Bylinky pro dušného koně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2012 13:52
dracek123

XXX.XXX.167.205

Dobrý den.

Podělte se o své zkušennosti s bylinkami pro dušné koně.
Děkuji

31.7.2012 23:41
axl

XXX.XXX.159.147

Dobry den, hodne maji lidi zkusenosti s Pulmoranem. I my ho kupovali a dobry. Ale treba kamoska ho taky koupila a pohorela, protoze ji to konik nechtel zrat, kdyz to citil v krmeni

Podkovarka

13.8.2012 14:40
Podkovarka

XXX.XXX.146.99

Knížka Přírodní léčba koní, Cornelia Witteková. Bylinky pro léčbu koní, určitě v té knížce najdete co potřebujete:-)

6.9.2012 11:39
jokers789

XXX.XXX.62.61

Dobrý den,
mám silně dušnou kobylu. Kupovala jsem ji vloni v červenci a vyzkoušeli jsme od kortikoidů a atb všechno možné.
Pak jsem objevila: http://www.horsy.cz/www-horsy-cz/eshop/0/3/5/479-Mikrop-Horse-Herbs-1kg

Začala jsem jí to dávat a dýchací problémy zmizely. Samozřejmě se musí upravit režim - 24/7 a žádné seno jen senáž. Teď už má bylinky jen občas, když jsou výkyvy počasí nebo když je hodně prašno.
Když měla stav, že odmítala žrát jen stála a "dýchala" tak jí ty bylinky rozmíchala ve vodě a stříkačkou dala to huby,
Opravdu doporučuji.

Ještě je také dobré toto: http://www.horsy.cz/www-horsy-cz/eshop/0/3/5/471-Equistro-Respadril
Ale to je mnohem dražší a je to krátkodobé.

6.9.2012 13:19
werča

XXX.XXX.128.147

jokers789 napsal(a):
Dobrý den,
mám silně dušnou kobylu. Kupovala jsem ji vloni v červenci a vyzkoušeli jsme od kortikoidů a atb všechno možné.
Pak jsem objevila: http://www.horsy.cz/www-horsy-cz/eshop/0/3/5/479-Mikrop-Horse-Herbs-1kg

Začala jsem jí to dávat a dýchací problémy zmizely. Samozřejmě se musí upravit režim - 24/7 a žádné seno jen senáž. Teď už má bylinky jen občas, když jsou výkyvy počasí nebo když je hodně prašno.
Když měla stav, že odmítala žrát jen stála a "dýchala" tak jí ty bylinky rozmíchala ve vodě a stříkačkou dala to huby,
Opravdu doporučuji.

Ještě je také dobré toto: http://www.horsy.cz/www-horsy-cz/eshop/0/3/5/471-Equistro-Respadril
Ale to je mnohem dražší a je to krátkodobé.

Dobrý den, chci se zeptat, za jak dlouho byl znatelný účinek??? u nás je to někdy dobré a někdy zlé, vše záleží na počasí, upravili jsme režim, koník je furt venku, pouze za velkého deště se zavádí do boxu, tedka jsou finance na venkovní boxy.
Dáváme do večerního krmení bylinky, šalvěj, jitrocel, co je po ruce,vždy vše čerstvé a zalité horkou vodou.....
Dále podávám nějaké přípravek na zlepšení dýchání....
Ale nejvíce nám pomohlo chodit alespoň 3x týdne pod sedlo, krokovky a klus... čím častěji chodí ven, tím lépe se mu dýchá, podotýkám koník není můj, chodím pouze za ním, jelikož majitel se odmítá starat...
Docela se netěším na zimu, to bude zase utrpení......smajlík

8.9.2012 14:36
jarka

XXX.XXX.125.186

werča napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat, za jak dlouho byl znatelný účinek??? u nás je to někdy dobré a někdy zlé, vše záleží na počasí, upravili jsme režim, koník je furt venku, pouze za velkého deště se zavádí do boxu, tedka jsou finance na venkovní boxy.
Dáváme do večerního krmení bylinky, šalvěj, jitrocel, co je po ruce,vždy vše čerstvé a zalité horkou vodou.....
Dále podávám nějaké přípravek na zlepšení dýchání....
Ale nejvíce nám pomohlo chodit alespoň 3x týdne pod sedlo, krokovky a klus... čím častěji chodí ven, tím lépe se mu dýchá, podotýkám koník není můj, chodím pouze za ním, jelikož majitel se odmítá starat...
Docela se netěším na zimu, to bude zase utrpení......smajlík

Koník nesmí do stáje. Kdykoliv jsem to takto udělala, třeba jen jedna noc doma, následovalo zhoršení. Postavili jsme přístřešek, koník je celoročně venku a teď je první sezonu bez kortikoidů. Uplynulé tři sezony (jaro-podzim) byl na kortikoidech prakticky závislý. Venku je asi čtyři roky.
Zkuste zbudovat ten venk.box nebo alespoň přístřešek, chráněný ze tří stran. Koník si zvykne i přes zimu a jedině toto mu pomůže. Nebo se zkuste domluvit s jeho majitelkou, jestli není možnost ustájit ho někde, kde jsou takto vybavení. Držím Vám i koníkovi pěsti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík