můj osmiletý přibližně stejně těžký norik bydlí venku od malička, Je fakt, že nevím, kolik kilo sena sežere, ve e stádě je koní celkem 7. Nejradši mu dávkuju seno do sítí na příděl, aby neprask, Až když jsou velký dlouhotrvající mrazy, jako letos v únoru, maj na pastvině balík sena. Jinak krmení dostává jenom po práci, což je u nás vyjížďka a to je hrst ovsa s vitamínama.
bonita
napsal(a):
sranda, aj moja kobylka mava vzdy napuchnutu lavu zadnu davam rano aj vecer naberacku toho aj toho a davam aj kukuricu, olej a jablcka a mrkvu a cervenu repu. Kone nic nerobia, iba sa flakaju po luke, seno maju teda skoro stale
děkuji moc za radu....no ona ji už nemá napuchlou...je teď celý den venku a na noc se teda zavírá..ale stím že se ji bojim dát právě nějaké doplňky..tak je jen na seně...ale chtěla bych ji dát nějaké vitamíny v tom.....no já se sní snažim pracovat minimálně 3x týdně...aby měla pohyb...ale potřebovala jsem vědět zda toto žrádlo právě nejde také do nohou..tak bych stim snad nic nezkazila...já dávám lněné semínko taky..ale ne v oleji...a to je ta červená řepa sušená nebo klasika??a šla by i kukuřice v těch vločkách??? nebo šrotovaná?
bonita
napsal(a):
kukuricu davam taky ten hruby srot a repu normalne kupujem v kauflande tie 10 kg vrecia, lebo nikto tu u mna nema vypestovanu na predaj, ale dobra je aj krmna, akurat mne sa viacej s kvalitou obsahu paci cervena
tak jo děkuji moc za radu...pokusím se jí to dávat..tak snad ji nebude napuchat...děkuji
male kocky z ulice oslavovali kamoskine desiate narodky, tak dostali povozenie na kobus ako darcek
no a potom som si este aj ja pojazdila trochu, uz sa celkom stmievalo...
Bonit, krásné fotečky...jako vždy..i kdyby byly máznuté či nějak vadné jsou krásné...protože jsou na nich krásní koně (a jejich páničci)
Miško, kolik letos očekáváte přírustků???
Rozárka v pracovní plné polní
no, pokial sa ti zda, ze ma trosinku zagulatene brusko, tak vedz, ze to je len brucho zo sena
madow
napsal(a):
Bonit, krásné fotečky...jako vždy..i kdyby byly máznuté či nějak vadné jsou krásné...protože jsou na nich krásní koně (a jejich páničci)
Miško, kolik letos očekáváte přírustků???
Rozárka v pracovní plné polní
Tak jestli to bylo na mě, tak čekám jedno hříbě, v půlce dubna
m i s i c k a
napsal(a):
No mě se právě nezná, že by byla nějak nažraná. Asi je špatně krmitelná ??
Spíš jsem se ptala proto, že kobylku máte s hřebcem, tak třeba by zabřezla
ale praveze ona to senne brucho fakt ma a teraz, ked je chudera taka vychrtla, totalne bez svalov, tak to este viacej krici ja by som ju najradsej vykrmila ako prasa, ze aby to bolo hned, ale u nej musim pomaly, lebo uz som sa pri nej popalila s mnozstvom a obsahom krmiva
Bonitko, Molly to dožene...Rozárka taky po Scharonovi vypadala jak z Dachau...a ted dva roky po hříběti je z ní zase kus kobyly..neboj jde to pomalu, ale bude zase krásná (i když ona je krásná i bez těch chybějících kileček)
Rozí březen/duben 2011 - tři měsíce po odstavu a prodeje Scharona (rok po porodu)
ja si stale myslim, ze ma Pan Boh potrestal, lebo som bola prilis pysna na nu a pokladala som ju za najkrajsiu shirku ako u vas tak i u nas a takto som dopadlaale tak ja dufam, ze ju pomaly zasa spravim....
bonita
napsal(a):
ja si stale myslim, ze ma Pan Boh potrestal, lebo som bola prilis pysna na nu a pokladala som ju za najkrajsiu shirku ako u vas tak i u nas a takto som dopadlaale tak ja dufam, ze ju pomaly zasa spravim....
A radila si se s nějakým krmivářem? Já si myslím, že to musí jít nějak zlepšit
Pěkný večer všem, tak jsem se byla podívat za tou moji maminou a musím se Vám pochlubit s fotečkama
kapka
napsal(a):
Pěkný večer všem, tak jsem se byla podívat za tou moji maminou a musím se Vám pochlubit s fotečkama
a ještě jednu
bonita
napsal(a):
uhadla si-nohy
Mojí kobyle taky otékaly nohy, když pracovala v lese, a dostávala hodně žrádla. Ale chtělo to neustály pohyb. Když v noci byla zavřená ( v té době jsem jí musela kvůli hříběti mít na štontě) tak měla ráno oteklé nohy. Ale jak má práci a pohyb tak není problém.. Zkusila bych to i takhle řešit
Třeba jí zapřahat, nebo pod sedlem. Třeba by to pomohlo
vsak ja som na tento posun casu cakala ako na spasenie, teraz bola vystruhana na predky, tak chodi tak opatrne(nema dobru rohovinu), dam jej par dni cas a potom zacneme kazdy vecer jazditno jej opuchaju pri ovse, ale okrem jej doterajsieho zlozenia skusim zohnat nejaké dobre granule na kondiciu, strasne mi chyba anglicky trh so zradlom pre kone, kupovali sme jej take zradlo Balanced bolo na vreci a alfa alfa rozne druhy od firmy Dengie a to sa tu neda dostat
bonita
napsal(a):
vsak ja som na tento posun casu cakala ako na spasenie, teraz bola vystruhana na predky, tak chodi tak opatrne(nema dobru rohovinu), dam jej par dni cas a potom zacneme kazdy vecer jazditno jej opuchaju pri ovse, ale okrem jej doterajsieho zlozenia skusim zohnat nejaké dobre granule na kondiciu, strasne mi chyba anglicky trh so zradlom pre kone, kupovali sme jej take zradlo Balanced bolo na vreci a alfa alfa rozne druhy od firmy Dengie a to sa tu neda dostat
Tak oves bych ji nedávala a tím to máš vyřešené Velice dobré zkušenosti más s ječmenem a z kukuřicí. A krmím ted' granule od Schaumanna ( http://www.schaumann.cz/vyrobky/kone/granulovana-krmiva/horsal-w/w1/ ) společně s ječmenem, a kůň vypadá skvěle. Ale pracuje
Držím palce, at' se ti to s kobylkou podaří.. Má krásnou barvu
ja som pozerala na tieto, zlozenie sa mi celkom pozdava
http://www.equistyle.sk/katalog/action/productdetail/oc/317/product/krmivo-pre-kone-v-lahkej-a-strednej-zatazi-musli-eggersmann-natur-20kg.xhtml
bonita
napsal(a):
a inak velmi pekne ti dakujem za rady a podporuje to o nervy
Není zač.
To krmivo, na který si dala odkaz - možná je super, ale cena je příliš ( dlě mě ) vysoká. Počítám, že ta vaše Molly má těch 600 kg a kdyby si jí toho krmiva měla dávat dle návodu, tak by si měla pytel musli pryč za týden.. Možná to kombinovat s ječmenem, ale i tak, je cena dost vysoká. Kdyby toho musli bylo aspoň 40 kg.. 20 kg - co to je pro Shira
Uvidíš, co se bude dít, jak začne pracovat
vcera sme vytiahli zrebca pod sedlo a zistili sme, ze je totalne bez pracovnej kondicie, dlho seriozne nepracoval a teraz bol po 20 minut strednej prace splaveny ako blazon, tak dalsiu polhodinu sme krokovali a uz bola aj tma
Zdravím všechny příznivce chladásků. Nescháníte někdo mladou chladasku? Šimlu, 2,5 roku...záleží nám na tom, kam se dostane - ideálně někomu pod sedlo, ne do lesa...V případě zájmu napíšu více info...Díky
bonita
napsal(a):
ja som pozerala na tieto, zlozenie sa mi celkom pozdava
http://www.equistyle.sk/katalog/action/productdetail/oc/317/product/krmivo-pre-kone-v-lahkej-a-strednej-zatazi-musli-eggersmann-natur-20kg.xhtml
tak krmivo mam uz doma, vyzera aj vonia strasne dobre, tak uvidime, ci bude aj pomahat
bonita
napsal(a):
tak co babizne? aka bola sibacka? ja som dostala riadnu nakladacku, dokonca som bola zastavena pred zeleznicnym priecestim mimo obce v aute a dostala som korbacomaj ma krasne pooblievali, som myslela, ze tych chlapov zabijem....
My doma velikonoce neslavíme, tak jsem dostala jen tak sporadicky od tat'ky a sestřiného přítele.
m i s i c k a
napsal(a):
O jakém "sedláři" to mluvíš?
za toty ohlavy sem u něho dal 1700 +200 za hazedlo chtěl sem mít na obou stranach
vazak koženy tří přezkovy 650 podpinka tří přezkova 450 pobočky 8cm 1800 doneseš si fotku a on ti podle fotky uděla co chceš
jéé krásná :)
o víkendu jsem byla s kobčou na soustředění a přepadlo nás krásné počasí :D ale naštvalo mě když za půl hodinky svítilo sluníčko :D
Já jsem se na to nové majitelky ptala a říkala, že to koupila od jejich místního sedláře. Inzeruje i prý na ebay.
Jinak já jsem byla moc spokojená se sedlářkou p. Moravcovou. Ušila mi dle mého přání ohlavu. Na jejich stránkách č. 10. Na to, že jsem si vymýšlela jak s barvou, tak kováním a celkově zpracováním, tak cena byla přijatelná. Šila mi i krásnou koženou dvojitou stájovku, super kvalita
Dokonce teď bude šít i nové majitelce Neuberga nějaké ohlavy
http://postroje.jex.cz/menu/tazni-kone
misamarincova
napsal(a):
Já jsem se na to nové majitelky ptala a říkala, že to koupila od jejich místního sedláře. Inzeruje i prý na ebay.
Jinak já jsem byla moc spokojená se sedlářkou p. Moravcovou. Ušila mi dle mého přání ohlavu. Na jejich stránkách č. 10. Na to, že jsem si vymýšlela jak s barvou, tak kováním a celkově zpracováním, tak cena byla přijatelná. Šila mi i krásnou koženou dvojitou stájovku, super kvalita
Dokonce teď bude šít i nové majitelce Neuberga nějaké ohlavy
http://postroje.jex.cz/menu/tazni-kone
Tak to jsem nevěděla, že mají téměř identické postroje i v Německu.
Stránky paní sedlářky jsou hezké. Ceny taky přijatelné. To už záleží jen na tom, co má člověk blízko baráku, aby se mohl jít podávat přímo na výrobky. Spoustu lidí má na stránkách jen nějaké základní potřeby a ve skutečnosti mají větší výběr..
jj a co ma Hostalakova zlu kvalitu? mala som za to, ze su kvalitni, sice mna sa to netyka, my mame vsetko kozene autenticke shirske z Anglicka
No tak já co jsem měla čest vidět, tak to bylo všechno hrozný, myslím kvalita kůže. To bych dala možná tak na čivavu, ale ne na tažného koně. Pobočiny, jak z papíru, opratě, které jsem vyloženě chtěla nejpevnější jaké umějí, tak mi poslali takové, které se jen při zatáhnutí rukou prodlužovali, třepili se(jakoby z vrstvené papírové kůže). Ale vady tedy uznali a zboží bez problému přijali zpět. Ale já bych takovou kvalitu ani nikomu neprodala.
Koňáci v okolí co objednali také z této firmy si stěžují
Bonit, nemohla by jsi mi poslat nějaký osvědčený odkaz na e-shop v anglii, kde prodávají shire postroje? Děkuju
Jinak ta ohlávka na Bregovi je krásná
no to je hrozainak my sme sa tiez tak raz napalili, kupili sme uzdecku extra fullku a este stastie, ze sme to potrebovali cisto iba na zaucovanie, katastrofalna kvalita a pritom sme to kupili v anglicku
potom sme si cele vybavenie kupili na vystave v Peterboroughu, ako ohlavky, tak i klasicke postroje aj s retazami a spokojnost velika prevelika
a co mame chomuty a jeden postroj do shafts(neviem ako sa to vola u nas) tak to mame kupene od breedera, je to taka kvalita, ze ma to uz roky a stale je to nepretrhnutelne
misamarincova
napsal(a):
Tak já nemám blízko baráku žádné sedlářství, proto jsem dala na google a hledala. Toto sedlářství mě zaujalo, tak jsem to zkusila. Sedlářka byla ochotná splnit mé přání
Jediné, co jsem věděla, že nechci od Hošťálkové. Samé špatné zkušenosti mé i mých známých.
Jestli si objednávali přímo z Kůže s.r.o. Tak to nevím. Mě se to tam u nich zdá být drahé tak nakupuju jinde. V Hošt'álkové a okolních vesnicích se několik sedlářství, tak si člověk může jen vybrat. A jde sehnat i kvalitní postroje za rozumnou cenu
Odborníci a odbornice
vyhlédla jsem si tuto klisnu.
Krásná barva, lehčí typ, 9 let, úspěšné ZV, dobrá matka, 5 hříbat.
Prodává se i s hřebečkem.
Jak se vám líbí (oba)?
Kolik byste za rodinku dali?
bonita
napsal(a):
tak staci spagat a doma potom odmeraj obvod a ak nemas vaziacu pasku, ja mam, tak podla miery ti poviem vahu
No nevím, děcka, já jsem z toho stanovení váhy měřením kolem hrudníku koně celkem vyléčená. Jednou takhle nakráčel veterinář s tím speciálním metrem, kde jsou k mírám načíslovány i váhy. No a malá krátká kobyla KVH 147 cm měla obvod stejný jako velký ČT KVH 165 cm s dlouhým krkem a velkou hlavou. Možná by byl spolehlivější ten propočet podle toho šíleného vzorce.
maruse9
napsal(a):
Odborníci a odbornice
Jak se vám líbí (oba)?
Jaký má původ? Jaká je kobyla charakterově? Chtělo by to lepší fotky.
makki
napsal(a):
No nevím, děcka, já jsem z toho stanovení váhy měřením kolem hrudníku koně celkem vyléčená. Jednou takhle nakráčel veterinář s tím speciálním metrem, kde jsou k mírám načíslovány i váhy. No a malá krátká kobyla KVH 147 cm měla obvod stejný jako velký ČT KVH 165 cm s dlouhým krkem a velkou hlavou. Možná by byl spolehlivější ten propočet podle toho šíleného vzorce.
no ja mam taku pasku, co je z jednej strany na kone do 148 cm-cize pony a z druhej strany mam velke kone, samozrejme ani ja neverim, ze to ukazuje uplne presnu vahu, ale aspon orientacne tomu verim
maruse9
napsal(a):
Odborníci a odbornice
Jak se vám líbí (oba)?
z fotky ma ako prve zaujala farba tiez simyslim, ze by to chcelo lepsiu fotku, aby okrem zaujimavej farby bola vidiet aj konstitucia....
Toto je jedniná fotka, kde je "jakštakš" celá.
Odkaz na původ je zde:
http://www.aschk.cz/norik/pk/pk_display_n.php?id=151333
Klisna by měla být 100 % ovladatelná, poslušná, výborná matka - rodí sama.
Od mala v rodině, kde na ni měli dostatek času.
Je to umazlený tvor :-)
maruse9
napsal(a):
Toto je jedniná fotka, kde je "jakštakš" celá.
Odkaz na původ je zde:
http://www.aschk.cz/norik/pk/pk_display_n.php?id=151333
Klisna by měla být 100 % ovladatelná, poslušná, výborná matka - rodí sama.
Od mala v rodině, kde na ni měli dostatek času.
Je to umazlený tvor :-)
Není v GZ, jelikož nemá komletní původ z matčiny strany, a ani exteriérově se mi nezdá nic extra. Chtělo by to samozřejmě lepší fotky.. Dneska se koně špatně prodávají a kór kobyly s hříbětem. Dala bych za oba ta 60 tisíc. Víc určite ne.
A zapoměla jsem, že hřebeček je po Schifon.
Mě je to hrozně líto. Vím, že pán s ní měl hodně práce, staral se o ni jako o "vlastní"
Před lety, když ji kupoval dal za nezaučenou možná taky 50 tis.
Na druhou stranu je pravda, že cena koní šla dolu. Někteří pěkní chlaďasi jsou na inzerci půl roku, za dobrou cenu a nikdo je nechce :-(
maruse9
napsal(a):
A zapoměla jsem, že hřebeček je po Schifon.
Mě je to hrozně líto. Vím, že pán s ní měl hodně práce, staral se o ni jako o "vlastní"
Před lety, když ji kupoval dal za nezaučenou možná taky 50 tis.
Na druhou stranu je pravda, že cena koní šla dolu. Někteří pěkní chlaďasi jsou na inzerci půl roku, za dobrou cenu a nikdo je nechce :-(
To, za kolik jí někdo koupí tě zajímat nemusí. Odchoval od ní hříbata, mohl pobírat dotace, brát krev, takže se mu částka jistě vrátila. A cena 80tisíc je jak za plemenného hřebce. Je to opravdu moc peněz za kobylu s hříbětem. Hřebečci se prodávají max do 15tisíc. Za 80tísíc ji majitel určitě neprodá. Počkej dokud nesleví.
m i s i c k a
napsal(a):
To, za kolik jí někdo koupí tě zajímat nemusí. Odchoval od ní hříbata, mohl pobírat dotace, brát krev, takže se mu částka jistě vrátila. A cena 80tisíc je jak za plemenného hřebce. Je to opravdu moc peněz za kobylu s hříbětem. Hřebečci se prodávají max do 15tisíc. Za 80tísíc ji majitel určitě neprodá. Počkej dokud nesleví.
Souhlas.
Počkala bych, za tu cenu i dle mne prodejná není. Hříbě hřebeček je dnes spíš přítěž, pokud to není extra kousek extra barvy, prodejnost nic moc.
Pro mě by byla zajímavá, pokud bych kupovala - jen bez hříběte hřebce - jalová cca 40 tis., březí cca 45 tis. Víc bych nedala. Kdyby bylo hříbě kobylka, to by byla jiná, s těmi cca 60 tis. za obě bych souhlasila.