Zuzanka.775

XXX.XXX.121.180
Mohu se zeptat jak balit hlavu fjordovi?Jak ho to naučit...pořád se snažím ale vůbec mi to nejde...prosíím pište...
no hele..chce to hlavně podsadit zadek.a celkově uvolnit koně....já to svojí chlaďasku pomalu učim..ale chodím hodně pod trenérem...takže mě poradí...je to na delší dobu..jde to jak u jakého plemene..fjord je jak chlaďas..půjde to ..ale ne hned..myslím si že teplkrevných koní je to přirozenější....
s touto kobylkou chladnokrevníka pracuji cca asi ani ne 3 měsíce..hlavu si tam dává takhle sama po uvolnění...nepoužívám žádné tvrdé vyvazováky nic...pracujeme na podsazování zádi...ale na fotce je v pohybu a neni focena zrovna v celkovém podsazení...pro mě je úspěch že začíná si sama od sebe dávat takhle hlavu ...a celkové podsazení bohužel nejde hned...
Ono čím dá kůň hlavu níž, tím víc ho to hodí na předek, takže já bych to zas za takový úspěch nepovažovala, zvlášť u těžšího koně, to nebývaj moc hvězdáři. Dolu a dopředu na občasné protažení ano, ale toto je dolu a dozadu, kůň leze za otěž, možná utíká před udidlem. Zpytujte svědomí, jestli nemáte příliš tvrdou ruku, rollkur se dá dělat i bez průvleček.
keira
napsal(a):
Ono čím dá kůň hlavu níž, tím víc ho to hodí na předek, takže já bych to zas za takový úspěch nepovažovala, zvlášť u těžšího koně, to nebývaj moc hvězdáři. Dolu a dopředu na občasné protažení ano, ale toto je dolu a dozadu, kůň leze za otěž, možná utíká před udidlem. Zpytujte svědomí, jestli nemáte příliš tvrdou ruku, rollkur se dá dělat i bez průvleček.
no nikdy ste ji neviděla jak pracuje..dle fota nemůžete soudit jak kůň chodí celou dobu na jízdárně...jestli si myslíte že jako chladnokrevný kůň nedokáže chodit se zabalenou hlavou tak to jste na omylu...již jsem viděla spousty chladnokrevných koní jak chodili krásně zabalený...a moje ruka opravu neni tvrdá..mám ji dostatečně povolenou aby ji to nevadilo...ono by jste mohla soudit když vidíte člověka a koně na živo..a průvlečky opravdu nemá a nikdy je ani neměla...nosí jen martingal..nic víc..
dala jsem sem jen fotku pro info..že i ne jen s teplokrevnými koňmi lze pracovat i na postupném podsazování a zabalování...bohužel na této fotce neni kobča podsazená jako špičkově přiježděný kůň to se opravdu omlouvám..ono sní totiž dlouho nepracuji a v klusu a cvalu to není super..hold delší práce s koněm...
takhle chodí v kroku...
misicka
napsal(a):
no nikdy ste ji neviděla jak pracuje..dle fota nemůžete soudit jak kůň chodí celou dobu na jízdárně...jestli si myslíte že jako chladnokrevný kůň nedokáže chodit se zabalenou hlavou tak to jste na omylu...již jsem viděla spousty chladnokrevných koní jak chodili krásně zabalený...a moje ruka opravu neni tvrdá..mám ji dostatečně povolenou aby ji to nevadilo...ono by jste mohla soudit když vidíte člověka a koně na živo..a průvlečky opravdu nemá a nikdy je ani neměla...nosí jen martingal..nic víc..
dala jsem sem jen fotku pro info..že i ne jen s teplokrevnými koňmi lze pracovat i na postupném podsazování a zabalování...bohužel na této fotce neni kobča podsazená jako špičkově přiježděný kůň to se opravdu omlouvám..ono sní totiž dlouho nepracuji a v klusu a cvalu to není super..hold delší práce s koněm...
takhle chodí v kroku...
Máte pravdu, nevím jak chodí zbytek hodiny, hodnotím moment, ve který byla vyfocena a který jste vložila pro ilustraci podsazeného koně. Většinou lidé vkládají fotografie o kterých si myslí, že jsou dobré, že se jimi pochlubí, které zachycují podle nich nejlepší momenty koně. Málokdo vystavuje na net fotky o kterých ví, že mu na nich koně chodí špatně.
Nepsala jsem nic o tom, že by chladnokrevník nemohl chodit korektně ani že používáte průvlečky.
Ale vaše fotografie podle polohy hlavy koně i toho, kam směřuje váš pohled ukazují na až přílišné zaujetí právě "balením hlavy" bez ohledu na to, co dělá záď koně.