Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2012 14:00
sanulka

XXX.XXX.163.134

Všechny zdravím! Přes nedávnem byl mojí 8-leté kobyle diagnostikován čip v kopytním kloubu. Podle doktorů ho má už delší dobu, ale teď začala kulhat. Svodnými zkouškami jsme potvrdili, že bolest vychází z kloubu. Operace je věc 30 000,- Kč, kobyla má malou "skutečnou" hodnotu, ale je to můj první kůň, mám ji ráda. Stačilo by mi, kdyby po operaci odchodila rekreaci - dokonce ani ne denně vyjížďku, což mi samozřejmě lékaři nemohou zaručit. Chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti s operovaným fragentem v kopytním kloubu, jak to koni (ne)pomohlo, zda se vrátil k původní výkonnosti nebo byl alespoň rekreačně využitelný. Díky za zkušenosti, postřehy, rady.

3.7.2012 15:48
mili

XXX.XXX.199.115

sanulka napsal(a):
Všechny zdravím! Přes nedávnem byl mojí 8-leté kobyle diagnostikován čip v kopytním kloubu. Podle doktorů ho má už delší dobu, ale teď začala kulhat. Svodnými zkouškami jsme potvrdili, že bolest vychází z kloubu. Operace je věc 30 000,- Kč, kobyla má malou "skutečnou" hodnotu, ale je to můj první kůň, mám ji ráda. Stačilo by mi, kdyby po operaci odchodila rekreaci - dokonce ani ne denně vyjížďku, což mi samozřejmě lékaři nemohou zaručit. Chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti s operovaným fragentem v kopytním kloubu, jak to koni (ne)pomohlo, zda se vrátil k původní výkonnosti nebo byl alespoň rekreačně využitelný. Díky za zkušenosti, postřehy, rady.

Dobrý den,
nedávno jsme operovali jedné klisně čip, ale měla ho tedy ve spěnkovém kloubu...:-| Každopádně H.Městec chtěl obdobnou sumu co říkáte vy... V Brně nám řekli tak 20.. Nakonec jsme jeli do Brna ( po příjezdu podepisovali smlouvu na max. částku 25tis. ) a nakonec i přez komplikace kdy se operace musela o několik dní odložit + přidat neplánovaná antibitika (klisně nevyšli dobré krevní testy, někde v sobě měla ustupující zánět.. ) tak jsme platili 16tis. smajlíksmajlík
A pro pó odkud jste? Znám kdyžtak i levnější a velmi kvalitní alternativu- veterináře... :-):-)

4.7.2012 09:28
sanulka

XXX.XXX.163.134

Zdravím! Jsme z Rakovnicka, budu ráda za nějaký tip, pokud tím neutrpí kvalita :-). Najmanova24@seznam.cz

4.7.2012 11:54
mili

XXX.XXX.199.115

Písnu mail... :-) Kvalita rozhodně neutrpí a bydlíte naprosto geniálně...:-)

4.7.2012 16:41
wendyorion

XXX.XXX.79.90

Mám valacha kterému jsme také vyndávali hned několik čipů.Bohužel nás nenapadlo optat se jinde a operace nás vyšla na tech 30 000,-

4.7.2012 16:43
wendyorion

XXX.XXX.79.90

Jinak operace si myslím že byla nejlepší řešení protože jsem byla v podobné situaci jako vy a koník takovou hodnotu neměl.Po operaci má lehkou Artzozu ale normálně jezditelný :)

4.7.2012 23:12
lesterka

XXX.XXX.146.52

Já před rokem operovala čip v sezamce (čerstvá zlomenina) a moje kamarádka, shodou okolností, týden po mém koni vezla toho svého s čipem ve spěnce (on ho měl už několik let a zrovna začal zlobit).
Obě jsme operovaly v Brně a obě nás to vyšlo do 20 tis. Mně tuším na 18 tis. ji nějakou stovku pod. Oba koně jsou naprosto v pohodě, operace dělaná lapadoskopicky (či jak se to píše), koně mi po týdnu a půl vrátili s dvěma pididírkama ve spěnce. 14 dní po operaci začal chodit na krokovky, po měsíci klusal, po měsíci a půl cválal a za dva měsíce skákal a byl plně využitelný.
U koně kamarádky trvala rekonvalescence několik měsíců, noha natékala a kulhání neustávalo. V jeho případě to ale bylo, dle MVDr. Žerta tím, že čip měl v noze několik let a v kloubu už nastaly artrotické změny. Každopádně po půl roce byl i tento kůň bez jakýchkoliv následků a plně využitelný.
Já bych koně na operaci poslala, v případě nutnosti, klidně znovu. Tohle byly opravdu "dobře investované peníze". Neznám zde navrhovanou variantu, ale jinde, než na specializovaném pracovišti bych tuto operaci dělat nenechala. Dle doktora 15 min. operace, ale závissí na ní kvalita dalšího života koně. Třeba u toho mého, říkali, že to opravdu hodně krvácelo. Otázka je, jestli by tuto drobnou "komplikaci" nebo jinou dokázal doktor bez adekvátního zázemí zvládnout. Neříkám že ne, je to pouze otázka k zamyšlení...

5.7.2012 10:41
sanulka

XXX.XXX.163.134

Tady jde o jednoho z nejlepších studentů MVDr. Žerta a myslím, že opravdu nebude problém, alespoň mu věřím a nejspíš to zkusím, i když zatím první email nebylo možné doručit, zkusila jsem jinou adresu. Jinak moc děkuji za příspěvky, zatím je vše kladné, takže mi to dodává naději a posiluje to mé rozhodnutí do operace jít.

5.7.2012 10:48
vasilek

XXX.XXX.173.6

Ja bych se bala nesterilniho prostredi ne toho, ze by to ten veterinar nezvladnul. Mozna by bylo lepsi na kliniku nez potom resit komplikace a vrazit ty prachy do leceni..

5.7.2012 10:48
vasilek

XXX.XXX.173.6

Ja bych se bala nesterilniho prostredi ne toho, ze by to ten veterinar nezvladnul. Mozna by bylo lepsi na kliniku nez potom resit komplikace a vrazit ty prachy do leceni..

5.7.2012 11:53
mili

XXX.XXX.199.115

Pozor, dovolím si jen uporornit, že to co jsem paní navrhla přez mail je také klinika... A velice specializovaní veterináři právě přez končetiny koní. Sama bych svého koně nikdy nenechala operovat v nesterilizovaném prostěředí, někde mimo kliniku, člověk nikdy neví, jaké nastanou potíže a pak si to bude do konce života vyčítata..? To bych nikdy neriskovala.. :-|:-)

5.7.2012 12:02
falomka

XXX.XXX.104.2

mili napsal(a):
Dobrý den,
nedávno jsme operovali jedné klisně čip, ale měla ho tedy ve spěnkovém kloubu...:-| Každopádně H.Městec chtěl obdobnou sumu co říkáte vy... V Brně nám řekli tak 20.. Nakonec jsme jeli do Brna ( po příjezdu podepisovali smlouvu na max. částku 25tis. ) a nakonec i přez komplikace kdy se operace musela o několik dní odložit + přidat neplánovaná antibitika (klisně nevyšli dobré krevní testy, někde v sobě měla ustupující zánět.. ) tak jsme platili 16tis. smajlíksmajlík
A pro pó odkud jste? Znám kdyžtak i levnější a velmi kvalitní alternativu- veterináře... :-):-)

Mohla bych poprosit taky o více info,máme koně s podobným problémem.
zdenka.hradecka@gmail.com

5.7.2012 18:00
mili

XXX.XXX.199.115

falomka napsal(a):
Mohla bych poprosit taky o více info,máme koně s podobným problémem.
zdenka.hradecka@gmail.com

Ráda... :-) Jdu Vám napsat... smajlík

12.7.2012 21:58
700live

XXX.XXX.144.137

sanulka napsal(a):

Měla jsem podobný problém u 2letého koníka v hlezně. Rozhodla jsem se 100% operovat, i když to bylo finančně náročné, je to mladý kůň a neváhala jsem. Při příjezdu jsme podepisovali smlouvu na maximální částku 25.000,- a nakonec jsem platila necelých 23.000,- ( když si člověk vezme že je to komplet za 14 dní pobytu na klinice s operací a veškerou péčí, tak to není taková pálka ) Byli jsme v heřmanově městci, přístup skvělej, péče o koně napsrosto báječná. Vše proběhlo v klidu a nelituju, koník je nyní v pohodě :-)

13.7.2012 00:32
keira

XXX.XXX.49.54

Před cca 10lety mi operovali čip u koně ve spěnce, způsobil si ho nejspíš na parkuru kopnutím do břevna. Naštěstí tehdy trenérka překecala veterináře, že to operoval v boxe a nemuselo se vézt na kliniku. Za 7 tisíc a zcela bez komplikací, kůň byl po zahojení opět schopen skákat. Ale neoperoval ho žádný vesnický řezník, ale skutečně uznávaný veterinář.

13.7.2012 08:09
lesterka

XXX.XXX.146.52

Věřím tomu, že opera se dá zvládnout i jinak než na klinice a za levnější peníze. Ale přiznám se, že v tomhle uvažuji způsobem, jestli má cenu riskovat to, že bude nějaký problém během operace, který se v terénu nebude dát zvládnout a třeba budu mít z koně mrzáka. Tato situace nemusí vůbec nastat, ale riziko tu je. Proto stát se mi to znovu, tak neváhám a peníze obětuji. Cena mého koně je daleko vyšší než je 10 tis. kč, které ušetřím.

13.7.2012 10:11
sanulka

XXX.XXX.163.134

(Zadavatelka) Taky bych s tímhle neriskovala a nedělala to bez antiseptického prostředí. Jinak čekám, až se pan doktor z menší kliniky vrátí z dovolené (slečna na recepci si nepamatuje, za kolik takové operace dělají :-)) a kobyla už chodí lépe (co jsem tak koukala, když vyklusává z výběhu na pastvu a zpátky), tak začínám přemýšlet, jestli, když stejně už závodit nebudu a kobča bude chodit maximálně dvakrát do týdne na lehkou vyjížďku, operaci nevzdám a peníze na ní raději neinvestuji do nového koně. Samozřejmě opravdu jen pokud ji to nebude bolet - nebude kulhat ani po zátěži, což už se nám minulá léta stávalo, že přestala kulhat a vyjížďky zvládala.

14.7.2012 22:27
číčman

XXX.XXX.38.181

Dobrý večer,ráda bych také poprosila o více informací.Tento problém se nás aktuálně týka,již jsme předběžně domluveni v Heřmanově Městci.Předem děkuji.

14.7.2012 22:31
číčman

XXX.XXX.38.181

mili napsal(a):
Dobrý den,

ještě jsem zapoměla Email: mamtodoma@email.cz

14.7.2012 22:46
mili

XXX.XXX.65.254

sanulka napsal(a):
(Zadavatelka) Taky bych s tímhle neriskovala a nedělala to bez antiseptického prostředí. Jinak čekám, až se pan doktor z menší kliniky vrátí z dovolené (slečna na recepci si nepamatuje, za kolik takové operace dělají :-)) a kobyla už chodí lépe (co jsem tak koukala, když vyklusává z výběhu na pastvu a zpátky), tak začínám přemýšlet, jestli, když stejně už závodit nebudu a kobča bude chodit maximálně dvakrát do týdne na lehkou vyjížďku, operaci nevzdám a peníze na ní raději neinvestuji do nového koně. Samozřejmě opravdu jen pokud ji to nebude bolet - nebude kulhat ani po zátěži, což už se nám minulá léta stávalo, že přestala kulhat a vyjížďky zvládala.

Na to si dejte prosím pozor.... Zdání klame, slyšela jsem o dost případech kdy se dnes majitelé "bijí do hlavy", že raději neinvestovali do operace... Samozřejmě tedy záleží na tom, jak moc Vám na klisně záleží ( tím chci říci, že velkochovatel, který by měl klisnu na chov by to asi neřešil) ale úštepek způsobuje po delší době různé změny vedoucí např. k arthrose... ( četla jsem i o lidech kterým se to stalo i když operovali, ale bohužel po několika letech- o čipu věděli, ale koník nekulhal) Jinak jsem ráda že jednáte s panem veterinářem, nechci zde psát cenu kterou pravděpodobně nabídne, ale myslím, že budete oproti Vámi na začátku zmíněné sumě mile překvapena...smajlík

14.7.2012 22:49
mili

XXX.XXX.65.254

číčman napsal(a):
ještě jsem zapoměla Email: mamtodoma@email.cz

:-) Máte mail...

15.7.2012 20:49
lesterka

XXX.XXX.146.52

Souhlasím s Mili. Já s MVDr. Žertem vedla hodně dlouhou debatu o tom, jestli čip operovat nebo ne. Operovat se nemusí, ale je tu risk artrozy. Dlouhá léta se nemusí nic stát, kůň může přestat kulhat, může být celý zbytek života v pohodě, ale taky se může kulhání neustále vracet a úlomek způsobit poškození kloubu.
Moje kamarádka takle koupila koně s čipem v noze, který měl už někdy z mládí. V 8 letech ho musela operovat, protože začal dělat problémy, kůň kulhat a noha natíkat. Koně jí dali do kupy, ale atrtrozu, kterou čip způsobil už nezlepší.

17.7.2012 17:48
sanulka

XXX.XXX.163.134

(Zadavatelka) Ano, na riziko arthrózy jsem byla upozorněná a kobyla ji nejspíš v noze už má, protože tam ten úlomek x let pracuje. Operaci pravděpodobně jen odložím, pokud na ni nebudu mít peníze kvůli koupi koně, ale tu částku, kterou chce zmíněná klinika (už odpověděli), mám našetřenou za chvilku, takže mi to výrazně ulehčilo rozhodování, resp. vím, že si v dohledné době budu moci dovolit obojí - nového koně i operaci starého, což mi ulevilo u srdíčka (ne že bych tak moc toužila po novém koni, abych ho upřednostňovala před kobylou, ale je teď sama a potřebujeme kamaráda). Takže kromě emailu, který jsem zrovna odeslala, ještě jednou VELKÉ DÍKY Mili!!!!!!!!!!

23.7.2012 16:03
ivaf1

XXX.XXX.147.7

Dobrý den, mám teď stejný problém. Proto jsem se chtěla zeptat, zda nemáte k tomuto tématu nějaký článek. Také jsem se chtěla zeptat, do kterého roku koně je možné čip operovat, jak velký čip je ještě možné operovat laparoskopicky a kdy už se přikračuje k větší operaci. Jak takováto operace probíhá? Jaká jsou rizika? Nebojí se lékaři poškození korunky?
V případě, že máte s těmito problémy nějaké zkušenosti, prosím napiště! Klidně i na mail vivika@tiscali.cz Budu moc ráda za každý řádek o tomto problému! Předem Vám děkuji za jakoukoliv odpověď!

29.1.2013 09:35
sanulka

XXX.XXX.236.175

Zadavatelka:
Ahoj všichni!
Kobyla to zvládla, nešlo to ale kvůli velikosti (1 x 1,5cm) vyjmout laparoskopicky, takže musel kloub otevřít víc a má dvě rány na jeden steh a jednu na tři stehy. S čipem musel být vyjmut i kus šlachy ohýbače, do které byl zarostlý, vzniklý prostor se prý zahojí sám. Rekonvalescence na 6 - 8 týdnů. Dostaneme antibiotika a "možná něco proti bolesti, ale kobyla se netváří, že by ji to bolelo" (moje odpověď zněla, že je blázen a běhala by, i kdyby měla jen tři nohy). Tak teď už je to jen na přírodě, jak si poradí, nastávají okamžiky (dny, týdny, měsíce) pravdy...

Přidejte reakci

Přidat smajlík