Tak reaguju na téma z nemoderky o obézních hříbatech
Dávám fotku Saxíka, je mu rok a čtvrt, celodenně na pastvinách, volný přístup k minerálnímu lizu, každý den dostává cca třičtvrtě litru hříběcích granulí plus čtvrt litru kukuřice. Před dvěma týdny byl odčervený, od té doby ještě trošku přibral , aktuálnější fotku dodám...
cheyenne
napsal(a):
Dávám fotku Saxíka, je mu rok a čtvrt, celodenně na pastvinách, volný přístup k minerálnímu lizu, každý den dostává cca třičtvrtě litru hříběcích granulí plus čtvrt litru kukuřice. Před dvěma týdny byl odčervený, od té doby ještě trošku přibral , aktuálnější fotku dodám...
Myslím si, že je akorát....
cheyenne
napsal(a):
Tak přidávám dnešní foto "v akci". Tak co, myslíte, že je akorát?
cheyenne
napsal(a):
Promiň, ale řekla bych, že je ažaž! Klidně bych trochu snížila ty granule, když má pastvu. Lepší hubenější (nemyslím aby byl jako radiátor, ale bříško má pořádný), vrátí se ti to stokrát na zdravých nohách, můžeš mi věřit.
jackie
napsal(a):
Promiň, ale řekla bych, že je ažaž! Klidně bych trochu snížila ty granule, když má pastvu. Lepší hubenější (nemyslím aby byl jako radiátor, ale bříško má pořádný), vrátí se ti to stokrát na zdravých nohách, můžeš mi věřit.
tedy řadí se ty příspěvky nepěkně. Myslela jsem Saxíka, na rok a čtvrt je to pěkný cvalík (bez urážky).
ettelwen
napsal(a):
a co si myslíte o tomto koníkovi?
A kolik je tomuhle hnědáčkovi? Jestli je to roček, tak je prostě samá ruka samá noha, nevypadá podvyživeně, jestli se ptáš na tohle. Buď v klídku´, za rok za dva se zakulatí. Zatím nemá tolik svalů, nejdřív musejí růst kosti a vyvíjet se klouby, teprve pak je na řadě svalovina. Většinou to třeba u QH probíhá opačně a pak jsou problémy s nohama, a tovelký a nevyléčitelný, bohužel.
jackie
napsal(a):
tedy řadí se ty příspěvky nepěkně. Myslela jsem Saxíka, na rok a čtvrt je to pěkný cvalík (bez urážky).
můj drobeček...rok a čtvrt
cheyenne
napsal(a):
Nikdy nemůžeš posuzovat výživnou kondici podle břicha. Tuk se ukládá na hřebeni krku na zádi. Tam se podívej a zjistíš, jak je na tom koník.
Z těch fotek mi nepřijde tlustý, jen břicho má pořádné a to by mohla být známka začervení. Myslím, že jsi psala, že jste odčervovali, ale jde o to, zda jste odčervili dobře.
Přikládám fotky naší roční klisničky vysoko v krvi.
cheyenne
napsal(a):
Přikládám dvě fotky mojí kobylky, když jí byl rok a měsíc. Byla a je doteď VELMI DOBŘE krmitelná, takže směs pro hříbata dostávala jenom v zimě aby měla víc energie, jelikož je nonstop venku i v zimě. Jinak je na trávě a i tak je to koulička
cheyenne
napsal(a):
a ještě jedna tady je vidět to její pupendo
ajulka
napsal(a):
pro regie: ten tvuj je nádhernej, až beude dospělej bude to krásnej kus koně !!! jaký má původ ?
a jinak k saxíkovi : většinu mladých kladrubáků co jsem viděla tak vypadali podobně, opravdu se nedá soudit podle břicha, přála bych vám vidět ty kobči od kámošky jak vypadaj po zimně, jsou jak před porodem
ajulka
napsal(a):
pro regie: ten tvuj je nádhernej, až beude dospělej bude to krásnej kus koně !!! jaký má původ ?
Ahoj Ajulko!děkuju za pochvalu!no původ nemá nic moc,ale je to pěknej koník mamka huculoarabka a táta čt.je to zlatíčko.ještě fotečka hlavinky!
misulinka
napsal(a):
Regie, má odpověď je výše, ale abys ji nepřehlédla.
Tvůj koník se mi zdá tlustý a být tebou, dávala bych si pozor, aby nebyl překrmovaný. Může mít zdravotní problémy do budoucna. Takto starým hříbatům by měla být vidět žebra. Na fotce to vypadá, že nejsou vidět.
pro regie: nic si z toho nedělej, tlustej není, je akorát nech koníka tak jak je ! je fakt krásnej !!!