Hrabání - jak odnaučit

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

SmartAmy

25.6.2012 22:03
SmartAmy

XXX.XXX.71.176

Ahoj, nemáte nějaké zkušenosti jak odnaučit koně hrabat, myslím tím hrabání předním kopytem, když je uvázaný a nemá patřičnou pozornost.

26.6.2012 15:52
žužu

XXX.XXX.160.185

Moja kobyla tak hrabe a búcha kopytom do plotu, keď sa ide zatvárať do stajne. Už mi rozbila pletivo a tiež neviem, čo s tým smajlík

27.6.2012 21:51
smartamy

XXX.XXX.71.176

No můj kůň hrabe jen když je uvázaný, např. když se ho chystám čistit. Když jsem u něj tak si to nedovolí, jakmile se,ale trochu vzdálím, začne. Vím, je to známka nervozity, dělá to totiž většinou jen , když nemá poblíž své kolegy z pastvy. Opravdu nemáte prosím někdo nějakou radu jak to vyřešit?

28.6.2012 07:09
didi

XXX.XXX.2.151

Není to jen nervozita - ono to může být i vztek - záleží "na provedení"...

Pokud je to projev nervozity, netrestat!!" - ale "kompenzovat" - udělat vše proto, aby kůň nervózní nebyl - zapracovat na příčinách.

Pokud je to ráznější, koník to dělá ze vteku - vyrušit ho v tom - povodit, začít něco dělat, plácnout po noze... Prostě dát mu najevo, že se vám to nelíbí a že když to bude dělat, zasáhnete.

28.6.2012 12:44
iveth

XXX.XXX.161.66

Když me to kobyla dělala ze vzteku, hlavně když jsem ji mela na vodítku, stály jsme někde a začla hrabat, nastavila jsem svojí nohu(botu) tak, aby se do ní sama bouchla a mělo to účinek.

28.6.2012 12:58
lradal

XXX.XXX.50.2

Docela my pomohlo: ta noha co bylo popsáno nademnou,plesknout rukou nebo botou, nebo klepat na nohu dokud ji nepoloží, pak dát pokoj a pochválit.
:-)

28.6.2012 14:27
smartamy

XXX.XXX.71.176

Díky moc za tipy, akorat problém je ten, že on hrabe jen když nejsem poblíž :) Když začne z dálky na něj zařvu a když nepřestene dojdu a přes nohu ho plácnu, to přestane,ale sotva odejdu pár kroku začne opět, nj dělá si ze mě čurinu, syčák jeden..

Přidejte reakci

Přidat smajlík