hmmm tak mě napadá že to video možná nebude fungovat je soukromé. no uvidíte nebo neuvidíte
dám ho na stránky, ale až večer nebo zítra. podle toho jak moc budu zdrchaná z práce. zatím jsem dost
taky bych potřebovala zavolat někoho na zuby jenže na to musím našetřit a vždycky mi do toho něco vpadne. naposled to bylo nový auto. forman chudáček 1.3. odcestoval do šrotu
Jej - spletla jsem si veterinářky - ale moc velký rozdíl v hodnocení by se nekonal - paní Lišková k nám také nedorazila a dala mi to také vědět ten samý den, co měla dojet.
Paní veterinářka, která nedorazila kvůli "nutné" kastraci navíc a kvůli které jsem zrušila ochotného zubaře z Brna se jmenuje Březinová.
Měla jsem postupně domluvené doktory: Lišková, Bartůňková, Havelka (zrušen mnou, aby nejel kvůli jednoho koně), Březinová - zuby nám téměř po měsíci konečně udělal pan Šindelář .
Můj vet taky dělá hodně i zuby a má nějaké super vybavení, takže až budou finance, tak chci dát i ty zuby Use dokupy. Nebo teda spíše prohlédnout, fakt nikdy neměla zuby dělané a nevypadá, že by měla nějaký problém, ale do huby ji člověk nevidí, že.
Jinak já včera jela ke koním na parelce s vodítkem a uzdečku jsem měla na hrušce. No s dneska koukám, že vlastně nemám vodítko..už tam mám kde co :-D A nechtělo se mi brát lano a zase ho tahat zpátky. Tak jsem uň hodila ohlávku, vyhodila ji z vrat a jdeme
...a no tak holčí šla
Má pěkně nacpané bříško seníčkem ...neuvěřitelné, jak ten kůň zvětší během hodiny, dvou svůj objem
Tady se včera stopla, že jde na most domů radši, než ještě znovu na pastvinu
proběhla se po louce a zaparkovala u ohradníku...koně asi večer zapoměli zavřít do pevné ohrady
hele jak nám splaskává Beník. Už nebypadá jak těhotná kobylka On to dříško bude mít vždycky trochu, to by musel denně makat jak fretka, ale loni byl jednou tak širší. Jak začne moc tráva, dostane zase náhubek a má po srandě
Ten třicetiletej Honza je krááásnej.
No,naše hemelky by taky zíraly na vůz jako vyvoraný myši
,je to přeci jenom něco jinýho,ani z kombajnu vedle ohrady nikdy nejsou tak vykulený,jako když vidíme občas někde bryčku s koňma,Moruš chudák jednou musela v Královicích stát tak 2 metry od místa,kudy projížděl pán s bryčkou a vozil lidi,vydržela to poměrně dost dlouho,sice když kolem ní projel poprvé,tak měla oči jako tenisáky,
ale každým dalším projetím byla klidnější a pak už jí to nezajímalo vůbec,dokonce jsme pak spolu jely za tou bryčkou a byla v pohodě.
No,ale takhle to Beníkovi daleko víc sluší,když není jako koule na nožkách.
Jé,chudák auto,Ivčo,já taky byla dneska na kontrole s autem,cosi tam klepe,tak jsem chtěla mít jistotu,že mi někde na dálnici neulítne kolo
,vypadalo to na čepy
,ale je to dobrý,
auto je v cajku,
tak snad mi ještě nějákej ten pátek vydrží,už je mu sice 9,ale to zas ještě není tak starý.
bospor
napsal(a):
no to jsou radosti ke mě jezdí pořád jedna vetka. na všechno. zuby jsem jí ještě neviděla dělat, ale věřím jí
My jsme přestěhovali koníky a tak jsme veterináře neměli najítého. Teď už využíváme pana Šindeláře, má vybavení, fajn přístup a když se domluví, že přijede, tak přijede. Zuby udělal perfektně a když očkoval, koně si toho ani nevšimli .
Však ať se holka dostane někam, dokud to jde
Tady je dneska krásně zase, ráno mrzlo, ale teď svítí sluníčko. Snad konečně ty výběhy vyschnou trochu a budou se dát hrabat bobany a všechno odvozit, takhle se tam nedá ani chodit, natož hrabat nebo jezdit s kolečkem. Mám domluvený i vozík za auto, že to vyvezeme, ale teď by se ve výběhu zapadlo akorát do bláta
Jinak pesani dostali dovou postýlku. Teda spíše Fabínek.
Mají to v sedlovně, jedna je větší a druhá menší (tu větší vozíme i v autě) a te´d jsme ji reklamovali, prtože uvnitř se nějak začala drolit, což prý se nestává, ale bez rpoblémů nám poslali novou. Takže jsem ji roztáhla na dvoře, aby se to narovnalo a vylezu ven a Fabín rozvalený na posteli a chrní, ale lehnul si blbě a polovinou ležel na dlažbě...no expert, ale děsně spokojený, že má postýlku. On je pes postelový, vysloveně. Darés teď už ani nechce ležet na tom, leží na dlažbě nebo na schodech a chce být venku. fabínek ne, ten zaleze na postýlku a hajá
No nic, jdu se najíst a valím pro Usu a pak do Ostravy
jaruško však malá jaruška je vlastně už velká věřím že se těší
skoro to vypadá, že jaro je tady
Noo,to jo,Ivčo,už mě drobet přerostla,
je větší,než já,snad to nebude čahoun.
Takhle jsou Dituška,Pierot a Moruš v pohodě na pastvě,teda pastva tam zatím není,ale něco maličko už koušou.
Šli se napít,a pak se šli zase pást.Dituška jde za Pierotem,ona ho miluje.
Dneska nám odjelo Sádlo,
ale není daleko a dokonce tam jezdíváme na závody,
tak nám noví majitelé svatosvatě slíbili,že až tam budeme,že přijedou fandit
a přivezou nám Sádýlko ukázat.
Jaruška : No já už ji taky od těch koleček odháním,ale ona to dělá celkem nenápadně :-D chodí a chodí dokola a najednou šup a je to .
Jo pomalu ji zataháváme,já s tím zkušenosti nemám,ale přítel pracuje s koněm v lese takže ví co a jak tak ji pomaličku učí on. Postroje snáší dobře a guma ji taky nevadí.
No ty provozní poníčci na potích a podobně sou chudáci. Aron taky celkem kousal,ale netrvalo dlouho a onaučil se to úplně.
Lucky: No ta fotka je celkem stará :-D to z dob kdy byl Ronek ještě v boxe a výběh byl bez blata. Nyní je 24/7 tak už takový běloušek nebyl pěkně dlouho
No já Lucky mezi koňma moc neznám,tato je asi druhá
Jinak díky za pochvalu koníků,vy máte taky krásné koníky,jen se musím zorientovat který ke komu patří
Jára dneska odjezdila všechny naše 3 koně,no jo,už se budu pomaloučku smiřovat s tím,že budu s Moruš jezdit většinou sama,
páč ona chce s těma koníkama jezdit po závodech,Pierot má zaplacenou licenci,tak aby to něják vypadalo ke koukání,tak musí víc přiježďovat,a má na to jen pondělí,středu a pátek nebo sobotu,jeden den chce mít taky úplně pro sebe,že jde s děckama ven,takže vyjížďky moc nehrozej,
ale hlavně,že jí to baví,a že se dosud docela dařilo.
Jaruško co je to za pejska je to krasavec :-) Trochu mi připomíná pesana co jsme si chtěli vzít ke koníkům,ale nakonec ho majitelka nedala a teď se pesan toulá po vesnici a nebo je uvázaný celej den u boudy
Vítám všechny nováčky, jen se omlouvám, že většinou oslovuji jménem co je v nicku, protože v tom mám zmatek a jména si nepamatuju To si spíš pamatuju koníky
Bospor: Koníci v řadě, to je bomba, ale kdybys to takhle plánovala vyfotit, tak ti tak nepostojí Já takhle chtěla vyfotit v ohrádce štěňata, když jsme je tu měli a strávila jsem u toho půl dne a to normálně na té ohrádce viseli pořád
ale když jsem chtěla fotit, tak měli spoustu jiných zájmů
Proč mají ty telátka takové smutné kukuče, to jsou ňunínci
Jeden Matěj před odchodem na procházku : tak já si teda schrupnu než se vykýbluješ
Taky vítám nové příchozí a předem se omlouvám, že vám asi holky budu chvilu psát přezdívkama, páč já paměť na jména fakt nemám.
Jaru Dituška je na plńáska moc pěkná, kdo jí vůbec jezdí? Jarča nebo majitelé? My co u nás ve stáji máme tu plňasku, tak ještě pořád krmí hříbě a chudák je jak vycuclej pytlík od polívky, majitelka zkouší mazat vemínko česnekem,že prý by to mělo trošku tomu sání zabránit, ale zatím efekt nic moc.
Lucko tiše ti závidím, že se Usa neválí Jak si dávala ty fotky s Maroškem, tak je to moc pěkný koník, ale fakt mě dostává jak Usa mezi nima září, by mohla dělat reklamu na nějaký prací prášek
.
Jaru, Jára jede do Anglie? Ta se má, já tam byla na týden ještě na střední škole a fakt to bylo moc suprový a neskutečný zážitky, tak jí koukej vybavit foťákem ať to doveze plno fotek, opravdu tam je na co koukat. My to měli jako poznávací zájezd a kdyby to šlo, tak bych jela znovu .
Jinak my jsme v sobotu s holkama ze stáje jely na masopust do vedlejší vesnice a až na začátek kdy koně měli skoro mrtvici z masky kohouta, tak to bylo supr, teda až na bandu asi 20 cyklistů navlečených do těch jejich stupidních oblečků, kteří zrovna asi měli trénink na MS a nehodlali zpomalit ani před masopustním průvodem a kamarádce to málem narvali do koně, no ještě, že je koník řádně upozornil zadníma kopytama ve vzuchu, že to zrovna není dobrý nápad, ale jako fakt inteligenci některých lidí fakt nechápu
Evča měla asi nejlepší masku
Jezdila i Monďáska,ale to jsem nemohla fotit,byla jsem s těma lidičkama,jak si tu byli pro Sádýlko.
Zuzko,to není ta border kolie,tohle naše je parsonek.
Jezdila i Monďáska,ale to jsem nemohla fotit,byla jsem s těma lidičkama,jak si tu byli pro Sádýlko.
Zuzko,to není ta border kolie,tohle naše je parsonek.
Já s Miou jako ospalci, musela jsem na ní hodit deku, protože se to čuně jedno vyrochnilo v bahně zprava i zleva
Jaruško jsem živá, ale bylo to trochu jinak než jsem si naplánovala. Mám novej podbřišák i s dotahovacím řemenem a dneska to měl Matěj prvně na sobě a chyběli mi dirky na dotažení
Poťapkali jsme trochu pod sedlem v kruhovce a pak jsme šli ven, ale tam už jsem nenasedla, protože to bylo hrozně volný
tak abych si nevyrobila nějakej další malér
V kruhovce šlapal dobře, ale pak v lese jak si vyfouknul, tak bych potřebovala ještě tak dirku dotáhnout a už nebylo kam
Omluvte provazovku pod uzdečkou, ale zatím není Matěj schopný odejít od koní pod sedlem, takže do lesa jdem na ruce a tam pak nasedám, tak ho nechci takový kus táhnout na udidle Jen co to doladíme, budem už chodit vyfešákovaný.
Matěj zívá po každé po nauzdění
Včera jsme se ještě byli proběhnout se Sobistou, mno a bylo to docela akční
Janahol : máte moc pěknou výbavu na koníka,to máte nějaké kvalitní sedlo že ?
remonek: slušivý úbor .
Na fotce Lůca jako mimino.
Holky neměly byste radu na barvu provazovky pro Lucku? Nemůžu se pořád rozhodnout :-)
Remonek: masopust na koních, to je nádhera a to koště pod sedlem
Jaruško, taky bych se nechala poslat do Anglie, nebude mít malá místečko v kufru? Jinak chápu, že jako máma budeš ten týden jako bez ruky, ale to je hold úděl každé mámy, že se jednou ty dětičky začnou starat sami o sebe
Tady jsem vyfotila tu Matějovu sedřeninu. Nehřeje to, neotýká, ale má to pěkně zaprasený a začíná se mu ten bordel odlepovat, tak snad si to nikde nezatrhne umejt si to ode mě nenechá, tak si musí chlapec poradit sám
Jinak jsem dneska zjistila, že má naražený pravý přední koleno, asi se někde natáh a málem mi kvůli tomu dneska vyrazil zuby když jsem přes to přejela kartáčem, protože jsem o tom nevěděla, tak mu ta noha vystřelila do vejšky a jak jsem k němu byla ohnutá tak to bylo tak tak
ale oteklý to nemá, tak snad to bude dobrý a doufám, že si úrazy teď vybral na celej rok
Scarry: jo jo, koník byl za pár peněz, ale sedýlko bylo třikrát dražší, ale je úžasně pohodlné, má měkčené posedlí, přetáčené třmeny - ty jsem moc chtěla, protože co jsem jezdila v těch obyčejných, tak mě hrozně bolely kotníky
Snad můžu napsat, že je to West star od M.Nepustila, snad to nebude braný jako reklama
No vy teda jedete Člověk je jeden den ve škole a nestačí se divit, kolik nových příspěvků objeví
Jaruško, určitě pošli mladou do Anglie, pokud je nadaná na jazyky, určitě jí to jenom prospěje. A ještě bude mít plno krásných zážitků. Mi s tím vždycky vyhrožovali naši, že mě tam taky pošlou a pro mě to bylo jak za trest Jazyky nikdy nebyly moje silná stránka
Jinak ta fotka byla z valachova lepšího dne, kdy byl ještě relativně čistý. On je hrozná špindíra. Kvůli nadávkám sousedů, že prej si koně na vyjížďky nečistíme jsem mu ušila provizorní bederku, abych mu ten zadek zakryla
Luci, obdivuji tu tvoji arabku. Je naprosto parádní, jak s ní můžeš jít ven jen tak. Obdivovala jsem vždy tu důvěru koně ke člověku (a taky naopak :D), když za ním jde doslova jak pejsek
Jinak Tibery chodí téměř pod vším, co se na něj hodí. Ta anglická výbava, vlastně všechno co má na sobě je moje vlastní z našetřených peněz postupně pokupovaná Osobně dávám taky přednost westernu, ale na ten bych neměla.
Jani, máš na Matěje parádní výbavu. Moc mu to sekne A to sedlo, nedá se víc než jen závidět
Zuzi, a odkud ze Severní Moravy jsi? Taky patřím mezi Moraváky ze severu
Silivren : pěkný koník,ale máš to půl na půl ne? Uzdečka west a sedlo angl.
Nj když western tak jen kvalitní,a to je fakt drahá záležitost :-(. Já jsem z Bruntálska a ty?
Fotka ať trochu víte jak vypadám taky :-D
Díky za pochvalu výbavy za to všechno může můj manžel, ten říká, koníka si vychováš, sedlo ti nechcípne
a když už si máš splnit třicetiletý sen, tak ať to stojí za to. Je fakt, že mě to sedlo už párkrát podrželo, z anglie bych jela dolů jak na tobogánu
Jo jo, Matěj je hucul střiženej pravděpodobně s arabem, ale já říkám, že to je osel kříženej s kamzíkem Totiž bodlák na vrcholu hory je pro něj neodolatelné lákadlo
. Bodláky miluje a terény taky.
Původ má neznámý, modrý průkaz jsem mu dodělávala až já a v očkováku neměl zapsanou ani mámu. To byla sranda, když mi to za Slatiňan přišlo domů a jako místo Matějova narození tam bylo moje bydliště a já ho měla asi dva měsíce
Zuzi, já jsem Karvinsko Ale na koníky jsem jednu dobu jezdila až do Studénky
Jinak uzdečka je opravdu westernová, ale hrozně se mi líbila Už jsem si pořídila i anglickou. Tady tahle není dělaná do martingalu a je moc krátká. Tibery vždycky zabral s chutí se pást a já málem letěla přes hlavu
Jani, tak to je manžel pěknej frajer Moc hezky to řekl
A já jsem si myslela, že máš čistýho huculíka. Osobně co já jsem vždycky potkala huculoaraby, byly to koně jednoho pána a pro ostatní pěkné ludry. Ani s jedním jsem si nesedla.
silivren, mě zase huculoarab přesvědčil, že ti menší koně mají něco do sebe, před tím jsem jezdila valacha čt, asi 175 kvh, ale jakmile jsem sedla na toho huculáše, tak bylo jasno, neskutečně si mě získal a pak když jsem vybírala svého koně, tak už jsem koukala po něčem menším, i když u Sobisty jsem v jeho 15 měsících ( to jsem si ho koupila) ani nějak netušila kolik by asi tak mohl mít. No a když občas jedu proluftovat přítelovu chlaďasku, tak jsem ráda, že se na ní vůbec vydrápu a vždycky si na ní přijdu tak nějak podivně.
Naši bílej a bílej, i když teď asi spíš bahňovatej a bahňovatější
No já právě v anglu vůbec neumím jezdit :-( tak teď chodím ke známé trochu se přiučit. Necítím se v tom vůbec.Ale to vojenské je přeci jen trochu jiné.
Silivren - uzdečka je pěkná a jak ty se jmenuješ jménem?
Ahoj vsem kochackam, to se to tu nashromazdilo ze to vsechno nepoberu. Za mne take vitam nove kochacky.
Jarusko, v Anglii nejsem, takze se s malou Jaruskou asi nepotkam, jsem se zabydlila v Belgii no a anglicky neumim pomalu ani slovo.
Chapu Te ze mas asi strach, no a moje holka zase sni odjet na rok do Japonska, az dodela skolu. Ja ji odrazuju ze jsou tam lidozrouti ale ona se mi smeje ze si to pletu s Thajskem. Povidam ji jak jsou sileni, ze zerou psy a ona na to ze si to pletu s Cinou. Hledam obcas po youtube nejaky priserny zaznamy a ze to prej je Korea....ona neuveri a neuveri ze v tom Japonsku je hrozny nebezpeci
. ...ale, do 18ti jeste daleko....treba si to rozmysli.
Lucko, jeste jsem Ti taky nenapsala jak se kocham nad Usou. Ja jsem nebyla sice na araby protoze jsem mela takovou predstavu ze jsou stejne jen pro velky bohace...(ale treba jsi taky velky bohac) takovy konsky barbiny a dal se o to plemeno nezajimala. Ale diky Tvemu povidani zjistuji ze jsou to vlastne moc sympaticti kone. No jo, jenze ja nakonec stejne obdivuju vsechny rasy. Kazdy konik ma svuj sarm. Snad jen Achalteka bych se bala vlastnit,myslim ze jsou dost nervni a musi se toho s konma hodne umet, no, nevim.
Jo tak rikas Jarusko ze poprsak opravdu sedlo podrzi...tak ja si ho udelam. Ona Nevada bude asi to samy co Mimi, ja mam vzdycky pocit ze pri sedlani Mimi preskrtim a ono to stejne sjizdi tak si musime hlidat aby se neotocilo. Na couracky dobry ale na poradnou praci to neni. Videla jsem tu nove kone, pekni, tak holky fot'te at si je casem zapamatuju.
Honzika, Rozarku,JIskru, Morus & co. Usamu, Puntu a dalsi, to tu bude za chvili slusne stado koni a budeme o nich vedet vsechno.
Plus pejsci k nim.
Tak vsem preji dobrou noc.
Teda Šárí,ty lidi opravdu nechápu,to je nenapadne,že dokud bude mamina s hříbkem pohromadě,že hříbě bude pořád cucat,a že když mu to mažou vším možným,že to je stejně prd platný a že mu můžou spíš uškodit?
Možná bys jim mohla poradit,že musej jednoho z nich odvézt úplně pryč aspoň na měsíc,aby se odstavili,oni to třeba nevědí,než z kobyly budou chodit jen kosti.
Masky jsou skvělý,to koště na tý kobyle je super,to by se Moruš taky líbilo,kdyby jí koště šimralo na prdeli,
já bych vlastně mohla taky jít za masku jenom za toho čaroděje mladýho brejlatýho,páč si fakt nedovedu ani koutkem oka představit třeba princeznu v brejlích.
Janí,tos udělala dobře,že jsi nejela ven,dírku si tam přiděláš,nebo manžel přidělá,joo,to jsem se tu smála jako pako,když jsem četla,že sedlo nechcípne,
já si totiž představuju tu situaci,kdy jedeme na vyjížďce,najednou se sedlo z pod Moruš vysmekne a padne k zemi jako podťatý,Moruš jede ale dál a Olda se ptá:proč nejedeš?A já-.nemůžu,chcíplo mi sedlo.
Noo,na kravinky,to mě užije,že joo...
Jo,ještě jsem chtěla-Markét,on poprsák sice sedlo podrží,ale dle Tvého popisu,jak píšeš,že sedlo musíš moc utahovat,tak jednoznačně ho máš úzké to sedlo na tu kobylu.
Ve středu Ti natočím videjko,jak se pozná,že to sedlo je úzké jednoduchým způsobem a pošlu Ti ho,a uvidíš,že mám pravdu,já jsem si tímhle prošla s Moruš taky,na tyhle koně musí být opravdu to sedlo čiroký a když je,tak vůbec nesjíždí,ani když kůň nemá žádnej kohoutek,Moruš taky žádnej nemá,je jako válec,a sedlo,protože je dost čiroký,tak na ní sedí jako zadnice na záchodě,a někdy Ti natočím,na jak volným podbřišníku jezdím a sedlo stejně nesjedu,protože krásně tou šířkou obejme tu kobču,kdežto když je sedlo úzký,tak pořád sjíždí,to neudrží ani ten poprsák,poprsák drží sedlo jen když jde koník do kopce prudkýho,tak aby mu nesjelo na prdel.
Janí,taky chválím sedýlko a hrozně by mu k tomu ten poprsák seděl Matějovi.
My taky dáváme provazový ohlávky pod uzdečky,naše hemelky se z nich netrhají,takže je krásně můžou mít a můžeme je vždycky někde oduzdit,připneme vodítka a můžou se pást,nebo je uvázat u hospody a něco si dát.
Brašničky mám jenom já a normální ohlávky pro všechny koně by se mi tam nevešly,páč už jsou plný jejich vodítek a pití brávávám s sebou,tak už se do nich normální ohlávky nevejdou + vodítka.A na hlavě je mít nemůžou,to vypadá strašně
,a furt se to někde o něco zahákává,jako ohlávka o uzdečku nebo obráceně.
Nazdárdek.
Teda já měla včera zážitek. Letěla jsem pro Usu, pak hodit obličej na ksicht a jela jsem do Poruby na jednání. Tak tak jedu od centra Ostravy na Svinovské mosty a najednou uzávěrky atd...mosty opravují. Jenomže jsem tam jela v koloně aut, tak to šlo a pomalu jsem to projela.
Ale zpátky najednou nikde ani auto, tma, plno kuželů, samé značky..no já totálně nevěděla kam mám jet nějak...jsem myslela, že jedu správně, vykličkuji a najednou jedu a za mnou velké auto s blikačkou..ještě jsem si říkala..ha, velká sanitka, vezou nějakého chudáka, tak uhnu do druhého pruhu a ono mě to předjelo, vzadu stopka a POLICIE...no tě pic......
...sundala jsem okýnko a spustila na policajta co to tady mají za bordel a ať se mě neptá jestli vím co jsem udělala, protože to nevím :-D Ten ze mě musel být na prášky
No prostě jsem asi dobrá herečka, můj výkon byl hodný Oscara...ale né, já jen jsem mu vysvětlila, že fakt nevím, ještě mám auto půjčené od kamaráda, takže jsem tam hledala doklady...stylem..."máte doklady od auta?" ..říkám "noooo...víte, někde by tady měly být "
. Vytáhla jsem v té tmě balík něčeho, dám mu to do rukou a říkám "vyberte si co chcete "
...pán policajt vytřeštil oči
..pak jsem ještě hledala zelenou kartu...no prdel byla. Pak prý na kolik si cením toho zákazu vjezdu....jsem říkala, nooo. to nevím, ale řeknu vám, že nemám vůbec peníze
. Já vím, že to Vám asi říká každý, ale já vážně nemám peníze, proto jsem tady jela a teď se tady motám jak zmatená moucha a ještě vy mě chcete obrat
..no prostě chlapík ze mě měl dost
Prý mám dětem koupit za 2000 dárky...jsem říkala, děti nemám....no tak že něco pro sebe a jeďte
Jinak jsem koukala, že Sobista je taky veselá kopa, co? Docela akční
A Jaruško, to teda asi už mocv nebudete vyjížďkovat, co? Když Jarča chce pořád přiježďovat. Ale je fajn, že ji to baví a kdo ví, třeba z ní ještě něco bude. Hlavní je, že má holka podporu doma....to já nikdy neměla.
Jo tak Belgie
,no jo,
tak to moje naděje,že byste se s Járou potkaly,zhasla,
to se nedá nic dělat.
To si piš,Šárí,že jí dám s sebou Fotyho přístroj,aby mi to nafotila tu krásu,
a aby si taky přivezla nějáký vzpomínky.
Jo,jinak má Jára z Angličtiny jedničku a z Češtiny dvojku,tu jedinou dvojku,a ona jí má z mateřskýho jazyka.
Usa taky nosí pod uzdečku černou parelku. Když ji potřebuji někde uvázat nebo ji vedu, tak otěž si přepnu k parelce, nevodím ji za udidlo, má citlivou pusinku
To sedlo na Matěje mě taky hned trklo do očí. Moc pěkné a sluší mu . On Tvůj manžel má pravdu...sedlo je skoro napořád a když už, tak kvalita se u sedla vyplatí.
Šárí,to je divočina
ten Sobista takhle zjara,co?
Mia taky takhle řádí pod sedlem,nebo už je klidnější?
Janí,to zranění je v pohodě,když se o to tak bojí,tak mu tam nesahej,to je jasný,ale jinak to nic není,Moruš měla daleko horší ten kopanec a neřešila jsem to,jen jsem to hlídala,kdyby něco,ale neošetřovala jsem to ničím,Moruš je proti tetanu očkovaná,tak to tělo si s tím poradí samo.
A v těch místech,kde to má,mu to vůůbec na ježdění nevadí,
klidně jezděte.
Andrej,tak na tý poslední fotce je krásně naleštěnej koník,moc mu to sluší,
já vím,že je těžký takhle světlýho koně udržet,aby na něm nebyly ty flekance,ale opravdu je to hrůza,ale to ještě jde,když s ním jdeš jenom ven,ale kolikrát na závodech vidíš šimla,měl by bejt aspoň trochu vyčištěnej,když už se teda předvádějí na veřejnosti,a kolikrát je to hrůůza,
opravdu jsou jako mapy ty koně,
a ještě to mívají čerstvý,
takže to tuplem z nich člověk nedostane,aby zase nebyli zlití celí vodou.
ahojky kochandy, teda vy jste se rozjely....
vítám všechny nově příchozí
já byla v sobotu s Rozárkou na delší asi dva a půl hodinové vyjížďce a bylo to moc super...jen je u nás hrozně podmáčíno a hrozně to klouže, takže jsme musely fakt opatrně...na jednom místě jsme lehce zacválaly, jinak spíš krok klus...při cestě domů jsem jí nechala jít jak uzná za vhodné...šla vzorně krokem, občas si poklusala...pak jsme přijely k jednomu docela dlouhému táhlému kopci...tak se pod ním zastavila...pootočila na mě hlavu..jak kdyby se chtěla zeptat..MŮŮŮŮŽU...tak jsem si přitáhla otěže, stoupla do třmenů a říkám tak jeď...ta vystřelila jak dělová koule...to byla paráda....na vršku si hned sama v klidu přešla do klusu a pak už krokem domů....byl to fakt nádherný den.
v něděli mě pěkně bolela prdela, tak jsem byla venku jen asi půl hodiny bez sedla
Jaru, malá Jarča se má, já bych teda do Anglie jela taky hned...škoda že za mě to vůbec nebylo. Jinak Dituška a ostatní koníci jsou fakt parádní...máš vždy úžasné fotečky
Šaríí, tobě to táááák slušelo...říkáš, že zavedeš novou modu a budeme jezdit v pyžamech
Jani, Matýsek má fakt hezkou výbavu, měla jsem podobnou uzdečku, ale před Vánoci jsem jí za výhodnou nabídku prodala
nejhezčí pohled na svět
No,právě,Lucí,teď se chystám,že nesedlám Moruš,vezmu jí jen na ohlávce,když jedeme samy,no problem,
a užijeme si krásnýho teplýho dne,
odpoledne jedeme s Járou do oddílu,tak ta si zajezdí tam,minule tam skákala 2 koně,tak jak moc na skoky nebyla zvyklá,tak jí dost bolely nohy,ale jenom asi 10 minut,pak už zase lítala venku jako pometlo.
Díky,Markét,jsem moc ráda,že se fotičky líběj,to má vždycky radost.
Moruš taky je zvyklá na hlas,já vždycky,když to jde,říkám-pojedeme kousek,jo?
A ona už se připraví a na pobídku se rozkluše,je moc hodná a šikovná.
Rozárka je krásná a je fajn, že je taková hodná. To je nejlepší, když si člově s tím koněm tak povídá a on už ví
Jinak Achulo(Markéta?..já se z těch jmen taky zvencnu tak mě omluvte, taky nemám paměť na jména..asi si to někde pro začátek napíšu
)
Díky za pochvalu Usinky. Oni se dají arabi koupit i za slušnější cenu (tím zase nemyslím ty ty levné, co mají exteriérově jen arabské papíry), ale dá se koupit slušný kůň za přijatelnou cenu, nemusí jít zrovna do statisíců a výš....
Nemysli si, já bohatá nejsem a v poslední době už vůbec,a Usamu jsem kupovala ještě na vejšce, makala při škole, abych si splnila sen a stála mě fakt hodně...i na tehdejší poměry před 9-ti lety .
Jinak arab je normální kůň. Je to citlivka, přece jen je to plnokrevník takže vzrušivější to je, ale rychle se učí, má trvalé návyky, horší jak ho naučíš něco špatně..mají paměť jako sloni i na kraviny.... Ale jsou komunikativní, rádi se učí, ale nesnesou špatné zacházení, tvrdý dril a po zlém s arabem nic nesvedeš. Všechno muš umět podat tak, že je to jeho nápad
. Hodně se fixují na svého člověka a je to pak opravdu kamarád a přítel, který tě nenechá ve štychu. Jsou to charakterní koně, ale dají se velmi dobbře zkazit..
Jaruško: když se tak vyznáš v těch sedlech mohla bys mrknout i jestli nám sedí to vojenské? Někde jsem se už ptala,ale tak když to zkoukne více lidí tím líp
Nechala jsem si ušít podsedlovku pod něj obyč.tenkou a pak mi kámoška řekla,že lepší je tlustá westernová,ale mě připadá zbytečná a tak celkově se pod to sedlo nehodí. Prý ale kvůli těm starým ztvrdlým sedlovým polštářům.
Jinak teda si vezmu tu žlutou,chci parelku s kroužkama, snažíme se jezdit bez udidla. Parelku máme velkou tak už chci objednat přímo tu s kroužkama.
Jinak když je řeč o arabech tak mě nedávno lákala známá, ať za ní dojedu že pojedeme ven a že mi půjčí svého araba. No odmítla jsem,necítím se na to. A říká mi prej : "budeš si připadat jako bys sedla z trabanta do ferari". a že nebudu pak chtít jinýho koně. Ale to nehrozí já už si vybrala
.
To s tím arabem měla kamarádka pravdu. Usa teď sice moc pohodlná není, jak dva roky nejezdí a opadly ji svaly, ale když byla naježděná a nasvalená, bylo na ni svezení jak v peřince. Mají měkké chody, kdok je trochu kratší, ale dá se naučit trochu ťapkat a klus je pohodlný. Usa třeba uměla krásný pleasure kles, fakt se člověk jen lehce pohupoavl. Teď ji to dělá problém, nemá na to svaly.Ale budeme nyní častěji asi chodit na krkovky, aby se zase malinko dostala do kondice. A u araba cval je trochu živější, umí teda hodně rychle valit, když chce, ale když se přijezdí a zpomalí, má taky pohodlný cvalík. Prostě arabáš plave vzduchem a odráží se jak na párkách a i pod sedlem je měkký....pořídila jsem si koně na svou páteř
lucky
napsal(a):
To s tím arabem měla kamarádka pravdu. Usa teď sice moc pohodlná není, jak dva roky nejezdí a opadly ji svaly, ale když byla naježděná a nasvalená, bylo na ni svezení jak v peřince. Mají měkké chody, kdok je trochu kratší, ale dá se naučit trochu ťapkat a klus je pohodlný. Usa třeba uměla krásný pleasure kles, fakt se člověk jen lehce pohupoavl. Teď ji to dělá problém, nemá na to svaly.Ale budeme nyní častěji asi chodit na krkovky, aby se zase malinko dostala do kondice. A u araba cval je trochu živější, umí teda hodně rychle valit, když chce, ale když se přijezdí a zpomalí, má taky pohodlný cvalík. Prostě arabáš plave vzduchem a odráží se jak na párkách a i pod sedlem je měkký....pořídila jsem si koně na svou páteř
že bych to svezení ještě zvážila?
Ahojte, už jsem tu dlouho nebyla Vás tu je, teda
U mě se hodně odehrálo...Dobrého i ne moc potěšujícího
Na radu několika přátel jsem si pozvala k Punťovi dva specialisty na oči a oba mi řekli, že to slepota není, dostal spešl masti a kapky a běhěm pár dní měl oko v pořádku. Že jsem tak neudělala hned
Rodinné důvody mě ale přiměli najít Puntíčkovi nový domov, možná jste viděli inzerát. V Čechách se mi neozval nikdo takový, komu bych ho s čistým svědomým prodala. Ale podařilo se mi najít novou majitelku v Německu a jsem za to moc ráda. Ještě ho mám hocha doma do dubna, ale pak odcestuje daleko odemně(800km) k móři Ale bude se tam mít moc pěkně
To je dobře Míšo,že to oko má v pořádku. Ale je škoda,že si ho nemůžeš nechat,musí ti to být líto
. Takový krásný kůň. Hlavně,že jsi mu vybrala super nový domov a že víš,že mu tam bude fajn.
To víte, že mi je to moc líto, obrečela jsem to a ještě určitě obrečím, ale těší mě pomyšlení, že se tam bude mít mnohem lépe než u mě Když budu mít dovolenou, můžu se tam na něj přijet podívat
Bude tam mít několik stejně barevných kamarádů..
Paní ho hlavně bude mít do zápřahu, bude vozit turisty u moře, pro své účely pod sedlo a pokud to vyjde, tak i do chovu
Zuzko,to je omyl,já se v sedlech moc nevyznám,jen vím,že když má člověk pocit,že to sedlo musí pořádně přitáhnout,aby nesjíždělo,tak je opravdu úzké.Když sedlo pasuje tak,jak má na tyhle bezkohoutkatý koně,tak není potřeba toho koně skoro vůbec dotahovat,nebo jen minimálně.
Teď jsem přijela z venku,bylo nádherně,sice sluníčko šajnilo,to jo,ale vítr moc teplej nebyl,
když jsem fotila,tak jsem si říkala,že další fotky už dělat pak nebudu
,jak mě zábly ruce,
ale mě to prostě nedá a mám jich pár.
Jo,a natočila jsem,když sesednu z koně,tak jak mám krásně volnej podbřišník,na tomhle normálně jezdím,vůbec to není utažený a přesto mi to sedlo z tý Moruš nesjede,ani když občas vymyslí nějákej úhybnej manévr.
Ale dám to sem až večer.
jaruska
napsal(a):
Zuzko,to je omyl,já se v sedlech moc nevyznám,jen vím,že když má člověk pocit,že to sedlo musí pořádně přitáhnout,aby nesjíždělo,tak je opravdu úzké.Když sedlo pasuje tak,jak má na tyhle bezkohoutkatý koně,tak není potřeba toho koně skoro vůbec dotahovat,nebo jen minimálně.
Teď jsem přijela z venku,bylo nádherně,sice sluníčko šajnilo,to jo,ale vítr moc teplej nebyl,
když jsem fotila,tak jsem si říkala,že další fotky už dělat pak nebudu
,jak mě zábly ruce,
ale mě to prostě nedá a mám jich pár.
Jo,a natočila jsem,když sesednu z koně,tak jak mám krásně volnej podbřišník,na tomhle normálně jezdím,vůbec to není utažený a přesto mi to sedlo z tý Moruš nesjede,ani když občas vymyslí nějákej úhybnej manévr.
Ale dám to sem až večer.
aha, no nám spíš ujíždí dopředu a to bude asi tím že Lůca trošku vypasenější.
No tady je taky pěkně,ale ten vítr je fakt hodně čerstvý. Kdyby nefoukal tek je skvěle.
Ránko tady bylo -3 stupně a zataženo,takže nic moc. Teďka už svítí sluníčko....
Ahojte, Miso to je mi lito ze musi Punt'a pryc ale opravdu je lepsi daleko-ale do dobrych rukou nez treba blizko a nemoci pak uz ani zasahnout kdyz by se Ti nelibil pristup novych majitelu.
Jarusko, mas pravdu, dnes jsem mela zrovna sedlarsky kurs, optala jsem se a prof. mi rekl presne to samy. Za to video budouci dekuju, jsi moc hodna.
Luci, jsem si delala srandu ze jsi velky bohac ale ikdyby-mne bohaci nevadi, ja jim to nezavidim ani trochu. Uplne by mi stacilo se mit fajn,penizky tak akorat ale jak jich je uz moc tak clovek pak hodne ztraci. No,uprimne se jeste necitim na to vlastnit araba, myslim ze na takove kone musi clovek trochu dozrat (cimz ale nemyslim ze zase nevyzraly clovek muze mit jakehokoliv kone, to ne.) Ted stejne nepotrebuju kone, casto se modlim (doslova) aby panbu dal a moje u mne dozily. Vic jak loni jsem davala inzerat na prodej Mimi a Nevady,ale Mimi se zdala byt lidem mala. Tak jsem se modlila at se holky dostanou do dobrych rukou. A dostaly...zustaly v mych.
Vyresilo se to. Ale vim ze zivot...nebo lide pripravi kolikrat osud ze clovek musi rict milackum sbohem.
Ja bych si prala jeste valaska do budoucna,pokud se mi podari splasit vetsi pastviny. Ale mam takovy sen mit taznyho brabantskyho ale hnedaka, me se simlove moc nelibi a hlavne!-bez usmiknutyho ocasu
No jinak jsi mne Jarusko potesila ze je tedy sance mit sedlo na Mimi ktere se neprotaci. Mam jedno dobre ,anglii a tak jeste pockam na Achulu jak ta bude vypadat ve 3 letech a kdyz nepujde ani na ni tak ho strelim. Sedla se budeme ucit pristi rok, ted delame uzdecky, mame za sebou ohlavky a cekaji nas letos postroje. To uz bude vetsi fuska. A angl. sedlo je pry daleko komplikovanejsi nez western.
jaruska
napsal(a):
No teda,tak to bych asi zešílela,kdyby mi Jára chtěla odjet na rok do Japonska,
proč zrovna do Japonska,proř né za velkou louži?
Zuzko,taky souhlasím s Janinou,
těm kobylkám slušívá oranžová,žlutá,červená,zelenou ohlávku stájovku mají naši kluci,k nim mi sedne víc.
No jo, to uz je par let co ji to Japonsko chytlo. Kultura a trochu se uci jako samouk ale jen trochu, preci jen na to nema cas. Avsak jak jsem byla prekvapena uz tak rok a pul ze neni jedina, kdo je tim Japonskem tak posedlej. Mozna v tom hrajou roli japonsky komiksy Manga (v Cechach se rika Hentai ale to je oznaceni pro sproste komiksy,kdezto ty slusne pro decka jsou Manga.), ale je tolik mladych lidi ze je to dnes pomalu jak v 60tych letech hippies. Poradaji se velkolepe vystavy v hl. mestech, lide se oblekaji do kostymu. Jedou v tom nejen decka ale i lide cca 25 let. Nejsou v tom zadny drogy ani alkohol, ani sex- to jsou lide co hltaji kreslene pribehy, puvodem z Japonska...oni tim zijou.....ma dcera taky.
Zatim jsem si nevsimla zadne vyhranene filozofie, takze decka chodi normalne oblikane, cesane (ne jako Emo napr.) takze jsem v klidu. Holka misto aby litala za klukama a po mejdanech tak sedi doma a kresli komiksy a nebo je cte a pak o tom diskutujou po int.
Ale na druhou stranu je videt ze ten planovany pobyt v Japonsku neni nejaky lehky rozmar co za par mesicu prejde, ze jo.
usmívající se Rozárka, to je nádhera
Teda já to tady pomalu ani nestíhám číst, natož nějak reagovat
Jaruško, dneska jsem objevila místo, kde si to Matěj udělal a potvrdilo se mi, že ten útěk byla pěkná mela Máme tam pod jedním výběhem takový rigol, který končí kanálem a nad tím je tak třičtvrtě metru vysoký betonový schod a tam jsem našla zaschlou krev, takže Matěj to sedřel o ten beton
Ale je to dobrý, není to oteklé, nekulhá, takže pracujeme.
Dnes jsem měla málo času, tak byla jen kruhovka a takhle z ní koukáme do zimního výběhu na koníky a vedle na krávy
Míšo, mám radost, že se Punťovi nepotvrdila ta měsíční slepota a že je zdravej ale smutním s tebou, že jsi ho musela prodat
Takovej pěknej puntík...no jo, život s náma mává a člověk nikdy neví, co se přihodí
Myslíte si, že koně znají hodiny? Já dneska v poledne ještě kydala a vyjedu s hnojem na vůz a koukám, všichni koníci jsou u jeslí a papkají seno, jak kdyby přišli na oběd A to už maj otevřeno na trávu, ale ještě tam toho roste málo
Omluvte kvalitu, je to z mobilu.
znají!!! čas krmení vědí na minutu
moje už taky můžou na trávu. tedy mohli by kdyby nějaká byla.
Markét,nemáš zač,dneska,až přijde Jára ze školy,to natočíme a pošlu.
Takhle to u nás vypadalo včéra,když jsem si šla pro Moruš,že pojedeme ven,ta neležela.
Kdyby bývala ležela,tak bych jí nechala dospat a pak bych si jí vzala,ona nechrnívá nikdy dlouho,na rozdíl od Pierota.
Markét,tak aspoň něco jí baví,přesně tak,je lepší,když píše komiksy,než aby chodila po diskotékách a kdo ví,co ještě,
a třeba do to Japonsko si za čas rozmyslí,to nikdy nevíš,co bude za půl roku,a když si to nerozmyslí a pojede tam,tak to ber tak,že to tak prostě mělo být,
ale říkám,taky bych z toho nadšená nebyla,jenže co člověk nadělá,že jo...
Vyrazily jsme včera s Moruš jen na tý jezdecký ohlávce,Moruš byla úplně fantastická
,to je taková paráda,když jede sama a člověk zapíská a ona zastavuje,
nemusím nikde za nic tahat,úžasný.
Vždycky jsem už oblečená,když sedlávám,když jedu sama,a pak na konec si vzpomenu,že nemám klobouk,tak si pro něj dojdu do sedlovny,a Moruš by se nejradši nacpala za mnou.
Bylo sice nádherně včera,ale ten vichr pofukoval ledovej,
byla jsem fakt ráda,že jsem si vzala teplý rukavice.
Teda Janí,to si musel ten Matěj opravdu namlátit pěkně,teda,
on to asi chtěl přeskočit nebo co,že jo,a nevyšlo mu to,tý bláho,to taky mohl dopadnout o dost hůř,
truhlík jeden,
no snad už se o nic takovýho pokoušet nebude.
Ivčo,taky jsem se na ně dojela podívat.
Ahojky Zuzko,tu jsem koupila od nějáké slečny za dobrej peníz na inzerát,prodávala 2,tak jsem je vzala obě,
je to dobrý,chodíme s tím většinou do vody,
že nemusíme máčet uzdečky,jinak to moc nepoužívám,jako abych na tom jezdila pořád,to ne,když jedeme všichni,tak na tom s Moruš jet nemůžu,leda bych jela pořád první a to oni zase nadávaj,že Moruš leze pomalu,tak radši chodím poslední,tam sice taky leze Moruš pomalu,ale nikoho nezdržuje.
A s tou kůží mi přijde o dost jemnější,než ten oplet s toho provazu.
Joo,Janí,souhlasím s Ivčou,koně opravdu mají v hlavě hodiny,když si je člověk naučí na krmení třeba ňamek na určitou dobu,tak nelze zapomenout,Feldon věděl,že v 5 se dávají ňamky,a už od tří hodin před sebou krokem honil chudáka Pierota,páč už se nemohl dočkat,on měl takovej zlozvyk z dostihový stáje,chodil dokola v boxe,a když nebyl v boxe,tak chodil prostě po výběhu třeba 2 hodiny a nezastavil se
,takže Pierot chudák měl nachozíno ještě před obsednutím docela dost,měl dobrou fyzičku.
lamy byly zvědavý na Moruš a Moruš by se šla bejvala kamarádit s nima,jenže ten samec je furt takovej nějákej bojovně naladěnej,furt tam honí ty ostatní koně,tak jsem si říkala,že bych nerada byla poflusaná.
jaruska
napsal(a):
Ahojky Zuzko,tu jsem koupila od nějáké slečny za dobrej peníz na inzerát,prodávala 2,tak jsem je vzala obě,
je to dobrý,chodíme s tím většinou do vody,
že nemusíme máčet uzdečky,jinak to moc nepoužívám,jako abych na tom jezdila pořád,to ne,když jedeme všichni,tak na tom s Moruš jet nemůžu,leda bych jela pořád první a to oni zase nadávaj,že Moruš leze pomalu,tak radši chodím poslední,tam sice taky leze Moruš pomalu,ale nikoho nezdržuje.
A s tou kůží mi přijde o dost jemnější,než ten oplet s toho provazu.
aha takže dobrý kup No Lucka je těď na normální parelce,tak teď jsem objednala tu s kroužky,tak uvidíme. Doufám,že jsem to aspoň dobře poměřila,protože ona má malou hlavinku a tak je jí velká parelka i po teplasovi
.
Huculek se na nás přišel taky podívat,ale ten lamák ho za chvilku hned šel vyhnat.
No,to já mám výhodu,Zuzko,nic neměřím a vždycky si řeknu-jednomu z těch tří,teď už čtyř koní to bude.
Daly jsme takovej asi 500 m dlouhej táhlej mírnej kopeček v klusu a Moruš se hned opotila až za ušima.
Ale než jsme dokrokovaly dom,tak to měla suchý,byla fakt docela kosa.
jaruska
napsal(a):
No,to já mám výhodu,Zuzko,nic neměřím a vždycky si řeknu-jednomu z těch tří,teď už čtyř koní to bude.
To je fakt výhoda ale s Ronkem si Lucka věci nemůže půjčovat
.
Ty jo ta ohrada s koňmi lamami na těch fotkách vypadá jak někde na divokém západě .
A co ty to máš za sedýlko? taky nějaké kvalitní že? Já vám ty westerny závidím
sccary
napsal(a):
To je fakt výhoda ale s Ronkem si Lucka věci nemůže půjčovat
.
Ty jo ta ohrada s koňmi lamami na těch fotkách vypadá jak někde na divokém západě .
A co ty to máš za sedýlko? taky nějaké kvalitní že? Já vám ty westerny závidím
No,to ne.
Moje sedlo sice nikde žádnou značku sedláře nebo něco podobnýho nemá,ale je krásně široký,pohodlný a je v něm opravdu bezvadný svezeníčko,sice Ivča,od který jsem ho kupovala,říkala,že ho čil českej sedláč,ale nemůžu nikde najít žádnej jeho podpis,jen písmena na fendrech jsou tak hezky vytepaný
,ale jméno nikde...
Tady Jára v oddíle se svým zrzavým svěřencem.
Olda vždycky říká-jdu ZADEKLOVAT koně,
né zadekovat,ale zadeklovat,
tak to se vždyky směju.
Tady je to videjko,jak slezu z Moruš a takhle mám ten podbřišák volnej,a to docela ještě nic není,to ho mívám volnej i daleko víc,když Moruš víc maká,ale včera jsme moc nemakaly,jen pár úseků klus a 2 krátký úseky cval,byla zima.
http://youtu.be/FWB6P7Axzvg
jaruska
napsal(a):
Olda vždycky říká-jdu ZADEKLOVAT koně,
né zadekovat,ale zadeklovat,
tak to se vždyky směju.
Tady je to videjko,jak slezu z Moruš a takhle mám ten podbřišák volnej,a to docela ještě nic není,to ho mívám volnej i daleko víc,když Moruš víc maká,ale včera jsme moc nemakaly,jen pár úseků klus a 2 krátký úseky cval,byla zima.
http://youtu.be/FWB6P7Axzvg
Diky Jarusko, no to je dobry a ja chudaka Mimi tak utahuju, ikdyz pak tam stejne prsty strcim kdyz se vyfoukne ale takhle na volno, to bych sjela i z kroku. Takze je mi to jasny, bude se jezdit bez sedla pokud se mi nepodari treba na trhu nekde splasit nejaky levny western. Vim ze se da koupit i za levno ackoliv o kvalite to moc asi nebude. Ale nez ja si usiju vlastni, to bude trvat. Takze provizorne by to nemusela byt zas tak velka ztrata. Mam sedla 3 a ani jedno nepasuje.
Musim letet, jen jsem to tu v rychlosti pocetla a to moc pokochanicko neni, kdyz specham -administrativni povinnosti mne cekaji a pak jeste neprijemne domaci prace. Vecer se tu vic pokocham.
Jeste jednou diky za videjko.
Super video..to mám někdy taky. Usa má vysoký kohoutek a sedlo šité na míru, takže to sedlo sedí samo a asi by sedělo i bez podbřišníku, jen teda nevím jak bych na ni vylezla
.
Volal mi vet, jestli nemám staré RTG Betty jak byla schvácená. Nemůže je najít a rád by je použil a bezplatně nám Betty ještě nově zrentgenoval...kvůli nějaké studii. jenom najít je nemohu..vím, že mi to tenkrát posílal mailem, ale je to už dlouho, asi šel mail po těch letech do koše a nikde to nenacházím. Ještě zavolám původnímu majiteli, jestli to nááááhodou nemá, ale pochybuji..sakra! Škoda
No viď,Lucí,právě,když sedlo dobře sedí,tak netřeba ty koně utahovat moc,jen opravdu lehce.
My jednou viděli v Pardubicích ty Maďary,ti jezdili normálně bez podbřišníku,
a nasedali tak,že si koník na povel přikleknul,jinak by fakt nenasedli,ale pak to roztryskali po tý cílový rovince tam,
to mi hlava nebrala,jakto,že tryskaj bez podbřišníku a nespadnou.