Westernové plemena a jezdci kochači 233

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2012 08:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady byl Pierot ještě čisťoučkej,ale včera už si taky na sebe nakoulel tuny bahna.:-)):-)

3.11.2012 08:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady ještě Pižďuch na oprácku ve Zduchovicích.:-)smajlík:-)

3.11.2012 09:37
bospor

XXX.XXX.192.10

a ptáš se kde jsme vzali sluníčko???:-) dneska prší, včera jen vykouklo na 3 minutky :-|
jeden den svítilo ale už si nějak nevzpomínám kdy to bylosmajlík
včera jsme dodělali střechu mezi boudamasmajlík ještě trochu stěny a budou mít hiltoon:-)

3.11.2012 11:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJéé,Ivčoo,to je heeezkýýý,smajlíksmajlíkmyslím,že tuhle průsvitnou hmotu měli v oddíle na stříšce nad hnojem,ale loni tam spadl jim na to sníh ze střechy a měli z toho trsátka.smajlíksmajlíkAle Tobě na to nemá co spadnout,tak to určitě vydrží.:-)smajlík:-)
smajlíkFakt u Vás dneska prší,jo?smajlíkTady vyjíímečně nee.smajlíksmajlíksmajlík

3.11.2012 11:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

3.11.2012 11:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))A druhý čuně,ale ten je naštěstí zvrhlej jen tady na tý jedný straně,na druhý je čistej,teda zatím.:-)):-))

3.11.2012 18:07
bospor

XXX.XXX.192.10

smajlík ještě až začně opravdu zima, tak dodělám tu zadní stěnu:-|

3.11.2012 19:11
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkIvčo,dobrýý,lepší,než aby tam fučelo,snad Ti to neulítne.:-):-)
smajlíksmajlíkJá jsem dneska zase s Oldou hodila řeč na tu třetí stěnu přístřešku a slíbil,že to uděláme:-),juchůůůůůů!!!!smajlíksmajlíksmajlík smajlíksmajlíksmajlík

3.11.2012 19:43
bospor

XXX.XXX.192.10

taky doufám:-) ale jak mě bolej ruce....:-|

4.11.2012 15:46
janahol

XXX.XXX.110.5

Ahojky,
mám dnes další super zážitek smajlík tak se tu s vámi hned běžím podělit :-)
Jezdila jsem dnes na Santaně bez sedla po kruhovce. Vypadalo to, že se rozprší, tak jsem vzdala vyjížďku do lesa a manžel mě chvilku "trenoval" :-)) Chodili jsme jen v kroku, ale byla to nádhera :-) Nikdy jsem se bez sedla nesvezla a ten kontakt s tím koněm, to je úplně něco jiného. Navíc mě krásně hřála do zadku, tak mi nebyla zima smajlík

4.11.2012 15:49
janahol

XXX.XXX.110.5

A vedle v ohradě jsou krávy a takovou jsem ještě neviděla smajlík jak kdyby měla na hlavě masku :-))

5.11.2012 10:24
madow

XXX.XXX.97.199

Teda Jaru, ta tvoje holka je fakt šikovná...110cm...fujky..to už je na mě hodně...já co mám nejvíc skočeno...ne teda na Rozárce samozřejně je teda 90cm, ale to už jsem měla prdelku staženou.....škoda že z té doby nemám fotky smajlík jezdila jsem od 11let do 17let u kamarádky ta měla huculáky...často jsem jezdila na starší kobylce, pak si kamarádka zlomila ruku a já přesedlala na valacha, ten byl o něco vyšší a sportovnější typ než jiní huculíci a s ním jsem se po měsíci tréninku s kamarádkou přehoupla přes 90cm...skočil by určiě více, ale já se pak už bála :-|

Jani, ta Santana je fakt kouzelná...bez sedla se na chlaďíscích jezdí úžasně, jsou to takový křesílka

já teď taky jezdím bez sedla, moje sedýlko je na prodej, Roza trochu přibrala a sedlo jí je malé, tlačí jí do zad smajlík tak jsem se rozhodla ho prodat. je to úžasný měkký sedýlko na dlouhý tury, ale už nepomohla ani silnější dečka...teď se porozhlížím po něčem novým, jenže já jsem hrozně náročká na sedla, klasický western už nechci, klasickou anglii už vůbec ne smajlík
prostě zase scháním nějaké takovéhle podobné sedlo nejlépe enduranci nebo turistiku...tak snad
jinak u nás opět leje a leje a leje smajlík

5.11.2012 10:44
bospor

XXX.XXX.192.10

než budu potřebovat sedlo na barču, tak ještě hooodně vody uteče:-| takže nic.
skákala jsem v životě asi nejvíc 140smajlík v kladrubech. bylo to skoro úplně nejvýš na stojanu. ale nic moc teda. já ráda skákala a zrovna jsem měla i fakt dobrou kobylu, ale ta vejška byla už dost:-)

5.11.2012 11:11
didi

XXX.XXX.66.122

janahol napsal(a):
A vedle v ohradě jsou krávy a takovou jsem ještě neviděla smajlík jak kdyby měla na hlavě masku :-))

Tomu už bych asi neříkala ohrada...

5.11.2012 11:17
didi

XXX.XXX.66.122

Co bezkostrové - barefooot - někteří lidé mají zkušenost, že se přetáčí - Jiskře se taky přetáčelo - je bezkohoutková, ale s drezurním podbřišníkem se ani nehne.

Barefooot je moc pohodlný, z kvalitní kůže a nevadí, že kobylky zhubne/ přibere.

5.11.2012 11:36
bospor

XXX.XXX.192.10

nevím jestli míša měla zrovna barefood, ale bezkostráč měla na karla a prej nic moc. jako dalo se v tom jezdit to jo, ale radši si pořídila normální sedlo:-| ale nejspíš je to dobrý řešení na mladýho koně, který se rychle mění nebo jako rezerva

5.11.2012 12:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Jéé,děvčata,to mě mrzí,že tu není ten slintající smajlík,smajlíkjá tu táák slintám nad těma nádhernejma šimlíkama,:-):-)Janí,to Ti věřím,že sis to vychutnávala bez sedla,smajlíkto je fajn,když to hřeje zespoda do zadnice,to se mi taky vždycky líbilo,:-)smajlíkale teď do toho bahna se mi ani nechce jezdit,snad to někdy aspoň trošku umrzne a bude to lepší,tady taky furt prší,dneska zase do rána.:-(:-(
:-):-)Markét,díky,:-):-)no,to ona už tak něják ty 110 chodí,už i jeden parkurek šla,že 110 byla první fáze,a druhá byla 120,ale tam se nedostali,páč Pižďuch shodil v tý první fázi a bylo to,konečně nahraju video,jak jsme měli ten počítač rozbitej,tak se furt ty videa sekaly.smajlík
smajlíksmajlíkTý jo,ale to je Rozárka dost dobrá a Ty taky,když jste daly 90,smajlíksmajlíksuper.smajlík
smajlíksmajlíkIvčo,teda,to je šílený,140 už je fakt síla,jsi dobrá,smajlíksmajlíkto já bych se potento...smajlík
:-)):-))Však mi tůdle Barča říkala-Ty seš celá v hnědým,a já jí povídám:No,to je proto,aby kdybych se náhodou v tý rychlosti potento,aby to nebylo vidět.smajlíksmajlík

5.11.2012 13:12
madow

XXX.XXX.97.199

Jaru, blbě jsem to napsala...s Rozou jsem to neskákala, ta nepřeskočí ani klacek na zemi, který je vysoko 40cm...Roza je tank, ta to vše zbourá.
těch 90cm jsem dala na tom valachovi hucula

bezkostráče nechci....už jsme jedno takové sedlo zkoušeli a nebyl to můj šálek...necítila jsem se v sedle moc bezpečně....
no snad něco najdu....na tu mojí kouli :-))

5.11.2012 13:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ahá,to nevadí,ale huculíci jsou šikovní viď na skákání,Moruš to taky baví,tak mooožná jí zkusíme vzít na hobíky,teď už od dubna budou hobíky jen do 80 cm,smajlíkvšechno ostatní už budou jenom ofika.smajlíksmajlík
smajlíkMarkét,to bude zase mašinérie se sedlem,smajlíkto Ti vůůbec nezávidím,smajlíkmoc přeju,abys sehnala podle svých představ a brzy,abys mohla zjara zase začít jezdit.:-):-)

5.11.2012 13:38
madow

XXX.XXX.97.199

Jaruško, to bude horor...ted jsem to moje sedlo pujčovala na zkoušku jedné kamarádce, bohužel její kobylce je zase velké...na valacha jí sedlo pasuje, ale na něj už má krásné sedlo smajlík
takže miho zítra přiveze zpět

5.11.2012 14:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|Já vím,Markét,také jsem několikrát absolvovala ten horor,doslova,ale fčíl už máme sedýlka všicí super,ale shánět sedlo na jinýho koně už bych teda nechtěla.smajlíksmajlíksmajlík
:-):-)Tady je ten parkurek 110/120.:-):-)

http://youtu.be/sAobr8qUEJQ

5.11.2012 18:18
remonek

XXX.XXX.183.140

Teda Ivčo pěkně jsi to koňouchům vylepšila smajlík a jako 140 to bych byla pěkně připo.... to přeskočit smajlík, já mám maximum asi tak 110 ještě kdysi dávno, na Sobíkovi asi 90, ale ty 60 jsou tak ta naše skupina :-)).
Jaru o bahně mi ani nemluv, já už Sobeše hodila na pastvinu k mladejm hřebčákům, teď tam jsou kluci jen 4 takže kolem balíku je relativně dobře. Za to na pastvině kam chodí všici koně to je fakt děs běs, nevím proč tam třeba nahodí balíků víc, páč je jasný, že ty koně u nich budou stát celý den a pak to tam je fakt jako v bahništi, kor když tam těch koní je tak 18 smajlík. Tak doufám, že tohle období bude rychle pryčsmajlík
Markét kamarádka má na klusáka sedlo na endurance a nemůže si ho vynachválit. Tak se zkus třeba po něčem podívat, třeba vám zrovna sedne. Já jsem taky kdysi uvažovala o tom bezkostráči, ale nakonec jsme se na to vyprdla, páč sedlo to nejsou nejlevnější, ještě pod to snad musí být nějaká spešl deka a četla jsem dost názorů, že to stejnak pro koňský záda není to nejlepší, tak jsem od toho opustila. Teď sice máme sedlo na millitary, ale já ani Sobeš si nestěžujeme :-)

5.11.2012 18:37
remonek

XXX.XXX.183.140

Holky ještě jsem se chtěla zeptat, doma mám pár věcí na Sobíka co už nepoužívám, na inzeráty se mi na to už nikdo neozval, tak mě napadlo jestli by se to někomu z vás nehodilo jen za cenu poštovného? Mám tu přední chrániče a zvonky, zvonky možná i dvoje, jendy jsou na sucháč, druhý jsou přetahovací. Věci jsou opotřebené používáním, ale ještě poslouží.

5.11.2012 18:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Šárí,já bych se přidala,když už jsi tu načla tu burzu,:-)):-))já bych vymněnila s někým -mám zcela novou světlou uzdečku,je úplně fungl nová,akorát teda nemá čelenku,je na velkýho koně typu třeba Pierot,a potřebovala bych jí vymněnit za menší uzdečku,taky klidně k ní nemusí bejt čelenka,ale aby pasovala na hlávku Moruši:-),zítra oboje poměřím a nafotím tu uzdečku a dám to sem,tak kdybyste někdo vymněnil menší za větší,tak to bych byla moc ráda,uvítala bych raději černou,:-)ale vůbec není podmínkou.

5.11.2012 23:32
werča

XXX.XXX.129.183

jaruska napsal(a):
:-)):-))Šárí,já bych se přidala,když už jsi tu načla tu burzu,:-)):-))já bych vymněnila s někým -mám zcela novou světlou uzdečku,je úplně fungl nová,akorát teda nemá čelenku,je na velkýho koně typu třeba Pierot,a potřebovala bych jí vymněnit za menší uzdečku,taky klidně k ní nemusí bejt čelenka,ale aby pasovala na hlávku Moruši:-),zítra oboje poměřím a nafotím tu uzdečku a dám to sem,tak kdybyste někdo vymněnil menší za větší,tak to bych byla moc ráda,uvítala bych raději černou,:-)ale vůbec není podmínkou.

Ahoj kochačky, nějak jsem sem dlouho nezavítala :-) Hnusné počasí a práce furt nad hlavu, už jsme dodělali konečně venkovní boxy a kus nové ohrady, ale ještě není hotová. Protože nás místy ohromuje chřipka :(
Jinak taky mam na prodej uzdečku, je úplně nová :) hnědá, na typ ČT:-), Našemu zrzounovi nějak nesedí. Dám sem fotky :-):-):-)
Jaruška je strašně šikovná, taky bych takhle chtěla jezdit, ale u nás neni ani pořádná jízdárna nikde, dole v údolí byla krásná, co měli známí, ale představte si, někdo si to vyčíhal, když tam nebyly a všechno jim ukradli, kůly, stojany, barely, opravdu všechno.

6.11.2012 08:02
madow

XXX.XXX.97.199

Hurááá už u nás neprší a začal foukat solidní vítr tak bude bahýnko brzo pryč.....
tak jsem si asi sedlo vybrala, jje na enduranci a paní z obchodu my psala že by mělo sedět i té mojí mastodontici smajlík

6.11.2012 09:04
bospor

XXX.XXX.192.10

to vypadá dobře:-)

6.11.2012 10:12
werča

XXX.XXX.129.183

těsně předtím, než nám začlo sněžit :-) 26.10

6.11.2012 10:13
werča

XXX.XXX.129.183

Máme novou ohradu, tak poctivě sbíráme bobíky a koně nám velese pomáhají :-)

6.11.2012 10:16
werča

XXX.XXX.129.183

Vyráběla jsem povinně věnečky na hroby:-) jsem se chtěla zeptat, jedna paní mi říkala, jak má Evita lysinu, že to co má v pravo, na fotce, z její strany v levo, takový ten vybočující flíček, že to není přirozené, jestli jí tam někdo neudělal bolístku a tím jí to zbělalo...????

6.11.2012 10:18
madow

XXX.XXX.97.199

Jooo Veru, tady bylo taky nádherně, pak v pátek se zvedl šílený vítr a začalo mrznout..večer bylo -4....ráno překvapení...pršelo se sněhem...a já v tom humáči musela jít pěšky 1km na bus a jela jsem do práce...v poledne jsem se vracela a už bylo cca 5cm sněhu...do večera pak už jen a jen chumelilo a napadlo asi 10cm....ale druhý den vysvitlo sluníčko přes den a ze sněhu byla břečka....od pondělí do středy mrzlo z uterý na středu až -7....od té doby pěkně...teda až na večer v neděli a na včerejšek..to lilo...dnes fouká a svítí oskárek smajlík vyschne bahýnko

6.11.2012 10:22
madow

XXX.XXX.97.199

Veru, nemyslím si že by jí tam někdo něco udělal....vždyt koně mají různě lysiny...pravidelné a nepravidelné..kamarádky kobylka to má zase uplně stejně jen vykouslé dovnitř....

jinak věnec krásný...já na tohle nemám buňky :-|

7.11.2012 11:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Werčo,ta uzdečka je krásná,škoda,že je na velkýho koně.smajlíkMoruš by určitě slušela.:-):-)
smajlíksmajlíkWerčo,Ty jsi tááák šikovnáá,já bych taky neuměla plést věnec,smajlíktaky jako Markét na tvořivou činnost nemám buňky.smajlíksmajlík
smajlíkTaky si nemyslím,že by někdo kobylce něco udělal,řekla bych,že to má rozlezlý tu lysinu do strany,to si myslím já,ale čert ví,z fotek je to těžko poznat.smajlík

7.11.2012 11:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tak tady je ta uzdečka,taky bude prd vidět,ale kdo bude mít zájem o výmněnu,mohu poslat více fotek meilem.:-):-)

7.11.2012 11:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

7.11.2012 14:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)smajlíkMarkét,sedýlko vypadá celkem slušně,:-):-)a je i podle Tvých představ,viď,aby tam nebyla hruška.:-)Tak pak dej hned vědět,jak se v tom jezdí a jestli pasuje Tobě i Rozárce.:-):-)
:-):-)

8.11.2012 08:54
madow

XXX.XXX.97.199

Jaruško, sedlo jen tak mít nebudu sice nepatří k nejdražším, ale......
to co mám teď se mi ani nedaří prodat smajlík

ale tak na zimu mi to nevadí, budu jezdit na vychajdy bez sedla, ale pak na jaro, až pořádně našetřím, tak si ho koupím, ať se děje co se děje.....a třeba si vyhlídnu i nějaké jiné

co holky, už Vás čaply Vánoce???
Mě vůbec, ale děsí mě ta představa, že za měsíc je to tu.....já teď akorát koukám po internetu po nějaké inspiraci, ale nic mě nenapadá :-|
pak scháním vykrajovátka a formičky na cukroví...taky docela síla...ty dnešní ceny jsou na smajlík
takže se asi na cukroví vyprdnu.....:-))

Včera u nás byl tak hrozný vichr celý den, to byla hrůza..teda ono to začalo už večer, skoro celou noc jsem nemohla pořádně spát, jak to kvílelo...ani Rozu jsem ráno nepouštěla, bych jí musela asi přikurtovat k zemi a seno taky smajlík dnes ještě trochu fučí, ale už to není tak hrozný.....i seno jsem do ohrady donesla, aniž bych ho pak lovila všude

8.11.2012 22:38
werča

XXX.XXX.129.183

Ahoj:-) Sedla bohužel nejsou žádná levná záležitost, a když chce ještě člověk aby to pár let vydrželo:-) Já mam na Evitku sedlo od Libicha a nemohu si stěžovat, al chtěla bych časem nějakého skokového kentaura ale tedka jsem jezdila u sousedů čsp( protože na něj nemají už jezdce, jediná já mám 45 kg a 148 cm :-)) tak jsem ho jedzila ve skokovým wintecu a super, ještě jsem nekoukala na cenové relace a bylo moc pohodlné, krásně mi drželo sed, ale nevim jak je na tom s kvalitou, máte s touhle značkou zkušenosti???:-))

Jinak poslední dobou nám valach snad všechno olizuje, bundu, box ale jenom v přítomnosti člověka, toho by olízal nejradši od hlavy až k patě, tak by mě doopravdy zajímalo, co tím chce říct?:-)

Jinak co plánujete na víkend? Nesmim dát zapomenout nabít baterky do foťáku, abych zase koníky cvakla :-) a chystám se na větší vyjížďku do lesa :-), doufám, že nám bude přát počasí.:-)

8.11.2012 22:41
werča

XXX.XXX.129.183

občas mu to i sluší na fotce :-) ale moc rád se nefotí :-)

8.11.2012 22:45
werča

XXX.XXX.129.183

A na fandovi mam norton endurace, to je docela dobré sedýlko, má hluboký posed :-) ale je to z umělé kůže, a má semišové posedlý a lepí se na něj ty bílé chlupy Fanouškovi.
Musí se pravidelně mazat, jinak se loupe, předchozí majitel tomu zase tak velkou pozornost nedával.
Má to být 18,5, ale přijde mi že je menší, nebo možná je to tím, že je hodně hluboké, protože přítel radši jezdí v mé 16,5 a přijde mu prý větší to posedlí...Tak nevim:-(

9.11.2012 17:11
remonek

XXX.XXX.26.62

Markét, přesně tohle sedlo má ta známa na klusáka a opravdu si ho nemůže vynachválit.
Verčo já jsem taky přemýšlela nad wintecem, tenkrát jsem si ho zkoušela a nevím nějak jsem se v něm nemohla uprdelit a né sintetice to tak nějak nebylo prostě ono. Ale znám pár lidí co tahle sedla mají a nestěžujou si :-)
Si mě markét uplně uplně probrala, jsem si pořád říkala, že Vánoce budou za dlouho a ono už budou pomalu za měsíc :-D. No já vůbec nevím jak letos s cukrovím, páč pořád čekáma na novou kuchyň, tak třeba se tomu letos vyhnu :-):-)

10.11.2012 11:14
madow

XXX.XXX.97.199

Šarko, fakt ho má...tak to je snad jediný člověk...tak to je super že s ním je moc spokojená...já doufám budu taky...ještě se tě zeptám, má k tomu normal třmeny nebo nějaký speciální....oni tam sice píšou, že k sedlu jdou jakékoliv třemeny, ale ráda si nechám od někoho kdo tohle sedlo vlastní poradit.

co se sedel týče, tak Norton sedla, já nemít ráda....osobně jsem ho nikdy nevlastnila, ale asi ve třech různých Nortonech jsem seděla...nevím nebyla jsem nějak unešená a jízdu si nevychutnala...furt jsem se v sedle nemohla usadit....asi mám moc velkou zadnici nebo rozmazlenou....vždy jsem měla velké pohodlné sedlo

wintec nevím....ted se mi moc líbí všestranné Wintec Pro, ale bohužel tolik peněz na sedlo faaaakt nemám

tak snad tohle sedlo co jsem si vyhlídla bude fajnové, je taky lehké a je to prostě jiný styl než klasická anglie...prostě neco mezi anglií a westernem a to já chci

10.11.2012 13:54
remonek

XXX.XXX.26.62

Markét, teď jsem koukala na fotky a má tam normální anglický třmeny. Jestli chceš, tak na ní někde vyhrabu mail a klíďo jí napiš, uričtě se ráda o zkušenosti s tímhle sedlem podělí :-)

10.11.2012 16:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkWerčo,pokud má Fanda solný liz k dispozici,tak bych řekla,že pak je to zlozvyk,náš pierot to dělá taky,že každýho olizuje.:-)):-)
smajlíksmajlík:-)Tak si dneska Jarča s Pižďuchem naposledy letos zazávodili,nejdřív šli na Trojáku Zetko a pak ZL.:-)smajlíksmajlík

http://www.youtube.com/watch?v=Huwe7aM5oRs&feature=share&list=UUXllu0yyxwCBUHN_9gxkT7w

10.11.2012 16:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)To Zetko(100 cm)prošli čistě,v tom ZLku (110 cm)Pižďuch poslední překážku vyhnul,ale to vůbec nevadí,důležitý je,že Jára šla tu vejšku překážek naprosto v pohodě,smajlíkvůbec se tý vejšky nebálasmajlík,naopak,říkala,že se jí to ani nezdálo,že by to bylo 110,:-)):-))tak to je dobrej základ do příští sezony.:-)smajlík
smajlíkTahle žlutá potfora nám tam narobila neplechu,:-)ale Jára si z toiho nic nedělá,povede se příště.smajlíksmajlík

:-):-)Tady je těch 110.:-)

http://www.youtube.com/watch?v=RGHKq0cJtyE&feature=share&list=UUXllu0yyxwCBUHN_9gxkT7w

11.11.2012 19:30
werča

XXX.XXX.180.89

ahoj, o víkendu jsme byli na vyjížďce, trošku delší asi na 4 hodiny, tak jsem Evitu dost proběhla :-) máme nové odpocovací deky :-) tak jsme je hned nasadily.
Jinak u nás bylo krásně v sobotu, ale foukalo, byl u nás nový pan kovář, a od jara budeme evitu kovat na zadní, špatně stojí, jakoby má sbíhavý postoj zadních nohou smajlík, tak budeme hezky klapat na silnicích :-)

Máte výběhy taky samé bláto??? u nás už to začíná bejt hnusný, tak jsme to trochu zpevnili a promýchali pískem:-)

11.11.2012 19:32
werča

XXX.XXX.180.89

a asi 2 týdny máme udělané nové venkovní boxy, koníkům se moc líbí :-)):-)) a hlavně strašně rádi pomáhají, když kydáme :-)

12.11.2012 20:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkWerčo,boxíky jsou krásný:-) a odpocky taky,smajlíksmajlíkPžďuch má taky novou deku,sice stájovou,a je červená,ale mooc mu sluší.:-):-):-)
smajlíkJak jste se někdo ptal na ty Vánoce,tak já ještě neplaším,smajlíkto je ještě čas,i když ono to uteče jako voda..:-|:-|Teď dokud nemrzne bych ještě chtěla umejt všechny okna,smajlíka pak se pustím do nějákýho pečení,ale nebudu to rozhodně přehánět,:-))já dělám víc toho nepečenýho.:-):-)

12.11.2012 23:42
bospor

XXX.XXX.192.10

já taky ještě neplaším kvuli vánocům, ale zkoušela jsem plašit koně:-) ale těžkej nezájemsmajlík

14.11.2012 13:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Hihi,Barča fakt nevypadá nijak vyděšeně,smajlík:-)spíš je zvědavá.:-):-)
:-(:-(Holky,taky máte všude bahno?To je děs běs,tady sice už 2 dny nepršelo,smajlíkale vůůbec to nevysychá,jak nesvítí sluníčko,:-(já už chci jaroo,pomoooc....smajlíksmajlík

14.11.2012 23:02
bospor

XXX.XXX.192.10

taky se nebála:-) tady už je skoro sucho:-) vítr to vysušilsmajlík

15.11.2012 08:16
madow

XXX.XXX.97.199

Ahojky ženy,
tak unás mrzne...včera -8, dnes -4....bahno ale odolává.....z pondělí na úterý v noci lilo...ted to umrzlo, takže super....oranice hadr.

Jaru, já tu tvoji holku žeru, ta je prostě tak šikovná....a to že se někdy něco nepovede, přeci vůbec nevadí...chybama se člověk učí.

Barča a prskavka, to je krásný...je fakt že Rozí taky jen tak něco nerozhodí.....i když to vidí poprvé,tak čučí a maximálně frká, ale jinak žádný úprky.
Jen tuhle jí hrozně vyděsila plachta, hrozně u nás fučelo a já jí odváděla z ohrady, byla už tma...musíme projít kolem štosu dříví, které máme přikryté plachtou...jenže zrovna v tu chvíli když jsme procházeli se otočil vítr a fukl pod plachtu...fuj, ještě že Rozí dává pozor kam šlape.....uskočila, drcla do mě a asi si v tu chvíli uvědomila, že kdyby udělala ještě krok tak mě zašlápne, tak v tu chvíli co do mě drcla udělala kreaci jak baletka, takový překrok by jí zaviděli i drezuraci a uskočila na druhou stranu....:-|

tak už mi přišly nové vykrajovátka a formičky...za 14 dní asi začnu pomalu něco páchat :-)

16.11.2012 11:05
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Pěkné boxy, takové vzdušné:-) Já dostala dneska další várku fotek Puntíka, tak jsem zase šťastná:-) Ani nevíte, jak mi vlastní kůň chybí:-| Musím ale vydržet, malou Lucinku jsem začala dávat do školky, už jí to semnou doma nebavilo, tak hledám dost aktivně práci, ale zatím nic:-( Až bude práce, tak budou i koně. Když jsem prodala Punťu, tak jsem uvažovala nad sporťákem, ale prostě to není pro mě. Tak jsem se rozhodla pro Shira a malé koupím welsh pony B. A časem, až se narodí u chovatele Punti hříbě podobné Punťovi, tak bude i to. Ale to se možná taky načekám:-)

16.11.2012 19:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkIvčo,krásná fotka,smajlíkto je jako na prérii,to se máte,že už nemáte bahno,tady u kraje výběhu,jak koně furt stojej,tak je to hrůza,ten podzim je vždycky bahenní krize.:-(:-(
:-):-)Markét,díky moc za Jarču,:-):-)však jo,my si z toho nic neděláme,když se nezadaří,:-)nemůže bejt každej den posvícení,to by ani člověka nebavilo,smajlíkkdyby se dařilo pořád a člověk by na sobě vlastně ani nemusel pracovat..smajlík
:-):-)Míšo,teda,ten Punťa tam má naprostej ráj,smajlíksmajlíkten krmelec je suuupersmajlík,to nemá chybu,smajlíkje vidět,že si Punti majitelka hledí,to je skvělý.:-):-)
:-)):-))Naše hemelky teď mají vegáč,:-|možná bychom se mohli dostat v neděli,uvidíme,minulou neděli jsmechtěli vyjet odpoledne a začalo pršet.:-(Ale koníci už jsou docela dobrý,už to bahno ze sebe omleli.:-)):-)

18.11.2012 08:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Míšo,shira Ti schvaluju,vždycky,když nějáké vidím někde na výstavách,můžu na nich oči nechat.:-):-)A už máš něco vyhlídnutýho?:-):-)
smajlíkTady zase začíná poprchávat,když už je to takový jakžtakž,že dvůr docela uschnul.:-(:-(

18.11.2012 10:30
bospor

XXX.XXX.192.10

poprchávat jo?? to mi ani neříkej:-( já už zejtra nastupuju do práce a doufala jsem, že se v klídečku a pohodě zaběhnu:-| u dešti je to na prd:-(
a jsem ráda že jsme včera spálili větve. oslavili jsme i terky narozkysmajlík

18.11.2012 10:35
bospor

XXX.XXX.192.10

shiry taky obdivuju ale doma bych to nechtěla:-) při přestavě jak udržuju ty bílý rousy v bažině mě jímá hrůza a nevylezla bych na něj ani z rampy:-):-) barča má taky bílý nohy, ale ne rousy a bahno nemá ráda:-) radši se vyvaluje v boudě a betonový prahy používá jako polštářsmajlík

18.11.2012 10:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo jo,ty rousy,to je vždycky problém,ale Míša má maštal a tam seto udržuje docela dobře.:-):-)
:-))smajlíkJá bych to nechtěla spíš živit.smajlíksmajlíkAle fakt se mi moc líběj,v Lysý bejvávaly vždycky 2 takový obrovitánský kobyly,smajlíkale byly moc hodný,:-)kde je majitel postavil,tam stály a ani se nehly.:-):-)
smajlíksmajlíkIvčo,už nepoprchávásmajlík,to bylo naštěstí jenom chviličku,a není ani mokro,takže snad můžu bejt v klidu.:-):-)Ale zima je taková hnusně vlezlá.:-(:-(

19.11.2012 10:36
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Já se toho zas tak nebojím. Budu mít jen jednoho a to se prostě dá. Jak živit, tak pucovat:-)
Jaruš vyhlídnutého přímo nic nemám. Mám několik tipů na stáje v Německu, kde je chovají. Ale budu chtít hříbě nar. 2013, abych si ho vychovala k obrazu svému.Ať už z finančních důvodů hříbě, tak i proto, abych nekoupila nevychovaného dospělého mamuta :-)) Mám ráda, když hříbě již od mala poznává okolí, zná bubáky a v době obsedání, zatahání nemá s ničím problém.
Ivčo, fotka Barči je super, taková pohodářka:-)

19.11.2012 11:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)To je jasný,Míšo,to zmákneš,:-):-)a toužíš po kobylce,nebo hřebečka?:-):-)

smajlíkU nás muší skákat prostě všechno:-)),i chudinka Žofka,:-)):-)ale ono jí to baví.smajlíksmajlík

http://youtu.be/ZmD7cuvbT_c

19.11.2012 11:20
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-)No a kdo dobře skáče,dostane ovísek.:-))smajlíksmajlík

19.11.2012 12:30
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Jé, Žofka je šikovnásmajlík Já se to snažím naučit naší Káju a ne a ne:-| Když jí zavřu do uzavřenýho prostoru a řeknu jí hop, tak to skočí. Ale ve volnosti na vodítku se jí snažím nahnat, tleskat, popostrkovat a ona leží jak chcíplotinasmajlík
Jaruš chtěla bych hřebečka, moc, ale dost lidí mi to vymlouvá. Že když už do toho koně dám tolik peněz, tak vzít klisnu, aby se mi to vrátilo aspoň trochu na hříbatech. Ale já chovat hříbata nehodlám... Uvidíme, co mě nakonec uchvátí, jestli klisna nebo hřebeček:-)

19.11.2012 13:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Míšo,no jo,Žofka se snaží,ona byla několik let jen v malý kleci,a byla strašně tlustá,smajlíkkdyž nám jíti lidi dali,a tak jí Jára pomalu začala pouštět do oplocenýho výběhu,aby se k ní nemohl dostat Eda,a tam Žofka skákala málem metr do vzduchu,jak poprvně poznala pobyt na větším prostranství.A jak zhubla,tak je taková docela pohyblivá.:-)smajlík
smajlíkMíšo,Ty asi nedáváš ovísek.smajlík
:-):-)No jo,já bych asi taky šla raději do kobylky u Shíra,přece jenom je menší,smajlíknež hřebeček.:-))ale je fakt,že když nechceš chovat hříbátka,tak by byl ten kluk lepší,já jsem si vždycky říkala,že valacha nechci,pak jsem ho najednou měla,ani jsem nevěděla,jak,a oni ti kluci jsou taky bezvadný,:-)smajlíkkdyž jsou vychovaný,znám i poměrně dost hřebců,co jsou v pohodě,:-)ale znám i pár hřebců,kteří v pohodě nejsou a majitelka z něj třeba na Hubertu nemůže ani slézt o přestávce,páč by jí ušlapal její vlastní hřebec.:-(:-(A vždycky se modlím,aby ta nanynka z něj neschrastla,páč si asi nikdo nedovede představit to rodeo,který by následovalo.smajlík:-(smajlík

20.11.2012 11:06
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Právě že jí dávám oves:-) Po tom, co jsem jí kupovala ty směsy a vždycky půlku vyhodila, protože to milostivá přece nežere:-( Já jí mám doma taky v kleci, dokonce jsem jí teď koupila luxusní velikou:-|, ale chodí obden, někdy i denně ven, když je hnusný počasí, tak jí nechávám v boxe vyběhat. Doma běhá každé ráno v obýváku, naštěstí je čistotná:-)
Jaruš ty nezvladatelní hřebci je vždycky problém, těch, co to mají v hlavě srovnané, je dost málo. Doma jsou třeba i ti nezvladatelní v pohodě, ale jakmile změní prostředí, je to boj. Ale i ty blázny se dá naučit slušnému chování, jen to chce být důsledný, tvrdý a odměna se dostaví.A hlavně, od malička učit, navštěvovat různá prostředí, neodtrhovat od koní, nejlépe neměnit majitele.
Sama jsem si to vyzkoušela na mnoha koních a hlavně na Punťovi. Mě poslouchal, nic si nedovolil, doma ho mohla vodit Lucka, chlap, skoro kdokoliv, ale v cizím prostředí jen já. Nová majitelka ho taky musela hnedka doma vykastrovat a prý se neskutečně změnil, je to oddaný kůň...

23.11.2012 10:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkMíšo,tak prostě nemá vlohy pro skákání.smajlík
:-)):-)Naše mají vegáč,pěkně polední pauzička,tak to má bejt.:-)):-))

23.11.2012 10:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-))Třeba by Kája byla lepší na drezůru.:-)):-))
smajlíkMoruš klukům pomáhá,co jí síly stačej.smajlík

23.11.2012 10:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

25.11.2012 20:58
janahol

XXX.XXX.60.183

smajlík Jaruško, moc povedená fotka :-) Ty odstupy...nebo spíš odlehy smajlík

Jak si užíváte podzim? Já letos úplně skvěle, letos mi ani nevadí ty věčné inverzní mlhy, protože trajdám s kobylou po lese a konečně si to užívám smajlík Zatím jsem se neodhodlala vyjet sama, jezdím s kamarádkou, která má vychovaného hřebce tinkra, tak si užíváme a vykecáváme a kocháme se :-) a já už se v sedle nebojím a nenervuju a prostě je to n á d h e r a :-)
Manžel mě jednou týdně kontroluje tak, že si na Santanu sednu v kruhovce bez sedla a učím se rovnováhu :-) Je to paráda takhle souznít s tím koněm. :-) Dneska se mi už i povedlo bez sedla pár klusových kroků, no prostě mám kobylu, s kterou jsme si sedly a rozumíme si :-) ťuk ťuk, nechci to zakřiknout :-|

Holky, prosím, nemáte některá zkušenost s dětským sedlem na velkého koně? Chtěla bych sedýlko pro holky, protože obě drandí na Santaně o stošest. Ale zatím co jsem okoukla, zdálo se mi to všechno na tu naši kobylu úzké, většinou jsou ta sedla dělaná na poníky. Nepotřebuji nové, ale chci aby sedělo. Budu ráda za jakýkoliv typ.

26.11.2012 08:54
misamarincova

XXX.XXX.210.251

To je skvělé Jani, že si to takhle užívášsmajlík
Já bych osobně holkám pořídila madla. Mají se kde chytit a nekazí si sed. A sama je můžeš použít při zdokonalování:-) Sama jsem kdysi jezdila jen bez sedla(v začátku jsem neměla na sedlo), zhruba půl roku a to co mi to dalo se nedá srovnat v jízdě v sedle, kde člověk získá zlozvyky a závislost na třmenech. Až budu mít zase svého koně, vím, že budu jezdit hodně bez sedla.

26.11.2012 16:18
didi

XXX.XXX.66.122

Ta ležící fotka je opravdu vtipná - já jsem včera pozorovala opačný stav, jak večer ležela Jitřenka čumákem do ohrady vedle k haflingovi naší sousedky kamarádky - taková večerní meziohradní šeptaná :-)...

Jinak za sebou máme perný týden - Bob měl zničeho nic hodně "výživnou" flegmónu - hodlá si ale užít svůj zaslužený důchod, takže ukázkově zabojoval a po podání antibiotik zase chodí a otok pomalu mizí. Ještě to vidím tak na týden pokulhávání a pak už snad bude bez bolestí a omezení v pohybu.

Akutní fáze trvala 3 dny. První den, kdy to propuklo, jsem šla do práce v 5 ráno - takže venku ještě tma, jen jsem mrkla do ohrady - "spočítala" koně - a šla - když pak ráno vstal přítel, volal mi, že Bobovi natíká zadní noha a má teplotu, že mám volat veterináře, tak jsem obvolávala a vyrazila hned domů, ve 12, kdy dorazil veterinář, už jí měl 3násobnou po celé delce - nemohl se na ni od rána postavit a už se chudák klepal vyčerpáním. Večer jsem ho u krmení kontrolovala jako vždy - to nebylo ani náznaku, že se odehraje takové drama smajlík...

Bylo to strašné - ještě před příjezdem veterináře na místo to vypadalo na frakturu, konzultovala jsme po telefonu - po prohlídce se diagnóza hned změnila, ale i tak to bylo vážné a měli jsme se rozhodnout, zda budeme léčit nebo ne, protože bylo jasné, že na 3 nohách to už dlouho nevydrží a zánět se mohl šířit dále do těla.

Bob ale v kritickou chvíli projevil chuť do života, začal se natahovat po senu, o které do té doby nejevil zájem, tak jsme se domluvili, že to zkusíme.

Dostal ATB, protizánětlivku a výživu a viditelně ožil, začal s námi zase komunikovat. V noci se začal na nohu stavět, ještě ne celou plochou kopyta, jen se tak opíral, další den už na ni občas přešlápnul a hned vrátil váhu zpět, třetí den už začal nožky střídat a odpoledne se i belhat.

Vet u nás byl 4 dny po sobě, teď má už jen orální ATB + ho ještě zítra přijede zkontrolovat.

Noha už zase vypadá jako noha, otok výrazně splasknul, ale dovstřebání bude trval delší dobu. Ta šílená bublina byla pryč "hned" další den večer, teď už jde hladina otoku dolů jen po centimetrech.

26.11.2012 18:43
janahol

XXX.XXX.60.183

Teda Didi (promiň, zase nevím jméno), to je teda hrůza :-(
Držím všechny palce, ať to už bez dalších potíží doléčíte a Bob už je v pořádku.

27.11.2012 08:38
didi

XXX.XXX.66.122

Jmenuji se Dominika - říkají mi Didi - takže netřeba něco navíc pamatovat :-).
A slyším i na "hej ty"... :-))

27.11.2012 09:04
didi

XXX.XXX.66.122

Taky bych doporučila madýlka- využije je i dospělý a cenově jsou levnější něž sedlo (i když ta dětská asi moc drahá nebudou). Já jsem teď viděla krásná madla s polstrováním za 1500 Kč, byly hodně promakané - žádný aušus - uvažovala jsem o jejich koupi na Jiskru.

27.11.2012 10:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Janí,já se taky připojuju k Míše,madýlka jsou asi nejlepší řešení pro ty holky,na velkýho koně seženeš zase jen sedlo,který bude pr´dolkám velký a jedině by mušely jezdit v tamdemu.:-)):-))
Spíš bych se podívala po nějákém hodném poníčkovi,ale to je to samý,viď,to bys zase mušela kupovat 2,:-))no nemáš to lehký...smajlíksmajlíkAle aspoň že si užíváš s kobylkou,a navíc je fakt pěkná,:-)tyhle barvy pepř a sůl já prostě miluju.:-):-)Ani na ní není moc vidět,když se vyválí,viď.:-)):-)smajlík

27.11.2012 17:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Janí,asi takhle by to u Vás vypadalo.smajlík
:-):-)To vozila moruš na konci prázdnin ty holčiny nejdřív jednu po druhý,ale pak si holky vzpomněly,že chtěj sedět spolu,tak jsme je tam vyskládaly a Moruš jsem s nima odvedla až k nim domů.:-):-)

27.11.2012 18:53
bospor

XXX.XXX.192.10

http://equitv.cz/2012/11/23/videa/veterinarni-poradna-mvdr-svehlove-jak-pripravit-kone-na-zimu/
já se připravuju:-| dodělala jsem stěnu na boudě. ještě čekám co to udělá až začne hnusný počasí a mám připravenej ještě jeden plech:-|

27.11.2012 18:57
bospor

XXX.XXX.192.10

taky už chodím do práce:-| marodila jsem bez 3 dnu 5 měsícůsmajlík hned od prvního dne je veselo:-|

27.11.2012 18:58
bospor

XXX.XXX.192.10

ještě klika, že má jzd vlastní jeřábsmajlík

27.11.2012 19:01
bospor

XXX.XXX.192.10

taky mám novej foťák:-) odolnej:-| a vodotěsnej a prachotěsnej:-) jsem vážně zvědavá jak dlouho mi vydrží:-|

27.11.2012 19:06
bospor

XXX.XXX.192.10

nefotí to špatně, jen to neumí moc přibližovat a musí se udržovat čistý sklo nad objektivem:-|

27.11.2012 19:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTý jo,,Ivčo,chudák kráva,smajlíkjak se tam dostala?smajlík
:-)smajlíkMáš to krááásně zakrytý ten přístřešek,to já bych chtěla taky takhle hezky,aby na ně nefoukalao,ale teď něják furt není čas...smajlík

28.11.2012 10:05
bospor

XXX.XXX.192.10

ha ha kráva je prostě kráva a lezla kam neměla:-| byla utečená ještě s dalšíma, ale tahle žofka se nacpala do takovýho průlezu:-( pak už jinam nemohla a šla až se propadla:-( kdyby tam byli ty panely, tak jak měly být, tak by prostě prošla zas pryč:-|

28.11.2012 11:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkAhá,no tak hlavně že jí vysvobodili.:-):-)
:-(Tady je dneska hnusně,poprchává.:-(Ale asi bude zanedlouho hůř...smajlík:-(

28.11.2012 14:46
werča

XXX.XXX.180.89

:-) koukám, že mýta v práci taky o zábavu postaráno, nám takhle někdy v květnu utekla jalovice z pastvy.. se courala po okolí, byla v hospodě, na hřišti dětském, a než se tam někdo z družstva dobelhal, tak kráva byla pryč. Tak se na ní pořídila ta uspávací pistole, někde za 20 tis. :-|:-| jeden pán měl kvůli ní úraz, pač někde spadl a nakonec kráva dostala rozum a po měsíci se vrátila sama k ohradě...smajlíksmajlík

28.11.2012 17:34
bospor

XXX.XXX.192.10

taky dobrý:-) loni tady známýmu utekly 4 jalovice z ohrady. hledalo je několik dní, spousta lidí a nakonec našli a chytli:-) na golfovým hřišti a v opatovickým kanále:-) to je struha co napájí rybníky. taky jsme se zůčastnili hledání a jsem docela ráda, že jsme je ani nezahlídli:-| byli jsme se podívat na chycený a honza měl málem infarktsmajlík

28.11.2012 17:41
bospor

XXX.XXX.192.10

my vůbec teď máme veselo:-( přechází se z vaznýho ustájení na volný a dojírnu a jen doufám, že do vánoc se vyhrabeme ze zmatků, řvaní, nadávání a pokusů, jak to dělat nejlípsmajlík křížej se nám cesty a dřu jak mourovatá:-( všichni skáčou kolem dojírny a na telata kašlou:-( a my aby jsme se pos...smajlík

28.11.2012 20:36
janahol

XXX.XXX.60.183

Ivčo, to je teda dílo, se v práci určitě nenudíš smajlík

Holky, dnes mám za sebou první samostatnou vyjížďku na Santaně do lesa bez druhého koně smajlík Teda počasí tady u nás byl pěknej hnus, ale pořád straší, že od zítřka má být ještě hůř a tak jsem teda do té mlhy vyrazila. Santana se cestou od stáje kroutila jak žížala, pořád se ohlížela z jedné strany na druhou a vlekla se jako kdyby se ptala, jestli jsem si to dobře rozmyslele a opravdu to myslím vážně :-) Ale byla hodná, nikam se neřítila, any když už jsme šly směrem domů a tak jsem si to celkem užila :-) vlastně jsem sama s koněm byla venku skoro po dvou letech smajlík

28.11.2012 20:51
janahol

XXX.XXX.60.183

smajlík až když jsem to odklepla, tak vidím tu hrubku ... ani... smajlík

tak jsem si to dneska moc užila:-) a pokud vážně zítra nastoupí ta avisovaná zima, tak jsem ten poslední podzimní den využila beze zbytku...

a v lese bylo celkem hezky smajlík

30.11.2012 07:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíksmajlíkJanííí,Ty jsi dooobrááá,smajlíkto je náádhera,:-):-)je vidět,že Santana je opravdu charakter.:-):-):-)
:-)smajlíkTady s tou zimou to tak strašný nebylo,smajlíkjeden den sněžilo,a dneska je z toho fůůra bahna,páč to nedrží,ale všechno to roztálo,a je i docela teplo.smajlíkAle mříkají,že letos by měly bejt Vánoce bílý,tak to jsem zvědavá,to vlastně+ říkají každej rok a my máme každej rok Vánoce na blátě.:-)):-))

30.11.2012 09:33
lucky

XXX.XXX.27.76

Ahojky! Nějak nestíhám poslední dobou..hodně práce, vzala jsem si toho na sebe hodně. Ale čtu vás tady poctivě, ale nějak nestíhám vždycky odpovědět:-) Na zimu jsme konečně připravení. Seno je zazimované a Usa mi vesele krade kde může. Dneska neprší, tak se budu snažit ještě vyměnit plachty, koupila jsem nové a musím to řádně zadělat všude, protože ona najde kdejakou škvírečku mezi plachtami a kdyby jste viděli ty balíky!!! Ona tam strčí celou hlavu i s krkem, pak odděláte plachtu a v kouli tunel jak v bancesmajlík. Tunely má na několika místech, v noci by se možná i plazila po zemi pod plachtu kdesi. Už to mám obestavěné paletymi, ale ona si vždycky někde něco najde..přitom ve stájí má hromadu sena, ale to ona nechce. Ona chce to, co je pod plachtami...a letos mám to seno sice drahé a byl problém ho sehnat, ale zato je fakt špičkové. No a aasi hodně chutné, protože madam je jako koule, nakradla mi toho už tolik, že snad najaře budu chodit shánět seno nebo co..smajlík. Bagruje mi za dva koněsmajlík
Werčo, děsně se mi líbí Tvoje boxy..takové si jednou představuji. Kolik máš rozměr na koně?
Míšo, Puntík se má jak prasátko v žitě..je určitě radost vědět, že když už jsi ho musela prodat, tak šel do hodně dobrých rukou. Je fakt nádherný.
Co se týká shirů, tak jsou krásní, ale teda já na tak velké koně moc nejsem. Pokjud jde o rousy..já nevím. Ti tinkáči co jsou tady kousek, tak mají nohy věčně od bláta, ale prý se to samo vypucuje a exemy nějak nemají...ale teda pořád jsou takoví ušmudlaní. Aby ty rousy byly fakt bílé, muselo by se to pořád koupat. Já vím jak Usa třeba projde blátem nebo pampeliškami ještě lepší smajlík ..arab se žlutýma nožičkama smajlík
Jaruš, Žofka je super. To je problém hodně domácích králíků, že jsou tlustí, protože jsou věčně zalezlí v kleci zavření a pak je ani už nejde moc zhubnout, protože se nechtějí ani hýbat. Naše Michala běhá po baráku celý den a je hubená a pořád baštísmajlík. Sežere toho za dva králíky a jak si ji člověk vezme do náruče, tak je to hubeňour obalený kožichem. Ona to prostě vyběhá. Lítá několikárt za den po schgodech, pořád někde chodí a i když tady v aťasu si zvykla s tátou sedět přes den jak pracuje, tak zase co on jde někde dolů, tak špacíruje za dvě minuty za ním..nerada je někde sama, je děsně společenská. Jak jdeme my jíst, ona musí okamžitě taky a hlavně má pohyb co chce. Na noc jde zavřít do domečku a tam je děsně nasranásmajlík. Ráno už na mě dělá smutná kukadla, jestli bych ji nemohla pustitsmajlík
Didi, doufám, že koník bude v pořádku!!!smajlík To je vždycky neštěstí, když je kůň nemocný, nebo se mu přihodí úraz.
Jo a ta kráva, no to teda to je expertka..musela být vyděšená chuděrka!
A Santanu fakt žeru. Jani, je úžasné, že jsi našla takovou kobyu a sedí Ti. Moc Ti to přeji.

30.11.2012 09:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Lucí,to je prča,jak Usina se dobejvá na ty balíky,asi jí to fakt víc baví to krást,než když jí to dáš do maštale,tam to není žádný vzrůšo asi.smajlík:-)
smajlíkJá jsem si myslela,že budeme mít málo sena letos,ale vypadá to,že mi spíš zbyde,a to jsem si,já křeček,objednala u známýho 6 balíků,:-))tak to nevím,co s nima budu dělat,budu to muset zrušit,ale on je určitě prodá.:-)Já mám teda radši,když zbyde,ale naše poníci Moruš s Monďasem toho fakt moc nesnědí a ustájená kobyla má zákaz moc sena,protože taky přibírá takřka ze vzduchu,a novej koník taky nesmí moc,je to přece sporťák.:-|:-)
:-):-)Ten s lysinkou je plňásek Shoshone a ta druhá je ta ustájená tady kobyla známýho.:-)

30.11.2012 09:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Vymněnili jsme ho za Pierota,protože Olda už skoro přestal jezdit a Jarča ho neustrká na ty vyšší parkury,a Pierota to stejně nehákuje nějáký překážky,takže jsme mu našli mooc hodnou paničku a ona nám za něj dala tohodle atleta,je strašně moc hodnej,:-)není vůůbec závislej na koních,má vlohy pro skákání a pozooor-NEVÁLÍ SE,juchůůůůůůůůůůůů!!!!!smajlíksmajlíksmajlík

30.11.2012 09:54
lucky

XXX.XXX.27.76

No, Vánoce by mohly být bílé, to jo, ale jinak zimu nemusím a sníh taky nee. Ale seno je doma a včera jsem odvezla vozík hnoje, ale ještě je toho tam plno...to tak tři vozíky ještě budou určitě. Jenomže já se takhle morduju s tou svou páteřísmajlík.
Už jsem nemohla skoro chodit teď, měla jsem bloklé žebro, nepomohlo ani vožení na Use bez sedla, bolest jak sviňa, nemohla jsem se otočit doprava. Musela jsem k doktorce a ta ze mě měla mrtvici jako obvykle..že vždycky přijdu, až málem lezu po čtyřech smajlík. Hlavu mi málem urvala, jak jsem ji měla zablokovanou, odblokla mi žebro..že na to mi kůň nepomůže, to má jiný tah. No a na ta moje bedra moc ani radši nesahala, protože by mě rozbila úplně. Mám hromadu rehabilitací, včera a předvčerem jsem byla poprvé a paní, která mě dělá je špičková. Je to hrozně hodná paní, která fakt umí a člověka postaví na nohy..ne takové ty klasické rehabky, kde váž pomuchlají na stole a pošlou domů o ničem.... k paní Daniele jsem chodila už před rokem a před dvěmi lety a je fakt zlatá..takoví lidé by se měli platit zlatem. Ale samozřejmě jsem teď rozhašená jak něco. No a předvčerem jsem dojela domů a místo dlouhé odpočinku mi volal pán z pily, že tam mám napytlované piliny, ať si dojedu, protože mají ještě pro jízdárnu a nemají to kde dávat.tak jsem valila půjčit vozík, pro piliny, kolega jeho mi to naložil, ale doma jsem to tahala s tátou sama..jsou to ty velké pytle metr x metr x metr..takže těžké jak sviňa. A to jsou ty menší... Takže jsem Use navalila do stáje co šlo, aby se tam vůbec hnulasmajlík. Včera jsem to ještě zazimovávala, že jsem to sama, tahala na palety, aby mi to od země a sněhu nemoklo, tak jsem to dala na dvě, přehazovala lopatou a zadělala plachtou. No a vozík jsem měla jet vrátit a abych nejela na prázdno, tak jsem si hned naházela plný vozík hnoje a na poli to vyházela na hromadu co hází kravín. Už fakt kašlu lidi..všichni vždycky jo jo, my si přijedeme, odvezeme, škemrají, jestli nedám hnůj a pak skutek utek...všichni jsou líní jak vši. Nejlépe aby jim to člověk dovezl a ještě zaryl na zahradě...prd...vyvezu , hodím na pole a ať mi všichni políbí......smajlík..ať si jdou do baumaxu koupit granulovaný za majlantsmajlík
Takže já se takhle morduji po rehabkách...odpoledne jsem lítala za klienty a večer mě třískala hlava strašně..dneska jsem řekla, že nikam nejedu a budík jsem zaklapla a probudil mě až mobilsmajlík...teď si tady piju kafe a zase mě tříská hlava strašný způsobem..asi mi upadne. Páteř mě bolí snad všude.... doktorka mě už dva roky pořád dokopává, ať jdu na invalidní...je fakt, že si připadám jak krypl a dost mě to omezuje a nemít Usu, že si občas tu páteř porovnám, tak už jezdím na kolečkách...smajlík

Omlouvám se za případné chyby, ale znovu to nečtu...ta hlava se mi asi rozkočísmajlík

Jinak hlásím, že Usinka má 4 strany článek v časáku KONĚ A HŘÍBATA !!!! Včera se mi podařilo koupit dva kousky..jeden pro sebe a jeden sháněla kámoška (co má Betty s Beníkem) v Ostravě a nesehnala, tak jsem to koupila. No fotek tam je plno:-)

30.11.2012 10:00
lucky

XXX.XXX.27.76

Takže Pierot je pryč? Jéjej..ta jsem si na něj zvykla. Ale nový koník je krásný a to jsem zvědavá, jak mu to neválení dlouho vydrží. Ale to mi u Usy taky všichni říkali, že to odkouká od ostatních...jo...odkoukala to, že ostatní koně jsou čuňata smajlík..takže si myslí své a s nechutí se jde opodál pástsmajlík

No jo., Usa krade jak strakasmajlík..já tam snad budu muset vymyslet na příští rok nějaký přístřešek na ty koule a obít to dřevem nebo já nevím..loni tohle nedělala (loni nebylo tak chutné seno). Letos se zbláznila..naštěstí ty plachty necupuje. Ale ať to svážu provázky a říkám si do tohodle se nedostane...tak celou noc tam asi vymýšlí kudy tam zase tu kebuli narvat. Vedle má hromadu sena ve vstáji a tam si jde žvejknout a zase stojí u koulí a špekuluje....

30.11.2012 10:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)A takhle jim to hezky skákalo,když si ho byla Jára vyzkoušet.:-)smajlík

30.11.2012 10:14
lucky

XXX.XXX.27.76

No vypadá, že skáče úplně lehounce. A co koně na něj?

30.11.2012 10:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNám ani nemluvl,Lucí,my jsme si na něj zvykli tak,že jsme všicí z toho byli hodně moc špatní,když si pro něj přijeli,Jarča taky,ta si pak vlezla k Šoníkovi do stáje a brečela a brečela,smajlíkno samozřejmě já když jsem jí viděla,jak bulí,tak jsem se přidala,i když už jsem bulela 10 minut před tím,furt něják ty slzy tam byly,smajlík a pak tam ještě přišel Olda a to už bylo hotovo tuplem,prostě jsme řvali všichni jako želvy.smajlíksmajlíksmajlíkAle zase na druhou stranu víme,že je v super rukou,terka je bezva a víme o každém jeho kroku,posílá pořád fotky,my teda taky,takže jsme si opravdu vybrali dobře,aby měl Pierot důstojnej důchod a my pořád budeme vědět,jak se mu daří.Toho si na Terce hrozně cením,protože lidi většinou naslibujou hory doly,že budou posílat fotky,a skutek samozřejmě utek,smajlíkale terka měla Šoníka taky moc ráda,takže je taky moc ráda,když jí my posíláme,jak se u nás Šoník zabydluje a jak se má.
smajlíkOlda chtěl pierota prodat,jenomže to jsme zase nechtěly my s Jarčou,nemám to ráda,smajlíkale na výmněně jsme se pak shodli všichni a ono to vyšlo.:-)smajlík
:-):-)Tady Šoník včerejší.:-):-)

30.11.2012 10:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No,právě,že on má práci rád,je spokojenej,když něco dělá,a ty skoky mu jdou dost dobře,jezdil i steeply,takže nějáký zkušenosti má,ale běhal jenom do pěti let,pak si ho koupila terka a teď už 2 roky chodí jen maličký skůčky,trošíčku jízdárny a většinou terének.:-):-)

30.11.2012 10:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Koně naše Moruš a Mondík k němu nemůžou,ti jsou zvlášť,mám z Mondíka bobky,aby mu nenatrhnul kožich,protože Šoník je nekonfliktní typ,a ta kobyla mu nic nedělá,kromě toho,že furt piští a hrabe,:-))ale u ní je vidět,že se jí Šoník líbí,nechce mu ublížit,akorát já mám vždycky z toho jejího pištění skoro infarkt,jak se leknu.:-)):-))
:-)Na Jarču je takovej akurátní,má 165 KVH,ale nemá takovej ten klasickej 10 cm kohoutek,jako měl třeba Feldon.:-):-)

30.11.2012 10:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíksmajlíkLucí,tak to já na ten časák juknu,to vyšlo teď někdy,jo?:-):-)
:-(No u nás je to s hnojem to samý,hele,říkáme lidem-dojeďte si pro hnůj v létě,když je tu ve výběhu sucho,protože traktor je těžkej a v bahně,co je teď,by tady zapadl a nadělal strašnou paseku.Nééé,ten borec,kterej by si to odvezl všecko,přijde 2 dny po tom,co přestalo pršet,a pršelo 2 dny,to by člověka trefilo.:-(

30.11.2012 10:53
lucky

XXX.XXX.27.76

On ten Pierot byl na ni hodně veliký, co? No je moc pěkný ten Šoník. Hlavně doufám, že se postupně zařadí všichni do stáda dobře. On Monďásek ze začátku vypadal takový Ťunťa a jak se pak vybarvil s tím honěním, co? Usa je právě taky taková hodná, ale zjistila jsem, že by byla můra na hříbata..to ona si troufne. Jako z malého Bendy má bobky. Ale na hříbě si troufne. A vůbec se ji nelíbí, nechce se s nimi bavit. Tady kousek si teď koupili jednu malou kobylku tinkera..vzali si to hříbátko od kamaráda, co je tady kousek chová. Mají ji doma s ovečkami a chodí s ní mezi koně. No a malá jak vidí Usu, tak děsně pláče, tak jsme nedávno šla Usu seznámit. Asi dva dny před tím Usa koukala vypleštěná, když jsem na ni jela holky doprovodit na nádraží, že hele, co tam dělá kůň? Malá volala a plakala a Usa nic...no kůň, a co? :-) No a asi za dva dny jsem tam šla ji seznámit přes plot, malá se nejdřív bála, že jsme přišly až k plotu, ale pak ji zvědavost nedala a přišla nadšeně se kamarádit. Usa hodila labuťák, zjistila, že je to drzé mimino, kopla zadní do země na výstrahu a už se s ní nechtěla bavit. Spíše ji trochu výhružně ukazuje, že není až takový kámošsmajlík

30.11.2012 10:54
lucky

XXX.XXX.27.76

Vyšlo to ve středusmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

30.11.2012 12:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Noo,právě,byl to takovej těžkotonážník smajlíka ustrkat ho na parkuru bylo docela kumšt.smajlík
smajlíkTak to máš blbý,že jsi na tom takhle s těma bolestma,to musí bejt hrozný,a ládovat se práškama taky furt nejde,co?smajlíksmajlíkOni ty prášky hlavně působěj nějákou dobu,pak přestanou a musí člověk zvýšit dávku,což už je na prd.:-(:-(
:-):-)Zkusím se na časák mrknout,za chvilku jedu do města,tak se poohlídnu.:-):-)

30.11.2012 12:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Joo,Lucí,z toho si nic nedělej,to jsou všichni koně stejní,jak zjistěj,že hříbě není bojovný,tak by po něm klidně šli.Ona ta kobyla se taky na Šoníka vytahuje,ale když tam měla jeden den Monďase,tak tam lítala ona jako splašená,Monďas si s ní dělal co chtěl,a to je kobyla jak hora proti němu.smajlíkMusela jsem ho dát zase zpátky,páč ten by jí furt naháněl a ona by neměla žádnej klid,to by nedělalo dobrotu.Sice by aspoň trochu zhubla,smajlíkjak by běhala,:-))ale to jí nemůžu přece udělat.:-):-)

30.11.2012 12:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJo,a mělas pravdu,to neválení mu moc dlouho nevydrželo,:-)):-))už se zvrhnul,:-))asi tady máme nějáký kvalitnější bahno nebo cooo...smajlík

30.11.2012 14:37
lucky

XXX.XXX.27.76

Fakt jo? Už se zřídil, jo? No sranda s nimi. Já vzala dneska všechny koně na lonž postupně. Beťule si docela mákla a měla dost energie a dokonce jsem měla u toho i důležitý telefon a ona klidně klusala dokola na celé délce lonže a já telefonovala a ona valila :-). Beník, ten je na lonžování děsně líný, ale trochu popracoval a Usa byla ze začátku trochu taková rozhozená, čučela po srnách a dělala si kravinky. Pak se z toho rozkašlala, vyhodila si párkrát až jsem na ni bafla, ať nedělá kraviny a šlape pořádně. Tak se vyfrkala, uvolnila konečně krk a už pak šla hezky. Krásně ji šly přechody, nacválávání..ona si sama krásně naskočí. Betty se musí přidržet, jinak klidně naskočí kontra.
No a hlava mě tříská zase fest. Jaruš, já prášky nebaštím. Jsou nanic..jak píšeš, je to na chvíli a navíc na mě většinou nefungují...a krmit se prášky nemá cenu. Takže jen trpím.. smajlík

Te´d se chystám ještě nějak zadělat to seno..ten jeden balík je už tak vytunelovaný, že se asi brzy zhroutí.smajlík A Usa vypadá jak těhulesmajlík

30.11.2012 14:40
lucky

XXX.XXX.27.76

Jo, mimochodem, kdo neviděl na Fb...dělala jsem na zakázku poprvé arabskou ohlávku..kopii té mojí, jen vylepšenou a myslím, že se dost povedla... má odepínací bambule...

30.11.2012 16:28
janahol

XXX.XXX.60.183

Luci, ohlávka je pěkná :-) a nad vytunelovaným balíkem se tu válím smíchy smajlík

Jaruško, to jsi mě teda překvapila s tím Pierotem smajlík, ale jestli máš jistotu, že se bude mít dobře a malá má koníka s kterým se jí bude dobře sportovat, tak je to vlastně všechno dobře :-) Smutek chápu, taky jsem uronila slzu, když jsme vezli Matěje, i když byl pro mě nejezditelnej a věděla jsem, že jde do supr rukou ...mám od holčiny taky pravidelné info, jak se má, dokonce prý byl u kováře nejhodnější ze všech koní co tam mají smajlíksmajlík

Jinak tady včera chumelilo celý den a ještě v noci, ale u nás to slezlo do rána...ale, stačí vyjet kousek na kopec a je bílo. Nahoře v lese za stájí to dnes bylo jak v pohádce smajlík

30.11.2012 16:30
janahol

XXX.XXX.60.183

Ta první fotka je ze stejného místa jako předevčírem ta podzimní :-|
A tady máte jednu zimní pohádku...:-)

30.11.2012 17:37
lucky

XXX.XXX.27.76

Ty uši jsou srandovnísmajlík. Tak my sníh naštěstí ještě nemáme. Hele, tak jsem to dneska nestihla, už je tma, takže zítra snad ty balíky nějak zadělám, aby mi ta malá můra do nich nelezla..a scválně vám to vyfotím...jak tuneluje po nocích uň ...z venku to vypadá jako ok..plachty celkem všude ok. Odělám je a tunely jako kráva...a pak že mi ta kobyla nějak nepapá v té stáji seno a proč pořád vypadá jako těhulesmajlíksmajlík

30.11.2012 18:40
janahol

XXX.XXX.60.183

Luci, to určitě vyfoť, jsem zvědavá :-)

Jinak Santaniny uši mi připomínají žilkování na listech stromů, ale teď jak nasrstila, už to neni tolik vidět, ale než jí ty uši obrostly, tak to bylo přesný :-))

30.11.2012 21:50
lucky

XXX.XXX.27.76

JJ, to žilkování listů mě taky napadlo..přesně. Je to mooc hezké.

Holky, mě jebne.....tak jsem si myslela, že jsem to dokonale zavázala, všechny skvíry překryla tak, aby tam ta uń tu kebuli někde neprostrčila. Sena hromadu ve stáji...... no né...jdu se tam podívat, uň za stájí, hlavu pod plachtou nacpanousmajlík. Takovou škvírečku tam udělala, roztáhla to, hlavu mokrou, jak tady padal déšť se sněhem chvíli a láduje se....mě z ní trefí. Tak jsem vzala další provízky, přivázala to ještě víc dole k paletě a ještě ji tam dala cihlu..už vidím, co zase do rána vymyslí. Kurňa ve stájí má sena pro dva koně málem a ona bude dolovat to seno kde nemá.... loni mi to nedělala a letos se zbláznila..asi ji to seno tak chutná. Zlobidlo jedno malé bílé....stejně ji žeru...smajlík

1.12.2012 06:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Tý jo,ta Usina,toi je teda kradluně,to Ti řeknu,to už člověk neví,viď,jak by ty balíky zamaskoval,aby ona se tam furt nedolovala na ně.:-):-)Ve stáji jí to hold nechutná.smajlík
:-):-)Ta ohlávka je moc pěkná,:-):-)jo,je to paráda,když si to docvedeš vyrobit sama,:-)fakt hezký.:-)smajlíkA ta poslední fotka nemá chybičku,to je nádhera,se tu krásně kocháááám.....:-):-):-)

1.12.2012 06:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Včera porvé pod sedlem Šoník u nás,radši Jára jezdila v ohradě,protože přece jenom ho za jednou,co si ho zkoušela tam,tak v ruce nemá,ale Šoník byl naprosto suprovej.:-):-)smajlík

1.12.2012 07:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Akorát bylo dobrý,jak na něj Jára nemohla vylízt,protože on je vysokej a ještě jsme na radu sedláře museli dát mezi sedlo a sedlovou už i tak tlustou deku beránka,protože tohle je sedlo,co měl Pierot,a to mělo trojkovou komoru,a ta by Šoníkovi byla veliká,on potřebuje tak něco mezi 1,5 až dvojkou,radši dvojku,protože až se pořádně nasvalí,tak aby mu zase jednička nebyla úzká.:-):-)
:-):-)Je opravdu hrozně šikovnej,a hlavně ho Jára nemusí celou dobu strkat,jde krásně sám,nezpomaluje,prostě parááda...:-):-)smajlík

1.12.2012 07:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ale jak on je vychovanej,normálně stojí v boxe,Jára ho čistí,sedlá,box je otevřenej dokořán a jeho ani nenapadne,že by z něj vylejzal,smajlíkšikulka,a jak se mazlí,kdybyste to viděli.Teda on se jako sám nemazlí,on se nechá mazlit od nás,zavře oči a vychutnává si to...:-):-):-)
:-):-)Jarčinej výraz mluví za vše.:-):-)
:-):-)Janí,ten snížek tiše závidím,to se mi vždycky nejvíc líbí,když je ho takhle málo,ale je tam,a v lese,to je naprostá nádhera,nepřipadáš si teď chvílemi jako Popelka?:-):-):-)

1.12.2012 07:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ivčo,ten podvodní foťák je supertsmajlík,to budou fotky přímo z koupání a nebudeš muset vylejzat na břeh,jsmajlíkako já.:-(Já jsem vždycky v létě v rybníku rozhodnutá,že si ho taky koupím,tak snad někdy....

1.12.2012 09:17
lucky

XXX.XXX.27.76

Tak to je super, že je Šony tak hodný. Hele, na čem bude jezdit Olda? A co Monďásek..bude to Jarča stíhat všechno?

1.12.2012 09:51
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkOlda právě už jezdit nechce,smajlíkbolej ho nohy,kyčle,a jak jel i tak jednou za měsíc,někdy ani to ne,tak pak ho bolelo celý tělo,zadek,to je jasný...:-|Jemu stačí,když jezdí Jarča,hrozně rád jí veze na závody,asistuje,pomáhá,ale jezdit už fakt nechce.smajlík
:-):-)A říkal,že když bude mít nějákej absťák,tak si zajede ke známejm.:-):-)

1.12.2012 09:52
bospor

XXX.XXX.192.10

hádám že jaruška to stihne všechno a možná i moruši:-) je to holka šikovnásmajlík koukala jsem na video jak se šoník krásně nesesmajlíksmajlíksmajlík je to nádhera
jaruško ani nevíš jak se těším až ten foťák vytáhnu na koupánísmajlík asi jsem se nikdy tak netěšila na létosmajlík ale jinak jsem chtěla tenhle odolnej spíš kvuli dešti a prachu.

1.12.2012 09:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Joo,Jarča tyhle 2 stíhá odjezdit ty dny,kdy není v oddíle,a až se ten den protáhne,tak stihne odjezdit všechno.:-)):-))Ono není potřeba jezdit hodinu každýho koníka,ale 20 minut práce jim bohatě stačí.:-):-)

1.12.2012 10:10
bospor

XXX.XXX.192.10

zrovna mi psala kámoška komentář, že proč není i v zimě vidět aspoň do 18hsmajlík no taky bych se nezlobila:-| otravuje mě chodit z práce potmě. mám na rohu stáje halogen, ale to není ono. mám ho namířenej na kruhovku, jenže mě se už takhle večer nechce:-(

1.12.2012 10:19
lucky

XXX.XXX.27.76

No tak to jo, pokud to Oldovi dělá problémy..ono totiž jak člověk jezdí jednou za čas a tak třeba hodinu vyjížďku, tak se nedivím, že ho všechno bolí...to bolí každého snad. Ty svaly na to nejsou zvyklé. Kdyby jezdil častěji, nebolelo by ho tolik tělo, ale to je jeho věc. Pokud mu stačí na vás jen koukat ..:-))

1.12.2012 16:59
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No,právě,on fakt prostě jezdit nechce a přemlouvat ho nejde,on se nedá,smajlíksmajlíkdřív jezdil hodně,ale už nechce prostě...smajlíksmajlík
:-)):-))Tady přišla Moruš k Oldovi a Jarča hned povídá:Hele,tady máš novýho koně,tati...smajlíksmajlík

2.12.2012 09:02
lucky

XXX.XXX.27.76

Tak hlavní je, že má Olda koně rád a že vás v tom všem podporuje, vozí na závody a tak.
Je u vás někde sníh? Asi jo, že? Tady nic teda....dneska přimrzlo a je tak jemně pocukrováno.

2.12.2012 12:50
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Ahojky, kochačky.
Týjo Jaruško takové novinky :-) Tak přeju Jarušce a´t mají spolu hodně štěští smajlík
U nás doma je vše při starém, jen Lancie se nám zdravotně dost zlepšila. Takže je zase docela provozuschopná. Dokonce začala zase vyhazovat. Jezdíme ted docela dost. Jakmile je trochu času. Vytáhla jsem dokonce dneska i thermoboty. Santana je božská. Jani super výběr. Didi snad bude koník v pořádku. Znám tyhle starosti. Luci měla bys zažít když se takhle na seno dobejvá hafling........ smajlík
Máme ve stáji nataženou pásku a když odcházím tak jim ho zapínám - holky se nudí a likvidují co se dá. Bohužel nemůžou být bez dozoru venku. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík