Westernové plemena a jezdci kochači 214

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2012 19:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Markét,není tu nová,už jí tu nějákou dobu máme,je to moc šikovná kobylka:-),poznala bys,a Janina,co to je za plemeno?:-):-)
smajlíkJejda,s tou Mimi je to divný,smajlíkmohla to být třeba plynová kolika,ale ta by se projevovala tím,že se koník dlouho nemůže vykadit,bolí ho břocho,válí se,může se i potit,ale třeba náš Feldon u toho moc nepotil,jen se hodně snažil válet,ale jak už se vykákne,tak už je zase dobrej a po kolice není ani památky,tím se projevuje i to ucpání slámou,ale kobylky jste určitě viděli se vykáknout,když už jste tam pak byli,že jo,když už lítaly...smajlík

2.3.2012 19:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)My jsme dneska nebyly venku,měli jsme moc objížděního po městě,byli jsme si i pro sladovej květ,pak na Kladně a dom jsme přijeli celkem pozdě a ještě než se to doma všecko podělá,tak je skoro večer.smajlíkAle člověku se ani nechce dom,smajlíkjak je teplo a dlouho vidět.smajlík

2.3.2012 19:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Moruš je ohromně šikovná na lonži.:-):-):-)

2.3.2012 19:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Už začíná pomaloučku ztrácet ten pupík.:-)smajlík:-)

2.3.2012 19:53
achula

XXX.XXX.71.92

Jani, jmenuju se Markéta. Jo, ja jsem temhle vecem malinko taky otevrena,moc mne to zajima ale pak musim spoustu informaci prefiltrovat aby pak z toho clovek nezajel do bazin paranoi a nepletl si realitu s mysteriem :-)
Ale fakt je za mam mnoho snu ktere mi spise ukazuji muj momentalni psychicky stav v obrazech a nekdy mam i sny do budoucna no ale to pak poznam vzdycky tehdy az se to stane, jinak ty sny proste vylozit neumim. Ale po tehle zkusenosti budu vic hlidat mobila, to jo.
Ja taky obcas vnimam jak pises-takove divne chvile, nic se nedeje a stejne ma clovek pocit ze se neco deje nebo pripravuje, nebo hrozi.smajlík

2.3.2012 20:10
achula

XXX.XXX.71.92

jaruska napsal(a):
:-):-)Markét,není tu nová,už jí tu nějákou dobu máme,je to moc šikovná kobylka:-),poznala bys,a Janina,co to je za plemeno?:-):-)
smajlíkJejda,s tou Mimi je to divný,smajlíkmohla to být třeba plynová kolika,ale ta by se projevovala tím,že se koník dlouho nemůže vykadit,bolí ho břocho,válí se,může se i potit,ale třeba náš Feldon u toho moc nepotil,jen se hodně snažil válet,ale jak už se vykákne,tak už je zase dobrej a po kolice není ani památky,tím se projevuje i to ucpání slámou,ale kobylky jste určitě viděli se vykáknout,když už jste tam pak byli,že jo,když už lítaly...smajlík

Jarusko, byla to nakonec Achula ikdyz se mi a synovi ve snu objevila Mimi. Nasli jsme tam ridky hovino jenom jedno, kobylky maji jinak normalni bobky a na trave byly naposledy prave min. sobotu,kdyz jsme s nima vyrazili ven na pastvu a ani po tom nemel nikdo ridko, bo ta trava je stejne na pul sucha. To hovino tam bylo cerstvy takze to z ni vyslo. Zpocena nebyla, to by bylo na chlupech videt i po uschnuti, jen byla poradne spinava od blata, to jo.
Ja uz tu slamu tam nedam. Na nemoderce to zrovna nekdo resil, ja mela za to ze se ucpe jen konik v boxe s omezenym prisunem vody. Loni jsem taky stlala slamou a vlastne odjakziva a nic.
Nebo nekdo rano sel okolo a neco konim dal? Achula se vzdy hrne prvni a po Nevade kope a Mimi ji necha.Proto mela problem jen ona.... Fakt je ze ac se kolem koni motam od svych 15ti, tak jsem kone s kolikou provadela jen jednou v zivote. Co mam svoje kone tak toto je prvni kolika.Loni si Mimi zvrtla nohu, nebo Mimi nevyhnala hned luzko po porodu. Jinak vetka prijizdi jen kvuli preockovani. Takovou pohodicku zatim mam.

2.3.2012 20:15
achula

XXX.XXX.71.92

No me ale Morus nepripadala obezni ale tak akorat baculata, na takovou zimu to je lepsi. Ale jo, bricho se ji trochu zatahlo, inu, holka uz pracuje.:-)) Hucul se preci hodne podoba divokym konim przewalskeho/tarpan a ti jsou takovi.
A kde je ta kobylka abychom ji poznaly?

2.3.2012 23:29
didi

XXX.XXX.2.151

Výsledek po téměř hodinovém čištění...

2.3.2012 23:33
didi

XXX.XXX.2.151

A ještě jedna portrétní fotka malé špindíry :-).

3.3.2012 07:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTak fakt nevím,co to mohlo být,smajlíkale tak hlavně že už je Achulka v cajku a zase lítá.smajlíksmajlík
:-):-)Tak nikdo jste nahádal,to mě docela mrzí,smajlíkještě počkám,třeba jste zapomněly.smajlík
:-):-)Co si myslíte,že je Dituška,Janí a Markét?:-):-)

3.3.2012 08:23
achula

XXX.XXX.74.241

jaruska napsal(a):
smajlíkTak fakt nevím,co to mohlo být,smajlíkale tak hlavně že už je Achulka v cajku a zase lítá.smajlíksmajlík
:-):-)Tak nikdo jste nahádal,to mě docela mrzí,smajlíkještě počkám,třeba jste zapomněly.smajlík
:-):-)Co si myslíte,že je Dituška,Janí a Markét?:-):-)

Jo tak to ja myslila ze je Mondaseksmajlík, proto jsem se ptala kde mas fotku Ditusky.
No to bude urcite ...kdyz ne A1/1 tak anglo/hucul.:-))

3.3.2012 08:27
achula

XXX.XXX.74.241

didi napsal(a):
Výsledek po téměř hodinovém čištění...

No,:-)) ono jak to bahno ted vysycha tak je to na tech konich horsi. Ja to mam to samy. To abych po kazdym cisteni hodila sprchu,jak to prasi. Mezi zuby drobny pisek a rukavy plny az po lokte.:-))

3.3.2012 08:30
achula

XXX.XXX.74.241

jaruska napsal(a):
:-)):-)A Sádlo zepředu.:-):-)

Pejsci k zulibani. Sadlo se jmenuje? To vam zbylo Jarusko ze stenat? Ostatni jsou uz pryc? A co je tohle za plemeno, fox?

3.3.2012 09:11
madow

XXX.XXX.97.199

já vím, já vím, já vím.....ale Janičko a Markétko...nepovím smajlík

3.3.2012 09:31
achula

XXX.XXX.74.241

madow napsal(a):
já vím, já vím, já vím.....ale Janičko a Markétko...nepovím smajlík

...aha, tak to anglan nebude:-) smajlík.Fakt je ze kejtu ma na anglana kratsi, spis jako klusak....huculo/klusak...?

3.3.2012 09:48
silivren

XXX.XXX.173.76

Zdravím kocháčky. Ráda si pročítám vaši diskuzi a tak mě jednou napadlo, že bych se i ráda přidala.
Vezmete mezi sebe mladou holčinu bez vlastního koníka :-)

3.3.2012 10:14
madow

XXX.XXX.97.199

silivren, za mě určitě....vítej mezi námi smajlík

3.3.2012 12:41
janahol

XXX.XXX.110.5

Madow, pomoc smajlík asi jsem něco prošvihla, co že to mám hádat? Jsem nějak mimo mísu.

Také vítám nováčka, tedy nováčku :-)) i když jsem tu taky krátce, moc mě to tu baví :-)

3.3.2012 15:50
achula

XXX.XXX.74.241

Jani, mas uhadnout co je to za rasu toho konika co sem Jaruska dala> V predesly diskuzi byla ta sama a ja myslela ze je to Mondasek.
Dnes jsme vzali konouchy zase ven,konecne a obcas i slunicko bylo a bezvetri. Achulce uz nic neni, je jen tak spinava ze jsme jidrhli s detma a kdybychom chteli s ni vyjit tak aby byla perfektni=tak ji tam cistime jeste ted. Tak ty chlupy jsou obaleny i hriva ze to udelalo hlineny koralky. Tak Achula je ted styl rasta.:-))

3.3.2012 15:54
achula

XXX.XXX.74.241

Nevada byla taky cela spinava ale nebylo to v ty srsti tak zadreny.

3.3.2012 15:58
achula

XXX.XXX.74.241

Po cisteni se jaly obe opet prasit. Ale fotak mam pomalej tak to tady vypada jako kdyz pouze nevinne odpocivaj.:-))

3.3.2012 16:01
achula

XXX.XXX.74.241

Vyrazili jsme vsichni na prochazku, kde chodime na jednu louku a tam je poustime na volno a hrajeme si na pastevce.

3.3.2012 16:05
achula

XXX.XXX.74.241

U lesicka. A nekecam-uz otravovali prvni komari.

3.3.2012 16:08
achula

XXX.XXX.74.241

A porad hucim jak do dubu,- nesedejte jeste na zem,nastydnete. A neposlechnou a neposlechnou, jsou ve veku kdy mama je votravny stvoreni. smajlík

3.3.2012 16:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Markét,díky,že jsi to zkusila,:-)počkám ještě na Janinu,jestli přijde na to,co má hádat,:-))a jestli se trefí.:-):-)
:-):-)Monďásek a nástupní ostrůvek.:-):-)

3.3.2012 16:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)markét,to je Parson Russell Teriér,jojo,na jméno Sádlo normálně slyší,:-))on byl,když byl maličkej,strašně tlustej:-)) a to jméno se přímo nabízelo.:-))Pracovní jméno má ale Flíček a když si ho nikdo nekoupí,tak budeme rádi,když tu zůstane,je moc šikovnej.:-):-):-)
:-):-))Podívejte se v dáli na Pierota.:-)):-))

3.3.2012 16:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ahojky Silveren,za mě máš taky určitě ano,:-):-)tak jestli Ti to nebude vadit,tak se nám představ,nás už tady všechny znáš.:-):-)Určitě tady nikomu vadit nebude,že koníka nemáš,ale jednou to určitě přijde,viď,smajlíkto těšení je nejhezčí.:-):-)
:-):-)Pierot dělá,že je moc ospalej.:-)):-)

3.3.2012 16:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-))smajlík:-))Jéžíííšmarjááá,smajlíkco to je na tý zemi?:-)):-))

3.3.2012 16:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-))Tak,děvčata,a tady se podívejte,jak to vypadá s Pierotem,když zjistí,že by asi mohl jít teoreticky taky makat.smajlík

http://youtu.be/p82HwLCxO1k

http://youtu.be/PY4OXPkHyzw

:-)):-))

3.3.2012 16:52
achula

XXX.XXX.74.241

jaruska napsal(a):
:-):-)markét,to je Parson Russell Teriér,jojo,na jméno Sádlo normálně slyší,:-))on byl,když byl maličkej,strašně tlustej:-)) a to jméno se přímo nabízelo.:-))Pracovní jméno má ale Flíček a když si ho nikdo nekoupí,tak budeme rádi,když tu zůstane,je moc šikovnej.:-):-):-)
:-):-))Podívejte se v dáli na Pierota.:-)):-))

Jarusko,on je nejakej sedivej, to ma deku nebo bahno? A odpociva nebo se zrovna prasi?:-))
Tak Parson Russel, toho jsem neznala, je asi vetsi nez Jack, ze jo? Jestli nejsou tak nervni jako Jackove tak bych takovyho brala,klidne. Ja driv kdyz jsem byla mlada tak jsem uznavala jen velky psy. Ale ted mam kone, coz je jeste vetsi nez nejvetsi pes, tak uz na velkym psovi tak nelpim. Loni jsem poznala v jedne staji foxe, byli tam dva bratri a tak mily stvorenicka az mi konecne doslo ze na velikosti vubec nezalezi .:-)
Jo, ukazovala jsem ted moji holce Jarusku-" tak se naseda na kone!" :-)

3.3.2012 16:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady jsem natočila,jak si Monďásek hezky umí přeskočit,a sranda je,že kdyby tam nestála Moruš,tak by Monďásek mohl přeskočit i Pierota a ten by o tom radši ani nevěděl.smajlíksmajlík

http://youtu.be/CUAuBdeUsuA

3.3.2012 16:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-))smajlíkTeda Markét,kobylky jsou teda taky dobře špinavý,:-))snad už to brzo vyschne,aby se to na ně tak nelepilo.:-)
:-)monďásek způsobně čeká,až mu to tam malá bába postaví.

3.3.2012 16:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-))Dituška drží s Pierotem basu.:-)):-)

3.3.2012 16:57
achula

XXX.XXX.74.241

Jo takhle to je....Pierot se jako hodil marod:-)

3.3.2012 16:59
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Noo,Markét,podle mě si i myslel,že když jako takhle leží,že ho nikdo nevidí.smajlíksmajlík

3.3.2012 16:59
achula

XXX.XXX.74.241

jaruska napsal(a):
:-):-)

A toto je co?smajlík To takhle na nej Jaruska vylezla?smajlík

3.3.2012 17:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)To má protifučavou deku,Markét.:-):-)
:-):-)Parsoni jsou bezva právě ke koním,hodně vydržej a když je od mala člověk vede k poslušnosti,tak krásně poslouchaj a nikde neutíkaj.:-):-)Ale to je každej pes,když se mu budeš věnovat,když bude malej,tak bude dobře vycvičenej i ten jack.:-):-)
:-):-)Pierot se kouzelně probouzí,vždycky si podrbe tu čuminku.:-)

3.3.2012 17:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Né,to Jarča ze špalku vyleze na Monďáska,pak chvilku jezdí a odpočívat choděj na špalek,:-)pak taky kdykoliv pracuje Jára s koňma,tak oni furt zatáčejí k tomu špalku.:-)):-))

3.3.2012 17:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Pierot : Nazdáár,Monďásku...:-):-)
:-)Monďásek : Neprskej na mě.smajlíksmajlík

3.3.2012 17:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkMarkét,taky jsem si všimla,že Pierot má pod pažím rozkousanej flek od těch malejch mušek,:-(už to hold začíná...smajlík

3.3.2012 17:11
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Jára dělá všechno na koních.Dojezdila na Monďáskovi,dojela si s ním pro uzdečku na Pierota,a s uzdečkou v ruce dojela na Monďáskovi až k Pierotovi.:-)):-)

3.3.2012 17:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Haháá,Piere,teď budeš makat týýýý.:-)):-))

3.3.2012 17:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))No,myslíš,že ona do toho přístřešku dojde po svejch?:-))Ani náhodou.:-))

3.3.2012 17:15
achula

XXX.XXX.74.241

jaruska napsal(a):
:-):-)To má protifučavou deku,Markét.:-):-)
:-):-)Parsoni jsou bezva právě ke koním,hodně vydržej a když je od mala člověk vede k poslušnosti,tak krásně poslouchaj a nikde neutíkaj.:-):-)Ale to je každej pes,když se mu budeš věnovat,když bude malej,tak bude dobře vycvičenej i ten jack.:-):-)
:-):-)Pierot se kouzelně probouzí,vždycky si podrbe tu čuminku.:-)

To mas pravdu s tema pejskama, ja poznala par Jacku nervnich ale oni jsou spise temperamentni a tihle byli v zrovna ne dobrych rukach, coz dela taky hodne. Nevim jestli si vzpomenes jak jsem v min. diskuzi davala fotky z drivejska mych kobyl, na jedne stoji taky Jack, cernobily. Ten je pohodovej, je u dobrych lidi. Ten musel "obsednout" kazdyho kone, se na to klepal a kousal je jemne do kohoutku a tahal za hrivu. Kone to milovali !:-))
Tak se jdu mrknout na videa:-)

P.S. tady jeden mamut z filmu Doba ledova.

3.3.2012 17:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTo je krásná fotka toho mamuta,Markét.smajlíksmajlík
:-):-)

3.3.2012 17:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Jéé,to muselo bejt srandovní,jak pes obsedá koně,:-))a věřím,že se jim líbilo,když je drbal tou svojí malou papulkou na kohoutku.:-):-)Ale naše hemelky by to asi nepřežily,:-)):-))no,nejsou na to zvyklý.:-)

3.3.2012 17:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Zastavení,pochvala veliká a konec výcviku.:-):-)

3.3.2012 17:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))markét,tady jsem Ti vyfotila Pierotovu ofinu,abys měla představu,co mu narostlo za celých jeho 14 let,smajlíknikdy jsme mu ofinu nestříhali a ani se mu nevytrhává,když má uzdečku,všechno je tam na volno,aby to netlačilo,tak mi řekni,jestli to Achulka nemá lepší,než těchdle jeho asi 150 žíní.:-)):-))

3.3.2012 17:42
achula

XXX.XXX.74.241

jaruska napsal(a):
:-)):-))markét,tady jsem Ti vyfotila Pierotovu ofinu,abys měla představu,co mu narostlo za celých jeho 14 let,smajlíknikdy jsme mu ofinu nestříhali a ani se mu nevytrhává,když má uzdečku,všechno je tam na volno,aby to netlačilo,tak mi řekni,jestli to Achulka nemá lepší,než těchdle jeho asi 150 žíní.:-)):-))

Neroste a neroste, asi ta jeho hlavinka ma byt takova mile ulicnicka.:-))
Copak Achula, ta ma hrivu peknou ale Mimi ma jen cuprinu.
Mimi jsem ostrihala jen tehdy kdyz byla odrbana coz jsou 4roky a od te doby je porad stejna. Nevade jsem ofinu ostrihala jen tak pro paradu protoze vypada jak indianskej konik, v lete jsem ji zaplejtala havrani pirka do hrivy. Jenze letni vyrazka pozdeji udelala svy. Nebyt ji,mozna by mela dnes dlouhou hrivu.
Videa jsou pekny,Jaruska jako by se na koni narodila,fakt.:-)

Mimi mela dneska depku, fakt. Vyhledavala samotu,tak nejak zamyslene bloumala...

3.3.2012 17:53
achula

XXX.XXX.74.241

Mala Nevadicka a jeji bratri. Hadejte ktera to je?

3.3.2012 18:21
silivren

XXX.XXX.173.76

Tak děkuju za hezké přijetí :-)
Jsem 23-letá holčina, momentálně studentka třetího ročníku Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, oborem přímo veterinární lékařství :-) Vlastního koníka tedy nemám, ale jezdím už asi 10 let. Ačkoliv se stále řadím mezi věčné začátečníky a právě jezdce kocháčky :-))
Jaruško máš pravdu, moc se těším až jednou bude můj vlastní koník, ale zatím si nestěžuju. Momentálně asi 3/4 roku mám v pronájmu valáška Quarter horse. Mlaďoch, ale zlatíčko :-)

3.3.2012 19:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Markét,mohla by to být ta prostřední?smajlík
:-):-)Silveren,jak se jmenuješ svám jménem?:-)
:-):-):-)Koník je fešák,to máš dobrý,:-):-)že překleneš tu dobu,než budeš mít koníka svýho a zároveň získáš zkušenosti,smajlíkkaždý koník člověka něco naučí.:-):-)
:-):-)Ale při dnešním počtu koní nevím,jestli,až doděláš školu a bude z Tebe MVDr. a budeš dobrá,tak jestli na koníka budeš mít čas,znám taky vetku,která nemít ségru,tak nevím,jak by ty koně dělala,lítá po pacientech do samýho pozdního večera,i v noci,samozřejmě, a stoprocentně si na koně nesedne měsíce...smajlíksmajlík
:-):-)My byly s Moruš dneska trajdat samy,to bylo úúžo.:-):-)smajlík

3.3.2012 19:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

3.3.2012 19:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkMarkét,jakžto,ýe Mimi měla depku?Místo,aby měla veselou jarní náladu?smajlíkNebylo jí něco?smajlík

3.3.2012 19:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady procházíme,jen když jdu s Moruš sama,jinak Olda s Jarčou jsou tu chudáci potlučený od těch větví,smajlíkjsou moc nízko,ale my s Moruš to máme akorát.:-):-)

3.3.2012 19:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTen terén je pořád špatnej,někde se nedalo jít pomalu ani v kroku,hrozně tam Moruš jezdila.smajlík

3.3.2012 19:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Někde je ale cesta krásná,smajlíktady jsme kousek klusaly a kousek jsme si i pocválaly.:-):-)

3.3.2012 19:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady,asi 100 metrů od baráku,roste už pěkná zelená travička,:-)tak tam vždycky oduzdíme a paseme.:-):-)

3.3.2012 19:57
janahol

XXX.XXX.110.5

Ahojky, já si teda ani netroufnu hádat co je Dituška, já se v plemenech moc nevyznám, ale připomíná mi kamarádky kobylku a to byl ruskej kůň. Tak už nám to, Jaruško odtajni :-)

Matěj se mnou včera nechtěl nic mít, přibyl nám do stáje nový koník a on s ním hned byl kamarád a nechtělo se mu od něj, ale musel :-)

3.3.2012 19:58
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))To jsem zvědavá,jestli jsou doma.:-)):-))

3.3.2012 20:01
janahol

XXX.XXX.110.5

Tak teď mě tady ten můj opravuje, že to je běloruský chladnokrevník :-) myslím tedy ta kamarádky kobylka a ta tvoje, Jaruško, je jí hodně podobná

3.3.2012 20:04
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tak joooo...:-):-)
:-):-)Dituška je plňaska,#0je hrozně hodná i venku,smajlíkstrašně krásně pomaloučku cválá:-) a na ošetřování super koník,:-)žádnej nervák,nic takovýho,smajlíkúžasný zvířátko.:-):-)
:-):-)Janí,doufám,že jste s Matějem ukázali dneska sluníčku tu náádhernou uzdečku,:-)fakt je moc pěkná:-) a strašně mu sluší,:-)taky by se mi líbila.:-|

3.3.2012 20:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJéé,tak to jsem ráda,že Dituška vypadá jako chladnokrevník,:-))smajlíkona asi je chlaďas,ale jenom v hlavě:-),je fakt šíleně klidná a hodná,:-):-)je to takovej ten pravej vychovanej plňas,sice má jiskru,ale je plně ovladatelná.:-):-):-)Já bych si jí sem,kdybych věděla,že je to cvok,ani nevzala.smajlíksmajlík

3.3.2012 20:34
janahol

XXX.XXX.110.5

Oni tomu sice říkají chladnokrevník, ale ty koníci jsou takoví jemní.

Uzdečku jsme dnes nevytáhli, já o víkendech ježdění nestíhám, když mám doma celou rodinu, tak si je taky musím užít. Přes týden se tu doma tak nějak míjíme. Ale v pondělí jdu na to, tak mi držte palce :-)

3.3.2012 20:37
janahol

XXX.XXX.110.5

Jo a děkuju za pochvalu, já ji vybírala skoro rok a jezdila na staré spravované, tak teď když jsem potřebovala nový řemen k podbřišáku a podbřišák, tak jsem si říkala, že už to vezmu všechno najednou :-) Ještě k té uzdečce dělají poprsák, ale Matěj ho nikdy neměl, tak trochu váhám, aby pak zbytečně neřešil novou část výstroje :-)

3.3.2012 21:04
didi

XXX.XXX.2.151

janahol napsal(a):
Jo a děkuju za pochvalu, já ji vybírala skoro rok a jezdila na staré spravované, tak teď když jsem potřebovala nový řemen k podbřišáku a podbřišák, tak jsem si říkala, že už to vezmu všechno najednou :-) Ještě k té uzdečce dělají poprsák, ale Matěj ho nikdy neměl, tak trochu váhám, aby pak zbytečně neřešil novou část výstroje :-)

Poprsák má smysl, jen když jezdí sedlo - pokud budep lnit svou funkci - "ukotvit" sedlo - Matěj si na něj zvykne rychle, bude mu to příjemnější, že se mu na zádech nic nestěhuje :-).

Já si ho chci taky pořídit na Boba. Jiskra - huculka, kulatá - ho nemá, sedlo se na ní téměř nehne, na Bobovi se mi během vyjížďky posouvá - ale nic tragického ani nečekané - vzhledem k tomu, že jde o lehké bezkostrové sedlo.

3.3.2012 21:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

janahol napsal(a):

:-):-)Jéé,toho se neboj,:-)poprsák se dá zapnout tak,že bude volnější,né moc,ale nebude hned zkraje přímo nalepenej na Matějovi,když si nebudeš jistá,jestli by ho řešil,a postupem času můžeš pomaloučku přitahovat,to už na něj bude zvyklej.:-)A bude mu perfektně slušet,jestli je udělanej jako ta uzdečka,jůů..:-):-)
:-):-):-)Budu držet palce,Janí,fšechny,co mám,:-):-):-)hlavně ať máte hezky.:-):-)Kdyby byla i nějáká fotička,tak už se těším.:-)smajlík

3.3.2012 21:18
didi

XXX.XXX.2.151

Doporučovala jsem zubaře a zavzpomínala na jeho zákrok.

Takhle to vypadalo poté, co pan zubař musel Bobovi vytáhnout 8 zubů - jedna se jen o shnilá torza způsobující zánět, 0% šance na nějaké zachraňování.

Za 2 dny byl z Boba úplně jiný kůň - veselý a spokojený. Muselo ho to strašně bolet, z huby se mu po vytažení valil hnis smajlík - když jsem to viděla, chtělo se mi brečet a byla jsem úplně vzteklá, že předchozí 2 domluvení zubaři mě nechali na holičkách a nedorazili na domluvený zákrok.

Stoličky má chlapce naštěstí všechny :-).

3.3.2012 21:25
janahol

XXX.XXX.110.5

:-) děkuju, ty palečky budu potřebovat, jsem z toho všeho nějaká vyjukaná, tak abych nepobláznila i koně ještě než vyrazíme:-| Kdybych tam mohla už jet na kole, asi bych si doma dala štamprlátko na nervíky, jenže po těch dutinách mám na kolo ještě strach, aby mi to nenafoukalo tak jezdím autem. Jsou to jen dva kilometry, ale tam celou cestu do kopce, cesta zpátky je pak pohodička, ale raději si počkám na lepší počasí:-)

3.3.2012 21:31
janahol

XXX.XXX.110.5

smajlík ta zubařská fotka je hustá...brrr mám z toho husinu. Myčekáme zubaře do stáje koncem měsíce, tak uvidím jestli se vůbec Matějovi dostane do huby smajlík Nemáte někdo zkušenost se zubařkou Liškovou z Prahy? Jaká je a jak dělá?

3.3.2012 21:48
silivren

XXX.XXX.173.76

Vlastním jménem jsem Andrea :-)
Na koníka si nestěžuju, snad jen na jeho snahu v tomto počasí. Má nutně vžito, že by přes zimu by byl radši vraníkem a při každé návštěvě výběhu se o to velmi snaží. Hold láska koně k bahnu je dána jeho původní barvou :-))
Ono moc toho času není ani při škole, víc než dvakrát týdně se k němu nedostanu (koníka mám doma, kdežto nejméně 4 dny jsem na škole v Brně). A kdo ví, jaké to bude po škole. Stále mám před sebou větší část studia, veterinářů odchází s diplomem čím dál více a práce tolik není. Ale samozřejmě jsem optimistická a doufám, že se uchytím, ze začátku snad spíše v menší ordinaci zaměřené především na malá zvířata.

Jaruško, úplně obdivuju ty vaše terény. Fakt krása, od každého cosi. To my tady máme většinou je beton a poskrovnu lepších cest :-(
Já osobně bych do poprsáku taky šla (pokud nejsou problémem finance, prodat se jinak dá vždy vše :), když už máte tak krásnou uzdečku. Mně stejně přijde, že většina westernových jezdců používá poprsák jen pro efekt a nutno podotknout, že to těm koním sekne potom na fotkách smajlík

3.3.2012 21:53
achula

XXX.XXX.74.241

Jarusko, ja jsem si Moruš vytahla do pocitace jak tam pekne stoji nasedlana, -nadherna fotka tak at se mi pak neztrati to pokochanicko v lavine dalsich pristich prispevku; nehodlam ji nikde zneuzit, doufam ze Ti to nevadi?
Takze je to plnaska,preci. Znala jsem taky jednoho hrebce plnase ktery byl strasne hodnoucky. On chodil v paddocku jako bluma a tak neznali lide ho typovali jako outsidera a pak na startovni draze spadlo par celisti:-) a znala jsem i par fajn kobyl. Proto se mi nelibi nazory nekterych lidi ze dostihak je automaticky magor nebo vubec plnas = magor.
Jo, Nevada je ta prostredni, tu hvezdicku maji vsichni po tatovi spanelskym Diablo;
Jo, Mimi a depka...ja si myslim ze i kone maji vzpominky, touhy, sny i duvod mit depku. Mimi byla driv ve velkym stade 20ti koni a byla oblibenkyni sefa. Potom tam pribyl dalsi valach ktery bojoval o prvenstvi se sefem. Mimi to mela dobry i u nej. Od vysokobrezosti se ten druhy od ni nehnul. Kdyz Mimi rodila on stal nad ni a malou Achulku adoptoval. Mimi mela celkem bohaty socialni zivot na vysoke urovni. Znala stare i mlade. Nyni je sama s dvema hribatama a nema nikoho aspon sobe rovnyho. Taky chybi "muzsky prvek",proto bych byla rada kdyby se k nam pristehovala kamaradka dcerky se svym valaskem. Prala bych ji velke stado nebo alespon trochu vetsi. To mi moje situace zatim nedovoluje. Ale u Mimi jsem si vsimla ze ma obcas takovehle dny, kdy moc "nemluvi", drzi se stranou,louda se, tak 2x 3x do roka ji to chytne.

3.3.2012 21:56
achula

XXX.XXX.74.241

Bozinku ja sama mam fobii ze zubare a tohle vypada drsne. A to ten kun mel anestezii ?

3.3.2012 22:06
achula

XXX.XXX.74.241

Ahoj Andrejko, zapomnela jsem se ozvat, jo tady je vyborna diskuze, mne sem take prijali teprve nedavno ale uz dobry rok jsem kochacky procitala a - kochala se. Takove deleni se o kousek toho stesticka a pohody s konikama, i o drobne starosti a nachazim tu take inspiraci. Tak Ti preju do budoucna praci i vlastniho konika a kdyz budes delat mala zviratka tak to by jsi snad mela cas. Nakonec je spousta lidi co maji stejnou pracovni dobu a v zime jsou taky radi, kdyz koniky stihnout aspon osetrit a jezdeni nechavaji az na dlouhe dny.

3.3.2012 22:13
achula

XXX.XXX.74.241

A tak myslite ze ten poprsak skutecne podrzi klouzajici sedlo? Protoze na Mimi se toci vsechno.

3.3.2012 22:25
sccary

XXX.XXX.185.6

ahoj:-) Vím,že už se tady mezi sebou znáte dlouho,a máte to tady něják rozjeté,ale celkem často když mám čas,sem zavítám a počtu si.Viděla jsem že máte "nábor" nových členů,tak jsem se chtěla zeptat jestli bych se nemohla taky přidat.Vypadá to tady na fajn kolektiv.:-)

3.3.2012 22:26
didi

XXX.XXX.2.151

janahol napsal(a):
smajlík ta zubařská fotka je hustá...brrr mám z toho husinu. Myčekáme zubaře do stáje koncem měsíce, tak uvidím jestli se vůbec Matějovi dostane do huby smajlík Nemáte někdo zkušenost se zubařkou Liškovou z Prahy? Jaká je a jak dělá?

To je zrovna paní zubařka, kterou jsem měla domluvenou a nepřijela :-(. V deset mi volala, že v 11 nepřijede, a ani později, že jí nezapadám do plánu... Že musí "nutně" vykastrovat na místě ještě jednoho hřebce. Když jsem se jí ptala, jestli to myslí vážně, že hodinu předem volá, že nedorazí na plánovaný výkon kvůli kastrace, kterou může udělat kdykoli jindy, řekla mi na to hm... Bob měl tu hubu strašnou, nemohl ani pořádně žrát.

Chytl mě hrozný vztek... měla jsem totiž domluveného na ten den původně Havelku z Brna, ten mi ale volal, že mu odřekla jiná stáj, kde měl dělat 10 koní a že se mu nevyplatí jet do Prahy na jednoho koně - a že jestli bych se nedomluvila s paní Liškovou, že pokud se s ní domluvím, nedorazí, ale pokud by nemohla, přijede i jen kvůli Bobovi, protože je mu koně líto a nechce ho nechat bez pomoci.

S doktorkou jsem se domluvila, Havelku zrušila, děkovala mu za kontakt a pak mě takhle vypekla čůza...

Jiskra neměla se zubama nikdy nic - pokud jsou koníci na seně/ pastvě nonstop mají to (zpravidla) obroušené hezky. Bob byl po úrazu - zuby měl na jedné vyražené ojí (má i jizvu na pysku a na tváři) a nežral 2 roky téměř vůbec objemová krmiva, takže co neměl vyražené, měl zase úděsně přerostlé...

Celkem jsem si kvůli zubařů, co nedojeli, vzala 3x celý den volno a přišla tak o 3 tisíce smajlík - v práci mě platí hodinově, jen když tam jsem nebo něco dělám v terénu - nemám žádné placené volno. Takže Boba ještě nikdo ani neviděl a už to stálo 3 tisíce, pak dalších pět stály ATB, sedace, zákrok (2,5 hod), rozbor krve a cesta. Za zákrok si pan doktor vzal podle mě směšné peníze - 1000 Kč (vzhledem k tomu, jak dlouho u nás byl a co všechno na to spotřeboval).

3.3.2012 22:34
didi

XXX.XXX.2.151

achula napsal(a):
Bozinku ja sama mam fobii ze zubare a tohle vypada drsne. A to ten kun mel anestezii ?

Ano, byl přispaný. Bez sedace by tak rozsáhlý zákrok provést už nešlo.

Pak jsem s ním seděla půl dne ve stáji, protože trvalo, než zase přišel naplno k sobě (nebyl uspán, jen oblbnut), nemohl hned ven, nesměl hned žrát a být na sluníčku, aby se v tom spícím stavu nepřehřál a nezkolaboval.

Zvládl to moc pěkně. První dva dny vůbec nevěděl, jak má s novou hubou žrát :-)) a pořád se divil, že už se nekouše do dásní a pak konečně začal chudák po dlouhé době normálně baštit - bez bolesti při každém soustu.

4.3.2012 09:21
lucky

XXX.XXX.27.76

Ahojky! Nějak poslední dobou nestíhám psát, ale čtusmajlík
Tady je krásně dneska a konečně snad ubyde bláta. tady je to děsnésmajlík. Koně jsou jak prasata, Use aspoň doma pak musím okoupat nohy, protože je má jak v blátivém zábalu:-). Na tom běloušovi to vypadá děsně.

Dneska máme naplánovanou vyjížďku, takovou menší. O půl 2 jedeme do bašky ke známým a zpátky to vezmou s námi s koníky. Jedu já na Use a Terka na Betty..beník bude plakat v ohradě sámsmajlík, ale to mu neuškodí. Pořád je s kobylami jak ocásek..Usa je ještě doma, bude už beztak na mě vyřvávat, ale nejdu ta dvakrát...protstě bude do půl 12 doma a pak tam s ní zajedu ke koním a budeme rozdělávat seno a hrabat bobky ještě. Dneska tady je mráz, tak aspoň to trochu bude tvrdé. I kdyžm obavy, že do té 12 už zase bude blááátosmajlík.
Na Use jsem se sedlem nebyla snad někde naposledy před Vánocismajlík. Jinak se vozím bez sedla jen do ohrady a zpátky, takže chuděrka si užije vyjíž´dku, ale ono je to jen do vedlejší vesnice, takže žádná hrůza.

Jdu na ni juknout a hned jsem zpátky...ještě jsem chtěla něco napsat smajlík

4.3.2012 10:42
lucky

XXX.XXX.27.76

To je sranda, jak máme "nábor" nových členů smajlík Mě bude chvíli teď trvat, než se zorientuji v nových členech, tak mě pochoptesmajlík. Super, máme tady i budoucí veterinářku..teda nevím nevím, jak budeš stíhat vlastního koně i veterinární praxismajlík. Já znám sice taky vety, co mají vlastní koně, ale stejně pořád chudáci na ně nemají moc času. I když mám i veta co jezdí dostihy a ten je u koní pořádsmajlík..dělá jenom koně, že. Ale klidně mi přiočkuje psysmajlík, když už je tady za Usou třeba.:-)

Jinak co se týče plňasů, tak problém je v tom, že každý plnokrevník je trochu citlivější..jak anglán, tak arab. A bohužel spousta lidí řekne, když zlobí třeba jiné plemeno, tak je dejme tomu tvrdohlavý a podobně a když je to plňas, tak je prostě magor....smajlík.
Taky znám normální plnokrevníky a všechno je taky o přístupu. Oni na sobě , narozdíl od jiných plemen, nenechají "štípat dříví"...a to je pak kámen úrazu, protože prostě nejsou stavění na hrubší zacházení a z toho pak padají zkažení koně. Ovšem zkazit se dá jakýkoliv kůň.

Ta fotka ze zubařského zákroku..brrr...
Já si taky pořád říkám, že nechám Use najaře prohlídnout zuby. Ne že by měla nějaký problém, ale ještě nikdy ji nikdo na zuby nekoukal.

Usa se opéká za stájísmajlík. Ráno, pokud neprší zamozřejmě, ji vždycky odělám ten balík, ať si bagruje kolik chce, tak se nacpe a pak odpočívá:-)

4.3.2012 10:45
lucky

XXX.XXX.27.76

Pak se pesani přišli podívat.....Jaruško, ti tví by se těm našim líbili na hraní. Oni milují malé pejskysmajlík. No..oni spíše milují všechny pejsky:-). Jenomže mají smůlu, že jsou tak velcí a většinou malí mají hysterický záchvat a ti větší se chtějí tak akorát porvat a to kluci neé, oni kamarádit, nebo jdou pryčsmajlík

4.3.2012 10:50
lucky

XXX.XXX.27.76

Darések s Fabínkem.
Darése jsem včera část česala a teda chlupů hromada, vidět to na něm není a vypadá stále jako koule.... má kožich na dva psysmajlík. Fabby byl pořádně česaný na výstavu a upravený, tak je na tom lépe, ale Darés je fakt jak grizzlysmajlík

4.3.2012 10:55
lucky

XXX.XXX.27.76

Jo, jinak ještě jjsem chtěla napsat, že Matěj se mi děsně líbí s tou uzdečkou. Fakt mu to hrozně sekne:-).
A ty poprsáky, je fakt, že většina westerňáků je má spíše na ozdobu, však se také dělají ty tenčí, zdobené. taky jsem kdysi chtěla komplet k sedlu, ale sedlář mi bohužel zvládnul jen to sedlo a pak na zbytek už nedošlo a sedlář mi umřel smajlík
A já stejně nakonec po nějakých závodech nelítám, nemám s čím, že..

Jo a ten valáše QH cremello vypadá hezky. Po kom je?

Tady Faby s Usinkou dělají mucinky mucinky jako obvykle :-)

4.3.2012 12:58
silivren

XXX.XXX.173.76

Achulko, taky to tady pročítám už pěkně dlouho a tiše všem závidím takové krásné koníky :-) Haflingeři jsou parádní koníci, kdysi jsem chodila k paní, která měla stádečko cca 8 haflingů. A jedna kobylka byla moje srdcová záležitost, obrovská osobnost, i když ona byla takovej ten typ haflinga tintítka :-)

Luci, to já taky netuším :-) A osobně hlavně doufám, že nějakou veterinární praxi mít budu, když už se tolik morduju se studiem. Bohužel osobně mám nevýhodu v tom, že nikdo z rodiny není veterinář. Ono se to nezdá, ale když má někdo tátu veterináře, tak ostatní vysoce převyšuje jak praxí a zkušenostmi, tak i možností budoucího uplatnění. A občas i konexemi.

A plně obdivuji tvoji arabku. Za každého počasí ji mám vždy sněhově bílou. Něco takového je snem každého pečovatele světlých koní :-)

Po kom ten můj svěřenec je by mě taky zajímalo, papíry jsem neviděla a majitelka si to z hlavy nepamatuje. Má ho paní ustájeného u baráku jen pro radost ještě s kobylkou tinkera, takže jejich největší prací jsou couračky po okolí. :-)
Slyšela jsem o něm, že jako hřebec to prý byl pěknej hajzlík, kvůli tomu přišel o kulky a na závodech se choval hrozně. Co vím jistě je, že byl vyměněn za kobylku Tinkera myslím že z Nového Jičína.

5.3.2012 07:18
didi

XXX.XXX.2.151

janahol napsal(a):
Ahojky, já si teda ani netroufnu hádat co je Dituška, já se v plemenech moc nevyznám, ale připomíná mi kamarádky kobylku a to byl ruskej kůň. Tak už nám to, Jaruško odtajni :-)

Matěj se mnou včera nechtěl nic mít, přibyl nám do stáje nový koník a on s ním hned byl kamarád a nechtělo se mu od něj, ale musel :-)

Já poznám jen hucula, tinkera, kladrubáka a QH.
Ostatní koníci jsou pro mě buď chlaďásci, angličani nebo čeští teplokrevníci - aniž bych věděla, co jsou doopravdy.

Rozdíl mezi holštýnem a hannoverákem nepoznám. Celou dobu jsme si myslela, že je Bob holštýn a on je to hannoverák -koupili jsme ho bez papírů, po čase jsem zjistila, že ten výžeh není hoštýnský, až opadne ta zimní srst, zjistím si jeho původ, v té zimní srsti nejdou ta čísla přečíst a máčet ho nechci. Pokud nebude stačit to místo promočit, kašlu na to, holit ho kvůli tomu nebudu.

Včera jsem nefotila, ale Bob krásně přibral. V létě už ani nebude vypadat na svůj věk.

5.3.2012 07:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)smajlíkJaní,tak dneska držím palečky,ať se ježdění vydaří a máte z toho oba dobrej pocit.:-):-):-)
:-)):-))Andrej,teda,ten se dovede zřídit,:-))vypadá jako mapa,:-))ale když ono jim to dělá tak dobře....:-)smajlík
:-):-)Děvčata,to jsem moc ráda,že se Vám tu líbí,:-):-):-)taky mám raději,když si člověk o tom,co ho baví,povídá a nehádá se u toho,:-):-)není to opravdu potřeba.:-):-)
smajlíksmajlíkJaní,vetku Liškovou neznám,ale nám zuby,když bylo potřeba přispat,dělala MVDr.Březinová bruskou,stálo to sice asi 12 nebo 15 stovek,sorry,už si to nepamatuju,smajlíkale ta kobyla neměla dělaný zuby,co byla na živu,takže tam bylo dost práce,a to ona by stejně nestála,byla to taková můra.smajlíkTak bylo lepší,když byla přispaná,ale naše hemelky normálně držívají bez přispání.:-)

5.3.2012 07:51
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jéé,Markét,to jsem rádasmajlík,že se Ti Moruš na tý fotce líbí,:-):-)vůbec mi to nevadí,že sis jí stáhla,:-):-)to neřeším.:-):-):-)
:-):-)Tady je zase ráno kosa,:-(ale svítí sluníčko,tak doufám,že na poledne bude hezčejš a teplejš.:-):-)

5.3.2012 07:53
didi

XXX.XXX.2.151

Jestli je Matěj na seně a normálně žere - nic to nebude - maximálně trochu zbrousí a máte to za 10 minut hotové.
Na Jiskru se pan doktor podíval a nedělal ji vůbec nic, měla zoubky předpisové.

5.3.2012 07:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Dituška má říji,chodí za Pierotem jako ocásek:-)) a strká mu tu prdíznu úplně před nos,.:-):-))ale Pierot nic,smajlíkje to trubka.:-|Ale tak mě stačí,že se Dituška projevuje.:-):-)

5.3.2012 08:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Já taky neházím všechny plňasy do jednoho pytle,právě že o nich vím,že jsou většinou hodní,rozumní,:-):-)a podle jednoho nepovedeného jedince,kterýho třeba vychovával někdo,kdo neměl žádný zkušenosti,nemůže člověk automaticky soudit ty všechny ostatní.smajlík
:-):-)Markét,já bych na kobču ten poprsák určitě zkusila,pokud se jí přetáčí sedlo,ten poprsák tomu zabrání.:-):-)

5.3.2012 08:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

sccary napsal(a):
ahoj:-) Vím,že už se tady mezi sebou znáte dlouho,a máte to tady něják rozjeté,ale celkem často když mám čas,sem zavítám a počtu si.Viděla jsem že máte "nábor" nových členů,tak jsem se chtěla zeptat jestli bych se nemohla taky přidat.Vypadá to tady na fajn kolektiv.:-)

smajlíkScary,ten nábor nových členů mě taky pobavil,:-))taky Tě tu vítám a představ se nám,jestli Ti to nebude vadit,a koníky,jestli máš.:-):-)
:-):-)Tady je ještě Monďásek s Dituškou,jak jsme je dali dohromady,on s ní chvilku normálně chodil,a pak nevím,co mu ruplo v kouli,jí začal hrozně nahánět a útočit na ní,tak jsme je radši oddělili, a teď se dozadu chodí pást jen Dituška,Pierot a Moruš,ti jsou v naprostý pohodě,Monďásek hold muší na pastvu zapomenout.:-(

5.3.2012 08:14
didi

XXX.XXX.2.151

jaruska napsal(a):
:-):-)Dituška v trysku.:-):-)

To vypadá, jakoby si tou nohou ukazovala, kudy poběží :-)).

5.3.2012 08:46
lucky

XXX.XXX.27.76

Já rozdíl mezi teplokrevníky taky nepoznám. Většinou dobře člověk pozná lehce identifikovatelná plemena a zbytek musíš tipovatsmajlík
Je fajn, že Bob přibírá..někteří je třeba aby přirbali, někteří malinko zhubli co?
Ten QH vypadá hezky a pod anglickým sedlem se málo kdy vidí.:-)
Jaruš, koukala jsem, že Moruš jak trochu začala dělat, tak to jde krásně dolů a oni taky jak začnou ti koně malinko línat, tak opticky splasknousmajlík. Nám takhle splaskává Beník a včera hodinu a půl pobíhal po výběhu, jak jsme odjeli, že mu holky odešly a on zůstal sám...je to jeho harém smajlík. A Dituška je suprová..a co Monďásek? Ještě ji honí?

Jinak vyjížďka byla včera super. Usa nebyla hodně dlouho pod sedlem...naposledy jsem s ní byla někde začátkem prosince snad.smajlík Jinak se svezu bez sedla sem tam ke koním nebo k večeru zpátky a fláká se po pastvině, takže jsme byli domluvení fakt na klidovou krkovku.
Terka si nasedlala Betty, Beníka jsme zavřeli do manší pevné ohrady a nasedlala jsem Usu a vyjeli jsme. Kolem řeky bylo nádherně, holky byly skvělé. Betty teda těžký závislák na Use, ale klidně si s ní Terka kllusala a cválala místy a Usa nehne ani brvou a jde jak profík. Místy jsme si pomalu lehce zaklusaly taky, ale jak ji chytlo zakašlání nebo jsem slyšela, že jde lehounce do sípotu, hned jsem přecházela do kroku. Ale i vet říkal, že by měla začít šmatlat krokovky a trochu rozdýchat ty plíce, tak budeme ťapkat teď častěji.
Jeli jsme za kamarádkou, která má nyní hafloška Maroše ustájeného u známého, než jim vyschnou pastviny..v těch mrazech koně zbalili do stájí.
Tak jsme dojeli na statek, koně se očichali a vyrazili jsme. Marošek byl nabušený, ale dal se zvládnout. Pěkně jsme se projeli, Ivča s námi dojela až domů a zašli jsme za Beníkem. Zajímavé bylo,ak Usa přesně cestou registrovala po tak dlouhé době kde je. Dva roky tím směrem nejela, ale přesně zmerčila pak kde je a kudy to má vzít domů. Betty s Marošem šli prostě normálně a ona hned v jednom místě přidala do kroku a ani jsem ji nemusela cestou nějak zatáčet nebo ukazovat kde má jít. Ona přesně věděla.
Sranda byla, když jsme přijeli k našemu mostu přes řeku, kde denně chodíme domů a že jedeme rovně k Betty a Beníkovi. Betty a Maroš šli normálně dál a Usa prostě šla, šla a já jako že jdeme rovně s nimi a ona šup a kráčela si to na most. Tak jsem na ni co blázní a jdeme pár krkoků za koňmi a ona se stopla, vytřeštila oči, že si snad dělám srandu, né? Tam už přece dneska byla u koní, teď na vyjížďce, tak jdeme domů né? C by ještě dělala u koní ?smajlík No měli jsme z ní srandu, to by jste museli vidět to překvapení u toho koně a nechápavý pohled jako proč? Kam jdeme? Ona klidně půjde sama domů , ale s koňmi? Vždyť už dneska na pastvině byla, tak stačilo, né?smajlík To jsme se všichni fakt pobavili.
Tak jsme došli kolem řeky k Beníkovi, ten byl hezky zapocený, jak tam celou dobu pobíhal kolem ohrady a plakal. Maroš se ho normálně bál! Takkového prcka poníkasmajlík. Tak Ivča koukla kse máme koně a jeli jsme zpátky k mostu. Terka nás odprovodila ještě s Betty, Ivča pak jela domů kolem řeky jak jsme jeli před tím k ní, s Usou jsme to vzala přes most, ta šla kolnečně spokojená, že jde domů a Terka si myslela, že si kolem řeky ještě domů zacválá...chyba lávky smajlík. Betty ani náhodou. Ta byla na prášky, že Usa ji odchází po mostě pryč, ona chce jít s ní, nakonec s eji podařilo ji donutit jít domů, dokonce kousek i cválala, ale ještě na konci mostu když jsem byla, tak jsem viděla jak Bettyna se ji zase točí a řve po Use. Prostě fakt na té Usamě jsou ti koně nějak zvláštně fixovaní vždycky.

Usinku jsem doma odsedlala, dala jsem ji deku, ale byla zpocená jen na plecích, ale stejně. Dnes se vrhla na seno a vypila půl kýblu vodysmajlík Ale byla včera moc šikovná, fakt krásně poslouchala, šla jako starý profík, fakt jsem byla mooc spokojená. Akorát nemá dobrý pocit jít vedle Maroše, nejhorší bylo, když jsme šli místy tři vedle sebe a ona uprostřed. To se mi normálně stopla a ty dva nechala předejít, ona radši půjde vzadu, než mít po každém boku koně a být sevřená. prostě se necítí dobře. Nejradši je úplně vepředu nebo vzadu, nebo prostě mimo koně. Musí mít kolem sebe prostor, jinak se bojí, že ji zase někdo kopne nebo kousne.smajlík
Ale byla jsem včera moc spokojená.
Taky mě pobavila Ivča, protože si myslela, že mám doma Usu ve sterilním prostědí asi přes tu zimu. Ona ví, že ji vodím ke koním,a le myslela, že asi jen podívat teď. Když jsem ji řekla, že je prakticky 24 hodin venku a přes celý den na pastvině a ve výběhu s blátem a vypadá takhle, tak mi nechtěla věřit. Takže jsme ji vysvětlovali, že ona se vážně neválí, když sebou Betty s Bendou seknou ve výběhu, že se jdou válet, tak Usa na ně kouká jako spadlá z višně a odchází někam jinamsmajlík Takže to je odpověď rpoč je tak bílá pořád, ona je fakt čistotná, ve stáji chodí na hajzlík na jedno místo. Občas se ji podaří vylisovat nějaký kousek bobku na prdeli, ale to tak jednou za měsíc. Jinak mi čištění zabere minutu s vypračoväcím kartáčem, někdy ji fouknu fukarem...horší jak začne línat, to zase budeme drbat kožich dolůsmajlík, Ale v létě se dá přetřít hadrem a je tosmajlík

5.3.2012 09:00
leennyy

XXX.XXX.55.66

Ahoj holky. Omlouvám se, že vám se vstupuju. Jmenuju se Lenka a s Jaruškou i Ivčou Bospor se znám osobně, právě díky ifauně. Jen jsem chtěla přispět čerstvou zkušeností se zubařkou Liškovou. Nevím Didi jestli se jedná o tu samou zubařku, protože na netu jsem našla asi 2se stejným příjmením. K nám přijela Mgr. Lišková, je z Prahy nejspíš a u pardubic má ustájené koně. Jezdí parkury. Ta mi ale říkala, že je právě "jen" Mgr a ne MVDr. a že nedělá nic jiného než zubařinu, že tu má vystudovanou v Americe. Tak je mi to s tou kastrací divný. Ona teda říkala, že kastrovali jejího koníka. Ale jinak zkušenost výborná. Lepší přístup ke koním jsem nezažila :-) jednoho koníka mam histerku, tak jsem měla děsnej strach jak ho přispí, ale ani o tom nevěděl. Nechala mě na vše pořádně kouknout, osahat si to. používá tu nejkvalitnější sedaci. Cena byla 1500 za koně, ale práce je výborně odvedená :-)
A Achulo, nevím jestli jsem to nepřehlédla, čtu vás holky myslím celkem pečlivě, ale k které žiješ zemi???? V Čechách to určitě není,co??? :-)

5.3.2012 09:07
lucky

XXX.XXX.27.76

Nějak mi sem nešly hodit fotky z mobilu, přitom to není tak velkésmajlík..no nevím. Tak jsem je přeuložila na ještě menší:-).

Tady už má Terka osedlanou Betty, já šla zavřít Beníka, pak nasedlat Usidlo:-)

5.3.2012 09:13
lucky

XXX.XXX.27.76

Tady si chtěla kolem řeky trochu odklusat od nás..no ani náhodou. Betyna se stopne, bez Usa nebude.

5.3.2012 09:15
lucky

XXX.XXX.27.76

5.3.2012 09:18
lucky

XXX.XXX.27.76

Usa Maroše bedlivě sleduje, když se náhodou pohne, tak mizí smajlík

5.3.2012 09:19
lucky

XXX.XXX.27.76

no a tady už kousek před barákem jdeme domů...jsem ji povolila podbřišník a kousek domů jsme šly pěšky.:-)

5.3.2012 10:07
sccary

XXX.XXX.185.6

Děkuju za přijetí :-) Jsem Zuzka je mi 25 let. Jsem ze severní moravy a nyní mám 2 koně chladnokrevnou 3 letou kobylku Lucku a 17 letého poníčka z cirkusu Arona.
Lucku znám od hříbátka ale moje bude teprve rok. Pracuji s ní ze země a pomalu obsedáme. Je moc hodná i když někdy jí to trochu ujede,nebo má prostě svůj den :-). Ale jinak ji jen tak něco nerozhodí. Její oblíbená činnost je vyklápění koleček s hnojem,okousávání všeho možného. No prostě si ráda hraje se vším možným, vyjímkou nejsou petky a igelitky,čím větší rámus tím líp.:-)

Aronek je z cirkusu original Berousek, účastnil se tam drezúry poníků, je strašně šikovný,sveze spolehlivě každé dítě,nekopne,nekousne.
Z cirkusu si k nám přinesl,to že když jde na lonž a dostane se na kruh tak nejde zastavit :-D a nebo když jde na kruh jiný kůň zařadí se automaticky za něj. A taky se umí na povel postavit na zadní,ale to po něm nechci,přišla jsem na to náhodou.:-) Teď má důchodek,ale je to pořád čipera,krom letní vyrážky,je zdravý.Plánuji ho teď dostat znova trochu do kondice pro malou neteř.:-)

Tak snad to pro představení stačí.:-)

5.3.2012 10:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Lucí,no jo,každej den jí trošku aspoň vypohybuju nebo jdeme ven,dneska asi né,smajlíkale tak jí vezmu na provaz dlouhej ve výběhu a zakluše,ono právě i těma chlupama to je,už krásně shazuje,každej den jí trochu ohřbílkuju a padá to z ní hezky,tak vypadá už přeci jenom tak kultůrnějc,když už ty chlupy nejsou tak dlouhý.:-):-)
smajlíksmajlíkNo Monďáska tam k nim pustit nemůžu,pouštím všechny ostatní koně na ten hektar,kde je vojtěška,ale sekat to nebudeme,takže je tam pouštím,aby to pomalu pásli,ale Mondi tam nemůže s nima,smajlíknenechám Ditušku takhle honit,smajlíksmajlíkPierot jí nic nedělá,Moruš taky ne,tak ti můžou bejt pohromadě.:-):-):-)

5.3.2012 10:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-))smajlíkZuzko,tak to by si kobča rozumněla s Monďáskem,:-))ten je úplně blahem bez sebe,když převrhne kolečko,:-)):-))na rozdíl ode mně,teda,kor když je většinou plný,hihi,smajlíkale já už ho preventivně hlídám,fakt mě to nebaví sbírat 2 x.:-)):-)
:-):-)Kobylka je kráásná,skoro celičkej Punťa.:-):-):-)A budeš jí učit i tahat,nebo už to umí?:-):-)
:-):-)Ponclíček je nádhernej,:-):-)no jo,to z toho cirkusu je na ty kolečka zvyklej,to se nemůže člověk divit,ale zase na druhou stranu ho to nemusíš učit,umí to perfektně sám a na kolečku aspoň ty děcka vidíš,když se učej jezdit,co dělaj dobře nebo špatně,kdyby jezdilo dítě za Tebou,tak to člověk ho moc na očích nemá a nemůže sledovat,jak sedí a opravovat ho.:-):-)A dobrý,je,že je hodnej a nekouše,co jsem takhle většinou koukala na ty poníky,co vozej děcka v kolečku celej den,tak mívají košíky,teda né ty děcka,:-))ale ponclíci,asi občas po někom už chňapnou,se jim ani nedivím.smajlík

5.3.2012 10:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ahojky Lenny,:-):-)no,já myslím,že je to někde v Anglii,to by bylo dobrý,Jára pojede někdy v létě do Anglie na tejden do nějáký rodiny,bude tam tejden chodit i normálně do školy,smajlíkto by bylo bájo,kdyby natrefila na nějákou rodinu,kde jsou i koně,jůůů.:-):-)Že by se s Markét mohla třeba Jára potkat.:-):-):-)

5.3.2012 11:17
bospor

XXX.XXX.242.134

jééé nový lidičky co se chtějí bavit bez napadání a hádání smajlík jen taky budu mít chvilku problém:-)
to byl krásnej víkendsmajlík jen už jsem zas měla plnou hubu chlupů:-| s Honzy už se to taky pěkně sype. s Barči ještě ne.
v sobotu mi byl kámoš pro seno. sežrali mi letos 70 balíků a tráva pořád není. balíky byli míň slisovaný a víc koní trak to nějak nestačilo:-( ten kámoš to má moc pěkně vychytaný:-) třeba to může někoho inspirovat
http://www.youtube.com/watch?v=MYctohaE6Gk&feature=youtube_gdata
detaily můžu dodat:-|
ten kámoš má taky Honzusmajlík letos mu bude 30:-)

5.3.2012 11:39
bospor

XXX.XXX.242.134

jezdí s nima i na dovolenou a moc si to chválísmajlík

5.3.2012 11:53
bospor

XXX.XXX.242.134

v lese jsme taky byli:-) v sobotu normálně a v neděli jsem byla na krokovce. se začátečnicí. jen jsem myslela, že umí aspoň klusat.

5.3.2012 12:04
lucky

XXX.XXX.27.76

Jéjej, to je dobré jak jede s tím vozem. To video mi nejde pustit. To jsi brala začátečníka co neumí ani klusat ven? To bych teda nerisklasmajlík.

Poníček je kráásný! Běloušek! A je takový čistý..nekecej, že se taky neválí smajlík. Vypadá jak Beník v bílém :-)
A puntíkatá kobylka je kráásná!smajlík A ještě se jmenuje Lucka, jo? Že tolik koní se jmenuje Lucka jako Já smajlík Já jich znám několiksmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík