Mam takovej choulostivej dotaz, spise pro zeny....
Mam konfekci velikost 38/40, nijak zvlast velkej zadek nemam, rekla bych ze tak normalne, merim cca 170 cm, vazim okolo 65 kg.
Mam kobylku pony, meli jsme na ni sedlo s 16,5" posedlim a nejdriv to byl trochu nezvyk, ale po chvili jsem si zvykla a nemela jsem zadny problem. A to to byla indie.
v lete mi nova trenerka doporucila sedlo s vetsim poseldim, ze si kazim sed a kobylku rusim, pokud zvyrazni svoje chody...
Koupila Jsem sedlo Daslo s menitelnejma komorama, kobylce sedi, neni na nic moc dlouhe ( i kdyz delsi uz by mit nemohla) a ona je spokojena, krasne se uvolnila a chodi daleko lip. ale ja.... ja neivm, cim to je, ale mam vzdycky rozjezdenou frndu... A pokud je zrovna lenivejsi a musim vic pobizet, tak je to fakt strasny. sedim na zadku, nevim jak vic bych mohla sedet na zadku, zkousela jsem prodlouzit i zkratit trmeny,... Jedine, co me napada je, ze jsem si v 16,5 posedli zvykla sedat dopredu a sedim vic na predni rozsose nez bych mela.... Je to mozne? Nebo bych mela vybirat ze sedel s possim posedlim< ta indie byla docela hodne tvarovana a hluboka, v tom si myslim, ze problem neni... zazila jste nektera z vas neco podobneho?
Diky za odpovedi...
Nevim jak vy, ale já v každém sedle sedím prakticky na ,,frndě,, když jste to tak nazvaly
Nesedím v sedle jak v křesle vykypená prdelí o zadní rozsochu s nohama pod bradou. Prostě se mi tak ani dobře nejezdí. Nedrží rovnováha s těžištěm koně.
Tak nevím, dle mě je to normální a je potřeba si nato zvyknout, že člověk sedí víc na ,,ní,,
Otázkou je - samo sedlo. Je to přece jen daslo. Nemusí sedět v konci ani koni ani člověku. Já takhle sedím i ve westernu. Sem asi postižená.
Ale dobrá otázka zjistit, jak sedí další ženské. To by mě fakt zajímalo.
Kdysi vyšel v jezdectví zajímavý článek o rozdílech v anatomii žen a mužů o vlivu a důsledcích sedu. Dokonce jsem měla tu čest slyšet tuším doktora Hollého osobně na semináři hipoterapie, kde v podstatě doslovně zopakoval onen článek. Jako lajkovi mi nebylo úplně vše jasné, ale jistě by stálo za to článek někde vyštrachat. Případně i rozšířit a dopnit vysvětlení. Je to myslím více než 10 let.
lapata
napsal(a):
Kdysi vyšel v jezdectví zajímavý článek o rozdílech v anatomii žen a mužů o vlivu a důsledcích sedu. Dokonce jsem měla tu čest slyšet tuším doktora Hollého osobně na semináři hipoterapie, kde v podstatě doslovně zopakoval onen článek. Jako lajkovi mi nebylo úplně vše jasné, ale jistě by stálo za to článek někde vyštrachat. Případně i rozšířit a dopnit vysvětlení. Je to myslím více než 10 let.
ano, o to jsem viděla nějaké video na youtube, kde nějaká německá odbornice popisovala sedlo pro ženy a pro muže.... Mě tak trochu přijde jako bych potřebovala jakoby širší to místo kd sedim, abych si tam sedla malinko vejš... Pak by to snad bylo v pohodě.... Ještě jedna holka říká něco podobného, ale ne v takové míře jako já... Jen se tam cejtí pak malinko "jetá", kdežto mě pak bolí i čurání :( blbý je že na kobču asi potřebuju syntetiku, protože holt je to poník a na něj perfektně nenapasuju sedlo ne vlekého koně... A tohle Daslo je takové pružné, že se přizpůsobí.... Samoyřejmě by byl lepší wintec, o kůži nevmi, samoyřejmě je to jiná kvalita a ideál by bylo sedlo na míru, ale na to nemám. Wintec by měl být cenově dostupný, ale bojím se, že budu mít stejný problém jako s tím Daslem.... A radši si rozjezdim frndu na Dasle za 4 tisíce když kobyle sedí než na Wintecu za 12 tisíc....
Já nemyslím sedět zadkem na zadní rozsoše a mít nohy na plecích..... Ale tak celkově mě učili, že si mám snažit podsadit zadek, sednout si jakoby co nejvíc na kapsy na zadku, právě abych si jí nepodráždila.... a vždycky se mi to dařilo, a co mě udivuje je, že i na tom malým posedlí mi to nevadilo....
borsalina
napsal(a):
No to sice jo, ale zase nechci se vzdát orgasmů... Pokud bych si zvykla, jaká za to bude muset bejt daň? :(
O jaké dani mluvíte??? tím zvykla myslím to, že je to v jisté míře normální. Že člověka ,,ona,, bolí. Při změně sedla, stylu jízdy.
A navíc věřím pevně v to, že tohle opravdu orgasmus neovlivní Navíc u baby nejde o to co je ,,venku,, ale o to co je uvnitř. Dle mě
Zdravím vás. Nečetla jsem celou diskuzi, ale ráda bych přidala své zkušenosti... S kamarádkou jsme obě koupily däslo a každá byla naprosto jinak spokojená.. Já proti němu nemám křívé slovo- kobylka je mnohem spokojenější a já jsem nereptala. Ale kamarádka řešila přesně váš problém. Zkoušela měnit délku třmenů, sed, zvyknout si.. A prostě nic nezabralo.. Byla z toho dost zoufalá. Nakonec to vyřešila prodejem sedla, za zhruba 4 měsíce každodenního ježdění si prostě nezvykla.. Koupila jiné, výrazně dražší a kvalitnější sedlo a je spokojená (před tím měla cosi neidentifikovaného a sedělo se jí hezky- takže ve vysoké ceně sedla to nebylo)... Prostě zadek si asi zvykne na různá sedla, ale když bolí přední zadní část je zle
Přesně tímhle směrem kamarádka taky uvažovala.. Gelový obal na posedlí nakonec nekoupila- jednak byl na zkoušku poměrně drahý a v létě by asi nebylo nejpříjemnější na něm jezdit. Zkusila koupit beránek na posedlí, lepší to bylo, ale problém se s tím nevyřešil..
Co třeba zkusit jinou syntetiku (kobylka by mohla být rovněž spokojená- lehké sedlo, které se přizpůsobí a posedlí bude určitě jinak tvarované...).
Zdravím...
Ještě bych se optala, v jakých kalhotech a spodním prádle jezdíte?
Taky jsem kupila syntetiku - nortona, jsem naprosto spokojená, i kůń je spokojen... jen nesmím mít syntetické spodní prádlo. Bavlna je bavlna :) Když jsem měla syntetiku, nedej bože téčka, byl to děs :-D jela jsem radši neustále vestoje... a to opravdu sedím v sedle "zadkem"... nemám vidlicový sed...
Takže vsaďte na bavlnu, určitě ;)
A možná si zkuste zajezdit bez třmenů, třeba by to taky mohlo pomoci :)
Myslím si, že to bude sedem. Větší posedlí vám umožnilo posunout se více dozadu a vyšpulit zadek. To je ten sed s prohlou bederní páteří dozadu (jako krasobruslaři), měla by být obráceně, zadek by měl být podsazený a sedět v nejhlubším místě.
Skuste sundat třmeny, nějakou dobu jezdit bez třmenů a posadit se co nejhlouběji do sedla. Jsou na to dobré cviky, např. v kroku, později i v klusu a cvalu, natáhněte nohy úplně dolů a od koně. Udělejte takové V, nedržte se koleny, koně se dotýkejte jen v sedle. Takové cviky vám pomůžou opravit sed, získáte stabilitu a nezávislý sed.
Ahoj, taky jsem měla takový problém, měla jsem sedlo indii, hluboké posedlí asi 7 let parádně se v něm sedělo, koníkovi nedělal žádný problém,ale potom jsem se rozhodla si koupit skokové sedlo Alberto, ze začátku jsem taky měla ten problém, který tady uvádíte, ale jezdím v něm už týden, a docela jsem si zvykla, nic nebolí Je pravda, že je úplně nové, takže se asi musí trošku zajet, ale už si nestěžuji..
Zkoušela jsem také od kamarádky sedlo skokové od Hauzra a měla jsem úplně ten stejný problém .. a to jsem ho jela jen jednou .. Takže si myslím, že je to o zvyku na to sedlo ..
borsalina
napsal(a):
Mam takovej choulostivej dotaz, spise pro zeny....
Mam konfekci velikost 38/40, nijak zvlast velkej zadek nemam, rekla bych ze tak normalne, merim cca 170 cm, vazim okolo 65 kg.
Mam kobylku pony, meli jsme na ni sedlo s 16,5" posedlim a nejdriv to byl trochu nezvyk, ale po chvili jsem si zvykla a nemela jsem zadny problem. A to to byla indie.
v lete mi nova trenerka doporucila sedlo s vetsim poseldim, ze si kazim sed a kobylku rusim, pokud zvyrazni svoje chody...
Koupila Jsem sedlo Daslo s menitelnejma komorama, kobylce sedi, neni na nic moc dlouhe ( i kdyz delsi uz by mit nemohla) a ona je spokojena, krasne se uvolnila a chodi daleko lip. ale ja.... ja neivm, cim to je, ale mam vzdycky rozjezdenou frndu... A pokud je zrovna lenivejsi a musim vic pobizet, tak je to fakt strasny. sedim na zadku, nevim jak vic bych mohla sedet na zadku, zkousela jsem prodlouzit i zkratit trmeny,... Jedine, co me napada je, ze jsem si v 16,5 posedli zvykla sedat dopredu a sedim vic na predni rozsose nez bych mela.... Je to mozne? Nebo bych mela vybirat ze sedel s possim posedlim< ta indie byla docela hodne tvarovana a hluboka, v tom si myslim, ze problem neni... zazila jste nektera z vas neco podobneho?
Diky za odpovedi...
Je to sedlem!Když jsem poprvé sedla do dasla které jsem si půjčila od kamarádky byla jsem v šoku jak je to sedlo ve přední části ůzké a vystouplé.Já mám Nortna a nedá se to srovnat,je ve předu mnohem širší.Zkuste si někde vyzkoušet jiná sedla a povšiměte si že daslo je opravdu zvláštně zůžené v přední části posedlí.....Zatím jsem to viděla a sama zažila jen u toho dasla
horallka
napsal(a):
Je to sedlem!Když jsem poprvé sedla do dasla které jsem si půjčila od kamarádky byla jsem v šoku jak je to sedlo ve přední části ůzké a vystouplé.Já mám Nortna a nedá se to srovnat,je ve předu mnohem širší.Zkuste si někde vyzkoušet jiná sedla a povšiměte si že daslo je opravdu zvláštně zůžené v přední části posedlí.....Zatím jsem to viděla a sama zažila jen u toho dasla
Souhlasím, je to sedlem a vzdáleností sedacích hrbolů od sebe. Je možné, že kdo je má blíže (třeba muži a ženy s užší pánví) nemusí mít v takovém sedle problém.
Ale neni to jen o ceně sedla, kdysi jsem mívala z jednoho Hauzra tak odřenej zadek, že jsem byla ráda, že na tom koni nejezdím moc často a že se mi mezitím stíhá zahojit. Přitom to sedlo bylo krásně rovné, nechápu, jak jsem z toho mohla být odřená.