Ke koním Australský ovčák nebo Krátkosrstá skotská kolie?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.12.2012 01:15
rrnka

XXX.XXX.209.32

Máte, prosím, někdo zkušenosti s těmito dvěma rasami? Sháním psa přirozeně inteligentního, který mi bude ochotně dělat společnost u koní. Zároveň požaduji, aby byl snášenlivý s ostatními psy a cizími lidmi, schopný být celoročně venku, s kladným vztahem k dětem. Děkuji moc :-))

7.12.2012 15:31
reba77

XXX.XXX.159.148

Já mám ke koním fenku z utulku, brala jsem si ji jako 2 letou. Je to kříženec labradora a pravděpodobně čuvače nebo středoasiata. A můžu říct, že jsem inteligentnejšího psa neviděla :).

Kdybych si kupovala nového psa, tak si chci pořídit Moskevského strážního, nebo kavkazáka.

Kamarádka má Bernského salašnického u koní a taky si ji nemuže vynachválit.

Je to o zvyku a naučení, ale nevím zda jsou kolie vhodné. Známá má border kolii a ta jí furt nahání koně ve výběhu.

7.12.2012 15:56
amazonkas

XXX.XXX.94.211

Běhají mi dva drobci po zahradě a čekají na někoho jako vy.:-)
abladero@seznam.cz

7.12.2012 16:45
saina

XXX.XXX.62.77

Zkuste zvážit ještě nějaká plemena, KK myslím není na celoroční pobyt venku tak úplně stavěná, s ohledem na tu srst...

7.12.2012 19:46
sisi58

XXX.XXX.218.3

Přimlouvám se za Chodského psa. Vše, co požadujete a ještě mnohem víc, zvládá s lehkostí a bravůrou.
Odkaz na stránky chovatelů Choďáků http://www.kpchp.org/

8.12.2012 10:23
mlynarka

XXX.XXX.117.7

KK má vše co "požadujete" a rozhodně ještě mnoho navíc, jen rozhodně nemůže být celoročně venku (ani zateplená bouda)

8.12.2012 13:37
elaphka

XXX.XXX.165.89

Myslím, že AUO se ke koním hodí výtečně. Může být celoročně venku, ale o to více potřebuje být v kontaktu s člověkem, protože jsou velmi vázaní. Jsou opravdu chytří a prostě úžasní, moji favorité :-)

Samozřejmě, je nutné ho brát ke koním od malička a dbát na to, aby měl na koně vždy jen pozitivní vzpomínky. Ale to platí pro každého psa :-)

Fotka je z googlu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík