Westernové plemena a jezdci kochači 229

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2012 16:11
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jára měla triko,svetřík a tuhle nepromokavou bundu,ale taky jí pak,když jsme stáli,žádnej hic nebyl...smajlík

17.7.2012 16:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady se zase hrozně rozpršelo a my půůl hodinysmajlík čekali v tom altánku,než to přestane...:-(:-(
:-)):-))Jára měla zase roupy.:-)):-)

17.7.2012 16:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Aspoň jí nebyla taková kosa,no...:-)):-)

17.7.2012 16:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady je videjko z tý zastávky.:-):-)

http://youtu.be/adugYCVaaSU

17.7.2012 17:18
remonek

XXX.XXX.183.140

Jaru, tak to je paráda, že jste taky měly hezký výlet s ořema :-). Kochačky co se třeba nějako domluvit, asi už teda nejspíš na příští rok (nebo pokud by byl zájem, tak i letos) a vyrazit na nějaký puťák dohromady? smajlík

17.7.2012 17:26
remonek

XXX.XXX.183.140

Ještě se chci holky poradit, Alešák má v říjnu 25 a já tak nějak přemýšlím co mu koupit, myslím, že by ho potěšilo něco co se týká ořů, ale já vůbec netuším co mu koupit :-// nemáte někdo nápad na nějaký pěkný dárek?

17.7.2012 17:29
remonek

XXX.XXX.183.140

Ivčo četla jsem tvůj odkaz a při představě jak váš rybáři šmírovali delekohledama jsem se docela dost pobavila :-)):-))

17.7.2012 23:16
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Jaru to musel být krásný výlet, i když pršelo... Ale aspoň tolik nelítá hmyz, ne?
Ivčo taky jsem si četla článek a jak píše Šárka, taky jsem se zasmála nad větou o rybářích:-))
Šári, taky už jsem kolikrát přemýšlela nad nějakým vandrem společným. Já bych to nechala na příští rok-to už mi snad osud přihraje nového ořesmajlík Ale pokud by jste chtěli letos, tak bych snad mohla někde nějakého koně splašit na půjčení... Ale nevím nevím...

18.7.2012 11:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkŠárí,my jsme s těma závodama s vškerým plánováním v háju,:-|my když chceme jet na vandr,tak musíme využít víkend,kdy zrovna závody nejsou,ale nic nevíme dopředu,takže třeba tenhle vandr byl taková hurá akce,naštěstí nám vyšlo ubytování i pro koně,smajlíki pro nás,smajlíka třeba tady v okolí,co já znám koňáky,je docela problém ubytovat více koní,jedině ten Bdín je,že se tam vejde v pohodě víc koní do boxů.:-):-)Ale když popojedeš někde dál,tak všude je to problém ubytovat 4 a víc koní...smajlík

18.7.2012 11:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkIvčo,z toho koupání je mi zima i tady u PC,:-))já miluju,když je voda teplá,jinak drkotám zubama šíleným způsobem,že ani mluvit nemůžu.:-)):-))
smajlíkŠárí,nemám představu,co by se Alešovi mohlo hodit,Olda měl docela radost,když jsme se domluvili,že si k narozkám dá ušít na míru klobouk a chapsy westernový,tak to nosí a je za to rád,ale nevím,jestli by tohle zrovna potěšilo Aleše,třeba by se v tom necítil dobře,to musíš tajně se něják dopátrat pomaloučku,z čeho by měl největší radost...:-):-)

18.7.2012 11:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No právě,Míšo,bylo perfektní počasí na koně,to jsem měla hroznou radost,že nebyl ten hic,takhle si to koníci docela užili,že je nic neštípalo a byli pořád svěží,i když měli za sebou 2 a třičtvrtě hodinu cesty,tak Moruš pak ještě po příjezdu tam naháněla Monďáska po ohradě,ona pořád nějákýho koníka nahání,aby odpočíval těsně vedle ní a zrovna tam,kde určí ona,ale Monďásek to pořád něják nechápal a chodil jinudy,smajlíkkdyž ona ho naháněla,tak se pak Moruš zlobila a naznačovala mu,že ho nakopne,:-)):-))ale ani to nebylo nic platný,Mondík si stejně chodil,kde chtěl.Ale i ti naši známí se divili,jakou ona má výdrž,dokázala ho tam nahánět snad další hodinu po příjezdu.:-))smajlík

19.7.2012 14:49
bospor

XXX.XXX.192.10

to je zajímavýsmajlík zajímalo by mě kdo to je a přoč to dělásmajlík

19.7.2012 16:20
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo,viď,smajlíkale Jára by to brala všema deseti.smajlík

19.7.2012 16:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkObjevily jsme s Járou inzerát,že někdo hledá brigádníka na jeden víkend v měsíci tady kousek od nás,tak Jára se těšila,že by šla,a když jsme tam volaly,tak nám řekli,že už je to obsazený...smajlík

19.7.2012 16:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Na kolbišti to včera docela čvachtalo,:-))ale to je lepší,než dyž to práší,i tam byla pěkně v tom modrým bazénku napršená voda,smajlíkale naše hemelinky už vodu neřešej,už si zvykli klucí to skákat,když je tam voda,je jim to fuk,jestli tam je nebo nééé.smajlíksmajlík

19.7.2012 17:43
bospor

XXX.XXX.192.10

smajlíksmajlíksmajlík a jak???

19.7.2012 18:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkIvčo,co jak?smajlíksmajlíkTeď nevím,na co se ptáš,jestli na to,že by to Jára brala všema deseti?smajlíkJestli jo,tak to víš,že by to brala,jen kdyby to bylo blíž,strašně jí to baví a ujezdí 3 koně v pohodě,každej jede 2 soutěže,takže Jára je schopná ujezdit 6 parkurů,možná i víc,pokud by to byli koně,kteří se nemusejí celEJ PARKUR strkat tak mohutně.jako Pierot,třeba Mondík jede bez toho,že by ho Jára musela strčit,ale Pierot je horší,toho má vždycky Jára dost,že pak už po něm moc nemůže fyzicky.:-|A když ho nebude strkat,tak se přerazej,on by pak šel po parkuru jako na vyjížďce a to není dobrý.smajlíkVětšina koní,co vidíme na kolbištích,tak jedou jako fretky,spíš se musej malinko brzdit,ale Pierot stojí Járu vždycky hodně sil,smajlíkon se nikam nehrne,pěkně pohodička,klídeček,:-))ale my jí zase říkáme,že on jí dělá dobrou fyzičku.:-)):-))

21.7.2012 12:00
bospor

XXX.XXX.192.10

aaa já myslela, že jste byli někde závodit:-)
nepojedete někdo do pardubic?

21.7.2012 12:02
bospor

XXX.XXX.192.10

je to teda za měsíc, ale ten uteče jako voda:-|

22.7.2012 16:45
bospor

XXX.XXX.192.10

už udržím v ruce vodítko, tak zas můžu brát i baruš. ráda s námi chodísmajlík

23.7.2012 13:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|:-|Ahá,Ivčo,já to pořádně nepochopila tu otázku.:-|
:-):-)Minulej tejden jsme na závodech nebyli,to jsme daly ten pidivandrsmajlík,ale teď v sobotu zase Jára utrpěla jedno vítězství,:-)smajlíkale to je jen 90 cm,to už nás tak nebere,:-))už se hodně moc těšila,že přejdou zase těch 100/110,ale to bohužel nevyšlo,smajlíkale nic se neděje,:-)určitě to vyjde příště.:-)smajlík:-)
Ale jezdíme ven,snad už má být lepší i to počasí,tak se těším na trochu větší teplo,sice tohle je super počasí pro koníky na ježdění,ale nedá se v tom chodit k rybníku...smajlíksmajlík

23.7.2012 13:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Jára tady zase po mně cosi hází.:-))

23.7.2012 13:34
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ivčo,Barča je moc šikovná,:-)smajlíknež budete obsedat,tak bude všechno znát v terénu a nebude pak z ničeho tak vyjukaná.smajlík:-):-)

23.7.2012 13:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady je už hodně posekáno řepky,tak snad už to brzo dosekají a hned pak vjedou do polí.smajlík

23.7.2012 13:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Před naší vesnicí Jára chytá Fouse.:-):-)

23.7.2012 15:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Zase vyhrála deku,tentokrát přesně na Monďáska.:-)smajlíksmajlík

23.7.2012 15:11
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)A tohle už je dnešní vychajda,bylo fakt nádherně a perfektně jsme si to užily.:-):-)

23.7.2012 15:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkA hele,co máme,sice nejsou její,protože ona ty vajíčka měla čistý,:-(ale zajela jsem pro kuřátka do Ředhoště a ona je přijala a stará se o ně,jakoby byly její.:-)smajlíksmajlík

23.7.2012 15:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Eda byl hrozně zvědavej,co se to tam objevilo malýho pípajícího...:-)):-)

23.7.2012 15:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)A pár fotček z výběhu,jedno Morušidlo.:-):-):-)

23.7.2012 15:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Včerejší Pierot,ten se zase zříídil...smajlík:-)):-))

25.7.2012 18:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkAni Lůca nepíše,jak se ta Usina hojí,v tom ohybu to nebude asi nic moc..smajlíksmajlík
smajlíkA dlouho se nám tu neukázala Markét z Belgie,doufejme,že je zdráva a jen jezdí a jezdí a jezdí....:-):-)smajlík
:-(Tady je bouřka,ale taková normální.smajlík
:-):-)Tady Jára byla v Drážďanech se školou na výletě,tak fotla tohle,tý bláho,to já bych nedala,já se bojím i v tý normální vejšce tý bryčky,když to frčí,natož tohle...smajlíksmajlík:-))

25.7.2012 18:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)A jedni drážďanští begánci...:-):-)

25.7.2012 18:35
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Ahojky Jaru :)
tý jo ta malá Jarča je šikovná :) další deka :-)
Naši koníci v pohodě, štěně je super.
Včera dostala zase tetanovku :)
A jinak u mě nic nového :-)

25.7.2012 18:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ahojky Helčo,díky moc,:-)no jo,deka se vždycky hodí.:-):-):-)
smajlíksmajlíkTý jo,to je ta maličká,joo?No ta je šikovná,smajlíkbudeš s ní dělat něco z myslivosti?:-):-)smajlík
smajlíkOlda říká,že retrívři jsou na myslivost blbý,ale já s ním nesouhlasím,smajlíkhodně záleží na úrovni výcviku a umu cvičitele,aby dokázal psa zaujmout a ten se pak může přetrhnout.:-)smajlík

25.7.2012 18:52
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Jjo ta malá - je jí 4,5 měsíce
Hodně se jí teďka věnuju. Chodí na píšťalku, plave a aportuje z vody.. Hele právě takovým se budu snažit dokázat že to tak není :-)
Cvičíme na kliker a to je něco pro myslivce - po dobrým nikdy aportovat nebude ..............
Hahaha teď čuměj jak je malá chuťová - žádnej prut a jiný jim podobný metody.

26.7.2012 08:45
lucky

XXX.XXX.27.76

Ahojky, já sleduji, ale nějak nemám moc času nyní. Usa se hojí dobře, ta jen škrábnutá noha je ok..to byla jen srst a ta druhá sice byla hluboká a několikrát si strhla strup zase do masa, ale už se to zaceluje. Měla jsem chvíli strach, že ji tam poroste živé maso, ale vypadá to už lépe, má tam stroupek, mažu to, ale stejně je to nanic, protože púrojde trávou na pastvině a má to dole. Takže se to už hojí vlastně samo.
Jinak Usa se teď moc zlepšila jak ustoupila ta vedra. Předvčerem jsem se na ni svezla bez sedla domů z pastvy a kolem řeky jsme si kus i zaklusaly a úplně v pohodě. Jak začne trochu sípat, tak brzdíme:-). Ale posledně jsem měla Betty na louce na lonži a Usa kolem házela takové= perdy a hrbíky, že jsem koukala, kde se to v ní vzalo. Už si dlouho ta nezařádila. Jak byla ta vedra, tak sotva lezla.

Koukám, že malá je pěkně šikovná. Teda ty aporty zvířátka se mi akorát nelíbí...no jo, ale když někdo chce dělat myslivost....smajlík
Já tady měla včera Fabbyho dcerku na úpravu. Byla ještě od zimy zarostlá jako pes jeskynní. Vyčesaná byla, jen jsem ji trochu musela dodělat, kde byly kudlíky, které si nechtěla nechat vyčesat. Ze mě má respekt a neměla jsem s ní problém. Byla nahnědlá na konečcích a vedle našich psů vypadala fakt jak bezdomovecsmajlík. Ale měli jste ji vidět po úpravě..mohla jít rovnou na výstavu. Náádherná fenka. Nějak za týden či dva jdou na RTG --- DKK, DLK a OCD , tak jsem zvědavá. Všechno je to Fabbym mladé, takže rentgenovaná je zatím jedna fenka..vše negativní 0/0:-)
Jinak Darések bude asi dvojnásobný tatínek..jak měl tady posledně za sebou dvě feny (proto jsme mu prodlužovali chovnost), tak podle vyšetření to vypadá, že obě jsou březísmajlík.
To jsem psala, že je Darés po operaci??? Dneska jde vytáhnout stehy..smajlík Ale už je veselý a otravuje Fabbyhosmajlík

26.7.2012 13:05
bospor

XXX.XXX.192.10

já o ničem nevímsmajlík co se stalo?

26.7.2012 15:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Helčo,moc Ti s malou fandím,přesně tak,ti myslivci,co je zná Olda,tak měli ty retrívry vycvičený tak,že ti psi nic nedělali s chutí,byli otráveni,no a z toho pak hodně lidí usoudí,že jsou to blbí psi,přitom pod násilím nerad dělá každej pes,že jo...smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkLucí,tak super,že už je Usina dobrá,Ty se máš,že jí takhle na těch loukách můžeš pustit,aby se vydováděla,to tady jde jenom v zahradách,ale vlastně ani to ne,kor teď,když tam furt někdo je,teď se češou,broskve,už jsem jich přecpaná,:-|ale vůbec mi to nevadí,:-))přežírám se vesele dál,broskve já můžu.:-):-):-)
smajlíkLucí,myslím,že jsi tu nic nepsala,já taky o ničem nevím...smajlíksmajlík

26.7.2012 18:47
lucky

XXX.XXX.27.76

No jo, Darések měl už víc jak měsíc problémy. Byl takový špatný, pak jsem přišla na to, že má zánět v uchu..před výstavou v Brně. Vet mu dal léky, injekce, na chvíli se zlepšil, tak že na výstavu bude ok. Nějak jsme to přežili, ale jak to vysadil ty injekce..měl to jen nějaké tři, tak jsem mu jen měla čistit uči a kapat a pořád byl špatný, v těch vedrech to byl záhul. Pak jsme šli k jinému vetovi, ten udělal konečně stěry a měl nějaké bakterie , ale bylo divné, že měl přes 40 horečky pořád a dostal atb. No a pořád nic moc. Pak jsem jednoho dne česala Fabbyho a pak jsem chtěla Daréskovi bříško, že jestli nemá něco zacuchaného..stejně jsme chodili do vody aspoň namočit, chcípli by v těch vedrech. No a na bříšku měl slepené chlupy..jsem si říkal,a že by nějaký exeme? Nikdy na nic netrpěl. Rozdělám chlupy a hromada hnisu a krve. A kousek od toho kde to šlo ven byla boulička. Asi tak 1,5cm. Tak jsme jeli na veterinu, vet že to může být cokoliv, že by vzal vzorek na biopsii, ale pak to pořád prohlížel, že je divné, že to nešlo nahoru ven, ale takovým kanálkem do boku kus ..ca 5-6cm ...jakoby tam něco se zapíchlo. že by ho radši otevřel. Tak jsme ho uspali, vet mu to vyčistil a co našel??? naštěstí žádný nádor nebo tak...ale OSINU Z TRÁVY !!!!! Cestovala v tom bříšku prý nějakou dobu a udělala hezkou paseku, jak byl oslabený, tak i ty uši k tomu chytl, až není nijak náchylný , ale že bral ta atb. tak se to nerozjelo víc, že to mohla být boule jako kráva, jenom tak se to těžko nacházelo, až to fakt puklo ven! Takže má 7 stehů na bříšku.

26.7.2012 19:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJéééžiny,chudák,smajlíksmajlíktaková maličká osina,viď,a jakou to dokáže nadělat paseku,smajlíkbrrr,smajlíktak jsem ráda,že už je pesan zase fit a že jsi na to přišla včas,smajlík:-)že se to nerozlezlo do většího nějákýho problému.:-)smajlíksmajlíkOno v těch chlupech je to docela piplačka něco takovýho hledat,to je jasný...smajlík
:-|Já jsem si tůdle zapíchla ten trn ze šípku,já totiž,jak jedeme s koňma,tak trhám ty větve,o kterých mám pocit,že buď ohrožujou Moruš,že by se jí mohly zapíchnout třeba do oka,nebo mě že by mohly sundavat brejle,:-))no a tak jsem si až na poslední chviličku všimla,že to,po čem šahám,je úplně pravej nefalšovanej šípek,byl skrytej za jinejma větvema,jůů,já si to zapíchla snad půl centimetru pod kůži,smajlíkale pak to vyndavat,to byl děs a běs ještě k tomu,smajlíksmajlíkale já jsem blázen,já to tam prostě nesnesusmajlík a rejpu do toho tak dlouho,až je to venku,smajlíkuž jsem ani tu bolest pak necejtila,hlavně aby to bylo venku,pak se mi to naštěstí podařilo tak krásně podebrat a vyndat,ale už si dávám bacha,co trhám.:-))

26.7.2012 21:12
bospor

XXX.XXX.192.10

no pane josmajlík to sis luci zase užila.tak když to není chvilku usa, tak zas něco jinýhosmajlík hlavně, žes na to přišla a už to bude dobrý:-)

27.7.2012 07:32
lucky

XXX.XXX.27.76

No jo, chudák, bylo mi ho líto. Ale už je veselejší. Vet včera měl nějakou operaci, takže jsme nakonec nejeli a táta s ním tam má jet dneska večer. Já jedu dnes pracovně pryč a vrátím se v neděli, takže o Usu se postarají naši, já ji ráno akorát hodím cestou k vlaku ke koním. S Daréskem to musí zvládnout sami...ona to není sranda 70kilo psa dostat na stůl vetovi a ještě aby byl na zádechsmajlík. Jak se na tu operaci uspal, tak jsme ho nesli 4..já, táta, vet a sestra...a měli jsme co dělat a to jsem ho měli na dece. Ale potom ho vyzvednout na operační stůl..jak je děsně těžký spící pes..síla.

Včera jsme tady k večeru měli řádnou bouřku. Fakt síla a dokonce vypadla i elektrika. Hromy strašné, blesky všude. Jak jsem potom šla pro Usu, tak všichni koně byli řádně vykoupanísmajlík

Tak se tady mějte a přeji krásný víkend...já budu makačenko...smajlík

27.7.2012 14:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNo,Lucí,to věřím,že jste se s hafanem pěkně nadřeli,smajlíkjá jednou potřebovala do našeho malýho auta naložit Čakinu a dost jsem přemejšlela,jak jí tam dostanu,jako na potvoru nebyl nikdo doma:-( a já bych jí sama do toho auta nedostala ani omylem,smajlíka to má jen kolem padesáti kilo,:-)nedovedu si představit někam rvát psa 70 kg těžkýho.smajlíksmajlíkJeště štěstí,že jsem našla super pamlsky,a Čakina tam skočila skoro sama.:-)smajlík

27.7.2012 14:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkStádečko si zase vymněňovalo názory a odnesl to Monďásek...smajlík

27.7.2012 14:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Dituška vždycky čeká,když napouštím vodu,že jí osprchuju,a pak se jde zvrhnout.:-):-)

27.7.2012 18:38
remonek

XXX.XXX.26.62

Tyjovka Luci, tak to čumím jako puk, co dokáže udělat osina za trávy smajlík. Já byla na očkování včera s naším starochem, dostali jsme od vetky pochvalu, že na svůj věk vypadá moc dobře, tak jsem ráda :-).
Jak jsem sem psala něco o tom čundru, tak bych to fakt nechala až na příští rok, teď už by to byla hrozná hoňka se scháněním ubytování. Já mám teda kdyby se vám chtělo tu Pařezskou Lhotu, koně nám tam paní klidně uloží a nás taky, na prázdniny tam má teda v pokojích plno protože tam dělají tábory, ale jinak tam prý je skoro celý rok volno. My jsme tam teda pouštěli všeci koně dohromady do ohrady, ale je znají se, ale snad by neměl být problém je třeba nějak rozdělit nebo dát do boxů. Paní ani nic nechtěla za to, že jsme tam přespali, ale každý jsme jí alespoň nechali 100 za koně.
Tyjovka taky je u vás takový hic, tady je na padnutí, já mám 14 dní dovolenou, tak to vypadá, že asi budu jezdit brzo ráno.
U nás u začali sekat pole, si říkám, že buď jsem asi blázen nebo už si prd pamatuju, ale nesakali se dřív až tak v srpnu? Né, že by mi to teda vadilo, konečně se máme s koňma pořádně kde proběhnout :-)

29.7.2012 18:07
bospor

XXX.XXX.192.10

teda to je víkend:-( včera vedro na chcípnutí a pak bouřka jako prase a dneska už 3. a to ještě není večersmajlík
já si koupila dalšího koněsmajlík byla jsem na výletě se známýma v Kutný Hoře. obešli jsme nějaký památky a v jednom krámku jsem si koupila nějakej ten suvenýrek:-) onyxovýho koníka a avanturín na krk:-) mám ráda kamínky:-)

29.7.2012 18:11
bospor

XXX.XXX.192.10

nemusejí být drahý:-| klidně mi stačí sebrat někde na pláži nebo tak:-|
mám novou rajťačku. ale jen na měsícsmajlík je tu v lázních a chce se naučit co nejvíc, takže je tu denně a hodně povídáme. včera byla prvně na vyjížďce

29.7.2012 18:14
bospor

XXX.XXX.192.10

chtěla bych mít její talent!! je vážně ohromně šikovnásmajlík škoda že odjede:-(

29.7.2012 18:22
bospor

XXX.XXX.192.10

tady jsou všechny fotky z kutný hory http://bospor.rajce.idnes.cz/Kutna_Hora_27.7.2012/ až na ten hic, PARÁDA!!!

29.7.2012 23:11
bospor

XXX.XXX.192.10

těch bouřek nakonec bylo 5!!! se mi zdá že se příroda splašila. spoustu let pršelo všude a u nás bylo sucho a teď je všude sucho, nebo prší jen kapku a u nás je potopa:-(

30.7.2012 09:14
janahol

XXX.XXX.110.5

Ahojky,
Ivčo neboj, jsme na tom podobně. Včera se tu střídala vymetená obloha se slejvákem nejtěžšího kalibru a to celý den. A já se samozřejmě vypravila ke koni a chytlo mě to s ním na pastvině tak kilometr od stájesmajlík. To ani nemělo smysl se pokoušet někam doběhnout :-)) Nejlepší bylo, že ty koňouchy při tom ceďáku nenapadlo nic lepšího, než se začít honit, takže kopyta lítala vzduchem a já čekala kdy sebou některý z nich praští a něco si udělá. Naštěstí je tam dost místa, tak to všichni ustáli, ale když se ke mě řítili, tak to bylo celkem nepříjemný :-(
Dneska je tu zatím slunečno a vypadá to zase na pěkný pařák.
Jo a od včera se mi líhnou má vytoužená kuřátka maransek, už jich mám šest a ještě je pod kvočnou pět vajíček, tak uvidím kolik jich bude :-) pak dám fotku, až budu mít. Jana

31.7.2012 19:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)To mi povídej,Šárí,:-)my jsme teď na těch posekanejch polích skoro pořád,:-))ale nelítáme jako blázni,ale pěkně pomaloučku cváláme,abychom si to užili i my,i koníci,:-):-)na tohle jsou super naši valaši,ti čekají na pobídku do rychlýho cvalu,ale sami od sebe se nikam nederou,ale Moruš člověk pustí jednou a ona by pak běhala fuuurt...smajlík:-))
:-):-))Naše koně se zdají asi pořadatelům závodů hubený,:-))Pierot vyhrál cukrovarský řízky.smajlíkMonďásek sice nevyhrál nic,ale byl pátej,:-)což je nádherný a hlavně si to fakt užil.:-):-)smajlík

http://youtu.be/4N8WTAaTzJU

http://youtu.be/zamCf1JnfwE

31.7.2012 19:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Šárí,já taky vždycky,když jsme někde s koníkama,třeba i u známých,tak já prostě nemám ráda,když bych tam nezaplatila za to,že se mi tam o koně starali,smajlíkvím,že je okolo toho starost a tak prostě vždycky za to,že mám koníky někde třeba i jen na dva dny ustájené,zaplatím.:-):-)
:-):-)Tady jsme byly s Moruš na prochajdě samy,:-)a byla naprosto úžasná.:-):-):-)

31.7.2012 19:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJá si s těma šípkama prostě nedám pokoj,a pak to takhle dopadá...:-(

31.7.2012 19:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Zajely jsme s Moruš na zahradu hospůdky Střelnice,já si tam dala Kofolu a Moruš si taky pochutnávala.:-):-):-)

31.7.2012 19:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady jezdíme pořád,ale až teď se tady objevili tihle noví koníci hned vedle cesty.:-):-)

31.7.2012 19:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

31.7.2012 19:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tohle už je včerejší vychajda.:-):-)

31.7.2012 19:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkIvčo,to já vůbec netušila,že sbíráš kamínky,já tůdle ve výběhu našla takovej zajímavej kámen,já si toho jinak nevšímám,je to tu samá opuka,tak je sbírám a vyhazuju na jedno místo,ale tenhle kámen byl takovej zajímavej,že jsem ho sebrala a nějákou dobu jsem si ho prohlížela,dokonce jsem ho odnesla ke vchodu,ale jelikož tomu fakt nerozumím a nesbírám je,tak jsem ho asi po čtrnácti dnech vyhodila.smajlíksmajlíkTen by se Ti určitě líbil.:-):-)

31.7.2012 19:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

31.7.2012 19:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Vůbec jsme k rybníku nejely původně,ale něják jsme po cestě změnily plány.:-):-)

31.7.2012 19:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jára zkouší vodu,jestli by to dneska šlo.:-):-)

31.7.2012 19:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No,a takhle to dopadlo,voda byla docela teplá,že jsem tam s Moruš vlezla i já.:-)smajlík

31.7.2012 19:58
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Dokud jsme byli s koníkama ve vodě,tak svítilo sluníčko,ale když jsme vylezli,tak se zatáhlo a sluníčko se pak už ukázalo jen na pár minutek.smajlík

31.7.2012 20:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Moruš se nacpala a odpočívá.:-):-)

31.7.2012 23:52
bospor

XXX.XXX.192.10

jaruško já kamínkům taky nerozumím:-| jen se na ně ráda dívám:-) a šahám:-) to co jsem koupila v Hoře mi napsali na papírek a proto to vímsmajlík

31.7.2012 23:53
bospor

XXX.XXX.192.10

1.8.2012 12:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ahá,já myslela,že je sbíráš.:-):-)
:-)smajlíksmajlíkTaky mám šikovnou jezdkyni,smajlíkkonečně někdo,kdo neřve po půl kilometru,že už nemůže a že máme zastavit.smajlíksmajlíkTo je normálně zajímavý,:-))většinou když nabídne člověk lidem vyjížďku,tak by si člověk myslel,že si rádi hodně zacválají,smajlíkzaklušou,smajlíkale zatím 2 ženský byly takový opatrný,né že by neuměly,ale nevydržely přecválat pole fyzicky,to je hrůůza,:-))naštěstí Romča je super a kluše a cválá moc ráda.smajlíksmajlíksmajlík

1.8.2012 12:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkHezký botky,Ivčo,smajlíkHonzíček bude rád,:-)tenkrát Pierot,když jsme ho na ně učili,tak se mu to moc nelíbilo,ale když pak zjistil,e může chodit po kamínkách a s botama ho to nepíchá,tak moc nechybělo a bejval by si před vyjížďkou vždycky lehnul na záda a čekal na boty.smajlíksmajlík

1.8.2012 12:34
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkRomča je taky moc šikovná,a hlavně Pierotovi sedí,:-)smajlíkvčera dala takovej krpál dolů,že opravdu tam člověk kouká dolů jako kdyby si koukal na špičky bot,ani jsem moc nevěřila,že se nebude bát,smajlíkale když si tam s Pierotem stoupla k tomu,tak jsem jí jen říkala,co má dělat,a ona to normálně dala,smajlíksmajlíka pak se tomu dole divila,smajlíkkdyž se pak podívala za sebe,co slezli.:-))smajlík

1.8.2012 12:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Tak kde už je ta hospodááá....smajlík

1.8.2012 16:25
remonek

XXX.XXX.183.140

Šmarjá Jaru neříkej mi, že někdo nevydrží přecválat kousek pole smajlík. Nám teď na Miuchu chodí jezdit kamarádka co se mnou začínala kdysi dávno jezdit. Svojeho koníka nemá a tak ve volných chvilkách bere ven Miuchu a je teda fakt, že kobyle to prospívá, už se naučila krásně cválat i za koněm aniž by z toho byl nekontrolovatelný závod. Teď ještě nějak přesvědčit toho Alešáka aby na ní ten cval taky zkusil, vůbec nevim jak na to smajlík.
My jsme dneska byli dopoledne pojezdit na strništi mezi balíkama, to vám byla taková sranda jak to tam mezi nima Sobista střihal, ale kdyby to po něm chtěl člověk někde na jízdárně, to by byl boj :-):-).
Na zítra hlásí 32 stupňů, to zas bude hicák smajlíksmajlík

1.8.2012 20:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNo,Šárí,na mou duši,nekecám,smajlíkale zase na druhou stranu jsem je chápala,neměly příležitost jezdit venku a jezdily z větší části jízdárnu,terén hrozně málo,ta jedna měla koníka pronajatýho,ale on venku zlobil,takže s ním chodila max.krok,klus,tak fakt to,co my tu cváláme,nevydržela,musely jsme přejít do kroku,a ta druhá chodila jen jízdárnu,ta se do terénu nedostala vůbec,takže taky nalítáno moc neměla.:-))

1.8.2012 20:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Třeba ten hic nebude tak hroznej,na sobotu hlásili taky strašnej hic a nebyl,smajlíktady krásně pofukoval docelaslušnej vítr,a to bylo príma.smajlíksmajlík
smajlíkŠárí,a nemáš možnost vzít toho Aleše tam na jízdárnu a pod dozor nějákého trenéra?Že by ho tam naučili na hodným houpavým koni cválat a on už by se třeba na Mie pak nebál.:-):-)

1.8.2012 20:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Musím Vám holky vyfotit novou oddílovou krasavici,ta je,teda,že se mi normálně o ní v noci zdá.:-|Snad se mi to brzo povede.:-)

1.8.2012 20:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Monďásek pak vždycky dá písečnou koupel.:-):-)

2.8.2012 08:12
remonek

XXX.XXX.183.140

Tyjovka, tak to si fakt nedokážu představit jenom s koněm kroužit po jízdárně smajlík, ale chápu, že někdo hold nemá pořádnou možnost jezdit ven.
Jaru mě už to kolikrát napadlo vzít Aleše někam do oddílu aby si to vyzkoušel, jenže to je zase, že na koně, kterýho nezná nepoleze a že tam na něj určitě bude koukat plno lidí atd. smajlík:-)), no ale včera říkal, že až pojedeme s Lenkou ven, tak že půjde s náma a podívá se jak Miucha pod sedlem cválá. Tak doufám, že ta potvora zrovna jak naschvál nebude dělat nějaký ptákoviny :-)).
Já jsem ještě včera navečer vzala Sobistu na pole a že uděláme nějaký fotky a aby to teda mělo ten správný nádech, tak pěkně bez sedla a na bezudidlovce. No tak prvních 20 minut super, pak že si jako nacváláme, tak si tak pěkně cváláme (bylo to asi 100 m od stáje) a najednou se Sobista rozhodl, že už nikomu na focení šaškovat nebude a že to vezme rákosem domů, jenže mu nedošlo, že tam je taky příkop, takže mi tam hodil slušný brzdy a já se odporoučela k zemi :-)):-)):-)) no škoda, že to ten Aleš zrovna nefotil, to fak musel být pohled :-)):-))

2.8.2012 08:15
remonek

XXX.XXX.183.140

2.8.2012 08:17
remonek

XXX.XXX.183.140

2.8.2012 09:30
bospor

XXX.XXX.192.10

ale máš krásný fotkysmajlíksmajlík fakt moc hezký:-)

2.8.2012 12:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No,právě jsem myslela ho vzít pod toho trenéra samotnýho,jen aby se věnoval jen jemu,vždyť to stačí půlhodinka,možná ani ne,:-)a v tom ohraničeným prostoru se ti lidé tolik nebojí,když vědí,že koník s nima nemá kam utéct,kor kdyby ho vzali třeba na lonž,to by bylo úplně nejlepší,smajlíkže by se Aleš nemusel věnovat vedení koně,ale sám sobě,aby se ten cval naučil a zdokonaloval.:-):-)
:-):-)Ta Romča,co sem chodí jezdit,už kdysi jezdívala u jednoho pána,jenže pak dlouho nejezdila,a pak,když začla chodit sem k nám,tak skoro půl roku chodila jen tady ve výběhu,prostě si nevěřila,že by Pierota v terénu zvládla,a až se do toho dostala ve výběhu,že už s ním dokázala obcválat kolem celýho výběhu,tak si začala věřit i do terénu,smajlíka já jsem hrozně ráda,že byla takhle rozumná.:-):-)smajlík
:-):-)Ivčo,ta Barča je náááádhernááá....:-)smajlík:-)

2.8.2012 13:20
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Jsi měla leteckej den,jo,Šárí?smajlíkNo jo,bez sedla je dole člověk hned,to se koník prudce pohne a já bych letěla po hubě taky,to se nedá usedět,smajlík:-))když to koník někde najednou nečekaně zašlajfuje.smajlíkA že voni to uměj,potfory.smajlík

2.8.2012 14:45
janahol

XXX.XXX.110.5

Já bez sedla jezdit neumím, to by měl koník lehkou práci smajlík Stačilo by trochu a měl by ten pytel brambor ze zad dole :-)
Fotky jsou krásné smajlík
A tady máte náš nejnovější přírůstek mezi zvířectvo :-)

2.8.2012 16:11
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJá taky na Moruš neumím bez sedla,Janí,to se nedá,ona nemá skoro žádnej kohoutek a nemá se tam člověk za co zaseknout.:-))
:-):-)Ty jsou kráásný,Janí,smajlíksmajlíkkolik jich máš?Nám zbylo z desíti osm,jedno mi umřelo hned,jak jsem je přivezla z Ředhoště,:-(tak za hodinu tam leželo mrtvý,al druhý kuře zabila jiná slepice,smajlíktak je mám teď úplně odděleně.:-):-)

2.8.2012 17:47
janahol

XXX.XXX.110.5

Kuřátek mám 11 - 9 je maransek (ze 13 vajec) a 2 araukany (z 15 vajec smajlík) Seděly dvě kvočny a ta co vyseděla ty maransky mi chcípla druhý den po tom, co se vylíhli smajlík tak je vodí všechny ta druhá, tu mám půjčenou od sousedky.
Taky je mám oddělený od ostatních slepic, bála jsem se, že by mi po nich šly, zvlášť ty araukány jsou dost nevraživé :-(

3.8.2012 07:54
madow

XXX.XXX.97.199

Ahojky ženy....já se též hlásím, že žiju.....taky vás tu sleduji, ale jaksi nestíhám odepisovat.....mám ted dvojitou práci....dopoledne chodím pomáhat k tatkovi do firmy a odpoledne jdu normálně k sobě do práce, takže to je takový hektický

jinak u mě vše při starém.....Rozárka v pořádku, já taky...

hádejte kdopak to je (nalevo to rezaté zvířátko) fotky mám stažené od majitele

3.8.2012 08:13
madow

XXX.XXX.97.199

Rozárka....má asi tunu nahoře smajlík tak když to jde tak maká

3.8.2012 08:15
madow

XXX.XXX.97.199

a někdy se jí fááákt nechce

6.8.2012 13:09
bospor

XXX.XXX.192.10

vyjížďka v botkách super!:-) honza naprosto spokojenejsmajlík

6.8.2012 13:33
bospor

XXX.XXX.192.10

byli jsme v kladrubech. dělám báře průvodce po koních :-)

6.8.2012 13:34
bospor

XXX.XXX.192.10

byli tam zrovna závody spřežení, tak jsme chvilku koukali

6.8.2012 13:36
bospor

XXX.XXX.192.10

taky jsme byli na el pasu na paint horse show

6.8.2012 13:37
bospor

XXX.XXX.192.10

a v neděli na parkurech v lohenicích:-)

6.8.2012 13:39
bospor

XXX.XXX.192.10

a k tomu všemu jezdíme:-) bára si hrozně moc rozumí s gábinousmajlík

6.8.2012 13:42
bospor

XXX.XXX.192.10

včera jsem si uvařila foťáksmajlík měla jsem ho v kapse a bylo mi hrozný horko a začal dělat takovýhle obrázky:-(

6.8.2012 13:43
bospor

XXX.XXX.192.10

když jsme dojeli domů tak jsem ho odložila do stínu a za chvilku se skoro vzpamatoval:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík