Jak označit balíky sena,aby nedošlo k záměně.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2012 22:23
sisi58

XXX.XXX.218.3

Poradíte, jak mám neodstranitelně a přitom zdravotně nezávadně označit velké balíky sena, aby nedošlo k záměně mých balíků kvalitního sena, za jiné? smajlík
Jde o to, že na jednom místě má několik majitelů koní uloženo seno. To je různé kvality, ale vzhledem k jednomu dodavateli, je baleno ve stejné síťce.
Mám dušného koně, kterému se zhoršuje zdravotní stav, pokud není seno v pořádku.smajlík
Nemám možnost jezdit pro seno s člověkem, který nám ho vozí.
Chci se ujistit, že mi bude přivezeno moje seno a ne jen nějaké seno.
Kdo má dušného koně ví, jak moc je potřeba, aby byl kůň OK a jak málo stačí, aby byl na pokraji udušení.
Mít koně zdravého, tak to neřeším :-|

5.9.2012 22:53
nikus

XXX.XXX.1.187

a neexistuje nějaký zdravotně nezávadný spray? Jako je na značkování dobytka.. označit je po síti...

5.9.2012 23:05
sisi58

XXX.XXX.218.3

Myslela jsem,že se kravkám dávají do ucha plastové značky, o spreji nevím. Zkusím se někoho,kdo má krávy, zeptat.

6.9.2012 07:22
majkulka

XXX.XXX.237.148

ahoj, v každém kravíně nebo od veta, který jezdí léčit kravky do kravínů seženeš barevný sprej. Oni si tiím označují kravky, které mají napíchané ATB, aby nedávali jejich mléko do nádrží. Většinou jim to šplíchaj na zadní nohy. Jsou modré, červené,žluté, zelené :-) Můžeš si vybrat. Jsou zdravotně zcela nezávadné a drží. My to stříkali na bahnice po obahnění, aby jsme je ve stádě poznali. Drží to i ve vlně

6.9.2012 08:04
sisi58

XXX.XXX.218.3

majkulka napsal(a):
ahoj, v každém kravíně nebo od veta, který jezdí léčit kravky do kravínů seženeš barevný sprej. Oni si tiím označují kravky, které mají napíchané ATB, aby nedávali jejich mléko do nádrží. Většinou jim to šplíchaj na zadní nohy. Jsou modré, červené,žluté, zelené :-) Můžeš si vybrat. Jsou zdravotně zcela nezávadné a drží. My to stříkali na bahnice po obahnění, aby jsme je ve stádě poznali. Drží to i ve vlně

Děkuji za pomoc, hezký den Z :-)

6.9.2012 20:29
didi

XXX.XXX.66.122

A co keprová stuha z galanterky? Či jiná textilní záležitost.

6.9.2012 20:39
sisi58

XXX.XXX.218.3

didi napsal(a):
A co keprová stuha z galanterky? Či jiná textilní záležitost.

Označení musí být neodstranitelné. Aby ten balík poznal každý. Stužku odděláte navlečete na jiný balík. Ta barva na kravičky je ideálním řešením. Ještě jednou děkuji smajlík

7.9.2012 08:52
danurba

XXX.XXX.165.49

Ta barva je zdravotně nezávadná při styku s kůží, ale při sežrání bych si tím jistá nebyla. Co použít třeba genciánu? Jo to taková ta fialová dezinfekce, pokud vím, používá se i u dětí na dezinfekci sliznice v puse, ta by měla být nezávadná. Nebo použít hodně silný roztok potravinářské barvy.

7.9.2012 09:40
sisi58

XXX.XXX.218.3

danurba napsal(a):
Ta barva je zdravotně nezávadná při styku s kůží, ale při sežrání bych si tím jistá nebyla. Co použít třeba genciánu? Jo to taková ta fialová dezinfekce, pokud vím, používá se i u dětí na dezinfekci sliznice v puse, ta by měla být nezávadná. Nebo použít hodně silný roztok potravinářské barvy.

Určitě to obarvené seno z balíku odstraním,než ho dám sežrat koním. Potravin.barvy bych musela koupit nejspíš několik kg. Genciána je drahá. Barva na kravičky jednoznačně vítězí :-)):-)

7.9.2012 13:20
majkulka

XXX.XXX.237.148

nebojte, ta barva na kravičky je taky nezávadná:-) Kráva je s prominutím kráva:-)), takže líže opravdu kdeco. Včetně své nastříkané nohy. A jak tazatelka již naznačila-pochybuji, že by dala koníkovi sežrat zcela úmyslně část nastříkaného sena:-)

7.9.2012 13:47
sisi58

XXX.XXX.218.3

majkulka napsal(a):
nebojte, ta barva na kravičky je taky nezávadná:-) Kráva je s prominutím kráva:-)), takže líže opravdu kdeco. Včetně své nastříkané nohy. A jak tazatelka již naznačila-pochybuji, že by dala koníkovi sežrat zcela úmyslně část nastříkaného sena:-)

Děkuji smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík