Westernové plemena a jezdci kochači 232

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2012 13:37
bospor

XXX.XXX.192.10

je načase založit nový kocháčky ne? přece nebudeme psát pořád do těch starých. už plných:-| mě se to pak dlouho načítá a nezobrazujou se mi fotk:-)y:-|
šári není už trochu dlouho na dovču? ale užij si výlet se sobíkemsmajlík jsem včera obdivovala na fb jak vyspívá a je čím dál krásnější:-)

2.10.2012 19:31
renmar

XXX.XXX.129.236

Pro Jarušku: Jary, tento týden posílám Žanetku do koňského nebíčka... Rozhodnutí bylo strašné, ale člověk musí vzpomenou na Modlitbu koně a při zvážení všeho nakonec přijmout fakt, že takhle to bude lepší. Bohužel noženky přestávají sloužit a má velké bolesti, které jí nedovolují už ani klusat a jen ztěžka se pohybuje, byť má utišující léky. Ale ty nejde brát donekonečna a už nezabírají. Rozhodnutí přišlo včera a nebylo to pro mě jednoduché. Vzpomeň na ni ve čtvrtek..... Renasmajlík

2.10.2012 19:40
monikafris

XXX.XXX.155.121

To je mi líto.smajlík Wilda má 13 let a počítám s tím, že mne jednou takové rozhodnutí také čeká. Bude to pro mne velmi těžké.

2.10.2012 19:45
renmar

XXX.XXX.129.236

Je to fakt těžké, vzít na svoji zodpovědnost, že ten čas nastal právě teď, když Vám kůň chroupe s chutí jablko z ruky..... Jenže když k Vám ani nedojde a čeká.... a při čekání bolestivě přešlapuje a při pohledu na nohy je Vám jasno, že není při věku 24 let žádná naděje. Ale je to hrozný, když jsem to probírala s vetem, jak se bude postupovat, tak jsem bulila a bulila. To mi je 45 let a máme hospodářství. Kobyla je s malou přestávkou se mnou 18 let.....

3.10.2012 11:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkRenčo,bulím tady jako malý dítě,smajlíkŽanetka je jedna z nejhodnějších kobylek:-),které jsem měla možnost v životě potkat,:-)ale vím,že Ty uděláš to,co je pro ni nejlepší,:-)co je potřeba,udělala bych to samé,nenechala bych Moruš trápit,smajlíksmajlíkkdyž už člověk vidí,že to dál nejde,je toto řešení nejlepší,i když je hodně smutné.smajlíksmajlíksmajlík
:-):-):-)Žanetko,měj se v nebíčku krásně,:-)a strašně moc Ti děkuju,že jsem Tě mohla poznat,:-):-)že jsme spolu prožily hodně krásných chvil a jsem moc ráda,že jsi nakonec zakotvila a svůj důchod prožila u Renči:-),:-)která už Tě znala z dob dřívějších,měla od Tebe nádherné hříbátko,:-):-)a starala se o Tebe,jak jen mohla,do posledních chvil Tvého žití.:-):-):-)
smajlíksmajlíksmajlíkSbohem,Žan.....smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlík smajlíksmajlíksmajlík

3.10.2012 12:15
janahol

XXX.XXX.110.5

renmar: připojuji se alespoň na dálku s psichyckou podporou i když kobylku neznám. Je to hodně těžké rozhodnutí, ale vážím si každého kdo nenechá zvíře zbytečně trápit. Mám za sebou letos v červnu stejné rozhodnutí, jen se týkalo našeho dědečka psa a taky jsem tu brečela jako želva, když jsme spolu prožili krásných 12let. Ale pořízením si zvířete na sebe přebíráme odpovědnost za něj a tak se takovýmto rozhodnutím člověk nevyhne. Držím palečky, ať vše proběhne v poklidu a kobylce šťastnou cestu do ráje. Jana

3.10.2012 13:17
makki

XXX.XXX.107.70

Jsem letos v podobné situaci. ČT 24 let, problémy se žraním, letos střídavě umírá, střídavě se mu daří lépe. Přes léto to vypadalo tak 2x, že to skončíme taky, ale pak se to zase zlepšilo, takže té zubaté zase na chvíli utekl. Ale jakmile se mu přitíží více, než je snesitelné, nastane mi to rozhodování také. Člověk se na to připravuje, ale jak to přijde, je z toho stejně vedle.smajlík

3.10.2012 15:43
renmar

XXX.XXX.129.236

smajlíksmajlíksmajlík děkuju za slova podpory a za motlitbičku pro Žanetku. Doufám, že už jí bude jenom dobře...

3.10.2012 19:30
remonek

XXX.XXX.183.140

renmar, také se připojuji s podporou. Ale jak už tu psali ostatní, je lepší udělat tohle rozhodnutí než se koukat na to jak se náš parťák a pro asi většinu z nás, nejlepší přítel trápí.

Tady je to mé tajemství, úplně prostinké: správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.“
„Co je důležité, je očím neviditelné,“ opakoval malý princ, aby si to zapamatoval.
„A pro ten čas, který jsi své růži věnoval, je ta tvá růže tak důležitá.“
„A pro ten čas, který jsem své růži věnoval...,“ řekl malý princ, aby si to zapamatoval
„Lidé zapomněli na tuto pravdu,“ řekla liška. „Ale ty na ni nesmíš zapomenout. Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal. Jsi zodpovědný za svou růži...“
Jsem zodpovědný za svou růži...,“ opakoval malý princ, aby si to zapamatoval.

Přeju Ti aby trápení co nejrychleji přešlo a kobylce jen ty nejkrásnější pastviny tam nahoře.....smajlík
smajlíksmajlík

7.10.2012 09:00
janahol

XXX.XXX.110.5

Ahojky,
tak nevím, ale manžel tvrdil, že kupuje koně pro mě a takhle to teď vypadá smajlík

7.10.2012 09:03
janahol

XXX.XXX.110.5

Drandí mi na ní celá rodina, holky jí pořád chtějí čistit a já nakonec budu ráda, že mi jí vůbec půjčí smajlík
Ale už jsme byli i v lese, manžel šel se mnou jako morální podpora, protože já pořád ještě čekám, kdy se mnou Santana vezme roha, ale ono se jí do toho nějak nechce, tak se pomalu uklidňuju a začínám si to užívat :-)

7.10.2012 09:06
janahol

XXX.XXX.110.5

Včera tady bylo tak nádherně, ale fučel vítr, tak jsme nakonec jezdili jen na jízdárně a Gábinka si to užívala asi nejvíc. Už mi kobylu i překřtila, protože ji pobízela slovy: "Minerálko jeď!":-)

7.10.2012 09:08
janahol

XXX.XXX.110.5

Gábi se zkrátka na koni nebojí :-) Kdyby jsme jí řekli, aby jela do lesa, tak se prostě sebere a pojede smajlík smajlík

7.10.2012 09:10
janahol

XXX.XXX.110.5

a Vendulka už se taky tolik nebojí, tak si včera dala malý slalom a hrozně jí to bavilo :-)

7.10.2012 12:46
bospor

XXX.XXX.192.10

tak to vypadá že sis pořídila rodinnýho mazlíčka:-) to je skvělýsmajlíksmajlíksmajlík je to hrozně fajn pocit když se můžeš spolehnout na svýho koně smajlík
já včera zaváhala a nešla jezdit a od noci leje, takže dneska to taky nevidím nijak růžově:-( ale chvilkama jako by přestávalosmajlík koně už odešli na louku. jen za půl hodinky:-| zas přidalo, tak zas honem přiběhli:-)
taky mě opustil foťák:-( šáhla jsem zas po starším olympusu :-(:-( ale to je šmejdsmajlík

7.10.2012 12:50
bospor

XXX.XXX.192.10

ořezávám šeřík. každej den pár větví a koně ho rádi hryžou:-) hlodavcismajlík

7.10.2012 17:12
remonek

XXX.XXX.26.62

Jani to je super, že si s kobčou užíváte celá rodina smajlík. Na těch prvních fotkách co jsi sem dávala ještě než si ji přivezla moc jako norik nevypadala, ale teď je vidět, že jí je opravdu kus :-) . Má takový dobrácký výraz, se o ní opravdu budete přetahovat :-)
Ivčo my stihli vzít koně ještě včera, páč jsem ještě koukala na předpověď a právě jsem si říkala, že dneska určitě bude lejt celý den, teď se to sice vybralo, ale kůňata byla spíš jako čuňata, tak by to stejnak na ježdění moc nebylo. Jinak na tu dovču jedeme až teď, páč to byla taková ta akce ze slevomatu, původní cena by byla 2 800 na tři dny pro dva lidi a díky téhle akční nabídce to je jen za 999 na tři dny pro dva lidi, tak snad nám vyjde počasí a bude se dát někde trochu pojezdit.

7.10.2012 17:24
bospor

XXX.XXX.192.10

ze slevomatu jo?smajlík já si na takový podobný stránce objednala flašky, co měly bejt spíš jako pytlíky s uzávěrem a když to po mě chtěli platit potřetí tak jsem začala řvátsmajlík nakonec jsem dostala peníze zpátky ale víckrát nechci o něčem takovým ani slyšet:-( možná kdybych začala od začátku jinak, tak by to šlosmajlík ale já se nerada takhle bavím s cizíma lidma a pak , když už se něco pokazí a já jsem taky nas... tak jsem taky sprostá a hnusná a to hodně:-) je to hloupý a já to o sobě vím, takže se přímýmu kontaktu s prodejcema radši vyhýbám:-)

8.10.2012 08:23
lucky

XXX.XXX.27.76

Ahojky, dlouho jsem nepísla, diskuzi sleduji, ale nějak jsem s tím časem poslední dobou na štíru.

Předem bych chtěla napsat, že je mi moc líto Žanetky a osobně si to jednou ani nedovedu představit, i když jsem to již několikrát absolvovala u psů a bylo to vždy hodně těžké. Takže přeji hodně síly a člověk do toho musí jít s tím, že je to poslední možnost jak ji pomoci.smajlík

Co se týče nového uň..nádherný! A je super, že je to mazlík pro rodinu...snad ho rodina někdy půjčí smajlík.

Tady včera lelo celý den a Usa byla ve stáji, chrněla, nebo čučela jak leje. Večer v 9 jsme se šly po tmě projít po dědině, aby si protáhla nožičky, jak přestalo konečně pršet.

No nic, já balím a letím do Ostravy...

8.10.2012 22:26
bospor

XXX.XXX.192.10

je to hrozně těžkysmajlík taky mě to čeká. ale snad až za dýl. káče je sice 23 ale je zdravá a živá až mocsmajlík
gastonovi je 19 a ten je na tom hůř, ale taky ještě slušně:-| honza je ve 13ti ještě mladík a ostatní jsou ještě mladší. ale ten čas tak strašně letísmajlík

9.10.2012 07:10
lucky

XXX.XXX.27.76

No jo, ten čas děsně letí. Use bude po Novém roce 11...to se nezdá, že už ji mám tak dlouho. U toho koně to naštěstí není tak markantní. Přece jen přesto že ji bude 11, tak to beru u araba jako akorát věk. Žádná hrůza. Konečně má rozum smajlík
Horší je to u psů, tam to letí strašně rychle. Darések byl nedávno štěndo a už mu je víc jak 8 a půl a Fabby je o dva roky mladší.smajlík Člověk to ani nepostřehne a už je pejsek dědulka. A u koně to tak moc rychlé přece jen není....těch 20-25 let je přece jen delší interval.

12.10.2012 20:39
janahol

XXX.XXX.110.5

Žjůůůů smajlík holky, kde jste? smajlík Je mi to jasný, všechny využíváte ještě přijatelné počasí a jezdíte jako o život :-)
Heč, mě rodina konečně půjčila mojí kobylku, tak jsme vyrazily do lesa :-) Jela se mnou kámoška a v půlce vyjížďky slezla z koně, protože našla asi osm pravejch hřibů a prostě je tam nemohla nechat smajlík tak to nesla v náručí a koně vedla smajlík
Tady fotka z odchodu do lesa :-)

12.10.2012 20:43
janahol

XXX.XXX.110.5

Hodná byla kobylka moje, a já se kochala a kochala, ale foťák měl manžel ve stáji, tak jsem kochací fotičky neudělala :-)
Ještě jsem se šla po ježdění poňuchňat smajlík

13.10.2012 16:28
bospor

XXX.XXX.192.10

co bys fotila:-| radši si užívej ten krásnej pocit a kochej se:-)smajlík

16.10.2012 12:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkNazdárek,ženský,:-):-):-)už jsem zase tu,smajlíkkleknul počítač,smajlíkuž to je starej krám a měl málo paměti,tož jsme mu jí trochu dodali a celkově jsme ho zrekonstruovali,smajlíkkurňa,též bych brala,kdybych si mohla přidat nějákou paměť.smajlíkAspoň 3 bych potřebovala.smajlík

16.10.2012 12:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Janí,ta Santana je náádherná,to je neskutečný,jak je krásná,a jestli je ještě tak hodná,:-)tak máš přesně to,co sis přála,viď,to,že je velká,přece vůbec nevadí,aspoň se na ní sveze v klidu i manžel,smajlíkcož jak vidím úspěšně se děje.smajlíkAle to je dobře,že jezdí celá rodina,aspoň má kobylka využití.:-):-)

16.10.2012 12:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jinak to naše dítko už úspěšně přelezlo znovu parkur 110 cm,smajlíksmajlíkšla teda nejdřív metr,to se dostala do rozeskakování,to šla taky čistě,byla 6.z 37 závodních dvojic,:-)smajlíkpak šla ještě parkur 110/120,ale do tý druhý fáze na těch 120 se nedostala,páč Pižďuchjednou shodil a podruhý viděl,že by mu to nevyšlo,tak vyhnul,smajlíkale to nevadí,hlavně že Jára se toho nebála a bejvala by do toho šlasmajlík,kdyby neshodili.smajlíksmajlík
smajlíkTady trénink na oxeru,oni totiž jak jsou ty oxery vysoký,tak na ofikách musej bejt nebo většinou bejvaj i stejně široký,a Jára má největší vítr právě z oxerů,a nejde ten vítr odstaranit jinak,než že je bude prostě skákat a začne si víc věřit.:-):-)
smajlíkBrr,já bych to nedala,ani kdyby to bylo 30 na 30.smajlíksmajlík

16.10.2012 13:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkJaní,koukám,že Santaně je sedlo po Matějovi,viď?smajlíksmajlíkTo je dobře,že jsi nemusela měnit sedlo,na který jsi zvyklá,tyhle kvalitní sedla pasujou většině koní tohodle gaučovýho typu.smajlíksmajlík

16.10.2012 13:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkJaní,koukám,že Santaně je sedlo po Matějovi,viď?smajlíksmajlíkTo je dobře,že jsi nemusela měnit sedlo,na který jsi zvyklá,tyhle kvalitní sedla pasujou většině koní tohodle gaučovýho typu.smajlíksmajlík

16.10.2012 13:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)ojo,Šárí,tady jsou teď Huberty docela každej víkend,že o nějákým víme,na jeden jsme ještě pozvaný,ale na ten nepojedem,Jára si pojede možná zaskákat sama na jeden,ale my s Oldou už na Huberty nepojedem,nás už to nebaví se někde honit s hodně lidma,ty dva,na kterých jsme byla,byly skvělý,smajlíksmajlíkale tyhle hromadný už nejsou pro nás,nám vyhovuje jen vyjížďka a to už tu nikde není,ale Jára si to užije,ta je mladá a Monďásek je ve formě,tak proč by si nešli zaskotačit,jen doufám,že Jára bude radši jezdit mezi posledníma.:-):-)

16.10.2012 13:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ivčo,ti 2 šimlíci nemají chybu,jsou nádherní,:-)smajlíkjé,já jsem Vám slíbila tu oddílovou šimlatou krásku:-) a ještě jsem se na to nedostala,smajlíkTa je taky náádherná.:-)

16.10.2012 13:38
bospor

XXX.XXX.192.10

tak počítač jo? já jsem si říkala, že se něco přihodilosmajlík tohle nebylo naštěstí nic tak vážnýho:-)
my si uděláme svýho huberta a jinam asi nepojedu. možná!!!:-|

16.10.2012 13:40
bospor

XXX.XXX.192.10

už mám seno tak už může být podzim a zima:-) teď o víkendu zas přijede bára a má být hezky tak to spáchámesmajlík

16.10.2012 13:42
bospor

XXX.XXX.192.10

můj oblíbenej foťák nerozchodili ani nový baterky, ale starej krám se snaží:-| jen se objekt nesmí moc hýbat:-)

16.10.2012 14:11
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Jani Santana je úžasná, není nad povahově dokonalém koni:-)smajlík
Ivčo 50 balíků ti stačí? Nebo máš ještě někde něco než je vyfoceno na fotce? smajlík:-)
Jaruš koukám, že koně jsou čím dál ve větší formě, co? Ml. Jarče fandím, je to šikula. Já si pamatuji, když jsem učila svou první klisnu skákat oxerové Véčko, já to nikdy neskákala, klisna také ne, nakonec jsme se naučili přes to doslova létat. Přestali jsme se obě bát a byla to paráda.
Ženský, dojíždíte některá z vás daleko do práce? Dostala jsem nabídku na práci 70 km od domova a nevím, zda se to dá zvládatsmajlík Každodenní dojíždění...

16.10.2012 14:39
bospor

XXX.XXX.192.10

myslím že 70km je dost. na denní dojíždění až moc moc:-( leda bys tam bydlelasmajlík ale to ty asi nemůžeš ne?

16.10.2012 14:43
bospor

XXX.XXX.192.10

mě by 50 balíků teoreticky mohlo stačit. jsou větší než loni a pořádně napěchovaný. loni jsem jich měla 60 ale na váhu mám letos víc:-) kdybych nevyšla, tak mám slíbený ještě další od někoho:-| hodně záleží na tom, jaká bude zima. zatím se pořád pasou a seno nechtějí

17.10.2012 09:12
janahol

XXX.XXX.110.5

Míšo, díky, Santana je fajn, jen já ještě pořád podvědomě čekám, kdy to se mnou někam zabalí a manžel se mi už směje, že jsem tak ztuhlá, že ta kobyla líp funguje pod dětma, než pode mnou smajlík Musím to ze sebe vyjezdit, ale lepší se to. Matěj mi dal poslední měsíce řádně zabrat a já teď musím získat jistotu :-)

Jinak dojíždět 70km se mi už zdá hodně i když taky záleží po jaké silnici, něco jiného je po dálnici nebo okreska. V létě by to snad i šlo, ale v zimě když je pak hnusně... Vím jaký je problém sehnat dobrou práci, ale taky jde o to, aby jsi dojížděním nepřišla o ten finanční rozdíl :-|

Jaruško, to je dobře, že to byl "jen" počítač :-) Taky už jsem si říkala, že se něco přihodilo, když se neozýváš :-)
Malá Jarča je prostě talent smajlík
Jaruško, ty jsi tu myslím na jaře nabízela dětské sedlo, už jsi ho prodala? Uvažujeme, že koupíme holkám dětské sedlo, jen nevím, jestli se dá to malé sedlo napasovat na toho našeho mamuta :-)

Ještě musím nastudovat to zapřahání, Santana je zatahaná a rodina by chtěla příští rok na dovolenou jet i s koněm. Jenže já jsem nikdy nezapřahala, takže to znamená sehnat chomout, postroj, vůz by manžel chtěl postavit a já bych se to všechno měla naučit řídit smajlík A to ještě prý, když bude potřeba nakoupit, tak prý nasedlám a pojedu pro rohlíky smajlík To nebude dovolená, ale maraton smajlík

17.10.2012 10:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlík:-))Jéé,ten ksichtící se balík je super,smajlíkškoda,že se nesměje,jak se těší,že ho koníci zblajznou.:-):-))Ale taky bych se asi nesmála,kdybych věděla,že mě chce někdo sežrat.:-)):-))
:-):-)Jojo,Ivčo,Huberta udělejte,dokavaď to jde a není hnusně nebo co bylo horšího,že se nám jednou stalo,že jsme jeli na Huberta po kopytě a neviděli jsme na 3 metry před sebe,smajlíkjaká byla mlha,pak se to sice vybralo a bylo krásně,ale než jsme tam dojeli,to byl docela děs,smajlíkJarča měla sice tu bezpečnostnídopravní vestu,ale stejně by to bylo prd platný,když jsme museli přejít několikrát silnici,tak jsme museli být v naprostým klidu a poslouchali jsme,jestli něco nejede,páč fakt byla mlha jako mlíko,a rozplynula se až tak kolem tý jedenáctý.:-):-)

17.10.2012 11:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkMíšo,s těma sedmadesáti kilákama-ono by záleželo na tom,jestli to pojedeš autem nebo autobusem,autem to dáš za hoďku,kdežto autobus všude staví,to zdržuje,a hlavně teda nevím,jak u Vás,ale tady napadne trochu sněhu a milej autobus prostě nejede a nikomu nevadí,že ty děti tam čekaj a mrznou..smajlíksmajlík
:-):-)Jojo,Míšo,Mondík je ve formě,ale teď už na zimu ho taky necháme,ať si odprdne,po tom Hubertu mu sundáme podkovy a necháme ho,jen občas nějáká vyjížďka hrozí,když bude opravdu hezky,ale to on moc rád do terénku.:-):-)

17.10.2012 11:10
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJaní,sedýlko už nemám,ale nemusí Tě to mrzet,protože to by Santaně určitě nebylo,smajlíkto bylo tak opravdu na Kačenku,která měla 120 v kohoutku,pak pasovalo ještě Aboně,ale ta byla štíhlá,možná tak na sportovnějšího huculka by sedlo,ale na chlaďáka by fakt nebylo.smajlíksmajlík

19.10.2012 12:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tak jsme vyrazily s Járou očíhnout terén.:-):-)

19.10.2012 12:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Moruš poslušně čeká,až přijede Mondík ke skoku,abych mohla fotit.:-)smajlík

19.10.2012 12:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJejda,2 x jsem to nechtěla.smajlíksmajlík
:-):-))Moruš si taky skočila,ale ona jak moc neskáče,tak to bere s půlmetrovou rezervou.smajlík

19.10.2012 12:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkHrozně jsme se s Járou Moruš nasmály,smajlíkprotože ona v pohodě skočila ty vyplněný skůčky,ale přijela k tomuhle,kterej není vyplněnej a halt,tohle skákat nebudu,tam není to zelený,smajlíka nevěřícně do toho skoku zírala,jestli to někde přeci jen nenajde to roští,smajlíkmy s Járou nemohly.smajlíksmajlík

19.10.2012 12:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady ještě včerejší jumpíky bez sedla.:-):-)

21.10.2012 15:52
janahol

XXX.XXX.110.5

Ahojky, taky je u vás tak hnusně? :-( Už od čtvrtka je tady u nás mlha, že pomalu není vidět přes dvůr, no prostě hnus podzimní lezavej :-(
Ale zase to jednu výhodu má, nechali jsme děti doma u pohádky a jeli jsme s mužem trochu pokutit do kruhovky :-| potřebuju nabrat jistotu v sedle, tak po mě chtěl všelijaké blbiny a byla to úžasná psina :-)smajlík
...tady jedna fotečka :-)

22.10.2012 08:19
lucky

XXX.XXX.27.76

Ahojky. Teda Jaruško, vy ty koně musíte mít v super kondici. Jarča je fakt dobrá.
Koukám, že máte všichni zásoby na zimu..já mám domluvené, ale doma to nemám. Dneska budu volat pánovi, jestli si mohu přijet aspoň pro jednu kouli. Kopou nám tady kanalizaci a jak tu kouli dneska nebo zítra nedostanu do baráku, tak už pak 14 dní neprojedu a budou přesně před barákem. Kdyby jste viděli kudy chodí Usa na pastvu..ráno mezi bagry..chlapi se mi smějou, protože já kolikrát jdu na vlak (mám teď auto nepojízdné) a s kabelou a na podpatcích vedu koně do práce smajlík..že to ještě nevidělismajlík

Jinak my si v pátek prošli trochu takovou kolikou
Ráno jsem ji dovedla ke koním, chystám ve stáji seno na večer ,Usa přišla s Betty a Usa zkoušela kadit a nějak ji to nešlo, začala tam hrabat a chtěla si lehnout v té fujíkovaté stáji na betoně v hovnech....jak ji bolelo bříško. Tak jsem je vyhodila ven, tak chodila po výběhu, nechtěla si tam lehnout, ale bolelo ji bříško, tak si nakonec lehla a ležela ve výběhu. Betty přiletěla jak splašený oř, totálně mimo, vyděšená, že co dělá Usa na zemi..no to by jste ji museli vidět! Úplně vyjevená. Usa funěla, pak vstala až k ní přišel Beník taky kouknout co dělá na zemi. Byla hned jak prasátko bobek. Chtěla si zase lehnout, tak jsem ji popadla za hřívu a vyhodila z ohrady ven na vyšší trávu. Tak si hned lehla a začala se válet, takže byla řádně zválená od hlíny ze všech strana, ale to je fuk. Ovšem bylo vidět, že ji bříško bolí, ale má zácpu, potom v klidu ležela a papala u toho i travičku, což je dobrý ukazatel....když je kolika moc vážná, tak koně nesní nic. No a vytáhla jsem Beníka s Betty popást na louku na lonžích, Usa hned šla za nimi,ale zase si lehla. Šla jsem ma moment za kamarádem vedle (chtěli jsme jet pro seno, tak že nic a šla honem zpátky) no a Usa tam ležela na louce a ti dva se pásli. Tak jsem vzala koně na lonžích po louce se projít a Usa za námi špacírovala, občas si lehla, pak nás i docválala, což byl dobrý ukazatel, že bříško tolik nebolí. Pak stála uprostřed louky a konečně se vykadila a stála tam snad ještě 10 minut a pořád čekala, jestli ještě něco vypadne, my už byli skoro u ohrady a ona nás docválala. Hodila jsem Betty s Beníkem do ohrady, ale Usa byla taková přepadlá, celá zválená a nechtěla jsem ji tam nechávat, takže jsem ji vzala a asi půl hodiny jsme přes louku špacírovaly domů pomalu. Moc se ji nechtělo, byla taková ztuhlá ještě a čekala pořád asi na bobek ... doma jsem ji dala do stáje, byla už v klidu, konečně se pořádně napila..ta koza večer dostala plno vody a do rána se skoro nenapila jen zbagrovala hroomadu sena. No a uvařila jsem ji lněné semínko a dala trojnásobnou dávku. Byla už v pohodě, baštila seno..asi po třech hodinkách jsem ji chtěla vykartáčovat, ale teda takhle zválený bělouš se dělá blbě..nakonec skončila vykoupaná a vyšamponovaná... vytřela jsem ji pořádně a šly jsme na sluníčku ke koním. Na louce se proběhla, trochu jsem ji vylonžovala,aby oschla a zahřála se a pak se pásla na sluníčku a bylo ji už fajn. S jednou holčinou co tam nově chodí jsme jezdily na Betty. Usa i dala zabrat zase.....koza praštěná..má chlastat... bobeksmajlík

22.10.2012 08:24
lucky

XXX.XXX.27.76

V sobotu a v neděli u nás bylo táák nádherně. teda ono je ještě nyní krásně. Fakt...barevno, svítí sluníčko...nádherný podzim takhle.
V sobotu jsme byly na procházce. Měli jsme sebou holčinu, co začíná jezdit a chtěla poprvé na vyjížďku, tak byla šťastná jak blecha. Ve výběhu a po pastvině zvládá, ale Beník ji venku obaš zlobil..spíše ji moc nerespektuje, ví, že je začátečník a není ještě moc rázná na něj. Betty jela pod Terkou a ta zvládá dobře. Beťule se i hezky proběhla..ona má zase problém, že je závislá na Usesmajlík

22.10.2012 08:27
lucky

XXX.XXX.27.76

Malé Verče apk nechtěl už vůbec chodit..on hajzlík nerad kopečky a jak cítil, že ona na něj nemá až tak, tak ji měl na háku. Prostě se nehne a pak si dokonce lehnul smrádek malý.

22.10.2012 08:30
lucky

XXX.XXX.27.76

tak ho pak vzala terka a chodil jak hodinky...hned se hezky zapotil. Oni ti poníci jsou někdy horší jak velcí koně. Jak vycítí, že je někdo slabší, tak ho mají fakt na háku...

Tady Terka na Beníkovi a Usa se v klídečku pásla... jsem pořád čekala, že bude ze strany Usy aspoň nějaká akce a teda moc tomu nedala smajlík

22.10.2012 08:33
lucky

XXX.XXX.27.76

ale taky potom něco vykouzlila...

22.10.2012 08:43
lucky

XXX.XXX.27.76

Jinka Usa je poslední dobou lepší co se trochu ochladilo. Vybrala nějaké sirupy atd. Momentálně ji dávám jen lněné semínko a je bez bylinek a všeho. Prý se má dát organismu na chvíli oddech a pak zase nasadit kůru, takže to střídám. Poslední týden jsem ji začala brát na lonž. Aby se naučila zase pravidelně dýchat. Ob den ji beru tak ca 10 minutek. Nic hrozného. Vykrokujeme většinou cestou ke koním, pak ji vezmu na 10 minutek...střídáme krok a klus. Bez problémů zvládá, uvolní se a hezky pravidelně kluše. Pak ke konci ji nechám cválat. Zvládne dva kruhy i tři, když vidím, že je v pohodě a chce. Ale třeba po ní chci cval jeden kruh, dva klusat a zase jeden ve cvalu. Pak cválá i na druhou stranu to samé a konec. Ale hlavně jde ochotně, jak dám povel na nacválání, tak okamžitě naskočí a člověk ji nemusí tlačit do ničeho. Víc po ní nechci, ale jde moc hezky, ochotně a je ráda, že konečně něco zase dělá. Každopádně se mi u toho nedusí, nekašle, nesípe. Takže uvidím jak bude dál.

A s Bettynou si poběhala jako nicsmajlík

22.10.2012 09:00
lucky

XXX.XXX.27.76

Jinak Santana se mi moc líbí...bude ještě vybělovat? Asi ano, že? Hlavně to vypadá, že to bude hodná a spolehlivá kobylka. Já jsem to asi někde propásla...kde je Matěj?

22.10.2012 10:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkLucí,to si Tě dovedu živě představit,jak jdeš v těch kramflecích tím bahnem a ještě táhneš usinu.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTý jo,tak to už je druhá kolika z tý samý příčiny,jak píšeš,:-(taky jednu kobylku z toho známí dostávali skoro celou nocsmajlík,nakonec to dopadlo dobře,zaplaťpánbůh,ono je to hned,když se koníci nenapijou potřebnýho množství vody,zelenýho už je pomálu,tak pomalu přecházejí na suchý a když se pořádně nenapijou,je to hned,:-(já jsem to u minulýho valacha zažila taky jednou,ale ten se děsně bál veterináře a vykadil se hned,jak ho ucejtil ve svý blízkosti,:-))tak jsme do něj nic prát ani nemuseli,a bylo to taky touhle dobou,k podzimu.smajlík
smajlíksmajlíkTo je dobře,že už je Usina lepší,smajlíksmajlíkto jsem moc ráda.:-):-):-)
:-):-)Jára ještě v pátek vyrazila zase okouknout terén s Monďáskem.:-):-)

22.10.2012 10:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Janí,u nás nebylo tak mlhavo,jako u Vás,do pátku bylo i místy hezky,že svítilo chvílema sluníčko,ale sobota bylo zamračíno,naštěstí nebyla zima a nepršelo,kdežto včera,to byl hnus,mrholilo nebo to pořád padala ta mlha,já nevím,ale včera mi byla furt zima.:-(:-(

22.10.2012 10:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Monďásek ty přírodní skoky úplně miluje.:-)smajlík

22.10.2012 11:06
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))No a tady jaksi Jára spadla,:-))měla prostě leteckej den,:-))smála se tomu hrozně,smajlíkže schrastla,a prej už má vybráno na zítra.:-):-)

22.10.2012 11:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

22.10.2012 11:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)A tady už je sobota,Hubertova jízda,53 koní a poníků.:-):-)

22.10.2012 11:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTady nevím,jestli budou jezdci vidět,snad jo...:-)

22.10.2012 11:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

22.10.2012 11:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Tady Monďásek maličko zakličkoval,ale pak to dal s přehledem.:-):-):-)
:-):-):-)Poznáte někdo na týhle fotce známého koníka?:-):-):-)

22.10.2012 11:34
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Monďásek měl maličkou vodičku Terinku.:-):-):-)

22.10.2012 11:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jarča jí pak povozila a Terinka byla v sedmým nebi.:-):-):-)

22.10.2012 11:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

22.10.2012 11:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady už je řazení se před bránou,nejdřív jeli poníci,ti měli dráhu kratší,a pak velcí koně.:-):-)
:-):-)Byla i tipovací soutěž na vítěze,tak já jsem je tipla dobře oba,i za poníky,i za velký koně.smajlík

22.10.2012 12:28
janahol

XXX.XXX.110.5

Teda ta Jarča :-) to je talent smajlík:-)

Lucky: Matěj je u Ústí nad Labem, má ho mladá holčina a je z něj nadšená. Chce s ním jezdit endurance, tak uvidíme jak to Matýskovi půjde :-)
Jinak Santana je z matky bělky a otce ryzáka a měla by úplně vybělit, tak to se časem uvidí. Nasmála jsem se, když jsem zjistila, že má v průkazu napsáno, že je tmavá hnědka smajlík Možná se pochlapím a nechám jí tu barvu v průkazu přepsat :-)

22.10.2012 13:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky moc,Janí.:-):-)
:-):-)Janí,já myslím,že to endurance bude Matěje moc bavit,on je takovej aktivní,viď,a tam bude využitej a když jsou ti huculíci trénovaní,tak nemysli si,oni se tam i dost dobře umisťujou,tak pak dej hned vědět,jak jim to jde.:-):-)
:-):-)Tak nikdo zatím nepoznal Ditušku,jsem moc ráda,že jsem jí na tom Hubertu viděla,a představte si,že ten Pavel,co na ní jede,nikdy na koni nejezdil,až Dituška ho naučila,protože je opravdu strašně moc hodná,a on byl ten den,kdy byl Hubert,po desátý na Ditušce,a už si troufnul jet Huberta,ale Dituška ho opravdu nezklamala,byla moc hodná,nikde ho nevysadila,ona to nedělá,a krásně si to užili,jsem moc ráda,že je tady u tý mojí kámošky a že je využitá.:-):-):-)

22.10.2012 16:23
lucky

XXX.XXX.27.76

No teda koukám, Huberty letísmajlík. Tady loni byl jeden, kde bylo cca 100 koní prý..snad 101 nebo už nevím ale byl to maras.... Jaruška je děsně šikovná. Juj, tu Ditušku jsem taky nezaregistrovala, že už nemáte! Ale je šikovná a ten chlapík odvážný.

Ty koliky jsou nebezpečné. Usa měla kdysi hodně těžkou koliku..přesně takovou zácpu. To měla nějak dva a půl roku. Přefikla si šlachu a byla doma ve stáji s klidovým režimem, pohyb kontrolovaný jen v proku na procházky, do výběhu nesměla, takže tenkrát taky byla na seně, uhodila vedra a madam málo pila a bác..... to jsme fakt mysleli, že ji povezeme do Brna. Chytlo ji to někde ve 3 v noci, já zrovna jak na potvoru byla v Olomouci u kamarádky, takže naštěstí tátu probudily rány ve stáji, jak se Usa válela. Mě se nemohl dovolat, ale věděl co dělat, kdyby něco a měl telefon na veta. Ten naštěstí přijel, dostala kapaky a táta s ní drandil po okolí někde do 9, než jsem se vlakem z Olomouce dostala domů a pak jsem s ní chodila já. Dostala dvě velké infuze, vybral z ní co šlo, narvali jsme do ní všechno možné na posrání a od těch 3 ráno to trvalo někde do 3-4 odpoledne, než jsme viděli, že je ji dobře..fakt to byl maras...fuj. Nejhorší je ta bezmoc. A co vše udělá blbá zácpa!!!!

Takže te´d jsem přesně věděla co ji je, ale podle jejích příznaků jsem doufala, že to nebude vážné, ale člověk nikdy neví..koliky jsou nebezpečné a zvrtnout se mohou kdykoliv v nějaké zauzlení střev a podobně...

To lněné semínko jsem teď nedávala, takže už zase pravidelně musím dávat, na to trávení je to super a na srst taky, že.... A fakt budu hlídat, kolik toho vypije

23.10.2012 09:37
janahol

XXX.XXX.110.5

Ivčo, hezký smajlík:-) není nad to, když se sejde fajn parta smajlík Měla jsi to moc pěkně připravený :-)
Já mám hrůzu z takovejch těch velkejch hubertů, když pak vidím, jak ty koně pádí jako šílený po poli a na konci je třeba čeká úzkej vjezd do lesa a některý ty jezdci to prostě neřeší, že se tam všichni nevejdou smajlík

23.10.2012 10:59
lucky

XXX.XXX.27.76

Moc pěkné. Jste si to užili a pěkně připravené.

Ono je rozdíl, když je soukromý Hubert nebo prostě akcička, kde jsou ohledupní lidi, než velké akce, kde se objeví i nějací tydýt... taky nemám ráda takové akce.

Jinak tady dneska mlíko strašné, jemně mží, ale Usa je u koní. Zítra brzy ráno jedu pro seno, přivezu dvě koule. Pak se tady dlouho nedostanu. Kopou nám tady kanalizaci a jsou nyní před sousedem, ale zítra se tady ještě dostanu.

No jinak dneska sedím doma a vyrábím arabskou ohlávku na zakázku...ale bude to klááášné. Fotnu si v ní pak Usu, než ji dám pryč, ať mám vzorek.

23.10.2012 11:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkIvčo,mooooc hezkýýý,smajlíksmajlíka víš,že se četlo nějáký to povídání k tomu přijímání nových členů do cechu Hubertova?smajlíkJenže to se nedalo stihnout Ti to sehnat,smajlíksmajlíkale okopčím Ti to a pošlu,třeba tam příštího Huberta ještě někoho přijímati budeš.:-):-))Ale je to v nějáký staročeštině,:-)),tak musíš číst pomálu,abyses do toho nezamotala.:-)):-))

23.10.2012 11:33
bospor

XXX.XXX.192.10

stejně jako ten projev, než se vyjede:-) ale ten jsem letos nečetla já. sehnala jsem si na to lidi:-)
ale jestli někde poscháníš to pasování, tak mi to prosím pošlismajlík určitě se to hodí:-)
tohle byl hubert jen soukromej a na pozvání:-| pro zdenku s atosem jsem si ráno i dojela avií:-) takže pohodičkasmajlík
ještě musím sepsat článek na stránky a nahrát všechny fotky:-|

24.10.2012 15:33
didi

XXX.XXX.66.122

Ahoj Dívky/ Ženy/ Koňomilci,

hlásím, že jsme přestěhovaní a koňouchy máme hned za dveřma obydlí.
Toto léto můžu rozhodně označit obdobím změn - stěhování, 2x změna práce...

Bohužel ještě nemáme fotku příbytku - nějak jsme si na to neudělala čas - pořád jsem se jen kochala...
Včera jsem alespoň udělala 2 srovnávací s Bobem.

Tady léto rok 2011.

24.10.2012 15:54
didi

XXX.XXX.66.122

Zrovna si hledám nějaké hodiny ježdění - chtěla bych se z pralesního jezdce vyvinout někam dále.
Terén zvládnu - kluzko, krpály nahoru i dolů, shýbačky pod větvema - ale styl = 0 - chybí tomu lehkost a ladnost.

Bobovi se daří dobře, ale na ježdění s jezdcem v terénu už to není - navíc nechce ven bez holek - je na něm vidět jak je sám venku nervózní. Holky se zase venku chtějí vyběhat - což už není pro Boba... Takže na společnou vyjížďku můžeme jet tak ob jednu - když jsou holky zrovna z předešlé vyběhané.

Ve výběhu Bobovi přechodné "osiření" nevadí, to se jde nažrat a pak pospává v přístřešku nebo na sluníčku...

Na Jiskře s pubertální Jitřenkou na vazáku je to nad mé síly - to má i Libor co dělat - Jitřenka se teď rozhodla zkoušet, co všechno může dělat - tak se zpožďuje, zapře se na místě, jde jinam - pak zase 20 minut hezky jde, ale sem tam je to dost vypjaté...

Chtělo by to ještě jednoho koníka - se kterých bych se mohla posouvat v jezdectví dále - až k ježdění s trucujícím hříbětem nebo obsedání - a se kterým bych mohla procházkovat i s Bobem v závěsu.

Docela nad pořízením nějakého přemýšlím - jenže za rok bude dorostlá Jitřenka a my bychom pak měli jezdecké koně 3... Tak nevím... Bez "navýšení stavů" zas budu minimálně 2 roky však budu v takové propasti ničeho - rok než jitřenka doroste a rok, než se přijezdí...

Přemýšlela jsem o pronájmu - ale jen těžko si budu držet nějaký odstup - když už budu s nějakým koněm pracovat získám k němu pouto- znám se...

Tak teď pořád koukám do inzerce, ukládám inzeráty a nevolám na ně :-)...

24.10.2012 16:18
didi

XXX.XXX.66.122

Aktuální foto Jitřenky - výškou už jsou na tom s Jiskrou stejně.

24.10.2012 16:20
didi

XXX.XXX.66.122

Nejraději bych ty dvě překřtila na Ježibabu a Jezinku - to by jim sedělo více :-)).
Jestli budeme Jiskru ještě někdy připouštět a narodí se holka - má jméno už vymyšlené :-).

24.10.2012 19:51
bospor

XXX.XXX.192.10

ty se máš:-| mě barča roste spíš do šířky než do výšky:-(
a kde teda teď bydlíš? bob vypadá vážně moc dobřesmajlíksmajlíksmajlík no jo já už taky gastona moc neberu. a to mu bude teprv 20. on by sice chtěl ale nožky ho bolísmajlík
konečně to mám:-) http://www.bospor.estranky.cz/clanky/co-je-noveho/hubertova-jizda-2012.html

25.10.2012 12:06
didi

XXX.XXX.66.122

Předpokládáme, že Jitřenka se vytáhne tak do 150 cm - Jiskra má 143, tatínek měl 157.
Bydlíme na Praze-Východ - asi 5 km od té Animo prodejny (Světice).

Tenhle obrázek mě fakt rozesmál:

25.10.2012 12:30
didi

XXX.XXX.66.122

Ještě jsem objevila jednu hezkou vyjížďkovou :-).
Pokud jde o jídlo - není třeba jim nijak domlouvat...

27.10.2012 10:04
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlík:-))Tak mám takovej dojem,že letos se ta kobyla Martinovi něják moc splašila.smajlík:-))Ale koníci jsou na zimu připraveni,tak žádný zle,akorát by to mohlo trošku přimrznout.:-)

27.10.2012 10:35
lucky

XXX.XXX.27.76

Tady večer taky padal sníh z deštěm, ale záhy už jen pršelo. Dneska je liják strašný od rána.smajlíkAle nahoře na Lysé Hoře už sněží. U nás dneska jen chčije a chčije. Use jsem včera ještě byla pro hobliny, takže večer chrněla jak zabitá a hoblinky má i na uších:-)
Ve středu jsem ještě byla pro dvě koule sena, protože u nás kopou kanalizaci a už přímo před barákem smajlík Chlapi si dělali srandu, že kdyžtak mi to přehodí bagremsmajlík. Ale dostala jsem se ještě přes zahradu do výběhu s autem a vozíkem. Ale byli šikovní, pomohli mi pak koule zkoulet z vozíku a nakoulet za stáj. Tu jednu jsem pak rozkuchala a vyházela do seníku, tu druhou mám na paletách za stájí pod plachtou. Ale přivezla jsem nááádhernou otavu, protože co jsem měla před tím to jarní, tak to bylo strašně přesušené, prašné, jak bylo sucho a trávy málo, tak se mi to nelíbilo a zrovna pro kašlavou Usamu bych to nechtěla....takže jsem zkrmila tu jednu kouli a zbytek jsem ještě doházela do seníku a chtěla jsem, že ať mi radši dají tu otavu, že tam s tím jsem spokojená nebyla..i když co bych si letos měla vyskakovat při tom nedostatku sena, že....
No, ale tak mám dvě kouli super otavy, ale je to jemnější a má to hodně lístečků, takže sice jsem tu jednu rozházela do seníku, ale zbytečně tím seno ničím, takže ty další dvě do mám ještě domluvené musím nějak uskladnit taky za stájí. Problém je, že ta moje potvůrka zjistila, že je to děěěsně dobré seno a krade jak straka a neví jak by se do těch plachet dostala.smajlík
Teď jsem ji ráno, protože leje, shodila ze seníku a schválně jsem ji to promíchala ještě s tím předchozím senem. No přijdu tam za chvíli, protože slyším pořád nějaké dupání ve stáji...a madam tam seno na hromadě a probérá to a rozhrabuje, aby vymetla tu otavu a te zbytek asi až už nebude co jíst smajlík..nic ji nedám! Ať si to hezky spapá..i tamto je jedlé...smajlík

27.10.2012 11:27
bospor

XXX.XXX.192.10

když ona usa si asi myslí něco jinýho:-) mě pěkně okusujou balíky a nějak se do nich nemůžou dostatsmajlík jsou fakt našlapaný a seno je pěkný:-) od pondělka se nedostali ani do půlky. ale mají dva najednou a ještě přes pásku ukusujou z dalších dvou:-) lim jim jeden balík vydržel tak 3 dny a letos 5smajlíksmajlíksmajlík ale uvidím jak v zimě. ještě pořád se i pasousmajlík

27.10.2012 12:09
lucky

XXX.XXX.27.76

Teda ti futrujou. Hele, to nemáš ničím přikryté? To vyhodíš dost té krusty, né? Já vím, jak loni měla betty s bendou koule, co byly měsíc venku na poli, než se dovezly a párkrát řádně zmokly a teda hnus to byl... fuj.

27.10.2012 13:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkMy jsme taky jeden rok brali balíky od chlápka,kterej je měl ve stohu venku,byli levný,300 za jeden,ale skoro půlka balíku semusela vyhodit,nedalo se to koním dátsmajlík,bála jsem se,a pak je nejhorší,kam s tím hnusným senem,smajlíkprotože když by ho člověk hodil na hnůj,tak by se v tom stejně vrtali a Moruš by to určitě i baštila,:-|a myslím,že by to pro ně nebylo nic extra na zažívání.smajlíkVlastně nevím,jak dlouho je v tom stohu měl,jestli tam bylo 2 roky,nebo víc,smajlíkjá myslím,že takhle,jak to má Ivča,že to koně hned snědí,tak se to nestačí tak zkazit,jako bylo tohle,co jsme kupovali my,to bylo zřejmě starší,ale nejhorší bylo,že to na tom balíku zvenku nebylo vidět,že je takřka půlka v riti,až když se rozbalil,tak pak se muselo to špatný oddělovat.:-(
smajlíkDěvčata,tady už je tak 5 čísel sněhu.smajlíksmajlík

27.10.2012 13:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ivčo,takhle já jsem byla překvapená z mega balíků slámy,objednali jsme si u známých 4 balíky slámy,no a já v domnění,že to budou takový ty normální balíky,jsem na přepravu nikoho dalšího nesháněla,páč vím,že ty normální balíky ukoulíme s Oldou sami,ale pak jsme tam přijeli a tam koukáme,balík pomálu jako mrakodrap a samozřejmě těžkej jako prase,smajlíkměli jsme veliký štěstí,že tam paní přijel pán,ktrej měl takový ty vidle vepředu na traktoru a ty 4 balíky nám na ten plaťák naložil,jinak tam ty balíky přemlouváme ještě dneska.:-)):-))

27.10.2012 15:05
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Ahojky kocháčci :)
u nás je to teda mega hnus! Včera bylo super. Koníci jsou doma a baští seníčko.
Jaruško já letos dostala 6balíků slámy a jsou k .......... Plesnivé a hnus protože to zbalíkovali mokré zřejmě.
Z venku to není vidět. Dva už jsem udala zahrádkářům na mulč, ale 4 jsou venku a nevím co s nima.......
Holky ta moje malá je tak šikovná. Už je jí 7měsíců.
http://www.youtube.com/watch?v=lu8qy59dZQs&feature=youtu.be

27.10.2012 17:11
remonek

XXX.XXX.26.62

Ahojec kochačky, tak mám konečně čas vám se hodit pár řádků. Naše koňodovelená byla naprosto úžasná, fotky už jste někdo asi viděl na FB, a pro ty ostatní je sem snad během týdne hodím. V pátek nám sice pršelo,ale sobota i nedelě bylo naprosto úžasný počasí. Celý den nám svítilo sluníčko, tak jsme zmákli výlet k pomníku Koziny a v neděli na zříceninu Rýzmberk. S Alešem jsme se střídali na Sobíkovi a musím říct, že Sobeš byl opravdu suprovej, Aleš se na něm dokonce naučil pořádně cválat :-), kdo by to před pár roky řekl že z něj bude takový pohodář smajlík.
Jinak jsme dneska u nás jeli Huberta, sice ráno docela pršelo, ale pak začalo sněžit a v lese to pak bylo jak v pohádce, jsme si s holkama dělali srandu, že místo připravených her budeme pořádat sáňkový šampionát :-)).
Ivčo naši koně si zatím sena taky moc nevšímali, pořád se futrovali trávou co to šlo. Ale dneska jsme je už dali na zimní pastvinu kde mají větší přístřech, přeci jen to dnešní počasí stojí docela za prd smajlík.
Když je řeč o těch balíkách, tak mojí kamarádce se jednou povedlo koupit seno, bylo to nějak ke konci léta a bylo docela deštivo a zemědělec jí naložil balíky co měl nastojato, no a jak ono to dala pod střechu a byli v suchu, tak mi navečer volá jestli jí můžu příjít s těma balíkama pomoct je rozdělat, že jí začínají doutnat. A normálně to bych holky nevěřila jaký uprostřed těch balíků bylo horko. Ještě, že si toho tenkrát všimla zavčas.
No nic tak se mějte fajne, já si pádím přezout kola na autě abych za ořema mohla bezpečně dojíždět :-)

27.10.2012 17:24
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

JJo nám taky pěkně hicoval ten jeden balík fůůůj.
Pěkný fotky Šári koukala jsem. Naši mají přírodní přístřešek smajlík

27.10.2012 18:42
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Ahojte,
Didi, taky jsem se nedávno odhodlala začít jezdit po letech pod trenérem s trenérčiným drezurním koněm. První hodinu jsem byla ze všeho zaskočená, ten kůň mi skoro nerozumněl. Prvních pár zkušebních jízdárenských kol, aby trenérka zjistila, jak na tom jsem, bylo velmi směšných. Kobylka je velmi dobře přiježděná a reaguje na VŠECHNY pobídky, i ty, co jsem nechtěla dát. Takže ze začátku mi dělala všechny cviky na dvou stopách:-))
Nyní po několika lekcích můžu říct že už jsem se do toho zpět dostala. I trenérka mě pochválila.
Přesně jak píšeš, ten styl(sed), bylo něco:-))

Jinak u nás také hlásím sníh:-( Asi 5 cm i na silnici. Místy i sněhové jazyky... A já auto na letních gumách:-| Bohužel jet v tom musím, v práci na mě koně čekají:-| A přezutí musí počkat do pondělí...

28.10.2012 07:39
lucky

XXX.XXX.27.76

Ahojky! Taky u vás napadl ten bílý sajrajt? Fuj! Jediní u nás z toho mají radost psi. Ráno se honili po zahradě, váleli, štípali a řádili jak černá ruka.smajlík Usa se na to kouká jako na špatný vtip. Vylezla ze stáje, jen si polízala sněhu, protože ji v noci došla voda a šup zpátky do stáje na seníčkosmajlík

28.10.2012 07:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlík:-)Helčo,Džínuška je fakt mooocinečky šikovná,to je normálně lovecký torpéédo,jak s tím bažantem pak valí k Toběsmajlík,fakt šikulka,jen tak dál.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTak jsem včera psala,jak jsou koníci na zimu připravený,a pěknej houbelec,už v podvečer jsem musela zavřít Monďáska,protože byl mokrej na kůži a klepal se jako osika,smajlíksmajlíkti dva grgouni ho prostě do toho přístřešku nepustěj,smajlíksmajlíkno a on jak se jich bojí,tak tam stojí na větru a sněhu,hrůza,tak dostal deku,nic jinýho mi nezbylo,nenechám ho takhle se klepat,smajlíksmajlíka to se snažím Oldovi ještě pořád vysvětlit,že ty koně by ten přístřešek měli mít krytej ze 3 stran,ale je to marný,je to marný,je to marný.smajlíksmajlíksmajlík

28.10.2012 07:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(Jojo,Lucí,hlásím taky sajrajtum marastum,není to ani zmrzlý,ale ani to netaje,je to nějáký diuný.:-(:-(A už by to zase mohlo jít pryč.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJá měla štěstí,že jsem jela přezout v úterý dopoledne,smajlíkto tam byl ještě docela klid,ale včera jel Olda si přezout tranzita,a to byl objednanej,a vůůbec se tam nedostal,jaká tam byla fronta,tak si to přehodil sám,on má ty disky,tak to jenom vymněnil kola a bylo to za chvilku hotový,jinak by tam čekal snad ještě teď.smajlík

28.10.2012 07:54
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

:-) Díky moc Jaru :) ona je talent.
To se nedivím ty naše dvě kanimůry by taky Fabiánka vyhnaly. On měl včera deku protože bylo hnusně a hlavně foukal ten děsnej vichr tady. Dneska svítí sluníčko. Ale přituhlo tam. Lancie včera stáhla větev plnou sněhu mámě na hlavu - já měla takovej záchvat smíchu .....smajlík ona to snad udělala schválně.

28.10.2012 16:33
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

http://www.youtube.com/watch?v=EKB_jV6Kvgo&feature=plcp

Ať se taky trochu zasmějete - sledujte mamku smajlík

28.10.2012 20:30
bospor

XXX.XXX.192.10

u nás napadlo tak 8cm ale už je to pryč. naštěstí!!! jen včera koně měli boudu plnou sněhu jak to tam vítr foukal a třásli se zimou:-( jsem honem ve vánici budovala zástěnu a pepan mi jí za zády otrhával:-(
pak ještě obejít celej ohradník a večer jsem se nemohla zahřát:-(

29.10.2012 10:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(No,Monďásek se právě taky třásl zimou,páč byl úplně promočenej,Moruš s Pierotem né,ti byli tak normálně,ale on,jak se snažil se dostat do přístřešku,tak ho furt vyháněli,on promokl,byl fakt durch,a ten vichr k tomu,to byla hrůza:-(,příště ho raději zavřu rovnou,aby měl svůj klid.:-):-)Tyhle prudký změny jsou nejhorší.:-(:-(

29.10.2012 10:35
didi

XXX.XXX.66.122

My jsme udělali přístřešek minulý týden - naštěstí... Čekat týden, tak ti naši koňuši klepou pěknou kosu...
Napadlo u nás asi 10 cm - než to začalo přimrzat, koně tam byli nasáčkovaní všichni - sněho-déšt je asi nejhorší... Včera utála asi polovina.

Nejvysmátější je Bob - protože má nepromokavou deku - která skutečně nepromoká a neprofukuje.
Holky byly v tom nejhorším zalezlé a on si stál u balíku a ždibal.

Nám se povedlo letos i přes krizi sehnat krásné seno - bylo sice dražší - ale balíky jsou dobře udělané (stažené) a krásně voňavé a suché - nepráší se z nich, ani nejsou nijak flekaté. Pak máme ještě deset takových šišatých - seno krásné, zelenkavé, ale balíky blbě udělané - museli jsme je dát pod plachtu, protože by do nich hned nateklo.

29.10.2012 11:41
madow

XXX.XXX.97.199

Ahojky kochačky....všechny Vás mooooooc zdravím, pravidelně si Vás v práci pročítám.
Tak už tu máme zase zimu...u nás cca 10cm sněhu a zima jak v Rusku.
Co u nás nového...snad všechno :-))
S Rozárkou už bydlíme u přítele na vesnici...je to paráda mít konečně koně doma ve vlastním....ze začátku jsem se bála, že Roze budou chybět koně. A ono vůbec, v ohradě se v klidu pase, pak se postaví pod strom a čučí oknem do stáje jak kydám....ujištuje se že to dělám pořádně :-)), ted už jí doma ve stáji dělají společnost i ovečky...koza Máňa tam je s ní od samého začátku...ven chodí sama, ale jak píšu neřeší že je sama. Na protějším kopci mají hřebce hucula, tak se s ním pozdraví a pak zase skloní hlavu a ždibe trávu. JInak na vyjíždky chodíme bud sami, to když potřebuji Rozí trochu víc protáhnout, nebo se sousedkou...ta má kobylku a s námi ještě chodí její 5měsíční hříbátko. Takže já se mám fajn.

30.10.2012 07:47
lucky

XXX.XXX.27.76

Teda Rozárce to moooc sluší. Ta fialová je super. To jsem ráda, že se máte fajn. Ono to ne vždy je možné mít koně ve stádě atd., ale tohle je taky výborné řešení. Pokud to koník zvládá, má kamarády se kterými chodí, není doma úplně sám, tak si myslím, že je to mnohem lepší, než když znám chudáky, co jsou na samotce na řetězusmajlík
Tady včera sněžilo celý den, já odpoledne jela do Karviné pracovně, tak jsem cestou Usu hodila ke koním. Byli zalezlí, ale jak jsem přijela o půl 7 večer, tak stáli všichi u východu z ohrady a čekali na mě s Usou a byli mokří. Ale neklepali se nikdo. Betty s Beníkem mají hodně dlouhý a hustý kožich. Usa na tom není tak dobře, ona má kožíšek kratší a strašně jemný, ale posledně jak zmokla, tak se klepala a včera ne. Ale na noc jsem ji zavřela do stáje, nechala jsem jen na dvůr otevřený horní díl dveří. Dneska krásně svítí i sluníčko, sněhu tady je tak 8cm. Pro Usu dneska zase půjdu pozdě, ale zase na druhou stranu je to takové romantické s ní šmatlat domů zasněženou krajinkou večer.

No, já jsem ráda, že jsem dovezla ty dvě koule a na ten zbytek budu muset počkat, až se trochu umoudří počasí. ono to snad ještě ztaje.

30.10.2012 10:34
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)smajlíkTo jsem ráda,že Rozárku vidím:-),je opravdu moc pěkná a sekne jí to,smajlíksmajlíkMarkét,já si taky nedovedu představit mít koně ustájený někde a jen se prakticky chodit svézt,to by pro mě bylo o ničem,to bych toho koníka raději neměla svýhosmajlík,ale jezdila bych třeba na cizím za spoluúčast na ustájku,ale svýho koně bych raději měla vždycky doma.Ono to někdy není žádnej med,třeba sbírat bobky teď v tom bahně,to je fakt dílo,nebo k nim člověk musí,i když se mu kolikrát nechce do toho počasí,ale o tom to právě je se přemoct a jít,když na nás čekají,a pak to Morušino zařehtání,když už vidí,že jde jídlo,:-))to je nádhera.smajlíkNaštěstí se střídáme,tůdle jsem měla chřipku i s angínou dohromady a Olda ochotně chodil a krmil a sbíral bobky,Jarča taky pomohla,jak mohla,takže dokud člověk může,jsem radši,když je máme doma.:-):-):-)
:-):-)A Rozárce třeba časem přibyde nějáký společník,to nikdy nevíš,přijde kámoška,že by si chtěla ustájit někde koníka a šup,už to bude,Rozinka bude mít společnost a Ty spolujezdkyni,smajlíktřeba.:-):-)

30.10.2012 10:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Já mám,Lucí,objednanejch těch velkejch balíků 6,smajlíkale fčíl není kam je dát,musím nejdřív ukrmit to naše a pak tam přivézt a nakulit těch 6 kuliček,ale to musí spíš pořádně zmrznout,páč to už neuschne pořádně,ale jak to zmrzne,můžem se na to vrhnout.:-):-)

31.10.2012 21:58
janahol

XXX.XXX.110.5

Ahojky :-)
taky u vás dnes bylo tak krásně :-) ?
My jsme konečně měli po týdnu celý den sluníčko smajlík hned má člověk lepší náladu :-)
Manžel se dostal brzo domů, tak si vzal děti a já vyrazila s kamarádkou na vyjížďku smajlík Bylo to moc fajn :-) už jsem se v sedle celkem uklidnila, už pomalu přestávám vyhlížet nějaký ten problém, tak už si to konečně začínám užívat :-) smajlík Je to moc fajn smajlík

Jen jsem zjistila, že se budu muset ze sedla naučit fotit smajlík když jsem na to co jsem nafotila doma koukla, zjistila jsem, že mám z těch asi dvaceti jen dvě použitelné fotky :-| a to jsem si říkala jakou budu mít krásnou vzpomínku na dnešní úžesný podzimní den smajlík:-) všechno bylo rozmazaný smajlík
No nic, tak alespoň jedny Santaniny uši smajlík

31.10.2012 22:41
bospor

XXX.XXX.192.10

hezký ouška:-):-) jani on taky každej foťák na koni nefunguje a teď na podzim je to světlo nějaký divný:-|
rozhodně nejlepší je si zastavit a to už myslím můžešsmajlík

1.11.2012 09:03
janahol

XXX.XXX.110.5

:-))smajlík jo jo, už i postojíme smajlík, ale stejně pořád zapomínám, že Santana není torpédo jako Matěj smajlík

1.11.2012 09:44
bospor

XXX.XXX.192.10

to se máš:-):-) to já mám občas problém:-| honza špatně snáší hmyz a v létě je protivnejsmajlík ale jinak je zlatej:-)

1.11.2012 10:12
madow

XXX.XXX.97.199

Teda Ivčo, to jsou barvičky, to máš focený kdy?? u nás co nachumelilo, tak ted tak akorát hnědý a spálený mrazem.

Jani,Santana je fakt krásná....a koukám že i hodná, to je dobře....koník pro celou rodinu a člověk se nemusí bát k ní pustit děti :-)

u nás včera krásně, dnes od rána leje

1.11.2012 13:32
bospor

XXX.XXX.192.10

madow napsal(a):
Teda Ivčo, to jsou barvičky, to máš focený kdy?? u nás co nachumelilo, tak ted tak akorát hnědý a spálený mrazem.

Jani,Santana je fakt krásná....a koukám že i hodná, to je dobře....koník pro celou rodinu a člověk se nemusí bát k ní pustit děti :-)

u nás včera krásně, dnes od rána leje

tady je přesně stejně. včera jsem stihla odvézt bordel do sběrnýho dvora a železo do šrotu, trochu poklidit zahradusmajlík bylo krásně:-) zato dneska to byl pěknej humus ale už je to lepší:-|
ty barevný fotky jsou asi týden předtím než přišel mráz a chumelenice. už je to pryč:-(

2.11.2012 12:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkHolky,kde jste vzaly to sluníčko,smajlíku nás bylo včéra hnusně,pršelo,fuj,já to tak nesnáším,když už je sucho a zase pak leje...:-(:-(
:-):-)Tady je krásně až dneska,ale zase Jára je nějáká nastydlá,ale vykloktala si Tantum Verde a prej už je to lepší,smajlíktak jsem ráda.:-):-)
:-):-)Janí,Santaniny ušiska jsou úúžasný,:-)smajlíka jsem moc ráda:-),že si konečně začínáš užívat ježdění a začínáš si víc věřit.:-):-)smajlík

3.11.2012 08:21
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(Tady zase včéra pršelo,:-(koníci jsou jaaako čuňátka,:-)):-))ale do jara to z nich snad opadá.:-)):-))Tohle je pohled na Mondína zdálky,ale holky,kdybyste ho viděly zblízka,to je hrůůůza,smajlíkco on si dovede nalepit na sebe všechno,smajlíkjá ho dneska fotnu v detailu,uvidíte hliněnýho koně.:-)):-))

3.11.2012 08:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Moruš pořád Monďáska odhání od jídla,on už se teda tak nedá,odmlouvá,když Moruš poručí,aby odešel,ale držžžkuje u toho...:-)):-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík