Jedna z první procházky...
A Bonzel, Bes je opravdu krásná. Bonusz se mi moc líbí, sama bych s ním připouštěla, kdyby nebyl tak daleko.
Pojedeš s ní letos na výstavu, že bych ji omrkla na živo? A odkud jsi ji stáhla, od Hájka z pastvin, že tam byla 4 roky bez kontaktu s lidma?
Ty hříbata jsou k sežrání
Já si včera přichystala malé překvápko a rovnou si ukončila nějaké snažení vyjet na závody...Při tréninku koně na hale jsem si utrhla stehení sval. Ve čtvrtek se uvidí jestli mě čeká operace nebo se to zvládne zhojit samo
Takže Kathey se rasuje kůń a u nás to doháním já
Já Sabi furt nechápu, jak se ti to mohlo povést :D Když já bych třeba byla radši, kdybych byla zmrzačená já místo té kobyly bláznivé, ona mi furt něco kazí.
Hele, chcete se pobavit? Chtěla jsem rezervovat na příští rok připouštění Emeraldem J (QR Marc x Emandoria / Gazal al Shaqab). Hřebec je letos 2 letý. Na příští sezonu jsou dávky už vyprodány (cena 3000 Euro). Tak že si ho můžu rezervovat na rok 2014. Jo..a bacha, zbývá poslední dávka (třeba to je jen trik na potencionálního zákazníka). Každopádně největší prča je, že chtějí zaplatit VŠE ty dva roky předem (cca 3250 Euro). :D
Vypadám snad, že mám na hlavě turban a za barákem ropné pole?
Kathey.... Turban si uvaž a natankuj si do kyblíčku Můžeš si v tom koupat nožky.
Jak? Jednoduše....Klusali sme s koněm v pískové jízdárně...a takovej klus co vyvinul sem u něj ještě neviděla..načež využila situace, že zrychlím abych ho stíhala. Jak sem zabrala tou nohou že vystřelím, v tu chvíli mi v tom stehením svalu prasklo, já se odporoučela k zemi a kůň se ostrostí blesku s nozdrama na hlavě se jal mě zachraňovat.
No myslela sem že to rozhýbu a pojedu na vyjížďku...hovno hovno. V noci na pohotovost a je to tady. Můžu se jen modlit aby nebyla potřeba ta operace
ghajariy
napsal(a):
A Bonzel, Bes je opravdu krásná. Bonusz se mi moc líbí, sama bych s ním připouštěla, kdyby nebyl tak daleko.
Pojedeš s ní letos na výstavu, že bych ji omrkla na živo? A odkud jsi ji stáhla, od Hájka z pastvin, že tam byla 4 roky bez kontaktu s lidma?
Ghají: Bonusz by měl bejt příští rok tady u nás na jihu,pokud vše klapne...
Besíka letos chystam určitě na výstavu pokud se nic nepotentuje...
Narodila se u Hájka a asi v roce si jí do něj vzala holčina,která na ní nechvátala,ale nakonec zjistila,že ani nemá na ně čas a teď se jí zalíbilo jiný plemeno koní,tak se rozhodla jí dát pryč..
Já za ní byla už před dvouma rokama,ale to o prodeji nechtěla ani slyšet...škoda mohl bejt už kus práce s Bes za námi...
Teď je to takovej běh na dlouhou trať,koně sou pro ní vše a člověk je nic,takže získáváme důvěru a jde to pomaličku no...
To jsi měla na Bes štěstí a ani si nemyslím, že by práce s ní měla trvat nějak moc dlouho. Metrisz je taky z pastvin, stažená v prosinci a teď už vesele jezdíme a to má téměř 6 let. Moc moc se mi Bes líbí...
Bonusz asi není namražený, nevíš? Myslím, že je jen v přirozené. A dávky od Osieka prý nejsou mražené moc kvalitní. Nevíš, kdo další je mražený? Vím už jen o Wizardovi a 1 Tlumačovském, myslím že Tamarix.
Teď je v kurzu miminko, tak mám fotky hlavně jeho, tak přidávám...
Zůstalo mu jmého Ghamar - je to čistý prochovaný oboustranný Gazal.
Tak kdyby to někoho zajímalo...pár aktuálních fotek...a nedivte se že vyběluje, vždyt je to šiml :))
Mně přijde, i že ty fotky trošku klamou :) Ale nevím...zase je divné, že by klamaly všechny, ale já ho vidím denně, tak to neřeším :)
Tady máte jedno porovnání s kladrubákem...proč já si nekoupím většího koně, nevíte někdo? :) Zrovna já se svým zadkem :)
Tady ještě jeden pan naštvaný...a stačí, zase na 2 roky máme fotek dost
Teda Leni, ses plácla přes foťák
Já dneska odpajdala ke kůňovi a snažila se udělat fotku, No nebyla bych to já kdyby mi to po tech fotkách nezdechlo, žeo
Teda Leni, to koukám, že jsi taky dodala fotky. Nadymu to sluší na té poslední a s tím kladrubákem je to sranda. Tady je kousek od náš tinkáč jako stodola a vedle něj je Usa jako poník
.
Sabi, to je blbé s tím svalem..že tak najednou rupnul. Já si natáhla hnusně lýtko při volejbale na pláži poslední den v Egyptě..doteď mě bolí. Asi tam nějaká ta vlákna taky rupla. Tak to masíruji a chodím opatrně, ale cítím to pořád.
Já chtěla udělat nějaké jarní fotečky Usy, všude kvetou pampelišky..no nevím nevím, zda ji fotit. Vypadá strašně. Někde v letní srsti a jinde jako opelichané kuře, trčí stále zimní kožich a ne a ne vylínat za žuchvami. Normálně má holý krk a pak hroomadu chlupů. Už jsem ji škubala jako kuře, ale kožich stále drží.
Včera jsem měla kopýtkový den. Ráno jsem dělala poníka Bendu, pak přišla na řadu Usama a večer jsem zfoukla huculi Betty.
Jo, jinak přezdívka "kotě" mi přišla taky zábavná, ale tak ta moje slyší normálně na "holčí"
"Kotě" mi přijde takové dost pedofilní :D Ale je fakt, že teda Bohyně je ještě stokrát horší. Taky mne to prásklo do očí hned napoprvé, jenom jsem si pořád říkala "Mlč, mlč, ať zase nejsi za zlou krávu." :D
Já fotky teď nemám, dostala jsem zákaz chodit do výběhu, kde se dalo v jediném fotit a taky kobyla jak má tu hrču, tak tam ani není co fotit. Letní srst má vepředu a vzdadu, na zádech, břichu a na bocích ještě nějaká zimní zůstala, taky obličej nemá ještě úplně vylínaný.
A v sobotu jedu na vývet :D
Taky máme ještě trochu zimní kožich, teda hlavně tu krásnou kozí bradku . Moje Sára je vždy nejchlupatější ze všech koní ve stáji. Fotka je z loňského roku.
Mně to oslovení nijak divné nepřijde, asi jsem divná taky :)))
Jinak jsem se právě dneska rozhodla, že mimo to, že Naděžda bude parkurový bude asi i drezurní, poslední dobou má nějakou moc dobrou náladu a začíná spolupracovat, tak možná nějaké Lko někdy dáme :) Takže vzhůru konečně začít sezonu...dokud mám celého koně :)
ghajariy
napsal(a):
To jsi měla na Bes štěstí a ani si nemyslím, že by práce s ní měla trvat nějak moc dlouho. Metrisz je taky z pastvin, stažená v prosinci a teď už vesele jezdíme a to má téměř 6 let. Moc moc se mi Bes líbí...
Bonusz asi není namražený, nevíš? Myslím, že je jen v přirozené. A dávky od Osieka prý nejsou mražené moc kvalitní. Nevíš, kdo další je mražený? Vím už jen o Wizardovi a 1 Tlumačovském, myslím že Tamarix.
Teď je v kurzu miminko, tak mám fotky hlavně jeho, tak přidávám...
Zůstalo mu jmého Ghamar - je to čistý prochovaný oboustranný Gazal.
JJ měla sem na ní štěstí...:-)
No když by byla z pastvy v pohodě,trochu ošahaná atd tak to beru,ale ona byla na pastvě jako mustang...Bez ohlávky,nohy se jí strouhaly,když se přispala foukačkou...Prostě skoro jak divokej kůň :-)
Myslím,že většina shagya hřebců není namražená...ale podle mě posílaji chlazený dávky...asi taky jak kdo...
Holky vy jedete :) Evo, máma tvojí kobyly, Sinaed Sweet Little Girl stojí teď u mě na ustájení, dřív tu byla v tréninku. Je to dobrá kobyla na vytrvalost, tvrdá a pracantka. Letos si začala vyjíždět hvězdy na mezinárodních závodech.
Hele, nechcete se se mnou někdo projet do Frankfurtu na čumendu a trochu pomoct? Pokud se něco nepo.. tak beru Áju, doufám, že dolíná, asi není moc koní, co jezdí na show z režimu 24/7 venku, co... Jinak kdo je na FB, tak už asi ví, že její máma si minulý týden poranila oko, takže byla v Brně na vyndání, v jejím věku a stupni březosti bylo striktně doporučeno nesnažit se oko zachraňovat (byla by to mnohem delší operace, bolestivost a risk, že se bude muset pokládat podruhé). Po narkóze se postavila napoprvé, hříbě se tvářilo dobře, tak snad...
Od včera od večera hlídám Shahkiru, sice se včera ještě netvářila, že bude hříbě, ale už byla taková "načatá", že jsem si zas nedovolila nechat ji venku. Tak doufám, že mě nebude moc natahovat. Po Sherifovi se předevčírem narodil černý hřebeček ve Švýcarsku, bohužel mi sem pořád nejdou vložit fotky. Toť asi všechny novinky od nás...
Jinak Katko, nechceš na kobylu vybrat dobrého hřebce, ale raději od jiného (normálního) majitele? Platit dva roky dopředu, to je fakt nesmysl, oni ho pak prodaj na střední východ (což zrovna oni klidně udělaj, i když bude mít nasmlouvané klisny), nebo si zlomí nohu, v lepším případě pak budeš odkázaná na mražené dávky, v horším ti přiklepnou jiného z jejich nabídky... Máš výhodu "mixovaných" linií, můžeš si vybrat cokoli, co běhá po Evropě, nejsi nijak omezená.
Jéje, koukám, že máš taky samé radosti. Tak ať je kobuš brzy v cajku a zase doma. 24/7 tam bude asi málokterý...a pokud čirou náhodou ano, tak to na něm nebude poznat :D S tím línáním nevím, já třeba mám kobylu plně vylínanou (i obličej) cca začátkem června. Zrovna teď pouští chlupy jak divá, plivala jsem je ještě dneska ráno a nějakou záhadou jsem je lovila i z podprsenky. Já bych to oholila :D Ale předpokládám, že to ty v plánu asi nemáš.
Jistěže jsem toho Emeralda odpískala, jen co jsem přeluštila ty šílené smlouvy. Zaplatit takové peníze i jeden rok dopředu (nebo nedej bože ty dva) bych si fakt nelajzla. Nemusí být problém jenom u hřebce, může se něco stát kobyle, dávky se prodat dál nesmí a už vidím, jak bych z nich případně tahala peníze zpátky. To fakt ne. Zatím jsem zakotvila u toho Valeria, jelikož to vypadá, že nakonec ho odebírat budou. Zrovna zítra jedu okouknout několik jeho hříbat z polských klisen, dokonce už slavnostně po něm porodila i kobyla po Psytadel, takže stejná otcovská linie jako ta moje příšera, tak uvidím :) Akorát teda cítím nějaké snahy mi s sebou přibalit na cestu zpátky nějakou herku, musím být statečná . . .
A stejně by ten Emerald byl až 2014 a to si počkám na 2015, kdy se vrátí na Zálii polobratr Emeralda J, Primero Marc (QR Marc x Poruta / Monogramm), který momentálně působí v Brazílii a na své první show vyhrál takřka vše, co vyhrát mohl. A co si budeme povídat, studentské slevy zajištěny :D
A bůhví co bude zítra, natož za pár let.
Fotky pak určitě nějaký přihoď, na černého hříboše jsem fakt zvědavá :)
Marino, tak to je pech teda. Snad bude kobu i prcek v pohodě... Starosti se koukám nevyhýbaj.
Jinak já bych taky oholila. Když už vážíš takovou cestu, tak ať je to špiglnigl. A´t je ta možnost umístění to nejlépe připravená a tak celkově. Ty peníze a ta cesta, už by mi to za to oholení stálo.
A na fotky se těším i já!
Katuš..přibal rovnou dvě jo Postavím si ho vedle postele
Queenu už mám doma, vyzvedávala jsem ji v úterý. V pondělí se vyndají stehy a měla by se zařadit do normálního režimu. Holit v plánu nemám a s umístěním nepočítám, beru to jako prezentaci. Sherif dal v Americe černá hříbata pokud vím jen s černými klisnami, ale tahle je zrzavá... to by mi taky mohl vypadnout nějakej černej hříboň, ne? Ba ne, mně je barva docela jedno, když to není ryzák s růžovým nosem a bílýma nohama, to nemusím.
ms
napsal(a):
Queenu už mám doma, vyzvedávala jsem ji v úterý. V pondělí se vyndají stehy a měla by se zařadit do normálního režimu. Holit v plánu nemám a s umístěním nepočítám, beru to jako prezentaci. Sherif dal v Americe černá hříbata pokud vím jen s černými klisnami, ale tahle je zrzavá... to by mi taky mohl vypadnout nějakej černej hříboň, ne? Ba ne, mně je barva docela jedno, když to není ryzák s růžovým nosem a bílýma nohama, to nemusím.
Tak vidíš...si do toho nikdy nebudem kafrat aspoň .
Tak jsme byli v sobotu na Zalii :) Jeli jsme tam na jeden den, na otočku (z Města tam a zpátky nás ta otočka vyšla na 16 hodin čistého času jízdy, uf), ale nelituju. Nejradši bych tam zůstala. Jako vždycky se nám dostalo milého přivítání, viděli jsme hříbátka (některá fakt hodně povedená), já se utvrdila v tom Valeriovi. Viděli jsme plemeníka a dva budoucí plemeníky. Parnassus, který bude k dispozici od příštího roku je jedním slovem luxusní. Fakt krásné zvíře s úžasným exteriérem i původem.
Dostala jsem i malý kurz ohledně výstavního postoje. Mohla jsem se zeptat, s čím mám problém a bylo mi vysvětleno, co s tím. Dokonce mi strčili do ruky jejich show kobylku a ať si vyzkouším. Jsem ráda, že jsem mohla všechny přítomné pobavit, holt jsem se nenarodila s bičem s cancourem v ruce :D
Každopádně jsem hned druhý den nově nabyté zkušenosti praktikovala na Zanči a světe div se, ono to fakt funguje. Heureka.
Taky nás vzali na výlet za známými, kteří nedaleko též chovají araby. Luxusní stáje, luxusní okolí, luxusní výběhy a luxusní koně. Fakt bomba. 17ti letá kobylka, které by člověk hádal maximálně 10, 24 letá březí babuška v plné síle. Krásní mlaďoši (ty hlavy!!). A u každého koníka po krátkém představení původu, věku, případně hřebce po kom je březí či co je zač to hříbátko, co se motá kolem ní, následovalo "na sprzedaż".
Takže super výlet, nové zkušenosti a čím dál silnější pocit, že jeden arab je prostě málo.
Výlet byl super a hodně mě mrzí, že Valeria jsme neměli šanci již vidět, ale ta jeho mimina fakt neměla chybu. Ty kobylky byly k sežrání a myslím, že by mohlo ze Zanči vypadnout něco podobného. Fakt se mi líbila ta mimina. Každopádně to na Zalii mají skromné, ale koně bombovní. Byla jsem zvědavá naživo na L.A Nadeschnjj( Marajj x Nil Nouza ) a předčil má očekávání. Fakt kus koně, nádherné zvíře, tady by strčil samozřejmě všechny hřebce do kapsy. A Parnassus(Ajman Moniscione x Poruta by Monogramm) je prostě kouzelný. Barva je tmavší než bývá na fotkách, takže pro mě fascinující
, ale vážně povedený a celý tatík. Navíc miloučký mazlík, ale samozřejmě jak koukal na kobyly, tak se naparoval. Předvedli nám do výběhu nějaké kobyly s hříbaty a člověk by je bral všechny domů a těhule s bříškem (za 14 dní rodí) byla suprová.
Ta druhá stáj byla luxusní a koně neměli chybu..jak říkali, na prodej je vše, že Ale ta babi 24 neměla chybu a byla v perfektní kondici a ta 17-ti letá ryzka....no té bych to nehádala ani náhodou. Byl to zážitek a hlavně nemůžu z toho, jak lidi mají araby za "svině arabské" a oni tam byli fakt všichni zlatíčka, vymazlení, pusinkovací. Paní nám předvedla všechny a táák mile se k nim chovali a koníci fakt zlatíčka. I ta show mladá kobuše poslouchala jak hodinky, že? No jo...dávej bacha kde máš ten bič a bude to fajn. Byla sranda, jak kobyla stála a koukala co jako po ní chceš a ono stačilo ten bič postavit jinak a už to mělo grády
Ta cesta byla maras...ostatně kdo byl kdy v Polsku, tak si umí silnice představit..a my si zoufáme, jak máme děsné silnice. Ale jinak to byla paráda
Marino, dík za info info o naší mámě. Sára je pod sedlem spolehlivá, ochotná a extrémě měkká na hubu, nikdy před tím jsem na takovém koni nejezdila, takže jako můj hobby koník 100% spolehlivost. Ale když si vzpoměnu na naše jezdecké začátky, nikdy nebyla zlá, nikdy neházala hrby ani se mnou neutekla, ale trucanda to byla příšerná, to dělat nebude ne a ne a ne a hotovo - naštěstí jsem tento spor vyhrála
Holky, vy jste teda měli super výlet. Když jste byli na Zalii, zajímalo by mě, jak vypadá hřebeček po Abha Qatar - ten má pro mě absolutně luxusní původ máma po Ekstern - toho miluji a Abha Qatar, myslím, že bez komentáře.
JJ, prcek má zajímavou barvičku. Já koukala, jestli nebude rabicano zrzavý, ale on je vysloveně jen lehce prokvetlý a všude stejně. Nemá bělejší mco ocas a slabiny. Já se taky ptala, jestli jako vybělí. Ale je moc povedený.
Evi, tak Usa taky nikdy nedělala podrazy, žádné vyhazování, kozly nebo zdrhání. Ale jak něco nee, tak hucul hadra . Ale člověk nesmí ustoupit a vzít to rozumně a nakonec zjistí, že ji to stejně je prd platné
Tako, já si myslím, že nějakou šanci s prckem mít mohou, aspoň pro to udělají maximum, aby se kůň dobře prezentoval.
Tak na Zalii další super miminko po Valeriovi....teda budou to mít těžké co si nechat, co? Já bych brala ty kobylečky, jsou fakt kouzelné.
Jinak na nějakou výstavu i do Polska bych na kukandu ráda vyrazila, kdyby jste se někdo někdy chystali.
My v pátek a dneska fotili. V pátek jsem měla půjčenou bílou ohlávku od fotografky a myslím že Use dost sluší. A dneska měla na hlavě můj výtvor ..takový prototyp. Nechci vyrábět ohlávky ve velkém, ale tak nějak si chci udělat něco podle svých představ
Tady foto z pátku s bílou ohlávkou
řehtajívcí na vlak.....u nádraží byl jediný kvetoucí strom a holčí pak ječela na vlaky
Lucky, v Polsku doporučuji národní výstavu, kde je kolem bohatý program. Jsou otevřeny pro veřejnost Janow, Michalow a Bialka a taky známá Pride of Poland, kde je při prodeji koní super atmosféra, Takže to chce si udělat hodně času a všechno si projít, opravdu to stojí za to.Občas to byla pěkná honička všechno stihnout. Absolvovala jsem to předloni a určitě se tam ještě někdy vrátím. Jo a taky je dobré si hodně dopředu rezervovat hotel, jelikož jsme měli pak menší probém s ubytováním a dojížděli jsme pěkně daleko. V okolí Janowa bylo vše beznadějně obsazené cca 2 měsíce dopředu.
Toto je fotka z mého prvního setkání se Sárou, před pěti lety jsem se prostě zamilovala.
Já na Pride of Poland letos jet chtěla, akorát to asi nedopadne. Všechno se mi teď sype. Jak se mi posouvají státnice na přelom srpen-září, tak nepojedu ani do Prahy, tímto padá i Pride, jelikož je to též v srpnu.... S kobylou jsem chtěla jet do Berlína, který zrušili.
Už na to fakt kašlu, neplánuju nic a jestli něco bude, tak to bude ze dne na den hurá akce. Už mám smlouvu na hřebce, tak to jdu pořádně přeložit.
No, letos mi to taky asi nevyjde, ale příští rok bych jela na takovou akci. Letos ani nevím, jestli mi vyjde Praha, ale snad jo..na otočku.
Valerio je perfektní a ta jeho mimina nemají chybu. Ta poslední kobylečka se mi mooc líbí..tři kobylky..to mají nyní těžké s výběrem co si nechat.
Evi, taky jsem se zamilovala do hříbátka a bylo vymalováno
ahoj holky, nějak moc nestíhám ani nakukovat.
Tak si taky postěžuju někomu bujkutuje akce kůň někomu jezdec nám zas třeba přadatel. Jsem chtěla jet Luci do toho Rožnova a 3 dny před tím to zrušili, protože se přihlásilo málo jezdců, což se teda nedivím, když uzávěrka byla ani ne den po vyvěšení propozic, což mě celkem naštvalo, pač já strávila celý den logistyckým plánováním, kdo mě poveze v pátek ráno tak, kdo zpátky, kde bude dítě atd, po té co se vše podařilo zařídit to zruší... No ale tak se chystáme teď to přesunul na 8.6. na C do Rožnova tak snad už to vyjde.
Jinak zdravím nově příchozí a gratuluju k novým koním. Peti co malé už je v pohodě? Jo a peti máš stejné číslo? Mám pro tebe malou nabídku.
A přidám pár fotek , jaký mi roste nový pomocník, doufám, že mu to vydrží.
Ahojte holky, tak nějak po nocích při krmení malýho nemám co dělat a narazila jsem na ifaunu a tady to žije :)) Všichni mají plno novinek, plno nových koní, dětí..
Tak se taky přidávám, máme od března malého chlapečka Michálka. Takže na koně během těhotenství nebyla moc síla teď zase čas. Milano měl po pár špatných zkušenostech trochu problém s připouštěním, ale snad se to nějak rozsekne, už je pro něj připravený "trenažér" v podobě 20leté huculky. Je to jako naschvál, prošlo mi rukama pár mladých hřebců, kteří neměli problém a první můj vlastní hřebec a jako na potvoru je až příliš citlivý a má strach z klisen.
a ještě Michálkův koníček :) náš 2,5letý modrooký odchovanec velš pony sekce B - Quirinio (trochu horší kvalita fotky)
Šárko, prcek Ti roste jako z vody. Tééda, takový malý a už má koně
...krásné zvířátko!
Oni někteří jsou asi razantnější hřebci a jiní citlivky. Co to vyzkoušet normálně přirozeně s nějakou hodnou skušenou kobčou?Třeba s tou huculí? Mě se líbí, jak poslední dobou koukám na fb na Lenky Uranuse, jak má nevěsty na připouštění volně a jsou takový páreček...nádhera.
Michálek měl Quida ještě než se narodil :)) i když spíš mi bylo líto ho prodat, je to fakt povedený poníček - chody i styl skoku suprový! a hlavně naše první hříbátko, vysněný modročko
Připouštět na volno zatím neplánuju, to bude spíš to nejkrajnější řešení. Je to hodně riskantní právě pro hřebce - jeden dobře mířený kopanec a je po srandě. Ale myslím, že to půjde z ruky. Milánek potřebuje získat důvěru a poznat že kobyly nekopou a drží když se chová jak má a to by mu ta huculka měla ukázat. Když to nepůjde z ruky, tak tahle by mu snad nemusela ublížit ani na volno(byla zvyklá na připouštění na volno, ale arabky určitě na volno pouštět nebudu. Je to opravdu nebezpečné pro hřebce i kobylu a majitelé mi potom utrhnou hlavu když jim schromne kobyla za statisíce... Milánek se naučí hopsat a potom šup s ním na fantoma a nejlépe už jen odebírat.
No ten poník je kouzelný, to ano.
No tak hucule mu snad ukáže, že se nemusí bát. Naše Beťule by taky stála jak přikovaná...po té tady skáše malý Beník jako pako a ne a ne se vyškrábat a holky vždycky u sebe sojí, koukají na sebe a Benďa leze po Bettyně a ona se ani nehne a čeká, jestli co bude
ve Frankfurtu podle předpokladu, třetí ze tří :), ale dobrý, kobyla se předvedla docela pěkně (i když v klusu se jí Mary trochu bála pustit – přeci jen ji při tom prvním kolečku trochu potahala – první výstava, ale popravdě Ája stejně není ten typ koně co dá ocas přes hřbet a předvede v klusu show), slušelo jí to, ostudu neudělala. První ve třídě byla Ponnathova ročka po Ansata Nile Echo (což je ten, co jsem nadhazovala Kathey), která zdědila klus po tátovi, takže bylo na co koukat. Celkově samozřejmě zajímaví koně, byly jsme s paní Hrubou (holky se šprtaly na maturu) a Vendulou, Vendula vybírala ženichy pro Salem :) Líbil se nám na ní Saxův Marshan (http://www.sax-arabians.de/De/Pferd/Hengste/MARSHAN) jen na Salem je to poněkud zbytečně drahý koníček… Já jsem na ty „maminky“, líbily se mi moc dvě egyptsko-cosi kobyly z Dion Arabians a egyptská Bint Tahanie, které chyběl akorát roh na čele a byla by z jiného světa.
Nechcete se někdo podívat k Nagelovi na Katarinenhof? Příští týden tam budu muset vyzvednout dánskou kobylu (story…), nechce se mi jet samotné. I když Nagelovi koně nevedou mou hitparádu oblíbenosti, je to kus chovatelské historie, kterou by měl každý jednou zkouknout…
zkusila jsem ifaunu otevřít v jiném prohlížeči a vypadá to, že se mi povede vložit fotku. takže tady jedna ája v mém podání, doufám, že se mi povede získat něco profi
Tak to je super. Hlavní je, že jsi s kobuší spokojená. Na té fotce jí to fakt sluší, akorát teda škoda té paní tam v záběru :D Co se fotek týká, tak (třeba o tom víš, ale i pro ostatní..) tak to hlídej tady http://www.in-the-focus.com/arabianstore/gallery.php?gid=965 Pomalinku tam začínají přibývat fotky z Frankfurtu, ale bude to asi ještě nějaký čas trvat...
To předvádění holt koně v sobě mají, nebo nemají no... A hodně se dá z koně dostat tím, že je pořád zavřený. Zanča se taky nepředvádí, naposledy jsem se ji pokoušela strašit takovýma nafukovacíma paličkama...a ani prd. Kluše si, ocas jí vlaje pouze odstředivou silou a výraz "polibte mi prdel". Jsem ráda, že se mi z magora podařilo udělat pohodáře, ale něco za něco...
Jak tak na fotku koukám, tak je to tvoje pastevní zvíře vylínané víc než moje kobyla. Ta měla jako ročka ještě v srpnu kudrnaté břicho. A teď jí teprve asi poslední týden začal konečně vylínávat obličej. Je asi nějaká zabržděná.
My budeme dneska páchat nějaké fotky, tak doufám, že se něco zadaří. Přijde mi teď hrozně hezká, tak bych to chtěla zvěčnit. Na pohybovky mám připravené ty paličky, biče s igelitkama (ale na ty mi už taky dost prdí), flašku s kamínkama...a vsadím se, že to s ní ani nehne. :D
Vedli jsme Gallianka na pastviny, tak tady jedna fotečka i s Matris. Cestou jsme potkaly kamarádku a ta nás vyfotila. Gallianek na fotce má přesně 1 rok.
Já přihazuji něco pro Evu...když se tehdy ptala na toho malého Qatara :)
JJ, Qatárek je pěkný kus koně. Dívala jsem se na výsledky a myslím, že majitelé mohou být spokojeni Docela mě překvapil výsledek hřebečka Psyche Keret, musím teda říct, že mě zaujala hlavně jeho máma. Nádherná Psyche Victoria a dává takové potomky, luxusní kobyla.Chtěla být milionářka, tak možná v příštím životě
Přesně. Celkově soukromé stáje ty státní co se týká hřebečků solidně převálcovaly :) U kobylek už to bylo zase ve starých kolejích, ale tohle se jen tak nevídá, aby takhle dostali hromadně na prdel :)
Malej Qatarovej jede 30. června do Berlína... dostali pochvalu od ředitele Michalowa...a ač byli velmi spokojení, tak je zamrzel pohyb, protože za něj dostal nízké známky. Prý byl hodně vystresovaný a dával to docela ztěžka. Tak aby se okoukal :)
Jinak není to tak dlouho, co slavil comeback Ajman Moniscione v St. Tropez. Je senior gold champion. A co jsem koukala, tak tragické známky za nohy a tělo... Alespoň to mám na koho svádět :D
Tož děcka my se jdeme pochlubit. WRC závody C v Rožnově, 2x 1. a 1x 2., sice pravda v početně "velmi silných" kategoriích, , v jedné jsme byli 3 v druhé 5 a rening jsem jela sama
, ale Sněži chodila parádně, takže spokojenost velká.
Reining sice jsme jeli sami, ale tak ještě nás takz mohli disknout. Navíc jsme dostali pochvalu od rozhodčího a Sněhule to zašla na svoje maximum.
Tož naše letošní předsevzetí jsme splnily na výbornou a uvidí se jestli ještě někdz někam vyrazíme:-)
Šárko, vítám mezi arabské matky :-))), Musím říct, že já teď s maldým jsem s koněm paradoxně udělala mnohem víc, než když jsem musela do práce, tak doufám, že nám to vydrží. Držím palce s Milanem.
Můj "skromný" cíl je pořídit pro Vildu nějkého welshe, ale nevím, jestli se to setká s pochopením a nakonec budu ráda, když projde aspoň nějaký poníček, no snad jo.
Marino Ája vypadá krásně, fakt, že jo, ostudu určitě neudělala.
Luci gratuluju :)
Ono...za 1. historie se neptá....a za 2. nejvíce záleží na tom, abys byla s výkonem spokojená, i kdyby byla poslední a to se taky povedlo.
Takže mašličky jsou doma, spokojenost veliká, co víc si přát? :) Klidně hoď těch fotek víc, mě se líbí na to koukat :D Já jak teď dlouho nejezdím, tak podrobuju svoje nebohé zvíře protiteroristickému výcviku :D
http://www.youtube.com/watch?v=rWm61PfFCz0
A tady ještě španěláček, už mi konečně přestala hrabat a chodí pořádně :)
Luci velká gratulace Já jsem měla v plánu se jet na WT do rožnova podávat..navíc to byly poslední závody
...bohužel moje auto nesdílelo mé nadšení...
..takže prd...
Ale Sněží to strašně moc sluší
Katko, ona umí španělák? Nechceš to natočit na video?
Marino, také gratuluji k úspěšnému absolvování výstavy
Luci, jojo, umí. Video mám jenom někdy z března, když jsem ji to učila teprve chvíli, tak je to takové ještě hodně rozpačité a kostrbaté, ale pošlu na fb.
Ona už umí leccos, od obratů kolem předku, zadku jak směrem ode mne, tak i ke mě, přes ustupování na holeň, též všemi směry, různé trailové překážky...Lka, čtverec, kavalety, plachtu...ten skok do rybníčka. Přeskočí vše na co jí ukážu. Dává dovnitř plec, dovnitř záď (to zatím jenom v kroku)... Jak už jsem říkala, nejezdím, tak si s kobuší docela vyhraju. Přijde mi, že teď jde všechno hrozně snadno, je to otázka 10-15 minut 2x týdně. Už mi pomalu začínají docházet nápady :) Polovinu z těch věcí zvládá i ve volnosti.
JJ, ono se dá ze země strašně hodně naučit. Taky jsem s Usou vždycky blbla ze země a umí hodně věcí, dokonce přeskok ve cvalu Ale španělák jsem nikdy nezkoušela. Jediné co ji nějak nechci učit je lehání venku...jsem šťastná, že ji to za ta léta nenapadlo, a nechci ji ukazovat, že to jde
Tak možná by to šlo naučit..jsem to nezkoušela, ale Usa umí prosit jak hrabáním, tak normálně že dá nožičku pokrčenou...má na to odlišný povel a rozlišuje to pefektně. Takže z toho by šlo nějak vyjít do toho španěláku..se musím podívat někde na netu na nějaký návod.
Dneska jsem ji měla na lonži a byla moc šikovná. Beru ji teď na špacíry a na lonžku třeba ráno, když ji vedu ke koním, tak po louce pokrokuje, jak se uvolní tak zaklušeme, střídáme to. Dneska mi třeba fakt se snažila pravidelně dýchat a byla schopná klidně v kuse klusat 4 kruhy v pohodě, pak jsme zase šly krokem. Snaží se a je šikovná.
Mrkni, a pak dej vědět, jak vám to jde. Víš co, ono na tom nic není, když se to povedlo i mě :D Akorát se mi občas stane, že jej kobyla nabízí aniž bych chtěla...namísto něčeho jiného. Jelikož to byl "těžší" cvik a dělala jí problémy chůze u něj, tak ze mne za správné provedení občas vypadl kousek něčeho dobrého, co za "obyčejné" věci, které dávno umí, prostě nepadá. Ale tak předpokládám, že tohle máte vy už dávno vyřešené :)
Dík za gratulace.
Káťo přesně, jezdím na dobrý pocit, pač počítat ve westernu na arabovi s nějakýma mašlema , to není nikdy jisté. Taže já jsem šťatsná, když to prostě zajde tak jak umí a je v klidu (což je podmínka, aby to zašla jak umí
Jinak vidím, že máme na karpu skoro stejnou jizvu, akorát na druhém - si můžou holky podat ruce.
Peti příští rok moc neplánuju, ale třeba se někdy s těma arbama potkáme i na kolbišti :-)
A tuhle jste viděli? pracovní název Malý Joe ... Vilda strašně rád nosí moje wes. klobouky (musím je dobře schovávat, aby přežily )a velké boty.
Tak "Malý Joe" je luxusní :) Tak mu taky pořiď klobouček.
Zanuša má jizvy všude možně, je jak starý válečný kůň. Musím se pochlubit, ač letos neplánuju jezdit, chci až od příštího roku, tak jsem na ni před 2 měsíci sedla a včera to zopakovala. Tak mi přišlo, že "dneska by to šlo" :) A bacha, tramtadadaaaa, jela jsem! a to celých 10 metrů. Tudíž si troufnu říci, že máme obsednuto (na ohlávce, bez sedla a panička v kraťasech a bez přilby). Ale jak už jsem říkala, letos na to kašlu, byl to jenom pokus, co jako kobyla na to a jelikož kobyla na to nic, tak jsem spokojená a pokračování za rok :). Zanuška ač je cáklá, tak je strašně hodná a za pochvalu by se rozkrájela.
Teda "malý Joe" nemá chybu..taky mě hned napadlo, ať mu pořídíš malý kloubouk
Zanuška je šikulka. S Usou taky nebyl nikdy problém. Prostě to brala jako samozřejmost, že dělám kraviny, jako válení se po ní a házení sebe jako pytel přes její hřbet z ohrady někdy, takže když jsem na ni fakt vylezla, tak jen koukla, že jsem tam nějak jinak a co má jako dělat. Katko, nic si z toho nedělej, já taky jezdila po výběhu bez přilby bez sedla na parelce..pravidla bezpečnosti, co?
Ale mě se vyplatila příprava ze země, takže když jsem na ni sedla, tak jsem si jen ze srandy zavlnila vodítkem a ono to hned couvalo. Byla zvyklá na dotyky a tlak všude na těle, takže jen jsem lehce někde přiložila holeň a ona okamžitě reagovala jako profík, což můj otec tenkrát byl u toho vyklepaný jako ratlík, že bude rodeo (nekoňák) a pak stál s otevřenou pusou. A od té doby nějak sem tam jsem se svezla po výběhu, sem tam v sedle a pak jsme jezdily nějak přirozeně venku na procházkách...nikdy mi nehodila kozla a nikdy se mě nesnažila sundat....
Oni ti arabi jsou charakter..takové citlivky naše, ale miláčci.
Jj, taky mám s arabáčema v tomhle jen ty nejlepší zkušenosti, Samiru jsem obsedala na procházkách v lese a i pak se na ni dalo spolehnout, že mne k zemi nepošle (sletěla jsem jednou, kamarádka brávala s sebou psy do terénu a ti neočekávaně vybíhali ze křoví, tak se kobyla jednou lekla a jelikož jsem si na ní bimbala nožičkama bez sedla, v kraťasech a pantoflích, tak jsem to neuseděla a skončila úsměvem v mechu).
Tady dávám foto...nějak se mi z toho chcípáčka stal takový malý mamutek. :)
Hele mamut! Kde jsi to vzala?...se to přeměnilo?
No jo, já sice neobsedávala více arabů, jen tu moji, tak nemohu mluvit za ostatní, ale fakt v pohodě a tak nějak samo.
Taky jsem z Usy párkrát vystoupila. Jednou bez sedla jak byla mladinká a jedni lidi tady měli děsně zákeřnou ovčandu, která zásadně startovala odněkud k živého plotu. Takže to se Usa hezky vyděsila a já místo abych ji nechala dva tři skoky a stejně by zastavila, tak jsem si ji stočila automaticky a on tam byl plot, tak madam štycla a já seděla na zemi . Ten její pohled a vyděšená kukadla s výrazem "co děláš na zemi?"
A jednou jsme se položily na hrázi na mokré trávě..teda madam s kopyty za ušima to nakonec tak tak ustála, ač ryla držkou všude kolem, ale já si tenkrát hezky křápla přilbu. Usa odběhla asi pět metrů než si spočítala nohy a hystericky mě šla obhlížet, jestli žiju, když si tam tak ležím. Ale pokaždé to bylo nějak že kůň za to nemohl úmyslně, že by mě chtěla někde odložit. A od mala byla spíše taková, že se bála se mnou cválat, abych ji nááhodou nespadla. Mám ji naučenou, že když spadne vodítko, nebo otěž, tak se stojí atd.
Co vaši oři? Jak snášejí vedro?
Ahoj všem. Luci gtratuluji - ono když se zadaří jak se dařit má, tak je člověk takovej vnitřně šťastnej!
Vilda je boží dítě - fakt k sežrání!!!! Takových fotek je potřeba si vážit a pak to dítěti dát v 25tým narozeninám jako A3 velikost na zeď
Jinak oř se má až moc dobře. Panička ho moc netrápí, takže je spokojenej. Vedro velkem dobrý, mouchy díky endure nic, takže že by byl nasraný se nedá říct.
Ale proklepla sem si hošana jinak. A mile mě překvapil. V sobotu a v neděli sme měly oslavu babiččiných narozenin (70)
Přijela celá rodina ze Slovenska a vzali s sebou i malou Terezku.(cca 4roky) Holka miluje koně a přemlouvala tak dlouho, až sem nasedla do auta a jelo se.
Měla sem trochu obavy, ale nakonec se ukázalo že nebylo proč. Koně sem vytáhla z výběhu, vzala do haly, tam 5 minut nechala proprdět. Terezka že vyfotit a nevim co, že ho bude držet a tak. Tak sem čupěla, vodítko držela až za úplný konec a malá ho držela a byla z toho odvařená.. To by celkem bylo fajn jenže ten koňskej výraz alá - panebože já se nepohnu, nebo tomu malýmu ublížím - ten kůň byl jak dřevěnej, opatrnej, sotva se pohl, hlavu skloněnou u malé Terezky u země, ňufal neustále vlasy, obličej a trpělivě čekal co se bude dít.
No nemohla sem tomu uvěřit. Malou sem na něj posadila a povodila po hale, ale kůň prostě věděl že musí dávat pozor, protože jakmile se malá trochu pošontala, okamžitě zastavoval, našlapoval jak bárbíná, až mi přišlo že nechce, aby spadla. Tak mi udělal radost chlapec. Možná mi přijdou nějaké fotky, tak sem pak něco vložim.
Jinak gratulace Kathey! A samozřejmě Marině a mladé kobuši.
Sabi super, oni jsou fakt zlatíčka. Úplně Amira vidím!!! Usa taky na děcka nikdy zvyklá nebyla, ale co chodí dva roky s Beníkem a Betty, tak Beník byl vlastně kupován pro malé holčiny (kámoška má dvojčata). Někde v zimě koukám a než jsem zavřela a vše, tak mi po výběhu špacírovala malá a vodila Usu a ta za ní chodila jak ocásek a jen po očku koukala na mě, jestli to dělá dobře
No a minulý týden jsem chtěla s Usou na špacír a byla tam zrovna holčina, co chodí jezdit (15)a ž epůjdou se mnou aspoň na hřiště si dát colu. Tak vzala Betty a holčičky Beníka...jedna že pojede a druhá ho povede a já mám Usu, že... Holčičky mají 7 let a snaží se a Beník je hodný, ale jak jsme vyšli z olčiny na cestičku, kde kolem bylo plo trávy, tak konec. Benďa prostě bude žrát, zasekl se jim co chvíli, pořád ho tam vláčely od trávy, tak jsem té malé nakonec dala do ruky Usu, ať prostě jde, že Usa půjde s ní a popadla jsem Beňase. První šla Betty, pak malá s Usou druhou na zádech. A Usa šla jak profík, byla fakt úplně zlatá, na hřišti s ní i klusala, dělala kolečka a Usa na mě jen házela oko, jestli vidím co chuděra musí vytrpět. Kdežto těm dvěma je nějak docela jedno, jestli třeba je dítě nemůže odervat od trávy, oni jsou fakt hodní, ale prostě nějak na ta děcka prdí. Takže Betty bych jim venku ani nedala do ruky a Beňas, ten se zapíchne a nehne
Lucky já měla docela strach. Nikdy sem dítě u něj neměla, tak sem měla srdce v krku a čekala co bude. Ale jak sem viděla ten jeho výraz, bylo mi jasné že nebude nic
Jinak nenechala sem jí ho, až tak ho v tomhle oťukaného nemám. Takže sem tam tu pojistku jí i jemu dělala pořád.
Ale Usa je taky fajn v tomhle co?
To je super, že byl takový hodný. Je vidět, že je charakter. Já nevím, jestli jsou tak všichni, ale třeba Usa mi přijde děsně vnímavá, opatrná, aby nááhdou na někoho nešlápla, někomu neublížila a je jemná, že stačí jemně zatáhnout za vodítko a ona jde od trávy a tak. Kdežto ostatnímje to úúplně šumák, jestli někomu dupne na nohu, nebo ho převálcuje, shodí z hráze, protože si chtěla dlábnout trávy a tak.. i ponďa je takový buldozer.
Usa děcka moc nemusí, není z toho nadšená, ale trpí to. Neudělá nic a jen na mě hází útrpné pohledy, proč ji tohle dělám. Sranda byla, když jsme šli přes most v zástupu a já šla poslední s Bendou Use za zadkem. Ona vždycky vytočila hlavinku jako jestli jdu. Tak říkám "no joo Usinko, jsem tady, jen běž" a ona zase hlavu dolů a jde
. Je fakt hodná na to. Ale kdysi přišel známý, že by chtěl povozit děcka a nikdy nikdo jiný než já na ni neseděl a to se docela šprajcla. On totiž to děcko vzal a chtěl ji ho hodit na hřbet a to Usa udělala véélký skok za mě, že to teda ne..takový žok ji házet na záda
. Takže jsem mu vysvětlila, že musí pomalu, pohladit, že ona není zvyklá na to, že ji někdo hází děcka na záda. Takže se holka s ní kamarádila , tatínek ji držel v náruči a pak ji vysadil pomalu a Usa koukla, že co má jako dělat a šla. Pro ni byl prvotní šok, že než jsem se nadála, tak tohodle nekoňáka napadlo chtít to děcko na ni málem fakt hodit.
Ona z toho není odvázaná a já na ni děcka nevozím...ona přece jen těžce nese i cizího na zádech. Ale neudělá nic, jen se tváří jako týrané zvíře, ale je hodná. Včera jsem s ní byla na procházce a kámoš chtěl, že by se povozil bez sedla a "zarajtoval" ...no tak jsem to razantně odmítla, že zaprvé není na "rajtování", zadruhé bych ji to neudělala...
Prostě to není kůň zvyklý nějakého jízdárenského provozu a střídání cizích lidí. Když jsme vozili děcka na dětském dnu nebo tak, tak se bere Beník s Betty, ale Usu nechávám doma. Tu by trefil šlak. Těm dvěma je to úúplně fuk kdo na nich sedí.
Jo, ale s tím kámošem to taky byla sranda. Má tady takovou malou ZOO a má tam úvazy pro koně a já šla kolem a pozval mě na pitivo a tak jsem s usou to tam celé prolezla a pak ji šla uvázat...ta sttála na špičkách , valila oči přes rákosové rohže a co chvíli to musela okomentovat
. A my tam sedíme, kecáme a najednou koukám, kůň nikde
. A ta malá můra se odvázala a pomaloučku se plížila k vrátkům že jde za mnou na pivo
, že sama tam nebude stát a čučet do stromu
. Tak jsem ji musela jít zase lépe uvázat, načeš jsem si po sednutí ke stolu zase vyslechla děěěsné nadávání
. Prostě závislák...ta by šla se mnou i na hajzl asi
Jinak Usu taky nedávám normálně vodit malým děckám, že. Jenom nechtěla jsem mít v jedné ruce Usamu a v druhé rozežraného Beníka, který chtěl sežrat všechno okolo sebe a vezl malou holku. Usa by šla klidně sama, ale přece jen v neděli chodí lidi a jezdí cyklisti , takže nebyl problém ji dát malé holce. Hele, moje máti ji vodí někdy na pastvu, když někam jedu nebo nejsme doma, že jedeme na výstavu. A ta dodnes nějak není schopná málem koni dát ohlávku..fakt, nekecám.. my to s tátou nepochopíme. A to ještě jsem ji už kolikrát vedla ke koním na parelce a pak nestíhala dovečera domů, tak volám, ať mi pro ni skočí, ona přijde na pastvinu a zjistí, že Usa nemá ohlávku a na ohradě je vodítko a parelkou..no to je nadlidský úkol ji tohle zašmodrchat na hlavě. Usa přijde, že jde domů, stojí, čeká..máti ji tam deset minut něco vytváří na hlavě, Usa si prý vždycky povzdechne něco v tom slyslu "co mi to zase sem poslali za vodiče"
Pak to máti vzdá, hodí ji vodítko kolem krku a jde se
. A dovleče Usu jako beránka domů..ona by šla i sama. Asi tak..Usa si domů vede mojí mamku na vodítku
Občas mi holky co tam jezdí Usu berou. Kolikrát přijedou s koňmi, vezmou mi Usu ke koni a jedou na pastvinu. Je prý fakt zlatá.
Amir by byl určitě taky takový šikovný. Navíc oni ti arabáši v tomhle věku už přece jen mají rozum. Mě připadá, že Usa byla tak cca do 5 pako...no ne pako, ale prostě mimino. Pak začala už se chovat jako madam, více nad věcmi přemýšlí, není zbrklá a i to, že se může dát do ruky i nezkušenému. Ale je fakt, že kdyby byla rozmazlená a rozežraná, tak bude na zabití i ve 20
Já jsem na kobyle vozila kamaráda s manželkou. Mají malého klučinu a toho jsem vozila s maminkou, pak jsem kobyle sundala uzdečku a kecali jsme. Malý udělal takový tartas, že chce na koníka, že jsem chtěla zase posadit mámu, ale on chtěl sám. Tak jsem ho posadila a kobyla okamžitě změnila chování, stála jako přibitá, uši měla pořád dozadu a poslouchala, nebo spíš nechápala, co si to na ní ten její nový jezdec stále brumlá. Byla opravdu hodná. Poprvé, když na ní seděla kamarádka místo mě, tak byla asi trochu zmatená, přestala reagovat na pomůcky, nakonce se teda domluvili, ale Sára se stále točila za mnou. Děti vozím, myslím, že mi to nic neudělá a oni mají strašnou radost. Taky u koní se objeví holčiny, které pomůžou s prací, tak proč je pak nepovozit? Ale vyhýbám se vození, kde je hodně dětí najednou. Třeba u louky máme cvičák pro psy a vyřítili se na mě s tím, že mají dětský den...... Tak jsem trošku zalhala, že je čerstvě obsedlá a nevím, jestli by někoho neshodila.
Jinak samozřejmě Lucce taky graguluji k úspěchu s kobylkou na závodech. Myslím, že je super, když se arab dobře prezentuje, aspoň si pak všichni nemyslí, že mají vymytý mozek
Holky, měla bych na vás dotázek. Předpokládám, že jste některá člen Achpaku. Vyplnila jsem přihlášku na členství do Achpaku, dostala složenku, tu jsem uhradila (v dubnu) a od té doby se mi nikdo neozval. Teda mě by aspoň zajímalo, jestli jim ty peníze přišly. Poslala jsem mail s a čekám. Jaké máte zkušenosti?
A do budoucna, pokud budeš cokoliv potřebovat a nebudeš chtít čekat týdny až měsíce, tak telefon. Jinak se může stát, že se prostě nedočkáš.
Ale zase bacha, tuším, že Lence se snad stalo, že Lacinu "obtěžovala" tolik, že jí telefony přestal zvedat. :D Vůbec se nedivím, že se někteří chystají přehlásit koně do Německa. Bydlet jinde, než uprostřed republiky, tak to udělám taky.
Tož o kloboučku přemýšlím, ale zas kam by to nosil, my ty westernové akce zas tak nevymatáme, ale radost by z něho měl to jo :-))
No já, co jsem matka a pohybuju se v těchhle sférách, tož se mi kupí nějak objednávky ( i hromadné) na vožení dětí, až jsem se lekla, aby toho kobyla neměla moc:-). Jinak teda vozím malošky jenom na jízdárně, kde je min. riziko, že by se mohla něčeho leknout apod. a chodí jak osel dokola a děcka si ji můžou i sami vodit. Venku naprosto vyjímečně. Teda akorát Vilda ten na ni sedá skoro kdekoliv ,ale tak nějak o vlastní dítě nemám takový strach jak o cizí
Evi, co se týče komunikace, tak jak psaly holky reakční doba je ... prostě fakt dlouhá (většinou:-), kolikrát i žádná, když se nepřipomínáš. Jako ono ani kdybys to nezaplatila, tak by se nic podstatného nedělo. Dyť jestli si dobře pamatuju tak na schůzi před dvěma rokama se vylučovali (kvůli usnášeníschopnosti) členové, co neměli zaplaceno 2 roky (ale nechcu mystifikovat, musel abych se podívat a to se mi teď nechce). takže já bych tvé členství považovala za vyřízené :-)
Akutně bych volala a hrotila kvůli nějakým zásadnějším věcem, ale zrovna tohle (jako příspěvek) asi nestojí za tu námahu, užiješ si to pozděj:-))
Jojo, bylo naprosto běžné, aby lidé čekali na papíry od koně třeba půl roku...rok.
Já když přivezla kobylu, tak jsme byli domluvení, že jak dorazí veškeré papíry z Polska, dají mi vědět a vyřídíme to. Kobylu jsem přivezla v sobotu, podle chovatelů polský jockey club poslal papíry hned v pondělí, takže během týdne tu byly. Uběhl týden, dva, tři......nic...nic... volám na achpak, jestli už náááááhodou papíry nedorazily "Jó...někde by to tu mělo ležet." Zpráva od jockey clubu "S českou asociací je problém takřka VŽDY, kolikrát jsme museli dokumenty posílat nadvakrát, jelikož ty první ztratili apod...".
Takže vítej.
Btw. taky vám dorazila složenka na zaplacení členského poplatku? Připadá mi, že jsem to platila max před půl rokem :(
Byla u nás fotit Zuzka Buráňová a některé fotečky se jí moc povedly
Ghamar
Holky, bude z Berlína online přenos? Hoďte mi link, kdyby byl, klidně do mailu. Teď mi přišel newsletter z Al Shaqab, že tam bude Amirat Al Shaqab a tu já prostě MUSÍM vidět. Kdybych tenhle víkend neměla pracovní, tak se snad sbalím a pojedu na čumendu...
Luci, gratuluju k úspěchům se Sněži, jen tak dál. Nevím, jestli jsi mluvila s holkama, Sahrana teď obsedly - párkrát na něm seděla Verča, mladší sestra Terky. Vždy jen na pár minut na jízdárně, ale je moc hodný.
Achpak - členské příspěvky se posunuly vpřed, protože když se složenky posílaly ke konci roku, spousta lidí platila až po novém roce a dělalo to bordel v účetnictví. Evo, kdyby peníze nedošly na achpak, přišly by ti jaksi zpět. Jinak já poslední dobou časové problémy moc neřeším, když něco hoří, poprosím, že to hoří a ono to jde. Telefon na Radku (sekretářku) je na stránkách, nejlepší je osobně to probrat, když něco spěchá.
Gabča má pár dobrých klusaček (držitelku rekordu a tak) a teď potřebovala zaregistrovat jednu mladou, co má u mně na odchovu a... zlatý achpak. Krom zdlouhavé a drahé registrace řeší asociace takové problémy jako že například není na nájem dráhy v Chuchli (věděli jste, že letos klusácké dostihy v Chuchli prostě nebudou)...Buďme rádi, že s tak málo koňmi a členy jsme na tom tak, jak jsme.
A takhle drandíme my, jen teda příležitostně. Tím, že máme koně doma a i cizí jako povinnost, děti vidí kolik je kolem toho práce, tak se snažím jim to nenabízet a už vůbec nenutit - spíš si Vojta řekne, když jezdí i nějaké jiné dítě.
Já tu čumendu i plánovala, show je pouze v jednom dni, tak by se nemusel řešit ani nocleh. Ale teď mám spoustu problémů, hlavně osobních a o víkendu stěhuju kobylu i sebe na opačný konec republiky, takže mám taky o zábavu postaráno.
Díky za info o tom poplatku, sice se mi to teď dost nehodilo, spíš vůbec, ale měla jsem strach, jestli to třeba omylem neposlali víckrát :D Takhle to je ok.
S tím přenosem netuším, nejčastěji bývají tady www.iequine.com a tady http://www.livestream.com/arabianessence
Potom je možnost sledovat diskuzní fóra, straightegyptians.com a spol. tam často někdo vyhodí dotaz, jestli někde náhodou není livestream. Já zatím nic nenašla :( Na oficiálním webu žádné info ohledně přímého přenosu není. Zkusím se zeptat Záliáků, jestli o něčem neví...ti mi většinou pošlou i věci, které bych sama v žádným případě nenašla.
A jsou videa z celé show v Bialce http://video.arabianhorseworld.com/bialka-2012/AHW-Bialka-landing.html
A taky jsou už nějakou chvíli videa kobyl jdoucích do letošní Pride of Poland.
Fóra samozřejmě sleduju, ale zatím jsem žádný odkaz na online přenos nepotkala. Ale jako ono stejně není moc co sledovat, od té doby, co Oliver prodal před pár lety straightegyptian.com amíkům, stojí tenhle server za starou bačkoru. Dřív to byl neuvěřitelný zdroj informací. No, bývávalo...
Já tam nechodím, je tam prdlajs. Jenom když právě hledám nějaký přímý přenos, tak už se to párkrát osvědčilo. Jo, a ještě facebook, tam člověk taky leccos najde.
Kdybych někde na něco narazila, tak dám vědět, ale přijde mi, že to asi ani online nebude :( To Saint - Tropez taky nebylo, pokud vím.
Ahojky,
Marino, Ája je moc hezká..pěkné foto. Ani jsem nevěděla, že ten server je prodaný, tak už vím, proč se tam tak dlouho nic neděje. JJ, před tím to frčelo a ráda jsem tam brouzdala, teď se tam nehýbe nic..je to škoda, byl to kvalitní zdroj.
Katko, doufám že stěhování proběhne v klidu. Určitě je to lepší.
Peti, hoď víc fotek od Zuzky, né? Jedna nestačí. Ale je kráásný prcek. A co trénink? Kdy Tě uvidíme na závodech?
kathey
napsal(a):
Já tu čumendu i plánovala, show je pouze v jednom dni, tak by se nemusel řešit ani nocleh. Ale teď mám spoustu problémů, hlavně osobních a o víkendu stěhuju kobylu i sebe na opačný konec republiky, takže mám taky o zábavu postaráno.
Díky za info o tom poplatku, sice se mi to teď dost nehodilo, spíš vůbec, ale měla jsem strach, jestli to třeba omylem neposlali víckrát :D Takhle to je ok.
S tím přenosem netuším, nejčastěji bývají tady www.iequine.com a tady http://www.livestream.com/arabianessence
Potom je možnost sledovat diskuzní fóra, straightegyptians.com a spol. tam často někdo vyhodí dotaz, jestli někde náhodou není livestream. Já zatím nic nenašla :( Na oficiálním webu žádné info ohledně přímého přenosu není. Zkusím se zeptat Záliáků, jestli o něčem neví...ti mi většinou pošlou i věci, které bych sama v žádným případě nenašla.
A jsou videa z celé show v Bialce http://video.arabianhorseworld.com/bialka-2012/AHW-Bialka-landing.html
A taky jsou už nějakou chvíli videa kobyl jdoucích do letošní Pride of Poland.
Brouku, bude tam i Al Adeed, pojeď, ukecám někoho na brigádu do stáje
Vidět špičkové plnokrevné krasavce na živo, to musí být něco... Jela bych kouknout hned, kdyby nebylo tolik povinností.
Tady jedna Metrisz od Zuzky s ohlávkou od Mariny ( opravdu krásný kousek i práce)
Jéé, ta fotka je super.
Já bych taky jela, kdyby se mi teď nesesypalo všechno pod rukama a kompletně naráz. Jenom během jednoho týdne mi přihopsaly složenky za 3tis., což je pro chudého studenta docela slušný zásah. Musela jsem nakoupit nějaké věci kvůli stěhování, budu platit přepravu (tam i zpět je to lehce přes 600km).
A do toho musím do konce víkendu poslat vedoucímu finální formu bakalářky. A letos ani do prahy nepojedu, den před Prahou mám další přijímačky a hned v pondělí po, státnice.
Jestli se z toho neposeru teď, tak už nikdy :)
Z Achpaku se mi odpovědeli na mail, tak je všechno ok. Člověk nechce do někoho nějak rýpat.....
Marino, Ája vypadá opravdu moc povedeně, určitě tě hřeje na srdíčku, že se tak povedla
Holky, když jste u těch výstav - nejel by někdo v zimě na světový šampionát do Paříže? Už o tom přemýšlím delší dobu. Každý rok někam jezdím - v posledních dvou letech Praha + něco a letos jaksi mi vychází jen ta Praha. Nečekám, že se o to pobijete, ale možná by se někdo jel podívat. Třeba tam bude Abha Qatar a toho bych opravdu chtěla vidět na živo. Eksterna už jsem viděla (splněný malý sen) a Qatar je prostě úžasný.
Já bych jela, letos mi nevyšlo co se tohoto týká vůbec nic :( I Marina nakonec jela do Berlína sama, já zítra ve 4 hodiny ráno odjíždím s kobylou na opačný konec republiky na celé léto. Jak už jsem říkala, ani do té Prahy se nedostanu (ani bez koně)-
Takže něco takového bych brala. Docela by se mi líbil i Aachen. Ráda bych jela, ale dopředu neřeknu... Se mnou se nedá nic plánovat, mám takový hodně "veselý" život... potřebovala bych do zadku vrtuli, abych stihla všechno :)
S Paříží uvidíme a prodiskutujeme to na podzim, až to bude časově blíž. Aachen si moc neplánuji, kolem tohoto termínu toho budu mít v práci až nad hlavu a není to pro mě reál Na druhou stranu přenos je vždycky v dobré kvalitě na netu.
"Veselý" život má z nás asi občas každý. S kobylou ti přeju hodně štěstí, už jsem se dívala na FB, bude mezi svýma arábkama, tak aby se ti tam nezamilovala třeba do Gabora, to by byl asi problém......
To musí být sranda jak je Gaborek pod pantoflem . Hlavně že se má Zanuška už dobře
Se těším na fotečky pak
.
Konečně tady jde dneska nějaká buřina, už je to tady jako v tropech. Use tohle dělá strašně špatně na to dýchání...dostává teď zabrat chuděra. A ještě na hovada snad nikdo nevynalezl repelent, takže přes den jsou stejně všichni zaparkovaní v přístřešku a mlátí se ocasy.
Kdyby měl někdo zájem,je na prodej úžasnej arábek.Odkaz: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/17822791/valach-OR-11.php
Spousta fotek na rajčeti uživatele farma Mefisto .
ghajariy
napsal(a):
Zdravím Vás všechny, kteří mají toto plemeno tedy arábka, chtěla bych se zeptat, jaké jsou Vaše zkušenosti s tímto plemenem, kolik let bylo koni, když jste jej kupovali, podle jakých kriteríí jste koně vybírali,dekuji
Ahoj.nikdo se nemá k odpovědi, tak to zkusím já. Toho svého jsem si pořídila, když mu táhlo na 4 roky. Nic neuměl, žil si v klidu na pasivně a musím říct, že mě vyškolil už při předkupní veterinární prohlídce, kdy mě ukázkově odložil do bláta a s vlajici lonží si odcvalal hrdě pryč :-D. Vybírala jsem ho podle rady kamarádky. A nelituji. Ten kůň mi nikdy nedal nic zadarmo, mezi lehce jezditelne jedince ho zařadit taky nemůžu, ale nedám na něj dopustit. Pro mne ma ideální kombinaci hrdosti, drzostí, energie a úžasné pracovitosti. Pokud s ním člověk jednátak, jak si zaslouží, tak mu to náležitě oplatí. Důkazem jsou třeba parkury, na které se občas podíváme. Vytáhne že sebe úplně všechno jenom aby neudělal chybu. Nebo úspěšně odjetá licence s kamarádkou...
lesterka
napsal(a):
Ahoj.nikdo se nemá k odpovědi, tak to zkusím já. Toho svého jsem si pořídila, když mu táhlo na 4 roky. Nic neuměl, žil si v klidu na pasivně a musím říct, že mě vyškolil už při předkupní veterinární prohlídce, kdy mě ukázkově odložil do bláta a s vlajici lonží si odcvalal hrdě pryč :-D. Vybírala jsem ho podle rady kamarádky. A nelituji. Ten kůň mi nikdy nedal nic zadarmo, mezi lehce jezditelne jedince ho zařadit taky nemůžu, ale nedám na něj dopustit. Pro mne ma ideální kombinaci hrdosti, drzostí, energie a úžasné pracovitosti. Pokud s ním člověk jednátak, jak si zaslouží, tak mu to náležitě oplatí. Důkazem jsou třeba parkury, na které se občas podíváme. Vytáhne že sebe úplně všechno jenom aby neudělal chybu. Nebo úspěšně odjetá licence s kamarádkou...
moc dekuji za příspěvek, budu ráda za jakékoliv další .....
Ahoj lidi :)
Žije tu vůbec někdo? Ráda bych pokračovala v debatě a chci se zeptat. Mám kobylku araba, ale zas tak se v chovu nevyznám. Vím jen to, co mi řekla bývalá majitelka a ráda bych kobču později připustila nějakým kvalitním hřebcem. Jenže nevím vůbec jakým .
A odpovídám na dotaz elody:
Zkušenosti žádné , kobče bylo 5 let a nevybírala jsem. Byla to láska na první pohled :).