miluskaarka
napsal(a):
Ahoj, máme repelenty na bázi éterických olejů. Fungují a vyjdou dobře i finančně. Naši koně jsou téměř pořád venku, takže stříkáme je celé. Doporučuji
ahojky.. úrosím jaké třeba doporuč kde se dají koupit..
já nevím už co dělat a dávat penéze do repelentu se mi nechce.. peníze jsou potřeba jinde. tak nějaké za rozumný peníz do 500 kč.. ale který fakt zabírá.. chtěla bych zkusit BRONCO.. máte zkušenosti..
..recept neznám (to je pochopitelné), ale repelent máme postavený přímo našim koním na míru. Funguje to tak, že dostanete koncentrát, kde se můžou posílit nebo potlačit některé složky tak, aby to přesně vyhovovalo typu nebo povaze koně, délce pobytu na pastvině.. Pak to rozmícháte třeba ve vodě (buď podle doporučeného poměru nebo později dle svých vlastních zkušeností).Mně se líbí nejen cena a účinnost, ale také přírodní původ a krásně lesklá srst Na mouchy, muchničky a komáry super, hovada tak na 75%. Existují také oleje k vnitřnímu použití, mají také repelentní účinky. Nám se osvědčily dobře
Zdravím všechny,
také jsem řešila problém jak na ty malé potvory. používám odvar z ořechových listů a můžu odpřísáhnout, že od té doby si nás mouchy ani nevšimnou. Je to zadarmo, účinné a koník voní ještě po oříškách.
Stačí natrhat listy z ořechu, dát do nějaké uzavíratelné nádoby, zalít vroucí vodou, zakrýt a 24 hod nechat pařit. Potom ho jen tím dovarem potřu a je klid.
A doporučuju celou dobu pracovat v rukavicích, žluto-hnědé ruce nic moc :)
danca005
napsal(a):
Zdravím všechny,
také jsem řešila problém jak na ty malé potvory. používám odvar z ořechových listů a můžu odpřísáhnout, že od té doby si nás mouchy ani nevšimnou. Je to zadarmo, účinné a koník voní ještě po oříškách.
Stačí natrhat listy z ořechu, dát do nějaké uzavíratelné nádoby, zalít vroucí vodou, zakrýt a 24 hod nechat pařit. Potom ho jen tím dovarem potřu a je klid.
A doporučuju celou dobu pracovat v rukavicích, žluto-hnědé ruce nic moc :)
jako ted když půjdu osápat ořech tak to bude fungovat. jo a normálně to zalít vařicí vodou a pak jen tou vodou ho potřít jo..
a funguje to i na ty hovada hnusné?? ty nás tu serou nejvíce...
danca005
napsal(a):
Přesně tak :), hlavně to nechat alespoň těch 24 hod nechat zapařit. Jinak to nefunguje, ten odvar je pak moc slabej. A první den, dva, to není moc znát, ale pak při pravidelném používání je účinek skvělej. Ten můj měl už 3 den naprostý klid.
hy tak už se to luhuje. :-D no jsem zvědavá ... dala jsem už takových peněz za repelenty které vůbec nepomáhají jsem bezradná ani tak ty muchy nevadí jak ty hovada :-( dám pak vědět jestli to zabralo..
V nějakém příspěvku jsem četla, že u těch bílých koní pozor, že to opravdu může barvit. Jinak mě zase kamarádka doporučila smícha 1l vody a 1l octu (zkrátka 1:1) a do toho rozdrtit ty plody ořechů ještě, když jsou zelené, možná by stačili jen ty šlupky. Ještě jsem to upřímně nezkoušela, ale v následujích dnech se na to chystám.
Jinak používám na citlivá místa repelentní indulonu a celkem to funguje =).
Moc díky a odpověď :)
Ten ocet už používám, na hovada nic moc, ale mouchy a ostatní hmyz na něj aspoň pár hodin nejdou. Ale třeba to s těmi plody ořechů bude lepší i na hovada :). Ten odvar vyzkouším a budu ho používat jen na místa, která nejsou moc vidět a hmyz na ně hodně leze (břicho, vnitřní strana stehen...), když se obarví tam, přežiju to a jemu se uleví :). O repelentní induloně jsem už taky uvažovala, zkusím ji sehnat. Používáte ji i na rozkousaná místa? Zajímá mě, jestli to koníka pak nějak nepálí či nesvědí? Jinak hodně rozkousaná místa natíráme i mazáním na kopyta, nedráždí to a hmyzu se na to mastné moc nechce.
Mám kobylku muchařku, vloni jsem zkoušely "babské recepty"-odvar z ořechových listů, ocet s vodou (i s česnekem), alpa a hřebíček, nic nám nefungovalo. ale je fakt, že ona je prostě přecitlivělá... Na letošek bereme Farnam Endure, teĎ jsme začli druhou lahev, ale kobyla má po 5 letech v létě hřívu i ocas. Jsem domluvená s majitelkou jednoho obchůdku, oni maj občas na skladě třeba s ulomenou páčkou na stříkání za 600,-. Tak mi bere tyhle zlevněné, já si je klidně přeleju do jiného rozprašovače.
No je to asi kus od kusu. Máme ve stáji koně kterým krásně zabírá ENDURE od Farnamu, pak takové kterým zabere Bronco nebo Repel X od Farnamu. Je to různé. Moji kobylce zatím nezabírá bohužel nic, hlavně na ty malinké mrchy které se jí pořád motají okolo očí. Zkusila jsem už i repelent od Stubena, taky nic, i když velice voní citrusem. Pak repelent Predátor a taky nic.
Ještě mi známá poradila alpu s hřebíčkem,tak to zkusím taky. Ale zatím 0 efekt alespoň u mojí klisny.
Druhá klisna ve stáji je na tom stejně,taky bohužel nic zatím nezabírá.
petttlu
napsal(a):
Ahoj chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s repelenty pro koně (které používáte a jak fungují), které by jste doporučili a které jsou ztráta peněz??? Za všechny reakce moc děkuju
slyšela jsem, že by měl být dobrý repelent predator , stojí 200,- nemám vlastní zkušenost.
Predar jsem zkoušela, bohužel nám nefungoval. Zatím relativné dobré výsledky s Leovetem Phaser. Kamarádce výborně zabírá na takové ty malinké mušky. Mě poměrně slušně. Teď jsem dala třásně a absolutně paráda. Kobyla dnes venku na vyjížďce absolutně bez problému. Předtím bez třásní hodně špatné. Takže zkuste pokud trápí malé mušky okolo očí.
Už několik let používám TOP SPOT ON stronger for horse...je to roztok, který se nakape na kůži (stejný způsob jako spot u psa) .......vydrží 2 měsíce podle výrobce (já to dávám jednou za rok a stačí nám to) a nemusím si koníka všimnout a už nic patlat.....pouze s kombinací třásní na ochranu očí, proti otravnejm mouchám.....cena cca 500 - 600,- Kč i s poštovným.
Dobrý den, mi používáme masku na ježdění je to maska která se dává na uzdečku, už jí máme přez rok a je k nezaplacení http://www.obchod.bredies.cz/potreby-pro-kone/cabraky-a-masky-/masky-pro-kone/9916/maska-proti-hmyzu-hkm-cerna---vice-velikosti--104526.htm
a do výběhu http://www.kamir.cz/m245-cz-sitky-masky-trasne - tu s očima,
jinak stříkáme predátor a mažem vazelínou s extraktem z měsíčku lékařského, tady stojí 60Kč, my jí kupujem v německu za 0,95 Euro, vydrží dýl jak indulona a koně jsou po ní heboučký a nic na ně neleze.
Hoja.
Repelent Pyranha funguje také na několik dní (pokud prší atd přestřik..)?
Když už píšu, tak poprosím ještě o radu s přípravkem proti svědění. Jsem schopná i něco připravit doma-třeba nějaké výluhy z bylin nebo něco takového ale zatím jsem nikde neobjevila právě která bylina by v takovém případě mohla pomáhat... Nebo osvěčený přípravek?
Díky
Dík za radu ;-) Ještě jsem našla starý tekutý pudr s protisvědivým účinkem, který jsem měla pro sebe při alergické reakci po poštípání hmyzem, tak ho taky zkusím
Repelent Pyranha-nemám s ním žádné zkušenosti, ale narazila jsem na inzerát:
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/23619786/Repelent-Pyranha.php
Tam najdete kontak na paní, která nabízí objednání.
alena1
napsal(a):
Nám nezabírá Leovetem Phaser, jsem už zoufalá, mále kolem výběhu i zahrady potok, takže se nám tam drží hodně komáři a jiný hmyz... Neslyšeli jste něco o octové masti?
Octová mast také nefunguje, ani naředěný ocet a už vůbec mi nefungovalo vylohované listí z ořešáku. Koupila jsem Endure Sweat, podle zkušeností zde uvedených, tak se necháme překvapit, zatím je brzo vyhodnocovat.