Dobrý den, chci se Vás zeptat, jaké si myslíte, že je to plemeno? Je to moje kobylka. Jsou jí 4 roky, Kvh cca 152. Podotýkám, že je čistokrevná. Ptám se, protože si myslím, že nevypadá jako...
nemá prohnutý hřbet, má ostříhanou hřívu a zkresluje to. Tohle je blbá fotka. Je to plňaska, ale povahou a na těch zimních fotkách, tak vubec nevypadá... Mám 2 kobylky A1/1 a jsou každá uplně jiná, jak povahou - jedna je magor na to, jak je stará a druhá je mladá a je vcelku klidná. Výškově jsou také dost odlišné, i postavově.
Tak by mě zajímalo jaká je nejnižší povolená kvh u A1/1? Děkuji
Driv jsem byla v dostihovy staji-sami A1/1, jeden mel v kohoutku 175, jiny 156, jedna hranata jak hannoverak a jina skoro stici kratkou hlavicku. Nejlepsi steepler byl ten v kohoutku nejmensi . Povahove beranek mohli na nem jezdit mali decka, jiny byl takovy celkove kulaty a kratky,vyssi,nadherny a magor ale na toho malyho klidnyho na draze teda nemel. Tak se neboj,jako plnaska vypada.
reba77
napsal(a):
nemá prohnutý hřbet, má ostříhanou hřívu a zkresluje to. Tohle je blbá fotka. Je to plňaska, ale povahou a na těch zimních fotkách, tak vubec nevypadá... Mám 2 kobylky A1/1 a jsou každá uplně jiná, jak povahou - jedna je magor na to, jak je stará a druhá je mladá a je vcelku klidná. Výškově jsou také dost odlišné, i postavově.
Tak by mě zajímalo jaká je nejnižší povolená kvh u A1/1? Děkuji
Každý anglický plnokervník vypadá zcela jinazk z důvodu, že jejich jediná výkonostní zkouška jsou dostihy (a to především ty klasické). U A1/1 se nijak neposuzuje výška, barva, stavba těla ani jiné znaky (a to přesto že samozřejmě existuje jakýsi standard plemene). Když to přeženu - klidně jeden může mít 145cm, klabonosou hlavu a obdélníkový rámec a druhý 180 cm, štičí hlavu a čtvercoví rámec. (na fotce je můj A1/1 je vyšší, čtvercového rámce se spíše vysoko nasazeným krkem)
reba77
napsal(a):
Dobrý den, chci se Vás zeptat, jaké si myslíte, že je to plemeno? Je to moje kobylka. Jsou jí 4 roky, Kvh cca 152. Podotýkám, že je čistokrevná. Ptám se, protože si myslím, že nevypadá jako...
když je čistokrevná měla by mít průkaz původu. pak záleží taky na tom do kolikáté generace ho máš. U některých plemen stačí jen do 6 generace zpět a to se ti pak může stát že se narodí teplokrevný hříbě s rousama, protože v 7 generaci byl chladnokrevník a geny se projevily až teď. Takže asi tak... :)
suszenka
napsal(a):
když je čistokrevná měla by mít průkaz původu. pak záleží taky na tom do kolikáté generace ho máš. U některých plemen stačí jen do 6 generace zpět a to se ti pak může stát že se narodí teplokrevný hříbě s rousama, protože v 7 generaci byl chladnokrevník a geny se projevily až teď. Takže asi tak... :)
Pokud je klisna anglický plnokrevník, tak nikde v jejím rodokmenu není jiné plemeno. Pokud by měla i 1% jiného plemena byla by zapsána maximálne jako polokrevník.
xyloza
napsal(a):
Pokud je klisna anglický plnokrevník, tak nikde v jejím rodokmenu není jiné plemeno. Pokud by měla i 1% jiného plemena byla by zapsána maximálne jako polokrevník.
Plemenná kniha A 1/1 vede takzvaný NTB Registr = registr čekatelů – A 1/1, kteří nemají úplný plnokrevný původ, nejsou zapsáni do plemenné knihy A 1/1 ale do tohoto registru. Jsou zde i koně, kteří třeba nemají v původu jiné plemeno, ale původ mají neúplný, což znamená, že nedojdeme k zakladateli (Darley Arabian, Byerley Turc nebo Godolphin Barb). Dříve by byl takovýto kůň nazván jako polokrevník, dnes se již pojem polokrevník nepoužívá. Pokud se mýlím prosím o upřesnění, ale co vím tak je to takhle.