Irský cob, Tinker, Gypsy cob - čím krmit???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.12.2012 11:40
mlynarka

XXX.XXX.117.7

Ráda bych tady obnovila diskuzi na téma čím krmit smajlík ...
Můžete prosím napsat své zkušenosi? Nejlépe všechny věkové kategorie a taky čtvero ročních období ;-) ... Díky!

5.12.2012 11:51
bonita

XXX.XXX.180.51

a cob sa nejak zvlast odlisuje od inych plemien koni?:-)ci ako to mam chapat...

5.12.2012 12:13
mlynarka

XXX.XXX.117.7

No podle toho co čtu na různých diskuzích tak to vypadá že ano :-))

5.12.2012 15:43
bonita

XXX.XXX.180.51

tak zvhladom na to, ze ja mam skoro ako tinkra ale velkosti XXL :-) tak krmim to, co aj ostatne rekreacne koniky

5.12.2012 16:43
helčam

XXX.XXX.246.154

Myslím, že krmení se vcelku v diskuzi nedá shrnout. Jak krmit koně se neodvíjí jen od plemene, ale zejména od zátěže (a jak sama píšete od věku a ročního období). Krmení obsáhne možná tak kniha, nák si nedovedu představit co očekáváte za odpovědi.

6.12.2012 07:36
makki

XXX.XXX.107.70

Diskuze není až tak od věci. Tinker je, obdobně jako hucul, dobře krmitelné plemeno. Určitě mu neprospěje příliš výživná tráva, či seno, nebo krmivo s vysokým obsahem bílkovin. Byla jsem upozorněna, že pak má kožní problémy, a to jak jinak, hlavně v rousech. Takže já osobně si dávám velký pozor. Takže dávám seno 2x denně (jaké koupím, to celkem neovlivním a neřeším), půl litru namočených cukrovarnických řízků, půl litru granulí pro koně v klidu (značku občas vystřídám), dvě kila mrkve (v sezóně večer tráva) a trošku vitamínů. Uvítám zkušenosti jiných.

6.12.2012 08:41
martina285

XXX.XXX.128.24

Dobrý den, a z čeho ten Váš kůň získává potřebné živiny, minerály apod? Z pul kila granulí (řepné řízky jsou jen odpad) a vecer trochu travy? Je to jakobyste Vy jedla cely zivot jen suchary - ziva sice budete, ale urcite nebudete moc dobre prospívat.
A muzete mi moc prosím někdo vysvětlit, alespon trochu odborne, z ceho vznikaji kozni problemy v rousech v souvislosti s krmením? Nikdy jsem se s tim nesetkala, mluvi o tom dost lidi, ale nikdo mi to neni schopen vysvetlit...
Dobre krmitelné je asi kazde druhe plemeno, to ovsem neznamena, ze se nema krmit vyzivne a muze zit ze "vzduchu"...
Co by se stalo Cobovi, kdyby dostal normalni oves?

6.12.2012 10:38
makki

XXX.XXX.107.70

O tinkerech se toho napsalo hodně, kdo chce, ten si informace najde. Takže jenom stručný výtah, vztahující se k tématu: "Kočovný život cikánů vytřídil ty nejodolnější jedince, kterým postačila jen velmi chudá pastva. " Nevidím důvod cpát do svého koně oves nebo jiné dobové moderní předražené musli-vychytávky. Jsem toho názoru, že tomuto plemeni seno, tráva, mrkev a trošku něčeho do kyblíku pro zamíchání vitamínů a minerálů s kapkou oleje stačí. Tedy nežije ze vzduchu, jak tu někdo výše vyhodnotil. Navíc mám vyzkoušeno, že mého tinkra při podávání ovsa opravdu svědily nohy. Podupával, drbal si své sukýnky, přední i zadní, o vše, k čemu se dostal. Nyní toto nedělá. Takže tinker je dobře krmitelný a historicky nenáročný kůň, takže bych ho opravdu nepřecpávala blbostma.

6.12.2012 11:20
bonita

XXX.XXX.128.129

moje shiraky tiez nedostavaju ovos a su v pohode, iba ked zrebec pripusta, tak dostava aj ovsa, tiez som bola poucena, ze ak sa kon iba flaka, tak ovos nie je treba, krmim repne rezky plus vojteska, vsetko samozrejme den dopredu namacane, seno nonstop, davala som aj na diely, ale zistila som, ze konom naozaj viacej vyhovuje v zime, ak mozu papat seno nonstop, tak sme dali dokopy pristresok a tam maju balik a mozu ho papat tak, ze ho nepodupu a tym som eliminovala velke straty sena, potom davam vitaminky, olej(kuchynsky za lyzicu denne) a samzrejme jablcka mrkvicku cervenu repku a vsetky chutne korenove zeleninky, a jo teraz primiesavam aj kukuricny srot a kone su v dobrej kondicii

6.12.2012 11:24
bonita

XXX.XXX.128.129

tieto tinekriky ovos asi v zivote nevideli, su iba na pastve a v zime na sene...

Přidejte reakci

Přidat smajlík