Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.10.2012 22:33
amajaq

XXX.XXX.14.198

Zdravim koňáci, dneska jsme venku potkaly sršeň!
Přistála nám na krku, ale naštěstí jsem jí opatrně bičem dala pryč.
Co by se stalo, kdy by nás nedej bože píchla? Hlavně myslím koně.
Stalo se Vám to už někdy? Nebo píchla Vás už někdy?
Opravdu by mě tato diskuze zajímala.smajlík

20.10.2012 16:38
helčam

XXX.XXX.245.79

Od Sršeň přímo ne, ale včely už nás popíchaly a ne jedna (potkali jsme hnízdo), kobylka se samozřejmě začala kroutit a kopat zadníma nohama pod břicho aby včely odehnala. Bylo to na táboře, a seděla na ní holčička, která moc jezdit neuměla, takže to byl docela problém, ale naštěstí se nic nestalo a kobylku jsme rychle z místa odvedly, jak nám došlo co se stalo. (Aneb klidem, chladnou hlavou, a někdy trošku ráznějším tónem, se dá vyřešit většina konfliktních situací u kterým na koni nesedíte zrovna vy)

Obecně je důležité nepanikařit (to už dělá kůň) a zamezit dalším bodnutím. Pokud kůň nemá alergii a nebo to není nějaké nevhodné místo (např. v okolí úst, nedejbože jazyk, což by například mohlo způsobit po natečení problémy s dýcháním) neměl by to být podle mě problém (koneckonců, když píchne nás-lidi nealergiky taky to není tragédie a to jsme menší než kůň) :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.10.2012 20:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Loni před zimou jsme vyrušili sršně ve vykotlaném stromě hned vedle lesní cesty.. Naštěstí mi koně píchl jenom jeden, nenaštěstí do spodního víčka. Okamžitě si to začal třít o nohu, ale dal se z tama vystrkat pryč. Oko okamžitě nateklo, slzelo, děsivě vypadalo. Vet poradil chladit. Mazala jsem to pak fenistilem. Dva dny na oko neviděl, pak ho začal otevírat a asi za 4 dny bylo po všem. Naštěstí není alergický a dobře to dopadlo.

21.10.2012 13:33
helčam

XXX.XXX.245.133

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Loni před zimou jsme vyrušili sršně ve vykotlaném stromě hned vedle lesní cesty.. Naštěstí mi koně píchl jenom jeden, nenaštěstí do spodního víčka. Okamžitě si to začal třít o nohu, ale dal se z tama vystrkat pryč. Oko okamžitě nateklo, slzelo, děsivě vypadalo. Vet poradil chladit. Mazala jsem to pak fenistilem. Dva dny na oko neviděl, pak ho začal otevírat a asi za 4 dny bylo po všem. Naštěstí není alergický a dobře to dopadlo.

Teda, vždy jsem se bála, že v takovém případě se trefí kolem úst, nozder, ale místo jako spodní víčko mě nikdy nenapadlo smajlík ... to bych se asi dost bála, ještě že to bylo OK:-)

22.10.2012 08:55
ponka1

XXX.XXX.32.177

helčam napsal(a):
Od Sršeň přímo ne, ale včely už nás popíchaly a ne jedna (potkali jsme hnízdo), kobylka se samozřejmě začala kroutit a kopat zadníma nohama pod břicho aby včely odehnala. Bylo to na táboře, a seděla na ní holčička, která moc jezdit neuměla, takže to byl docela problém, ale naštěstí se nic nestalo a kobylku jsme rychle z místa odvedly, jak nám došlo co se stalo. (Aneb klidem, chladnou hlavou, a někdy trošku ráznějším tónem, se dá vyřešit většina konfliktních situací u kterým na koni nesedíte zrovna vy)

Obecně je důležité nepanikařit (to už dělá kůň) a zamezit dalším bodnutím. Pokud kůň nemá alergii a nebo to není nějaké nevhodné místo (např. v okolí úst, nedejbože jazyk, což by například mohlo způsobit po natečení problémy s dýcháním) neměl by to být podle mě problém (koneckonců, když píchne nás-lidi nealergiky taky to není tragédie a to jsme menší než kůň) :-)

Nezlobte se jako včelařku - koňařku by mne zajímalo, kde jste potkali hnízdo včel.Včely hnízda nemají,žijí v ulech a co uletí tak v dutinách stromu,na koně nezautočí.Pravděpodobně jste šlápli do vosího hnízda.Což se mi stalo už dvakrát,kuň skákal jak na rodeu protože ho popíchali do břicha a nohou....:-(
Jinak sršeň koni neublíží je to poňekud velké zvíře :-|

22.10.2012 09:27
lucky

XXX.XXX.27.76

Nevím co by způsobil sršeň. Mě osobně píchla včera, vosa i sršeň a musím říci za sebe, že po sršni mě nebolelo nic skoro vůbec, nenateklo, nesčervenalo...před lety jsem se ráno s jedním probudila v posteli...smajlík...to probuzení bych nikomu nepřála, když se otáčíte a píchne vás hajlz do zad....
Ale za sebe musím říci, že včera bolí nejdéle a nejvíce.

A co se týče koně...já mám koně alergika a taky bych to nikomu nepřála. Zažila jsem u ní tři alergické záchvaty. Našěstí to pár let už nebylo, ale jak vidím včelu, dělá se mi zle....

U koně okamžitá kopřivka po celém těle, nateklá hlava jako hroch a že u araba je to výrazná změna... a v neposlední řadě jsme ten poslední záchvat odnesli příšerným edémem plic a ročním léčením ...to už nepočítám celkovou citlivost s plícemi na kde co od té doby... takže pro někoho může být včera jen píchanec, pro někoho život ohrožující svině...smajlík

22.10.2012 15:36
helčam

XXX.XXX.247.186

ponka1 napsal(a):
Nezlobte se jako včelařku - koňařku by mne zajímalo, kde jste potkali hnízdo včel.Včely hnízda nemají,žijí v ulech a co uletí tak v dutinách stromu,na koně nezautočí.Pravděpodobně jste šlápli do vosího hnízda.Což se mi stalo už dvakrát,kuň skákal jak na rodeu protože ho popíchali do břicha a nohou....:-(

Máš pravdu, teď mi to dochází jaká je to hloupost. Byly to tím pádem samozřejmě vosy. Omlouvám se a mírně se hanbím. :)

22.10.2012 15:58
helčam

XXX.XXX.247.186

ponka1 napsal(a):

Mimochodem mě teď ale napadá, lesní včely nežijí v zemi nebo pařezech a tak? Ty taky žijí někde na vyšších místech?smajlík

23.10.2012 13:22
kajka

XXX.XXX.31.20

Zdravím. Nedávno jsem přišla ke koním na zahradu a koukám jak blázen že ten můj mlaďoch nějak divně chodí a kope zadní nohou jak steklý. Když jsem se podívala na něho blíž měl půlku břicha a celou zadní nohu samou hrčku a jednu zadní nohu tahal za sebou. podle vetka si lehl do vosího hnízda . Přidávám i video ( vypadá to jako krásné ustupování kolem předku ale v ten moment mně to docela hodně vyděsilo :-( ) Vetka říkal že měl ochrnutý jakýsi nerv, ale naštěstí to po hodině přešlo. Kdybych ke koním přišla později tak bych o ničem ani nevěděla.

23.10.2012 13:23
kajka

XXX.XXX.31.20

no tak video tam dát nejde smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík