Tak já nevím, ale pokud na koni umíte jezdit a umíte se i o něj starat tak snad víte co k tomu potřebujete.. (kartáče, vazák, ohlávku, kopyťák, uzdečku, sedlo, podsedlovku atd.) prostě vše co vám vyhovuje, mě třeba stačí dva kartáče se, kterýma jsem zvyklá dělat a jíný do ruky nevezmu a někdo jich musí mít třeba 10 aby byl spokojený. A pokud chcete vědět kolik to stojí, tak snad je hodně internetových obchodů, kde se podíváte na to co vám nabízejí a kolik to stojí. Ale první na čem bych přemýšlela je to, jestli jste schopna zajistit koni dostatečný pobyd venku na velkém prostoru a dalšího koně jako společníka a pak bych se sháněla po věcech co na poníka potřebujete. A veřte, že chovat poníka nebo velkého koně vyjde uplně na stejno.. je okolo toho stejná práce a člověk to musí umět a k tomu bych řekla, že poníci jsou ještě víc mazaní, takže dokážou někdy vyvádět pěkné lumpárny
Tak já nevím, ale pokud na koni umíte jezdit a umíte se i o něj starat tak snad víte co k tomu potřebujete.. (kartáče, vazák, ohlávku, kopyťák, uzdečku, sedlo, podsedlovku atd.) prostě vše co vám vyhovuje, mě třeba stačí dva kartáče se, kterýma jsem zvyklá dělat a jíný do ruky nevezmu a někdo jich musí mít třeba 10 aby byl spokojený. A pokud chcete vědět kolik to stojí, tak snad je hodně internetových obchodů, kde se podíváte na to co vám nabízejí a kolik to stojí. Ale první na čem bych přemýšlela je to, jestli jste schopna zajistit koni dostatečný pobyd venku na velkém prostoru a dalšího koně jako společníka a pak bych se sháněla po věcech co na poníka potřebujete. A veřte, že chovat poníka nebo velkého koně vyjde uplně na stejno.. je okolo toho stejná práce a člověk to musí umět a k tomu bych řekla, že poníci jsou ještě víc mazaní, takže dokážou někdy vyvádět pěkné lumpárny
ahoj potřebuješ hřeblo,kartáč ti stačí jeden-doporučuji s dlouhými štětinami,nebo měký kartáč a na zimu obyčejný rejháč.Kopytní háček(to ti stačí pro základní péči,vodítko-lze ho vyrobit,ohlávku,uzdečku-nebo lze i jezdit na ohlávce zda poník na to reaguje,sedlo-nebo jezdecký pad či deku a popruh kolem hřbetu,nejezdit bez sedla jinak dochází k oděrům! To jsou základní vybavení,dečku si můžeš udělat tak ,že dáš pod sedlo deku,třeba z gauče.Později ti to nedá a budeš dokupovat vybavení takové jaké má být....k narozerninám,vánocům,za brigádu a tak nakoupíš zbytek čištění,které ti je pak stejně k ničemu,dek a dalších blbostí....Pokud by jsi měla zájem prodávám pár nevyužitých věcí na pony,zn.levně sedlo,čištění,dečky,udidla a tak,tak se ozvy na inzerát
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/14924737/sedlo-bezkostrove-holepouze-s-podbrisnikem-na-pony.php odpovím ti,cenu bychom spolu dali do hromady
Stačí ti jedna ohlávka,a dečka pod sedlo taky jedna,po ježdění jí necháš oschnout,u nás má taky každý kůn svou jednu dečku,ohlávku,uzdečku,sedla ty střídám,samozřejmě máme dvě anglické jedno s širší komorou na tlustější a s úzkou na štíhlé,westernové sedí všem.Musíš mít jen peníze v záloze kdyby se něco potrhalo ,roztrhlo či stratilo,ohlávku vyrobit není těžké.