Dobrý den,
neznáte někdo sedláře, který by mi byl schopný vyrobit speciální sedlo na míru?
jedná se mi o "turistický" speciál něco jako vylepšený Mclean či Podium, ovšem s kostrou na míru - kobyla je totiž chlaďaska a do konfekčních velikostí se vejdeme stěží. ráda bych se taky vešla do rozumné ceny (cca 15 tis)
měl by někdo kontakt?
představuji si něco takového - http://malibaudgb.monsite-orange.fr/randonneesaddle/index.html
nebo viz obrázek
Já mohu vřele doporučit pana Vacka (MV Saddlery), je z Veselí nad Lužnicí. Všechna sedla šije vlastnoručně, ručně, v prvotřídní kvalitě. Mám od něho již tři westernová sedla. Kostru vám zhotoví na míru, dřevěnou potaženou laminátem, napasuje přímo na místě. Zde se můžete podívat na jeho práci: www.westernsaddlery-mv.cz/
Přesně tak, je to Randols, což je už od pohledu šmejd, tak bych radši něco šité poctivě u nás. Protože na ta úžasná zahraniční sedla jako je např Steele, nebo i ten malibaud, bohužel nemám.
tamtam
napsal(a):
Přesně tak, je to Randols, což je už od pohledu šmejd, tak bych radši něco šité poctivě u nás. Protože na ta úžasná zahraniční sedla jako je např Steele, nebo i ten malibaud, bohužel nemám.
Jo, něco v tom stylu jsem si nechala šít. Slouží výborně. A co takhle nějaká ta Abetta endurance? Tam jsou ceny celkem přijatelné.
makki
napsal(a):
Jo, něco v tom stylu jsem si nechala šít. Slouží výborně. A co takhle nějaká ta Abetta endurance? Tam jsou ceny celkem přijatelné.
to vypadá dobře, kolik tě to stálo smím li se zeptat?
endurance sedla jsou dobrá, výceméně by splňovali co chci. problém je v tom, že se vyrábí v podstatě jen na araboidy (páč nic jinýho už pomalu enduranc neběhá), takže napasovat do toho mou skorochlaďasku je dost problém. jediný co mě napadá je Kertag, vyrábí se u nás, tak snad by ho mohli vyrobit širší (ale zase bych se asi pod 30 tisíc nedostala)
tamtam
napsal(a):
to vypadá dobře, kolik tě to stálo smím li se zeptat?
endurance sedla jsou dobrá, výceméně by splňovali co chci. problém je v tom, že se vyrábí v podstatě jen na araboidy (páč nic jinýho už pomalu enduranc neběhá), takže napasovat do toho mou skorochlaďasku je dost problém. jediný co mě napadá je Kertag, vyrábí se u nás, tak snad by ho mohli vyrobit širší (ale zase bych se asi pod 30 tisíc nedostala)
No pravda, to moje sedlo se dostalo nad 40 tisíc Kč. Kdysi mě zaujalo sedlo Abetta endurance, které mě právě k tomuto modelu přivedlo. Dělají se i na široké koně, ale je to syntetika a nikdy jsem ho na živo neviděla. Jen je třeba tipnout správnou velikost.
http://www.greenrivertack.com/catalog/images/20510.jpg
makki
napsal(a):
No pravda, to moje sedlo se dostalo nad 40 tisíc Kč. Kdysi mě zaujalo sedlo Abetta endurance, které mě právě k tomuto modelu přivedlo. Dělají se i na široké koně, ale je to syntetika a nikdy jsem ho na živo neviděla. Jen je třeba tipnout správnou velikost.
http://www.greenrivertack.com/catalog/images/20510.jpg
Dojeď se podívat ke mně, mám tu abettu doma, do terénu parádní, na jízdáren. práci ne-e- hodí ti nohy nějak dozadu, ty přepadneš dopředu..je to nejaký ten typ trail
westgirl
napsal(a):
Dojeď se podívat ke mně, mám tu abettu doma, do terénu parádní, na jízdáren. práci ne-e- hodí ti nohy nějak dozadu, ty přepadneš dopředu..je to nejaký ten typ trail
Sedlo má centrální sed,pokud v něm přepadáváš,nemáš kvalitní držení těla-sed.Většina sedel ti posouvá nohy dopředu a to je špatně.Jak si na to zvykneš tak pak v korekčním sedu, kdy jsi perfektně v těžišti, máš problém.