, Lucí, to ti vůbec nezávidím vyčesávat takové chlupáče:-)) Mně stačí vyčesat ovčáky a mám toho plný zuby:-)
Didi, ten pád zní děsivě, tak hlavně, že se nic nestalosmajlík Kolik je Bobovi?
Jaruš Pierot nemá chybu:-) Ta fotka, kde je čisťounkej je nádherná, ta ostříhaná hříva mu dělá ještě krásnější krksmajlík Ale ty dvě další...smajlík
Kdo chodíte na FC, tak víte, co mám teď za starosti s Punťou, jsem z toho taková nějaká unavená:-( Operaci jsem včera zamítla, když mi přišel ceník:-| Musela bych s ním až do Mnichova a cena 1600 euro bez DPHsmajlík
V sobotu přijdu na trochu jiné myšlenky, budeme mít zabijačku:-) Včera jsme porazili ještě berana, že budeme dělat salámy :-) Mňam:-))

22.2.2012 12:18
didi

XXX.XXX.2.151

misamarincova napsal(a):
Jé, Lucí, to ti vůbec nezávidím vyčesávat takové chlupáče:-)) Mně stačí vyčesat ovčáky a mám toho plný zuby:-)
Didi, ten pád zní děsivě, tak hlavně, že se nic nestalosmajlík Kolik je Bobovi?
Jaruš Pierot nemá chybu:-) Ta fotka, kde je čisťounkej je nádherná, ta ostříhaná hříva mu dělá ještě krásnější krksmajlík Ale ty dvě další...smajlík
Kdo chodíte na FC, tak víte, co mám teď za starosti s Punťou, jsem z toho taková nějaká unavená:-( Operaci jsem včera zamítla, když mi přišel ceník:-| Musela bych s ním až do Mnichova a cena 1600 euro bez DPHsmajlík
V sobotu přijdu na trochu jiné myšlenky, budeme mít zabijačku:-) Včera jsme porazili ještě berana, že budeme dělat salámy :-) Mňam:-))

Bobovi je 20 a možná i více...
Má lehkou artrózu - přes léto bez projevů, na podzim nás to trochu pozlobilo - trochu si zakulhal a lupalo v něm, po podávání Gelaponny Chondro ale zas "o ničem" nevíme. Jinak se vše, dle rozborů krve a prohlídky veta, zdá být OK. Odolnější nátury by na něm jezdily i na ten podzim, já jsem moc velký cíťa, tak jsem chodila pěšky a Bob jen navolno.

Já už jsem si říkala, že slezu, když jsem viděla, jak to podklouzlo Jiskřici s Liborem, ale než jsem to udělala, opřela se do nás malá zadkem a prostě nás tím šťouchancem sundala :-)). Krom zablácení se nikomu nic nestalo. Vždycky jsem se bála, jaké to bude, když pode mnou "zmizí" kůň, tak jsme alespoň získala novou zkušenost - ještě se mi to nestalo, vždycky padám sólo - většinou styl katapult v ostré zatáčce nebo mě sundá větev, když jedeme lesem a já se zapomenu v myšlenkách a nekouknu :-) - na Bobovi jsem hrozně vysoko, tak "potkávám" více větví, než z Jiskry.

22.2.2012 12:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Míšo.:-):-)
smajlíksmajlíkŠmarjá,to je strašný,jak je to drahý,:-(a nic bližšího tady u nás není?smajlíksmajlík

22.2.2012 14:03
lucky

XXX.XXX.27.76

Teda Pierot nemá chybusmajlík..to je teda prasátko. Nemá depresi, že je moc světlý? Musí se zamaskovatsmajlík
tak to ta moje asi depresi nemá...naopak, ta má depku, když jednou za pár let sebou někde praští a je špinavásmajlík. Kdysi sebou práskla do bláta ve výběhu a pak se šla stydět do stáje, nechtěla vůbec ven, dokud jsem ji nevytáhla a nevydrhla až oschla..od té doby ví, že není dobré brát ve výběhu za mokra zatáčky moc prudcesmajlík

Jinak s tím Německem mě to nepřekvapilo. Vím, co stojí veterina jinde a tak nějak jsem to i tipovala. Jestli budeš chtít, mohu poslat kontakt na dobrého veta tady z Ostravy co se specializuje dost na oči. A tu alternativní léčbu bych vyzkoušela.

jinak výlety v blátě jsou vždy o držku, stačí jak se udělá blbý pohyb a bláto hned jede..my se včera málem rozmlátily na mostě s Usou. Měla jsem Fabyho na volno a na Usu vždy lezu tady z mostu...na začátku je takový betonový základ a Usa už je naučená se k tomu postavit a já na ni krásně vylezu jak ze schůdků:-). Tak vjedeme na most a byl mokrý, jenomže ač svítilo už dlouho sluníčko, tak to bylo jako sklinka...no Use se rozjely všechny nohy, začala mi tam bruslit, začala sípat, oči vyvalené a už se viděla na zemi chuděra. Tak jsem ji hladila, aby se uklidnila, ale jak byla ztuhlá, tak ji to pořád podjíždělo, takže jsem seskočila, dala mi hlavičku k boku, abych ji jako drželasmajlíksmajlíksmajlík...možná by byla ráda, kdybych ji vzala do náruče a přenesla, že...smajlíksmajlíksmajlíksmajlík.
Tak jsme pomalounku přecházely most, Use to ujíždělo a přebruslily jsme to na druhou stranu. vydýchala se, uklidnila se. Jenom zase jak na ni, že... tak z druhé strany je taky základ mostu betonový. Tak že ji tam přistavím, jenomže kolem byl sníh a nahoře zmrzlý. Ale ne tak,a by si pořezala nožky samozřejmě, to bych nechtěla aby tam lezla, ale byl tvrdší a nožky se ji propadly..no následovala opět hysteriesmajlík. Ona už dneska aštěstí nejančí a věří, že když se nebude hýbat a řeknu ji kde má jít, tak to bude nejlepší. Ale sačala hystericky sípat, rozklepaly se ji nožičky a hrozně se bála. Ona si kdysi v takovém hlubokém zmrzlém sněhu šíleně pořezala nohy , takže se o ně děsně bojí, nesnáží hluboké bláto, tvrdý sníh, prostě má strach o ty svoje dokaličené nožičky. Ale uklidnila se trochu, já na ni vylezla, takovou piruetou se otočila na místě a šup na cestičku na hráz , kde už se vydýchala a špacírovala klidně dál...uuuufsmajlík

Já jsem dopoledne udělalal Bettynce přední kopýtka, byla hodná, ale mají je děsně přerostlé teď. Buď bylo bláto po kolena, nebo -20 a to se fáákt dělat kopyta moc nedají. Takže teď jak to taje a není ještě bláto je to dobré. Usa má kopyta v cajku už ppár dní, dneska jsem sjela Betty předky a odpoledne snad zvládnu zadky a zítra bych chtěla udělat Beníka.

22.2.2012 14:27
lucky

XXX.XXX.27.76

https://www.ifauna.cz/clanek/kone/mesicni-slepota/5058/ a na eq je taky i zajímavá diskuze na toto téma...

22.2.2012 14:58
janahol

XXX.XXX.110.5

Míšo, já sice na FB jsem, ale tebe tam nemám. Co máš s Punťou?smajlík O tom oku vím, ale naposledy jsem zachytila, že je to lepší smajlík Jestli to nechceš psát sem, přidej si mě na FB, najdeš mě normálně pod jménem Jana Holubová.:-)

22.2.2012 15:37
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Jani chtěla jsem si tě přidat, ale jaksi mi vyjelo několik ženských se stejným jménem:-)) Tak si mě přidej prosím ty: Míša Marinčová (Michaela ne, to je můj starý zavirovaný profil):-)
Jinak jsem to sem psát původně nechtěla, ale co, no...O víkendu zjištěna měsíční slepotasmajlík

22.2.2012 16:54
janahol

XXX.XXX.110.5

smajlík tak to je mi moc líto, Míšo.

Na fb máš žádost o přátelství:-)

22.2.2012 19:29
remonek

XXX.XXX.183.140

Didi, jezdeckou ohlávku od Toricona mám a zatím se mi pod ní oř nikdy neodře. Toť jen v rychlosti, ostatním napíšu zítra, páč jsem po celodením lyžování totálka K.O. :-(
Lepší fotku s tou ohlávkou bohužel nemám

22.2.2012 19:48
achula

XXX.XXX.131.180

jaruska napsal(a):
smajlíkNáš Pierot se taky nebojí kanonu,smajlíkopravdu,jezdíváme na bitvu do Libušína,kde je možno z stát skoro vedle děl,a to jsou pecky teda pořádný,smajlík a s ním to opravdu nic nedělásmajlíkale takovej docela maličkej igelitovej pytlííík,smajlíksmajlíkpoletující ve větru:-)),to je opravdu něco.:-)):-))Docela si dokážu Pierota představit jako policejního koně,:-))akorát by se demonstrantům muselo vždycky nahlásit -prosím,nesmrkejte do papírovejch kapesníků,páč kdyby Vám jeden uletěl a přistál Pierotovi na hlavě,:-))tak by byly hodně velké ztráty ve vlastních řadách...smajlíksmajlík

Ahoj , tak to jo, do takove bitvy s konem-to uz muze jit "pan kun":-), koukla jsem se trochu na video jak takova bitva v Libusine vypada, musi to byt nadhera. No,Pierota si podle obrazku muzu dobre predstavit s policajtem ale jinak by nadsenej zas moc asi nebyl, - maji kone v boxech a u vas jsou kone volni,to by Pierot neocenil, ze?
Moji kone kdyz slysi sustit igelit tak jsou bleskem u mne a strkaj se, maj to uz zakodovany ze susteni=pamlsek.:-))
Ja je pak musim rovnat aby se nestrkaly, sice si daji rict ale porad jsem na pozoru.
Kovarka jeste nejsem hotova, prave jezdim k policajtum na staz a tak kovu pod mistrem jeste. A vcera jsem nemela tuseni ze na tom karnevalu budou, tak jsem mela takovej zvlastni pocit kdyz tam priklusali tak ja jak mala volam na decka-"hele moje kone"....no "moje" muze bejt tak leda kus odrezanyho kopyta:-).
Jarusko a jak jste se dostali az k bitvam, to mate svoje kostymy a tak? Nevadi kdyz se ptam? Mozna uz to vsichni vedi, no nejsem tu zas az tak dlouho.

22.2.2012 19:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlík:-))Nééééé,my tam jedeme jenom vyjížďkou se podívat,:-)je to takovej celodenní vejlet,tam se jede tak 3 hodiny,pak je tam minimálně 2 hodiny pauza a to samý domu.:-)

22.2.2012 19:58
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Noo,tak to víš,že by v boxe moc šťastnej nebyl,smajlíkon má sice rád svůj klid,ale že by tam musel bejt 20 hodin,to nééé.smajlíksmajlík
:-)):-))Ať žije bahýnko,:-))dneska jsem to z Mondína trochu odrbala,a byla jsem pak víc zahliněná než on.:-)):-))

22.2.2012 19:59
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkA tady jsou nový natáčky Pierota.:-)):-))

22.2.2012 20:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Nejlepší je,jak mu to jdu aspoň trochu očistit,tak on mi tak krásně u toho huhlá.:-):-)

22.2.2012 20:03
achula

XXX.XXX.131.180

Jezus hned bych ji dala pusu na cumacek:-)). Jj ja myslila ze bojujete. Mne sice nelaka boj ale neco delat s konma na stredoveky akci, to by mne bavilo. Jednou jsem prijela na svy Mimi na stredovekej den jen tak a hned jsem mela kolem sebe plno deti. A ta moje jak si uzivala ze je stredem pozornosti, panecku, to jsem zirala. Poprvy takhle byla v chumlu lidi, muzika, plno pachu a ona -zadnej strach, naopak. Zvlastni jak je kazdy kun jiny.

Tak se stehuju na druhej pocitac- na tomhle mi nejdou vkladat fotky.

22.2.2012 20:04
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Dneska se ukázalo i sluníčko,a Moruš už dneska trošííčku pomakala.:-):-)Už to docela šlo,teda jen krok,klus,:-)cválat se ještě nedá,to ještě není tak vyschlý.smajlík

22.2.2012 20:05
achula

XXX.XXX.131.180

Bozinku jak ten se dokaze zridit za jedinej densmajlík

22.2.2012 20:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Joo,to on jak je bahno,tak v tom leží několikrát za den,:-)):-))já se tomu směju,ale čistit bych ho nechtěla.smajlíksmajlíkTak teď má takovou protivětrnou deku,tak není tak zašvihanej po těle,ale i ten krk stačí.smajlík

22.2.2012 20:17
achula

XXX.XXX.131.180

Tohle je moje Mimi, spolehliva kobylka>Kdysi byvavala cistotna i v tech nejvetsich bahnech. Hribata ji naucily se zprasit.....misto aby ona ucila hribata cistote>

22.2.2012 20:23
achula

XXX.XXX.131.180

No to jsem si vsimla ze to staci.:-) Jak to delas tak nadherny fotky? To se tak smejou vsichni huculaci nebo jenom Morus? Ja kdyz si vzpomenu a jdu ke konim s fotakem tak furt je vidim v pasouci se pozici.

Tohle je jeji dcera Achula, taky pekny obalec lucni.

22.2.2012 20:33
achula

XXX.XXX.131.180

A tato je to spineni vsechny naucila, Nevada. Jeji matka byla haflossky prasatko. Loni byla v bahnech spinava jenom tahle a ted uz vsechny 3. Matku Nevady uz nemam. Tuhle se chystanme v cervnu trosku obsednout ale ja na ni nepolezu, ....uz nejsem opuchla nit:-). Byvala jsem ...kdysi.

22.2.2012 20:36
achula

XXX.XXX.131.180

Miso to mne mrzi s Puntou, taky ho uz tady dlouho obdivuju.

23.2.2012 07:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Noo,Achula by si s Pierotem určitě rozumněla.:-)):-))Ale naše ostatní hemelky se taky válej,jenže oni si popojdou vejš do výběhu,kde to bahno není už tak mokrý,smajlíkale Pierot néééé,:-))ten sebou nejradši flákne právě do mokrýho sajrajtu a pak vypadá tak,jak vypadá,hrůůza.smajlíksmajlík A když prší,tak se válí jako blázen v tý bahnovoděsmajlík a pak vypadá něják takto.smajlíkTo by se ho jeden lek.smajlík

23.2.2012 08:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Děvčata,můžete,pokud se Vám Legiškova fotka líbí,nás podpořit kliknutím na tlačítko To se mi líbí.(odpocka by se nám hodila.):-)):-))Hlasování je jen do této neděle.:-|
:-):-)Dííííííííííky.:-):-)

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.298900246836233.68982.114820618577531&type=1

23.2.2012 08:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Já bych taky na obsedajícího se koně nelezla,na to mám už naší mladou,ta jen tak nespadne,:-))já sice obsedám koně bez sedla,to mě nejvíc baví,třeba na Pierotovi jsem byla ve dvou a třičtvrtě poprvně já,:-|vylezla jsem si na něj ze žlabu v maštali,teda postupně jsem ho na to připravovala,skoro měsíc trvalo,než nereagoval na to,že jsem vysoko,pak se zklidnil a jednoho krásnýho dne jsem se přes něj začala věšet jako pytel brambor,a když už ani to pak neřešil,tak jsem na něj hupsla,a on nic,jen žral dál,jako kdyby tam nikdo nebyl,hladila jsem ho,moc chválila a drrrbala,:-)to byl spokojenej.smajlík:-)Ale jako do terénu bych mladýho koně nebrala,smajlíkbojím se o kolena,mám je vyhazovací.:-(:-(

23.2.2012 08:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Taky nás brzo čeká strouhání,už zase vidím Pierota,jak se u toho houpe.smajlík
:-(Teda,dneska to tam fučí úplně strašně.:-(:-(

23.2.2012 09:21
lucky

XXX.XXX.27.76

Ten legišek je supersmajlík..kliknu like:-)

Tak jsem včera ty zadky Bett nestihla..začalo se najednou nějak stmívat a tak tam jdu teď. Vezmu Usu a Fabbyho (Darés má namoženou nožku, i když už je to lepší, ale nechám ho radši doma, tak bude plakat božatko). A strouhnu Betty ty zadky. No a odpoledne snad dojde Ell, tak mi dojede s Beňou tady domů a udělláme ho na dvoře, ve výběhu začíná být strašně vody a bláta..teď to bdue ještě zmrzlé..

23.2.2012 09:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky moc,Lucí.:-):-)
:-(My bysme taky strouhat ve výběhu nemohlismajlík,to se tam nedá dole,jak je bahno,a nahoře zase fučí pořád,ještě že máme ten dvůr,tam je fajn,:-)tam aspoň nefouká.smajlík:-)On ten vítr je dobrej,že docela vždycky rychle ten výběh vysuší,smajlíkale já ho nesnášííím.:-(:-(

23.2.2012 12:59
lucky

XXX.XXX.27.76

Já tady moc vítr nemám, protože nás chrání hora a baráky, ale za řekou u koní to někdy taky nehezky fouká.
Já se jdu zrovna oblíknout a valím pro Usu...už dvě hodiny tady dost hnusně prší lesový d隡se sněhem a přece jen nechci, aby mi moc promokla, protože určitě nejsou zalezlí ve stáji. Takže pro ni jdu. Beníka asi dneska dělat nebudeme, pochybuji, že Ell půjde v tomhle ke koním. Ale některý den ho uděláme.

23.2.2012 12:59
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkLucí,prosím tě,co to je,když jsi napsala,že klikneš LIKE?smajlík

23.2.2012 13:11
didi

XXX.XXX.2.151

jaruska napsal(a):
:-)):-))Noo,Achula by si s Pierotem určitě rozumněla.:-)):-))Ale naše ostatní hemelky se taky válej,jenže oni si popojdou vejš do výběhu,kde to bahno není už tak mokrý,smajlíkale Pierot néééé,:-))ten sebou nejradši flákne právě do mokrýho sajrajtu a pak vypadá tak,jak vypadá,hrůůza.smajlíksmajlík A když prší,tak se válí jako blázen v tý bahnovoděsmajlík a pak vypadá něják takto.smajlíkTo by se ho jeden lek.smajlík

Tohle je Jiskřina specialita - akorát ta je tmavá, tak to na ní není tak vidět. Naštěstí má taky tvrdé chlupy, tak to z ní dobře opadává. S Bobem, i když má na sobě deku a čistím mu jen nohy a krk, je větší práce... On mám srst měkkou, jemnou a tak se to v ní drží.

Jitřence někdy ani nejdou vidět její bílé fleky - to by ji člověk nejradši strčil do Perwoolu :-)).

23.2.2012 14:34
lucky

XXX.XXX.27.76

Like je Líbí se mi.... původně všude bylo like a je to anglicky. ..dneska se hovorově prostě říká, že něco "lajkneš"

Tak jsem dovedla Usamamu..ve výběhu jezero...fuj smajlík. Dole je led a nahoře to taje a nemá to kam odtéct, tak je normálně jezero cca 10-15cm hloubky. Místy to zasahuje do míst, kde koně kadí, takže je to hnojačka..no fáákt úžasnésmajlík. Dala jsem jim seno, sebrala Usu a alou domů.

24.2.2012 07:59
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ahá,:-)no jo,ta moje angličtina nic moc,:-))díky za vysvětlení.:-)
smajlíkTady to zase dneska fučí,ale už je to takový teplejší,a dneska Jarče začínají PRÁÁÁZDNINÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ,smajlíksmajlíkjuchůůůůů.smajlík:-)smajlík

24.2.2012 10:03
lucky

XXX.XXX.27.76

Tady taky fučí a pořádněsmajlík. Ve výběhu už mám taky jezero, dole je všude led a nahoře to taje, takže normální jezero. Ještě že za stájí mám to výše než zbytek výběhu a navíc je to zpevněné, takže tam bláto ani být nemůže:-).

24.2.2012 10:25
achula

XXX.XXX.54.86

jaruska napsal(a):
:-):-)Ahá,:-)no jo,ta moje angličtina nic moc,:-))díky za vysvětlení.:-)
smajlíkTady to zase dneska fučí,ale už je to takový teplejší,a dneska Jarče začínají PRÁÁÁZDNINÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ,smajlíksmajlíkjuchůůůůů.smajlík:-)smajlík

A nam prazdniny dneska prave koncejsmajlík. Nejhorsi je ze si vzdycky takhle naplanuju co udelam ...abych se pak stejne vztekala ze jsem to a tamto nestihla.
S tim obsedanim to budeme delat taky pomaloucku, nejdriv ji pripravime na vsechno a potom dcera na ni pomalu vyleze ale pocitam s tim ze pokud to dopadne dobre a kobylka bude fajn, tak ji budu s dcerou stejne vodit. Ona neni jako Jaruska, ona se boji no. Cit ma, ale neni si jista a ja jako jeji mama se tim padem taky o ni bojim ....cimz ji asi psychicky nepodporim ze jo.smajlík Ikdyz se snazim nedavat najevo strach o ni.
Nam bahno pomaloucku vysycha no ale zejtra ma zas prset, to je furt dokola. Uz se tesim tak na duben,kveten.smajlík

24.2.2012 10:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|:-|Jarča se taky bojí,nemysli si,:-)ale má takovej ten zdravej strach,když zjistí,že na to nemá,tak do toho nejde.:-):-)Jako teď v tomhle věku by na obsednutí mladýho koně ještě určitě neměla,ale za 3,4 roky to už bude o něčem jiným a bude,si myslím,schopná si koníka obsednout sama.Já bych to taky tak udělala,Achulo(jak se jmenuješ svým jménem?:-)),že bych jí koňoucha připravila komplet ze země,aby měl vyřešené sedlo,na všechny ostatní podněty aby nereagoval,aby se soustředil jen na člověka,prostě abych měla jistotu,že koník nebude zmatkovat a že obsedání bude bavit nejen nás,ale i koníka,:-)pro kterýho to bude něco sice novýho,ale proto,že nám věří,tak nám v tom pomůže.:-):-)On vlastně potom bude neustále potkávat nový a nový věci,koně to neskutečně baví,když se děje něco novýho,a pokud to mají jak se říká v hlavě srovnaný,je s nima radost pracovat.:-):-)No,ale další práce už by měla na starost Jarča,ale jí to moc baví pracovat s koníkama ze sedla,takže my se tak něják doplňujeme.:-):-)
:-):-)Doufám,že sem dáš pak nějáké fotky z obsedání a popíšeš zážitky a zkušenosti.:-):-)To moc ráda čtu.:-):-)

24.2.2012 11:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkTací jsou někteří chovatelé koní mezi námi....smajlíksmajlíksmajlíkTo je ten příběh Tuniky,ani něják nemůžu pobrat věci,který tam píšousmajlík,že třeba když přijeli 2 zákazníci na ježdění,tak posadili 2 na jednoho koně..smajlíksmajlíksmajlík

http://www.denik.cz/regiony/kobyla-primrzla-tlamou-k-zemi20120223.html

24.2.2012 11:11
achula

XXX.XXX.54.86

jaruska napsal(a):
:-|:-|Jarča se taky bojí,nemysli si,:-)ale má takovej ten zdravej strach,když zjistí,že na to nemá,tak do toho nejde.:-):-)Jako teď v tomhle věku by na obsednutí mladýho koně ještě určitě neměla,ale za 3,4 roky to už bude o něčem jiným a bude,si myslím,schopná si koníka obsednout sama.Já bych to taky tak udělala,Achulo(jak se jmenuješ svým jménem?:-)),že bych jí koňoucha připravila komplet ze země,aby měl vyřešené sedlo,na všechny ostatní podněty aby nereagoval,aby se soustředil jen na člověka,prostě abych měla jistotu,že koník nebude zmatkovat a že obsedání bude bavit nejen nás,ale i koníka,:-)pro kterýho to bude něco sice novýho,ale proto,že nám věří,tak nám v tom pomůže.:-):-)On vlastně potom bude neustále potkávat nový a nový věci,koně to neskutečně baví,když se děje něco novýho,a pokud to mají jak se říká v hlavě srovnaný,je s nima radost pracovat.:-):-)No,ale další práce už by měla na starost Jarča,ale jí to moc baví pracovat s koníkama ze sedla,takže my se tak něják doplňujeme.:-):-)
:-):-)Doufám,že sem dáš pak nějáké fotky z obsedání a popíšeš zážitky a zkušenosti.:-):-)To moc ráda čtu.:-):-)

Jmenuju se Markéta. Achula byla taky ovcanda my mamky, -ona byla do psu, teda hlavne dogarka ale mela nejen ovcandu ale i maly plemena. Ja spis ty kone a kdyz se narodilo tohle zrzavy stvoreni, tak jsem si byla nejak jista ze musi byt Achula:-),kdekdo se mne ptal proc....ja nevim. Nekdy delame veci a neumime vysvetlit proc.
No moje dcera Eliska,kdyz byla mensi, byla takova vic do tech koni. Spadla jenom 3x, nic nastesti zlomenyho,zadny uraz. A stejne si neni jista ale bojim se ze mozna ja na ni neco prenasim. My jsme si v listopadu zaplatili v jedne staji halloweenskou vyjizdku, vyjelo nas asi 12 coz je uz slusna tlupa. Dostala k tomu starou kobylu. Ja byla uplne v pohode, rikala jsem si ze tady jsou prece provozaci-lip vymakani nez nase kone, kobyla je stara, je nas dost tak moje holka pozna ze takova vyjizdka je i o radosti a ne byt porad ve strehu...no kobyla s ni malem ujela,takova dopredna temperamentni mrcha, ja mela z toho desny nervy a uz si predstavovala jak to ta kobyla s moji holkou zbali. Nastesti ji udrzela a zvladla. Tak jsem toho vyuzila abych ji rekla-"vidis ze jses dobra a umis si poradit". No ale misto aby ji stouplo sebevedomi, tak se ji klepaly nohy. Ted se porad vykrucuje aby ke konim nemusila. Pritom nase Mimi je takova bubina hodna a ja vidim ze dcera neni uvolnena.

24.2.2012 11:19
achula

XXX.XXX.54.86

To je dobre ze se o tom pise a ze se to resi. Tohle se deje totiz vsude, ne jen v Cechach.

24.2.2012 12:06
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Jaruš Moruška jak už ti pěkně líná, už i viditelně:-)
Jinak ten odkaz, to je hrůzasmajlík
U nás je taky vody jak...včera to ještě šlo, ale dneska ráno jsem musela stěhovat balík sena na takový mostek, protože voda si vybrala právě cestu přes místo, kam dávám Punťovi balík sena:-( JInak po cestách tečou potůčky:-| Ale zem je stále zmrzlá, tak moc bahna ještě není:-)
Když jsem si obsedala Punťu, tak to bylo něco úžasnýho:-) Pár koní už jsem obsedala a každý si něco vyzkoušel... Ale Punťa vůbec nic. Je fakt, že jsem ho prvně naučila tahat a potom jsem na něj teprv sedla, ale nedělal vůbec nic, jako by se na něm jezdilo pořád:-) Prvně to byli krůčky před stájí, pak krůčky za stájí na cestě, pak jsem vzdálenost prodlužovala až teď jde kamkoliv :-) Je to moc spolehlivý koník reagující na jemné pobídky. Od mala jsem s ním chodila do terénu na procházky, přelézali jsme příkopy, popadané větve, přes potok, apod. a to si myslím dělá hodně:-)

24.2.2012 14:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

achula napsal(a):
Jmenuju se Markéta. Achula byla taky ovcanda my mamky, -ona byla do psu, teda hlavne dogarka ale mela nejen ovcandu ale i maly plemena. Ja spis ty kone a kdyz se narodilo tohle zrzavy stvoreni, tak jsem si byla nejak jista ze musi byt Achula:-),kdekdo se mne ptal proc....ja nevim. Nekdy delame veci a neumime vysvetlit proc.
No moje dcera Eliska,kdyz byla mensi, byla takova vic do tech koni. Spadla jenom 3x, nic nastesti zlomenyho,zadny uraz. A stejne si neni jista ale bojim se ze mozna ja na ni neco prenasim. My jsme si v listopadu zaplatili v jedne staji halloweenskou vyjizdku, vyjelo nas asi 12 coz je uz slusna tlupa. Dostala k tomu starou kobylu. Ja byla uplne v pohode, rikala jsem si ze tady jsou prece provozaci-lip vymakani nez nase kone, kobyla je stara, je nas dost tak moje holka pozna ze takova vyjizdka je i o radosti a ne byt porad ve strehu...no kobyla s ni malem ujela,takova dopredna temperamentni mrcha, ja mela z toho desny nervy a uz si predstavovala jak to ta kobyla s moji holkou zbali. Nastesti ji udrzela a zvladla. Tak jsem toho vyuzila abych ji rekla-"vidis ze jses dobra a umis si poradit". No ale misto aby ji stouplo sebevedomi, tak se ji klepaly nohy. Ted se porad vykrucuje aby ke konim nemusila. Pritom nase Mimi je takova bubina hodna a ja vidim ze dcera neni uvolnena.

smajlíkMarkét,asi Ti ani nemusím psát,že to byla chyba s tou vyjížďkou,to už teď víš určitě sama,viď,:-|vůbec to tak dobře skončit nemuselo,smajlíkhele,Moruš bude letos 17 a v životě bych jí nikomu,než dobrýmu jezdci nepůjčila,co ta začne dělat,když vidí kopec,to si nedovedeš představit,:-)a kdyby na ní seděl kdokoliv,kdo nemá tolik naježdíno,tak si myslím,že by byl víc,než vyplašenej,smajlíksmajlíkoni ty starší koně,dokud jezděj,tak bývají ve velice dobrý formě a když to nebudeš vědět,že je jí 20,tak to ani nepoznáš.smajlíkA v terénu to dovedou rozfofrovat,že stačej v pohodě těm mladým koním a někdy ani ti mlaďasové nestačej těm starejm koním.:-)):-)
:-)Kolik je dceři?:-)

24.2.2012 14:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkMíšo,Moruš moc nelíná,smajlíkněják to zastavila v těch mrazech a ještě to nespustila tak,jak to má být,smajlíklíná jen trošku,nejvíc z našich hemelek líná Monďásek.:-):-)
smajlíksmajlíkTo je skvělý,že Punťa nic nevymejšlel,no protože Ti věřil:-),to není tím,že už byl zatahanej,ono pak když se mu něco posadí na záda,tak kdyby Ti nevěřil,to bys viděla,jak by začal tajtrdlíkovat,:-))to bys nedala.:-)):-))

24.2.2012 16:46
achula

XXX.XXX.54.86

Jarusko, bylo ji 15let. No my sli s konma kteri jsou v te staji pro deti co tam jezdi na staze nebo na jizdy, taky se zname, kone maji psychicky v pohode, ja je tam strouham a tak jsem predpokladala ze kobylka pujde jak nejaka bubina, ze vedi co delaji kdyz ji vybrali pro ni. :-)) a ne. Holka taky vypada ze je starsi, tak si asi myslili ze je uz profik. Ale mas pravdu, mohlo to dopadnout blbe, priste to snad nejak udelam ze si zajednam odvoz nasi Mimi na nejakou podobnou akci, takze o holku nemusim mit strach. Ona,kdyz jsem ji obsedavala tak to byla presne jak popisuje Misa s Puntou. Pohodarka.

No Morus je taky v krasne forme na 17let, to klobouk dolu. Jo vzpominam si ze jsi o ni psala-neni to konik pro kazdeho...nu aspon Ti ji nebude nikdo otravovat v ohrade,kdyz tam nejsi.:-) U nas na vsi je jeden kluk co si mysli ze vse umi a na Mimi mi leze kdyz tam nejsem. Ona je takova dobracka ale me to vzdycky nastve kdyz mi nahodou nekdo rekne ze tam zas byl.smajlík

24.2.2012 18:12
remonek

XXX.XXX.26.38

Teda Jaru, tak to čučím, že Moruši bude už 17 smajlík:-), fakt vypadá moc dobře, vůbec bych jí to neřekla. Zabahněný Pierot nemá chybu, já jsem zvědavá zítra na naše oře, jestli budou pořád běloušové a nebo se promění ve sraníky :-)). U nás už to všechno roztálo a už se zase plácáme v bahně, ale dneska bylo asi 10 stupňu, mohlo by to ještě trošku ofouknout a bylo by to dobrý.
Míšo já jsem taky se Sobistou chodila hodně na procházky ještě než jsem ho obsedla, ale on je pořád takový věčný hříbě, takže ještě i teď občas vymyslí nějakou koninu, ale to se pak člověk musí smát co ho nenapadne :-)
Příští sobotu se s Miuchou chystáme do masopustního průvodu, pujdeme za ospalce, tak jí musím spíchnout takovou tu spací čepici s bambulí, tak vám sem pak hodím fotky :-)

24.2.2012 18:55
bospor

XXX.XXX.143.25

pierot je čunče:-| ale to mě nepřekvapuje. čím je kůň světlejší, tím je větší prase:-) a nemusí to bejt klusák. ty jsou všechny:-| moje určitě a barča se k nim přidala. ve středu se zas rozhodla že jde s námi na vyjížďku a museli jsme po poli, protože byla pro ostudu a nemohla jsem s ní vylézt na ulici:-) mokrá, špinavá a smradlavá:-| honza byl jen mokrej a špinavej. naštěstí to docela šlo dolů. na barče jeden bílej flek nebyl vůbec vidět pod nánosem bahna a hnoje:-(
tak mi by jsme šli po poli stejně, protože ve všední den nám tam lítají kamiony půl metru od koní a to si klidně odpustím:-|
zatím žádný chlupy nepadají. jen z káči padali před mrazama. pak zastavila stejně jako moruš:-)

24.2.2012 19:02
bospor

XXX.XXX.143.25

šári podle tý mojí teorie oba zejtra nebudeš moct najít jaky budou mít mimiry:-) je usa je vyjímka:-) ale já už si zvykla a když je některej čistej tal přemýšlím jestli není na obzoru chorobasmajlík když dojezdíme tak sebou neomylně plácnou do největšího bordelu a vytřou se od potu:-)i když nejsou zpocený:-) to dělali vždycky:-) barča to zatím ještě nedělá, ale věřím že se to taky naučí:-)

24.2.2012 19:31
bospor

XXX.XXX.143.25

co se týká kondice starších koní, tak naše kačena se přes zimu jen fláká po ohradě, protože s ní není řeč a skoro s každým plácne o zem. nebo se aspoň pokusí:-| jen tan western jí kazí skore:-) ten podrží jezdcesmajlík přes léto se s ní dá vydržet, ale začátečníka sveze jen na vodítku a ještě se musí dobře držet:-) jinak je fajn:-) ničeho se nebojí a nevyhazuje. na jaře jí bude 23:-)

24.2.2012 19:35
bospor

XXX.XXX.143.25

24.2.2012 19:45
bospor

XXX.XXX.143.25

gastonovi bude 19 a ten je v horším stavu. občas si pokulhává a pokašlává:-| taky pod sedlo chodí jen vyjímečně a jen tak na procházku aby ho nožky neboleli:-| honzovi bude 13:-)

24.2.2012 22:03
remonek

XXX.XXX.26.38

Ivčo nestraš, já doufám, že zítra budou aspoň trochu použitelní smajlík no a když ne, tak hold se pujdeme jen projít na vodítku :-). Jinak jak si Jaru psala, že ty starý koně mají kolikrát elánu, tak jsem si vzpomněla, že kdysi jsme měli u koní 25 letou kobuchu no a ta měla v tý době ještě páru, že jsme s ní měli co dělat no a kolikrát na poli předběhla i mlaďase, ješte teď si na ní občas vzpomenu jak se vůbec bába naše má a jestli pak už není na pastvinách tam nahoře :-)

24.2.2012 22:39
janahol

XXX.XXX.110.5

smajlíksmajlík Jaruško, promiň otázku na asi citlivé téma, ale Tunika je tvá bývalá kobylka? I kdyby ne, tohle je hrůza v každém případě a já bych přesně to samé udělala tomu majiteli smajlíksmajlík

Jinak Moruš je na svůj věk úžasná :-) to je prostě nádhera, když jakékoli zvíře i ve vyšším věku je v kondici. My máme takhle doma čtrnáctiletého bulíka kříženýho se staforem, kterého jsme si vzali z útulku jako tříletého psa zralého na utracení pro svou agresivitu vůči lidem. A pak si s ním naše děti hráli a nikdy na ně ani nezavrčel.:-) Náš Black je už sice hluchej dědek, ale na čtrnáct let je to pořád pan pes, i když už je teď hubenej, už nemá ty svaly co míval.:-)
Ve stáji máme na jaře třicetiletou kobylu. Sice už se na ní nejezdí, ale ještě pořád celé stáji šéfuje smajlík

24.2.2012 22:42
janahol

XXX.XXX.110.5

Ten bílej je Black a černá je Péťa, té bude letos 9let

24.2.2012 22:46
janahol

XXX.XXX.110.5

Takhle mu malá prohlížela ucho při žrádle :-))
Nezlobte se na mě za nekoňské fotky i téma :-)

24.2.2012 23:47
bospor

XXX.XXX.143.25

jani taky mám psa z útulku. ovčačku. byla už starší, když jsem jí brala a teď má teoreticky 14-15let:-| běhávala s námi když jsme trénovali na dostihy a myslím že proto teď je v takový kondici jak je:-) ale ten věk už je na ní poznat:-| těžce se pohybuje a je skoro hluchá. bohužel nikdy nesnášela jiný psy, takže si nemůžu pořídit mladšího hlídače dokud je tu ona. mám v útulku vyhlídnutou zas čubu:-)

25.2.2012 08:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠárí,já si taky myslím,že budeš mít místo běloušů sraníky,smajlíkhihi,to je krásný slovo.:-)):-))
:-|:-|Markét,a na jakých sedlech jezdíte?Anglický?Tak mě napadlo,jestli by dcera třeba se necítila bezpečněji ve westernovým sedle,:-)já mám taky na anglickým sedle pocit,že sedím na holým koni a kdyby jenom zakop,tak přepadnu,kdežto to westernový opravdu člověka podrží hodně moc.:-):-):-)

25.2.2012 08:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlík:-)Markét,tohle se nám tu naštěstí neděje,aby nám tu někdo jezdil na koních,když jsme pryč,okamžitě bych to věděla,mám tu super zpravodaje.:-):-):-)Ale jako děcka jsme to myslím jednou nebo 2 x taky udělali,že jsme někomu lezli na koně,:-)):-|ale jen jsme seděli,nejezdili jsme.:-(:-))
:-):-)Děvčata,děkuju za Moruš,:-)jsem moc ráda,že je v takové kondici,:-):-)ona je vyloženě spokojená,když jedeme ven,:-):-)a když jí nemůžu vzít s sebou,tak stojí u vrat a kouká tak hrozně smutně,smajlíkže musím jít vždycky rychle pryč,abych to neviděla.smajlík

25.2.2012 08:15
madow

XXX.XXX.97.199

tak u nás SRANÍCI nehrozí...my máme koupaliště

hurá dnes bude mít Rozárka nové tlapky a pak začne trénink...:-)

25.2.2012 08:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Já jí vždycky pozoruju,když si lehne,tak během chviličky usne jako dřevo,že sebou mlátí,někam běží a řehtá u toho,:-))ale jen na pár minutek,pak za chvilku vyskočí jako rybička a já níííc,já nespala...smajlík

25.2.2012 08:17
madow

XXX.XXX.97.199

Jaruško, Moruška by byla úžasná i kdyby měla 8 nebo 30 let.....je krásná..a hlavně mě vždy pobaví ty vaše historky :-):-)smajlíksmajlík

25.2.2012 08:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJežiny,Markét,no jo,hotový koupaliště,můžete vesele brodit.:-)):-)
:-):-)Jojo,Janí,Tunika tu stála nějákou dobu,sice jsem jí pak vymněnila za Moruš,:-)ale byla to hrozně hodná kobyla,tohle si opravdu nezasloužilasmajlík a strašně pevně doufám,že ty boží mlejny v tomto případě budou mlít rychleji.smajlíksmajlíksmajlík
:-):-)Včera jsme zase chviličku pohybovaly.:-):-)Už se to dá,tady je nádherný skoro sucho.smajlíksmajlík

25.2.2012 08:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Markét,:-)ona je opravdu úžasná,:-):-)jsem moc ráda,že jsme si postupem času začaly rozumět,:-):-)ono u ní jsem sbírala bodíky i tak,že ona někam dřív nechtěla jít a myslela si,že to objedeme,:-))já říkám-kdepááák,holka,i kdyby tu bylo tisíc možností,jak to obejít,tak my 2 to určitě objíždět nebudeme,:-)jéé,to bylo couváního,a to couvání měla fakt vymakaný,takhle rychle necouvají ani Amíci,hihi,smajlíka bylo to na prd,páč občas se vyskytla někde třeba mamina s kočárkem a dvěma dětma u toho a do toho ta couvající Moruš,to bylo něco,smajlík a do strany,pak zase hned dopředu,smajlíkta mě naučila předvídat chování koně minimálně půl hodiny dopředu.smajlíksmajlík
:-):-)A dneska funguje úplně krásně,jak si jen člověk může přát.:-):-)

25.2.2012 08:28
madow

XXX.XXX.97.199

já si fakt připadám jak tu koukám Jaruško na tvoje fotečky jak v jiném světě...u nás vody, že nevíme kam s ní...vytopené sklepy, řeka se nám pěkně zvedá...nejhorší je ta zmrzlá půda...nevsakuju a pak jsou všude takovýdle jezera....u nás by zemedělci v tuto chvíli měli nasadit rýži a néé kukuřici a obilí...pole jsou pod vodou

25.2.2012 08:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Hele,co vyváděl vichr s tou lonží.smajlík

25.2.2012 08:31
madow

XXX.XXX.97.199

Já s Rozárkou taky ze začátku bojovala...je to koza dominantní, ale postupem času jsme si zvykly a naučily se spolu vycházet a myslím že si už i dobře rozumíme.
Když si třeba vezmu že kamarádku ze stáje na kruhovce neposlechne a dělá si co chce, a klidně po ní i kopne...tak si fakt myslím, že mi už to pouto máme.

Sice se zase Rozíí bude asi za 3 mesíce zase stěhovat, ale to snad zvládneme....jen tam bude sama, s pěti ovečkama a jednou kamerunskou kozou....:-|

25.2.2012 08:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No,tady je taková nejsušší oblast a nejteplejší,tady vždycky mohutně prší akorát když sušíme seno.smajlík
:-):-)Monďásek posunuje prázdnej kyblíček vpřed.:-))

25.2.2012 08:34
madow

XXX.XXX.97.199

pěkně u vás fičelo,
u nás už dva dny fičí a dnes taky....lituju toho že jsem si zapoměla vzít čepici..dnes asi budu u toho strouhání pěkně vyfoukaná....i když budeme v závětří

25.2.2012 08:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkProooč,Markét,smajlíknééé,to jí nedělej,smajlíkbude nešťastná....smajlíksmajlík
smajlíkJaní,člověče,kolikrát už jsme fotila Moruš a teprve nedávno jsem si uvědomila,že ona ten jazyk má taky takovej pochroumanej,smajlíksmajlíktady to sice není vidět,ale určitě se mi podaří to fotnout líp,já někde i tu jednu fotku mám,ale v tom milionu fotek jí nemůžu najít,:-(tak to zkusím fotnout znova líp,a právě mi došlo,že taky kdysi tahala,smajlíktak jen musím doufat,že neprožívala to,co tu popisovala Míša...smajlíksmajlík

25.2.2012 08:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkIvčo,ta Barča je ale číslo,teda,smajlíkúplně to vidím,jak jsme se kvůi Barče vyhejbaly civilizaci.smajlíksmajlík
:-):-)Naše hemelky taky sebou po ježdění hned jdou fláknout,musej se pořádně podrbat.:-))

25.2.2012 09:06
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jani,ty pesani jsou úžasný,smajlíkto je hezký,jak mu tam malá se šťourá v tom uchu a on nic,:-)to málokterej pes si nechá u jídla cosi šťourat,smajlíku nás si to nechá jenom Fous,:-)ten se klidně s člověkem o ten žvanec rozdělí,:-)ale u Čakiny si nejsem jistá,jestli by to vydržela,asi ne.smajlíksmajlík
:-):-)Tady Čakina hledíc na Pierota.:-))

25.2.2012 09:17
didi

XXX.XXX.2.151

Ahoj Holky, dámám to i sem, kdybyste náhodou o něčem věděly - chceme koupit nebo pronajmout pozemek pro koně.
Koupit v ceně cca do 1.500.000 Kč, v případě pronájmu cca do 5000 Kč měsíčně, přidávám text našeho inzerátu:

hledáme pozemek o minimální rozloze 4000 m2 vhodný pro chov koní (louka, travní porost) s možností umístění jurty (tj. bezzákladová demontovatelná stavba, 40m2). Ideálně s možností napojení na el., či alespoň možností zbudování vrtané studny. Jsme mladý pár pracující v Praze vlastnící 3 koně. Případně hledáme pronájem takového pozemku v délce min. jednoho roku v oblasti Praha-Západ (nejlépe Roblín, Mořinka, Třebotov a okolí) či Praha-Východ.
Za jakoukoli nabídku (ať pronájmu či prodeje) předem děkujeme. dominika.dolezelova@seznam.cz

Potřebujeme, aby byl na pozemku dovolený mobileheim, ať tam můžeme pobývat jako na chatě - konkrétně po jurtě nezbude na pozemku žádná stopa - elektřina nutná není, voda ano - studnu klidně necháme zbudovat a majiteli pozemku by zůstala, počítám, že budeme pozemek shánět dlouho, tak hledáme i pronájem.

Kdybyste měla některá tip nebo tip, kam umístit inzerát, budu za něj vděčná.

25.2.2012 09:27
bospor

XXX.XXX.240.144

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkIvčo,ta Barča je ale číslo,teda,smajlíkúplně to vidím,jak jsme se kvůi Barče vyhejbaly civilizaci.smajlíksmajlík
:-):-)Naše hemelky taky sebou po ježdění hned jdou fláknout,musej se pořádně podrbat.:-))

jj je to číslo a taky děsný prase:-|:-) já jí odrbala od bláta a hnoje ale smrděla strašně:-) a když mám možnost se ulici vyhnout tak to dělám, hlavně kvuli těm kamionum:-( o víkendech se zas nenamáháme a chodíme po chodníku:-) nebo po silnici aby jsme nemuseli moc tahat rašpli:-| oni si to orašplujou o ten asfalt a já pak je očistím střelku a zarovnám případný šmajdání:-| ušetří mi to spoustu práce

25.2.2012 09:52
didi

XXX.XXX.2.151

bospor napsal(a):
jani taky mám psa z útulku. ovčačku. byla už starší, když jsem jí brala a teď má teoreticky 14-15let:-| běhávala s námi když jsme trénovali na dostihy a myslím že proto teď je v takový kondici jak je:-) ale ten věk už je na ní poznat:-| těžce se pohybuje a je skoro hluchá. bohužel nikdy nesnášela jiný psy, takže si nemůžu pořídit mladšího hlídače dokud je tu ona. mám v útulku vyhlídnutou zas čubu:-)

To jsem ráda, že vím o dalším člověku, co má psa starouše a ještě z útulku.
Ty plné útulky mi trhají srdce, už se na stránky spolků pro ochranu zvířat ani nemůžu dívat smajlík.

Už chci taky bydlet někde venku a pořídit si "hlídače".

25.2.2012 10:39
achula

XXX.XXX.68.31

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkŠárí,já si taky myslím,že budeš mít místo běloušů sraníky,smajlíkhihi,to je krásný slovo.:-)):-))
:-|:-|Markét,a na jakých sedlech jezdíte?Anglický?Tak mě napadlo,jestli by dcera třeba se necítila bezpečněji ve westernovým sedle,:-)já mám taky na anglickým sedle pocit,že sedím na holým koni a kdyby jenom zakop,tak přepadnu,kdežto to westernový opravdu člověka podrží hodně moc.:-):-):-)

Ahojky, jj, na anglickych a prave uvazuji o tom ze se pokusim sehnat nejaky levny western aby padl na kulata zada Mimi, do doby nez postoupim do dalsiho roku sedlarstvi> Ted delam zatim ohlavky,a uzdecku. Zaujalo mne to australsky sedlo s 'usima', jako ze bychom se nenanarazily o hrusku:-|:-)). Ja kdysi davno se ucila jezdit v dostihovy staji a tak jeste dodnes,jak jdu do cvalu,automaticky zvedam pozadi. Jen jednou jsem si sedla do westernovyho a dala si s jednim klukem zavod...frajerka a jeste jsem byla v sortkach. Myslila jsem ze bolesti spadnu,no bodejd by se clovek v takovym sedle krcil. Ale tu hrusku jsem tvrde okusila.
Tady je moje holka na Mimi.

25.2.2012 10:45
achula

XXX.XXX.68.31

A tady ta pujcena stara kobylka, mrska jedna, nohy mi davat nechce, ze ji prej bolej, ze ma artrozu tak ja ji strouhala cela vohnuta div jsem si nelehla a ona pak jak zavodni kun se chova a nohy ji nebolej:-)
Ja sedim vzadu za dcerou na koni.

25.2.2012 10:51
achula

XXX.XXX.68.31

Pejsky vam holky zavidim, ja jsem ted v byte kde domovnik si nepreje zadne chlupate zvire. Tak se tesim az se odstehujem, to si psa poridime. Premyslim jaky by byl nejlepsi ke konim, mnoho konaku ma jacka russela ale s tim ja si nerozumim, mne ten pes proste nervuje. Ale aby mi zas jiny pes nehonil nebo nestekal na kone,chtela bych si ho brat sebou do auta az pojedu do jinych staji.

25.2.2012 13:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Mimi je krásná:-),fakt fešanda,to je čistokrevnej hafling?:-):-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík