Poradíte, jak mám neodstranitelně a přitom zdravotně nezávadně označit velké balíky sena, aby nedošlo k záměně mých balíků kvalitního sena, za jiné?
Jde o to, že na jednom místě má několik majitelů koní uloženo seno. To je různé kvality, ale vzhledem k jednomu dodavateli, je baleno ve stejné síťce.
Mám dušného koně, kterému se zhoršuje zdravotní stav, pokud není seno v pořádku.
Nemám možnost jezdit pro seno s člověkem, který nám ho vozí.
Chci se ujistit, že mi bude přivezeno moje seno a ne jen nějaké seno.
Kdo má dušného koně ví, jak moc je potřeba, aby byl kůň OK a jak málo stačí, aby byl na pokraji udušení.
Mít koně zdravého, tak to neřeším
ahoj, v každém kravíně nebo od veta, který jezdí léčit kravky do kravínů seženeš barevný sprej. Oni si tiím označují kravky, které mají napíchané ATB, aby nedávali jejich mléko do nádrží. Většinou jim to šplíchaj na zadní nohy. Jsou modré, červené,žluté, zelené :-) Můžeš si vybrat. Jsou zdravotně zcela nezávadné a drží. My to stříkali na bahnice po obahnění, aby jsme je ve stádě poznali. Drží to i ve vlně
majkulka
napsal(a):
ahoj, v každém kravíně nebo od veta, který jezdí léčit kravky do kravínů seženeš barevný sprej. Oni si tiím označují kravky, které mají napíchané ATB, aby nedávali jejich mléko do nádrží. Většinou jim to šplíchaj na zadní nohy. Jsou modré, červené,žluté, zelené :-) Můžeš si vybrat. Jsou zdravotně zcela nezávadné a drží. My to stříkali na bahnice po obahnění, aby jsme je ve stádě poznali. Drží to i ve vlně
Děkuji za pomoc, hezký den Z
Ta barva je zdravotně nezávadná při styku s kůží, ale při sežrání bych si tím jistá nebyla. Co použít třeba genciánu? Jo to taková ta fialová dezinfekce, pokud vím, používá se i u dětí na dezinfekci sliznice v puse, ta by měla být nezávadná. Nebo použít hodně silný roztok potravinářské barvy.
danurba
napsal(a):
Ta barva je zdravotně nezávadná při styku s kůží, ale při sežrání bych si tím jistá nebyla. Co použít třeba genciánu? Jo to taková ta fialová dezinfekce, pokud vím, používá se i u dětí na dezinfekci sliznice v puse, ta by měla být nezávadná. Nebo použít hodně silný roztok potravinářské barvy.
Určitě to obarvené seno z balíku odstraním,než ho dám sežrat koním. Potravin.barvy bych musela koupit nejspíš několik kg. Genciána je drahá. Barva na kravičky jednoznačně vítězí