Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2012 08:23
kathey

XXX.XXX.226.21

A já zakládám nové :)

Taky Lucce gratuluji a přeji spoustu radosti ze závodění a samozřejmě co nejvíce úspěchů. A hlavně ať jsou koňouši zdraví. Ta moje osoba se zase zbláznila. Před více jak 14 dny se napíchla ve výběhu na větev (asi a netuším, jak se jí to povedlo), udělala si díru těsně pod lopatku. To se hojilo parádně a tenhle víkend se nějak nepohodly s kobylama ve výběhu (taky asi, já přišla až k hotovému) a vítala mne s obrovskou oteklou hrčou na prsou a nateklým a odřeným tím naším oblíbeným karpem.

Luci (ta od Usy), já mám občas pocit, že ta moje se mi zruší ještě dříve, než na ni vůbec vylezu.

17.4.2012 08:27
lucky

XXX.XXX.27.76

Eh, Katko, mám dojem, že arabáši jsou snad na tohle experti. Co si vzpomínám, ta moje byla zrušená věčně s něčímsmajlík. No doufej, že nedopadneš jako já...se zrušeným koněm napořád...smajlík

17.4.2012 11:56
sabina

XXX.XXX.60.81

Taky Lucce gratuluji a klaním se, že se pustila do licence s těmahle otázkama. Můžeš mi prosím říct jaké to bylo? Dumám nad ní už dlouho, ale tohle ,,něco,, mě pořád odrazuje.

Jinak Kathey...Ona se kobyla umoudří. Amir je taky sebedestruktér, ale od doby co je pořád venku už je v pohodě.

17.4.2012 11:56
sabina

XXX.XXX.60.81

Leni, nakonec jsi neodolala?? Tak gratulujusmajlík

17.4.2012 12:38
kathey

XXX.XXX.226.21

Sabi, já myslím, že Lucka si dělala licenci pod WRC :)

17.4.2012 12:42
sabina

XXX.XXX.60.81

Ajooo hernajssmajlíksmajlík Blbá hlava, trpí celý tělo no

17.4.2012 12:44
kathey

XXX.XXX.226.21

V pohodě, s tím se naučíš žít smajlík

A počkej, až se dozvíš, co jsem já přes noc vymyslela, to budeš teprve koukat. Akorát je potřeba zařídit vše dřív, než si to zase rozmyslím. :D

17.4.2012 13:29
luckai

XXX.XXX.55.10

Čau holky dík za gratulace, jojo já si dělala WRC licenci, Ty ZZVJ jsou docela sranda, teda pro mě asi ne moc pro ty co to dělaj, fakt dobré.
Luci woden trophy určitě nepojedem smajlík, o nějakých těch rožnovských Cčkách přemýšlím, uvidím. Jako po té licenci jsem na to závodění dostala i chuť :-), jak tam byla kobyla super hodná a soustředěná. To bylo poprvé, co to všechno zašla tak fajn, jinak totiž dělá dlouho araba, čučí, nesoustředí se no děs, než ji člověk trochu zpracuje, aby byla schopna to aspoň nějak zajít. Taky jsme jeli den dopředu, ale řekla bych, že už byla i unavená, dost mi teď pohubla, takže ji zas musím dát trochu dohromady. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet.

17.4.2012 13:36
luckai

XXX.XXX.55.10

Sabi, šak to zkus, já to dělala taky hlavně proto, abych si dokázala, že to s tím arabem jde :-)) a nakonec mě překvapilo, jak hladce:-), ale zadarmo to nebylo. Tak jsem ráda a závody už jsou vedlejší, to se uvidí, jsem si říkala, kdyby mě to pak někdy třeba v 50 chytlo, abych měla licenci hotovou :-)

Leni ty máš nové sedlo na co? Skoky?

Luci a co Usa?, aspoň je fajn, že se na ní povozíš.

17.4.2012 14:18
sabina

XXX.XXX.60.81

Luci, já sem z těch ZZVJ trochu na psychiatra. Některé ty otázky no berou mě mdloby. Navíc je na přípravu potřeba čas a asi i jinej kůň. Měla sem v plánu hrotit a stihnout je ted v Mikulově, ale upustila sem od toho. Radši ty prachy vložim do trenéra, když už máme i ten písek na jízdárně a zkusim to jít třeba s vlastnim koňuchou. Někdy.

Zatim mám letos splněné jedno předsevzetí a to je řidičák na vlek. Ale ta licence pořád ne a ne. Ale byla sem rozhodnutá, dokud nevylezly na porvch ty šílené otázky....

Tak nevim. Ale moc vám přeji aby to šlo dobře i nadále:-)

17.4.2012 14:35
kathey

XXX.XXX.226.21

Já bych ty otázky tak nehrotila, jo, je to blbě zformulované, ale úplně primitivní. To je tak to poslední, z čeho bych měla strach. Já to předloni zabalila týden před zkouškama. Čím víc se to blížilo, tím víc jsem se já bála skákat :(

Taky jsem měla takové skromné plány na letošek, že vytáhnu kobylu na nějakou C výstavu...a tak v okolí do 700km skoro žádná Cčka nepořádají.

A nejvíc mě mrzí vždycky, když znovu a znovu zjistím, že všechno je o penězích (které já nemám). Jak kdybych to nevěděla že. A pokaždé se hrozně divím :(

Nemít "morální blok", že kobylu ve 3 letech nepřipouštět, tak to připustím a mám svatej pokoj.

18.4.2012 08:28
lesterka

XXX.XXX.146.52

Sabčo, co blbneš? Vždyť teorie na zkouškách je to nejjednodušší, co může být. Běž večer předtím na tu poradu, tam se všechny otázky proberou i s odpověďmi. Já je sice dělala po starém, ale na terorii jsem se ani nepodívala a dala ji bez problémů díky tomuhle večeru.
My teď u nás s kamarádkou paktujeme, že by na podzim odjela licenci na Nadym. Tak jsem zvědavá, jestli ji to nepřejde a jestli to na něm ustojí :))

Luci, vyměnila jsem drezurku. Toho kentaura za passiera. Jenom jsem měla trošku problém se sedláři, jeden mi z ní udělal paskvil při prosbě lehce docpat v jednom místě polštáře, a druhého jsem sháněla dlouhou dobu, než jsem vůbec někoho našla...včera jsem si ji konečně dovezla a dneska půjdu zkoušet...vypadá, že by snad mohla sedět...vivat sedlář...ťuk ťuk ťuk...

Skočku jsem ještě nevyměnila, ale začínám i o tom uvažovat. Já v těch KT sedím prostě jak na hajzlíku, takže pokud by se kamarádka rozhodla, že si vezme i tu, tak asi půjdu směle hledat náhradu...

18.4.2012 22:09
ghajariy

XXX.XXX.54.222

Já mám licenci anglickou ( všeobecnou ČJF) i westernovou (WRC) tak mohu srovnávat. Přišlo mi, že anglická má až příliš lehké otázky a na jízdy už musí člověk něco umět, i když i já westerňák jsem dala parkur na půjčeném koni a to jsem před licencema skákala jen 3x( 3 dny - 1x v týdnu). Westernová měla těžší otázky - 2 , za to jízdy byly téměř zadarmo - téměř.

S Metris už taky začínáme pracovat - tady cvalíček

18.4.2012 22:10
ghajariy

XXX.XXX.54.222

A tady nepracujeme, odpočíváme...

18.4.2012 22:13
ghajariy

XXX.XXX.54.222

A klus

A to je konec našeho pracovního seriálu:-)).
Ostatní až budeme umět..., vždyť jezdíme teprve 3 měsíce.

19.4.2012 08:41
lucky

XXX.XXX.27.76

Peti, Matris to strašně moc sluší. Fakt je to moc hezounká sh a moc se mi líbí. Už se těším, až s ní někde vyrazíš, jak budete mít natrénováno.
Luci, jestli se Sněží někam pojedeš, tak dej vědět. Dojela bych se podívat někde do Rožnova nebo na nějaké hobíky. Já už můžu jen koukat, no.... Ale tak jsem ráda, že Usa je celkem lepší, hlavně má chuť bojovat. Já ti ani nejezdím. Seděla jsem na ni naposledy snad před dvěmi měsíci. Chci teď s ní začít víc špacírovat po okolí. Potřebuji chodit a ona taky, nemusím si vozit zadek. Včera jsem byla ještě pro kráásnou kouli sena..seníčko fakt luxusní. Ale stejně mi něco málo shodila teď při tom línání. Ale začíná tráva růst, takže bude brzy jako koule, jak nebude špacírovatsmajlík..takže musíme si udělat kondičku oběsmajlík

19.4.2012 09:19
kathey

XXX.XXX.226.21

Peti, jak ty to děláš, že máš ty koně takové mohutné a nakrmené... nejvíc se mi líbí na té poslední fotce :)

Luci, já myslela, že jsi od veta dostala dokonce "nakázáno" jezdit. Takže lidi, né že Lucka nemůže, ona nechce :D Jak jsem ti říkala, že se mi Zanča zase přizabila o víkendu. Tak z toho má na tom rozbitém karpu hrču č.2. Pořád to ne a ne slézt dolů. Vymýšlím různé procedury, jak to zarazit zpátky, pokud s tím do konce týdne nehnu, tak volám veta, ale mám obavu, že v takovém případě by s tím asi kulový nadělal. Kobyla nepajdá, nenatíká... Pokud jí to tam zůstane, tak jsme dovystavovali dřív, než jsme začali, protože double hrčou bych už nikam nejela. A přísahám, že pokud jí to do května nezmizí, tak jde odstěhovat (tam, kde jsem není hříbě možno) a připustit. Už toho začínám mít dost.

19.4.2012 09:24
sabina

XXX.XXX.60.81

Jaj, Kathey...to abych si pohla:-)

Jo, kkobuše je teda kus. Taky nechápu čím to cpete. Sem s tím??? chci to vědět:-)

19.4.2012 11:50
ghajariy

XXX.XXX.184.40

Jako že chcete recept na araby v ,,blahobytné " kondici?
V terénu chodíme krokem, max.klusem, cváláme výjimečně. Prostě se venku kocháme.
Na jízdárně hodně ohýbáme a když cváláme, to už teď celkem dost, tak pomalu a děláme hodně přechodů krok - cval, dovnitř záď a pod. Stejně tak v klusu měníme rychlost.
A papání, ráno i večer je to podobné, vitamíny jsou jen večer: Našla jsem si nejlevnější věci a drahé kvalitní granule kupuju jen na přilepšení : cca 1 litr ječmene nebo mix oves/ječmen, 1litr obyč. kelčských granulí, necelého 1/2 l kukuřice mleté či mačkané, 1litr pšeničných otrub, vitamíny Marstall, v nabobtnaném stavu tak 1 litr řepných řízků. Občas přidávám sladový květ a teď i lněné semínko nebo po hrstce nějakých lepších chutných granulek. Seno má přes den i ve výběhu.
No a pak mi všichni koníci vypadají jak westernoví arábci:-)

19.4.2012 12:25
sabina

XXX.XXX.60.81

smajlík Tak to dostává pěkně pod žebírko teda:-)

To sme máčky oproti vám. Je fakt že kukuřice udělá dost. Já změnila stravu, tak je to lepší, než jak to bývalo.

19.4.2012 12:42
lucky

XXX.XXX.27.76

Páni..to teda by byla Usa jako prasátko.... ale tak nic nedělá, takže se děsím i toho, jak bude vypadat za chvíli, až začne růst tráva pořádně...

No, to není že bych jezdit nechtěla. Vet říkal sice, že by mohla už šmajdat, ale to taky bylo v zimě, kdy na tom byla lépe. Nedávno zase další léky a je to tak dva měsíce, co zase začala více sípat a kašlat a mě se na ní fakt jezdit nechce. Není to zrovna příjemné a připadám si pak jak tyran. Plánuji teď začít špacíry, jedu na týden do Egypta, takže naši se mi o ni postarají. A pak bude zase další léčení.....mám objednané další věcičky, co bude papat... chjo... je na tom lépe, než byla před rokem, to jo, ale rozhodně to není dobré. jednu dobu byla trochu více lepší na to ježdění... a já ji nechci zatěžovat. Navíc se ji dělá nějaká malá boulička přímo na místě kousek za loktem, kde mívá podbřišník a několikrát už se ji to pěkně rozedřelo..už nevím co ji dát. Mám tři podbřišníky, vypodložené i pravým beranem a stejně přijde a má to zase strhané chlupy a jakoby spálené povrchu... fakt už nevím co s tím. Je to malinké, ale dělá to neplechu. smajlík

19.4.2012 12:57
sabina

XXX.XXX.60.81

je tam tlustá Lucky... Nic jiného.:-)
Jak nejezdí a nic nedělá, tak věř, že to je celé jen o tom, že tam má ,,tuk,,. Tak jako koně u nás na stáji po zimě. Myslim tim ČT. Pak je jedna kobuše taky chvíli bezchlupá nebo odřená, jelikož se jí tam štípe ten přebytek ,,tkáně,,

Ale do 14 dní je pokoj.

Jinak je to blbé že nejezdíte,.. Že si přijdeš jak tyran. Chápu to. Ikdyž možná by se jí časem ulevilo. Protože by začla ty plíce roztahovat. Takhle brzy zakrní. To je jen můj názor. Ale sama to tak vidim. Neprodělaly sme sice takové choroby jako ty, ale po zápalu plic to taky musim udržovat. Pro koňovo dobro.

19.4.2012 16:13
lucky

XXX.XXX.27.76

Tak rozhodně to nemá tuk a není tam tlustá. Má tam bulku velikosti hrášku, pevně ohraničeného. Žádná nadbytečná kůže a už vůbec ne tuk.
Co se týče pohybu si myslím, že ho má denně dost. Akorát prostě nemá svaly z práce no...Přes noc doma šmatle po výběhu, což pravda není moc. Ale ráno jdeme ke koním kolem řeky, nebo to vezmu přes louku se psy a Usu pouštím na volno a ta si běhá kolem stromů a na louce si střihne klidně dostih k ohradě i 400 metrů, když ji pošlu. Celý den našmatle kilometry po pastvině..s Bettynou pořád chodí tam a zase zpátky jak vláček. A domů večer jdeme zase kolem řeky nebo si na ni sem tam sednu bez sedla a jdeme přes louku, nebo ještě na procházku. Prostě víc toho nenajezdíme a chci s ní nyní chodit na delší procházky, taky aby se rozdýchala, ale když ti sípe a kašle pod sedlem, tak to vážně není na hezké svezení. Uvidím co za měsíc, za dva..teď prostě budeme chodit na dlouhé procházky, možná sem tam krokovku kratší, ale mám teď trochu jiné starosti, než vyjížďky na nemocném koni. Prostě vidím, že není tak na tom, abych si řekla, že ji to neubližuje.

19.4.2012 17:13
sabina

XXX.XXX.60.81

Tak jasně, že ti sípe pod sedlem. Já ti neřikám aby si sedla a jela...
Jen si myslim, že je potřeba to postupně zatěžovat, aby to pracovalo a neleželo ladem...to je celé.

Ovšem je to tvůj kůň..takže sama víš určitě nejlíp

20.4.2012 07:28
kathey

XXX.XXX.218.1

Sabi, u nás je konstatně tlustých 4-5 koní, někteří opravdu hodně nezdravě a od podbřišáku se neodřel nikdy žádný. Sem tam se odíraly v létě arabky, kvůli jemné kůži a kvůli tomu, že v těch místech mají "hodně kůže", která se tam různě varhánkovala a dělala problémy.

Luci, tady nikdo neříkal skočit na koně a jet, ať se klidně zadusí. I kdyby to mělo být ze začátku "k lesu a zpátky". To, že pochoduje po výběhu, je docela málo.

Mě kůň taky pochoduje po výběhu, co holky říkaly, tak dělá bordel. Já ji včera pustila do malého výběhu u stáje, mrknout jestli kulhá....kulový kulhá, pobíhala tam s ocasem na zádech, za toho strašidelného vyfukování vzduchu nozdrami. Chudinky naše nemocný.

21.4.2012 22:43
lerry

XXX.XXX.15.142

Tak jsem se tu zas na diskuzi potěšila.... naši kluci mají postavu jak kobuš od Peťky a při každém strouhání dostáváme pokáráno, že jsou tlusťoši a měli by zhubnout :-) Tak jsem ráda, že někdo tu macatost i obdivuje smajlík

22.4.2012 21:58
ghajariy

XXX.XXX.54.222

Gajka sice byla jak sud kulatý, ale malý se narodil předčasně. Zatím ještě není vyhráno, ještě sám nevstane, i když ze stříkačky jsme už přešli na maminčin cecíček. To je teda mateřská, krmit přes den co hodinu, v noci co 2 hodiny...
Malý ještě nemá jméno, ale je čistý shagya arábek.

22.4.2012 22:02
ghajariy

XXX.XXX.54.222

Byl hodně studený, teď už je to mnohem lepší, ale i tak musí být v noci přikrytý. Z pod deky mi vyleze, tak má levný obleček - základ je svetr s kapucí, ideálně na zip. Kapuce je ustříhnutá a přišitá na zadku. No jo, deku na mimino bych moc nevyužila a taky kde ji tak na rychlo sehnat. Veterinář u nás byl 7 hodin v kuse a křísili jsme to mrně, ale zvládli jsme to bez Brna... Tak snad už bude vše jen dobré.

23.4.2012 10:00
bonzelka

XXX.XXX.47.185

Zdravím všechny AHOJÍÍÍK :-)
Sabi k té licenci je to fakt sranda...na www.koniny.cz máš všechny otázky i odpovědi na ně..Já si jí dělala loni a testy sem si přečetla večer před licencí a dala jsem to bez jediný špatný odpovědi...Šla bych jí dělat klidně ještě jednou :-)
Jinak konečně to mé zrzavé zvíře dostalo rozum a dá se na to zas sednout,takže už špacírujem po loukách a pomalu začínáme něco dělat :-)
Luci neboj se na Usinku vlézt...můžeš klidně kousek pak slézt jít kousek pěšky pak zas nalézt...Taky mi bylo Ha'nulky líto,ale je fakt lepší když začně zas chodit a něco dělat-určitě se to zlepší...

23.4.2012 10:15
sabina

XXX.XXX.60.81

V2řim že loni to bylo lepší...I lidé na stáji to dělaly v pohodě. A s letošníma otázkama by do toho nešly.
Jinak tě vítám po šílené době!!!

A doufám že Gajčin mimišek bude v pořádku. Přeji jen zdraví - svetr je bombovej:-)

23.4.2012 11:15
lesterka

XXX.XXX.146.52

Sabčo, tak když necheš, tak na tu licenci prostě nechoď :) Jinou možnost nemáš, buď tam půjdeš a přestaneš z toho dělat hrůzu nebo se na to vykašleš a budeš mít klid :)

Jinak já mám za sebou své první military s kobylou od kamarádky...a bylo to božííííííííí .)) Jdu hledat místo, kde se bude dát jet na trénink i s Nadym :)

23.4.2012 11:23
sabina

XXX.XXX.60.81

Ty se chceš dobrovolně zabít????smajlík

23.4.2012 11:33
lesterka

XXX.XXX.146.52

Jasně, sranda musí být, ne? :) je to nuda jezdit pořád to stejné dokola...troška adrenalinu je třeba :)

23.4.2012 12:25
bonzelka

XXX.XXX.47.185

Hezky Leni :-) jen do toho.
Myslím, že takové lehké military se jezdí tady někde u nás..už sem o tom slyšela...taky přemejšlim,že bych kobylu do nečeho takového vzala...až bude teda něco umět,ale ta můra se nebojí ničeho tak by se jí tohle mohlo líbit :-)
Haničkovi taky,ale u něj je problém,že vodičku neee,takže když by byl skok do vody tak sme v háji smajlík

23.4.2012 16:36
lerry

XXX.XXX.15.142

ghajariy napsal(a):
Byl hodně studený, teď už je to mnohem lepší, ale i tak musí být v noci přikrytý. Z pod deky mi vyleze, tak má levný obleček - základ je svetr s kapucí, ideálně na zip. Kapuce je ustříhnutá a přišitá na zadku. No jo, deku na mimino bych moc nevyužila a taky kde ji tak na rychlo sehnat. Veterinář u nás byl 7 hodin v kuse a křísili jsme to mrně, ale zvládli jsme to bez Brna... Tak snad už bude vše jen dobré.

malému držím pěsti, je to krasaveček. Ten obleček je super, uplně na míru :-)

26.4.2012 17:08
janele

XXX.XXX.226.16

Hola,
tak abych taky prispela k tematu, ja si vcera dala kombinaci pseudo-military-westernoveho rekreacniho arabskeho jezdeni, a s jednim arabskym hrebeckem (tri roky, cca 10 jezdeckych lekci) jsem se vykoupala v rece... Trochu nas podtrhl proud... Moje hlava a jeho usi byly asi to jedine, co zustalo suche... Nastesti bylo skoro letni teplo :-)
Arabasek je z Las Vegas. Jedni chlapci, co jezdi nekolikadenni vytrvalostni jizdy, si ho odchovali, na dvorku :-( Ale konik sikovny, chytry, rychle se uci, tak snad bude mit dobry zivot :-) Jennifer ho tady ma na obsednuti, a bo ted odjela do Kanady, tak ho mam na par dni ja, tak zase po letech na arabasovi :-)

30.4.2012 11:37
sabina

XXX.XXX.60.81

Jani, ty vedeš teda pestrej život koukám. Proč ne!!! :-)
Člověk je mladej a bezdětnej jen jednou žeo smajlík

Přidávám toho našeho obrsdorfa

30.4.2012 16:18
kathey

XXX.XXX.52.63

Jee, já se musím přiznat, že jsem v tom koníkovi araba nepoznala.

Jinak, nám se noha vrátila do původního stavu, ale ta nakopaná prsa ne. Byl to jeden z důvodů, proč jsem odpískala Frankfurt (teď si říkám, díky bohu, protože to opravdu jen tak nezmizne) a vypadá to, že se ani na Berlín nebudeme chytat. A pořád se budu divit, proč jsou v 90% show koně pořád na boxe..a budu a budu, že... :D

Veterinář dorazí koncem týdne.

Dále jsme začaly chodit hodně na procházky a ač chodíme v 99% po měkkém, tak se kobyle na kopytách krásně projevují ty křivé nohy a kor jedno se ošoupává takovým způsobem, že nevím, co s tím. Belhá na kamínkách jak stará arthrotická babka. A to prosím chodí 3-4x týdně na ruce krokem na procházky, a nijak daleko. Absolutně si nedokážu představit, co by to udělalo, kdyby začala makat pod sedlem.

Takže máme objednanou pani kopytářku, co nám na to řekne. Rok to zkusím ještě takhle a pokud nepřivedeme kobylu k rozumu, tak si vykoleduje podkovičky, ač je ze srdce nenávidím, ble.

Jo a příští čtvrtek má narozeniny...lalala.

30.4.2012 17:08
lucky

XXX.XXX.27.76

Ahojky po delší době.
Peti, snad bude prcek v pořádku a Gajka je určitě úžasná mamina:-) Ten obleček je bomba. :-)

Toho arábka z USA jsem taky netipovala na araba..asi blbé fotosmajlík V Americe určitě zajímavé získávání zkušeností....:-)

Pro Korok: ..copak je to za koníka? Zlatíčko smajlík Možná jsem zaspala a bylo to tady zmíněno a jen jsem to přehlédla....tak se kdyžtak omlouvám:-).

Jinak týden jsem byla v Egyptě v Hurgadě a konečně se projela na arabském hřebci po pláži a v moři..ten cvalík v písku kolem moře je parádasmajlík

představuji krasavce Maradonu..fakt zlaté zvíře

30.4.2012 17:13
lucky

XXX.XXX.27.76

ale byl teda o kousek ještě menší než Usa. Ovšem čekala jsem vyhublinky, jak mě všichni varovali a byl docela namakaný. Ale je fakt, že další hřebec a dvě kobyly byly štíhlejší. Ale ne tolik. Ovšem koně spolehliví, zlatíčka. Hřebci mohla kobyla stát před čumákem a ani se nehnul..

Tady mi zavřel očičko ...smajlík

30.4.2012 21:14
lucky

XXX.XXX.27.76

Hurá...poloségra! No super. Je hezounká a určitě bude zlatíčko mazlivé.

Já byla včera i dneska s Usou na dlooouhé procházce. Zítra je tady velká akce a jede se pod Lysou Horu k Veličkům na velký sraz koňáků a takový první máj :-) Já nejedu samozřejmě, ale známí jedou jen tady kousek od nás ke včelaři na medovinu, tak jedu s Usou a několika koníky. Tak bude čučet:-). Nebyla pod sedlem hodně dlouho.:-)

Co se týče Egypta..to je kapitola sama o sobě...radši nekomentovat. Týden stačil až až...
Tady Maradona s páníčkem...

1.5.2012 08:41
lucky

XXX.XXX.27.76

Ta je rozkošná! Oni jsou taková zlatíčka a hrozně dobře se s nimi pracuje. Jsou vnímaví, inteligentní.

Včera byla sranda, když jsem ji uvázala u hospůdky. Známý tady kousek má takovou malou ZOO (lišky, mývali...kde co) a má tam hospůdku. Byla jsem s Usou dlouho na procházce, u kamaráda jsme koukli na dvě nová hříbata (jeden kžíženec po PH a jeden tinker). Před Usou se zase předváděl tinkerský hřebec..je z ní nemocný jen ji vidí z dálkysmajlík. Ale Usa s ledovým klidem prošla kolem výběhů s tinkáči na obou stranách a nabitým hřebcem a šla dál, jakože je ani nevidí. Pokud nemá říji, tak ji koně naprosto nezajímajísmajlík. Ale dneska bude asi čučet na vyjížďce. Mě ukecala holčina včera, co chce jet na Beníkovi, tak teda jedu. Je to kousek a jedeme v klidečku..Usa neměla sedlo cca 5 měsíců.:-)
No, ale k té hospůdce. Jsem tam Usu uvázala u úvazu pro koně a šla si pro kofolu..chcípala jsem žízní. No to bylo tóčosmajlík. Jako ona nedělá bordel, že by se nějak trhala nebo tak..z toho už vyrostla dávno. Ale pláče. Je to snad nejuřvanější kůň co znám. Mamí jde pryč, holčí nemůže za ní (šla by se mnou všude), ještě ten úvaz je tak, že koně jsou zadkem k plotu s rákosovými rohožemi, takže přes něj nevidí a ještě jsou otočení. Takže Usa si málem vyvrátí hlavu a staví se na špičky co to jde, aby viděla přes plot na mamí a pláče a volá, abych na ni nezapoměla smajlík. Chlapi v hospodě si dělali srandu, že tam staví spousty koní, ale uječený je jen jedensmajlík. Chvíli jsme skecli a Usa jak mě slyší, hned se ozývá. Pak jsem šla pro ni a ona nervozně hrabala a byla jak dynamit caplující nadšeně, že mamí jde a povídala. A oni přes plot, že to budu mít těžké teď... jsem říkala jako proč? No že povedu takové divoké nervozní zvíře. Jsem se zasmála a hned jsem jim řekla, že jak vezmu vodítko a odvážu ji, tak uvidí toho beránka. Houkla jsem na Usamu "klídek, už jsem tady", Usa se přestala vrtět, odvázala jsem ji, Usa hodila hlavu ke mě a šla jak lepidlosmajlík. Byla táák šťastná, že je se mnou a že jsem ji tam přece jen nezapomělasmajlík

Momentálně mám jen fotky z mobilu. Chystám se na nějaké focení..možná zítra.

1.5.2012 13:11
lucky

XXX.XXX.27.76

Hmm..tak vyjížďka se nekonala.smajlík Je děsné vedro a Use se už doma dobře nedýchalo. Ale říkala jsem si, že krkokem se možná trochu zchodí..prdsmajlík. Jeli jsme s holčinou s poníkem Bendou a Usa cestou děsně sípala, kašlala, dusila se... To fakt nešlo. Jela sama, já to u trati otočila, že pojedu přes louku k ohradám, Bettynka tam na Usu volala přes celou louku. Pak jsem si řekla, že zajedu radši domů ji rovnou odsedlat a projdeme se tam pak kolem řeky. Tak jsem ji otočila a jela domů. Usa chuděrka trochu nechápala proč takové manévry, ale šla jako profík zase domů. Za tu chvilku byla úplně mokrásmajlík. Takže jsem ji dovedla za Betty, už byla úplně v pohodě cestou. Tak jsem si Betty aspoň vzala na lonž, vydrhla vanu na vodu a dolila jim a posbírala několik koleček bobanů po pastvině a šla domů. Prostě asi budeme jen procházkovat a časem se uvidí.smajlík

1.5.2012 13:55
klarusa

XXX.XXX.253.33

ahoj holky,
nakonec mi to nedalo a neco vam napisu :D
u mne same novinky... koncim s praci v Belgii, pro dve vyhrezli plotynky a vracim se na nejaky cas domu... a tak Sata cestovala od Terky K. bliz ke mne, tak ji zas konecne budu mit u sebe :D hned pak hodim nejake fotecky.
Take budu mit stene borderky :D tak vas taky zahrnu foteckama.
no a ted kvuli cemu pisu... jen me tak napadlo Lucko, co kdyz ji vadi ten podbrisnik...ze ji jako brani k poradnemu dychani... tim, ze nema funkcni cele plice, tak musi budto castejc nebo hloubs dejchat, aby se ji dostatecne okyslicovali... no a kdyz ma podbrisnik a sedlo tak ji to podle meho brani se poradne nadejchnout, proto si myslim, ze sipe... dela to i kdyz na ni jedes bez sedla? me to jen tak ted napadlo potom co jsi psala, ze to delala nasedlana, a kdyz jste sli k Betty tak byla ok... protoze v tom kroku by se nemela tak zadejchat..kdyz rikas, ze jindy sama radi.. vim, ze clovek neco vazi, a westernove sedlo taky... ale prece jen to neni zas o tolik si myslim, aby sama mohla klusat, a s tebou na zadech v sedle sipala v kroku... ja si myslim, ze ji to sedlo a podbrisnik brani v poradnem nadechu, ale to je jen takove plkani..nic o tom nevim

1.5.2012 19:09
sabina

XXX.XXX.60.81

Teda Kláruš samé novinky a podle mě příznivé - až na ty plotýnky :-(:-)

Jinak ohledně toho podbřišníku u Usy...i to je možné. To ovšem Lucka musí chtít vyzkoušet. Já nemám další fotku koňovu..ale psí přidám.

1.5.2012 19:23
klarusa

XXX.XXX.253.33

jj ty plotynky jsou svine, no jsem zvedava co reknou cesky doktori
tak ja pridavam taky psi fotecku, pro tohohle krasavce si jedu

1.5.2012 19:27
klarusa

XXX.XXX.253.33

a aby jste nerekly, tak sem dam i Satu z noveho bydliste

1.5.2012 19:32
sabina

XXX.XXX.60.81

Já teču smíchy...vysvětlí mi konečně někdo to, které ty prsa jsou lepší proč a v čem? Když vidím Satuš, taky to má tak ,,jinak,, než Amir.
Je jasné, že je nejde srovnávat, ale řekněte mi které ty nohy ( stavba ) jsou lepší a k čemu.

Jinak Klaruš...já už sem z těch borderek přeborderkovaná... Už jen proto, že je to boom bych do toho nešla :-) Ale to sem holt já,
Přeji hodně úspěchu se psisákem - Pes či fenka?

1.5.2012 20:22
lucky

XXX.XXX.27.76

Tak já jsem taky docela přeborderkovaná a australákovaná..tady je toho na každém rohu... nějak nemusím mít to co ostatní, ale chápu, že jsou to plemena, která se líbí a jsou chytrá. Takže přeji všechno nej s malým štěndíkem. Mimi je klášné:-).

Koukám, že Sati už je kus kobyly! Máš nějaké jezdecké fotky? Plotýnky jsou sviňa a páteř vůbec... jsem se te´d trochu zrekreovala tím plaváním a chci začít více plavat a s Usou procházkovat. Akorát mě dožralo, že jsem týden dřela v moři a bazénu jako magor, jídlo tam nebudu radši komentovat, takže jsem byla na zelenině a troše ryb a doma stoupnu na váhu a nic.smajlík
Co se týče sedla....tohle mě napadlo už dávno a dokonce jsem zkoušela anglii, ve které jsem ji kdysi obsedala.....efekt stejný. smajlík To je i jeden z důvodů, proč mě ježdění nebaví ani v kroku, protože cítím, že ji to ještě vadí. Bez sedla sem tak zakašle, ale v kroku ne. Zase nemá moc osvalený hřbet, tak to není svezení jako kdysi, i když pořád je na tom lépe, než někteří jiní koně. Vet když ji viděl, tak říkal, že nečekal takovou kondici v jejím stavu...hodně dělá to, že je pořád venku a má volnost, poběhá si jak chce, na procházkách si vyhodí z kopýtka když chce, nebo mě cvalem doběhne. I když pak začne sípat nebo kašlat někdy, tak ty plíce pracují.
Co se týká funkčnosti...podle veterinářů (2) jde vzduch všude. Jen nějak není schopná to nějak využít, není ani zahleněná. Doma nekašle vůbec nebo na pastvině..fakt jen když se začne více hýbat. Je to o dost lepší než jak skončila před dvěmi lety na veterině (vlastně je to dva roky co ji dokopala) ale dobré to není. Napodzim jsem s ní byla párkrát a v zimě, ale teď se i tou změnou teplot trochu víc zhoršila a dneska fakt nebyla schopná. Byly jsme ještě na procházce zase, potkali spoustu koní co šli z té akce (Usa totální flegmasmajlík) a byla naprosto v pohodě, dokonce ani nesípala. Takže tak to s námi je. Možná je to zhoršení i tím, že vybrala teď kůru na pročištění, takže to může mít taky vliv, že není fakt schopná ani tu krokovku jít pod sedlem.

Předvčerem a včera jsem s ní šla do lesa takovým úvozem do kopce..je to cca 50 metrů. Předvčerem jsem myslela, že mi tam padne. Včera jsem šly vždycky cca 5 metrů a stály a vydýchávaly. Uprostřed jednou zakašlala a pak už šla lépe. Šly jsme pomalounku a vždycky když jsem viděla, že ji trochu natahuje na kašel, tak stát. Budeme tam chodit tak častěji a uvidím, co to udělá.smajlík Mě se zdá, jakoby zapoměla i pravidelně dýchat...

1.5.2012 20:37
kathey

XXX.XXX.226.21

Já zrovna včera na fb koukala, že je Satinka asi někde jinde :) Tak hlavně ať jste obě spokojené a ty se brzy uzdrav. Se štěnítkem přeju co nejvíce radostí a co nejméně starostí. Ono to totiž jak na potvoru často bývá opačně. :D

Sabi, co se ti nezdá na těch prsou, nebo jak to myslíš? :D

1.5.2012 21:00
sabina

XXX.XXX.60.81

smajlík Katuš, tobě už sem to říkala, že jsou ty nohy jakoby posunuté dopředu. Jestli se to odvíjí od úhlu lopatky nevimsmajlík
Ale když to takhle vidim, někdy je to fakt blbě chycené na fotce a pak je to komické

1.5.2012 22:05
ghajariy

XXX.XXX.54.222

Někdy se ,,propadáme" a jindy zas samá novinka:-). Ještě že teď žijeme...
Tak přidávám i nás, že malý vypadá že vše zvládl, vesele chodí ven a skotačí. Narodit se měl až zítra a už vypadá takhle:-)

1.5.2012 22:09
ghajariy

XXX.XXX.54.222

1.5.2012 22:48
lucky

XXX.XXX.27.76

Teda Peti, ten je kouzelný!! Nádherný! Gratuluji, že se mu daří...vypadá už mnohem lépesmajlík. A Gajka vypadá spokojená. Kdo je vlastně tatínek?..Jsem to možná přehlídla.smajlík

1.5.2012 23:51
klarusa

XXX.XXX.253.33

jj Sata je jinde, kdyz zitra dorazim domu, tak jsem ji chtela mit bliz, u Terky se mela bajecne, a ja byla moc rada, ze ji tam muzu mit, ale je to odeme 3 hodiny busem... takze kdyz ted budu doma, tak jsem Satu chtela mit u sebe, tak proto ta zmena.

S tema nohama ti Sabco nereknu vubec se nevyznam.

Jinak jezdecky fotky budou holky, pekne v oranzovem :D ale to az nejake udelam, na fb jsou fotky jezdecke nebo jak Sata jde vedle kone na dlouhem voditku u Terky. Nejakou vam sem pak hodim az budu mit cas

jinak s tema borderkama... no vim, ze to byl silenej boom, ale ted co jsem byla dva a pul roku na ranchi v Belgii tak jsme meli pet borderek zde, a ja se do nich zamilovala, tak proto borderku :D

Luci tak bych zkousela mozna kdyz jezdit tak bez sedla no... mozna si dej nahoru decku pod sedlo ale nekurtuj ji, kdyz pujdes krokem tak by se snad ta tlusta westernova nemela nekam pretacet... podle toho co rikas, tak ji fakt vadi to sevreni toho podbrisaku. Ale ty jsi rozumna, a nechces jezdit tak snad se to zlepsi prochazkama :) ja bych bejt na tvem miste asi taky nejezdila se priznam... tak hodne zdaru

2.5.2012 09:13
lucky

XXX.XXX.27.76

Zdá se mi to, nebo ti kobča pstružatí? Já jsem myslela, že bude Usa puntíkatá po tátovi a nějak pořád bych se těch puntíků i dopočítalasmajlík. Jinak je bílá jak stěnasmajlík

Tady byla krokovka s koníky někde v zimě a tu i zvládla. No prostě budeme zase procházkovat. To vedro ji asi nedělá taky dobře teď..

2.5.2012 09:56
ghajariy

XXX.XXX.184.40

Malý drobek je po Gazal II Wizard - ten je z Brna.

Luci, tak s Usou to teď budou procházky a věř, že se to ještě zlepší. A co nějaké homeo ( Lufeel?), nezkoušela jsi, nebo teď v těch vedrech i bylinky. Nám občas jedna kobča taky zakašle, hned dáme ACClong a zabírá to. Ale vím, že každý koník je jiný, prostě to chce zkoušet, než zjistíš, po čem se jí uleví. U Gajky jsem na tu artrozu už taky toho zkoušela hodně a paradoxně vypadá, že nejlepší budou vařená vepřová kolena ( maso sním já, kůži psi a Gaja dostala vývar a ořezané chrupavky), dělám jí to ale jen tak 1x do měsíce. Teď mám objednanou zbytkovou želatinu z výrobny léků, teď v létě by mi vývar brzo zkysnul.

2.5.2012 11:04
lucky

XXX.XXX.27.76

Tu želatinu jsem kdysi rvala do koně i do psů. Dostala jsem tip, prodávali to za babku, jeli jsme pro to tenkrát kdesi do Zlína myslím. Bylo to výborné. Usa to baštila od mala a hlavně jak měla fiklou tu šlachu. A psi to taky dostávali.

Wizard je krásný, prcek bude asi bílý taky, co?

Jinak bylinky cpeme pořád, homo jsem taky dávalal..my sežrali už snad kde co. Jako je lepší než byla, to jo..je to běh na dlooouhou trať. A já nikam nespěchám..upřímně mohu být ráda, že po tom, co vypadala na veterině, tak mohu být ráda, že je tak jak nyní.

Jo, bez sedla se někdy svezu. Plánuji teď prostě špacíry a sem tam bez sedla..ono mi to stačí. Chodily jsme na procházky odjakživa, jsou místa, kde ji bez problémů mohu pustit, takže si tempo může hlídat sama a nejde do něčeho, co neudýchá.

2.5.2012 11:09
lucky

XXX.XXX.27.76

jsem koukala na podzimní fotky jak řádila s holkama v kopcích.... herečka. Jak se pustila, tak dala i Bettynu. Ale teď ji fakt možná nesvědčí to horko...v tom chladnějším počasí byla o poznání lepšísmajlík

2.5.2012 12:10
lucky

XXX.XXX.27.76

JJ, arabáši jsou šikulky. Musí se s nimi s citem, ale jsou chytří a dobře se učí.
Mě se vždycky strašně líbili pstružáci a tak nějak pořád čekám na puntíky a nic mocsmajlík. Ale tak zase už jsem si zvykla na tu bílo bílousmajlík..taky to má své kouzlo.

2.5.2012 21:20
eva.

XXX.XXX.181.42

Zdravím všechny přítomné, ráda bych se přidala. Mám 5ti letou plnokrevnou arabku a ráda bych poznala alespoň touto formou jiné majitele arábků.

2.5.2012 21:38
kathey

XXX.XXX.226.21

Určitě se přidej, my budeme jenom rádi :) Pověz, co je kobylka zač a odkud jste, třeba je někdo poblíž :) Vypadá moc pěkně, klidně přihoď i víc fotek.

2.5.2012 21:41
sabina

XXX.XXX.60.81

Jééé další rezatá...no paráda:-)

2.5.2012 21:43
eva.

XXX.XXX.181.42

Jsem z Veselí n.Mor. a kobylka - Ali x Sinead sweet little girl, jiným slovem češka. Kupovala jsem ji jako odstávče, kdybych měla kupovat arabku nyní, tak to bude 100% polka. Jsou úžasné, ale to sama víš moc dobře. S těma fotkama to bude horší, ale něco vyhrabu.

2.5.2012 21:51
sabina

XXX.XXX.60.81

Tak to jsme relativně kousek od sebe !

2.5.2012 22:03
kathey

XXX.XXX.226.21

Teda, ale vlasy máte luxusní :D

2.5.2012 22:48
ghajariy

XXX.XXX.54.222

Opravdu moc pěkná kobylka!
To máš kousek i k nám do Zlína. Z Veselí znám Tondu Konečného ( plemenný hřebec shagya araba Koheilan X Jas)

2.5.2012 23:46
lucky

XXX.XXX.27.76

Jůůů! Zdravím novou arabku! To se nám to rozrůstá! Má krásnou hřívu:-) Taky jsem zvědavá na fotečkysmajlík Taky jsem ráda pokaždé, když vím o nějakém novém arábkovismajlík

3.5.2012 07:11
kathey

XXX.XXX.226.21

Tak to by vás mohlo zajímat, že byl do ČR rezervován vnuk Kwestury (ten zrzavý - šimlovatý hřebeček, kterého jsem sem dávala). A možná sem půjde i roční černá Zančina ségra.

3.5.2012 09:43
bonzelka

XXX.XXX.61.197

3.5.2012 09:47
lesterka

XXX.XXX.146.52

My máme taky nové vlasy...stříhám je na krátko, strašně se mi to plete při skákání a drezurování :) Takže jsem se na dlouhou hřívu vykašlala .)

3.5.2012 09:52
kathey

XXX.XXX.226.21

Bonzel, to neplatí :D

3.5.2012 09:53
kathey

XXX.XXX.226.21

bonzelka napsal(a):
My máme také nové vlasy :-Dsmajlík

Má je fakt krásný, btw. nepřerostla zrzouna?

3.5.2012 10:05
bonzelka

XXX.XXX.61.197

Kati to neni Rya :-)
To je nová potvůrka :-)
Rya má hřívu taky takovou,ale je zatim furt stejně velká jak Hanýsek...

3.5.2012 10:11
kathey

XXX.XXX.226.21

A já ti zrovna chtěla psát, že se hrozně změnila. Co to je? Já to chci taky :D

3.5.2012 10:12
lesterka

XXX.XXX.146.52

A co Hanys? jak se ma?

3.5.2012 10:13
kathey

XXX.XXX.226.21

Není to taková ta tamta, co jsi mi jednou ukazovala?

3.5.2012 10:25
bonzelka

XXX.XXX.61.197

jj je to tamta :-)
zatim jí mam jen na zkoušku,ale asi to vypadá, že si jí necham,je boží :-)
Haňulka je teďka úplně zlatej...a příští rok už bude jedno miminko po něm :-) už máme první kobí zjištěnou březí :-)

3.5.2012 11:34
lesterka

XXX.XXX.146.52

Káťa bude mít brzo celý chov koní :-)

Jinak Sabi, tady máš jedno super kvalitní, reprezentativní foto :))) Ale když jsi to chtěla .)

3.5.2012 11:42
lesterka

XXX.XXX.146.52

Jinak jsem to ale neslušná...taky vítám nově příchozí z Moravy :))

3.5.2012 14:20
bonzelka

XXX.XXX.61.197

Leni už skoro mám, zatim 5 koní to je už slušný score :-D
Ne doufam,že žlutýho brzo prodam a Haňulu bych asi taky dala..

3.5.2012 15:15
lucky

XXX.XXX.27.76

Tý jo, asi jsem zaspala! tolik koní? Já myslela, že máš jen Hanýse a tu černou sh!

3.5.2012 15:33
bonzelka

XXX.XXX.61.197

Luci skoro jo :-)
Tak Haňula s malou je jasnej,pak sem si udělala radost na Vánoce a koupila sem si šimličku po Catango :-)
Pak přibil bejvalýho přítele koník,kterej je už na prodej,protože se bejvalej rozhodl,že už ho nechce,že chce jinýho koně.
Takže toho mam teď přijezdit a prodat no a teď sem si vzala tu vysněnou kobí,po který toužim už dva roky ještě než sem si vzala Ryu,tu mam teď na zkušenou,ale myslim,že mi fakt zůstane :-)

3.5.2012 16:38
eva.

XXX.XXX.181.42

A jak je svět malý. Kobylu mám u Tondy. Kromě Jaše tam má ještě i jeho odrost 2letého hřebečka po Jasmíně, a po Kemíře 2 kobylky a letošního hřebečka. Všechno čisté shagye. Ta ročka je opravdu luxusní.

Ten vnuk Kwestury je po Kabsztad, pokud se nepletu. Toho jsem viděla, když jsme byli v Polsku, moc pěkný kůň, kdyby se malý potatil, tak by to bylo super. Předpokládám, že skončí někde v Čechách.

3.5.2012 16:42
sabina

XXX.XXX.60.81

Bonzel ty bláznesmajlíksmajlík
To se někdo ,, má,,
Jinak taky bych brala dalšího úně. Jenže...máme toho tolik ,,co bychom chtěly,, že úň by ve svém zájmu měl počkat. Tak silně odoláváme a odoláváme.
Málem jsme si dovezli černou kobylku z bavorska...ale všechno pobláznění se zachránilo:-) Naštěstí!
Amouš se přestěhoval do nové stáje.

A Leni, děkuji...další bych si prosila. Jinak je Nadík pekelně bílej:-))

A novou kobylku též vítám...:-)

3.5.2012 16:46
bonzelka

XXX.XXX.61.197

Sabi když blázen tak pořádnej smajlík
Já neodolala, když sem viděla Catangovou tak sem jí postě musela mít...
No a Nebeská to je fakt srdcová záležitost.
Kdyby před těma dvouma rokama skončila u mě,tak bych dneska neměla malou Ryuši :-)
Takže sranda a vůbec se nenudim smajlík
A jestli to teďka ještě vyjde tak se konečně postěhujem do svýho :-D smajlík

3.5.2012 16:48
sabina

XXX.XXX.60.81

Jinak kdo si nás pamatuje ze zářijové výstavy....

Tak dneska máme vlasy takovéhle - Podotýkám již zakrácené a zarovnané:-)

3.5.2012 16:49
sabina

XXX.XXX.60.81

Tak to Ti přeji. My pořád bojujem s pozemkama a celé se to protahuje a posírá se kde co...Takže tiše závidím.

Sice nepotřebuju hned 5 koní:-)Ale tak dva bych snesla :-)
Tak přidejte pořádně fotek

3.5.2012 16:53
sabina

XXX.XXX.60.81

A hele, černá kobuše má hřívu sice dlouhou...ale řídkou:-)
To já to radši takhle pozastříhávám..aby rostla pořád pěkně hustá a zdravá:-)

Aby to bylo takhle nějak zase :)

3.5.2012 21:12
kathey

XXX.XXX.218.1

No ne, Léňa vložila fotku. Ale teda takovou mizernou :D Asi abychom se hned napoprvé Nadyho moc "nepřejedly" tak máme jenom šedivej flek.

Add. hřebeček, je po Kabsztad.

Add. hříva, zrovna před chvílí jsem fikla kobyle kousek, nemám ráda, když se tam dělají takové ty urousané cancoury.

Btw. dneska má Zanuška narozeniny, jsou jí 3 roky, už je velká holka. Teta se na ní chtěla povozit, ale prej ne, madam nikoho vozit nebude, myslím, že s ní bude ještě legrace :D

3.5.2012 21:18
bonzelka

XXX.XXX.194.80

sabina napsal(a):
A hele, černá kobuše má hřívu sice dlouhou...ale řídkou:-)
To já to radši takhle pozastříhávám..aby rostla pořád pěkně hustá a zdravá:-)

Aby to bylo takhle nějak zase :)

Sabi jenže ona jí má na obou stranách,takže jí má fakt hustou :-)smajlík

3.5.2012 21:28
sabina

XXX.XXX.60.81

Tak hustou jo, asi sem se blbě vyjádřila - myslela sem přesně to co psala Kathey...takové ty ,,slabší,, konce. Ty prostě střihám a udržuju to pořád takové to silné kvalitní.

3.5.2012 22:28
ghajariy

XXX.XXX.54.222

Evi, Jasmína už je prodaná delší dobu, ne? A ta její mladá 2 letá klisnička je Tondova nebo Radka Kavky? Jasmínu znám z doby, kdy měl Radek 2 kobyly sh.a. Jasmínu a Germaine. Po Germaine mám teď ročního hřebečka se kterým plánuju jet na výstavu. Teď má Radek Mihalyku a hnědou Kemiru, pod ní hříbě po Wizardovi a má mít ještě jednu, letos 2 nebo 3 letou kobylku. Všechny má v Ostrožské Nové Vsi, jen nevím, jestli i tu mladou.

3.5.2012 22:31
lesterka

XXX.XXX.146.52

No jasně, že jsem vám sem dala vysoce kvalitní fotku, abyste mi ho nevykoukaly, je to přece dvojnásobný šampion smajlík Za každé další kouknutí se platí :-):-)

4.5.2012 08:02
lerry

XXX.XXX.15.142

bonzelka napsal(a):
Sabi jenže ona jí má na obou stranách,takže jí má fakt hustou :-)smajlík

A co to je za kobylku? Vypadá fakt dobře.

4.5.2012 13:28
bonzelka

XXX.XXX.254.244

sabina napsal(a):
Tak hustou jo, asi sem se blbě vyjádřila - myslela sem přesně to co psala Kathey...takové ty ,,slabší,, konce. Ty prostě střihám a udržuju to pořád takové to silné kvalitní.

Tak to víš,že to zastřihnu,4 roky kobylu nikdo nechytil,tak to ani nikdo nestříhal...
Já jí mám u sebe teď měsíc a sem ráda,že se nám povedlo jí naočkovat,odčervit a vystrouhat :-)
O víkendu dokonce i vykoupat...takže hříva přijde na řadu zas příště...:-)

4.5.2012 13:29
bonzelka

XXX.XXX.254.244

lerry napsal(a):
A co to je za kobylku? Vypadá fakt dobře.

Je to 4letá shagynka po teď nevim jak se to přesně píše: otec Bonuzs a matka Nayla Hajek.

4.5.2012 13:29
sabina

XXX.XXX.60.81

ahááá...tak to joo:-):-)

4.5.2012 13:43
bonzelka

XXX.XXX.254.244

Vám to tu trochu zaplácám chcete?
Když ne tak máte smůlu :-)

Bes

4.5.2012 13:48
sabina

XXX.XXX.60.81

Obě jsou fešandy:-) Takže teda nepočítáš s 5 koňma? Ale něco půjde z domova? Nebo jak to máš?

Já si málem v pobláznění smyslů dovezla tohle ( když jsme u té černé )

4.5.2012 13:55
sabina

XXX.XXX.60.81

Bobenes se flákal co? Už je tedy v pořádku?

4.5.2012 13:55
bonzelka

XXX.XXX.254.244

sabina napsal(a):
Obě jsou fešandy:-) Takže teda nepočítáš s 5 koňma? Ale něco půjde z domova? Nebo jak to máš?

Já si málem v pobláznění smyslů dovezla tohle ( když jsme u té černé )

Ne určo ne..počítám s tím,že kinskej se snad do léta prodá...
A když by si někdo hodnej vzal Haničku tak bych se asi taky nezlobila...Sice mi už zas dělá radost,ale je fakt mrňousek...
Jů co to je to černé malé chlupaté plyšové? :-)

4.5.2012 14:36
sabina

XXX.XXX.60.81

To malé, černé, plyšové je egyptská holčička....
Po pár prohozených emailech jsme si uvědomily, že ty penízky co by spolkla madam ( byť kouzelná ) asi budem potřebovat jinde.
Takže jsme od koupě upustily...

4.5.2012 16:01
lucky

XXX.XXX.27.76

Jůů..to je koooní! Krásní všichni. :-) gyptská holčička je hezounká..co to je zač? Taky by se mi jednou ještě jedna taková líbila:-).
Hanýsek je moc hezký, byl by dobrý asi spíše do pony sportu, co? Tam by možná výškově se trefil ještě, né?
Tady dneska celé odpoledne leje, tak jsem usu měla u koní jen asi dvě hoďky a stáhla ji domů. Tak jsem se ve stáji věnovala svlíkání koně..takovou tou pemzou na koně...jde dolů perfektně ta zimní srst, takže holčí je teď vážně jak očkubaná slepicesmajlík. Místy má krásnou letní srst a místy ještě zimní kožichsmajlík. Už mi málem ruce upadly. Jak jsem byla v Egyptě, tak ji nikdo nepucoval, takže teď mám kožichu na svlíkání ještě plno.

4.5.2012 16:09
sabina

XXX.XXX.60.81

Já si pro tyto případy letos pořídila furminátor..a díky bohu za něj. Už už sem přemýšlela že koně oholim, ale dal si říct a teď už prakticky jen ,,dolínává,, Ale už je to tak trapně...že je to zanedbatelný:-)

Jojo... taky se nám holčička líbila, že sem si přišly jak posednutí ďáblem...ale Katka nám trochu pomohla zůstat na zemi:-)

4.5.2012 17:00
lucky

XXX.XXX.27.76

Furminátor loni koupil tatík na psy..nebo už předloni. Ale blbě se mi s tím dělá jak fundlák, tak kůň. Takže ho vlastně ani nepoužívám.:-) Tím Ryolitem mi to jde lépe:-)

Hele..já si říkám..dočkej času jako husa klasu... smajlík ..sny jsou od toho, aby se plnily. Bude to možná déle trvat, ale budou....ta pláž a jízda na bílém hřebci už taky je splněnasmajlík

4.5.2012 17:37
eva.

XXX.XXX.181.42

Pro Peťu. Tonda má po Jasmíně xJaš 2 letého hřebečka, ten je Tondův. Ty kobylky 2, 1 rok jsou po Kemíře a ta je první potomek Jasmíny, je u Tondy. Dopadla špatně. Radek to s ní nemyslel špatně, dal ji jako odstávče na pastviny a vrátila se jako 2 letá kobylka s pořádným překlubem předních nohou, jelikož ji na pastvině překrmili jádrem. U Tondy je na chov, jinak by asi nebyla.... Radek má Mihajku - po Germaine, hnědku Milada (nebo tak nějak) a ta má pod sebou hříbě po Wizardovi, Mihajka bude mít ještě hříboša po Jašovi. A má ještě 3 letou kobylku Jasmína x Jaš, v zimě ji přivezl z pastvin. Takže v Ostrožské má 3 kobyly + hříbě a ještě jedno čeká. Pojedu k němu na omrknutí hříbátka, jen se znám, než se rozhoupu, tak se narodí i to druhé.

4.5.2012 17:38
sabina

XXX.XXX.60.81

Lucky až nato, že furminátor není pro dlouhosrsté psy :-) A v tom to asi bude. Mě se s stim krátkosrstej dělal krásně a kůŃ taky.

4.5.2012 17:51
lucky

XXX.XXX.27.76

No jo, tátovi to doporučila známá a on to hned musel koupit a prd....smajlík

4.5.2012 17:59
sabina

XXX.XXX.60.81

smajlík To tak bejvá smajlík

4.5.2012 18:31
lucky

XXX.XXX.27.76

Jsem byla zrovna za holčí...no hned dostala vynadáno co se fláká v lijáku venkusmajlík...přišla zmoklá jak slípka:-(. Tak jsem ji dávala vodičku a schválně našla ten onen "bazmek" a fakt jsem to na ni zkoušela na suchých místech a nemůžu si pomoci, ale nic moc prostě. Tím ryolitem ji teda svlíknu mnohem lépe...možná to neumím smajlík

4.5.2012 21:38
lesterka

XXX.XXX.146.52

Ať žije náš jih...já mám koně přelínaného už hodně dlouho :) Pohodička klídeček, v letní srsti, žádné pemzy nepotřebuju...já mám malé hodně měkké dětské hřbílko a to se mi osvědčilo nejvíc :)
Každopádně my letos zimní srst téměř neměli :) A to málo co měl začal shazovat zrovna když udeřily ty největší mrazy :)

5.5.2012 12:36
kathey

XXX.XXX.52.63

Tak ta nová černá vypadá fakt hodně dobře, ale já už ji chválila tehdy, teď je ještě lepší.

Jinak co se novinek u nás týká, tak padá jak výstava v Berlíně, tak i letošní Praha. Berlín zabila Zanča tou svojí hrčou, která bude mizet několik týdnů a možná ani celá nezmizne a Prahu já. Neudělala jsem poslední zkoušku a nemůžu v červenci ke státnicím, tudíž jdu na podzim a termín je 28.8.-7.9. takže trefa do černýho. Pokud chytnu termín až v září tak dost pochybuju, že budu mít nervy na to, se dostavit bez koně, natož s ním.

Je mi záhadou, kde udělali soudruzi z NDR chybu smajlík

5.5.2012 16:48
lucky

XXX.XXX.27.76

Tak Usa měla hodně hustý zimní kožich a dřu ji te´d pořád a pořád má ještě zbytky. Místy už má letní a místy kožich...třeba bříško má srandovně chlupaté ještě. Ale jde to z ní rychle už dolů.

To je mi líto, že se zkouška nevyvedla, ale určitěto zvládneš napodzim. To dáš! Soustřeď se teď na školu a ne na koně a je to.smajlík

7.5.2012 12:35
bonzelka

XXX.XXX.137.152

lucky napsal(a):
Jůů..to je koooní! Krásní všichni. :-) gyptská holčička je hezounká..co to je zač? Taky by se mi jednou ještě jedna taková líbila:-).
Hanýsek je moc hezký, byl by dobrý asi spíše do pony sportu, co? Tam by možná výškově se trefil ještě, né?
Tady dneska celé odpoledne leje, tak jsem usu měla u koní jen asi dvě hoďky a stáhla ji domů. Tak jsem se ve stáji věnovala svlíkání koně..takovou tou pemzou na koně...jde dolů perfektně ta zimní srst, takže holčí je teď vážně jak očkubaná slepicesmajlík. Místy má krásnou letní srst a místy ještě zimní kožichsmajlík. Už mi málem ruce upadly. Jak jsem byla v Egyptě, tak ji nikdo nepucoval, takže teď mám kožichu na svlíkání ještě plno.

Luci děkuju.
JJ Haňula by se hodil do pony sportu.Vejškou se tam vejde spolehlivě...:-)

25.1.2014 01:12
ukulemba

XXX.XXX.70.25

lucky napsal(a):
ale byl teda o kousek ještě menší než Usa. Ovšem čekala jsem vyhublinky, jak mě všichni varovali a byl docela namakaný. Ale je fakt, že další hřebec a dvě kobyly byly štíhlejší. Ale ne tolik. Ovšem koně spolehliví, zlatíčka. Hřebci mohla kobyla stát před čumákem a ani se nehnul..

Tady mi zavřel očičko ...smajlík

To nene! To misto a toho kone znam!! A byl tam jeste tendle! Ze jo! Byl tam vzadu nejakej opustenej nebo nedostavenej hotel.. ja tam byla v roce 2011 smajlík

31.1.2014 09:12
lucky

XXX.XXX.27.76

Aho to budou stejné koně. Měl tam bílého hřebce Maradonu a pak ty tmavé ryzáky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík