Já už se taky šíleně těším na mimíska, akorát si na to překvápko budu muset ještě 2 měsíce počkat.
Já si tajně sním o šimlatý kobylce, chtěla bych mít stejný holky do páru. Ostatní varianty asi budou na prodej.
Jinak pokud vyjde ta vysněná kočanda šimlatá, tak to bude jednoznačně Stázka. Pokud to bude hřebeček tak asi Bogar nebo Bernard. A holka rezatá po tátovi asi Soňa nebo Sára.
Náhodou,pěkná záliba .... a kde jsou fotečky tvých oříků?
Tady jedna dnešní slunečná
m i s i c k a
napsal(a):
Určitě by to bylo zajímavé, kdyby došel tvůj muž s Bregem. Určitě by sklidil největší zájem a úspěch#08
Tak to je fakt, že dnes chce každý vše téměř zadarmo. A jaké je kozí maso? jsem to asi nikdy nejedla
Míšo já bych řekla, že dobrý. Ale každý maso je dobrý když se umí připravit. Já osobně ze skopovýho apod. masa vařím ráda a nedělám v něm větších rozdílů jak mezi vepřovým. Jedinej rozdíl je, že skopový je lepší když se odblaní a odřeže veškerej lůj. Ale u tebe z oblasti, kde je ovcí a koz víc než tady bych čekala, že budeš vědět jak to chutná.
ambra
napsal(a):
Míšo já bych řekla, že dobrý. Ale každý maso je dobrý když se umí připravit. Já osobně ze skopovýho apod. masa vařím ráda a nedělám v něm větších rozdílů jak mezi vepřovým. Jedinej rozdíl je, že skopový je lepší když se odblaní a odřeže veškerej lůj. Ale u tebe z oblasti, kde je ovcí a koz víc než tady bych čekala, že budeš vědět jak to chutná.
Tak to já zase takový gurmán nejsem Někdy v restauraci musím zkusit
Omlouvám se za příspěvěk, jen prosím o rozhození sítí, mám na prodej ročka čmb, levně ale chtěla bych aby šel do dobrých podmínek, je velice milý, vychovaný, po povahově výborných rodičích, bude z něj krásný robustní kůň. v případě zájmu mě prosím kontaktujte na tel. 736 633 731 nebo ajule.j@seznam.cz, na inezercích mi volá samej handlák :( já mám chlaďásky jako rodinný koně na rekreaci, tak prosím kdyby jste věděli o někom normálním, kdo by chtěl přátelského klidného společníka, hříbátko je stoprocentně zdravé, pravidelně dělané korektury, modrý průkaz, vakcinační schéma, pravidelně každé dva měsíce odčervovaný, pastevně chovaný celoročně venku, jsem ochotná ho i dovézt, stojí okr. Teplice (SČ)
Co ty koně někdy nenapadne... to byl zase zážitek.
Grafita mám odděleně, kvůli hojení té pořezané spěnky, aby to venku nerachtal v mokru - na stájové chodbě, může se tam aspoň proběhnout.
Měla jsem tam dva balíky, slámu a seno - slámový jsem si rozřízla na přistlání a nožík, na kterém mám poutko, aby se neztratil a byl trochu víc viditelný, když spadne jsem šikmo zapíchla do balíku sena tak, že čouhalo jenom to poutko.
Jenomže Grafit - nudil po mamince, co si pořád něčím musí zpestřovat život si toho všiml. Vzal poutko do zubů a zatáhl, nůž mu visel u huby. Chtěla jsem mu to sebrat v děsu, že sotva doléčím nohu, tak si zase ublíží, jenže trouba se s ním rozběhl ode mně pryč (nedám ani nepůjčím). Poutko v zubech, nožík mu lítal kolem držky nalevo napravo, ale nepustil to celou cestu, co jsem za ním běžela.
Na konci chodby ho upustil kravám do koryta, stihla jsem nůž nebo krávu zachránit dřív, než ho stihla sebral jazykem. Jako by se domluvili...
Kdyby nás někdo viděl, asi by se nachechtal, ale já mám k přemýšlení, kam zastrčit nožík příště, aby se k němu ten čtyřnohý záškodník zase nedostal. Už aby byl zase s ostatníma...
sally
napsal(a):
Co ty koně někdy nenapadne... to byl zase zážitek.
Grafita mám odděleně, kvůli hojení té pořezané spěnky, aby to venku nerachtal v mokru - na stájové chodbě, může se tam aspoň proběhnout.
Měla jsem tam dva balíky, slámu a seno - slámový jsem si rozřízla na přistlání a nožík, na kterém mám poutko, aby se neztratil a byl trochu víc viditelný, když spadne jsem šikmo zapíchla do balíku sena tak, že čouhalo jenom to poutko.
Jenomže Grafit - nudil po mamince, co si pořád něčím musí zpestřovat život si toho všiml. Vzal poutko do zubů a zatáhl, nůž mu visel u huby. Chtěla jsem mu to sebrat v děsu, že sotva doléčím nohu, tak si zase ublíží, jenže trouba se s ním rozběhl ode mně pryč (nedám ani nepůjčím). Poutko v zubech, nožík mu lítal kolem držky nalevo napravo, ale nepustil to celou cestu, co jsem za ním běžela.
Na konci chodby ho upustil kravám do koryta, stihla jsem nůž nebo krávu zachránit dřív, než ho stihla sebral jazykem. Jako by se domluvili...
Kdyby nás někdo viděl, asi by se nachechtal, ale já mám k přemýšlení, kam zastrčit nožík příště, aby se k němu ten čtyřnohý záškodník zase nedostal. Už aby byl zase s ostatníma...
Tak to je teda dobrý zážitek - s dobrým koncem S nožem mi teda kůň ještě ani jeden nechodil, ale cokoliv valachovi dám do huby, tak to spokojeně drží.. On si i rád sám něco vezme a kýve s tím nahoru dolů..
Je s nimi alespoň zábava
Ukaž nějakou fotku prcka, jestli máš
No jak s tím běžel, byl jak husita s řemdihem - jak mu lítalo to ostří kolem hlavy, byla ve mně malá dušička.
Fotky prcka nové zatím nemám, ale snad už něco vyfotím, když je konečně venku se stádem. Jak je žlutý, tak věčně jako čuně, dokud je ještě někde mokro...
Taky se těším na kobylku od Stelly ( šimlička, vloni tříletá, co jsem prodala), musíme se na ni zajet podívat.
sally
napsal(a):
No jak s tím běžel, byl jak husita s řemdihem - jak mu lítalo to ostří kolem hlavy, byla ve mně malá dušička.
Fotky prcka nové zatím nemám, ale snad už něco vyfotím, když je konečně venku se stádem. Jak je žlutý, tak věčně jako čuně, dokud je ještě někde mokro...
Taky se těším na kobylku od Stelly ( šimlička, vloni tříletá, co jsem prodala), musíme se na ni zajet podívat.
tu si sem niekedy tusim davala, ci nie? nejaka simla sa mi mari...
bonita
napsal(a):
tu si sem niekedy tusim davala, ci nie? nejaka simla sa mi mari...
Stella je ta na fotce bez odznaků na hlavě... fotky jsem tu určitě v minulosti nějaké dávala, ale spíš ještě hříběcí.
tak jak užíváte krásné dny?? já posílám foto Girči a mě dnes na jízdárně :)
Moc pěkné fotečky máte všichni To mě se povede málokdy vyfotit něco kloudného
tento vikend bola zasa ta najvacsia vystava shirov na svete, tak ked mi kamosky poslu fotky, podelim sa s vami, my sme nesli, nejak som sa zabudla s buknutim leteniek
Tý brďo to už má tak douhou tradici?
No Bonit objekt mám krásný,ale okolí za moc nestojí a moje umění fotit taky nic moc
foto z kločova 2010
misicka
napsal(a):
ty jo ale koníci jsou nádherní a to jejich zbarvení...nemusí být super okolí a koníci to svou krásou vše dohoní :)
No musím se pokusit něco nafotit teda zase
No to jsou krasavci
tym ozdobam sa hovori zastavky, my mame tiez take, zvolili sme farbu trikolory, kedze sme Slovaci, ale farbam a fantazii sa medze nekladu, nie su tam ziadne pravidla, ze by museli mat taku a taku farbu a zaplieta sa hriva i chvost a je to storocnicova tradicia, no holt, shirsky kon je stare plemeno, aj ked kniha sa zalozila az v roku 1878
my mame v skratke Brega a Molly a mala sa pomenovala celym menom Navara Arwen Evenstar
ahojky všem..mám takovou prosbu...chtěla bych dávat nějaké granule nebo doplňky stravy Girče...ale nevím si rady...měla pár komplikací ze začátku když jsem ji kupovala a bojím se jí dávat nějaké granule nebo něco na ten způsob...
když jsem ji kupovala tak se jí za dva měsíce udělala sloní noha..tu jsme zdárně vyléčili..ale jakmile jsem jí dávala nějaké musli granule tak se jí to hned vracelo..to samé i po ovsu..měla i od bývalých majitelů schvácená kopyta..ale ty jsou skoro po pěti letech už takové jaké mají být..
ale bojím se ji nasadit nějaké doplňky..ale nechci ji zase ochuzovat..je jen na seně a v létě trávě...pak dostává akorát pečivo a mrkev..
nevěděli by jste někdo co bych ji mohla dát?? chtěla bych něco trochu na energii a taky na stres...když s ní jedu na vyjížďku a jde sama tak pořád na vše kouká a pak kajdí asi 6x i víc za vyjížďku a ke konci to je už i tekuté...
tak kdybyste někdo věděl byla bych moc ráda :) bylo mě doporučeno vojtěškové granule, řepné řízky( na energii), slunečnici, sušenou řepu a drcený kmín...ale nejsem si jistá jestli je to to zprávné...
moja kobyla tiez trpi na podobnu vec, ked som davala ovos, napuchali jej nohy, to iste z vojteskoveho sena, susedia si mysleli, ze jej dopraju, tak jej dali velke mnozstvo cez plot a uz mala nohu jak balonmne sa osvedcilo davat granulovane repne rezky a granulovanu vojtesku, obe na noc namacam a z tohto nema ziadne problemy, aj ked dam vacsie mnoszstvo
na ten stres ti napisem potom
tak já ji teda také zkusím dát ty řepné řízky a vojtěškové granule...dáváte je teda ráno?? a máčíte i vojtěškové granule?? ty by se nemusely ne?? děkuji moc za radu..já jsem ji právě zrušila radši všechny tyhle musli..neměla by mít oves, ječmen a ani melasu...léčení mě stálo 20 tis..byly to samý antibiotika a strašně ji to rozhodilo i zdraví a stavbu těla.dokonce ji na jedné straně vypadalo kus srsti....ale teď je už zase napapaná a spokojená..ale jen senem, pečivem a mrkví..už se bojim ji něco dát měla to jen na levé zadní noze..byla tam kopnutá..tak je možné že to bylo i od toho..
Ahoj Bonito! Je fajn, že si dáš tu práci a ukážeš námtady nádherné fotky ze zahraniční výstavy. Je to pěkné a poučné sledovat zdobení koně, včetně postrojů a různé druhy povozů. Díky ! Monika Přidávám fotečku mojich koníků, byť nejsou chladnokrevníci.
Nikcapha

XXX.XXX.204.21
Zdravím, úplně náhodou jsem narazila na tuhle diskuzi, a koukám že na fotce máte klisnu kterou jsem dlouhou dobu jezdila, klisna z Podkrušnohorského zooparku Chomutov, Wreking Georgina. Můžu se zeptat, neměla by jste ještě nějaké její fotky? Děkuji N.T.
e-mail nicol.trojova@seznam.cz