já zas mám radši beránkový nemám ráda neopren
podbrišníky jen obyčejný popruhový, podšitý umělým beránkem a deky taky obyč. co mají všude
nemůžu si stěžovat. žádný kůň se mi nikdy neodřel
to jen od levnýho provázkovýho podbřišníku. na ten pozor!!
Mám podbřiš. neopren Lakota, potom Kentaur beránkový..používám oba, třetí mám aeropren od profesional Choice, taky super. Je prodyšný. Je už dost drahý ale vím že vydrží. Jen ten Aeropren je tak měkkoučký, že 1 z mých koní se z toho kdysi nějak "vylekal" co se mu to přilepilo na břicho, tak radši ho používám jen na druhého koně. Teď jsem měla na koni neopren Lakota na hubertě a v pohodě, s tím že o pauze jsem koně odsedlala a nechala oschnout.
Deky se mi osvědčily - tenčí beránkové, neoprenky taky dobré ale na delší vyj. se pod tím kůň moc potí..mám jen aeroprenku z Obluku, fajn ale v terénu na něco delšího na to chce asi hodit ještě tenkou dečku, páč se to ve velkém horku prosákne - pot až k sedlu. Takže spíš na jízdárku. Teď mám Diamond Wool Pad (koupeno u chopper-horse shop)
je to z filcu, výroba USA, navrchu plátno barevné a ty z měkké kůže nášivky aby se deka neprodřela na kohoutku atd. na hubertě perfektní!!! Píšou tam, že v létě to odvádí pot a koně ochlazuje, v zimě ho to hřeje. S čištěním, to se asi bude udržovat hůř - asi jen kartáčem. Ale vypadá pěkně i odolně, moderně, kůň se pod tím zpotí jen trochu a né jak pod beranovýma nebo neoprenkama! Jen pro příště, asi bych už volila deky s výkrojem na kohoutku... i tyhle Diamondky jsou s tím výkrojem..(já mám všechny deky bez výkrojů) protože zbytečně mně koním všechny deky škubou hřívu