Zdravím vás, Petruš malá je kouzelná, celá maminka Vkládám vám sem fotku Puntíka od nové majitelky, vždycky mi takové fotky dělají radost
bonita
napsal(a):
fuuuha neviem, oni shajri nemaju tlste stocky nohy, oni ich maju dlhe a chudsie, dokonca trend plemena smeruje k celkovo tenkym noham, co mne sa teda vobec nepaci
Tak ten koník v kočáru má ty nohy jak párátka.. To Brego je má krásné, oproti němu.Až si někdy vzpomeneš, zkus jen tak pro zajímavost, změřit :-)
cval sme este neskusali, ale klus v pohode, Andrej ho ma vo westerne a pridrziava ho rukami, ja by som si netrufala ho vziat so mnou, teda v kroku hej, ale v inych chódoch uz nie, predsa, za prve je to vyska a za druhe, nie som na to stavana fyzicky
no, to mam klid,ked ide aj chlap, ale ked chcem ist sama, tak bez toho brekotu sa to neobide....to hned ako dojazdim, musim s malym v sedle porobit par koleciek, aby mal dusu na mieste, a ano, mame spolahlive kone, ked sme sli na hen ten vylet do druhej dediny normalne po ceste, tak sme akurat chytili taku hodinu, co autobusy vozia pracovnikov do priemyselnych parkov, a co myslis, spomalil niektory? Div Bregovi boky nesuchali stranami, niekedy mi vlasy dupkom stavali, ti ludia su uplne j.bnuti
Chtěla bych tímto poprosit o pomoc, ppř alespoň radu. Přispívám jsem fotečkama Šárky, avšak momentálně jsem v tíživé fin. situaci a nemohu si dovolit přes zimu platit ustájení. Nevíte někdo o někom, kdo by scháněl společníka či koníka pro občasné procházky? Nechci ji prodat, aby se nedostala k handlákovi, viděla bych to spíše na pronájem s tím, že bych po dohodě přispívala.Jestly někdo máte někoho,nebo nějakou radu, prosím i za Šárku. Jen bych chtěla dodat, že pokud to nepůjde, nikam kobylku neprodám. Někde si pujčím, ale byla bych raději kdyby měla nějaké zázemí, lásku a péči a já nebyla ve stresu co další měsíc. Díky
Ahoj sleduji Vás tady už delší dobu a tak se chci zeptat nevíte o nějakém?
Koupím koně, nejlépe chlaďase na rekreaci...
Tak a teď požadavky na koníka. Tak za prvé, aby to nebyl žádný mlaďoch, nechci ovšem, žádného starocha po 15 letech tvrdé práce v lese - nad tím by se dalo uvažovat pouze když by měl vynikající zdravotní stav ale to asi mít nebude. Aby byl už naučený pod sedlem, Nemusí umět tahat ale bylo by to výhodou. Byla bych radši za valacha či kobču, hřebce v žádném případě nechci. A v poslední řadě dobrý zdravotní stav který bych si nechala prověřit SVÝM veterinářem. Nemusí mýt průkaz původu....
Tak a teď co mohu koníkovi nabídnout.. velký prostorný box, 2 veliké louky a na nich 3 další koně (kobylka s hříbátkem) a valach a jedna kravička. MINIMÁLNĚ by šel 1-2 týdně pod sedlo. A plno lásky a péče....
Případný majitelé takovýchto koníků pište mi na meil eluschi@seznam.cz
Můžete se přijet podívat na box a další vybavení atd...
Jsem z olomouckého kraje...
Cena koně max 35 000
Ahoj holky tak se hlásím po dlouhé době Krásné fotečky ... Punťa vypadá moc spokojeně Míšo a kobylka se krásně zakulatila Bonit
Tak přidávám tu naši krasavici
my sme boli vcera na Huberte, no ty koki, to bolo necokone jak blazni, jazdci jak blazni a jeden otras mozgu... dokonca aj ta moja starka sa nechala vyprovokovat a mala som jej plne ruky.
No jo oni oříci s přicházejícím podzimem ožívají.. Taky jsme byli na Hubertu a naše "prasátko" si dojelo pro lišku
Dneska Sabča poprvé od zkoušek zapřažená ve voze a byla jako vždy dokonalá!!!
m i s i c k a
napsal(a):
Taky jsme to chtěla napsat :-) já jsem tahle s hříbětem jezdila, ale vždy šlo po pravé straně, aby bylo"chráněno"kobylou
Míšo přesně tak když hříbě sebou do provozu(jakéhokoliv) tak vzorně uvázané vedle kobyle a vždycky vpravo. Doufám, že ještě nejsem jak v Anglii a nejezdíme vlevo
ahojky!
Malou mám sa,ozřejmě připnutou ke kobyle. Bohužel je naučená na levé straně, protože Sabina, když jsem je vodila do výběhu s valachem byla zvyklá chodit při kraji a valach vlevo, takže mi malou nenechá jít vpravo. Vodím teď holky do ohrady obě najednou a hold musí malá ťapat v silnici. Nadšená z toho nejsem, ale vzhledem k tomu, že chodíme denně ven a zas domů, nemá s auty absolutně žádný problém. Samozřejmě, že se nechá vodit i z druhé strany, učím ji z obou stran, ale když ji vedu s maminou, je zvyklá vlevo. Když vede Sabču někdo jiný, chodí malá normálně u kraje. Hold se musíme přizpůsobit tak, aby to vyhovovalo všem.
petra136
napsal(a):
ahojky!
Malou mám sa,ozřejmě připnutou ke kobyle. Bohužel je naučená na levé straně, protože Sabina, když jsem je vodila do výběhu s valachem byla zvyklá chodit při kraji a valach vlevo, takže mi malou nenechá jít vpravo. Vodím teď holky do ohrady obě najednou a hold musí malá ťapat v silnici. Nadšená z toho nejsem, ale vzhledem k tomu, že chodíme denně ven a zas domů, nemá s auty absolutně žádný problém. Samozřejmě, že se nechá vodit i z druhé strany, učím ji z obou stran, ale když ji vedu s maminou, je zvyklá vlevo. Když vede Sabču někdo jiný, chodí malá normálně u kraje. Hold se musíme přizpůsobit tak, aby to vyhovovalo všem.
Tak jestli je malá zvyklá, tak tím líp. Hříbata se nejlíp učí novým věcem. Jde o to, že kdyby se bála, urve se z ohlávky nebo z vazáku a je problém. Ale vypadá, že po té cestě nebývá nějaký rušný provoz.
Kdepak, bydlím na vesnici a tady těch aut zas tolik nejezdí. Navíc většinou jen přejíždíme a hned jak to jde hurááá na polní cesty a někam mimo civilizaci. Malá je moc šikovná, auta jí nedělaj problém, autobusy a traktory taky ne. Je to tím, že fakt denně chodí a pastvinu maj taky u silnice. Jinak bych se na to vykašlala.
tak my jedeme v sobotu na prvního našeho huberta...tak držte palečky....měla by tam být voda a to je pro nás konec :D teda doufám že půjde za koňmi a nezasekne se tam :D
no kobča když ji nechám tak si většinou vytáhne hlavu dolů a víc dopředu jako váš koník na levo....
aby ji měla nahoře tak ji musím hodně držet a pracovat a to jsme pak hodně spocená :)
jsem na ní zvědavá na hubertu..pak Vám sem dám nějaké foto :) snad ho odjedeme celý a někde se nesekne :)
bonit jeď v tom v čem se ti lépe sedí :) já western měla a nebylo to to pravé ořechové :)
ano ta hneda, to je Molly a ona ked mi nacvala, tiez mam pocit, ze mi spravila hrba, ale to ona iba tak vyleti predkom dohora a potom uz natiahne krk a letime tak priamociaro, ale u Breha mam pocit, ze on tak vyletu kazdu dobu ....praveze neviem, je mi to vcelku jedno, ja mam toho westerna skor taky istejsi sposob jazdy medzi konmi, lebo Molly je zla na ine kone, hryzie a sklebi sa ale angliu mam zasa radsej doma v klude, to viem, ze nemam dovod zletiet zo sedla
no je super když takhle jim stíhají v pohodě :) mě kobča teď stála dva týdny a tenhle týden bude 2x v terénu tak uvidíme jak moc vydrží :)
ale větší jistota je opravdu v tom westernu...mě neseděl tak sem ho dala pryč...ale člověk je v něm jistější
kobča se mě taky šlebí na ostatní koně....ale záleží jak ji který kůň sedne a kouká se na ní :D
jinak koníky máš moc krásné bonit...závidím ...tohle byl můj sen
ale coby, my sa s nikym nepretekame, my si kone setrime a vacsinou ideme posledni v klude alebo s vozami, nase konske spolocenstvo si uz na to zvyklo a akceptuju nas a chapu, ze chladasek je chladasek, aj ked podaktroi maju tiez tazakov pod sedlom a honia ich v lote s ostatnymi, ale nekomentujem to, kazdy nech si robi ako uzna za vhodne.... ale prosim ta, kazdy kon je krasny a pocitam, ze ked nebudeme mat tychto nasich uz, tak vyberiem nejakych z radov nasich plemien chladaskov, kvoli lepsej dostupnosti
tak mame dalsi uspesny Hubert za sebou, bolo viac nez 40 jazdcov a tri dvojzaprahy a dva jednozaprahy a bolo to fakt uzasne, vsetci vcelku disciplinovani a hlavne nikto nikoho nehonil po poliach
tak máme také úspěšně za sebou Huberta :) bylo nás tam teda pár...byl to jen kamarádský Hubert...cca 12jezdců...a doprovod....
počasí nám teda nepřálo tolik jako u Bonit..ale užili jsme si to také hezky :) mám ráda takové akce a kobča taky překvapila moc ji to bavilo :)
misicko, parada, ja som nakoniec vzala angliu a tiez zltu podsedlovku tu mate porovnanie nasich koni s ostatnymi
a u vas sa ta hmla nerozplynula? U nas rano nebolo nic vidiet, ale potom sa to slnko predralo a bolo normalne horko, ja som mala iba taky natelnik s dlhym rukavom a sacko a tieklo zo mna jak z vola
bonit moc ti to sluší teda ostatní koníčci vypadají vedle Vašich koníků jak poníčci
nám bohužel počasí nepřálo....mlha u nás zůstala až do dnes....sluníčko jsme neviděli ani na minutku :/ spíš sme byli rádi že jsme vůbec někam trefili :)
ještě pojedu jednoho huberta 3.11. tak doufám že by se počasí mohlo umoudřit a mohlo by být aspoň trošku hezky....
bonit ty fotečky z huberta jsou nádherné :) krásné vozy a krásní koníčci ......pořád závidím to počasí..
máme jít tuhle sobotu na dalšího ale bojím se toho počasí...tak uvidíme a snad to půjde :) akorát u nás napadlo trochu sněhu a v lese jsou zlámané větve a nedá se tam pořádně ani projet na koni...a klouže se to opravdu hodně..ale zase v neděli nádherná podívaná :)
to je hrad Bezděz...je to náš model na mnoha fotkách :D tady je samotný a z druhého kopce focený :)
to je hrad Bezděz...je to náš model na mnoha fotkách :D tady je samotný a z druhého kopce focený :)
tady je přímo odkaz na něj http://www.hrad-bezdez.eu/
je to cca 20km za Mladou Boleslaví směr Česká Lípa....na přelomu Středočeského a Libereckého kraje
je z něj hezký výhled....ale jinak nic extra zázračného :)
No bydlím v Bělé pod Bezdězem :)
a kobču jsem měla nejdříve ve Bělé doma ( pod druhou základní školou)...pak jsem ji dala do Hlinoviště ale nyní je asi půl roku už za Oborou - přesně je to Luka - Týn
tady je foto z neděle ve výběhu :) je tam krásně...
misicka
napsal(a):
jj přesně u p. Vaňhy :) znáte to tu?? :) nemůžu si tu stěžovat fakt super :)
znám, jezdila jsem tam pravidelně, ale nejsem koňák, jsme s Honzou kamarádi. Milovala jsem to tam, bohužel pracovní povinosti mě drží blíž u Prahy, ale na důchod si myslím tam někam uteču. Byla jsem za ním v létě a ta atmoška je tam pořád, aspoň na mě to tak působilo. Závidím Vám a posílám pozdrav na Vaňhovo
já se teda bohužel s p. Vaňhou vůbec nevídám...je jen v domě a nevychází ven nic...nevím teda proč
vede to tam nyní p. Říha....ale je také v pohodě ....člověk si tady krásně zarelaxuje :)
no možná si Vás pamatuji..nebyla jste tam ještě s jednou paní?? v létě nám tam přijeli za p. Vaňhou dvě paní :)
misicka
napsal(a):
já se teda bohužel s p. Vaňhou vůbec nevídám...je jen v domě a nevychází ven nic...nevím teda proč
vede to tam nyní p. Říha....ale je také v pohodě ....člověk si tady krásně zarelaxuje :)
no možná si Vás pamatuji..nebyla jste tam ještě s jednou paní?? v létě nám tam přijeli za p. Vaňhou dvě paní :)
ano byla jsem tam nejdřív jen sama se synem za Honzou, pak se sousedkou, ona má koně, tak jsem jí vzala na kukačku. Měli jsme 2 děti a velkého černého psa. Mějte se tam krásně.
Tak poslední hubert za námi :) naštěstí se počasí povedlo a bylo to super :)
no vyhrála jsem si..měla jsem čas tak sem ji to zapletla všechno...hříva vyšla docela super..ale ocas mě dal zabrat...má ho hrozný :)
jéé tak to je škoda bonit...no letos náš poslední hubert...ještě máme příští víkend soustředění drezura a skoky..pro hobby jezdce :) tak sem na to zvědavá...ale bude aspoň sranda
jj sedlo je od Jana Hauzra Triumph...je to skokový univerzál...ale je super..pohodlné jak na vyjížďky tak na jízdárnu...tak snad nám vydrží :) nechávala jsem si ho docpávat aby ji lépe sedlo ....
už mě nebavilo nechávat spravovat pořád ty indie...nevím neměla jsem na ně asi štěstí..ale vydrželo mě max rok a pak se na něm začla trhat bočnice atd..ale to sem to pořád mazala aby vydržela a nic ...
vyzera na kobylke luxusne, ja mam teraz na tej mojej stareho osvedceneho HAYES z anglickeho Cirencesteru, je to second hand, ale dobrej kvality, mala som ine, kozene ale neznackove, ale ked mi kobylka schudla, vystupil jej kohutik a uz jej nebolo dobre, nastastie som mala po ruke tohoto hayesa, a je jej dobre, mne az take dobre nie je, lebo ja mam kratke nohy, a toto je skor sedlo muzske, ale ja sa prisposobim, hlavne, ze sedi konovia Brego ma zasa z kravskej koze, ale nie je na nom ziadny cajch, ale je dobre tiez
no já mám ten samý problém...kobča má málo osvalený kohoutek..je takový vystouplí a špatně ji sedělo...ale teď je to lepší..Hauzr přijel a kouknul na to a dovycpal to aby ji to sedělo...a super..tak snad ji vydrží...
no člověk se musí kolikrát přizpůsobit ale našlo by se i jiné sedlo bonit :) jen je to dost peněz :/
ale vyplatilo se to..kobča měla z té turistické indie bloklé záda..musela tam mít různé vycpávky a tak...ale tohle ji sedlo dobře....
no já na tohle sedlo měla docela velké štěstí :)
jedna paní ho prodávala..bylo skoro rok ježděné...a potřebovala ho rychle prodat...tak ho prodávala za 14tis...ale jinak původní cena sedla je 38tis co říkal p. Hauzr..má vylepšené bočnice - z lepší kůže..a kobče krásně sedne..tak co víc si přát....také sem chtěla původně Kentaur...ale na nové nemám a komora 3 nebyla zrovna k sehnání ..
neboj bonit jednou si ho budeš moct pořídit :)
no trochu ladím ale mohlo by to být lepší :)
no já nemůžu koukat nikam :D teď se mě strašně líbí jedna dečka od eskadronu Next Generation...a další a další :) ale nechci :D kdybych mohla tak bych pořád kupovala jen další a další věci..ale kdo na to má pořád brát nevím :)
kramer je německý obchod ne?? myslím že už jsem taky koukala na jejich stránky :) ale je to za trest..pak vše potřebuji :D
Takhle se mi to moje koňský mimino pomamilo. Ukazuje Vendovi, že tady vládnou holky.
Tak to mě teda docela dostalo!!! Já kráva jí ho tu ustájím za hubičku, měla jsem ho tu chudáka 2 roky, od jeho 2,5 roku, majitelka za ním jezdila jednou za 3 neděle. Obsedala jsem jí ho, všechno ho naučila i základy do tahu, brala jsem ho ven pod sedlo na úkor svých koní, při dvou dětech a práci. Lonžoval se, no všechno možný. Celý léto byl s ostatními koňmi venku, jenže protože s ním majitelka nic nedělala, jen ho jednou za 2 až 3 týdny vzala po silnici na procházku do města mezi paneláky, jinak tu čumákoval, začal utíkat z ohrady - přes 3 lanka s proudem a plachtovou pásku navrch. Já jako debil utíkala z práce a honila tu cizího koně po polích, v noci na mě zvonili policajti, že lítá po silnici a kope po autech. No riskujte, že s sebou vezme ostatní koně (březí sabču a vendu). Když byl doma, byl denně kydanej, 3x denně krmenej, ve stáji stojej i moje koně. Majitelka si půjčovala moje věci bez ptaní, plno jich zmizelo nebo se vrátilo zničených a pak si dovolí jinde vykládat, že jsem ho nekrmila, nekydala a já nevím co. No to je na mě trochu moc, doteď mi dluží za ustájení a to nemluvím o náhradě zničených věcí.
Na fotce je fotka toho chudáka koníka týraného. Jak ten byl šťastnej, když jsem s ním vyjela na louku a on se mohl proběhnout.
petrus, toto iste sa stalo aj mojej kamoske, ale v nemecku, o cudzieho konika sa starala zaroven ako o vlastne kone a nakoniec, ked si majitelka svojho vzala inde, tak ju vsade ohovarala a povymyslala si vselijake veci kamoska bola z toho velmi spatna, ale som jej vravela, aby to neriesila, nech kasle na to....
tak kámoška to včera říkala majitelce ...aby si ji radši pohlídala..a ta slečna nebo paní prý ji už nájem zaplatila za říjen...
jinak to majitelce sama prý řekla že vám nezaplatila a odešla od vás a tak...
prý jezdí za Norisem každý víkend na půl dne..jezdí s ním na dlouhé vyjížďky ...tak popřípadě aby jste si ji odchytla..
bonita
napsal(a):
halo, kde ste kto? uz pomaly nakupujete darceky pod stromcek?
Užíváme si babího léta :-).
Jo, kdyby byly peníze, byly by i dářečky
bonita
napsal(a):
halo, kde ste kto? uz pomaly nakupujete darceky pod stromcek?
bonit copak jsou ty dárečky to nejdůležitější ? Dyť krásné vánoce si člověk může udělat i bez hromady dárků...
bonita
napsal(a):
Ambrickocoz, my stari...., ale vysvetluj ditkam, keby si nic nenasli pod stromcekom, to by boli asi riadne potoky slz....
Bonit jo děti se těší. Ale když srovnám jakou kupu dárku dostane malá neteř a co jsem dostala já, tak je to nepoměrně něco ve smyslu co píše mišička. Jeden max. dva dárky a když jsem byla větší tak to stejně byly takový ty praktický věci nic co si člověk opravdu moooooocc přál. Holt asi jinačí doba a teďka jsou důležitější věci než nějaký extra dárek ona i drobnost potěší.
ja mam pocit, ze dnesne decka si uz asi nic nevazia, mozu dostat aj za 1000 evry nejaku stvorkolku a za par dni zacne zapadavat prachom, ja ked som volakedy dostala taku hrubu zelenu knihu, ze SVET ZIVOCISNEJ RISE, tak som skakala po podlahu..., ak mam byt uprimna, ale vobec sa mi toto smerovanie spolocnosti nepaci, vobec!
No já bych nechala vánoce jen pro děti...ale dárečky v omezeným množstvím...zdá se mě také že jim dáte spousty dárků a oni je rychle pootevírají a zahodí....čím míň tím si toho budou víc vážit :D
já mám ráda Vánoce ....ale toho lítání kolem..to není klid :)
fotečka kobči z víkendového soustředění
bronek
napsal(a):
Od kdy hříbě takhle připřaháte chci to také zkusit a jak ho máte uvázané? nebylo by detailnější foto?
Náš hřebeček už chodí na ohlávce pěkně na to že má necelé dva týdny je velice šikovný a učenlivý,
tak bych to rád vyzkoušel dík
Broněk
Prosím někoho kdo připřahá hříbě ke kobyle ve vozíku o radu a pokud možno detailnější foto dík Broněk.