9.5.2012 ve 22:30 se Sabče narodila krásná kobylka, jmenuje se Sárinka dubnická. Je to zatím ryzka, ale na zadečku hodně prokvetlá, tak uvidíme, co se z ní vyklube.
Taky všem maminám a hrdejm majitelkam gratuluju ....aneb jak se říká, všechno špatný je pro něco dobrý.
A tady taky jedna mamina
bonita
napsal(a):
panecku, to je ale pankac pipinkakrasna a kuricky este krajsie
No mamina je moje druhá hedvábnička a jestli dobře počítám, tak na fotce je dokonce všech 11kuřátek a zase takovej mixík, vlašky, hempšírky, kříženky hempšírek a černej prďola je kříženc nejspíš zdr. velsumky a kohouta hedvábničky.
A tay už měsíční caprati
aki
napsal(a):
nádhera
Bohužel na ně mám čas tak 1x za 14 dní, jinak se o ně stará slečna, u které je mám ustájené a paní majitelka hříběte... Sice mě to mrzí, ale zase si říkám, že je lepší strávit čas na brigádách a mít peníze na komfort co si zaslouží, než být u nich a být bez peněz a bez ustájení... Trápí mě svědomí
kapka
napsal(a):
Bohužel na ně mám čas tak 1x za 14 dní, jinak se o ně stará slečna, u které je mám ustájené a paní majitelka hříběte... Sice mě to mrzí, ale zase si říkám, že je lepší strávit čas na brigádách a mít peníze na komfort co si zaslouží, než být u nich a být bez peněz a bez ustájení... Trápí mě svědomí
Jak víš, že je o ně dobře postaráno, tak tě trápit nic nemusí. Někdo zná koně jen tak, že si zajezdí a jde domů a platí 5 tis.měsíčně za ustájení.
m i s i c k a
napsal(a):
Jak víš, že je o ně dobře postaráno, tak tě trápit nic nemusí. Někdo zná koně jen tak, že si zajezdí a jde domů a platí 5 tis.měsíčně za ustájení.
já platzím 4000,- ale zase se vší péčí a se vším co si vymyslím, takže si nemohu stěžovat. Jen ten čas mi nezbývá...
krásný hříbátka
Bonit, jste dali Bregovi hopsikovou šťávu, ne....umí si pěkně vyhodit z kopýtka
krásný hříbátka
madow
napsal(a):
krásný hříbátka
no, on sa napaja redbullom
bonita
napsal(a):
ahojky, tak aj u vas taka sahara? kone mam na velkej luke a tam pomaly ani travy, vsak co by tam mala byt ale polmetrova trava, ma sotva 20cm a uz je zltanastastie mame doma uz dovezenych 18 gulacov noveho sena od rieky Moravy...
Taky čekáme na déšt'. Je to hrůza, jak člověku sustí vypasená tráva pod nohama.. Dnes v noci má pršet, tak snad..
Petra : Pěkný Pegas
No koukám, jak se hlasuje o nejkrásnějšího koně v divizi chladnokrevných koní http://dev.aschk.cz/anketa/hlasujte-v-ankete-nejkrasnejsi-kun-cr-2012-chladnokrevna-plemena .....aneb co s koněm udělá pár puntíků....
sally
napsal(a):
Já taky hlasovala za ČMB, ikdyž jsem fanda jak slezanů, tak puntíků - Almar se mi prostě líbí víc.
Jo kdyby tam místo Nacha dali Steimana, to by byla jiná. Nebo Baramise...
No já hlasovala pro Direkta, ale taktéž jsem volila jestli on nebo ČMB. Ale nakonec to vyhrál norik, přece jenom mi i přes tu hrůzu v hřívě k němu tak nějak líp sedlo pozadí.
dneska zevraj den koni, no mne zasa ta mura jedna zdrhla, ono decka ich tam chodia k ohrade krmit a oni sa potom nacahuju za nimi, a holt hakacove drevo povolilo pod shirskymi prsiami a hopsa hejsa susedovi na travu, jeminenky, ja som tak zurila a nadovazok, ked som sla natiahnut elektriku, tak y nicoho noc mracno a taky lejak ma chytil, ze som myslela, ze ma slak trafi tam na mieste, utekat z luky sa neoplatilo, vsak behom sekundy som bola ako mys
bonit máte opravdu krásné koníky ....jsou úžasní...
chtěl jsem se optat...asi před dvěma měsíci nebo kdy jste mě radila papkání...tak jsem se rozhodla ho dávat dle vás...ale četla jsem někde že řepné a vojtěškové pelety by se neměli dávat společně dohromady..napsala mě jedna paní že oboji krmeni je vlakninove vapenate. Takova smes by nebyla vyvazena a dobre stravitelna (prilis vlakniny, blokace nekterych mineralu a absence fosforu).
ale vy je dáváte a je to v poho jste řikala...omlouvám se za otravování :)
kámošce se narodila kobylka ..je po Nacho Salazarovi :) je kouzelná :)
Kobuška je fakt o hodně lepší, Bonit.
Míšo hříbátko je pěkný, mohutný a celkem dobře vybarvené
Ohledně krmení řízků s vojtěškovými peletami. Já jsem s tím také krmila hřebce, akorát jsem k tomu přidávala ještě oves a lněné semínko a slaďák Koni to chutnalo a krásně přibíral
Ještě jsem hodím odkaz na psaní o řízcích, kde se přímo dopučuje krmit s vojtěškou...
http://www.centrumkrmiv.cz/product/repne-pelety-50-kg-14/
A tady i něco o vojtěšce...
http://www.centrumkrmiv.cz/product/vojteskove-pelety-50-kg-13/
misamarincova
napsal(a):
Kobuška je fakt o hodně lepší, Bonit.
Míšo hříbátko je pěkný, mohutný a celkem dobře vybarvené
Ohledně krmení řízků s vojtěškovými peletami. Já jsem s tím také krmila hřebce, akorát jsem k tomu přidávala ještě oves a lněné semínko a slaďák Koni to chutnalo a krásně přibíral
Ještě jsem hodím odkaz na psaní o řízcích, kde se přímo dopučuje krmit s vojtěškou...
http://www.centrumkrmiv.cz/product/repne-pelety-50-kg-14/
A tady i něco o vojtěšce...
http://www.centrumkrmiv.cz/product/vojteskove-pelety-50-kg-13/
no hříbátko je na fotce asi týden staré...a tady dám fotku jak je nyní..je mu asi měsíc a něco
víte co je vtipné....jak jsem psala že dohromady je to nevhodné a ten důvod...tak to mě napsala paní z této stránky centrum krmiv...když jsem se ji ptala v jakém množství a jestli je spolu mám i namáčet...
chci to místo ovsu..protože kobča měla problémy se sloní nohou..a taky měla schvácená kopyta...tak se bojím aby se jí to nevrátilo...pořád je rovnáme..ale nehorší se to..tak jsem právě koukala na ty řepné řízky že jsou dobré na energii a pro koně co nemůžou oves...lněné semínko do toho bude také dostávat..
akorát mě paní překvapila že mě tvrdila že to spolu nemůžu dávat..a přitom to i píšou na jejich stránkách...tak jsem právě na vážkách :)
jinak moc děkuji za odpověď
misamarincova
napsal(a):
Nemyslela to paní tak, že je nevhodné spolu namáčet? Protože se doporučuje řízky namočit a vojtěšku nemáčet, dát tak jak je...
Krmit spolecne vojteskove a repne pelety neni vhodne, oboji krmeni je vlakninove vapenate. Takova smes by nebyla vyvazena a dobre stravitelna (prilis vlakniny, blokace nekterych mineralu a absence fosforu).
S repnymi rizky se kombinuje vhodne len, soja, sladovy kvet.
tohle mě paní napsala ...tak jsem to pochopila jako že je spolu nedávat...vojtěšku bych nenamáčela..jen ty řepné řízky a vojtěška by se tam dala až s lněným semínkem nakonec
my sme s tymi repnymi rezkami a vojteskou prisli uz z Anglicka a tam chovatel tak krmi stale uz 60 rokov a kone ma zdrave a krasne, akurat sa tam castejsie krmi vojteskou susenou posekanou ako v granulate. Ja namacam jeden kybel vojtesky a jeden kybel rezkov, a tak to robim odvtedy, co mame kone, akurat teda samozrejme kobus do toho dostava este kukuricu a natur musli od eggersmanna, plus ciste Hacko na jej rohovinu a vseobecne vitaminky a rozdiel nieco vyse dvoch mesiacov je naozaj markantny, skoda akurat, ze ona nic nerobi a tym padom nenasvaluje, keby sla kazdy den pod sedlo aspon, tak uz je taka, ako spravny shir ma byt,a to FAKT nekecam inak, keby ste ju videli, ako sa leskne, tak leskleho kona sme uz davno nemali, Brego sa leskne tiez, na akcii, co sme nedavno boli, vsetci pozerali, ze cim ich striekame
ale teraz kobus, asi po tom H je ako ziarovka
misicka
napsal(a):
no hříbátko je na fotce asi týden staré...a tady dám fotku jak je nyní..je mu asi měsíc a něco
víte co je vtipné....jak jsem psala že dohromady je to nevhodné a ten důvod...tak to mě napsala paní z této stránky centrum krmiv...když jsem se ji ptala v jakém množství a jestli je spolu mám i namáčet...
chci to místo ovsu..protože kobča měla problémy se sloní nohou..a taky měla schvácená kopyta...tak se bojím aby se jí to nevrátilo...pořád je rovnáme..ale nehorší se to..tak jsem právě koukala na ty řepné řízky že jsou dobré na energii a pro koně co nemůžou oves...lněné semínko do toho bude také dostávat..
akorát mě paní překvapila že mě tvrdila že to spolu nemůžu dávat..a přitom to i píšou na jejich stránkách...tak jsem právě na vážkách :)
jinak moc děkuji za odpověď
male nunu je prekrasne a nasa kobus zrebna nie je
tak to jsem v klidu :) tak ji to začnu dávat..bála jsem se ji to dát...ale když je to tak...tak dostane první dávku..tak snad ji to bude chutnat...chci ji dát ty řepný a vojtěžkové řízky...k tomu len...a pak mám zásobu mrkvičky a jablíček..
no chtěla jsem i tu kukuřici extrudovanou..tak uvidíme..dyštak ji taky dokoupím....a nejste někdo z okolí Mladé Boleslavi??
já jen jestli nevíte nějaký obchod s těmito krmivy...objednala jsem to teda přes internet..ale kdyby bylo něco z okolí byla bych radši...
Misicko, neboj sa jej to davat, ako som pisala, moja kobus mava take problemy s tymi zadkami a toto jej este nikdy neublizilo, ale cerstva pokosena vojteska v obrovskom mnozstve vtedy od susedov jej narobila riadnu paseku, som si sypala popol na hlavu, ze som im to dopredu, tym susedom nezakatzala
jj tak to jsem ráda :) bála jsem se ji to začít dávat..a to už to mám doma :) ještě lněný semínko chci..ale to neni takový problém..tak je to v poho...tak dnes by mohla dostat první várku...děkuji moc ...potřebovala jsem se ujistit abych ji neudělala zle..tak snad to bude ok :)
potřebuji energii aby vydržela více..na jízdárně i venku má rychlé začátky a blbne..a na konci už nemůže nic :) taky je jen na vodě a senu :) a má z toho akorát senný pupek :)
bonit ty máš krásný koníky :) jsou krásně lesklý ...vždycky jsem takového chtěla..kdyby nestáli tolik :/
no je ich malo, myslim cistokrvnych s pedigree, tak preto ta vyssia cenaa este aj ta katastrofalne draha doprava
ja kolkokrat pozeram, ze takeho a takeho by som chcela este zo zahranicnych inzercii, ale Bohuzial, no...
tu nasa mala v novom domove
bonita
napsal(a):
no je ich malo, myslim cistokrvnych s pedigree, tak preto ta vyssia cenaa este aj ta katastrofalne draha doprava
ja kolkokrat pozeram, ze takeho a takeho by som chcela este zo zahranicnych inzercii, ale Bohuzial, no...
tu nasa mala v novom domove
Je nádherná, malá - velká
Ta se rodičům fakt povedla
petrčmb
napsal(a):
naruční Agáta sedlova dcera Adéla dnes poprve zapřihla ve vozi
Škoda, že ta mladá není tak tmavá jak matka. A jak hříbátko roste?
m i s i c k a
napsal(a):
Škoda, že ta mladá není tak tmavá jak matka. A jak hříbátko roste?
takhle byla světla Agáta když měla tři roky až pak jak sem ji koupil tak mě stmavla, mala se ma k světu, šak sa stav podívat a vy tam mate 11.8. zavody?
petrčmb
napsal(a):
jo to sa určitě dojedu podívat, co tam všechno ma být vozy, klada, tah? My tu mame formansky den 26.8. tak nalož koně a dojeď.
Přijedeme se podívat, ale bez koní Bude to asi jako každý rok, jednospřeží, dvojspřeží, (chlad'asi i teplokrevní) pak ovladatelnost, tah, a nějaký ten western. Ale ještě jsem se o tom s nikým nebavila, tak nevím
kapka
napsal(a):
Nevíte o nějakých závodech, nebo klidně i svody bo tak něco na vysočině( může být i JM) chtěla bych se jet podívat jako divák a pokochat se krásou koní
Zkus se podívat tady http://www.schcmbk.cz/kalendar-akci/ třeba něco vybereš