Zdravím! Najde se tu nějaký koňák, nebo někdo kdo má koně na Zmrzlíku, či Zadní Kopanině? Či dobře zná okolí Zmrzlíku a Kopaniny? Za hezkého počasí se chci projet do Prokopského údolí k Novým Butovicích, kde bydlím. Koně mám v Kosoři, dojela jsem až na Kopaninu. Ale nevím, jak odtamtud dál do Prokopského údolí, jak mám přejít přes Pražský okruh? Budu moc vděčná za jakoukoliv radu! Dík moc! :))
no párkrát už sem takhle jela, taky sem kdysi bydlela u butovic. Není to nic moc příjemná cesta a v dnešní době kdy ty louky mezi zastavěli už vůbec ne. Ale chápu to přání:) takže ze zadní kopaniny je nejlepší cesta po polích a loukách podél silnice do řeporyj - tam také po mostě přejdeš okruh (ale bacha, je tam docela provoz, zvlášť když jsou teď řeporyje z části zavřené). za mostem se dáš kus po silnici a pak doprava po polní cestě - ovšem někdy tam je kravský ohradník. pokud bude tak musíš po silnici až k viaduktu a před ním doprava. projdeš úplně dozadu k bývalému lomu a už si v prokopském údolí - je to myslím dokonce cyklostezka. z něho pak přes kopec na okraj velké ohrady - nejlepší cesta je asi zadem (tj obejdeš celou velkou ohradu po okraji prokopáku, kolem školy a octneš se u tý "elekrátrny" mezi velkou a malou ohradou. projdeš kolem a pak už snad trefíš:) pod mostem pod jeremiášovou ulicí do centrálního parku..
jsou i rychlejší cesty, ale to bys musela projít celý řeporyje, pak tu zástavbu co vyrostla vedle nich a malou ohradu..
držim palce:)
Super! Děkuju mockrát! To je to, co jsem potřebovala vědět, jestli se tam dostanu jen přes ten most u Řeporyj, nebo se to dá i jinudy ;) Jakmile dojedu na kraj Prokopáku už trefím ;) Mám to prochozený se psem ;) Každopádně mockrát děkuju!! Teď už jen počkat na fajnové počasí a jede se :))