Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat od Vás na radu . Chtěla bych svoje kobylky odčervit ( 2 mladé kobylky, odstávče a starší kobylka, možná březí). Vždy odčervoval veterinář, ale podle mě za ty pasty chce hrozně moc peněz a tak chci zkusit, jestli nebude levnější a jednoduší to koupit takhle z obchodu, nebo tak nějak .. Na koně dávám zhruba 1500 ročně- odčervuji 2x do roka.. A to mám koníky pouze na rekre a nikam s nima nejezdím ..
Známá z jiné stáje za koníka dá jenom 800.
Zajímalo by mě, jaké byjste mi doporučili pasty pro takovou skupinku koní a kde sehnat ??
Děkuji za Vaše názory a odpovědi .. :)
Neumím odpovědět na to čím odčervit, protože se nám o to stará vet, ale odčervení je základní věc, která by se měla provádět u každého koně. Ne jen u toho co jezdí na závody a chodí mezi koně!! Neříkám vždy, ale podle rozboru trusu. Pokud je kůň ''čistý'' necpala bych do něj zbytečně odčervení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

zrovna vcera som kupovala panacur, vysiel ma na 375kc. to znamena dva kone 750 jedno odcervenie. ked odcervim dvakrat do roka( co je minimum), je do presne 1500. Takze sa mi to nejako extra predrazene nezda.
Lacnejsie by mozno vysla koprologia a nasledne odcervenie priamo na mieru parazitom.

pekne to ma na svojom webe zhrnuta mvdr. Svehlova. Da sa inspirovat. ale pokial su to tvoje kone a nemas vo vybehu cudzie, ktore sa odcervuju inac, alebo inokedy. rozhodne by som zainvestovala do rozboru trusu a odcervila potom podla vysledkov.spytaj sa veta na ten rozbor.

bonita
napsal(a):
ja kupujem za 12 Eur panacur a Equimax za 25! evry, to su íne slovenske ceny
presne tak, ceny sa u nas pohybuju od 10 do 15 e. exuimax som mala naposledy za 20...