Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2012 13:13
borsalina

XXX.XXX.76.37

Mam takovej choulostivej dotaz, spise pro zeny....

Mam konfekci velikost 38/40, nijak zvlast velkej zadek nemam, rekla bych ze tak normalne, merim cca 170 cm, vazim okolo 65 kg.
Mam kobylku pony, meli jsme na ni sedlo s 16,5" posedlim a nejdriv to byl trochu nezvyk, ale po chvili jsem si zvykla a nemela jsem zadny problem. A to to byla indie.
v lete mi nova trenerka doporucila sedlo s vetsim poseldim, ze si kazim sed a kobylku rusim, pokud zvyrazni svoje chody...
Koupila Jsem sedlo Daslo s menitelnejma komorama, kobylce sedi, neni na nic moc dlouhe ( i kdyz delsi uz by mit nemohla) a ona je spokojena, krasne se uvolnila a chodi daleko lip. ale ja.... ja neivm, cim to je, ale mam vzdycky rozjezdenou frndu... A pokud je zrovna lenivejsi a musim vic pobizet, tak je to fakt strasny. sedim na zadku, nevim jak vic bych mohla sedet na zadku, zkousela jsem prodlouzit i zkratit trmeny,... Jedine, co me napada je, ze jsem si v 16,5 posedli zvykla sedat dopredu a sedim vic na predni rozsose nez bych mela.... Je to mozne? Nebo bych mela vybirat ze sedel s possim posedlim< ta indie byla docela hodne tvarovana a hluboka, v tom si myslim, ze problem neni... zazila jste nektera z vas neco podobneho?

Diky za odpovedi...smajlík

13.4.2012 13:37
bonita

XXX.XXX.149.216

hmm nezazila som, ale skus si dat na sedlo baranka, pokial mozno toho praveho

13.4.2012 21:52
sabina

XXX.XXX.60.81

Nevim jak vy, ale já v každém sedle sedím prakticky na ,,frndě,, když jste to tak nazvaly:-)
Nesedím v sedle jak v křesle vykypená prdelí o zadní rozsochu s nohama pod bradou. Prostě se mi tak ani dobře nejezdí. Nedrží rovnováha s těžištěm koně.
Tak nevím, dle mě je to normální a je potřeba si nato zvyknout, že člověk sedí víc na ,,ní,,
Otázkou je - samo sedlo. Je to přece jen daslo. Nemusí sedět v konci ani koni ani člověku. Já takhle sedím i ve westernu. Sem asi postižená. :-)

Ale dobrá otázka zjistit, jak sedí další ženské. To by mě fakt zajímalo.smajlík

14.4.2012 06:47
lapata

XXX.XXX.175.38

Kdysi vyšel v jezdectví zajímavý článek o rozdílech v anatomii žen a mužů o vlivu a důsledcích sedu. Dokonce jsem měla tu čest slyšet tuším doktora Hollého osobně na semináři hipoterapie, kde v podstatě doslovně zopakoval onen článek. Jako lajkovi mi nebylo úplně vše jasné, ale jistě by stálo za to článek někde vyštrachat. Případně i rozšířit a dopnit vysvětlení. Je to myslím více než 10 let.

15.4.2012 10:36
borsalina

XXX.XXX.113.109

lapata napsal(a):
Kdysi vyšel v jezdectví zajímavý článek o rozdílech v anatomii žen a mužů o vlivu a důsledcích sedu. Dokonce jsem měla tu čest slyšet tuším doktora Hollého osobně na semináři hipoterapie, kde v podstatě doslovně zopakoval onen článek. Jako lajkovi mi nebylo úplně vše jasné, ale jistě by stálo za to článek někde vyštrachat. Případně i rozšířit a dopnit vysvětlení. Je to myslím více než 10 let.

ano, o to jsem viděla nějaké video na youtube, kde nějaká německá odbornice popisovala sedlo pro ženy a pro muže.... Mě tak trochu přijde jako bych potřebovala jakoby širší to místo kd sedim, abych si tam sedla malinko vejš... Pak by to snad bylo v pohodě.... Ještě jedna holka říká něco podobného, ale ne v takové míře jako já... Jen se tam cejtí pak malinko "jetá", kdežto mě pak bolí i čurání :(smajlík blbý je že na kobču asi potřebuju syntetiku, protože holt je to poník a na něj perfektně nenapasuju sedlo ne vlekého koně... A tohle Daslo je takové pružné, že se přizpůsobí.... Samoyřejmě by byl lepší wintec, o kůži nevmi, samoyřejmě je to jiná kvalita a ideál by bylo sedlo na míru, ale na to nemám. Wintec by měl být cenově dostupný, ale bojím se, že budu mít stejný problém jako s tím Daslem.... A radši si rozjezdim frndu na Dasle za 4 tisíce když kobyle sedí než na Wintecu za 12 tisíc....

15.4.2012 10:37
borsalina

XXX.XXX.113.109

Já nemyslím sedět zadkem na zadní rozsoše a mít nohy na plecích..... Ale tak celkově mě učili, že si mám snažit podsadit zadek, sednout si jakoby co nejvíc na kapsy na zadku, právě abych si jí nepodráždila.... a vždycky se mi to dařilo, a co mě udivuje je, že i na tom malým posedlí mi to nevadilo....

15.4.2012 10:58
sabina

XXX.XXX.60.81

Je to zajímavý. Ale pokud je člověk tak naučenej, tak je to jiná.
Já si myslím - že sedět v sedle se odvíjí i hodně od sedla - tak třeba jen zkusit i toho winteca by nebylo marné.
Jinak podle mě si člověk určitě zvykne.

17.4.2012 14:30
borsalina

XXX.XXX.143.207

No to sice jo, ale zase nechci se vzdát orgasmů... Pokud bych si zvykla, jaká za to bude muset bejt daň? :(smajlík

17.4.2012 15:58
iveth

XXX.XXX.161.66

Borsalina: Jestli ji máte rozježděnou, což není normální, kupte si jiné a hlavně kvalitní sedlo.....

17.4.2012 17:55
sabina

XXX.XXX.60.81

borsalina napsal(a):
No to sice jo, ale zase nechci se vzdát orgasmů... Pokud bych si zvykla, jaká za to bude muset bejt daň? :(smajlík

O jaké dani mluvíte??? tím zvykla myslím to, že je to v jisté míře normální. Že člověka ,,ona,, bolí. Při změně sedla, stylu jízdy.
A navíc věřím pevně v to, že tohle opravdu orgasmus neovlivní:-) Navíc u baby nejde o to co je ,,venku,, ale o to co je uvnitř. Dle mě:-)

17.4.2012 20:26
avelanc

XXX.XXX.92.19

Zdravím vás. Nečetla jsem celou diskuzi, ale ráda bych přidala své zkušenosti... S kamarádkou jsme obě koupily däslo a každá byla naprosto jinak spokojená.. Já proti němu nemám křívé slovo- kobylka je mnohem spokojenější a já jsem nereptala. Ale kamarádka řešila přesně váš problém. Zkoušela měnit délku třmenů, sed, zvyknout si.. A prostě nic nezabralo.. Byla z toho dost zoufalá. Nakonec to vyřešila prodejem sedla, za zhruba 4 měsíce každodenního ježdění si prostě nezvykla.. Koupila jiné, výrazně dražší a kvalitnější sedlo a je spokojená (před tím měla cosi neidentifikovaného a sedělo se jí hezky- takže ve vysoké ceně sedla to nebylo)... Prostě zadek si asi zvykne na různá sedla, ale když bolí přední zadní část je zle :-)

17.4.2012 21:37
borsalina

XXX.XXX.113.109

Asi nakonec budu muset no :( Achjo, přitom je to jediný sedlo po třech letech co kobylce dobře sedí :( Myslíte že by mohlo pomoct gelový posedlí?

18.4.2012 07:36
avelanc

XXX.XXX.92.19

Přesně tímhle směrem kamarádka taky uvažovala.. Gelový obal na posedlí nakonec nekoupila- jednak byl na zkoušku poměrně drahý a v létě by asi nebylo nejpříjemnější na něm jezdit. Zkusila koupit beránek na posedlí, lepší to bylo, ale problém se s tím nevyřešil..
Co třeba zkusit jinou syntetiku (kobylka by mohla být rovněž spokojená- lehké sedlo, které se přizpůsobí a posedlí bude určitě jinak tvarované...).

18.4.2012 21:35
borsalina

XXX.XXX.113.109

Mám vyjednané ůjčení sedla Nrton Rexine, zdá se mi o něco plošší, tak uvidíme. Vytáhla jsem po půl roce starou indii 16,5" posedlí a jsem úplně v pohodě.... Zajímalo by mě, čím to je... :(smajlíksmajlík

9.5.2012 20:35
cudinka

XXX.XXX.166.115

Zdravím...
Ještě bych se optala, v jakých kalhotech a spodním prádle jezdíte?
Taky jsem kupila syntetiku - nortona, jsem naprosto spokojená, i kůń je spokojen... jen nesmím mít syntetické spodní prádlo. Bavlna je bavlna :) Když jsem měla syntetiku, nedej bože téčka, byl to děs :-D jela jsem radši neustále vestoje... a to opravdu sedím v sedle "zadkem"... nemám vidlicový sed...
Takže vsaďte na bavlnu, určitě ;)
A možná si zkuste zajezdit bez třmenů, třeba by to taky mohlo pomoci :)

10.5.2012 09:12
jari

XXX.XXX.96.49

Myslím si, že to bude sedem. Větší posedlí vám umožnilo posunout se více dozadu a vyšpulit zadek. To je ten sed s prohlou bederní páteří dozadu (jako krasobruslaři), měla by být obráceně, zadek by měl být podsazený a sedět v nejhlubším místě.
Skuste sundat třmeny, nějakou dobu jezdit bez třmenů a posadit se co nejhlouběji do sedla. Jsou na to dobré cviky, např. v kroku, později i v klusu a cvalu, natáhněte nohy úplně dolů a od koně. Udělejte takové V, nedržte se koleny, koně se dotýkejte jen v sedle. Takové cviky vám pomůžou opravit sed, získáte stabilitu a nezávislý sed.

26.5.2012 00:06
sisa2723

XXX.XXX.142.157

Ahoj, taky jsem měla takový problém, měla jsem sedlo indii, hluboké posedlí asi 7 let parádně se v něm sedělo, koníkovi nedělal žádný problém,ale potom jsem se rozhodla si koupit skokové sedlo Alberto, ze začátku jsem taky měla ten problém, který tady uvádíte, ale jezdím v něm už týden, a docela jsem si zvykla, nic nebolí :-)) Je pravda, že je úplně nové, takže se asi musí trošku zajet, ale už si nestěžuji..smajlík Zkoušela jsem také od kamarádky sedlo skokové od Hauzra a měla jsem úplně ten stejný problém .. a to jsem ho jela jen jednou .. Takže si myslím, že je to o zvyku na to sedlo ..

27.5.2012 18:19
horallka

XXX.XXX.195.188

borsalina napsal(a):
Mam takovej choulostivej dotaz, spise pro zeny....

Mam konfekci velikost 38/40, nijak zvlast velkej zadek nemam, rekla bych ze tak normalne, merim cca 170 cm, vazim okolo 65 kg.
Mam kobylku pony, meli jsme na ni sedlo s 16,5" posedlim a nejdriv to byl trochu nezvyk, ale po chvili jsem si zvykla a nemela jsem zadny problem. A to to byla indie.
v lete mi nova trenerka doporucila sedlo s vetsim poseldim, ze si kazim sed a kobylku rusim, pokud zvyrazni svoje chody...
Koupila Jsem sedlo Daslo s menitelnejma komorama, kobylce sedi, neni na nic moc dlouhe ( i kdyz delsi uz by mit nemohla) a ona je spokojena, krasne se uvolnila a chodi daleko lip. ale ja.... ja neivm, cim to je, ale mam vzdycky rozjezdenou frndu... A pokud je zrovna lenivejsi a musim vic pobizet, tak je to fakt strasny. sedim na zadku, nevim jak vic bych mohla sedet na zadku, zkousela jsem prodlouzit i zkratit trmeny,... Jedine, co me napada je, ze jsem si v 16,5 posedli zvykla sedat dopredu a sedim vic na predni rozsose nez bych mela.... Je to mozne? Nebo bych mela vybirat ze sedel s possim posedlim< ta indie byla docela hodne tvarovana a hluboka, v tom si myslim, ze problem neni... zazila jste nektera z vas neco podobneho?

Diky za odpovedi...smajlík

Je to sedlem!Když jsem poprvé sedla do dasla které jsem si půjčila od kamarádky byla jsem v šoku jak je to sedlo ve přední části ůzké a vystouplé.Já mám Nortna a nedá se to srovnat,je ve předu mnohem širší.Zkuste si někde vyzkoušet jiná sedla a povšiměte si že daslo je opravdu zvláštně zůžené v přední části posedlí.....Zatím jsem to viděla a sama zažila jen u toho dasla
:-)

31.5.2012 23:14
keira

XXX.XXX.49.54

horallka napsal(a):
Je to sedlem!Když jsem poprvé sedla do dasla které jsem si půjčila od kamarádky byla jsem v šoku jak je to sedlo ve přední části ůzké a vystouplé.Já mám Nortna a nedá se to srovnat,je ve předu mnohem širší.Zkuste si někde vyzkoušet jiná sedla a povšiměte si že daslo je opravdu zvláštně zůžené v přední části posedlí.....Zatím jsem to viděla a sama zažila jen u toho dasla
:-)

Souhlasím, je to sedlem a vzdáleností sedacích hrbolů od sebe. Je možné, že kdo je má blíže (třeba muži a ženy s užší pánví) nemusí mít v takovém sedle problém.

Ale neni to jen o ceně sedla, kdysi jsem mívala z jednoho Hauzra tak odřenej zadek, že jsem byla ráda, že na tom koni nejezdím moc často a že se mi mezitím stíhá zahojit. Přitom to sedlo bylo krásně rovné, nechápu, jak jsem z toho mohla být odřená.

Přidejte reakci

Přidat smajlík