No Šárí,to byste na tom byli ještě líp,co,300 metrů od baráku to už jde,
to je 100 x lepší než těch 900,ale s tou slámou měj radši něco náhradního v záloze,kdyby si náhodou v zimě strejda vzpomněl,že nemá,že nedá,
znáš to,když na něco spoléháš,tak to pak skoro vždycky nevyjde.
Moruš musí vždycky vyzkoumat,jestli není někde něco k snědku,i prasatům by to zbaštila.
Mončo,Wilda je náádherná,a ta bílá ponička se mi taky hrozně líbí.
Hele,a která tam šéfuje?Tipuju tu malou.
Tady v zahradách na nás vybafli 2 ohaři,ale jen poštěkávali z dálky a radši za plotem,i když nejdřív jsme je potkaly a za plotem nebyli,ale pro jistotu tam radši rychle zajeli.
Helčoo,moc gratuluju,je vidět,že sis vybrala správně,feňule je dokonalá,ono je to moc důležitý,když to toho psa v tom kruhu baví a umí se předvést,jinak by tam člověk mohl tajtrdlíkovat jako blázen a když ten pes k tomu vlohy nemá,aby se předvedl,tak z toho nic není.
já takovou dobu přemejšlím, kde jste vzali bahno ono vlastně v pátek pršelo. a v sobotu ještě trochu ráno. já jela závodit a než jsem vylezla na honzu, tak jsem měla nohavice mokrý až pomalu pod kolena
pak už naštěstí přestalo úplně
http://www.bospor.estranky.cz/clanky/co-je-noveho/hobby-brozany.html
kavalety = kalamita
Ivčo,krásně píšeš,
fakt se vždycky pobavím.
No jo,to se ale na Honzíčka nezlob,
že přeběhl 2 kavalety najednou,přece jen ti klusáci mají ten klusovej krok delší a prostornější,tak hold dal obě naráz,Moruši by se tohle nestalo,ta cupitá drobnejma krůčkama,že si fakt člověk připadá jak na skoro šicím stroji...
Ale holky,tůdle jsem byla vozit jedné známé holčinu,ale ta si tam přivedla ještě 2 kamarádky,jedný bylo tak 6 a ta druhá byla maličká,tý mohly bejt tak 3-4 roky,neodhadnu to přesně,a jejich maminka seděla na lavičce,holčinu nehlídala a šup,ta mrňavá přiběhla ze zadu k Moruši a pohladila jí po tý zadní noze,
holky,to si nedovedete představit,jak já jsem byla ráda,že je Moruš takhle hodná,
ta to vůůbec neřešila,
ale ve mně by se bejval krve nedořezal,když jsem jí viděla,jak si to vesele štráduje holčina vedle kobyly a hladí jí po zadní noze,
to jsem byla docela v šoku,
že si ta mamnika neuvědomuje,co se může stát,
oni si hold lidi myslej,že když jde člověk s koněm povozit děti,tak ten kůň musí bejt asi abnormální kliďas nebo co,že nekopne za žádnejch okolností..
Jen teda budu opravdu hodně doufat,že nepotkají někde koně,kterej by to opravdu nemusel snášet.
Ale jsem moc ráda,že Moruš jí nic neudělala,
měla bych pak obrovský výčitky do smrti,že ublížila malý holčičce,brrrr...
máš moruši vychovanou a hodnou ale leknout se může každej kůň
já občas jen žasnu co si ty lidi myslej
mě třeba včera volal nějakej chlapík že asi 7 lidí by chtělo jet na vyjížďku a jen některý uměj jezdit
tak jak asi, když se chtějí zúčastnit takový blbosti
hádala bych že se jednou svezli někde u moře na těch chudácích, co choděj celej den a neudělají krok navíc
jsem řekla že nepřichází v úvahu. nebo volají lidi, že nikdy neseděli na koni a chtěli by jet na vyjížďku, ale sami!!! a nedají si vysvětlit, že to nejde!! prostě lidi jsou magoři
Díky,Ivčo,
no jo,na lidi je moc hodná,já jsem ráda,že nekope po nikom,to je pak na prd,kdyby kopala po lidech,lidi se uhlídat nedají,aby k tomu koni nešli,kor děti,
úplně si vybavuju sebe,když jsem snila o koních...
Tady si na Dožínkách Moruš hladí jedna maličká skoro víla.
Tý jo,Ivčo,to by byla masakr těch 7 lidí,i když taky jsme jednou zažila vyjížďku,kdy jeli totální nejezdci,tak se jelo jen krokem,celej den,od 9 od rána do 4 večer,
prdele nás bolely ještě tejden potom,
ale nikdo nespadl,a kochali jsme se Berounským údolím,to bylo moc hoezký,ale krokem je to hrozně dlouhý a únavný.
Na Dožínkách bylo i trojspřeží.
Holky,já jsem takový jelito,protože jsem kdysi prodala mačkač a teď by se hodil.
Tak tohle už letos na sekání fakt nebude,bylo moc sucho a vůbec to nenarostlo.
Tak je tam vždycky aspoň necháváme pást.
Kdybyste někdo chtěl přijeti si pojezdit,není to klasický Hubert s překážkama,ale jen pěkná vyjížďka taková delší,jede se všemi chody,ale žádná divočina,
jste vítáni.
už se chystáte na zimu? já určitě na huberta nepřijedu uděláme si svýho a šmytec. ani nikam nepůjdem. leda koukat.
tak pardubickou výstavu máme za sebou. co do lysý. kdopak jede? já nějak nevím kdy je
http://bospor.rajce.idnes.cz/vystava_Pardubice_8.9.2012/
v neděli jsem si vyrazila na dostihy. do slušovic
http://bospor.rajce.idnes.cz/Klusacke_Derby_2012_Slusovice/
jednou za rok můžu pozdravit přátelé. všichni tam byli. běhalo se derby naštěstí jsme se stavili pro báru a ta fotila. jinak bych neměla skoro nic
No zimu ještě nechci,
doufám,že tam ještě chvilku pobude,ale u nás ty překážky nemají využití,protože buď je sucho a tím pádem i tvrdo,a nebo je zase mokro,tak si je vezume kámoška
,ta má jízdárnu pískovou a ta je tam užije.
VFčera se tu stavoval na kus řeči Tomáš,jak měli dříve Monďáska,tak uviděl jen tohle a říkal-no hezkýýýýýýýý....
Já jsem původně chtěla do Lysý jet,ale už zase přemejšlím,že se na to taky vyprdnu,
já jsem hrozná.
Lysá je myslím příští víkend,ale to už něco máme,tak se musíme rozhodnout na poslední chvíli,bude se hlasovat a já myslím,že vyhraje něco jinýho.Sice jsem se tam taky mohla sejít s kámoškou
,ale ona přijede někdy k nám,tož to si užijem víc,než na tý výstavě v tý tlačenici.
A tak něják se mi nechce obětovat celej den pro to samý,vždyť už je to skoro pořád to samý,i v těch Pardubkách,i v tý Lysý,pořád stejní koně,
už tam člověk nic novýho neobjeví,
a minule jsem byla zklamaná v těch Pardubkách i těma prodejcema,
my tam jezdili většinou hlavně po nákupech a minule to byla bída i s nouzí dohromady,tak pak už člověk přemejšlí,proč by jezdil takovou dálavu,když si to můžu koupit tady kousek od nás v Rudný,že jo..
Moruš si namazala i ucho.
holky ta Bára co u mě jezdila, když tu byla v lázních, nemůže doma sehnat ježdění. nenapadá někoho kam by se mohla obrátit? mezi zlínem a uherským hradištěm, nebo někde poblíž. ráda by ve westernu. jen tak couračky a práci kolem koní. je šikovná, citlivá ale slabá. potřebuje podobnýho koníka. u mě jezdila na gábině a naprosto v pohodě i na jiných, ale s cval jsme moc nepokoušely. na to moje koně moc nejsou
No,to je jasný,Ivčo,to já bych taky jela na výstavu,kdybych jí měla za rohem,ale máme to dost daleko a hlavně je celej den v háji,to já radši pojedu v klídku a mírku ven,žádný hoňky,už je člověk línej a pohodlnej.
To je mi líto tý Barči,že nemá kde jezdit,
ať zkusí dát inzerát,třeba někdo shání spolehlivou holčinu.
Škoda,že není tady od nás,
jednoho adepta hodnýho bych pro ní měla.
Ahojte, stále vás tady sleduji, ale nepřispívám, nemám co přispívat. Doma se kopu do zadnice nudou, i když jsem teď byla 14 dní v práci u koní na záskok, tak jsem měla radost. Od teď už to jsou zase jen víkendy. Někdy vám sem hodím i nějakou fotku z práce Majitelka Puntíka mi poslala nějaké fotky, tak mě to moc potěšilo. Potřebuji novou náhradu za Puntíka, nebo mi z toho už švihne. Neustále mám slzu v oku při pomyšlení na něj. Jenže mám hrozně vysoký nároky na nového oře a to už stojí balík peněz, který nemám... Musím vydržet
Míšo,to je správný,že máš vysoký nároky,tak snad Ti to vyjde tak,jak si představuješ,a hlavně ať nemusíš čekat moc dlouho,
já jsem tu nedávno psala,že jsem na naše koně čekala rok,to byl fakt asi nejdelší rok v mým životě,
připadalo mi to celou věčnost,ale je fakt,že jsme teprve budovali,tak jsme museli nejdřív vybudovat to zázemí pro koně a teprve pak tam mohli přijít koně,kdežto Ty to máš teď že zázemí máš,viď,jen čekáš na toho pravýho,
snad už to bude brzy.
No a když jsme stáli před rozhodnutím,jakého že koně,
protože už tenkrát jsme věděli,že si vezmem jako jednoho z koní žlutýho,kterýmu bylo v době příjezdu k nám 15 měsíců,tak se jednalo o toho druhýho,to už měl bejt starší koník přiježděnej,no a hlavně jsme si říkali-jen né plnokrevníka a nebudeme kupovat prvního koně,kterýho uvidíme.
No,dopadlo to přesně podle našich obrácených představ,
samozřejmě to byl plňas jak vyšitej a první,protože byl jednu vesnici od nás a bylo to přes známou,tak jsme se na něj dojeli podívat...A bylo to jasnýýý...
Mondík na závodech sice shodil,ale nevyštycoval jeden jedinej skok,přestože žolík byl evidentně hnusnej.
Ale tady vidět není.
Pierot zkoušel Jarčinu nervovou soupravu na závodech,
páč žolíka objel,
a to pěkně zvesela,
přitom když jsme ho pak na to zkusili po skončení závodů,tak to dal jakoby tam nic nebylo,
pacholče jedno.
Moruš taky ještě nemá úplně kožíšek,ale letní srst už taky nemá,je to tak napůl zimní chlup.
To byla docela nádhera včera,jak bylo v podvečer nádherně a do toho tam vplul balon.
Tak jsme včera přežili Huberta,
nebyl to klasickej skokovej ani dostihovej Hubert,ale to nám právě vyhovovalo,my už nejsme na nějáký bezhlavý lítání někde,tady se šlo krásně pohodově,i se poměrně dost cválalo,a bylo kráásně,ráno to sice vypadalo ošklivě,do rána pršelo,takže to dost klouzalo,ale pak se vyčasilo a bylo úplně ukázkově.
Tady naše ekipa,já se tady směju hlášce pořadatelky,kterážto pravila:ti,co pili džus,tak dovedou bezpečně do cíle ty slepý.
Ta holčina s tím ryzákem,jak vybočuje,tak sebou sice práskli na asfaltě,ale nikomu se nic nestalo a pokračovali v pohodě dál.
Tady už jsem svlíkala svetr,to už bylo teplo až moc.
Ale já mám radši teplo.
No a jelikož se dostih i pro děti,i pro dospělý,běžel po svejch,
tak to u dětí dopadlo takhle.
Tohle je takovej zvláštní Hubert,neplatíte žádnou startku,žádnej oběd,přitom startujete,obědváte zdarma,a ještě jsme večer vyhráli fůru cen.
Ale hlavně bylo celej den krásně,koníci byli moooc hodný,
to jsem se až divila,že Moruš sice po jednom koni mohla kopnout,měla ho v dosahu,ale jen hodila úděsnýho škleba
a koníkovi to asi stačilo a pak už se držel dál,
a celou cestu byli opravdu moc hodný.
to je hezký pěknej hubert
my si asi zase uděláme svýho a nikam nepojedem. všude se najde nějakej debil, co dělá rotyku a plaší ostatní a na to už nějak nejsem zvědavá
o víkendu přijela bára na návštěvu prej přímým vlakem tu je za 2 hodiny, tak zas přijede
tak až tu bude tak prostě sednem na koně a pojedem
a pojmenujem vyjížďku
To je Bára opravdová milovnice,která pro ty koně opravdu něco udělá,
tady nabízím ježdění třeba někomu z Prahy a oni píšou,že je to k nám daleko.
Barča je fakt dobrá.
Tady taky byla ta s tím ryzákem,co když nejel první,tak hrozně zlobil,tak ho chudák liška musela nechat jet prvního,
tak to taky už není ono,
navíc pak sebou opravdu fláknul na tý silnici,jak furt caploval,a to se mu stalo,i když šel první,
to si neumím představit,kdyby jel třeba pátej,kolikrát by tam sebou lupli.
Ta červená slepice mi pořád kvoká,chvilku nesla,ale pořád u toho kvoká a už zase sedí.
Ale kuřata už nechci.
Ochočenej Eda,to jsem fakt ještě nevifděla takovýho králíka,on je tak chytrej a tak šikovnej,akorát jsem ho chudáka jednou málem zašlápla.
Ahojte, jéé, to jste si museli užít Huberta, závidím. Já letos nějak nevím, jestli se dostanu na Huberta. Chtěla bych tam, jak jsem byla loni, ale není na čem. Něco budu muset splašit, abych si letos ještě něco užila...
Ivčo, to je parádní, že máš někoho, kdo aspoň občas přijede. I přes takovou dáálku
Barča je krásná, pomalu ale jistě roste
Já tento týden začínám výcvikové hodiny pod kvalitním trenérem a perfektní kobylkou, tak si docela dělám iluze i o jarní ZZVJ
Na koni jsem seděla naposled na vyjížďce na tom žluťákovi, co jsem sem dávala fotku...
Máte taky takovou zimu u vás? Já doma ještě odolávám topení, ale brzo už budu muset zapnout kotel, jinak doma zmrnem I když tu máme 18 °C, tak je to takové vlezlé. Se snažím aspoň vařit co nejvíc v troubě, aby se tu udělalo teplo
pěknej eda taky jsem měla kdysi takovýho králíka
chcípnul na mixu
všechno nám to tenkrát vychcípalo. on a 3 samice a tím jsme skončili s chovem králíků. pořídili jsme si ovce a pak koně
Jinak králík je úžasný, ten už k obědu asi nebude, co? My máme doma taky králíka, ale zakrslýho. Je to taky takový mazel, když jdem ven, tak chodí s náma na vodítku a postroji, doma může mít otevřenou klec a může běhat po bytě(ťuk ťuk zatím nic nerozkousala) a vždy, když potřebuje udělat bobek nebo čůrat, tak si zaběhne do klece
U koní si hraje s koťaty, do nedávna přišla na zavolání, ale co jí prohnala naše malá fena, tak chodit nechce.
Kdepáák,Míšo,ten na pekáči neskončí Edík
,to je opravdu mazel,
na jídlo jich tu máme asi 20 ostatních,Eda je docela plodnej,tak se letos zadařilo.
Ivčo,taky doufám,že teď,když už jsou to tříčtvrťáci,že mi nevychcípají,jeden rok jsme takhle přišli o dost právě těch skoropekáčovejch,
ale zase teď kolik let nic neccíplo,tak pořád doufám,že je stihnu vykrmit,
teda Jarča,králíci,husy a kachny jsou Jarči starost.
Míšo,držím palce s tou ZZVJ,
to dáš,Jarča se taky začala na zkoušky připravovat touhle dobou,no ale řeknu Ti,ona jak spěchala u těch testů,tak o 2 body neprošla,
jak byla nepozorná,přitom všechno uměla,opravdu,šprtala se poctivě,ale nervy a to,že nejdřív měli testy a pak teprve jízdy,udělalo svoje,jí by víc vyhovovalo,kdyby nejdřív odjezdila a pak teprve šla na testy,teď už prej je tam asi 100 otázek,
tak to nevím,kolikrát by šla na opravky.
míšo držím palce, ať ti to s kobylkou vyjde a čí to je? v nějakým spolku nebo na ní majitel nemá čas? a kde máme fotku?
jo karel je pěknej kůň už si zvyknul, že po něm nikdo nic nechce a nemusí nic dělat
si bude zas těžce zvykat až se majitelka vrátí ze služební cesty
ale dlouho chodil za každým a strkal hlavu do ohlávky
Je to trenérčina kobylka. Kobylku jezdí párkrát týdně malá holčina, co se na ní učí a já budu zase jezdit zbylé volné dny. Sem ráda, že kobylka je klidná, parkur přeskáče i když se špatně ke skoku přivede a to já potřebuju. Do teďka jsem jezdila samé mladé koně, nezkušené, kde jsem je musela učit já a nyní se konečně budu moci soustředit sama na sebe a někam to dotáhnout. Hlavně po dřívějším pádu jsem trochu zrazená, když kůň udělá nějaký(i maličký) nepřirozený pohyb, už tuhnu v sedle a čekám, kdy semnou spadne
Jinak fotka bude tento týden
Ahojky kochačky,
poctivě vás tady sleduju, ale mám za sebou tak hektický měsíc, že jsem se nedostala k tomu vám sem něco písnout
Gratuluju všem ke všem úspěchům, kdybych to všechno chtěla vyjmenovat, tak budu opisovat celou diskuzi a to by vás asi pěkně nudilo
Mám tu jednu obrovskou změnu a jdu se s vámi o to podělit Vlastně to souvisí s celým tím hektickým měsícem
Tak začnu po pořádku. Mám za sebou dva parádní vozembouchy z Matěje
což mě donutilo se pořádně zamyslet nad naším vztahem
ze země máme všechno vyřešené, on ví co smí a nesmí a je to pohoda, ale jak mu vylezu na záda, tak prostě ví, že nejsem žádnej extra jezdec, že si nejsem jistá a jako každej tvrdohlavec toho umí pěkně využít
a tak to tedy ve mě všechno dozrálo a výsledek je ten, že Matýsek v pátek odjíždí k nové majitelce
která ho bez potíží ujezdí a hlavně na něj bude mít daleko víc času než já a Matěj nebude mít čas se nudit a vymýšlet ptákoviny
Na jednu stranu mi to je líto, ale zase jsem ráda, že se nám pro něj podařilo najít prima lidičky
A já si v sobotu jedu pro kobylku, která se mnou nebude nikam prchat, ptotože je od nátury lenoch možná ještě větší než já, tak doufám, že se konečně začnu kochat a už nebudu stále někam prchat
Tak vám sem dávám fotku. Proti Matějovi je kobylka jak mastodont (je to norička), ale pohodářka Tak se jen budu do sedla škrábat o kus výš
Tak to moc moc gratuluji k tomuto rozhodnutí. Důležité je, že budeš mít hnedka novou náhradu, že nebudeš tolik smutnit
Kobylka je hezká, není to ta, co byla na bazoši? Myslím, že jí tam udávali jako 4-letou?
Ještě jednou, opravdu jsi dobře udělala Konečně polezeš na koně s pocitem klidu, že si jízdu užiješ
Díky za pochvalu
Na bazoši byla, ale jako sedmiletá. Je to čistá norička s potvrzením původu.
To hlezno už má takhle asi dva roky. Nekulhá na to, není to citlivé ani nehřeje, vet. to kontroloval a prohlásil to za kosmetickou vadu, tak snad to bude bez problémů
Kochačky, jak je to s přepsáním majitele u čistokrevného koně? Já našla, že bych papíry měla poslat místo na úek ve Slatiňanech, do Písku, kde vedou pk norika a oni by to měli dát vědět na úek. Máte s tím někdo zkušenosti? Matěj byl bez původu a dokonce i bez čipu a modrého průkazu, to jsem mu všechno dodělávala až tady u nás, ale čistokrevnýho uň budu mít prvně, tak přesně nevím co a jak
Janíí,ta je nááádhernáá,
Tvoje rozhodnutí rozhodně schvaluju,život není o boji,
ale o pohodě,
a moc se těším,až nám sem budeš dávat kochací fotičky.
A hrozně mně rozesmálo to slovo vozembouch.
Jaruško, ty moje pády se ani jiným slovem snad popsat nedají Jeden jsem si zavinila sama, protože mi manžel podal do sedla petflašku, abych se mohla napít a Matěj před tou flaškou začal prchat a já místo abych petku zahodila, tak jsem se snažila Matěje zastavit, takže to dopadlo, tak jak muselo
letěla jsem vzduchem a tu vodu z petky jsem si nalila do bot
naštěstí jsem skončila jen s modřinama a pár odřeninama
Ale ten druhý pád, to mě Matěj regulérně sundal vzala jsem si ho na jízdárnu a on ten prostor moc nemá rád, tak se tam různě kroutil a vymejšlel, já jsem v sedle tuhla a když začal kozlovat, tak jsem se poroučela k zemi
Takové jelito na zadku jsem v životě neměla, hrálo všema barvama, na ruce modřinu, že manžel začal na potkání vyprávět, že jsem mu odmítla udělat teplou večeři
a ještě jsem měla další modřinu na boku od hrušky
domlácená jsem byla docela slušně, ale hlavně že to skončilo jenom modřinama ...
jani to je v pohodě. jestli plemenou knihu vedou v písku tak to pošli tam a hotovo já mám ve slatiňanech vedenou jen barču
klusákům to zas vede klusácká asociace a šmytec. jak se domlouvají mezi sebou je mi dost fuk
Kochačky, díky za rady, už to mám pozjišťované
Dneska jsme byli ve stáji připravit rozdělení pastviny na seznamování, aby jsme ji nevypustili hned do cizího stáda, tak bude mít pár dní separé A hned v pondělí nám přijede kovář, tak jí rovnou zkoukne kopyta, tak bude mít holka rušnej začátek
aspoň se ukáže, jak nám to spolu půjde
Takhle jezdila naše Gábinka (4,5roku) v neděli na poníkovi
amazonka78
napsal(a):
janahol: já vím, chodím sem nespíš déle než vy/ty ;-) jen se nevypisuju, nemám moc čas a nemám moc o čem - nehodilo by se do tématu :-) ode mně to taky byla upřímně míněná rada (jak to nejrychleji zjistit a zařídit)
Je jedno kdo sem jak dlouho chodí, důležité je, že se tady dá v pohodě probrat co se zrovna komu událo a já osobně se sem chodím odreagovat
I já sem občas píšu věci od tématu, ale protože to tady beru jako přátelské klábosení, nevidím důvod, proč by to vadilo
Jinak i když sem jdu pro radu, stejně když se to týká úřadu, raději vše ještě zjišťuji tam, protože jak známo neznalost zákona neomlouvá Jen mě trochu popudilo to "šmankote", jinak beru každou radu, takže v pohodě
ve stresu jsme všichni, taková už je doba
Doufám, že jsi v pořádku a dobře se to hojí když budeš mít náladu, napiš podrobnosti.
a proti stresu je nejlepší obranou úsměv, kdysi jsem někde četla takové psychologické tlachání a tam radili se zhluboka nadechnout a usmát se, nejlíp do zrcadla a nebo na toho zrovna prudícího člověka a už mi tahle rada párkrát pomohla.
Jinak chápu, člověka občas žere celý svět a já se v takových okamžicích snažím uklidit ke zvířatům, když to zrovna jde, tam trochu vydechnu a jdu zase do boje
ahojteneda mi, ale musim janahol pogratulovat ku krasnej kobylke, potom nech hoodi nejake fotos aj k nam chladaskom, a ten klb zvaca byva z nejakeho urazu, staci, aj ked kon lehava na betone a vznikne to, obvykle to spi a pokial konik nejak extremne nerobi, tak to je naozaj len kozmeticka vada...
bonita: díky
to hlezno nám tak nějak popisoval vet, že je to něco jako voda v koleni, ale kobylka s tím letos na jaře dokonce přešla dokola celý parkur do 80cm a před tím na to trénovala a nekulhala, tak věřím, že na to moje courání krajinou to bude v pohodě
Vidíš to, to mě nenapadlo, že teď se můžu přidat i k chlaďáskům, ale vám tady, kochačky, zůstanu věrná
janahol
napsal(a):
Je jedno kdo sem jak dlouho chodí, důležité je, že se tady dá v pohodě probrat co se zrovna komu událo a já osobně se sem chodím odreagovat
I já sem občas píšu věci od tématu, ale protože to tady beru jako přátelské klábosení, nevidím důvod, proč by to vadilo
Jinak i když sem jdu pro radu, stejně když se to týká úřadu, raději vše ještě zjišťuji tam, protože jak známo neznalost zákona neomlouvá Jen mě trochu popudilo to "šmankote", jinak beru každou radu, takže v pohodě
Přesně tak,Janí,je důležitá pohoda
a klidně se ptej třeba tisíckrát,
kdykoliv budeme moct pomoci,určitě to uděláme.
Jani,pak dej vědět,jak jste s kobylkou dojely a jak se jmenuje,a jak se zabydlela a jak se jí u Vás líbí,já myslím,že i když bude sama,ale uvidí na koně,že nebudou problémy.
Janí,holky jsou moc šikovné,
ta větší z toho menšího poníčka nemá takovej strach jako z Matěje,viď,on byl přece jenom trochu větší,nebo se mi to zdá?
Já nedávno vozila známé holčinu,ale má ještě druhou,tak ta menší by bejvala jezdila klidně až do noci,ale ta větší si na Moruš ani nešáhla,hrozně se koní bojí,natož si na ní sednout...
No jo,Janí,víš,jak se to říká mezi koňákama - kdo nepadá,tak nejezdí,
a to je pravda,občas se to prostě stane,že se přivede taková situace,že člověk schrastne,
tak aspoň vidíme,že jezdíš.
Tak máme stěhování za sebou všechno proběhla v pohodě, Matěj nastoupil do přepravníku v klidu, i když ho dva roky neviděl
a cestou se choval vzorně
Tak posílám fotku z jeho nového domova, ze seznamování s valáškem, který šéfuje tamnímu stádu Trochu si kluci zaběhali, ale nic hrozného se nedělo
Jinak tam i s Matýskem jsou teď dva valaši, jeden mladý hřebeček a tři kobylky
Jen mi to večer bylo trochu líto, že jsem to s ním z toho sedla nezvládla rozum to chápe, ale přece jen emoce pracujou
A protože se nám to všechno trochu zkomplikovalo, jeli jsme hned včera ještě pro Santanu takže jsme včera udělali asi 600km s přepravníkem
přivezli jsme ji večer, tak šla rovnou do boxu a její sousedka se mohla ušklebit
co že to tam místo Matýska je za příšeru
Ráno jsme Santanu vypustili a já najednou koukám, že ty pečlivě připravené pásky jsou přetrhané, takže šla kobylka rovnou mezi koně
ale celkem to dopadlo dobře, je tam hodně prostoru, tak sice bylo nějaké kopání, ale nic děsivého
a tady fotka ze seznamování s dvěma valášky, oba dělali obrovské hřebce
Ahoj holky tak se sem vkrádám po dlouhé době. Přináším pár foteček našeho vypaseného prasátka (jak byla titulována na druhé diskuzi).
Je jen na trávě a takhle je z ní napapkaná.
Jinak Lůca ma za sebou prvního Huberta. Liška je doma
Chovala se v novém prostředí mezi cizími koňmi vzorně,měla jsem z ní radost.
Teď jsme si vzali pár hodin od trenérky co se vrátila z USA.Prý jsme na tom dobře :-) tak mě to potěšilo.
Kobylka je moc pěkná, ač prasátko, ale pěkná A ona určitě s nastávající zimou něco shodí
V týdnu mi to nevycházelo a nakonec až dnes jsem měla první hodinu pod trenérem a jsem plná emocí. Vždycky jsem jen četla, jak lidi, co dlouho nejezdili s trenérem mají co dělat, když najednou trenér je a musím to po dnešku jen potvrdit. Mám plno zlozvyků, na kobylce je znát každá špatná pobídka...Začátek bude těžký, ale věřím, že se do toho zase dostanu. Jakmile se posadím do korektního sedu, nemám takový ten svůj balanc Ale na závěr už to bylo lepší
Jinak fotečku nemám
V týdnu jedu zase jezdit, tak si někoho vezmu sebou, kdo mě vyfotí
Janí,nelituj,že jsi to ze sedla nezvládla,protože to určitě zvládneš později,
potřebuješ jen více jezdit na hodných koních a získat sebejistotu a pevný sed,a pak teprve ujezdíš i problémovějšího koníka,jako je třeba Matěj,ale chce to prostě svůj čas.
My se v pátek byli s koníkama podívat na Smečně na Rodeo.
To je dobře,že jste stěhování zvládli,sice teda 600 kiláků byl asi dost záhul,
ale co by člověk pro ty koně neudělal,že jo,
hlavně,že už je Santana doma a je to všechno v pohodě.
Má krásný jméno,Janí,to se mi líbí.
Monďásek tyhle věci si vždycky hrozně prohlíží,jestli mu to náhodou neukousne nožičky.
Zuzko,na zimu klidně může trochu vykrmenější bejt,přčesně,jak píše Míša,ona ta zima jim vždycky něco sebere,takže můžou bejt trochu napapanější,aby měla zima brát z čeho.
Rodeo bylo moc pěkný,
ale my musely dom,tak jsme nedokoukaly do konce,jen 2 disciplíny jsme viděly.
A tady už je sobota,jeli jsme do Ředhoště na Huberta jen Jarča a já.
Strašně mě potěšila Moruš při nakládání,
holky,ona vůůbec neměla žádný poznámky u toho,ani se nezeptala,jestli jako fakt,jo,
prostě tam nastoupila jako profík a neřešila vůbec nic,
a to byla dřív opravdu nenaložitelná,vlezla jen do Avie,ale ta je široká,do přívěsu nikdy nechtěla.
My jsme s Járou jezdily poslední,za náma jela jen holčina na takovým malým ponclíkovi bez sedla.
Tady se lot točí podél lesa.
Nutno podotknout,že to byla sice jen vyjížďka bez skoků,ale jelo se opravdu svižně,skoro 2 hodiny se jel jen klus a cval,krokem se šlo jen z takovýho delšího táhlýho kopce,ale naše koně proti tomu nic neměli,naopak,jim to vyhovuje,když se jede.
Akorát pak byli dost zpocení,protože už mají zimní srst a bylo poměrně dost teplo.
Na žádný fotce nemám celej lot,protože to se nedalo,oni furt někam zahybali a nebo se šlo pak většina trasy v lese v klusu a ve cvalu,a to se mi žádná fotka nepovedla.
Taky jsme šli s koníkama i za kočárem,to se šlo v kroku,pak,když se klusalo,oni jeli kousek bokem.
To jsme si pojezdily s Járou,a kochaly jsme se
,to byla nádhera,jaký oni tam mají krásný lesy,louky....
Tady jak se slezlo kousek dál z těch strání,tak tam byla náádherná asi kilometrová cvalovka,
tak jsme si to s Járou tak krásně užily,nikam jsme neletěly,jen tak houpity hou,
prostě nádhera.
Tady už je konec,už se vracíme zase k Ředhošti.
Jarča říkala,že jí asi 3 lidi chtěli Monďáska sebrat,že se jim hrozně líbil.
A pak,když už jsme byli úplně v cíli,když jsme jedly a Olda držel koně,tak k nám přišla nějáká taková asi mladá paní a říkala,že by je chtěla oba,že jsou moc krásný,a já jsem říkala-paní,přeci se Vám nemůžou líbit,podívejte se,jak jsou chlupatý,zpocený...
Ale paní říkala,že jo,že se jí líběj oba i tak.
Jdeme dom.
Jo,bylo to hezký,Ivčo,
no Moruš by taky zlobila bejvala,kdyby se šlo krokem,ale jak se jelo,tak něják jí to vyhovovalo a opravdu byla moc hodná.
Dostih běžel Monďásek a Jarča za děti a vyhráli ho,ale liška tam nevisela,takže ocásek pak dostala Jarča večer,že vyhrála ten dostih,ale představte si,že liška,co ocas vezla,ho někde utrhla v lese,takže ocásku zbyla jen půlka,
tak jarča má jen půlku ocásku.
Zasloužené dobrůtky po Hubertu.
jaruska
napsal(a):
Janí,nelituj,že jsi to ze sedla nezvládla,protože to určitě zvládneš později,
potřebuješ jen více jezdit na hodných koních a získat sebejistotu a pevný sed,a pak teprve ujezdíš i problémovějšího koníka,jako je třeba Matěj,ale chce to prostě svůj čas.
My se v pátek byli s koníkama podívat na Smečně na Rodeo.
dotaz mimo téma, na Smečně měla ustájeného koně paní Ratajová, byl to ryzák, Radeček mu říkali, neznáte ji náhodou ? Ztratila jsem kontak. děkuji
Tak vám sem kochačky taky něco přihodím :-). Koukám, že jsem psala pomalu někdy před měsícem, hrůza jak to letí . Jaru koukám, že u vás už jsou Huberty v plném proudu a koní taky docela hafec.
Míšo já taky začínám trénovat konečně pod pořádným vedením sice se Sobešem to není to pravý ořechový, ale mi to spolu zmákneme. Si pak můžeme psát pokroky
. Kdyby jste mě holky viděli druhý den, to jsem normálně byla ráda, že chodím. Nám Zuzka dala pěkně zabrat, ale hold ty moje chyby se opravit musí. Jsme si s kamarádkou říkali, že jsme jak kroužek začátečníků :-) no a samozdřejmě pánové od koní se taky bavili :-D, no škoda, že nemám z tý hodiny fotky, to by jste se asi taky nasmály
.
Jani taky myslím, že co se týče Matěje si nemusíš nic vyčítat, lepší než aby jste se spolu pořád nějak prali a něco se vám stalo. Kobucha je moc pěkná, tak ať vám to spolu klape .
Jinak já se příští víkend chystám se Sobistou na výlet až k Domažlicům, jedeme na prodloužený víkend s kamarády, oni si vezou svojí kobylu, tak nás přiloží, tak už se stráááááášně těšíííím. Škoda, že nemáme vyzkoušený jak Miucha je vleku, bejvali by jsme jí vzali taky.
Jeden podzimní poňďa :-)