Vůbec žádný respekt...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.9.2012 12:39
nogetqa

XXX.XXX.138.48

Mám velkej problém s koněm a vím že je to jen moje chyba protože ho neumím vychovat. Dnes to zašlo až tak daleko že mi málem dost ošklivě ublížil na zdraví. Vedla jsem ho do výběhu a před námi cca 15 metrů šel jeho koňský společník. Můj kůň se proti mě postavil na zadní a ošklivě mě kopl do zad. Já v úleku upustila vodítko a on utekl, když sem šla za ním nenechal se chytit a když jsem ho chytila dělal to samé. Vůbec mě nerespektuje i pod sedlem je svéhalvý.Je mu 7 let a mám ho rok. Jsme kousek od Příbrami kdyby někdo měl zájem nám pomoci než příjeme oba o zdraví smajlík

16.9.2012 12:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNevím,jakou pomoc po netu si přdestavujete,že Vám někdo dá,smajlíkobávám se,že by to nemělo vůbec žádnej smysl,protože nikdo tady neví,jak se k tomu koni chováte.Tím nemyslím,že byste na něj byla zlá,spíše naopak,jste zřejmě moc hodná,nedůrazná a to bývají pak z tohoto chování koně,kteří přes Vás úplně klidně půjdou,protože vědí,že jim od Vás nehrozí žádné kousnutí nebo kopnutí.smajlík
Pokud napíšete mejla,mohu Vám poslat telefon na paní,která by k Vám třeba jednou týdně(nebo podle Vašich možností) dojížděla a pomohla Vám s koníkem v nápravě.:-):-)

28.10.2012 23:50
kšanda

XXX.XXX.132.7

nogetqa napsal(a):
Mám velkej problém s koněm a vím že je to jen moje chyba protože ho neumím vychovat. Dnes to zašlo až tak daleko že mi málem dost ošklivě ublížil na zdraví. Vedla jsem ho do výběhu a před námi cca 15 metrů šel jeho koňský společník. Můj kůň se proti mě postavil na zadní a ošklivě mě kopl do zad. Já v úleku upustila vodítko a on utekl, když sem šla za ním nenechal se chytit a když jsem ho chytila dělal to samé. Vůbec mě nerespektuje i pod sedlem je svéhalvý.Je mu 7 let a mám ho rok. Jsme kousek od Příbrami kdyby někdo měl zájem nám pomoci než příjeme oba o zdraví smajlík

Zkuste http://www.farma249.estranky.cz/ mě pomohli hodně. Musíte si u koně vytvořit respekt to je základ. Pokud to však nezvládnete tak bohužel. Akorád by Vás to stálo Vaše zdraví.

29.10.2012 00:50
helčam

XXX.XXX.245.188

kšanda napsal(a):
Zkuste http://www.farma249.estranky.cz/ mě pomohli hodně. Musíte si u koně vytvořit respekt to je základ. Pokud to však nezvládnete tak bohužel. Akorád by Vás to stálo Vaše zdraví.

Olda má teď nové webové stránky. Je to www.oldanovak.cz
Pokud jste ve výcviku v úzkých a sama si nevíte rady rozhodně doporučuji. Ale kurzy provádí jen během sezony.

Pokud víte v čem je problém - tedy v nedostatku respektu. Již na tom můžete sama stavět. Kůň bude dělat to co mu dovolíte. Proto mu musíte v takových kouskách zamezit. Neznamená to, že koně za každou takovou věc máte zmlátit. Ale musíte důsledně dodržovat to, co po něm chcete a to neustále. Pokud píšete, že se kůň nedá chytit pak to nebude asi jen nedostatek respektu. Ale prostě s Vámi nechce mít nic společného (bohužel v této době až příliš častý úkaz). Z toho co píšete je jasné, že koně nezvládáte a potřebujete odbornou pomoc. Možná by bylo zajímavé zvážit, zda koni nedát na dobu, než tuto pomoc naleznete volno. Mohlo by se totiž stát (velice pravděpodobné), že snahou o výcvik, která by se ovšem ubírala špatným směrem, naděláte více škody než-li užitku. Pokud se bojíte, že tato pauza by pro koně mohla mít nějaké špatné následky (hloupost) nebojte. Pokud se bojíte přebytečné energie, snižte dávku jadrného krmiva, a dopřejte koni co nejvíce pohybu ve výběhu (nejlépe pořádně velkém). Zkuste využít zimní pauzu k posílení vztahu s koněm. Co třeba s ním někdy místo jízdy jít jen na procházku, nebo zlepšit vztah mazlením ve výběhu? Takoví "trénink" mnohdy pomůže víc, než dření speciálních tréninkových metod.

Jak jsem již napsala, myslím, že koně moc nezvládáte. Je třeba se tedy vzdělávat abyste věděla jak se ke koni chovat. Tohle chování nevyřeší jedna rada na internetu.

Na výše uvedené adrese můžete vidět i Oldovy instruktážní videa. Udělejte si čas a pozorně si je prohlédněte.

Pokud si myslíte, že se vše rychle vyřeší, jste na omylu. Než kůň začne přijímat člověka nějakou dobu to trvá. Pokud máte takové mínění je na čase se nad ním zamyslet a buď ho změnit a nebo koně prodat někomu, kdo ho vychovat zvládne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík