Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2012 10:59
eliskam1

XXX.XXX.42.239

ahoj!mám vyhlídnutýho jednoho poníka a koupím si ho.prosím,budťe tak ochotní a napište mi,jaké základní i nezákladní vybavení bude potřebovat a kolik od čeho...a nakolik to tak výjde.moc děkuji!:-))

6.5.2012 13:58
lucnidvur

XXX.XXX.64.235

Sorry, ale ty si kup leda tak houpacího a skutečného až se něco o koních i naučíš.

6.5.2012 15:05
eliskam1

XXX.XXX.42.239

promiň,ale já se ptám vážně a nezajímají mě odpovědi,který se k tomu nehodí.o koních toho podle mě vím dost na to,abych mohla mít poníka.tak se ptám znova,a doufám,že mi odpoví nějaký milý člověk.

6.5.2012 16:14
kovbojka

XXX.XXX.215.221

Tak já nevím, ale pokud na koni umíte jezdit a umíte se i o něj starat tak snad víte co k tomu potřebujete.. (kartáče, vazák, ohlávku, kopyťák, uzdečku, sedlo, podsedlovku atd.) prostě vše co vám vyhovuje, mě třeba stačí dva kartáče se, kterýma jsem zvyklá dělat a jíný do ruky nevezmu a někdo jich musí mít třeba 10 aby byl spokojený. A pokud chcete vědět kolik to stojí, tak snad je hodně internetových obchodů, kde se podíváte na to co vám nabízejí a kolik to stojí. Ale první na čem bych přemýšlela je to, jestli jste schopna zajistit koni dostatečný pobyd venku na velkém prostoru a dalšího koně jako společníka a pak bych se sháněla po věcech co na poníka potřebujete. A veřte, že chovat poníka nebo velkého koně vyjde uplně na stejno.. je okolo toho stejná práce a člověk to musí umět a k tomu bych řekla, že poníci jsou ještě víc mazaní, takže dokážou někdy vyvádět pěkné lumpárny

6.5.2012 16:14
kovbojka

XXX.XXX.215.221

Tak já nevím, ale pokud na koni umíte jezdit a umíte se i o něj starat tak snad víte co k tomu potřebujete.. (kartáče, vazák, ohlávku, kopyťák, uzdečku, sedlo, podsedlovku atd.) prostě vše co vám vyhovuje, mě třeba stačí dva kartáče se, kterýma jsem zvyklá dělat a jíný do ruky nevezmu a někdo jich musí mít třeba 10 aby byl spokojený. A pokud chcete vědět kolik to stojí, tak snad je hodně internetových obchodů, kde se podíváte na to co vám nabízejí a kolik to stojí. Ale první na čem bych přemýšlela je to, jestli jste schopna zajistit koni dostatečný pobyd venku na velkém prostoru a dalšího koně jako společníka a pak bych se sháněla po věcech co na poníka potřebujete. A veřte, že chovat poníka nebo velkého koně vyjde uplně na stejno.. je okolo toho stejná práce a člověk to musí umět a k tomu bych řekla, že poníci jsou ještě víc mazaní, takže dokážou někdy vyvádět pěkné lumpárny

8.5.2012 18:18
sheril

XXX.XXX.31.115

ahoj potřebuješ hřeblo,kartáč ti stačí jeden-doporučuji s dlouhými štětinami,nebo měký kartáč a na zimu obyčejný rejháč.Kopytní háček(to ti stačí pro základní péči,vodítko-lze ho vyrobit,ohlávku,uzdečku-nebo lze i jezdit na ohlávce zda poník na to reaguje,sedlo-nebo jezdecký pad či deku a popruh kolem hřbetu,nejezdit bez sedla jinak dochází k oděrům! To jsou základní vybavení,dečku si můžeš udělat tak ,že dáš pod sedlo deku,třeba z gauče.Později ti to nedá a budeš dokupovat vybavení takové jaké má být....k narozerninám,vánocům,za brigádu a tak nakoupíš zbytek čištění,které ti je pak stejně k ničemu,dek a dalších blbostí....Pokud by jsi měla zájem prodávám pár nevyužitých věcí na pony,zn.levně sedlo,čištění,dečky,udidla a tak,tak se ozvy na inzerát
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/14924737/sedlo-bezkostrove-holepouze-s-podbrisnikem-na-pony.php odpovím ti,cenu bychom spolu dali do hromady

8.5.2012 18:40
sheril

XXX.XXX.31.115

základní vybavení bych ti prodala od 1000 do 2000,-

9.5.2012 13:05
eliskam1

XXX.XXX.42.239

ahoj,děkuji,že jsi mi to tak ochotně napsala.a jenom,kolik poník potřebuje podsedlových deček a ohlávek?díky

9.5.2012 20:18
sheril

XXX.XXX.31.115

Stačí ti jedna ohlávka,a dečka pod sedlo taky jedna,po ježdění jí necháš oschnout,u nás má taky každý kůn svou jednu dečku,ohlávku,uzdečku,sedla ty střídám,samozřejmě máme dvě anglické jedno s širší komorou na tlustější a s úzkou na štíhlé,westernové sedí všem.Musíš mít jen peníze v záloze kdyby se něco potrhalo ,roztrhlo či stratilo,ohlávku vyrobit není těžké.

Přidejte reakci

Přidat smajlík